Full tribune med håndballspillere fra Utleira

Postet av Utleira IL den 15. Des 2022

Det var flott og se hvilken innsats lagledere, trenere, foreldre hadde gjort for å samle flest mulig Utleira spillere på kamp i Kolstad arena onsdagskveld kl. 1800. I kjernetiden til alle familier fylte vi opp en hel tribune med trenere, spillere, lagledere, foreldre. Det ble ikke en spennende kamp resultatmessig, men alle fikk sett verdens beste lag på nært hold. Mange fikk kanskje sitt første møte med hva håndball er på toppnivå norsk standard , men også internasjonalt.  Det er noe annet å se ting live enn på tv. Håper vi kan skape mange slike felles øyeblikk hvor håndballen samles. 

Bildet er tatt en halvtime før kampstart.

 
Rekruttene med sterk hjemmeseier

Postet av Utleira IL den 7. Des 2022

Det var ventet meget tøff motstand imot National i dagens hjemmekamp i 3.divisjon. De har mange spillere med bred erfaring på de tre øverste seriene i Norge. vårt meget unge 3.divisjonslag som består av spillere fra rekrutt og 2.divisjonsgruppa hadde helt klart lyst til å gjøre en god prestasjon mot et av topplagene i 3.Divisjon. 

Glad gjeng som selv oppsummerte kampen med at flere melder seg på nå allerede fra oppvarming og gjennom hele kampen. 

 Det ble fra start helet klart at hjemmelaget hadde tenkt å løpe mye samtidig som de fikk satt et forsvar som tettet godt igjen bakover. National kom aldri helt til sin rett foran mål og hjemmelaget fikk overtakt første halvedel. Det ble jevnere utover i omgangen og lagene fulgte hverandre tett inntil pause. Utleira med en kanpp ett målsledelse. 

Det ble tydelig i starten av 2.omgang at hjemmelaget ikke hadde tenkt å skru ned tempo. Utleira presset National til flere tekniske feil som gjorde at de sakte men sikkert økte ledelesen utover i omgangen og vant tilslutt med hele 6 mål. 

Dette var en sterk kollektiv seier som viser at det gror meget godt bak 2.divisjonslaget. Flere spillere utmerket seg godt både fremover og bakover på banen. Dagens spiller må bli Krisitin Skarbøvik som tar tak både fremover og bakover på banen. Det tar tid og sette en kultur i et nytt lag. Nå satte 3.divisjon standarden for hva som må til på kamp dag . 

kamp rapport 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7602435


Vi feirer frivilligheten !(Del 2)

Postet av Utleira IL den 5. Des 2022

5. desember er frivillighetens dag og 2022 er frivillighetens år. Vi benytter anledningen til å hedre noen av de frivillige som legger ned mye bra frivillig arbeid.


Vibeke Remseth. Engasjert og positiv lagleder for Håndball gutter 2006, med meget solid sportslig bakgrunn fra Utleira IL. Hun har tidligere vært trener i allidrett, ski, fotball og håndball. Deltatt i håndballstyret, skistyret og hovedstyret som sportslig leder med blant annet oppgave om å lede sportsutvalget i Utleira IL. Vibeke skaper trivsel og trygghet med sin tilstedeværelse og kompetanse. 

Stig Ove Næss. Primus motor og trener for friidretten i Utleira IL og leder for Ski/Friidrettsavdelingen. Har er også hovedarrangøren bak Utleiraløpet. Stig Ove har i en årrekke bidratt til store og gode arrangementer, samt bygd opp en meget god aktivitet innen friidrett i Utleira IL.

Berit Munkebye Karlsen. Hun kom inn som instruktør for Sterk & Stødig,, men startet fort med å arrangere Linedance for seniorene i Utleira IL. Hun har nå tre ukentlige treninger. Alltid positiv og engasjert. Fantastisk dame som kjører på, uansett. Under pandenien var det til og med Linedance ute i smøføyka. 
Rikart Nyheim. Trener for fotballjenter 2007. Meget engasjert og positiv. Ønsker jentene alt godt og bidrar til stort engasjement og trivsel i gruppa. 
Runar Holte. Om det var mulig burde vi klonet denne mannen, for han kan brukes til det meste. Gjør en meget god jobb som trener og medhjelper på tre fotball-lag der barna spiller. I tillegg gjør han en solid jobb som hovedansvarlig for banekalenderen for fotballbanene, og som medlem ikontrollutvalget. Runar bidrar også i strategiske diskusjoner og valgprosesser. Han har kompetanse på flere felt og bidrar mer enn gjerne.
Stian Rønningen. Fotballtrener, fotballspiller og trenerutvikler for barnefotballtrenere i Utleira IL. Legger ned utrolig mange timer pr uke for klubben. Bidrar på mange områder og har god kompetanse. Sprer godt humør rundt seg, og bidrar innimellom også som buss-sjåfør. 
Unni Aune. Huni bidrar til senior-kafeen på onsdager og vi setter pris på hennes kaffe og vafler. Fantastisk at folk stiller opp for hverandre og bidrar til å skape en godt tilbud også på dagtid. Et eksempel til etterfølgelse. 

 

Vi feirer frivilligheten! (del 1)

Postet av Utleira IL den 5. Des 2022

5. desember er frivillighetens dag og 2022 er frivillighetens år. Vi benytter anledningen til å hedre noen av de frivillige som legger ned mye bra frivillig arbeid.

Nina Høvde brenner for at barn og unge skal ha det bra. Nina er den mammaen som har tatt inititativ til og stilt opp rundt sosiale aktiviteter i regi av klubben eller lagene til sine barn. En trygg voksen som er tilstede på trening, kamp, som kiosk-tilsynsvakt eller andre aktiviteter i regi av klubben. 

Hun har sørget for gjenbruk av gjenglemte klær og sko som ingen hentet. Det er også Nina som er initiativtaker til at Utleira IL engasjerer seg nå før jul med å samle inn og dele ut julegaver til barn i økonomisk vanskeligstilte familier. 

Nina Høvde er styremedlem i Hovedstyret i Utleira IL. .
-Å sitte i styret gir en mulighet til å være med å påvirke det med man brenner for.  Å være frivillig handler om å være med å gjøre en forskjell både for andre, for ditt barn og for deg selv. 

Thomas Gravdahl er leder i valgkomiteen frem til neste årsmøte. Han har tidligere vært medlem i samme komite. Thomas har også vært lagleder for laget til datteren sin helt siden hun startet med håndball og frem til nå. Først i Nidelv IL og deretter når Nidelv slo seg sammen med Utleira Håndball jenter 2006. Har hatt roller som foreldrekontakt, økonomi ansvarlig, dugnad og arrangementer ansvarlig og i perioder alle rollene samtidig. Vaktleder under Fiskerimessen på vegne av Utleira IL. 

Thomas liker å tenke at ingen utfordring er for stor og vi frivillige skal gjøre det vi gjør for barna våre og ikke primært oss selv. Det skal likevel nevnes at uten idretten i Utleira IL så ville jeg nok sikkert ikke fått så mange nye flotte bekjentskaper og venner. Jeg bistår ellers med de frivillige oppgaver klubben måtte ha behov for, på daglig basis så langt jeg har kapasitet. Det kan være alt fra veiledning av nye medlemmer på treningsrommet, vise rundt nye besøkende i hallen, veilede nye kiosk og tilsynsvakter angående rutiner i hallen, bistå med praktiske gjøremål rundt arrangement og Tigerskolen i hallen. 
- For meg er virkelig Utleira "klubben i mitt hjerte. " og det har alltid fra dag 1 vært til stor inspirasjon å få kunne jobbe i team med en gjeng fantastisk flotte engasjerte foreldre og trenere, frivillige styremedlemmer og ansatte i IL. 

Det har vært lagt ned så utrolig mye godt arbeid i mange år i Utleira IL fra mange ressurssterke frivillige ildsjeler. I tillegg er det så mange flotte familier, barn og unge som bidrar til at bydelen blir mer og mer bærekraftig og et flott sted å bo i og være stolt av. Det er et privilegie å få være en del av en så stor og flott organisasjon.  All takk til alle som bidrar og som støtter klubben, frivillige, styremedlemmer, ansatte, sponsorer i næringslivet, kommunen og ikke minst alle våre flott medlemmer, både yngre og eldre.  Takk til alle for at jeg får lov å bidra, for tilliten og alt det dere har gitt og gir meg og andre hver dag av glede, spenning og vennskap. Dere fortjener en stor klem, anerkjennelse og en riktig god jul. Vi ses i hallen. 

Stig Gøran  Nilsen , mest kjent som Gøran, er en viktig bidragsyter i miljøet i og rundt Utleirahallen. Som trenerressurs i over 10 år i Utleira IL er han en kulturbærer som kjenner klubben og verdisettet godt. Han er også svært omgjengelig som person og kjenner mange folk i klubben. I tillegg til lagene han selv trener følger han med og bidrar gjerne på dugnader og i sportslige møter. Gøran er nå trener for G2006 og G2008 i håndball. Han har tidligere også vært fotballtrener for to lag. 
Tuva Willmann er håndballspiller og 19 år. Allikevel bidrar hun uke etter uke med å trener og videreutvikle unge spillere gjennom Tigerskolen.  - Jeg jobber på Tigerskolen i Utleira der jeg er instruktør til barn/ungdom mellom 12 og 14 år. Jeg jobber også på tiger Ekstra på fredagene med barn/ungdommer mellom 11 og 16 år Jeg bidrar som oftes på alle Tiger-aktivitetene Utleira har i sommerferien, høstferien og vinterferien. Trives meget godt med å få delta og legge tilrette for at barn og ungdom skal få mulighet til utvikling, glede og mestring knyttet til sin interesse.
Carita Schevik er trener for håndballjenter 2011 og har vært i den rollen siden 2019. Hn gjør en meget god jobb med jentene og ikke minst er en viktig supporter for deres fremgang. Engasjement som smitter til de som er rundt henne. 
Elin Moe. Kom i befatning med Utleira IL når største datter startet på allidrett.Har vært lagleder på fotball mens jeg hadde barn der, og vært lagleder for håndball J 2008 ca siste 5 år. Skulle gjerne også bidratt mer på friidrett, men får ihvertfall til å stå for kiosk og grilling på Utleiraløpet om ikke annet. Sitter som Vara i hovedstyret i Utleira IL

Er nesten i hallen hver dag, og trives med det. Bestandig mange hyggelige folk å treffe også er det kort vei fra oss «fotsoldater» til sportslig ledelse og daglig leder- noe som er kjempebra. 
Kristine Megaard Leinan. Jeg har vært med siden jentene var 7 og begynte med håndball i Sjetne. Jeg har alltid ment at det sosiale i håndball er vel så viktig som håndballen, og derfor har jeg tatt på meg en rolle som har litt mer fokus på det. Jeg har spilt håndball selv og gått trenerkurs, men etter hvert som jentene ble større og flinkere , egna jeg meg bare bedre og bedre til å lage mat og bake og arrangere trivelige sosiale happenings for dem, og slik har det også blitt i Utleira etter at jentene ble for få og måtte se seg om etter en annen klubb å spille håndball i. Jeg regner meg selv som en del av trenerteamet, men har nok mest å bidra med i det sosiale, og i organiseringa rundt laget. Vi reiser litt og det skal bestilles billetter, vi stiller på dugnader og vakter skal fordeles osv. Men det artigste er helt klart å være sammen med jentene og gjøre hyggelige ting sammen med dem. Det er dessuten kjempeartig å være en del av et så stort team som det vi er rundt J16-laget. Her er det mange engasjerte og trivelige folk, og jentene våre er superheldige som har så mange som velger å bruke fritiden sin på dem.

 
2.Divisjon med meget viktig hjemmeseier

Postet av Utleira IL den 4. Des 2022

Det er aldri lett å møte Byåsen. De har som alltid mange uredde unge spillere som ofte spiller godt i lokal oppgjørene. En tidlig trøkk på Eirin Skogen gjør at hjemmelaget må gjøre en liten forandring i starten av kampen. Det bølger frem og tilbake men, Utleira får et lite overtak og drar i fra med 14 - 8 til pause. 

Hele laget gledet seg til kamp i dag . Her er de på sin vante gåtur. 

 

2.omgang starter med at Utleira igjen drar i fra og har en hvis kontroll på kampen midtveis i omgangen. Byåsen gir seg ikke. Det jevner seg ut gjennom omgangen. Byåsen knapper godt innpå i sluttfasen. Utleira tar med seg to viktige hjemmepoeng. I fjor ble samme kamp tapt.  Nå venter Sverresborg i siste kamp før jul . Det også på hjemmebane.  11.desember kl. 1500 i Utleirahallen. 

Glade spillere etter en hjemmekamp som kostet litt. 

 

Marianne og eirin fikk seg noen skikkelige trøkker i dagens kamp .

 dagens kamprapport på handball.no 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7626542
Premier og vinnere Utleira IL Julekalender

Postet av Utleira IL den 1. Des 2022

Det er fortsatt mulig å kjøpe julekalenderen i kiosken i Utleirahallen. Betales med Vipps.  kr 100,-

24. desember
Da er julaften her, og luke 24 er åpnet. Bakom ligger det et gavekort gitt av Brittania Hotell med verdi 3000,- Og siste vinner av årets Utleira julekalender er kalenderen merket 869. Da gjenstår å si : ønsker alle med et hjerte i eller for Utleira en riktig god jul

23. desember
På «litj-julaften» ligger det gavekort gitt av Midtbykortet med verdi 2400,- Og det er kalender merket 1150 som er trukket som vinner av denne. Gratulerer!

22. desember
Det nærmer seg jul. Og bak luke 22 ligger et gavekort gitt av NorContact med verdi 2500,-. Her er det kalenderen merket 716 som er trukket som dagens lukevinner  

21. desember
Da er luke 21 åpnet, og denne har en trillekoffert med verdi 3200,- Har du kalenderen merket 1313 er kofferten din

20. desember
Vi har trukket kalenderen merket 551 som vinner av luke 20. Luka består av gavekort gitt av 3T med verdi 3600, Gratulerer!

19. desember
Det nærmer seg julaften og bak luke 19 ligger det 3 timer med tømrer gitt av Nidarvoll Byggeservice AS. Premien har en verdi på 3000,- og det er kalender merket 1042 som er dagens lukevinner 

18. desember 
Bak luke 18 ligger det en citysekk med diverse utstyr, total verdi 2300,- Kalenderen merket er 1816 er trukket som dagens lukevinner 

17. desember
Bak luke 17 ligger det en vanntett bag med diverse utstyr, med total verdi 2300,- Du med kalenderen som er merket 305 er dagens vinner - vi gratulerer!

16. Desember
Frisbeebutikken har gitt er gavekort med verdi 2300,- og det er kalender merket 1933 som er den heldige vinner 

15. desember
Luke 15 består av spill, drikkeflaske, hengekøye og gavekort gitt av Høyer og Midtbykortet. Den totale verdien er 2250,- og vi har trukket kalender 760 som dagens lukevinner  

14. desember
Bak luke 14 ligger det Oakley briller gitt av Koren Optikk, til en verdi på 2300,- Vi har trukket kalender merket 1663 som den heldige vinner av disse.

13. desember
På Lucia-dagen 13 desember ligger der kaffe og brus fra Coca Cola, shampoo fra Orkla og Sørlandschips fra Synnøve Finden - alt til en samlet verdi 2300,- For den observante ser vi at det bakpå kalenderen står kun kaffe, men her har nissens hjelpere feilet og vi ble korrigert fra nissen med at det lå mye mer bak luka enn først antatt. Har du kalender merket 53 så er gaven din

12. desember
Bak luke 12 ligger årskort på trening gitt av TrenHer, og dette har en verdi på 3000,- Vi har trukket ut kalender merket 1869 som dagens luke-vinner

11. desember
Bak luke 11 ligger det et Eviz overvåkningskamera gitt av Clausen og Keller, samt et gavekort gitt av IKEA. Samlet verdi 2650,- og har du kalender merket 524 er du den heldige vinneren 

10. desember
Luke 10 består av fruktkurv og flere gavekort fra Sirkus Shopping, Milano Pizza og Høyer. Totalverdi 2200,- og vi har trukket kalender merket 1700 som dagens lukevinner

9. desember
Luke 9 er trukket og det er kalender 257 som er den heldige vinneren av hårprodukter og masse «stasj» fra Headsup Risvollan med total verdi 2300,- 

8. desember
Et bestikk fra Jernia Tiller med verdi 2399,- og vi har trukket kalender 1176 som vinner 

7. desember
Luke 7 er trukket -og den heldige vinner av Oakley briller gitt av Koren Optikk er kalender 692

6. desember
Liker du rafting er dagens luke noe for deg, da Opplev Oppdal har sponset gavekort på rafting i Driva verdi 3000,- Det er kalender merket 1355 som vinner denne

5. desember
Gavekort gitt av IKEA og Midtbykortet, samt tursekk. Verdi 2000,- og det er kalender 563 som er vinner av luke 5

4. desember
Luke 4 - gavekort gitt fra Midtbykortet med verdi 2400,- går til kalender 1824 

3. desember
Luke 3 er åpnet, og det er kalenderen merket 106 som er vinneren av en redningsvest og tursekk til total verdi 2300,-

2. desember
Bak luke 2 ligger det er headsett fra Telenorbutikken på City Syd med verdi 3000,-. Det er kalender merket 1573 som er trukket ut til å vinne denne:

1. desember
Dagens premie er Citysekk med diverse utstyr verdi 2300,- 
Vinneren er den med kalender nr 0159  

Ny premie publiseres hver dag i tiden fremover. Du finner info bakpå kalenderen din om hvor du henvender deg for å hente ut gevinsten. 


Futsal Elite med fem strake

Postet av Utleira IL den 28. Nov 2022

Utleira futsal elite herrer spilte i helga to seriekamper hjemme i Utleirahallen. Lørdag ble det seier 6-3 mot KFUM, og søndag seier 9-2 mot Sjarmtrollan. 

Fasit så langt er fem strake seire og tabelltopp.

Utleira – KFUM 6-3 (2-1)

Vi tar til slutt en komfortabel seier mot KFUM etter at en god periode i andre omgang sendte oss fra 3-2 til 5-2. Vi tok ledelsen i første omgang etter et godt skudd fra Magnus Johansen og var i det hele tatt det førende laget. Flere gode sjanser til tross, det er KFUM som scorer det neste målet med et par minutter til pause. Heldigvis er Magnus Johansen på plass igjen like etter og sender oss til pause med 2-1-ledelse.

I andre omgang øker Oskar Andreassen jr. til 3-1, før KFUM reduserer til 3-2 og sikrer fornyet spenning. I vår gode periode øker Rickard Halvorsen og Sindre Welo til 4-2 og 5-2, før KFUM tar ut keeper med rundt 5 minutter igjen. De setter først en ball i mål til 5-3, men like etter tar Even R Kvalvær gnisten ut av motstanderen ved å sette ballen i tomt mål.

Alt i alt en bra gjennomføring som sender oss opp på toppen av tabellen.


Utleira – Sjarmtrollan 9-2 (5-1)

En strålende prestasjon sikrer kalassifre mot en av gullrivalene. Vi tar ledelsen før minuttet er spilt, og selv om Sjarmtrollan får en utligning blir det bare en parentes når vi kjører over dem og går til pause med 5-1.

I andre omgang fortsetter vi kjøret og øker kjapt til 7-1. Sjarmtrollan tar så ut keeper, og vi setter 8-1 i tomt mål. 9-1 kommer ved Robin Johansen, som scorer sitt aller første mål i Eliteserien. Sjarmtrollan reduserer så til 9-2 på tampen, som blir sluttresultatet.

Våre mål ble scoret av Oskar Andreassen (3), Simon Johansson, Erlend Vie (2), Lars Erling Killingberg, Andreas Økland og Robin Johansen. 

Dagens Utleira-spiller ble Oscar Andreassen jr., som får gi 1000 kroner fra dagens kampsponsor Visiontech til et veldedig formål. Oskar ønsker å gi pengene til Zuccarellostiftelsen. Vi topper nå tabellen med 15 poeng på 5 kamper, foran Vesterålen futsal som har 12 på sine 5 kamper.

Neste helg kommer Fredrikshald (lørdag) og Sandefjord (søndag) til Utleirahallen.

Kampene spilles lørdag klokken 16:00 og søndag klokken 12:00 
Lone på Team BDO

Postet av Utleira IL den 28. Nov 2022

Lone Stolpen fra jenter 2007 er kalt inn til treningssamling med Team BDO J15. Samlingen finner sted i Abrahallen 2-4. desember. Team BDO er et lag/en gruppe bestående av de fremste spillerne innen sin årgang. Uttaket er hyggelig for Lone selv, og det viser samtidig at det jobbes godt i klubben vår, og at det er gode utviklingsmuligheter internt .

Lone er spent før samlingen, men gleder seg veldig. Dette vil være til stor inspirasjon, og noe hun tar med seg på veien videre i sin utvikling som fotballspiller.

Utleira IL gratulerer Lone med uttaket, og ønsker lykke til.


Lærerikt å delta på nasjonalt nivå runde en

Postet av Utleira IL den 28. Nov 2022

Alle våre fire ungdomslag har i helga fått kjent litt på nivået som befinner seg rundt om i Norge. Det er lite tvil om at det jobbes godt i hel Norge som er en håndballnasjon i verdenstoppen både på gutte og jentesiden. '

Vårt g16 spilte to kamper imot Nøtterøy og Strindheim i Leangenhallen i Trondheim. første kamp mot Nøttørøy hadde guttene stigende kurve og klarte å skape mange gode situasjoner som igjen førte til at de tok mer og mer over . Det førte til at det ble en trygg seier i første kamp. Kamp nummer to var imot naboene fra Strindheim. Her førte Strindheim kampen nesten fra start til mål. Det ville seg ikke foran mål for våre spillere som igjen resulterte i at de ble liggenede litt bak. Ingen målfest av noen av lagene, men heller mye godt målvaktspill og forsvarspill. disse to lagene vil nok møtes igjen på flere arena utover i sesongen. Her var det også et meget godt publikum i ryggen som støttet guttene godt gjennom begge kampene.

Våre G16 spillere tenker nok allerede på hvordan de skal prestere enda bedre i neste runde. 

 


vårt J16 lag møtte Vang fra Hamar og viking fra bergen. viking var et meget godt skolert lag med spillere allerede har tatt håndballen veldig langt både ferdighetsmessig og i valgsituasjoner. Vang spilte bring i fjor å var med igjen med samme mannskap i år.  Vang kampen sto og bikket frem og tilbake hele veien, men Vang gtrakk det lengste strået. Viking dro i fra i begge omgangen, men våre J16 spillere viste ekstrem god moral gjennom begge kamper og la seg aldri ned. Kjørte sitt spill og sto på vakt kampene gjennom. Veldig lærerikt. I dag skal spillere og trenere se kampene sammen. Foreldregruppa skapte meget god stemning på tribunen under kampene. 

Celine og Alette ble kåret til kampens beste spillere. Celine fikk også Fair Play prisen grønt kort i kamp nummer to. 

 

Vårt lerøy lag startet kampen mot Konnerud med å styringa fra start før det kom en litt yngre periode der konnerud tasr mer over. Trenere skifter forsvarsformasjon og stenger bakover helt i nesten 20 minutter som gjør at lagene følger hverandre jevnt gjennom hele kampen. Det kan gå begge veier helt mot slutten. Konnerud Stikker tilslutt av med en et målseier.  Mot Åsane følger Utleira jevnt hele kampen før det glipper litt mot slutten.  Åsanae slår senere på dagen Konnerud.  Lerøy laget har gjort en meget god helg imot to meget gode lag. 

Det var god stemning på vårt første års Lerøy lag i Bergen. Liv Alva, Malin og Viktoria gjorde alle gode prestasjoner med laget i Bergen. 

 

Lerøy laget på guttesiden spilte imot Øyestad og Bækkelaget i sin første runde i Lerøy. Det ble to kamper guttene fikk kjenne på et godt nasjonalt nivå. Øyestadtar kontroll fra start i kampen, men våre gutter holder stortsett avstand helt inn. Litt jevnere kamputvikling imot Bækkelaget hovr gutten følger tett før det blir litt større avstand imot slutten. Alt i alt så ble det en godkjent runde av våre Lerøy gutter. 

Vår samarbeidsklubb Tiller som har hovedansvar på Lerøy laget . Her i treningskamp mot G16. 

 

All lagene har nå høstet erfaring og skal ut i nye runder nå i Desember.  alle våre lag kan følges på Instagram. Der skaper de mye innhold for de som ønsker å følge lagene tettere. 

Handball.no 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/leroyserien/leroyserien-2022-23/avdelinger-i-leroyserien-202223/

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/bringserien/bringserien-2022-23/avdelinger-i-bringserien-202223/
Ungdommen skal representere Utleira håndball på nasjonalt nivå

Postet av Utleira IL den 25. Nov 2022

I helga skal fire lag ut og representere Utleira i de landsdekkende seriene.Bring og Lerøy .Det er historisk at Utleira er med på hele fire arena i sammen med sin partner klubb Tiller. Vi vil komme tilbake med en større sak der alle lags trenere, noen spillere , lagleder og klubb skal få si litt om denne satsningen inn mot å delta på seriespill som ombefatter å møte andre yngre lag i konkurranse situasjoner gjennom en hel sesong.

Utleira håndball har som mål å delta , men har ingen ambisjoner om at de yngste må vinne . Det viktigste for klubben er at flest mulig unge spillere får kjenne på nivået som er i resten av landet. Vi vet at det jobbes ekstremt godt med 15 - 19 års håndball stortsett i hele Norge. Stavanger, Bergen, Kristiansand og Oslo og omegn er fire områder som har mange gode klubbmiljø i disse årsklassene . Det er lærerikt både for klubb, trenere og spillere å møte lag og klubber vi kan lære av. 


Bring jentene reiser til Hamar og skal spille mot Wang og Viking på søndag. Kampene går på My game. Søndag 27.november.

Søndag 27 . November skal Bring guttene spille i Leangen hallen mot Strindheim og Nøtterøy . Kampene kan du se live eller på My game. 

søndag 26. November spiller vårt lerøy lag for jenter i Bergen mot Konnerud og Åsane. Kampene kan du se på My game. 

Tiller som er vår samarbeidsklubb på guttesiden spiller sine Lerøy kamper mot Bækkelaget og Øyestad. Kampene kan du se på My game. 26.november. 

Vi ønsker alle lagene  lykke til og håper dere får lært masse med å delta på dette nivået. Det er som Nils Arne Eggen engang sa " en ting er å kvalifisere seg, men kampene skal også spilles " .Det tok Rosenborg mange år med internasjonal satsing før resultatene kom. Det samme gjelder Utleira håndball. Det er første gang vi deltar på dette nivået fordelt på mange årsklasser, så læringskurven kan bli bratt.  Vi heier på dere alle å er stolte av at lagene skal ut og representere klubben på nasjonalt nivå i aldersebestemt håndball. 


Bring link : 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/bringserien/bringserien-2022-23/avdelinger-i-bringserien-202223/

Våre bring lag er i pulje 1. 

Lerøy link : 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/leroyserien/leroyserien-2022-23/avdelinger-i-leroyserien-202223/

Våre lerøy lag spiller i Pulje 3. 

Øver treningsledelse ved å trene yngre lag

Postet av Utleira IL den 18. Nov 2022

Utleira ønsker at yngre trenere skal få muligheten til å utvikle seg gjennom å bidra på yngre lag gjennom både tigerskolen, tiger ekstra og inn mot yngre lag i klubben. Et av tiltakene vi virkelig har tro på er å samarbeide med videregående skoler der elever som går idrettslinjer kan få utført sin praksis gjennom å trene yngre lag i våre avdelinger. Dette er med å styrker muligheten for eleven og og øke kompetansen til våre foreldre trenere og samtidig finne potensielle trener spirer som ønsker å ta det videre innefor trenerytkret nå eller på et senere tidspunkt. 

Godt fornøyd gjeng etter trening i går. Tuva og Anne som står i midten første rekke fikk gave og applaus fra laget for innsatsen de hadde lagt ned for å gi spillere gode økter i sin praksis. 

 De siste fem ukene har to spillere hatt sin praksis gjennom å trene et av våre håndball lag i aldersklassen 2008. Det som har vært fint her er at det samtidig har vært oppstart på treningsutveksling i mellom Utleira og Nidelv håndball der lagene i klassen 2008 har en felles økt per uke for å gi et enda bedre tilbud til alle spillere i nærmiljø.  Her har også Utleira sine 2009 deltatt som hospitanter. 

Igår var vi tilstede for å se felles treningen gjennomført av Tuva Wilmann og Anne Hovdahl Vik. To meget engasjerte trenere som ga masse gode tilbakemeldinger til spillere underveis i økten. Helt klar kjøreplan på hele økta og god flyt med spillere som følte mestring.  Det er lite tvil om at vi må slippe til mange fler unge trenere som ønsker å utforske trener yrket.  Kompetanse på trenerfeltet kan man kun få gjennom å få muligheten til å praktisere samtidig som man tar utdanning på trener kurs.  I Utleira har vi i snitt 15-16 unge trenere som får praksis på trenerfeltet hver uke gjennom tigerskolen. 

Økten bygget seg fra småspill øvelser til helbanespill  og 3-2-1 forsvar som tema . Hele økten hadde en klar og tydelig oransj tråd. 
Tiger cup fylles opp!

Postet av Utleira IL den 17. Nov 2022

Det er veldig gøy å se at så mange har lyst å delta på Tiger cup i mellomjula. Vi gleder oss til dager fylt med masse god håndball . Vi har plass til flere, men veldig fornøyd med påmelding så langt! Vi skal rigge hallen med godt utvalg i kiosk og legge til rette for gode opplevelser for trenere, spillere, lageldere, foreldre og ellers alle som kommer innom.Alle kamper i den årsklassen du deltar spilles på en dag.  Velkommen på Tiger cup ! 


https://tigercuphandball.cups.nu/nb/start

Vel møtt på Tiger cup ! 
En meget spennende toppkamp i 2.divisjon

Postet av Utleira IL den 15. Nov 2022

Det er ikke altfor mange kamper før jul, så 2.divisjon har jobbet godt med å holde alle på tå hev inn mot kampene.  Ikke noe unntak mot Ntnui som har hatt en meget god start på sesongen . To lag i god form som møttes i Dragvollhallen. Utleira kom best ut av startblokkene , men ingen klarte å ta kommandoen i kampen i første omgang. Ntnui tok føringen, men Utleira snudde det mot slutten å fikk en knapp et måls ledelse til pause. 

Vi satser på full hall på hjemmebane 4.Desember 

I 2.omgang tok Utleira kommandoen fra start og dro i fra med en fire målsledelse. Studentene hadde ingen planer om å legge seg bakpå å fikk igjen kontakt og snudde kampen til sin fordel. Utleira klarte å snu kampen helt på slutten, men Ntnui utlignet helt på tampen, så resultat ble 31-31. Dette var en toppkamp i mellom to lag som begge ønsket seg to poeng.  Utleira er fortsatt eneste lag som ikke har tapt i 2.divisjon avdeling 4. Neste kamp er hjemme mot Byåsen 4.Desember kl. 1500 . Der satser vi på full hall og topp støtte til vårt 2.divisjonslag. 

Eirin skogen hadde noen viktige scoringer i slutt fasen på begge omganger imot Ntnui . 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7626528

Åpen treningssamling med Trondheim Idrettsklinikk

Postet av Utleira IL den 14. Nov 2022

INVITASJON TIL TRENINGSSAMLING MED TRONDHEIM IDRETTSKLINIKK

Utleira IL i samarbeid med Trondheim Idrettsklinikk inviterer alle utøvere, fra og med det året man fyller 14 år (2008) og opp til og med senior, til treningshelg 25-27. november. 

Samlingen vil finne sted i Idrettsklinikkens lokaler i Granåsen. 

Hovedfokus gjennom helga vil være opplæring i styrketrening, spenst- og hurtighetstrening, samt skadeforebygging og restitusjon.

Kurset vil inneholde både teori og praksis, og utøverne vil etter endt kurs ha utarbeidet sitt eget idrettspesifikke program til bruk ved egentrening.

Trondheim Idrettsklinikk er ansvarlig for kursgjennomføring, og stiller med trenere som har både generell og spesiell kompetanse innen fagfeltet.

Maks 30 plasser totalt, og bindende påmelding gjøres via lenken under

https://app.rubic.no/Public/Events/4453   

Hva får utøverne:

 • 1 felles treningssamling med oppfølging i mindre grupper underveis
 • Fri tilgang til treningsstudio i Utleirahallen i ett år

Kostnad Kr. 1.000, -


FORELØPIG PROGRAM 

Fredag 25. november

 • 17:00 – 18:00     Foredrag om skadeforebygging
 • 18:00 – 19:00     Treningsøkt med samme tema

Lørdag 26. november

 • 10:00 – 11:30     Innføring i hurtighet- og spensttrening
 • 11:30 – 12:30     Foredrag om styrke og eksplosivitetstrening for idrettsutøvere   
 • 12:30 – 14:00     Løfteteknikk i baseøvelser

Søndag 27. november

 • 10:00 – 11:30     Basisstyrke
 • 11:30 – 12:30     Foredrag om hvordan få maks ut av treningen din (kosthold, søvn og

restitusjon)

 • 12:30 – 14:00     Løfteteknikk i baseøvelser

 

 HUSK EGEN DRIKKEFLASKE OG MATPAKKE ALLE DAGENE

Gull i Heimdal Indoor

Postet av Utleira IL den 7. Nov 2022

Vårt damelag i futsal vant helgas Heimdal Indoor. Cupen var den første for sesongen, og en nyttig gjennomkjøring før seriespillet starter. 

Laget vant alle tre kampene i gruppespillet. Mot henholdsvis Ranheim 1, Leinstrand/Byneset 1, og Nidelv.

Seier 5-1 mot Ranheim 2 i kvartfinalen ble fulgt opp med 5-1 mot Tiller i semifinalen.

Etter en spennende finalen og seier 1-0 mot NTNUI, kunne laget løfte den største pokalen som beviset på seier i turneringen

Maren Holte (06) ble av juryen kåret til finalens beste spiller
Vi skal på TV. BlimE å dans BlimE-dansen på søndag.

Postet av Utleira IL den 4. Nov 2022


I pausen på Håndball damer 2. div-kampen mot CSK 2 kl 15.00 skal vi danse BlimE-dansen som skal ut på alle sosiale medier og ikke minst på NRK. Alle som danser får gratis inngang til kampen kl 15.00, i tillegg til gratis drikke ved kjøp av pizza til kr 50,- Vi håper alle stiller opp i drakt og/eller supporterutstyr. La oss farge dansen oransje på søndag.
Husk å øv på dansen

https://www.youtube.com/watch?v=zktfg0EqOgk
Vellykket Kick Off

Postet av Utleira IL den 2. Nov 2022

Helgas Kick Off i futsal ble en suksess. Lagene gjennomførte treninger både lørdag og søndag, og hadde sosial samling med pizza lørdag ettermiddag.

Det nærmer seg første runde i seriespillet for våre lag som skal delta der. Vi stiller med lag i klassen gutter og jenter 13 år (nytt av året), i tillegg til tre damelag og et herrelag i 2 divisjon.

Våre lag er også påmeldt i ulike cuper gjennom vinteren. Utleira IL ønsker alle lag lykke til med futsalsesongen 2022/23
Utleira i Veteran-NM

Postet av Utleira IL den 31. Okt 2022

Vanligvis har du sett og hørt dem fra sidelinja, eller midt på gulvet, mens neste øvelse forklares. Men i helga børstet denne gjengen støv av både sko og gamle kunster under Veteran-NM i håndball i Bergen.

Utleira stilte med ett herrelag og ett damelag i turneringen med over 1400 deltakere. Forut for turneringen har støtten fra nære og fjerne bekjente i Trondheim vært ganske lik. Ingen har lagt seg borti taktikk, treningsgrunnlag, eller generell fysisk forfatning. og innholdet i lykkeønskningene har vært tilnærmet ordrett den samme: Itj skad dæ no. Her har samtlige fulgt rådene, og ingen er blitt en del av statistikken på Haukeland sykehus. Derimot kan vi skryte av at Nils A. Eggen ble toppscorer i gruppa, og herrelaget vant samtlige av andreomgangene. For de som er mer opptatt av statistikk og tall, kan vi tilføye at det ble en seier og tre knepne tap for gutter 40.

Hadde damelaget hatt litt mer stang inn i kampen mot Sotra, som endte 10-11, hadde vi notert samme antall seire som herrelaget.

I en helg fylt med håndballglede, sure strømper og en god innsats både i angrep og forsvar, har det vært imponerende å se hva som skjer når gamle sirkushester igjen kjenner lukta av klister
Temakveld: Hvordan oppnå innenforskap?

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2022

PÅMELDING HER:
https://docs.google.com/forms/d/1hQHoq_Q87LnwkyUgMxv0O1a_T5uwMcM44iWdF9agP24/viewform?edit_requested=trueTEMAKVELD

Hvordan oppnå innenforskap? Trøndelag Idrettskrets inviterer til en temakveld om sosial bærekraft.

Tid: 07. november 2022 kl.1730-1900

Sted: Digitalt (lenke sendes ut til påmeldte deltakere)

Målgruppe: Styret, ledere og frivillige i idrettslag i Trøndelag- og andre som vil lære mer om hvordan inkludere alle barn og forhindre utenforskap.


Program

BÆREKRAFT- de sosiale bærekraftsmålene.

Hvordan se i sammenheng med klima og økonomiske mål?

Ved Trøndelag idrettskrets, Gina Thrane

SOMMEREVENTYRET, ukene 25-30 i Klæbu idrettslag, ved Kate Tømmervold

Et bredt spekter av aktiviteter (gratis) ute og inne, både idrett, kreativt verksted, matlaging og friluftsliv som også er tilrettelagt for deltakere med funksjonsnedsettelse.

-              Økonomi som barriere

-              Barn med funksjonsnedsettelser

-              Barn med minoritetsbakgrunn

-              Engasjere ungdom som aktivitetsledere

HOMMELVIK GUTS (Hommelvik fotball) er et lag for de som ikke har noe lag.

Ved Geir Lystrup Ness.

Vi er representert med mange diagnoser: Celebral Parese, ADHD, ADD, Thourettes syndrom, Asperger syndrom, Heminasal Aplasi, Turners syndrom, barn med dårlig motorikk, barn med god motorikk, men uten ambisjoner, barn med relasjonsskade. –Gutter, jenter, innvandrere og norske. Vi setter ingen grenser for hvem som kan være med hos oss

Oppstart Tiger Ekstra futsal

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2022

Tiger Ekstra futsal

Fredag 4. november sparker vi i gang Tiger Ekstra futsal.

Dette er treninger hvor utøvere i alderen 9-14 år (2013-2008) kan melde seg på via Superinvite. Lagsapparatet for de aktuelle aldersgruppene vil motta nærmere informasjon om dette innen få dager.

Link til påmelding https://www.superinvite.no/#/invitation/9306b519cdfe94d2c8fc0e733b0b8842 

Treningene gjennomføres i Utleirahallen på fredag ettermiddag, og tilbudet er gratis for alle medlemmer i Utleira IL.  

Hovedfokus på treningene vil være individuell ferdighetsutvikling innen futsal, men selvfølgelig også mye spillrelatert aktivitet.

Spillere og trenere fra Utleira futsal/fotball vil utgjøre teamet som har ansvaret for planleggingen og gjennomføringen av øktene.

Vi deler opp i to treningsgrupper:

9-11 år (2011 – 2013) klokken 17:45 - 18:45

12-14 år (2010 – 2008) klokken 18:45 - 19:45

Maks antall deltakere pr. trening er 30.
Kick Off futsal

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2022

Lørdag og søndag 29 og 30. oktober er det Kick Off futsal for ungdoms- og seniorlagene i Utleira (2009-senior). 

Lagene gjennomfører treninger både lørdag og søndag. Før lørdagens Eliteseriekamp mellom Utleira og Freidig, avholdes informasjonsmøte med Pizza og drikke. Etterpå er det kamp og fult trøkk i hallen.

I seriespillet er vi påmeldt med 3 lag i klassen damer senior, og 1 lag i klassen herrer senior. Nytt av året er at NFF Trøndelag starter opp med seriespill i futsal for aldersgruppen 2009. Vi er her representert med lag i både gutte- og jenteklassen. 

Vi ser fram mot en lærerik og morsom futsalsesong for alle lagene i Utleira IL.

Kampstart runde 1 i Eliteserien er lørdag 29. oktober klokken 16:00
Innholdsrik håndballhelg

Postet av Utleira IL den 24. Okt 2022

I helga har det vært spilt mange kamper i Utleira håndball med lag i alle aldre. Sesongen er i gang for stortsett alle lag i klubben. Mye godt innhold gjennom helga og helt sikkert mye som trenere og spillere ønsker skal bli bedre. Våre ungdomslag og seniorlag har blitt veldig gode på å oppdatre på sosiale medier og Min håndball har kampforløpene og resultat fra all kamper der det telles mål. 

 

 

Her har dere en liste over alle kamper gjennomført i helga. Trykk på kampnr. og innhold i kamper kommer opp. For de som liker å følge med , så er dette en fin plass og få med seg alt som skjer på kampdager i klubb. 

https://www.handball.no/system/klubbdagbok/?clubId=61044
Gode prestasjoner på fotballbanen

Postet av Utleira IL den 24. Okt 2022

De fleste av våre lag har nå spilt sin siste seriekamp for sesongen. Gjennom en god treningshverdag med fokus på stadig utvikling for enkeltspillere og laget, har det også blitt gode resultater. 

Etter en nervepirrende serieinnspurt ble Utleira G16 i dag seriemester i 1 divisjon 2022 med Utleira 1. Utleira 2 har også hatt en sterk høstsesong og ble nummer 2 i 3. divisjon.
Her med lagbilde av Utleira 1 etter siste seriekamp og arbeidsseier 2-1 mot Orkla. Nå er det sesongavslutning med tur til Sodvincup til helga, før forberedelsene til neste sesong med nysatsing på G19 i Utleira sammen med Freidig G19 for 2006-guttene. 2007-guttene tar med seg erfaringene til neste års G16 sammen med 2008-kullet.


Gratulerer til Utleira J17 med en strålende 2.plass i 0.divisjon, kun slått av Tiller på høyeste nivå i Midt-Norge. Hele 26 jenter har bidratt på banen i løpet av høstsesongen. Siste seriekamp ender med 4-1 over Strindheim på hjemmebane i formiddag
Nå tar vi en kort pause før futsal-sesongen sparkes i gang med cuper, sant seriespill på seniornivå med ett lag fra J17


J13 år ble nummer 2 i seriespillet etter en nervepirrende slutt på sesongen. Seier mot Freidig i siste serierunde vil gitt 1 plass i 1 divisjon og spill om kretsmesterskapet mot den andre divisjonsvinneren. Kampen endte 1-1, og vi gratulerer Heimdal med seriemesterskapet. Gruppen stilte også med lag i 7er-serien. Alle spillerne har bidratt på begge lagene, og gruppen har vist stor progresjon gjennom hele sesongen. Nå ser vi fram til masse god futsalaktivitet i vinter. Gruppen er påmeldt med to lag til vinterens seriespill i futsal.
Brenner for barnehåndball

Postet av Utleira IL den 20. Okt 2022

Håndballen setter nå fokus mot neste generasjon håndballspillere i Utleira Håndball. I styret har Lina Torvik og Marianne Godøy kommet inn for å ha ekstra fokus på barnehåndball. De har allerede startet med flere tiltak som skal komme de yngste til gode.  

Kast ballen ble gjennomført i Utleirahallen på Tirsdag . Ivrige elever , lærere var med sammen Lina og Ida Brattreit som var med fra damelaget.  Det ble kastet mye ball og spist frukt. Nye baller var også på plass . 

Lina jobber i samarbeid med sportsutvikler med å lage en oversikt over aktiviteter og muligheter for både mini håndball turnering og håndballskoler for barn . Sette opp en god oversikt som kan gjenbrukes når nye tar over. Godt forhold til nærskoler er også viktig. Det neste som skjer nå er åpne treninger der nye håndballspillere kan komme å prøve håndball sammen med barn på samme alder. 

Kjenner du noen som har lyst å teste ut håndball, så er de hjertelig velkommen inn på våre lag treninger. Her skal de bli godt tatt imot av både medspillere og trenere. Det er aldri forsent å begynne med håndball!


 

Her kan du lese hvorfor Lina og Marianne brenner , så hardt for barnehåndballen.

 Hvorfor er barnehåndball så viktig for oss?

Lina sitt svar: Jeg har spilt håndball så lenge jeg kan huske, og har også prøvd en håndfull andre idretter som barn. Det er flere aspekter og erfaringer som gjør at jeg så gjerne vil at flest mulig barn skal få den samme gleden av idrettsdeltakelse som meg.

For det første så er det en sosial arena der man får mulighet til å knytte vennskap og bekjentskaper med folk man ellers ikke ville møtt. Idretten skaper relasjoner og binder folk sammen uansett hvor man befinner seg i livet og i verden.

For det andre er det en arena der man kan oppleve mestring og utvikling med fysisk aktivitet. I tillegg så bidrar fysisk aktivitet til ikke bare bedre fysisk helse, men også psykisk helse. Idretten kan være et fristed for barn, og kanskje en særdeles viktig arena for de som ikke finner seg til rette i skolen eller som har det vanskelig hjemme.

Idrett og fysisk aktivitet for meg er alt dette og litt til. Det er fristedet mitt. Plassen jeg opplever mestring og adrenalin. En arena jeg kan lære om organisasjon og samarbeid. Og ikke minst en plass der jeg har møtt flere av mine nærmeste venner.

 Marianne svar: Jeg har på samme måte som Lina drevet med mye forskjellig idrett siden jeg var liten. Håndballen har hatt en spesielt veldig viktig arena for meg gjennom min oppvekst.

Barnehåndball gir ikke bare muligheten for å være med og bli kjent med gode venner, men det er også et sted hvor man kan møte voksene utenfor hjemmet og skolen som ser deg. Man lærer ikke bare nye bevegelser og skudd, men også det å samarbeide og jobbe sammen mot et felles mål med andre.

Gjennom å spille håndball har jeg lært viktige verdier som jeg har tatt med meg videre til andre deler i livet. Deriblant at hardt arbeid, initiativ, engasjement og innsats lønner seg.

Barnehåndball gir også en unik mulighet til å få tillit og ta ansvar i ung alder. For meg er det viktig å forbedre tilbudet av barnehåndball slik at barn i nærområdet får et sted å gå til på ettermiddagene istedenfor å bli hengende på butikken eller andre steder.

 Også det at en voksen bryr seg og innimellom hører hvordan det går kan være avgjørende for barnas trivsel og oppvekst.

Utleira 2.divisjon med to klare borteseire i helga

Postet av Utleira IL den 16. Okt 2022

Det ble en godt gjennomført første kamp mot Kongsvinger Lørdag. Kongsvinger hadde lagd gode rammer rundt arrangementet. Hjemmelaget hang med litt i starten før Utleira bygde mer og mer på sitt gode forsvarspill som igjen ga god uttelling fremover på banen. Slutt resultatet ble 21 -31 favør Utleira .


Hannah Tornes ble kåret til kampens beste spiller lørdag ( bildet fra tidligere hjemmekamp)

https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=7626510


I dag var det klart for ny bortekamp imot LFH09 . Her ble det tidlig klart at Utleira var noen nummer for store for hjemmelaget. Utleira dro kraftig i fra fra start til slutt i kampen. Tre målvakter fikk prøvd seg i denne kampen. Totalt bare 18 mål bakover på banen og 36 mål i angrep. Hele 10 målscorere vitner om at laget begynner å sette seg.  God bredde i stallen blir viktig gjennom en lang sesong. 

Tuva Wilmann fikk bestemannspris på søndag med 7 fulltreffere og godt forsvarspill.

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7626512

Neste kamp for Utleira er hjemme mot charlottenlund den 6.11. Nå venter et par gode treningsuker for spillere og trenere. 

Papirdugnad Høst 2022

Postet av Utleira IL den 13. Okt 2022

Håndball- og fotballavdelingen har felles toalettpapirdugnad. Det er selvfølgelig åpent for utøvere i andre idretter å kjøpe varer. Begge idretter er avhengige av god oppslutning på dugnaden for at vi skal kunne fortsette med de aktiviteter og planer vi har.

Utleveringen foregår hos Nor Engros AS  Sluppenvegen 10B på følgende tidspunkt

 • Onsdag 19. oktober kl. 18:00 - 20:00
 • Torsdag 20. oktober kl. 18:00 - 20:00

Bli sittende i bilen gjennom hele utdelingen. Alle skal registreres hos vakter i gule vester før papiret deles ut.

Produkter:
Toalettpapir:  Katrin Plus-kvalitet sekk med 7 pk a 6 ruller (36 m pr. rull)
Tørkerull:       Katrin Plus-kvalitet sekk med 5 pk a 4 ruller (14 m pr. rull)

Hvor mye må hver spiller/familie selge?
Alle familier, uavhengig av antall spillere, bestiller minimum 1 pakke bestående av 5 enheter. 

Det er 3 forskjellige pakker å velge mellom.        

Pakke A:        5 sekker toalettpapir
Pakke B:        4 sekker toalettpapir, 1 sekk tørkerull
Pakke C:        3 sekker toalettpapir, 2sekker tørkerull

Pris pr. pakke                       kr 1.750,-        

Flere valg:

 • 1 ekstra sekk toalettpapir kr 350
 • 1 ekstra sekktørkepapir kr 350

Bestillingsfrist
Vi foretrekker at alle legger inn bestilling på forhånd via Rubic for å lette gjennomføringen av dugnaden. Bestillingslink:
https://app.rubic.no/Public/Events/4294. Det vil bli mulig å betale med Vipps under utleveringen

Bestillingsfrist innen 18. oktober kl. 23.59

 

VELKOMMEN TIL DUGNAD
Utleira Fotball og Utleira Håndball

Elin I. Blakstad (elin@p-blakstad.no) mob 93458162,   Utleira Fotball
Lina Marie Torvik (linamarie2105@gmail.com
), mob 47398342 Utleira Håndball


Det er artig med Tiger camp

Postet av Utleira IL den 12. Okt 2022

Kjempefin gjeng som har gjennomført Tiger camp høstferie . Det var nytt at vi også åpnet for de yngste med 2012 - 2014 . Veldig god inntats av de yngste.  

Det har vært en camp med fokus på grunnleggende spill i både forsvar og angrepspill. En del løping med ball, finter, skudd og samspill med strek har stått på menyen . 

J11 var et av lagene som hadde flere deltagere på Tiger camp 

J08 og G 08 Utleira var med på camp 

Byneset stilte også mannsterk på tiger camp 

Siste dag ble det en lang ute økt og Speedball som avslutning der musikken skrues på høyt og lekfaktoren er høy. Veldig imponert over innsatsen til alle på den fysiske økten i dag. Tror flere ble godt fornøyd med egen innsats der.  Vi takker alle deltagere for en flott gjennomført camp og håper alle får en velfortjent pust i bakken. 

Klappert ble et populært innslag på Camp 

Gjennomgang av øvelser på utetrening

Drikkepause etter 30 miutter joggetur 

Felles tøying etter en knalltøff fysisk økt 

Tuva Wilmann og Anne Hovdahl Vik har styrt Tiger camp med stø kurs . Dyktige unge trenere som får praktisert treningsledelse. 

Vi ønsker alle sammen velkommen tilbake 

Utleira J18 klare for nasjonalt seriespill i Lerøy

Postet av Utleira IL den 9. Okt 2022

Det ble en meget god helg for våre unge spillere som til daglig spiller for rekrutt laget. Helga startet med en jevn kamp mot Pors som var ventet å være det tøffeste laget på papiret . Det ble jevnt hele veien, men Utleira dro hjem en meget viktig seier som satte standarden for resten av helga.  

De to neste kampene ble godt gjennomført med to klare seire. Artig å se tempoet i spillet i kamp nummer tre på Søndag. Det gledet da Utleira ønsker å spille hurtig håndball med nesen mot mål.  

Nå får laget muligheten som mange unge spillere ønsker seg å delta på nasjonalt nivå.  Vi gratulerer til trenere, spillere, lagledere med Lerøy spill . Og en stor takk til foreldre som er med å skaper gode rammer rundt laget. 

Her finner dere kamp rapporter 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/leroyserien/leroyserien-2022-23/andre-kvalifiseringsrunde-til-leroyserien/
Jubileumskvelden vel gjennomført

Postet av Utleira IL den 7. Okt 2022

Torsdag 6. oktober var det jubileumskveld i Utleirahallen. Dette var den første dagen av feiringen av vårt 50års-jubileum. Nå venter ungdomskveld fredag, og familiedag og bydelsfest på lørdag.

Følg linken under for å skaffe deg billetter til arrangementene

http://bydelsfest.hoopla.no/sales 

Lokalet rigget og klart til jubileumsfeiring tre dager til ende

Konferansier, Erik Arnøy styrte oss trygt gjennom kvelden

Hyggelige ord og blomster fra våre to naboklubber, Othilienborg IL og Nardo FK. Her representert ved styrelederne, Silje Rødseth og Rolf Sigvart Lea Lein 

 Organisasjonssjef i Trøndelag idrettskrets Norges idrettsforbund, Kjell Bjarne Helland var også tilstede

Opptreden fra vår egen Linedance-gruppe ble det også

Stolte jenter fra Utleira håndball framførte tigerdansen

Nye tilskudd til Hall Of Fame var på sin plass. For første gang ble også lag tildelt plass på veggen. Et av disse er Futsal Herrer Senior som var representert ved lagleder, Torgeir Kråkenes, og spillerne Sondre Enlid og Even R Kvalvær. De nye er:

Futsal herrer senior

Sølv i Nordisk mesterskap for klubblag 2018/19, seriemester eliteserien i futsal 2019/20, kvalifisering UEFA futsal Champions League 2020/21, seriemester eliteserien i futsal 2020/21 og kvalifisering UEFA futsal Champions League 2021/22

Håndball jenter junior 1991

Utleira jenter junior vant i 1991 Norgesmesterskapet for junior, etter seier mot Larvik Håndballklubb. Kampen ble spilt i Larvik og man måtte ha fire ekstraomganger for å kåre en vinner

Futsal damer senior

Vinner 1 divisjon i Trøndelag fotballkrets 2017/18, 2 plass i nasjonal sluttspill 2017/18, vinner 1 divisjon i Trøndelag fotballkrets, og vinner nasjonal sluttspill 2018/19

Andrea Austmo Pedersen

Andrea Austmo Pedersen er en fremragende keeper. Hun har tidligere spilt for Malvik, Ranheim, Utleira IL, Byåsen håndball Elite og Vipers Kristiansand. Hun spiller nå i Ikast Håndbold i Danmark. Andrea debuterte på det norske A-landslaget i 2018, og deltok for Norge i VM 2019

Knut Marius Røvde

Røvde var gjennom sin aktive karriere som keeper innom flere klubber. Utleira er hans barndomsklubb, og det ble blant annet uttalt at Røvde var en av lagets viktigste menn på treningsfeltet og i garderoben på grunn av sin innstilling og smittende humør. Høydepunktene i hans karriere var NM-gull med Stabæk, og to FA-cupfinaler i Skottland

Tonje Haug Lerstad

Tonje har tidligere spilt for Klæbu, Utleira IL, Byåsen håndball elite, Molde HK, Storhamar og Sola. Hun spiller i dag for franske ES Bescanon Feminin. Hun spiller også på rekruttlandslaget for Norge, og deltok i Beach-håndball EURO 2021

Sondre Nordstad Moen

Han vokste opp like ved Utleira skole og gikk på ski for Utleira IL. Selv om det ikke var et løpemiljø i Utleira IL, mener Sondre at oppveksten i Utleira IL og skimiljøet er viktig for hans videre karriere. Sondre tok europarekorden i maraton på tiden 2.05.48 Dette skjer under et maraton i Japan i 2017. Han har også europarekorden i timesløp. Den ble satt i 2020 med 21131 meter på en time

Caroline Aar Jakobsen

Caroline er linjespiller, og har etter spill i Utleira IL deltatt i eliteserie, cup og europacup for Tertnes og Byåsen håndball elite fra 2015 og frem til i dag


Utleira IL gratulerer 6 nye Æresmedlemmer. Om de nye æresmedlemmene sies:

Anita Grønning

Over 20 år i Utleira Håndball. Hatt roller som arrangementsansvarlig og sportslig ansvarlig i styret. Jobbet mye med Damelaget, spesielt når de var i 1. divisjon. Arrangementsansvarlig i håndballen siden hallen sto ferdig. Har lagt ned veldig mye tid i Utleirahallen til glede for mange. Gikk ut av styret på sist årsmøte.

Toril Dahl Hjelseth

Har i flere år hatt verv i hovedstyret og mange år som leder i fotballavdelingen. Leder at festkomiteen som jobbet med åpningsfesten når Utleirahallen sto ferdig. Var med i anleggsgruppa som etablerte fotballbane og leder i forballavdelingen de første driftsårene av banen. Lagleder i håndball for miljø-lag senior de senere årene. Administrerer og fikser det meste fortsatt for laget og veteran NM.

Roar Østgård

Leder av anleggsgruppa som fikk realisert Utleirahallen. Har jobbet ufattelig mye med prosjektet til alle døgnets tider for å få dette til. Kontroll på alt. Han var nok grunnen til at bygget ikke fikk store ekstrakostnader på grunn av ekstrem god planlegging og få endringsmeldinger. Ellers fast man som ordstyrer på våre årsmøter. 

Per Hangerhagen

En av våre viktigste personer i nyere historie. Som leder (eller nestleder) tok han sjansen på å ansette klubbens første og andre daglige leder. Han skrev under på lånepapirer på 45 millioner, jobbet frem nye profileringsmaler, og ikke minst et gode verdisett for fremtiden. Viktig mann i markedsarbeidet for å få løftet klubben over 1 million i sponsorinntekter. 

Per Joar Jensen

Leder av anleggsutvalget for å etablere Utleira Kunstgress. Har vært aktiv rundt kunstgressbanen i de 10 påfølgende årene, med masse vedlikeholdsarbeid, gode tips, og ikke minst passet på anlegget og fortalt folk reglene som må følges. Også leder i flere år i Kontrollkomiteen og lagleder i mange år for å få frem dagens damelag i fotball. 

Willy Refsnes

Trener for klubbens damelag i 1. og 2. divisjon i mer enn 10 år. I flere av årene hvor laget slet økonomisk, ga han fra seg store deler av sitt honorar. Har jobbet mye for å få til best mulig spillere og lag i Utleira IL. Har fått pris for sitt engasjement og at han inspirerer andre av Håndballforbundet region Nord. Jobbet med sponsorer og gjorde det han kunne for jentene på og utenfor banen. Nominert av håndballavdelingen som mener han fortjener å bli æresmedlem.
Endelig håndball-oppstart for jenter og gutter født i 2015

Postet av Utleira IL den 26. Sep 2022
Seier i første hjemmekamp

Postet av Utleira IL den 25. Sep 2022

Med nabo Strindheim på besøk var det duket for første hjemmekamp. Hjemmelaget ville mye, men det løsnet ikke helt i starten av omgangen. Det var tett bakover, men fikk ikke helt hull på byllen i angrep. Etterhvert satt ballen i mål og det ble en 17-12 ledelse til pause. 

Det var litt mere trykk fra start i 2.omgang. En god periode der Utleira treffer litt bedre og det står helt stille for Strindheim.  Det tar hele 9 minutt før Strindheim scorer. Det blir en trygg hjemmeseier uten at  at det gnistrer av hjemmelaget.  Det er tidlig i seongen og godt å ha noe å bygge videre på. Nå er det en treningsperiode før laget skal ut i to bortekamper mpr LFH09 og Kongsvinger 15-16 oktober. 

Eirin Skogen ble kåret til kampens beste spiller . 

kamprapport 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7626503

Vil du jobbe i Utleira IL som koordinator - frivillighet og anlegg.

Postet av Utleira IL den 23. Sep 2022

Vi har en ledig stilling i 100% stilling som koordinator -frivillighet og anlegg. Vi ønsker å få inn flere søknader fra flinke folk som vil bidra til ytterligere vekst og profesjonalisering av Utleira Idrettslag.  Se stillingsannonsen her: https://arbeidsplassen.nav.no/stillinger/stilling/4a4a5053-f9ca-48e9-be7d-666c22a51125

Tiger camp og Tiger camp mini i høstferien

Postet av Utleira IL den 23. Sep 2022

I sommer hadde vi vår første Tiger camp i Utleirahallen på Håndball. Da for årsklassen 12-14 år. 

I høstferien kjører vi ny runde for 12 -14 år og øker med 9-11 år. Vi har to baner i Utleirahallen . 

Oda, Tuva og Anne ga mange gode tips og råd i løpet av Tiger camp til deltagere 

På 12 - 14 år blir det tema på alle økter. Med de yngste skal vi jobbe mye med basis ferdigheter konkurranser og kamp aktivitet.  Dette er en fin mulighet til å bli kjent med de som jobber i Tiger segmentet og det er åpnet for alle som ønsker å trene litt ekstra i høstferien. Lunsj inkludert alle dager. 

Felles lunsj hver dag 

Gruppe oppgaver ble det også satt av tid til 

Spillere fortalte om sine mål og drømmer til de andre . 

Tiger camp 

https://www.superinvite.no/#/invitation/2307ac1cfee5db3a5402aac9db25cc5d

Tiger camp mini 

https://www.superinvite.no/#/invitation/e6d76b26416ca5de309d8fd741894447

Tiger camp skal være morro og lærerikt . 

Vel møtt på Tiger camp og Tiger camp mini i høstferien ! 


Bydelsfesten 8. oktober 21.00-01.30

Postet av Utleira IL den 20. Sep 2022

BIlletter kjøpes på http://bydelsfest.hoopla.no/sales

BIlletter kjøpes på http://bydelsfest.hoopla.no/sales
Familiedagen 8. oktober 11.00-15.30

Postet av Utleira IL den 20. Sep 2022

Billetter finnes her: https://bydelsfest.hoopla.no/sales
Ungdomskveld 7. oktober kl 18.00-23.00

Postet av Utleira IL den 20. Sep 2022

Billetter finnes her: https://bydelsfest.hoopla.no/sales
Jubileumskveld 6. oktober kl 19.00-21.30

Postet av Utleira IL den 20. Sep 2022

Billetter finnes her: https://bydelsfest.hoopla.no/sales

Billetter finnes her: https://bydelsfest.hoopla.no/salesSikker borteseier på søndag

Postet av Utleira IL den 18. Sep 2022

Utleira gikk hardt ut fra startblokkene på søndag . Det var ingen tvil om at laget var på fra start og fikk satt kampen i det sporet de ønsket seg. Det ble mange mål og høyt tempo i 1.omgang. Utleira ga seg ikke før de hadde 15-4 til pause.  Med et slik utgangspunkt før 2.omgang ble det en ren transportetappe mot to nye poeng og fire poeng med hjem fra første helg borte i årets sesong. vi ønsker laget god tur hjem. Neste kamp er hjemme mot Strindheim 25.September kl. 15 00 i Utleirahallen.  sluttresultat 15-24 . 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7626494
Utleira med seier i serieåpningen

Postet av Utleira IL den 17. Sep 2022

Det er som alltid knyttet ekstra spenning til en serieåpning. Det ble også i år en jevn første kamp imot Elverum. Denne gangen på bortebane.  Utleira kom skeivt ut i 1.omgang og det lugget skikkelig foran mål og det florerte med tekniske feil . Det var tydeligvis litt nerver i laget fra start. Elverum knep til seg en 9-6 ledelse. Utleira tok seg skikkelig sammen på slutten av omgangen og gikk til pause med  ledelse 9-10. 

En fornøyd gjeng etter kampslutt. 

De første ti minuttene i 2.omgang vartet Utleira opp med mye flott spill og dro i fra før det jevnet seg ut. Resten av omgangen ble det stillingskrig . Utleira klarte å holde seg foran lenge før Elverum igjen fikk et måls forsprang. Igjen klarte Utleira å snu det til sin fordel og stakk av med seieren. Kampens beste for Utleira ble Hannah tornes som avsluttet kampen med å redde straffekast. 

Hannah Tornes 

I morgen venter ny kamp mot Gjøvik . Kampen sendes på Mygame. 

Kamp rapport 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7626492

janne Nordnes tatt ut på LK 04 landslaget

Postet av Utleira IL den 16. Sep 2022

Janne er en meget spennende strekspiller som har gått gradene i Strindheim før hun var innom Ranheim. I dag er hun Utleira spiller.  Janne er veldig treningsvillig og har ørene på når trenere og andre kommer med tips og råd.  Samlingen Janne skal på er i perioden 26.September til 02.Oktober . Synne Olsen er reserve på samme samling. Vi gratulerer med uttaket. 

Dette sier Janne selv om uttaket : 

Det betyr mye å få være med på landslagssamling. Det gir meg masse motivasjon til å fortsette å jobbe hardt med håndballen. Har alltid hatt en drøm om å kunne spille på landslaget, derfor er dette et virkelig steg i riktig retning. Gleder meg masse til samling . Det å bli kjent med nye spillere og trenere blir spennende. 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/landslag/lk04/

God utvikling også under rekrutt og Junior nivå. 

Denne uka ble hele 7 spillere på våre J/G 16 lag tatt ut til regional landslagsamling. Det jobbes godt nedover i rekkene både på gutte og jentesiden i klubben. 

Alette , Lena og Eline ble alle tatt ut på Regional Landslagsamling J16.

Julian , Ludvik Emil og Jakob ble tatt ut Regional Landslagsamling for G16 

Vi ønsker dem alle lykke til ! 


Gratis nybegynnerkurs i Innebandy

Postet av Utleira IL den 13. Sep 2022
Utleira 50 års jubileumsfeiring 6. okt-8. okt

Postet av Utleira IL den 12. Sep 2022

Utleira IL feirer 50 års jubileum torsdag 6. oktober. 
Denne kvelden feirer vi oss selv og alle som har bidratt gjennom 50 år i Utleira IL. Det blir gratis kaffe og kake. Underholdning, historie, utmerkelser og taler. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Mer info kommer, samt hvordan du får hentet din billett.

Ungsdomskveld 7. oktober
Denne kvelden overlater vi Utleirhallen til ungdommen. Stor scene, lysshow og røykmaskin. Profilert konfransier, stor kiosk og DJ Ola Høstflot Klæbo. Gaming, brettspill og sjoelbak. Det kommer også garantert mer på programmet, og vi håper å lansere en kjendis innen kort tid. Inngang kr 50. Passer bra for ungdommer fra 10-17 år. 

Familiens bydelsdag 8. oktober
Vi inviterer hele bydelen til å lage tidenes bydelsdag der alle kan vise frem hva de holder på med. Her blir det mange morsomme aktiviteter for liten og stor. Vi håper på masse god underholdning fra scenen, i tillegg til alle aktivitetene. Mer informasjon kommer. 

Bydelsfest på kvelden 8. oktober
Vi satser på å engasjere hele bydelen til å møtes for å feira eat vi bor i den beste bydelen med de beste folka. Vi håper at alle vil bli bedre kjent med folk i bydelen. Vi har engasjert Hollywood Scandal som er Norges beste backingband- og coverband. Vi jobber nå med å få på plass en stor Norsk artist for å toppe det hele. Dette kommer til å bli veldig bra. Inngangsbilletten blir trolig ikke dyrere enn en taxi hjem fra byen, så en god fest i eget nærmiljø har absolutt sine positive sider. 18 års aldersgrense, inngang for de med billett. 
Info om dugnad og gjennomføring av TigerCup Fotball 2022

Postet av Utleira IL den 12. Sep 2022

Årets utgave av cupen blir dessverre nedskalert til at alle kamper spilles på Othilienborg på fredag 16. september og lørdag 17. september. Videre nedskaleres cupen til kun å ha aktivitetstilbud i 3'er og 5'er fotball. Grunnen til dette er liten påmelding i 7'er og 9'er fotball. Vi ser på dette som den beste løsningen for årets cup. Alle lag i de klassene som innstilles vil få tilbud om å delta på et annet arrangement gratis senere i høst. De vil også få påmeldingsavgiften refundert.

9'er fotball (Alle fire klasser) 10 påmeldte lag, 6 fra arrangørklubbene)
7'er fotball (Alle fire klasser) 14 påmeldte lag, 7 fra arrangørklubbene)
Vi synes det er bedre å gi disse klubbene gratis treningskamper 8. oktober enn å gjennomfør i helga, når vi ikke klarer å lage et godt sportslig tilbud og en cupstemning lagene fortjener. 

Dette betyr at det ikke blir noen dugnadsoppdrag for Utleira IL Fotball under årets cup. 

Kampoppsett for cupen (3'er og 5'er fotball) kommer tirsdag 13. september. 

Mange håndball lag var i aksjon i helga.

Postet av Utleira IL den 12. Sep 2022

Det var ikke bare G16 som var i aksjon i helga. flera av Utleiras lag var med på åpningscup og det ga verdifull kamptrening før en ny og lang sesong med håndball for de yngre i klubben.  G14 , J16, J14 og J13  er de lagene vi har fått rapport på.  Samtidig hadde vi NM20 i egen hall på søndag. 

Vårt J14 lag har hatt mange gode cupopplevelser gjennom våren og sommeren. De var nok spendt før helgas cup.  Det har vært en sommer med mye lagstrening .  Det gikk veldig bra gjennom hele uka og de kom seg til finale der de møtte Molde. Det ble en Jevn og tett kamp der våre jenter stakk av med seieren . J08 trener sammen J07 som gjør at de får trent og spilt kamper på to nivå gjennom hele sesongen . J07 spillere var i helga med J16 som spilte seg frem til B finale der de tapte mot Melhus. 

G14 nådde A semi finale der de gikk på et knepent tap mot Nidelv sitt G14 lag. disse guttene kjenner hverandre godt gjennom felles alktiviteter både mellom lag og tiger aktivitet. Viser at bydelen står stødig i håndball også på guttesiden.  J13 nådde Kvart finale i B sluttspill. 

NM 20 spilte 3.runde imot Fredirkstad der det ble et knepent 4 målstap. 

til helga starter senior håndballen opp igjen med seriekamper. Sesongen er helt klart i gang. Bare å glede seg!
G16 Utleira klare for bring 2022/23

Postet av Utleira IL den 11. Sep 2022

Det var litt spenning før første kamp mot Florø, men guttene fant fort roen i eget spill. Det ble det man kan kalle for envieskjøring da Florø gikk av banen med hele 43 baller i sekken .  Dette resultat sikret Utleira plass i Bring 2022/23. De kunne starte forbredelsene mot Haslum som var en antatt tøffere motstander. 

Utleira hadde god kontroll på kampen lenge, men ble tatt igjen av Haslum 12 minutter ut i 2.omg Da festet Haslum et lite grep som gjorde at de fikk med seg seieren over våre gutter. Haslum er en av de største klubbene på Østlnadet. Prestasjone  guttene gjør i helga og har vist så langt i sesongen vitner om et lag i stor fremgang. Bare å glede seg til resten av sesongen. 

Glade gutter etter seieren mot florø. 

Guttene er også veldig flinke på sosiale medier . Dere kan følg dem her 

https://www.instagram.com/utleira_hg06/
Et godt tilbud fra en god samarbeidspartner

Postet av Utleira IL den 9. Sep 2022
G16 reiser på Bring kvalifisering

Postet av Utleira IL den 8. Sep 2022

Utleira G16 har lagt ned en enorm treningsmengde og spilt mange kamper før de i helga reiser til Haslumhallen . Der skal de møte Florø og vertsklubben Haslum på søndag . 


Laget har løpt mye i vår og sommer. Økt kapasiteten i hele laget og jobbet godt med eget spill i hele perioden. Det skal bli spennende å følge lage i helga. De åpner mot Florø kl. 1400 på søndag før de avlutter mot Haslum kl. 1800 i samme hall. 

Utleira har møtt Haslum to ganger tidligere i år . Det endte med en seier og et tap.  

Gode minner fra Cup seier i vår. 

Vi ønsker trenere, spillere, foreldre god tur til Haslum . Kampene kan du se på my game . 


Utleira - Fredrikstad i NM 20 på Søndag

Postet av Utleira IL den 6. Sep 2022

Det går slag i slag med håndballkamper på nasjonal arena . Til helga får Utleira besøk av Fredrikstad sine rekrutter som ledes av tidligere Levanger trener Thomas Engen . I fjor kom laget helt til semi finale . Det blir en tøff motsdtander for våre rekrutter der de fleste spiller for 2.Divisjon Utleira, men også spillere fra rekrutt gruppa.  Søndag kl. 1600 braker de sammen i Utleirahallen.  

Nok en gang skal de yngste på senior og rekrutt spille mot meget tøff motstand. 

Fredrikstad vant tidligere i år Skjærgårslekene . Det blir spennnede å se hvor våre yngste står i forhold til Fredrikstad på Søndag. Senior trener Håvard Lomsdal og Frode bbjerklan vil lede NM 20 kampen på Søndag. Vel møtt på kamp! 
J16 Utleira klare for Bring

Postet av Utleira IL den 4. Sep 2022

I helga har J16 hatt besøk av Snarøya, Åsane og romerike Ravens . Det ble spilt mye god håndball i hallen i helga av 4 lag som ønsket å vise seg frem fra sin beste side.  

Utleira sitt J16 lag hadde håp om å klare seg inn mot lokal kvalifisering i Oktober. Uten å vite for mye om motstandere i helga. Det de viste var at Åsane og Romerike Ravens er sterke klubber i sine regioner. Visste mindre om Snarøya. 

Disse spillerne har jobbet hardt for å oppnå dette delmålet. 

Første kamp lørdag mot Snarøya stemte det meste i 1.omgang og kampen var mer eller mindre avgjort før oppstart i 2.omgang. Men, snarøya hadde meget gode holdninger å sto på hele kampen ut.  Seier til Utleira.

Kamp nummer to gikk litt senere på dagen å ble en kamp som gikk opp, ned og til siden . 1.omgang var velspilt med høyt tempo og presise kontringer som ga Utleira et meget godt utgangspunkt før 2.omgnag. Det ble en omgang der det lugget kraftig foran mål det første kvarteret for hjemmelaget. Ravens er et meget sterkt lag, men på en eller annen måte klarte J16 Utleira å vippe kampen i sin favør og vant med 4 mål tilslutt. 

Felles bilde med Åsanae som også er klare for Bring 

Kamp nummer tre gikk i dag mot et meget godt teknsisk lag fra Åsane . De var meget gode til å flytte ball og spilte med høyt tempo i angrepspillet sitt.  Igjen ble det en meget god 1.Omgang fra Utleira, men litt mindre flyt i 2.omgang . Likevel klarte de å holde Åsanae på avstand . Tre seire førte til at Utleira ble gruppevinnere og er klare for spill Bring som er en najsonal seire . Meget sterkt av Utleira J16. 

I dag fikk to unge trenere ta litt mer ansvar under kampen mot Åsane . Viktig at unge trenere får muligheten til å bidra også på en slik arena. Spillergruppa er meget godt fornøyd med å ha med to unge trenere som en del av sitt trener team. Kari Sætern og Julie fjerstad. 

Tilslutt vil vi berømme foreldre gruppe, dommere, sekreteriat , motstandere og ikke minst et fantastisk hjemmepublikum som satte farge på hele helga. Mange har jobbet mye og lenge for at spillere skulle få oppleve dette. Stor takk også til besøkende fra Snarøya, Romerike Ravens og Åsane som var med å farge hele helga med god stemning under , før og etter kamper. Utleira j16 og Utleira rekrutt skal spille Bring og Lerøy i helga

Postet av Utleira IL den 2. Sep 2022

I helga skal våre 16 åringer og Rekruttspillere få kamperfaring på nasjonalt nivå da de skal delta i Bring j16 og Lerøy j18. Der møter de lag fra andre deler av landet.  Første kamp i Utleirahallen kl. 1200 på Lørdag for J16. 

Utleira j16. Vi håper det skal bli en god tradisjon i Utleira at våre 16 årslag er med på Nasjonale arena. 

Rekrutt sitt lag under region kvalik.  

Bring j16 har hjemmearrangement mot lag som Åsane fra Bergen, Romerike Ravens fra Oslo og Snarøya fra Oslo. Det blir tøffe kamper mot sterke lag fra sterke håndball regioner i Norge. Åsane som har partnerskap med Tertnes i Rema 1000 Ligaen. Romerike Ravens som har lag i Rema 1000 ligaen blir gode løringsbilder før helgas kamper.  Snarøya stiller også med et sterkt lag . 


Snarøya 

Romerike Ravens er et samarbeidslag. 

Åsane er en av bergens store breddeklubber. 


Rekruttene reiser til Moss for å spille imot Junkeren , fyllingen og Rygge . Det blir ei tøff helg med god motsand i alle kamper for vårt helt nye Rekruttlag som skal prøve seg på dette nivået i år. De fleste kan også spille Lerøy neste sesong. Lykke til. 

Rygge hk 

Fyllingen 

Junkeren 


J16 sine kamper går i Utleirahallen . De blir  streamet på My game. 

Rekrutt sine kamper blir streamet, men ikke helt klart hvor enda. 


Da er det bare å glede seg til mye god håndball i helga også. 
Utleira vant på tribunen

Postet av Utleira IL den 31. Aug 2022

Det var knyttet spenning til dagens kamp mot Byåsen Håndball Elite. Spennnende å møte et lag fra Rema 1000 Ligaen som har sin serieåpning allerede på Søndag imot Storhamar.  Det var et tent Byåsen forsvar som startet kampen med en motivert Annick lipman bak i målet som stengte totalt første halvdel av omgangen. Utleira klarte å spille seg til flere gode muligheter , men fikk ikke utelling på sine sjanser. I Utleira sitt mål startet også Ingvild Holmen helt fantastsik. Det gjorde at ikke avstanden ble avskrekkende . Lagene gikk til pause på stillingen 9-16 etter et litt tvilsomt siste mål som ble godkjent i favør Byåsen håndball Elite. siste halvdel av 1.omgang viste Utleira seg frem både i forsvar og angrepsspill.  Det å lykkes mot lag fra øverste nivå er viktig for videre utvikling. 

Synne Olsen født i 2005 gikk uredd til verks imot Rema 1000 liga laget Byåsen Håndball Elite . 

Det ble en ganske lik 2.omgang der Utleira skaper mye i første halvdel av omgangen. De får samtidig litt ekstra juling som det skal være mot lag fra øverste nivå. Utleira holder god stand gjennom hele kampen.De siste  minuttene av kampen blir litt rotete som det ofte blir i håndballkamper. Utleira kan ta med seg denne erfaringen å bruke den godt inn mot seriestart. Største forskjellen er vel at man bør bearbeide enda mer mot et sterkere lag . Noe Utleira til tider klarte veldig bra.Det er bare å glede seg til serie start. 

Magisk stemning på tribunen med allsang gjennom hele kampen ,

Kamp forbredelsene i dag var på et nytt nivå med felles mat, spillemøter i forkant av kampen . noe som blir gjort på alle hjemmekamper i år.  

Felles måltid og spillemøte før hjemmekamper er en del av den nye hverdagen til Utleira sitt seniorlag. 

De yngste i klubben ville bidra med ansiktsmaling før kampen. 

Helt tilslutt må vi takke arrangører på vip, og i hallen som sammen med publikum skaper fantastiske rammer for å se håndball.  

Spillerne var raskt frempå for å takke sitt meget gode hjemmepublikum. Betyr mye for spillere å ha et slikt publikum i ryggen på hjemmebane. 
Tiger på tur

Postet av Utleira IL den 29. Aug 2022

I vår fikk vi en forespørsel om å besøke Molde breddeklubb for å dele erfaringer innenfor håndball. I helga ble det tur og vi fikk møte en engasjert gjeng med trenere og ildsjeler som hadde lagt til rette for en god samling for sine spillere . Tiger gjennomførte 9 økter på 90 minutt i løpet av Fredag, Lørdag og Søndag. Primus motor Tonje Kvalsnes i Molde Breddeklubb var godt fornøyd med helgas innhold. Lagene hadde sendt inn ønsker om tema i forkant av helga.  Trenere var aktivt med underveis i helga . Det er alltid lærerikt å dele erfaringer på tvers av miljø. 

Det ble mange gode økter med spillere som hadde lyst å lære, prøve ut nye ting i alt fra forsvar, ankomstspill, etablert angrep og i mange spillsituasjoner. Veldig artig at tiger kan ta slike turer å spre positivtet rundt håndballen.  Vi takker alle i molde breddeklubb for en meget god mottagelse og ønsker de lykke til med årets sesong. vi ser dem i Trondheim allerede om 14 dager da de skal spille i åpnigscup. 

De beste lagene i Trøndelag kommer i helga. Kommer du?

Postet av Utleira IL den 24. Aug 2022

3T topphåndballweekend med Byåsen håndball Elite, Levanger 1.divisjon og Charlottenlund 1.Divisjon damer i Utleirahallen i helga.  Vårt senior lag med nytt trenerteam og flere spennende spillere på plass er klare for nye kamper.  https://topphandballweekend.cups.nu/nb/start

https://www.facebook.com/events/708614976839410?ref=newsfeed
Utleira håndball bidrar på mange kanter

Postet av Utleira IL den 23. Aug 2022

I helga var det Pstereo festival i Trondheim . I den sammenheng trengs det mange dugnadstimer fra flere hold. Utleira sine juniorspillere bidro med rydding . 

Camilla, Hanna, Oda, Jenny og Marthe spiller til daglig håndball for Utleira junior. I helga fikk de muligheten til å rydde etter kultur arrangement Pstereo. Håndballspillere kan bidra med mye også utenfor banen. 

Samtidig er hele håndball avdelingen med på felles stor dugnad på Nor fishing messe i Trondheim spektrum denne uken.  
3T topphåndballweekend i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 23. Aug 2022

3T topphåndballweekend blir i år oppstarten til en ny lang håndballsesong for mange senior lag i Regionen. Veldig fint at Byåsen Håndball Elite stiller på årets 3T topphåndball weekend . Samtidig får vi sett både Levanger og Charlottenlund som hadde gode prestasjoner i 1.divisjon i fjor. Utleira sitt seniorlag med med nytt trener team og en del nye spillere som vi gleder oss til å se i Utleirahallen i år. 

Eirin skogen er godt i gang med ny sesong i Utleira 

Senior er nå i gang med siste forbredelser inn mot helgas kamper der de skal spille mot  Strindheim og Sverresborg som de møter senere i seriespill i 2.divisjon.  Mandag var som vanlig fysioterapaut June Svorken på plass på trening. 

June Svorken er ny i teamet rundt Utleira senior i år 

Maria Rekkebo er en av de nye spillerene i årets Utleira stall 

Vi anbefaler alle som liker seniorhåndball å ta turen til Utleirahallen i helga for å få med seg mange av årets lag i Trøndersk håndball. Som vanlig blir det mange gode lokal oppgjør i Trøndelag.  Samtidig skal det bli spennnende å se et nytt Byåsen Håndball Elite med Valery putans i spissen.  Klarer Levanger og charlottenlund å fortsette utviklingen i 1.divisjon og har Utleira tatt noen nye steg i utviklingen fra fjorårs sesongen. 

Denne gjengen gleder seg til å spille på hjemmebane i helga. 

Samtidig som det jobbes godt med sport i Trøndelag, så har våre ildsjeler i klubben gjort et godt stykke arbeid i forkant av helga for å sikre at både spillere,trenere, dommere og publikum får en god opplevelse på 3T topphåndball weekend. 

Det er bare å glede seg til en helg fullpakket med god håndball fra lag som nå gleder seg til å komme i gang med sesongen. 

Kampoppsett finner du i link under : 

https://topphandballweekend.cups.nu/nb/start
Utleira j20 klar for regionserien

Postet av Utleira IL den 21. Aug 2022

Det var knyttet litt spenning til J20 i helga da spillere fra rekutt og senior reiste nedover sammen uten å ha hatt noen felles treninger sammen.  Første kamp mot Ranheim gikk veldig bra.  Det ble en 14 - 26 seier der spillere som Kristina Hagnes , Fredrikke Brun, Janne nordnes og Tine Jullumstrø tok kommandoen i kampen. Fra stillingen 5-8 ble den neste perioden enveis kjøring med 7-17. På dette tidspunktet var kampen i realiteten over.   Toppscorer Kristina Hagnes.

Kamp to mot Hødd ble av en litt annen karakter. Der Ble det en jevn batalje som hele tiden vippet frem og tilbake. Hødd gikk opp i en tre målsledelse helt mot slutten, men Utleira klarte å snu kampen i sin favør å reiste hjem med full pott og plass i regionserien. Kampens toppscorer ble Tuva Wilmann. 

I Molde skulle vårt J16 lag for første gang ut i Region kvalik. De spilte mot Sih/Hessa fra Ålesund og Molde . Våre jenter gjorde en heroisk god innsats i begge kamper. Sto meget godt bakover på banen, men det løsnet ikke foran mål. Mot Molde som er tippet til å bli et av topplagene i region spilte jentene helt jevnt gjennom hele kampen og hadde muligheter til å stikke av med seieren. Det ble to knepne 2 målstap . Det gjør at jentene må finne andre utviklingsarena enn regionserie. Om to uker får de nye muligheter i Bring kvalik i Utleira hallen. 

Begge lag reiste hjem i natt og lagene møttes på ferja på tur hjem.  Ny treninguke og nye muligheter venter for alle spillere. Til helga er det 3T Topphåndball i Utleirahallen.  Kamper Fredag, Lørdag og Søndag. 
Påmelding åpnet til Tigercup fotball 16-18. september

Postet av Utleira IL den 20. Aug 2022

Fotballcup som arrangeres av Utleira IL og Othilienborg IL, 16.-18. september.
Klasser fra G/J 2009 til g/j 2016, fra 3'er fotball til 9'er fotball

Gratis for lag i Utleira Il og Othilienborg Il å melde seg på.
https://tigercupfotball.cups.nu/
Utleira senior videre i NM

Postet av Utleira IL den 18. Aug 2022

Det ble en kamp med høyt tempo da utleira gjestet Vikhammer i 1.runde NM senior. Mye kontra og ankomst spill.  Det ble ikke holdt igjen på tempo utover omgangen.  9-25 sto det på tavla til pause. Andre omgang ble ganske lik.  Slutt resultatet ble 19 - 47 .

Belønningen blir storkamp mot Byåsen Håndball Elite i Utleirahallen 31.August . Da blir det kjøpe sesongkort. Kampen mot Byåsen Håndball elite er inkludert i sesongkortet. 

Samtidig som senior nå er godt i gang skal både rekrutt og J16 ut i region kvalik førstkommende helg .  lagene reiser til sunnmøre og romsdal.  Viktig for utleira håndball at lagene i klubben får prøvd seg på regional arena. Vi ønsker begge lag lykke til i helga.  J16 fikk prøvd seg mot fjorårets beste j15 lag i region Rapp på treningskamp i går. Det ble en tøff kamp der utleira fikk øvd seg mot et godt organisert Rapp lag. 

Molde og Sif/Hessa blir motstandre i helgens kamper for J16.  Rekrutt møter Ranheim og Hødd. 

Utleira spilte mot Csk 1.Divisjon i kveld

Postet av Utleira IL den 11. Aug 2022

Nye spillere er kommet inn for å komplementere fjorårets stall.  Samtidig har teamet rundt laget blitt forsterket. Det var en spent gjeng som tok på seg Utleira drakta for å prøve seg mot CSK sitt 1.Div lag. Mange hadde tatt turen for å se på Utleira inkludert Utleira Ultras der noen hadde avbrutt ferien for å rekke treningskampen.  Kampen gikk over tre omganger . 

Første periode kom Utleira best ut av blokkene. Tok en tidlig ledelse som de holdt en stund før hjemmelaget fikk summet seg og kom litt mer i gang. Det ble en jevn omgang. 

Periode to jevnet det seg litt ut med spill mot spill, men Utleira fikk et lite grep halvveis i omgangen før CSK knappet litt innpå og det sto ganske likt etter periode to. 

Bredden i stallen med dobling og flere posisjoner med trippel dekning, kan bli en styrke for den type håndball som Utleira nå ønsker å produsere. Stallen ble godt brukt i dag. Alle spillere fikk rikelig med tid til å prøve seg.

Periode tre ble etter en litt jevn start litt overaskende veldig ujevn da Utleira tok kommandoen og kjørte kampen i sitt spor både fremover og bakover på banen. Det var et tent lag som jobbet godt for hverandre i denne treningskampen. Flere spillere markerte seg med gode prestasjoner.  Noe å bygge videre på inn mot sesongstart.  Trener team var veldig tydelig på at dette var en treningskamp og at det er mye å jobbe med inn mot seriestart for Utleira. 

Synne Olsen, Karin Steen og Maria Rekkebo fikk alle sin første kamp for Utleira i dag. 

Nå kommer det to nye tette treningsuker med cupkamp og 3T Topphåndballweekend inkludert. Bare å glede seg. Sett av helga 26-28 August da blir det flere gode kamper i Utleirahallen. 
G16 med første test i årets sesong

Postet av Utleira IL den 9. Aug 2022

Det var knyttet en del spenning til treningskampen mot partnerklubb Tiller sitt juniorlag Mandagskveld.Lite tvil om at folk ønsker håndballsesongen velkommen . Det ble godt med folk på tribuenen fra hele Trondheim som ønsket å se håndballkamp. 

Utleira sitt G16 lag har før sesongen vokst å blitt en treningsgruppe på pluss 24 spillere.  Ny hovedtrener Trogeir Bergquist har nå satt sitt preg både på treningskultur og spillestil. Tydelig ønske om at laget skal løpe mye å være godt rustet fysisk for å tåle stor belastning. 

Kampen i går var en treningskamp tidlig i sesong , men ga klare signal på at guttene har gjort et godt stykke grunnarbeid som de kan bygge videre på denne sesongen og inn mot mot Junior håndball fra neste sesong. Det ble i perioder vist meget god ankomst håndball, målvaksspill og forsvarstanker med aggresivt 3-2-1 formasjon. Gledelig å se duellstyrken som vokser seg frem hos guttene.  I siste omgang dro Utleira i fra og endte opp med et meget sterkt resultat . 

Nå går turen videre til Elverum der de i helga skal få bryne seg på både Elverum og Haslum . Haslum skal de også møte senere i Bring kvalik. Trener Bergquist var etter kampen meget godt fornøyd med gjennomførings evne, men var tydelig på at det var mange detaljer og utvikling som lå foran laget i nær fremtid. 
Ny tiger camp i høstferien

Postet av Utleira IL den 9. Aug 2022

Det ble en veldig god opplevelse med Tiger Camp i sommer, så vi åpner ny Tiger Camp i høstferien. Mandag 10.10 - Onsdag 12.10. Som sist blir det mye fokus på spilleren og samspillet mellom spillere. Samtidig blir det hentet inn ekstern målvakts trener . Vi har med gode instruktører som ønsker å gi masse av egen erfaring videre til deltagere.  Vel møtt til en hektisk og læringsfokusert Håndball camp. 

Link til påmelding 

https://www.superinvite.no/#/invitation/2307ac1cfee5db3a5402aac9db25cc5d

Felles treningshelg for håndball

Postet av Utleira IL den 8. Aug 2022

I helga hadde Utleira senior, Rekrutt, Junior og J16 felles oppstart med treninger fredag, lørdag og søndag. For mange var dette første økt med ball siden før ferien,mens andre allerede hadde en uke med balltrening. oppstart senior var på mandag 1.August.  

Nye trenere , spillere og en helt ny treningsgruppe som heter rekrutt.  Klubben, trenere,spillere,  og lageldere har jobbet godt med å forberede oppstart til ny sesong. Rammene er nå satt og den daglige jobben uke for uke står for tur.  Det er mange arena som skal fylles med Utleira håndball kommende sesong. Lørdag hadde alle gruppene felles lunsj. Trenere, Lagledere, spillere og klubb var samlet . Servert av av ildsjeler i klubben som ønsker og bidra. Uten dem ingen klubb. 

Senior har helt nytt trener team som nå har hatt muligheten til å farge gruppa med sin tilnærming til håndball siden oppstart i mai. Det er en sulten gjeng som viser stor entusiasme i sin nye treningshverdag. En fulltallig tropp er klar for en ny og innholdsrik håndballsesong med første treningskamp allerede på torsdag. De nyeste i troppen har allerede satt farge på treningsgruppa. 

Fokus gjennom helga har vært å skape en oransj tråd i arbeidet i mellom gruppene . Senior og rekrutt har trent sammen.  Junior og J16 har det samme for å skape bånd mellom gruppene og trenere. Det har vært mye terping på de yngste, mens senior og rekrutt har jobber mye med samspill. Felles for alle gruppene er at det skal løpes i Utleira håndball . Hurtig håndball er et felles ønske både fra klubb , trenere og spillere. 

Nå går det slag i slag august og septemeber med treninger, treningskamper, region kvalik 20 og 16. Cupkamp mot Vikhammer for senior, Lerøy kvalik , NM 20 mot Fredrikstad på hjemmebane.  J16 skal arrangere Bring kvalik i Utleira hallen . 3T topphåndball som får flere spennende kamper med topplag 26-28 August. Det er bare å glede seg til en lang og innholdsrik håndballsesong ! 
Gratis treninger i uke 32 og 33 - Håndball, fotball, basket og sirkeltrening for 9-14 år.

Postet av Utleira IL den 5. Aug 2022

Påmelding finner du her
https://www.superinvite.no/#/invitation/7fd3b80fb1884e2927df46a7139bb8bf 

Alt i Utleirahallen
Unge kokker med matkurs i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 3. Aug 2022

Unge kokker har i dag lært barn og bruke opp restemat i flotte kombinasjoner .  

Barna fulgte nøye med å fikk lært mye om det å kombinere mat. 

De lagde stekt ris, fiskekaker wok, muffins av epler og pærer  og smotthies. Kyndig veiledet av Rosalia Redondo som jobber for unge kokker.  Rosalia kommer rett fra matfestivalen i forrrige uke. 

Rosalia Redondo er tilbake neste mandag . 

Det har vært stor pågang, men kanskje du er heldig å får plass

https://www.superinvite.no/#/invitation/7fd3b80fb1884e2927df46a7139bb8bf

Det betyr mye å få hospitert med de beste på Byåsen Håndball Elite

Postet av Utleira IL den 29. Jul 2022

Utleira håndball har partner avtale med Byåsen Håndball Elite som kan gi spillere i Utleira muligheten til å hospitere inn på Rema 1000 ligaen laget når det er behov for bidrag eller mer fast for andre. 

Å ha en slik avtale betyr mye for videreutvikling av spillere som ønsker å en dag ta steget opp. Utleira håndball setter stor pris på denne avtalen med Byåsen Håndball Elite. 

Torsdag var det vår målvakt Ingvilde Holmen som fikk muligheten til å være en del av Byåsen håndball Elite sin treningshverdag. En økt som ble kyndig ledet av hovedtrener Valery Putans og målvaktstrener Ulrich Winther. For Ingvild ble det en gyllen mulighet til å få stå sammen med Annick Lipman samt få gode råd og tips fra Ulrich . 

Ingvild var meget godt fornøyd med muligheten og fikk brynet seg mot årets stall som skal jobbe seg nærmere toppen av Rema 1000 Ligaen. Underveis fikk Ingvild veldig god oppfølging av trener team og medspillere. Byåsen håndball Elite sine spillere er gode til å inkludere nye fjes på trening. 

Vi ser frem imot et godt samarbeid med Byåsen Håndball Elite og gleder oss til å jobbe sammen med dem og samtidig følge utviklingen videre. Håper vi kan produsere spillere over tid som kan bli en del av Byåsen Håndball Elite. 
Ny kjøkkenkrok i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 26. Jul 2022

Vi er stolte av å utvikle tilbudet på mat med en helt ny kjøkkenkrok og fryseksap kombinert med tørrvare skap.Matsentralen leverer alt av mat og tilbudet er for familier og andre som trenger ekstra tilskudd i hverdagen. Dette er meget godt tilbud i vårt nærmiljø . 

Dette har blitt mulig på grunn av IKEA Leangen som har vært med og gitt støtte til en slik krok.  Det vil gi mange muligheter til å skape en god arena for kveldsmat og andre tiltak gjennom et langt år.  Kjøleskapene er nå fulle, og vi ønsker alle velkommen . Åpent mellom kl. 10 00 - 15 00 alle hverdager nå i sommer . 


Rosenborgbesøk ble dagens høydepunkt

Postet av Utleira IL den 21. Jul 2022

Det var knyttet stor spenning til at Rosenborg skulle ta turen innom på åpen hall i dag med spillere , innsiden og trollet . Ungene sto klare i døra lenge før spillerne kom for å følge med når de dukket opp.  Noah Holm og Marius Broholm kom inn i hallen til applaus. 

Det ble spilt mange små kamper der ungene fikk lov å spille sammen med hver sin Rosenborgspiller. Det var stort engasjement både fra Rosenborg og ungene. Mange fine mål og flott og se at Noah Holm og Marius Broholm gi gode tilbakemeldinger underveis. 

Det ble tid til mange selfies, autograf skriving etter at de var ferdig med kampene.  Lite tvil om at dette betydde mye for mange. Det at Klubber som Rosenborg på øverste nivå tar seg tid til å gi tilbake til grasrota og støtte slike tiltak som åpen hall med gratis aktivitet for barn og ungdom er meget bra.  Vi takker Roseborg for to flotte besøk i sommer å er helt sikre på at flere av de som har møtt Rosenborg er blitt enda mer supporter etter disse besøkene. Helt tilslutt takker vi Pernille Grut Sørlie fra Roseborg som har stått i bresjen for tiltaktet. 
Storbesøk fra Rosenborg 21.Juli

Postet av Utleira IL den 14. Jul 2022

Rosenborg var på besøk forrige uke, og konkluderte fort med at de ønsket å komme tilbake. Åpen hall og gratis treninger for barn og ungdom er tiltak de ønsker å støtte opp under. Torsdag 21.Juli kommer de tilbake med spillere og Innsiden.

Ole Sæter er en lokal spiller og publikumsfavoritt som har satt farge på Rosenborg i år.

Det svinger bra rundt Rosenborg for tiden, Mange unge og spennende spillere nyter tillitt hos trenerteam Rekdal, Frigård og Strand.  

Vi er veldig glade for at både Ole Sæter og Noah Holm tar turen til Utleira idrettsanlegg torsdag 21. juli. Det er flott at spillere på øverste nivå kommer for å sette farge på våre arrangement.

Noah og Ole kommer til Utleira ca. kl.14 00 , 21.juli. Det gleder vi oss veldig til. 

Vel møtt !

https://www.rbk.no/
Synne Olsen tatt ut til European Youth Olympic Festival. Landslag kvinner J05

Postet av Utleira IL den 13. Jul 2022

Det er stort for Utleira Håndbal at Synne Olsen er tatt ut på Landslag turnering. Det viser at klubben kan være et godt alternativ for unge spillere som søker utvikling . Synne trener stortsett med seniorlaget i Utleira å har de siste to månedene utviklet seg mye i og med treningsgruppe i det daglige har blitt enda sterkere . 

Synne har frem til vidergående spilt i moderklubben Rognan håndball . Det viser at det er fullt mulig å utvikle seg godt i moderklubb før man tar steget videre fra Vidergående skole. Små klubber kan være en knallgod arena å utvikle seg i.  Synne er en tålmodig spiller som helt klart søker utvikling i eget spill og sammen med medspillere. LK 05 er samlet fra 22..Juli og møter Kroatia 25. Juli til første kamp. Det skal bli spennende å følge laget under turneringen. 

Hoved trener for LK 05 er trønder Eirik Haugdal som til daglig er hovedtrener for Rema 1000 Liga laget Larvik . 

Synne Olsen er i dag Utleiraspiller som klubben skal ta godt vare på å sørge for at hun fortsetter utviklingen sin videre til nye nivå. Utleira har i år for første gang et rekrutt lag samt et Juniorlag  som ligger rett under seniorlaget som skal prøve seg på nasjonale serier og samtidig ha en treninghverdag der flere blir tett knyttet opp imot Seniorlaget.

Lik spillestil på alle lag fra J16 år og oppover i en tydelig oransj tråd som klubben håper å bygge sterkere over tid.  Alle våre unge spillere skal få muligheten til å prøve, feile og utvikle seg over tid. Utleira har ingen ambisjoner om å vinne nasjonale serier, men heller utvikle spillere som en dag kan ha gode år som seniorspillere på flere nivå.  Vi gleder oss til å følge Synne og alle de andre unge som nå snart starter en ny og lang håndballsesong. 

1.August er Utleira Håndball i gang og 5-7 August har J16 - Junior - Rekrutt - Senior felles treningssamling der miljøet i klubben skal forsterkes både mellom trenere, spillere, lagledere og sportslig ledelse.

https://www.handball.no/nyheter/2022/06/U-jentene-til-European-Youth-Olympic-Festival/
Tiger Camp ble en suksess

Postet av Utleira IL den 5. Jul 2022

I helga var det pilot på Tiger Camp i Utleirahallen. Tre dager med trening der utøvere ble utfordret både håndballmessig og fysisk . Det hele startet med et info møte om helga . Avsluttet med at de fikk velge seg fysisk økt som var satt opp av trenere eller en økt sett på LK 06 samling for noen år tilbake. 

Deltagere valgte LK 06 økt.  Det ble en meget tøff start på helga der de fikk kjenne på det å være i kjelleren . Samtidig fikk de visst for seg selv hvor mye de tåler.  Imponeredne innsats og vilje på mange. 

Lørdag startet med Posisjons økt hvor det ble litt mer fokus på hver lagdel. Enkle øvelser med flere repitisjoner.

Det er mange lærevillige ungespillere i Trøndelag. Det er det lite tvil om . Videre ble det en økt der fokus var på situasjonspill i små grupper. Startet med store rom og god plass å bygde videre på. Igjen viser spillerne meget gode ferdigheter for alderen.  Lunsj og Middag ble også servert på Lørdag.  

Tiger Camp ønsker å engasjere spillere, så vi hadde en sekvens med Dine mål og tanker om håndball. Deltagere ble delt inn i grupper for å sammen se hva de tenkte om utvikling lag, egne mål .  Hvis noen ønsket å stå foran resten av gruppa og si sine mål, så kunne de det. Noen gikk og fikk stor applaus fra de andre . Artig å høre fra spillere selv hva de tenker om utvikling . Lurt å la spillere få eierskap til egen utvikling. Tross alt de vi jobber for. 

Gruppearbeid i håndball var litt nytt for mange. Men, praten gikk godt på gruppene etterhvert. 

Ane fra Skaun Håndball var en av spillerene som ville fram og fortelle litt om sine kortsiktige mål og større mål lenger frem i tid. 

Ingrid fra Utleira hadde også klare mål og ønsker for fremtiden. Samtidig hadde hun et eget slagord. " Det er ikke den sterkeste eller raskeste som alltid kommer lenget, men den som ønsker det mest"

Søndag startet med det som mange vil kalle for en basis økt med ball. Fokus på pådrags øvelser der spillere skal ta imot ball i fart, true mål, spille videre, Legge igjen ball til medspillere og finne timing med hverandre. Vi tok utgangspunkt i øvelser som like gjerne kunne vært kjørt på et seniorlag eller junor nivå. Spillere fikk god tid i øvelsene . Noe som gir deg tid til å få inn bevegelser , mottak, timing i sine løp med og uten ball. Ble meget bra utover i økta. Ikke for mange øvelser, men mulighet for å kjenne på mestring. 

Oda, Tuva og Anne var instruktører under Tiger Camp. alle tre gjorde en meget god jobb. 

Viktig at deltagere får nok mat. 

Gjennom helga hadde vi fokus på oppvarming. Det ble kjørt et likt opplegg på alle økter instruert av Instruktør. Før siste økt ble deltagere utfordret på å gjennomføre alt selv. 

De to siste øktene la vi opp til spill med utgruppert forsvar. Det ble spilt 3-3 forsvar, 4-2 og 3-2-1 .  Spillere fant mange fine valg og lekte seg godt imot utgruppert. Helt tilslutt avluttet vi med en time hurtig håndball der spillere sto i korte sekvenser på banen.

Etter siste økt hadde vi en en til en samtale med alle deltagere der de fikk tips og og oppmuntring på det de hadde gjort i helga og hva de kunne trene litt mer på inn mot ny sesong. Vi er strålende fornøyd med deltagere som alle gjorde sitt beste og sto på gjennom hele helga. Takker alle som kom for en flott helg. Tiger Camp vil bli arrangert flere ganger . Det er i hvertfall helt sikkert. 

Ha en flott håndballsommer ! 
Fornyelse av treningskort i Utleirahallen treningsstudio

Postet av Utleira IL den 30. Jun 2022

Endelig er systemet klart for fornyelse, for de som kun har kjøpt frem til i dag 30. juni.  Forlenger du avtaleperioden din vil vi snarets åpne kortet ditt for trening i juli.
Her er linken til betaling for ny periode.
https://app.rubic.no/Public/Events/3786

Å vurdere situasjoner

Postet av Utleira IL den 23. Jun 2022

Ledige vakter på Nor-Fishing i august - inntekt til lagskassen

Postet av Utleira IL den 15. Jun 2022

Utleira IL Håndball har ca 70 ubemannede vakter under Nor-Fishing i august. Disse vaktene legges nå ut for "salg" til 150,- pr time. Om du har mulighet så send gjerne ut linken til idrettslaget om det er flere som ønsker inntekt til lagskasse. 


Her er link til online skjema hvor man kan skrive seg inn direkte: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1me93mYthVEEL_VFjhHbptpR19oHfgUwwdJTnkASpFAw/edit?usp=sharing

Flere gull til Utleira på Tyrvinglekene

Postet av Utleira IL den 13. Jun 2022

Tyrvinglekene er Norges største friidrettsstevne med 1300 deltakere. Her samles de beste utøverne i landet til konkurranse på Nadderud stadion. For første gang deltok Utleira Friidrett på stevnet, og hadde 5 utøvere til start. Da Utleira deltok på innendørsversjonen i vinter, ble vi av speaker omtalt som Utsira. Etter helgas stevne er det ingen som er i tvil om hvordan Utleira skal uttales. For våre utøvere imponerte stort og plutselig visste alle om Utleira Friidrett.

Utøverne fra Utleira. F.v: Sofie Felicia Murai-Ubby, Helle Kjøl-Johansen, Wilma Hollås Hamborg, Kristine Næss og Jonas Hombornes Husby.


Allerede på stevnets første dag kom Utleiras første seier. Dette skjedde fredag kveld da Wilma Hollås Hamborg vant 600 meter for jenter 14 år. Med tiden 1,40,16 min. og et meget godt taktisk løp, vant hun med god margin.


Utleira fortsatt suksessen på lørdag med 2 nye gullmedaljer. Sofie Felicia Murai-Ubby tok seg enkelt videre fra forsøksheatet på 60 meter. Med tiden 8,22 i forsøket var hun favoritt i finalen litt senere på dagen. Sofie innfridde stort i finalen og løp inn til den utrolige tiden 7,89!! Litt for sterk medvin, men det kan nevnes at Norgesrekorden for jenter 13 år er 7,87 og at stevnerekorden til Ingvild Meinseth var 7,90. 
I klassen jenter 14 år stilte vi med Helle Kjøl-Johansen. I motvinden løp hun inn til 8,99 sek på 60 meter. Det holdt til en 4. plass i sitt heat, men dessverre ikke til finale.
Lørdag var også dagen for 200 meter for jenter 15 år og gutter 15 år.  Kristine Næss vant sitt heat med solid ny personlig rekord på 27,51 sek, noe som holdt til 7. plass til slutt.


Jonas også inn på ny personlig rekord på 200 meter, da han løp inn på tiden 25,73 sek. og ble totalt nummer 14 på distansen.  


Senere på dagen var det på nytt klart for mellomdistanse og Wilma skulle i aksjon. Etter å ha vunnet 600 meter i jenter 14 år dagen før, stilte hun lørdag til start på 800 meter for jenter 15 år. Wilma gjorde på nytt et godt taktisk løp og sprang inn på tiden 2,17 min og seier.Søndag var Sofie i aksjon igjen. Man kunne på forhånd se at Sofie var favoritt på 60 meter hekk for jenter 13 år, da hun var den eneste som hadde løpt under 10 sekunder fra før.

Sofie leverte igjen. I motvind løp hun inn til knallsterke 9,84 sek. Klar seier og nytt gull til Sofie. Både Kristine og Jonas hadde ambisjoner om å ta seg til finale på 100 meter. Da handlet det om å løpe inn blant de 8 beste tidene i forsøksheatene tidlig på dagen. Begge klarte oppgaven og fikk løpe finale senere på dagen. Det endte med 6.plass til Kristine og 8. plass til Jonas. Kristine inn på 13.52 og Jonas på 12,38. 


Etter en helg med mye fin friidrett, opphold på hotell med mye sosialt samvær, satte Utleiras utøvere kursen hjem søndag kveld. 

Se alle resultater fra Tyrvinglekene her:

https://tyrvinglekene.no/resultater-2022/

Husk gratis seniorlunsj i Utleirahallen 13. juni

Postet av Utleira IL den 10. Jun 2022

Husk gratis seniorlunsj i Utleirahallen på mandag kl 12.00.
Litt prat om seniortilbudet i bydelen (hva finnes og hva mangler)
Ingen påmelding. Velkommen

Utleira Friidrett på Kruska Trondheimslekene

Postet av Utleira IL den 9. Jun 2022


Helga 4. og 5. juni ble Kruska Trondheimlekene avholdt på Trondheim stadion på Øya. Utleira Friidrett var på plass med 8 utøvere.


Disse unge damene rasket med seg tilsammen 10 medaljer i løpet av helga.  Her under oppvarming søndag. F.v.: Malin Brokhaug Moe, Aurora Aune Wold og Sofie Felicia Murai-Ubby. 


Erle og Iver Vullum-Bruer deltok på på lørdag. Erle med ny pers på 600 meter med tiden 1.58.27 min. Iver med med pers i lengde på 3,17 meter og debut på 600 meter.

Helle Kjøl Johansen tok seieren på 60 meter for jenter 14 år.


Vemund Urdalen før start på 60 meter.  Søndag deltok han på 200 meter og forbedret den personlig rekorden sin fra 33 til 29 sekunder. Han deltok også i kule hvor det ble 2. plass med et støt på 7,12 meter.


Aurora og Sofie mottar premie etter dobbelseier til Utleira i både høyde, 60 meter hekk og lengde i klassen jenter 13 år. 


Malin Brokhaug Moe på toppen av pallen både i 60 meter hekk og i lengde.  

Jonas Hombornes Husby deltok på 100 meter i klassen gutter 15 år. Med tiden 12,26 ble det en solid ny pers og seier i klassen.  Tiden kvalifiserte også til superfinale senere på dagen. Søndag leverte Jonas ny pers også 200 meter med tiden 26,06. 


Se alle resultater fra Kruska Trondheimslekene her:

https://norway.opentrack.run/en-gb/x/2022/NOR/kruska-trondheimslekene/
Husk påmelding til Utleiraløpet

Postet av Utleira IL den 7. Jun 2022

Link til påmeldingen er her: https://signup.eqtiming.com/?Event=Utleira_IL_Friidrett

God dag for Utleira på Byåsenlekene

Postet av Utleira IL den 23. Mai 2022

Søndag 22. mai arrangerte Byåsen friidrett Byåsenlekene for tredje gang. Rekorddeltakelse med 213 utøvere i alderen 6 til 28 år fra 19 ulike klubber.   Det ble konkurrert i øvelsene 60/100m, 60/80/100m hekk, 400/600/800m, kule, liten ball, lengde og høyde med tilløp. 

Fra Utleira stilte 16 utøvere til start. Dagen startet med regn, men etterhvert kom solen og det ble gode forhold for friidrett og god steming på Dalgård stadion. 


I de yngste klassene debuterte Ida Selvnes i klassen jener 9 år. Hun deltok på 60 meter, lengde og liten ball. Sarah Haga Øverkil deltok på 60 meter og lengde i klassen jenter 10 år, mens Iver Vullum-Bruer deltok på 60 meter og lengde og liten ball i gutter 10 år.  Dette foregikk dessverre så tidlig på dagen at ingen rakk å ta bilde av dem. Vi har heller ikke bilder av Eivind Ekle-Danielsen som deltok i lengde, gutter 14 år.Guttene i 11 års klassen fikk med seg regnværet på starten av dagen. Her under premieutdeling på 60 meter.   Leon Hornemann Brevik med seier i klassen og Olav Ekle Danielsen på 3. plass.  Begge hadde 3 turer opp på pallen. Olav med 2. plass i 60 meter hekk og 3. plass på 600 meter og Leon med 1. plass i lengde og 3. plass i kule.I klassen gutter 13 år, har Utleira en stor gjeng meg ivrige utøvere. Søndag var 4 av de på startstreken. Johannes Moe Heggem, Bjørn Noah Haga Øverkil, Vemund Urdalen og Kristoffer Schei. 

Premieutdeling for 600 meter gutter 13 år. Kristoffer Schei ledet løpet fra start til mål, etter en vill spurtduell på slutten. Solid løp med ny personlig rekord på 1,47,33 min.  

Meget tett mellom Johannes Moe Heggem og Bjørn Noah Haga Øverkil.  Johannes inn på 1,53,19 og Bjørn Noah inn på 1,53,09. Ny personlig rekord på begge. 


Bjørn Noah Haga Øverkil med seier i lengde. Med god fart og spenst hoppet Bjørn Noah hele 4, 50 meter bortover i lengdegropa. 


Vemund Urdalen raskest av våre på 60 meter i dag. Første gang under 9 sekund. Tiden ble 8,96 sek. Ett hundredel foran Bjørn Noah og 7 hundredeler foran Johannes. Innsatsen holdt til en 3. plass totalt i klassen. Vemund tok også 3. plass i kule med et resultat på 7,10 meter. God dag for Vemund med personlig rekord i begge øvelser. Erle Vullum-Bruer før start på 60 meter. Det endte med solid ny personlig rekord på 9,61. Den gamle rekorden var på over 10 sekunder. 


Helle Kjøl Johansen vant 60 meter for jenter 14 år. Her foran resultattavlen som viser 8,67 sek på 60 meter. 


Malin Brokhaug Moe klar til 60 meter hekk i klassen jenter 14 år. Hun var på forhånd stor favoritt og skuffet ikke. Malin løp inn til seier og ny pers med tiden 10,26 sek. Hun deltok også i lengde. Også der ble det seier og ny personlig rekord med resultatet 4, 55 meter. 


Kristine Næss stiller i klassen jenter 15 år. Da er det 100 meter som gjelder på utendørs stevner. I heat med både jenter 16 og jenter 17, var hun ikke favoritt på forhånd. Likevel løp hun raskere enn alle og kom inn til ny pers med tiden 13,51 sek.  Med dette resultatet har hun også klart UM kravet på 100 meter.


Wilma Hollås Hamborg og Johanne Jensås med dobbeltseier på 600 meter i jenter 14 år.  Wilma med årsbeste i Norge i år for jenter 14,  med tiden 1,40,10 min.  Johanne gjennomførte sin første friidrettkonkurranse og etter et godt taktisk løp, knep hun andreplassen med tiden 1,54,18 min. 


Neste helg deltar Utleira Friidrett på BDO lekene på Stjørdal. 


Se alle resultatene fra Byåsenlekene her:

Byåsenlekene 2022 Resultatliste - Komplett.pdf
Velkommen på dugnad tirsdag 24. mai kl 18.00

Postet av Utleira IL den 21. Mai 2022

Velkommen til dugnad.

Vi håper flest mulig blir med på dugnad for å få ordnet opp rundt i Utleira Idrettspark. Dugnaden er tirsadg 24. mai kl. 18.00-20.30.  Alle registreres med lag,  og laget dere ønsker å representere får utbetalt kr 150 pr time.

Ta gjerne med drill m/batteri, kost, rake, spade, trilleborr om du har. Vi har mye utstyr, men når det kommer mange trenger vi at så mange som mulig har med noe å hjelpe seg med. Vi gir instruksjoner kl 18.00, så fin om alle kommer tidsnok. Vi ordner med mat og drikke. 

Følgende oppgaver skal gjøres.

Samle gummi rundt banen
Fikse målnett
Skru opp/ned reklameskilt
Rydding og system i utstyrsbrakke   
Fundament til innbytterbenker
Benker plasseres på langside 7er Kretsmestre i terrengløp

Postet av Utleira IL den 11. Mai 2022

Tirsdag 10. mai ble det avholdt kretsmesterskap i terrengløp på Midtsandtangen. For løpere over 12 år var distansen 800 meter i kupert terreng. 2 utøvere fra Utleira IL deltok. Fv. Wilma Hollås Hamborg og Ingrid Fuglem. Wilma med seier i klassen jenter 14 år og Ingrid vant klassen jenter 13 år.  Begge med velfortjent gullmedalje. 
Styrekurs i Utleirahallen mandag 23. mai

Postet av Utleira IL den 9. Mai 2022

Vi oppfordrer alle styremedlemmer i Utleira IL, både i Hovedstyret og avdelingsstyrene til å melde seg på styrekurs i Utleirahallen 23. mai kl 18.00. Vi håper også på deltakelse fra andre idrettslag, gjerne fra vårt nærområde. Kurset holdes av Idrettskretsen ved Robert Olsvik. 

Inviterer alle til årets borgertog 17. mai, vi markerer 50 års jubileum

Postet av Utleira IL den 8. Mai 2022

Utleira IL har fått invilget søknad om å få prioritert plass i årets borgertog (folketog). Oppmøte i Tinghusgata for oppstilling med fane fra kl 12.30. Alle som skal delta må være på plass kl 12.45.

Vi ønsker å se alle våre medlemmer i oransje i toget denne dagen. Ta gjerne på spillerdrakt eller treningsoverdel. Ta gjerne med skjerf og flagg om du har. Vi tar også med masse skjerf og flagg som deltakerne kan få for deltakelsen. Supert om noen harpå rulleski, eller har med ball for enkle øvelser i toget.

Det er laget en Utleira-dans som vi ønsker å fremføre i toget. Supert om så mange som mulig blir med på dansen. 


Vi gleder oss virkelig til årets 17. mai og håper å markere oss med et godt bidrag i forbindelse med vårt jubileum. Har du gode ideer, så mottas dette med stor takk. leder@utleira.no eller 93045500
Seier til Utleira på Olavstafetten 2022

Postet av Utleira IL den 2. Mai 2022

Søndag 1. mai var det endelig klart for en ny utgave av den tradisjonrike Olavstafetten på Trondheim stadion. Utleira IL Friidrett stilte med hele 10 lag og rundt 50 utøvere på løpefesten. Utleira gjorde seg bemerket med telt i lett synlig farger strategisk plassert på indre bane. I teltet var det kaffe, brus og kaker til alle. Værgudene velsignet oss med oppholdsvær og tosifret antall plussgrader. 

De yngste utøverne deltar i Mini Olavstafetten, som tilsammen er 500 meter inne på friidrettsbanen på Øya. Her er det viktigste å delta og alle får medalje.  Fra det stadige voksende friidrettsmijøet blant de yngste utøverne fikk vi se mange raske løpere og gode prestasjoner.  F.v Sarah Haga Øverkil, Maren Avdal Falch, Emilie Sletbakk Zahl, Åse Hamstad, Chuntong Yin, William Solem, Isaac Ndiaye, Imre Kristiansen Wahl, Vetle Hennum Aunøien og Albert Solem.


For utøvere mellom 11 og 14 år blir stafetten lengre og kalles Lille Olavstafetten. Her er det 5 etapper på mellom 100 og 600 meter.  Her får laget i gutter 11 - 12 år velfortjente medaljer.  F.v Vilmer Overrein, Olav Ekle-Danielsen, Leon Hornemann Brevik, Iver Vullum-Bruer og Even Norbeck Erlandsen.


I klassen 13 - 14 år stilte vi med 4 lag.  Ett guttelag, to jentelag og ett mixlag.  Her jentene fra treningsgruppe 2 med forsterkninger fra Utleria Ski. F.v. Erle Vullum-Bruer, Alisa Kulagina, Eiri Norbeck Erlandsen, Matilde Nesbakken, Ida Brurok, Ingrid Fuglem og Mari Hamstad. 


Det var på forhånd knyttet spenning til om Utleira eller Nybrott skulle stikke av med seieren i jenter 13- 14 år. Jentene fra treningsgruppe 3 leverte en meget god stafett og Helle Kjøl Johansen, Aurora Aune Wold og Sofie Felicia Murai-Ubby kunne motta gullmedaljer. Laget besto i tillegg av Malin Brokhaug Moe og Wilma Hollås Hamborg som var ute i løypa og løp neste stafett da premieutdelingen foregikk. 

Jentene fra treningsgruppe 3 leverte på høyt niva og vant både stafetten for jenter 13- 14 år og 15 - 19 år. 

F.v: Wilma Hollås Hamborg, Kristine Næss, Helle Kjøl Johansen, Johanne Jensås, Stine Nilsen, Malin Brokhaug Moe, Nora Vågø Kristiansen og Selma Hollås Hamborg. 


Jentene i 15- 19 år får sine medaljer. 

I klassen gutter 15 - 19 år stilte Utleira lag med forstrekninger fra Trondheim Biathlon Team.  Det endte med en fin 3. plass. F.v. Philip Lindkvist-Fløtten, Sander Sæther, Daniel Melhus Hildrum, Trygve Bjarkøy, Jostein Holstad Indahl, Jonas Hombornes Husby og Håvard Wiig Langsrud. 


Se alle resultater her:

https://live.eqtiming.com/60695#result:225002-0-1187823-1-1-
MItt valg introkurs for styre/adm onsdag 4. mai kl 18.00-21.30

Postet av Utleira IL den 29. Apr 2022


Introkurs for styre og administrasjon
Nedenfor er lenken til Introkurset for styre og administrasjon onsdag den 04. mai. Alle som skal delta, eller vurderer å delta bør logge seg på før kursstart. Her er innloggingslenken: https://client.inwise.no?inviteToken=3115-308ddde1

25 personer i Utleira deltok på den første runden med Mitt Valg-kurs. Flere beskrev dette kurset som det beste kurset de har deltatt på. Kurset bidrar til at du finner frem det beste i deg selv, slik at du bidrar til at de rundt deg får det bedre. Denne lærdommen kan brukes i mange situasjoner, og verktøyet blir enda sterkere når mange trener og ledere i idrettslaget bruket det aktivt. Vi er sikker på at flere barn og ungdommer trives bedre i idretten om flere trenere og ledere har kjennskap til mitt valg. Meget inspirerende og morsomt kurs som alle bør være med på. Viktig at styremedlemmer og administrasjon deltar for å motivere alle trenere og lagledere i neste fase. Ledere må gå foran. 

Velkommen til MITT VALG fra vår kursholder

MITT VALG er et internasjonalt Lion’s Quest-program for utvikling av et godt læringsmiljø og læring av sosiale og emosjonelle ferdigheter i hjem, barnehage, skole, AKS/SFO og idrettslag. Programmet er implementert i over 100 land og oversatt til 50 ulike språk.

Vi samarbeider med barnehager, skoler og idrettslag om å bygge livsmestring en god psykisk helse hos barn og unge i hele landet.Våre dyktige instruktører holder kurs for hele personalgrupper i barnehager, skoler og trenere og frivillige i idrettslag. 

Med kursene følger tilgang til våre digitale pedagogiske verktøy som ved bruk, systematisk og over tid, bidrar til å styrke barn og unges sosiale og emosjonelle kompetanse og til å ta kloke valg. 

Med vennlig hilsen
Tonje Torsnes Sunnvoll
Daglig leder i Stiftelsen Det er mitt valg 


Mitt Valg videregående kurs mandag 2. mai kl 19.00-21.00

Postet av Utleira IL den 29. Apr 2022

Dette kurset er for de som startet Mitt Valg utdanningen høsten 2021.

Kurset er klubbhuet i Utleirahallen.

Dugnad med Bambusa til inntekt for laget

Postet av Utleira IL den 27. Apr 2022

Til alle lag og treningsgrupper i Utleira IL, til alle medlemmer

Utleira IL er klar for å gjennomføre en salgsaktivitet sammen med Bambusa. Målsetningen er at vi skal tilføre lagene våre inntekter på en halv million kroner, slik at vi kan ha lavere egenandeler og høyere aktivitet enn hva som har vært tilfelle de siste årene. 

Bambusa tilbyr høykvalitets bambussokker.  Vi ønsker at hvert medlem minimum får utlevert en familiepakke med 5 pakker med sokker.  Det blir opp til medlemmene og dens familie om de vil beholde sokkene i sin egen husholdning, eller velge å selge produktene til venner/familie.  Utleira IL oppfordrer til at familiene gjør begge deler, ettersom pengene går til laget og lagets aktivitet. 

Sokkene har en utsalgspris på kr 200,- pr pakke med sokker.  Fortjenesten er kr 100,- pr pakke med sokker. Hele fortjenesten går til laget (aktiviteten)

Familiepakken inneholder: 

- 3 pk sort dress 

- 1 pk hvit ankel 

- 1 pk sort ankel. 

Ankelsokkene (7par) er særdeles luftige og lette på foten. Silikonpute i hæl sørger for at sokken sitter som den skal uten å skli ned. One size (36-44), Unisex. Miljøvennlig emballasje - fri for plast 

Dressokkene (5par) er myke og komfortable. Holder føttene tørre og luktfrie - selv på varme dager. One size (38-45), Unisex. Miljøvennlig emballasje - fri for plast. 

1000 familiepakker klar for salg fra 2. mai. Her er det penger å tjene for lagene i Utleira IL
Utleira IL mottar 1000 familieposer mandag 2. mai. Det blir lagt ut hentetidspunkter i neste uke hvor lagleder/dugnadsansvarlig henter poser som kan deles ut etter f.eks trening (eller at man har lagsutdeling på bestemt sted og tid). Påfølgende uke vil det være mulig å få utlevert flere produkter når man merker at bambussokker fra Bambusa er veldig lettsolgte. 

Her er link til skjema for lagleder/dugnadsansvarlig: https://www.utleira.no/storage/Preview?id=458f8804-e50e-4cd2-9384-d43f67e53a2e Skjemaet er for å lett kunne orientere seg om hvem som har mottatt sokker, hva som evt er levert tilbake og hva som er betalt til lagskassen. Ved kampanjens slutt vil hovedlaget trekke innkjøpsprisen for sokkene fra hvert lags sin lagskonto. 

Gangen i dugnaden fra A til Å
1) Laget/gruppen finner ut hvor mye man skal selge pr medlem/utøver. Minimum en pose til hver. Det er vanlig at man selger 3 poser pr familie når man har dugnad om alle jobber godt med salget og i tillegg bruker produktet selv.
2) Lagleder avtaler hentetidspunkt. Administrasjonen pakker og setter frem varene for henting hos kioskvakten.
3) Lagleder/dugnadsansvarlig leverer ut posene til hver familie, og bruker skjemaet for å ha kontroll på hvem som har fått hva. Må få beskjed om det er sokker som skifter eier.
4) Alle som har mottatt solkker må betale til sitt lags lagskasse innen en uke etter utlevering. Si i fra om laget trenger Vipps konto.
5) Når dugnaden er ferdig tar hovedlaget innkjøpsprisen fra lagskontoen.

Om alle bidrar, så blir dette meget bra. Håper alle lag og avdelinger støtter denne dugnaden.

Lykke til med salget!

1 Kommentar

Utleira IL søker aktivitetsledere for sommeraktiviteter 2022

Postet av Utleira IL den 26. Apr 2022

Utleira Il vil ha åpen hall og åpne treninger sommeren 2022. Her kan du søke om du ønsker å være aktivitetsleder i sommer. https://arbeidsplassen.nav.no/stillinger/stilling/5bd9d5a2-1d8d-40fb-bb4d-663ee80fa37d?fbclid=IwAR0Qt9izIAQxhl7B6j-iBJhVRhwOfoqUUqN0nFAT1lhuOXp5UbObXIDDPcQ
Utleira Il søker aktivitetsledere i allidrett 2022/2023

Postet av Utleira IL den 26. Apr 2022

Aktivitetsleder for allidrett?


Har du lyst til å være aktivitetsleder og jobbe med barn fra 5 til 8 år? Da er det kanskje deg vi ser etter! 

Vi trenger flere aktivitetsledere til allidrett i Utleira idrettslag. Treningene foregår på ettermiddagstid og er fordelt på to dager i uka (onsdag og torsdag) i gymsalen på Utleira skole og i Utleirahallen. 

Vi ser etter deg som er: 

●   Idrettsinteressert 

●   Glad i å jobbe med barn 

●   Punktlig 

●   God i muntlig norsk

 • Erfaring med yngre barn ønskes. Studenter med idrettsfaglig og pedagogisk utdanning oppfordres til å søke. 

 • Tørr og ta lederskap


Vi tilbyr:  

●   Et godt treningsmiljø 

●   Gratis aktivitetslederkurs  

●   Engasjerte sportslige omgivelser 

●   Fin bemerkning i CV 

●   At du blir en del av et trenerteam og Utleira idrettslag 

●   Timelønn 

Du må ha plettfri vandel og levere politiattest. 

For mer info om allidretten, besøk https://www.utleira.no/p/47721/allidrett.  

Er du interessert? Send søknad til treneransvarlig Anne Lene Skjølsvold: annelene.sarsland@gmail.com
eller avdelingsleder for allidrett Marius Emil Kjørstad: marius.kjorstad@outlook.com

Vi søker frivillige til ulike verv

Postet av Utleira IL den 11. Apr 2022

Jubileumskomite - alle som ønsker å bidra
Vi har engasjert Bjørn Skjæran som prosjektleder, og trenger en jubileumskomite som bidrar med alle beslutninger og detaljer rundt en 3-dageres fest/markering i oktober. 

Anleggsutvalg - alle som ønsker å bidra
Vi ønsker å se på mulighetene for å bygge flere anlegg og trenger flere personer inn i vårt anleggsutvalg. Gjerne personer med ulik kompetanse, alt fra politikk, til byggteknisk og grunnarbeid. Må være interessert i å kunne bidra over flere år, da dette ikke er prosjekter som avsluttes innen kort tid. 

Markedsutvalg - alle som ønsker å bidra
Målsetning om å øke inntektene med 3 millioner pr år slik at det tilrettelegges for at man kan ha toppidrett i Utleira IL uten at dette betales av bredden. Toppidretten i Utleira IL skal bidra til bredden. 

Valgkomite - 2 personer
Vi mangler fortsatt to personer, minimum en kvinne til vår valgkomite.  Dette er et meget viktig arbeid og det er viktig å starte i god tid slik at man v\finner de beste kandidatene for ulike styrer for å ta utleira IL videre. 

Styremedlem fotball - 1 kvinne
Det mangler en kvinne i fotballstyret. Det er viktig for oss som virkelig bryr oss om jentene i klubben at det også er nok jenter i styret. Vi ønsker gjerne en kvinnelig spiller inn i styret, selv om det ikke er en forutsetning.

Styremedlem innebandy - 1 kvinne
Det mangler en kvinne i styret for innebandy. Vi ønsker gjerne en engasjert mor til en av spillerne på barnelaget inn i styret. 

Styremedlem/leder i håndball - 1 person
Håndballavdelingen ønsker gjerne en person ekstra i styret og gjerne med gode administrative og organisatoriske evner.. Man trenger ikke å være håndballfaglig sterk, men selvfølgelig er det en fordel om man er engasjert i håndballsporten.  

Annet
Vi er også interessert i å komme i kontakt med personer som ønsker ukentlige oppgaver som å hente mat på matsentralen, vaske gulv, rydde, plukke søppel, pante flasker, bidra med vedlikehold og reparasjoner. Vi ønsker også de som ønsker å bygge morsomme anleggselementer i trevirke.  Utleira Il har som målsetning å tilrettelegge slik at langt flere ønsker dugnadsoppgaver. Utleira IL ønsker flest mulig på barneidrettstrenerkurs

Postet av Utleira IL den 11. Apr 2022

Trøndelag idrettskrets inviterer til barneidrettstrenerkurs og Utleira IL støtter opp om dette ved å betale kursavgiften til alle medlemmer som ønsker å ta kurset. 

Dato:

02.mai 2022 kl 1800-2130

04.mai 2022 kl 1800-2130               

09.mai 2022 kl 1800-2130


Sted: Tobb-hallen Sjetne IL, Parallellen 20, 7081 Sjetnmarka
Arrangør: Trøndelag idrettskrets    
Trenerutvikler: Vidar Sørensen


I norsk idrett har vi som mål at alle barn skal møtes av en kvalifisert trener, fordi det første møtet med idretten også legger grunnlaget for livslang aktivitetsglede. I barneidretten er det viktigere å vite hvordan man trener barn, enn å ha ekspertkunnskap innenfor én idrett. 

Barneidrettstrenerkurset går på tvers av idrettene og gir deg de grunnkunnskapene du trenger for å ta på deg et treneransvar for barna. I tillegg får du konkrete praktiske tips til aktiviteter og hvordan du kan bygge opp en trening slik at barna opplever mestring og allerede gleder seg til neste trening! 


Målgruppe:  
•             Alle som ønsker å trene barn i alderen 6-12 år
•             Kursdeltaker må fylle 15 år det året de tar kurset.


Innhold:
Barneidrettstreneren får ved fullført kurs kunnskap om:
•             Idrettens verdigrunnlag
•             Idrettens barnerettigheter og bestemmelser om barneidrett
•             Trygge rammer
•             Relasjoner
•             Mestringsmiljø
•             Aldersrelatert og nivåtilpasset trening
•             Planlegging og gjennomføring av praktisk økt


Les mer i vedlagte invitasjon. Ta gjerne kontakt ved spørsmål! 

Med vennlig hilsen

Gina Thrane

Idrettsfaglig rådgiver
Trøndelag idrettskrets

Mob: +47 482 07 750


Invitasjon til gratis kamper i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 5. Apr 2022

Utleira IL i samarbeid med Norges Fotballforbund ønsker å invitere alle til gratis futsal-kamper i forbindelse med VM-kvalifisering i Utleirahallen. De kampene som tilbys gratis er 

Onsdag 6. april kl 15.00 Danmark - Malta

Torsdag 7. april kl 15.00 Danmark - Kypros
Lørdag 9. april kl 13.00 Malta - Kypros

Dørene åpner en time før kampstart. Det er åpen kiosk.

Det blir også konkurranse med premier, musikk og god underholdning. 

Det er også mulig å kjøpe billetter til Norges kamper.

Enkeltbilletter (Under 15 personer) kan kjøpes her:  https://nff.shop.secutix.com/selection/event/date?productId=10228481582072&utm_source=Billetter&utm_medium=FotballNO_180x500&utm_campaign=Futsal_VMkvalik

Pakkebilletter (under 15 personer)kan kjøpes her
https://nff.shop.secutix.com/selection/subscription?productId=10228482111515

Trenerseminar i barnefotballen

Postet av Utleira IL den 5. Apr 2022

Fotballavdelingen ved trenerveiledere inviterer til trenerseminar i klubbhuset i Utleirahallen tirsdag 19. april klokken 20:00 – 22:00.

Seminaret er for alle trenere i barnefotballen (2015 – 2010) i Utleira IL.

Påmelding gjøres ved å sende e-post til sport@utleira.no med navn, funksjon og lagstilhørighet innen mandag 18. april.

Agenda for møtet vil være:

 1. Aktuelle tema fra lagshåndbok og sportslige planverk i barnefotballen
 2. Hva kjennetegner den gode treningsøkta

Sportslig hilsen

Geir Kojen

Sportskoordinator Utleira IL og trenerveileder i ungdomsfotballen

Stian Rønningen

Trenerveileder barnefotballen
Begrenset tilgang til Utleirahallen denne uken

Postet av Utleira IL den 4. Apr 2022

Dette blir en annerledes uke på mange måter, da bygget må stenges av i lange perioder på grunn av UEFA reglement og covid-19 begrensninger for å beskytte spillere og team. Vi beklager at dette har større konsekvenser for enkelte enn det vi først var klar over. 

Mandag som vanlig treningsdag for alle. Rigging av tribune fra kl 22.00, så innebandy-trening er avlyst.

Tirsdag er treningsdag for landslagene som deltar i VM-kval i futsal denne uken.  Alle dagtidstreninger er avlyst. Det er mulig å benytte treningsrom og garderober frem til kl 14.00.  Hallen er stengt for alle uten akkreditering fra kl 14.00. 

Onsdag er kampdag for landslagene som deltar i VM-kval i futsal denne uken.  Alle dagtidstreninger er avlyst. Det er mulig å benytte treningsrom og garderober frem til kl 12.30.  Hovedinngangen er stengt for alle uten akkreditering fra kl 12.30. Publikum kan komme inn i hallen fra kl 14.00, gjennom porten. 

Torsdag er kampdag for landslagene som deltar i VM-kval i futsal denne uken.  Alle dagtidstreninger er avlyst. Det er mulig å benytte treningsrom og garderober frem til kl 12.30.  Hovedinngangen er stengt for alle uten akkreditering fra kl 12.30. Publikum kan komme inn i hallen fra kl 14.00, gjennom porten. 

Fredag er treningsdag for landslagene som deltar i VM-kval i futsal denne uken.  Alle dagtidstreninger er avlyst. Det er mulig å benytte treningsrom og garderober frem til kl 10.30.  Hallen er stengt for alle uten akkreditering fra kl 10.30. 

Lørdag er kampdag for landslagene som deltar i VM-kval i futsal denne uken.   Det er mulig å benytte treningsrom og garderober frem til kl 11.00.  Hovedinngangen er stengt for alle uten akkreditering fra kl 11.00. Publikum kan komme inn i hallen fra kl 12.00, gjennom porten. 

Søndag er stengt frem til kl 13.30 for nedrigg av tribune. Hallen åpnes kamp i håndball damer 2. divisjon med kampstart kl 15.15. Etter kampen er det treninger og kamper som opp satt i planen. Treningsrom og garderober er åpen hele dagen. 


Seier mot Sverresborg i tøff bortekamp

Postet av Utleira IL den 3. Apr 2022

Det ble en jevn bortekamp der begge lag ønsket seg en seier. Sverresborg etter ett surt tap mot Orkanger på Fredag. Utleira fordi laget ønsker seg en revansj fra flere dårlige kamper mot Sverresborg i årets sesong og NM 20 . Utleira går til pause med en ledelse på 8-12 . 


Utleira får full kontroll fra start i 2.omgang . Utleira rykker i fra å øker ledesen til hele 11-19 . Sverresborg får en litt bedre periode der de knapper innpå . Det er høy tempratur på slutten av kampen, men resultatet står seg og Utleira tar med seg to fine poeng fra Åsveihallen. 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377950innholdsrik kamphelg for Utleira Håndball

Postet av Utleira IL den 3. Apr 2022

I går ble dagen brukt til å se hele spekteret av håndball som er i Utleira. Fra 7 års håndball på liten bane til Herrehåndball i 4.divisjon som avsluttet en lang dag i hallen. Det er et engasjement i alle lag som klubben skal være stolte av. 


G13 startet dagen med en meget jevn og spennende kamp mot Hommelvik. Det ble jevnt hele veien. Utleira hadde en 4 målsledelse som ble spist opp mot slutten , men sikret en uavgjort helt på tampen.  Samtidig så spilte J11 på motsatt bane . Der J11 hadde en meget god 2.Omgang imot et sterkt Strindheim lag. 

G11 og J12 fulgte så opp med to kamper der de viste publikum meget flott angrepshåndball med mange gode samspill og forståelse for spillet. 

J13 og J15 tok over der J13 spilte en meget jevn kamp. Begge lag spilte meget godt forsvar med gode målvakter på begge lag. Forsvar er en meget viktig del av spillet. Senere på dagen spilte de en J14 kamp der de sammen med J07 kapret en 3.plass i serien med seier i siste kamp. 

J15 spilte to kamper denne dagen . De tok opp stafettpinnen fra Fredag der 3.divisjon viste oss hurtig håndball fra start til mål. J15 sprang og sprang og spilte godt i forsvar. Dommere i kampen kommenterte at det var veldig artig å dømme en kamp der et lag fullførte å holdt oppe forsvaret og løpsviljen gjennom to omganger. Meget godt målvaktspill her også. J15 kunne feire seriemesterkap denne dagen i Trønderenergi serien avd 05.

G8, J8, J7 og G7 tok så over hallen med mange kamper. Det var god stemning og mange håndballglade spillere som spilt flere kamper . God ettervekst med ivrige og flinke foreldregrupper som lager gode rammer for våre yngste lag. 

Herrelaget og J16 avluttet dagen i hallen der j16 møtte et meget kontringsterkt Heimdal . Målvakt for J16 hadde en meget god dag på jobben. Litt stang ut i starten av kampen , men god utvikling underveis.  H4 avsluttet dagen med en meget god hjemmesier. Som vanlig hadde vår målvakt høy redningsprosent. Artig at spillere på våre G16 og G15 lag innimellom deltar på kamper. lover godt. 

                                       Vidar Magne stengte buret og seieren var sikret for 4.Divisjon herrer Lørdag. 

I dag søndag er det nye muligheter til å se god håndball i hallen fra kl. 09 00 . Dagen avsluttes med et temposterkt 3.divisjonslag som møter Ogndal/Steinkjer kl. 17 00. Vel møtt i hallen! 

Tar også med at våre G16 spillere er på Bring fellesrunde i Oslo og 2.divisjon damer spiller mot Sverresborg kl. 12 30 i dag, så kan vi vel trygt si at aktivitetsnivået er høyt i klubben.

 

Vidar slutter i Utleira IL - Ny driftsleder søkes

Postet av Utleira IL den 2. Apr 2022

Vidar Magne er en kjent person i Utleiramiljøet, både som håndballtrener i over 30 år og som driftsleder de siste 7 årene etter at Utleirahallen ble bygget. Utleira Il har mye å takke Vidar for, også at han på en utmerket måte har profilert Utleiraløpet. Vidar vil ha sin siste arbeidsdag fredag 29. april. 

Om du ønsker å ta over stafettpinnen etter Vidar, eller kjenner noen som kan synes dette er interessant, så vil det være fint om du enten søker selv eller deler annonsen med flere. 

Annonse etter ny driftsleder i Utleira IL
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=253430305&fbclid=IwAR3BcO-Z02frKi-M3m_UGR-ZOZdiVIO5dZTZj6F9hpkmwDeXwKLJYi1JMOY
Måten de spiller håndball på gleder

Postet av Utleira IL den 1. Apr 2022

Det har vært en meget god sesong for vårt 3.divisjonslag som stortsett består av unge spillere født i 2001, 2002 og 2003 . Det er mange som har vært innom, men den type håndball de leverer gir publikum valuta for pengene. 

Hannah trengte kamptrening etter sykdom og Helena tok løp etter løp. Samtidig som hun er sikker på straffere. 

Det er umulig å ikke bli dratt med når de løper i 60 minutter for å skape flest mulig ankomst situasjoner . Dette er en generasjon spillere som er helt på høyde med hva dagens håndball handler om. Fart, temposkifter, skudd varianter og et evig jag etter å skape sjanser for seg selv og laget. 

     Selma Idriz 

     Sandra Tran 

   Maria Høiland 

Selma, Sandra og Maria herjer på dette nivået.  

Med en målvakt som garantert passerte 50 % i redningsprosent og kantspillere som jager sidelinjen konstant i 60 minutter ble det innholdsmessig en glede å se på for de som hadde tatt turen. Når andre bølgen er like giftig som sine kanter og strekspillere blir det en umulig oppgave for motstander. 

                       God stemning i garderoben etter kampen. 

Dette var rett og slett en severdig håndball kamp med et herlig tempo.  Disse spillerne har et nivå som kan ta de langt i håndballen hvis de ønsker. 

Kamp rapport 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7411424


Kjøp billetter til VM-kval i Futsal i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 1. Apr 2022

VM-kvalifiseringskamper i Futsal spilles i Utleirahallen 6. - 9. april. Her blir det topp stemning og masse god underholdning, når Norge skal kjempe om en plass i neste runde av VM-kvalifiseringen. 

Gruppe og lagstilbud:
Ta med hele laget på kamp. Dere kan bestille gruppepakker med billetter til leder@utleira.no. Prisen pr billett er kr 75 for barn opptil t.o.m 16 år og kr 150 for voksen. Grupperabatten er at man får 2 gratis voksne for hver 15. billett som kjøpes.  Om dere ønsker alle tre dagene, betaler dere samme pris som for to av kampene. Alle tre dagene blir derfor 150 for barn/ungdom og 300 for voksen. Også her er det 2 gratis pr 15.  billetter som kjøpes.  Vi trekker ut 5 lag som vinner en lagspakke med futsal utstyr. Det blir også konkurranser i hallen, der man kan vinne fine premier.  Åpen kiosk. Kun 480 billetter tilgjengelig. Ser frem til å motta din bestilling. Her er kampene:

Onsdag 6.april
Danmark – Malta kl. 15:00
Norge – Kypros kl. 20:00

Torsdag 7. april
Kypros – Danmark kl. 15:00
Norge Malta kl. 20:00

Lørdag 9. april
Malta – Kypros kl. 13:00
Norge – Danmark kl. 18:00


22_NFF_Futsal_VM-Kvalifisering_SoMe_1080x1350.jpg

Godt gjennomført hjemmekamp

Postet av Utleira IL den 30. Mar 2022

Det er tett med kamper for vårt 2.divisjonslag om dagen. I går gjestet tabelljumbo Orkanger Utleirahallen . Orkanger har vært et av de lagene som alltid skaper noen resultater gjennom sesongen. Det ble jevnt fra start, men ut i 1.omgang fikk Utleira et lite grep om kampen å styrte inn til en 17 -13 ledelse til pause. 

Hjemmepublikum skapte god stemning . Noe våre spillere vet å sette pris på. 

Andrea Sunde hadde en del fine angreps situasjoner under kampen. En ung spiller i utvikling. 

Det ble litt frem og tilbake også i starten av 2.omgang, men midtveis tok hjemmelaget kontroll og dro i fra med en 7 målsledelse.  I denne perioden vartet hjemmelaget opp med noen flotte angrep og hadde et visst trykk på Orkanger i ankomstfasen. Orkanger klarte aldri å snu dette . En viktig hjemmeseier der kollektivet var dagens spiller.  

Eirin Skogen er som alltid engsjert i kampene å gir alt . 

Christine Enger sto en god kamp..Fikk mer og mer kontroll utover i kampen. Stort potensial i ankomstspillet. 


Tiller j12 hadde tatt turen i hallen på tirsdag for å se sin håndballtrener Tuva Wilmann i action. Tiller er naboklubb og partnerklubb på J20 nivå i årets sesong. De fikk se en god kamp av hjemmelaget. Våre spillere gjør mye positvit for nærmiljø også utenfor parketten. 

kamp rapport 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377997


Neste kamp for vårt 2.divisjonslag er borte mot Sverresborg kl. 12 30 i Åsveihallen på søndag . Før det skal 3.divisjon spille mot Sverresborg 2 på Fredag i Utleirahallen A kl. 1945 . 


Landslagstrenere på samling i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 25. Mar 2022

Det var stor fint besøk i Utleirahallen på Torsdag på Regional Landslagsamling regi Region nord. Spillere fra hele region var på dagssamling med Norge sine Landslagstrenere Gro Hammerseng Edin og Ane Victoria Mellberg. 

To håndball økter og en teoretisk del der også Mia høgdal som er fagresurs/coach yngreslandslag også var med ble gjennomført. Spillere fikk underveis tilbakemeldinger på sine aksjoner fra engasjerte landslagstrenere som kom med både spørsmål og korreksjoner i spillsekvenser.  

Det var helt klart en lærerik dag der også to av våre spillere fikk gleden av å delta. Alette Pettersen-lund og Eline Hoem hårstad . Alette og Eline var enige i at det hadde vært en flott samling og lærerikt. . 

Det hersker lite tvil om årgangen 2006 har et høyt nivå i vår region . Det blir spennnende å følge utviklingen videre på dette årskullet.  Region nord med Victoria Koen , Maicken Olsen og Ruben Engen som er Regionale Landslagstrenere var med å skape gode rammer på samlingen. 

Her kan du følge landslaget : 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/landslag/lk06/
Påmelding til futsal-seminar

Postet av Utleira IL den 24. Mar 2022

Påmeldingslink: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=mTOpXIQRDUOIqBB3Ie97Zoe6b7iUkQtIr2yEx7orYelUNjRXSFMxNlJaMUtVSTJMN0dYQUc1U1pFSy4u 
En lett borteseier mot Selbu

Postet av Utleira IL den 24. Mar 2022

Det er lite tvil om at de sentrale spillerne i laget har tatt opp hanskene å viser vei for de yngre spillere i gruppa. Det fikk vi igjen se i starten av kampen mot Selbu. I tur og orden tok Ingvild Flåm, sofie Fuglass, Ingvild Følstad og Eirin Skogen kommando foran mål å ga seg ike før det sto 0 - 8 på tavla. Først da fikk Selbu sin første nettkjenning. Til pause hadde Utleira full kontroll på kampen med en sikker 7-15 ledelse. 

I starten av 2.omgang fikk Selbu tildels være litt mer med i kamen, men på stillingen 17-21 våknet igjen Utleira.  Anført av en meget scoringsikker Ingvild Flåm som ikke ga seg før hun hadde 9 mål ble dette en oppskriftsmessig seier på bortebane mot et lag som har hatt utvikling de siste kampene. Blant annet med en sterk seier mot Elverum.   

Ingvild flåm er i storform for tiden. 


Neste oppgave for Utleira er Orkanger på hjemmebane tirsdag 29.03 kl. 1900. Vi satser på full hall.

                                                Noen av lagets nye følgere i Utleira Ultras tok turen på kamp 

                                                da de fikk lånt seg en bil fra en av våre spillere. 

Kamprapport : 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377984

Åpen treningssamling med Trondheim Idrettsklinikk

Postet av Utleira IL den 22. Mar 2022

Utleira IL inviterer i samarbeid med Trondheim Idrettsklinikk alle utøvere, fra og med det året man fyller 14 år (2008) og opp til 17 år (2005), til treningshelg 1-3. april. Samlingen vil finne sted i Utleirahallen (fredag) og på Nidaros idrettsungdomsskole (lørdag og søndag).

Hovedfokus gjennom helga vil være opplæring i styrketrening, spenst- og hurtighetstrening, samt skadeforebygging og restitusjon. Kurset vil inneholde både teori og praksis, og utøverne vil etter endt kurs ha utarbeidet sitt eget idrettsspesifikke program til bruk ved egentrening.

Trondheim Idrettsklinikk er ansvarlig for kursgjennomføring, og stiller med trenere som har både generell og spesiell kompetanse innen fagfeltet.

Maks 40 plasser totalt, og bindende påmelding gjøres via lenken under.

Hva får utøverne:

 • 1 felles treningssamling med oppfølging i mindre grupper underveis
 • Fri tilgang til treningsstudio i Utleirahallen i ett år

KOSTNAD KR. 1.000, -

FORELØPIG PROGRAM 

Fredag: Utleirahallen

 • 17:00 – 18:00:  Foredrag: Styrke- og eksplosivitetstrening for idrettsutøvere
 • 18:15 – 19:30:  Innføring i hurtighet- og spensttrening (utendørs på kunstgressbanen)

Lørdag: Nidaros idrettsungdomsskole 

 • 09:00 – 10:30:  Treningsøkt med fokus på skadeforebygging, motorikk og ferdighetsutvikling
 • 10:30 – 11:00:  Lunsj (egen matpakke)
 • 11:00 – 12:00:  Foredrag: Skadeforebygging, motorikk og ferdighetsutvikling
 • 12:30 – 15:00:  Løfteteknikk i baseøvelser

Søndag: Nidaros Idrettsungdomsskole 

 • 09:00 – 11:30:  Løfteteknikk i baseøvelser
 • 10:30 – 11:00:  Lunsj (egen matpakke)
 • 11:00 – 12:00:  Foredrag: Hvordan få maks ut av treningen din (kosthold, søvn og restitusjon)
 • 12:00 – 13:30:  Basisstyrke

Husk matpakke og egen drikkeflaske alle dagene!

Påmelding: https://app.rubic.no/Public/Events/3232

Så løsnet det foran mål

Postet av Utleira IL den 20. Mar 2022

Det ble en meget god start på kampen med en kaptein som tok  ansvar . De fem første målene for Utleira ble signert av Ingvild Følstad .  Det var en jevn 1.omgang der Utleira klarte å rive til seg en tre målsledelse inn mot pause. 

Ingvild Følstad førte troppene med en kanonstart i dag. 


Det har ofte i år gått trått foran mål på hjemmebane, men i dag skulle ketchup effekten endelig slå til. Spillerne slapp seg løs og ga hverandre energi som igjen gjorde at fler og fler meldte seg på. Det ble enveiskjøring utover i omgangen å lite tvil om nivåforskjellen var stor på lagene. 

Eirin Skogen var i storslag i dag å satt 9 fulltreffe. 


Stor takk til trondheims flotteste hjemmepublikum som har fått en tilvekst gjennom Utleira Ultras som setter farge på kampene.  Nå trenger laget all støtte ut sesongen. Allerede på Onsdag står  Selbu på motsatt side i selbuhallen. håper mange setter seg i bilen å tar turen for å støtte Utleira. 

Sofie Fuglaas er en kant med ekstrem start å i dag suste hun nedover sidelinja. 

Dagens kamp rapport 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377968
Godt felleskap i klubb og nabolag

Postet av Utleira IL den 14. Mar 2022

Det er stor kamp aktivitet for tiden på alle nivå fra de minste til de største. Mange er nå ute å viser frem klubben i hele regionen.  Det er gøy å få tilbakmeldinger om diverse møter med andre lag og gode ting som skjer i klubben. Fra helga har vi plukket uten noen gode historier som er verd å ta med seg. 


Fredag var det duket for et lokal oppgjør i mellom G13 Nidelv og G13 Utleira i Nidelvhallen. I den sammenheng ble alle våre trenere og spillere invitert på felles middag i Nidelvhallen etter kampen.  Dette er et godt tiltak for alle guttene som bor rundt om i vårt nabolag. Fikk rapporter på meget god stemning. Guttene kjenner hverandre fra før gjennom at flere har møttes på Tiger aktivitet . Trener team i begge klubber prater godt sammen å har hatt noen felles økter innimellom. 

Trenere og spillere i skjønn forening. 


Søndagskveld inviterte G13 med seg jentespillere til å spille kamp. 

En kamp som guttene og jentene dro i land en knepen ett målseier . Hver Torsdag trener guttene og jentene sammen i Tigerskolen som gjør at miljøet mellom spillere har blitt meget godt.  Tiger mixlag kalte de seg.

Belastningsstyring - FOPP møte 10. mars

Postet av Utleira IL den 2. Mar 2022

Skadeforebyggende trening + God belastningsstyring = Færre skader.

Kontaktpersoner til lag/utøvere i aktuell aldersklasse, inviteres til en presentasjon og opplæring i bruken av appen FOPP i klubbhuset i Utleirahallen torsdag 10. mars klokken 18:00 – 19:30. 

Seansen vil bli ledet av gründer bak FOPP, Håvard Karlsen.


Belastningsstyring og treningsplanlegging er tema vi i Utleira IL ønsker å rette fokus mot. 

Det å ikke trene for mye og ikke for lite, er det viktigste man kan gjøre for å øke prestasjonen og samtidig redusere skaderisikoen.

Belastningsstyring er viktig for utøvere i alle aldre, men med ulike variabler etter utøverens utvikling. 

FOPP er en treningsapp som beregner treningsbelastning og skaderisiko for idrettsutøvere. Appen er et meget godt verktøy for både utøvere, trenere og foresatte.

Idrettslaget har besluttet at alle lag og utøvere i våre avdelinger fra og med det året de fyller 13 år, får tilbud om å gratis benytte seg av FOPP. Unntaket er mosjonslag i junior/senior.

FOPP er en digital treningsdagbok som:

 • Utøver logger økt på 30 sekunder
 • Varsler før utøveren blir overbelastet/skadet
 • Viser utøverens totalbelastning til alle involverte
 • Er enkelt å bruke for både utøver og trener
 • Reduserer antall belastningsskader

Sammen med vår samarbeidspartner, Trondheim Idrettsklinikk, vil vi på et senere tidspunkt invitere til eget seminar om treningsplanlegging og belastningsstyring. 

Invitasjon til åpent styremøte i fotballavdelingen torsdag 3. mars kl 20.00

Postet av Utleira IL den 28. Feb 2022

Åpent styremøte i Utleira IL Fotball

Klubbhuset i Utleirahallen

Torsdag 3/3 kl 20:00.

Vi trenger årsberetning fra lagene returnert senest TIRSDAG 1/3. ( til: odlandse@online.no) Samme frist og e-post for innmelding av saker til møtet. 

Agenda for møtet

- Avdelingens regnskap
-Avdelingens budsjett
-Avdelingens årsberetning
- Forslag til treningsavgift
- Forslag til årsplan
- Status fra valgkomiteen

Her står det litt mer om gruppers avsvar i Utleira IL

§ 23 Grupper 

(1) Idrettslagets årsmøte kan beslutte å opprette og nedlegge grupper, og hvordan disse skal organiseres og ledes. Dette vedtas i forbindelse med årlig behandling av idrettslagets organisasjonsplan, jf. § 16 pkt. 13. (2) Dersom idrettslagets årsmøte ved behandlingen av organisasjonsplanen har vedtatt å opprette grupper med gruppestyrer, gjelder følgende:
a) Hver gruppe skal ha et gruppestyre på minst tre medlemmer. Gruppestyret velges på årsmøtet. Gruppen foreslår kandidater til gruppestyret til valgkomiteen. Eventuelt kan årsmøtet gi hovedstyret fullmakt til å oppnevne gruppestyrer etter forslag på kandidater fra gruppen.
b) Gruppen avholder et årlig møte før årsmøtet i idrettslaget. Hovedstyret fastsetter en siste frist for avholdelse av det årlige møtet. Møtet innkalles av gruppestyret med minst én ukes frist. Det årlige møtet skal behandle gruppens regnskap, og kan fremme innspill til hovedstyret om blant annet idrettslagets regnskap, årsberetning, treningsavgift, budsjett og årsplan.
c) Gruppestyret konstituerer seg selv, med mindre annet er besluttet av årsmøtet.
d) Gruppestyret fastsetter eventuell årlig treningsavgift innenfor rammen av fullmakt gitt av årsmøtet. 

(3) Gruppestyret eller representanter for grupper kan ikke inngå avtaler eller på annen måte forplikte idrettslaget uten fullmakt fra hovedstyret. 
Invitasjon til årsmøte i Utleira IL 30. mars kl 19.00

Postet av Utleira IL den 28. Feb 2022

Årsmøte i Utleira IL
Onsdag 30. mars kl 19.00
Klubbhuset i Utleirahallen

Agenda for årsmøtet.

1. Godkjenne de stemmeberettigede.
2. Velge dirigent.
3. Velge protokollfører.
4. Velge to medlemmer til å underskrive protokollen.
5. Godkjenne innkallingen.
6. Godkjenne saklisten.
7. Godkjenne forretningsorden.
8. Behandle idrettslagets årsberetning.
9. Behandle idrettslagets regnskap, styrets økonomiske beretning, kontrollutvalgets- og revisors beretning.
10. Behandle forslag og saker.
11. Fastsette medlemskontingent og treningsavgift, eller gi fullmakt til å fastsette treningsavgifter.
12. Vedta idrettslagets budsjett.
13. Behandle idrettslagets organisasjonsplan.
14. Foreta følgende valg:
a) Styre med leder, nestleder, tre styremedlemmer og ett varamedlem.
b) Kontrollutvalg med en leder, ett medlem og to varamedlemmer.
c) Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd idrettslaget har representasjonsrett eller gi styret fullmakt til å oppnevne representantene.
d) Valgkomité med leder, tre medlemmer og ett varamedlem. Valgkomiteen velges på fritt grunnlag, etter innstilling fra hovedstyret.
e) Øvrige valg i henhold til idrettslagets organisasjonsplan.
15. Engasjere revisor til å revidere idrettslagets regnskap

Frist for innmelding av saker var 8. mars. Dersom det er saker som bør vurderes til årsmøtet kan disse sendes til leder@utleira.no

Sakspapirer til årsmøtet (frist 16. mars)

https://www.utleira.no/storage/files?uid=1100128935&pfi=65941

Endringslogg for dokumenter endret etter 16. mars
30. mars: Oppdatert valg (årsmøtepapirene) med en styremedlem i hovedlaget og vara i kontrollutvalget
28. mars: Kontrollutvalgets beretning lagt ut for første gang
28. mars: Oppdatert valg (årsmøtepapirene) med en ekstra styremedlem i basket
28. mars: Oppdaterte noter til årsregnskapet
28. mars: Nytt følgeskriv fra regnskap om årsregnskapet
25. mars: Oppdatert budsjett behandlet av Hovedstyret.
25. mars: Liten korrigering av Årsmeldingen for Hovedlaget under økonomisk status.
25. mars: Liten korrigering i Revisjonsberetning
 

Berg og dalbane for 2.divisjon i helgen

Postet av Utleira IL den 28. Feb 2022

Det ble en meget varierende helg på botrtebane. Lørdag mot Gjøvik stemte lite . Lite trøkk i forsvarspillet som igjen gjør at det blir mindre muligheter i ankomstspillet.  31 baklengs mål er uvant kost for vårt 2.Divisjonslag. Godt å se at Selma Idriz er med igjen etter en lengre skadeperiode. 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377977

Søndag ventet tabellnabo Elverum som i Utleirahallen hadde med ekstrem god karma da Utleira overhodet ikke fikk uttelling på sine sjanser. Denne kampen puttet lagget 26 mål fremover som sikret en enkel seier mot et Elverum lag som har hatt marginer så langt i sesongen. 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377976

Nå er det tre lag som ligger helt jevnt med i toppen. Det blir en kamp om hvert eneste poeng utover våren for å se hvem som stikker av med avdelingseier i gruppe 4. 

https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=402539

20.Mars kl. 12 30 skal vi fylle hallen med Utleira supportere da Storhamar kommer på besøk. Dette blir en meget spennede kamp. Der spillere og trenere trenger full tribune i ryggen.

Utleira ble klubben for Ingvild Følstad

Postet av Utleira IL den 27. Feb 2022

Jeg kom til Utleira sommeren 2016 og har ikke sett meg tilbake siden. Det er en klubb som tar vare på sine og hvor de som ønsker å bli bedre og å bidra, er hjertelig velkommen. Jeg følte meg hjemme fra dag en, og får stadig tilbakemeldinger om at nye spillere opplever det samme. Til tross for mange avskjeder og nye tilskudd, opprettholder vi ei gruppe med samhold og like verdier. Det vi alle har hatt til felles er at vi er i gruppe som vil. 

 

Målsetningen ble etter hvert å prøve på opprykk til 1. divisjon. Dette har vært et langsiktig mål i lengre tid, og vi har vært farlig nære. Det har vært tunge nedturer og mange givende oppturer i jakten på målet. I prosessen har vi lært, som spillere, trenere og som klubb. Vi har fått erfare hva som må til av treningsopplegg, spillerstall, støtteapparat og økonomi.

Klubben viser at de støtter oss i jakten på målet. Yngre spillere deltar på den nyopprettede Tigerskolen, hvor seniorspillere bidrar som instruktører sammen med dyktige trenere, som sammen sørger for tett oppfølging av de yngre i Utleira. Her utvikles spillere som skal puste oss i nakken, og som på lengre sikt skal være med å bidra til et Utleira på toppnivå i Trondheim. Vi har også ei sterk rekruttgruppe i aldersbestemt og 3. divisjon, som fighter helt i toppen. Alt dette er avgjørende for å kunne ta steget opp, på en bærekraftig måte. 


Når vi nå står klare for andre halvdel av årets sesong, er det med en solid stall og trenerteam, et stort støtteappart og med klubben i ryggen. Som resultat sitter vi på tabelltopp og har gode forutsetninger for en rå sesongavslutning. Her har vi stått før, men ikke med det grunnlaget og erfaringen vi sitter med i dag. Det har skjedd mye siden sommeren 2016, og jeg tror det har skjedd mye riktig. Så får tiden vise hvor vi står når poengene skal telles opp i mai. 

Ingvild Følstad er en kaptein som ser sin medspillere og er tilstede. I helga er Ingvild og resten av laget på tur med kamper mot Gjøvik og Elverum. Lørdag gikk det ikke helt veien, men nye sjanser i dag mot Elverum kl.14 00.  Vi takker ingvild for intervju og ønsker henne og laget lykke til resten av sesongen. 

Åpent styremøte for Utleira Håndball

Postet av Utleira IL den 25. Feb 2022


Styret innkaller herved til åpent styremøte (årsmøte for 2021) i Utleira Håndball. 

Årsmøtet avholdes søndag 27. februar kl. 18:00 i Dansesalen Utleirahallen

Saker som et medlem ønsker behandlet i åpent styremøte, må sendes styret senest 20. februar til haandball@utleira.no

Saksliste vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene uken før årsmøtet nederst på denne siden.

Dersom noen har spørsmål, kommentarer, endringsforslag, benkeforslag eller forslag til saker ut over de som fremgår av saksdokumentene oppfordres det til å oversende disse til styret på e-post før møtet. Dette vil lette gjennomføringen for dirigenten, og vil bidra til en bedre behandling av sakene på møtet.

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av Utleira IL i minst én måned, fylle minst 15 år i 2022, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til Utleira IL. Alle medlemmer har uansett møterett, talerett og forslagsrett. Ansatte med lønn over 80.000,- har ikke stemmerett.

Vi ber alle lag om å sende inn årsrapport for sitt eget lag snarest og senest innen 20. februar. Link til skjema finner her. Her eksempel på utfylling fra i fjor.

Velkommen til åpent styremøte i Utleira Håndball!

Med vennlig hilsen

Styret i Utleira Håndball

 

Saksliste for Åpent styremøte for Utleira Håndball

 • Valg av møteleder og referent
 • Årsberetning - fra avdelingen og alle lagene
 • Regnskap 2021
 • Budsjett 2022
 • Fastsette treningsavgift (høst 2022/vår 2023)
 • Innmeldte saker
 • Valg av representanter til håndballstyretTigerskolen samler klubben

Postet av Utleira IL den 24. Feb 2022

Da har håndball hatt tre dager med meget høy aktivitet for spillere i alderen 9 - 16 år .  oppstart kl. 09 00 og klampen i bånn frem til kl. 16 30. Spillere har på tvers av lag trent sammen i grupper på 30 spillere. Det å trene sammen på tvers av alder og lag tilhørighet gir gode muligheter for å bygge på gode relasjoner mellom spillere i alle aldre. Det at våre naboklubber også er med styrker samholdet i nærmiljø. 

Det å trene ute på vinteren er  med bygger selvtillit og man blir litt tøffere i hodet. Anbefales til alle lag i alle aldre. 

Innholdet har vært variert med mye basis håndball , fysisk trening både ute og inne. Det har blitt spilt kamper og det har blitt terpet på detaljer. Der de minste har hatt mye kast , mottak, finter og små spill varianter. Hadde ungdommen mer fokus på det å jobbe i pådrags situasjoner, spill på små flater, tøff fysisk trening både inne og ute samt spilt masse håndball både i småspill varianter og med veldig utgruppert forsvar i helbanespillet. konkurranse elementet har vært med i alle gruppene. Det blir ofte god stemning i spillsekvenser. 

Tabata økt med kravstore trenere som ønsket intensitet og spillere som ga alt. 

Spillere styrte alt rundt sitt lag under kamper. De fikk en omgang med  3 -3 forsvar og en valgfri . 

Vi har hatt med med oss tre tiger instruktører i samspill med sportslig utvikler som har satt opp øktene. De har brukt god tid på å bli kjent med deltagere. De har utviklet seg over tid til å bli gode treningsledere og ser rommet godt. Samtidig tar de på seg å bidra med det som trengs også utenfor parketten. Det artigste er å se hvor god kontakt det blir mellom våre tiger instruktøer og spillere gjennom å være tett på hverandre over flere dager.  På Treningskampen til 2.div på Tirsdag kom det mange unge Utleira tigere for å se på.  Det har nok en sammenheng med at de begynner å bli godt kjent med flere av våre spillere på seniornivå. 

Aurora som jobber for tigerskolen fast hver uke hadde med seg Maria og Tuva fra 2.divisjon. De hadde full kontroll på all aktivitet. De fikk respekt for trenerrollen da både det å stå hele dagen og bruke stemmen istedetfor å skrive melding tar på i løpet av tre dager fra kl. 09 00 - 1630. 

Det som var litt ekstra gledelig i vinterferien var at det ble stinn brakke på J/G 15-16 sin treningsgruppe. Den aldersgruppa trenger like mange gode tilbud som de yngste i slike perioder.  J15/16 spillerene var tydelige på at de ville prøve seg mot G15/16 spillerene i kamp situasjoner. Det ble mix lag i alle spill sekvenser. Noe som fungerte veldig godt. Det ble høy stemning i alle kamper da gode dommere sørget for at temperaturen holdt seg stabilt høyt underveis i kampene.  Våre tiger instruktører lagde på siste dag en del kåringer underveis som f.eks MVP , fineste mål, beste Fair play spiller, beste målvakt med flere som ble lagt til som pluss mål eller minus mål etter kampslutt. 

Vi har mange regionale landsalgspillere i alderen 05/06 i Utleira som deltok alle tre dager. Alette, Emil, Amund og Eline var alle tre godt fornøyd med tilbudet i vinterferien. 

Mandag kom det som vanlig masse mat som skulle fylles inn i nede ved kiosken. Våre yngre spillere og trenere ville veldig gjerne hjelpe til med å fylle skapene når de hadde pause fra trening. 

Våre 12 -14 års spillere hadde samme økter og innhold som J/G 15 noe som er viktig for å skape en god flyt i utvikling over tid. De hadde stor innsats og lærevilje gjennom alle økter. Topp innsats på alle.  Godt å se at nabokluber som Nidelv og Freidig syns det er artig å være med på våre aktiviteter. 

Det har vært en fantastsik start på vinterferien med høy aktivitet og fine dager i Utleirahallen. Vi vil takke alle som deltok både som spillere, trenere, kiosk ansvarlig og ansatte i utleirahallen som er med å skaper gode og inkluderende rammer for barn og ungdom i vårt nærmiljø.
Gratis-aktiviteter i Utleirahallen i vinterferien

Postet av Utleira IL den 21. Feb 2022

Påmelding på: https://www.superinvite.no/#/invitation/1e65040d77567934e4ffed55c656a3cc
Tiger håndball i vinterferien med 270 påmeldinger

Postet av Utleira IL den 20. Feb 2022

Det er veldig gøy å se at så mange har lyst å trene håndball i vinterferien.  Det at vi har tilbud for barn og ungdom er viktig.  En ungdom kan ha like mye nytte av litt avkobling i vinterferien som de minste.  Det blir fokus på teknikk og spill relatert trening for de minste . Samme gjelder for ungdommen, men de får også med litt fysisk trening i løpet av sine økter.  Det beste av alt er at alle får tilbudet gratis i sitt nærmiljø. Det er vi veldig stolte av å få til.  

Vi gleder oss til tre dager med høy aktivitet . 

Bilder fra høstferien . 
Spillere på landslag

Postet av Utleira IL den 17. Feb 2022

28. februar - 7. mars skal landslaget i futsal på treningssamling med kamper i Kroatia. Landslagstrener, Silvio Crisari og assistent, Kai Bardal, har tatt ut en tropp som inneholder fem spillere fra Utleira. Vi gratulerer spillerne med uttaket og ønsker lykke til på samlingen. 

Uttatte spillere fra Utleira er Simon Johansson, Sindre Welo, Oskar Andreassen, Andreas Økland og Erlend Vie.

Spillere på Team BDO

Postet av Utleira IL den 16. Feb 2022

Gutter og jenter født 2009 er inne i sitt første år med BDO- tiltak i regi av NFF Trøndelag. Etter både kartleggingstreninger, sonetreninger og en kampdag, er det nå tatt ut et lag bestående av 18 spillere fra vår krets. 

Utleira IL er representert på både gutte- og jentesiden. Maja Halvorsen, Mille Pedersen Angelvik, Theo Furu Burkeland og Jaran Leikvam Melum er alle blant de utvalgte som ble med videre. Nå venter treninger og kamper med Team BDO i månedene som kommer. Utleira IL gratulerer med uttaket, og håper det gir inspirasjon til videre arbeid på utviklingsveien. 
Tigerskolen med tilbud til alle

Postet av Utleira IL den 29. Jan 2022

Tigerskolen har mange type tilbud som gir muligheter for de minste, men også ungdommen. Gjennom åpen trening på tigerekstra og tigerpluss og tiger høstferie/vinterferie får de treningstilbud i eget nærmiljø. Tre i klubben som har benyttet seg av et tilbud for fra 15 år og opp til 19 år er Kristina Hagnes, Fredrikke Brun og Andrea Sunde. Alle tre legger ned veldig mye tid på håndball både gjennom Heimdal og Strinda Videregående . på klubb og egen trening.  

Fredrikke, Kristina og Andrea klare til å øve på en Fredags ettermiddag. 


Fredrikke Brun , Strinda Videregående håndball ( Utleira ) 

Dette er min andre sesong i Utleira etter kneskade i sesongen 19/20. Jeg valgte å gå til Utleira for det er en klubb med gode fasiliteter og mange ulike spillearena. Det var et enkelt valg , da jeg så etter en plass med mange ulike muligheter hvor jeg kunne utvikle meg som håndballspiller. 

Jeg har nå en treningshverdag på flere ulike arena, noe som gir meg en unik mulighet for å kunne utvikle meg på flere plan. Hovedgrunnen for at jeg prioriterer trening fremfor nesten alt hver dag er fordi håndballbanen er den plassen jeg føler meg mest hjemme.

Jeg våkner hver dag og gleder meg til å trene. Den mestringsfølelsen og det samholdet man føler på utpå en håndballbanen er noe helt unikt, og noe jeg aldri kunne vært foruten.

Mestringsfølelse er nok det som driver meg, og er noe jeg oppnår støtt og stadig på teknisk trening hos Tigerskolen. Der jobber jeg mot mine personlige mål og behov. Tigerskolen er et supert tilbud for både store og små med et ønske om å utvikle seg som håndball spiller, og som ønsker å bli best.


Kristina Hagnes,  Heimdal videregående Håndball (Utleira )


Håndball er noe jeg driver med hver eneste dag fordi det gir mye glede og mestring. Det beste med håndball er følelsen av å lykkes både som lag, men også som individualist. Den allsidige idretten gir rom for en bred utvikling, noe som jeg som håndballspiller jakter etter på hver trening. 

Det motiverer og gir mersmak i å utforske nye teknikker og metoder som jeg kan bruke på banen. Og spesielt når dette fungerer i praksis! 

Tigerskolen er en arena som gir rom for akkurat dette! Diskusjon og refleksjon rundt håndballteknikk og spill gir forståelse og inspirasjon til videre utvikling. Det vi øver inn på i tigerskolen får jeg også prøvd ut i spill på treningene i Utleira. 

Jeg byttet til Utleira IL denne sesongen for å utvikle meg videre som håndballspiller. Et godt tilbud med flere spillere på et høyt nivå og mye konkurranse var det som trigget meg til å bytte til denne klubben. Tigerskolen legger til rette for håndballspillere med ekstra motivasjon til å bli enda bedre og utvikle de avgjørende detaljene!


Andrea Sunde, Strinda Videregående Håndball ( Utleira ) 


Jeg flyttet til Trondheim før denne sesongen for å spille håndball for Utleira IL. Det gjorde jeg for å få nye utfordringer og utvikle meg som spiller. 

Jeg har kommer inn i et bra lag som har en god mix av unge og eldre spillere. Det gir meg muligheten til å lære av de som har vært i gamet flere år enn meg. 

Jeg legger ned x-antall timer til trening hver uke for å utvikle meg. Akkurat hva som driver meg er vanskelig å sette ord på, men jeg elsker følelsen av å score mål og vinne kamper. Samtidig er det utrolig gøy å lære nye teknikker og se at jeg klarer å bruke de i spill. 

Hver fredag har jeg en ren teknisk trening hos Tigerskolen hvor jeg jobber med akkurat slike små detaljer som man ikke får tid til ellers. Tigerskolen er et veldig bra tilbud som gir meg muligheten til å utvikle meg som spiller, slik at jeg på sikt blir en bedre håndballspiller.


Utleira håndball har som mål å skape gode arena fra du møter håndball første gang og gjennom hele ungdommen og som seniorspiller.

 Viktig for Utleira å bygge en modell der hver enkelt spiller føler de blir sett i egen utvikling og laget. 

Det å utfordre spillere i eget spill med hjelp av å se håndball sammen. Jobbe med tekniske detaljer og valg over tid er noe vi har tro på er viktig for å bidra til at spillere blir mer bevist på egen utvikling. 

Vi jobber med å involvere spillere i eget utviklingsløp. Diskusjon blandet med utprøving der vi finner løsninger som spiller mener er gode for sitt spill.  Det eneste som er helt sikkert at man aldri blir utlært verken som spiller eller trener . Alltid detaljer man kan utvikle i eget spill som vil utvikle kollektivet og spiller. Tiden det tar er ofte forskjellen fra spiller til spiller. Tålmodighet bør være din beste venn. 

Vinterferie i Tigerskolen

Postet av Utleira IL den 29. Jan 2022

PR. 16. FEBRUAR: FORTSATT LEDIGE PLASSER PÅ ENKELTE DAGER

Vinterferien 21 - 25. februar

Utleira IL inviterer alle til gratis åpen hall med mange lekaktiviteter. Tigerskolen tilbyr organisert treningsaktivitet i håndball og futsal (for utøvere i Utleira IL og samarbeidsklubber). Alle aktiviteter i Utleirahallen.

•Åpen hall alle dager 10:00 – 14:00

•Organiserte treninger i håndball 2012-2005 mandag – onsdag

•Organiserte treninger i futsal 2012 – 2007 onsdag - fredag

•Åpen kiosk alle dager. 

For påmelding til organisert treningsaktivitet følg linken under

https://www.superinvite.no/#/invitation/1e65040d77567934e4ffed55c656a3cc


Alle som ønsker å delta på den organiserte treningsaktiviteten må melde seg på. Det er viktig at man melder seg av om man blir forhindret til å delta. Vi kan da gi plassen til utøvere som eventuelt står på venteliste. 

Eventuell avmelding HÅNDBALL gjøres via SMS til 45 96 77 51

Eventuell avmelding FUTSAL gjøres via SMS til 97 13 22 13


Utleira Kunstgress bygges ut sommeren 2022

Postet av Utleira IL den 26. Jan 2022Ekstraordinært årsmøte
26. januar 2022 kl 19.00
Utleirahallen,klubbhuset

Signert referat: https://www.utleira.no/storage/Preview?id=c4b5f3ed-01d8-4965-8cdd-2afff82d6fd2


Sak: Beslutte å øke kunstgressarealet rundt 11'er bane med over 1500 kvm for treningsfelt. 

I forbindelse med at Utleira Kunstgress 11'er bane skal renoveres til sommeren er det forslag om å utvide arealet for kunstgress slik at det blir et større treningsareal, hvor man kan ha oppvarming, basisøvelser, 3v3-spill og fotball tennis. Dette området anslås til i overkant av 1500 kvm og det er søkt om spillemidler for dette området som treningsfelt. 

Selv om anleggsutvalget og hovedstyret, samt fotballavdelingen støtter disse planene er det viktig at et ekstraordinært årsmøte godkjenner planene, ettersom det er knyttet ekstraordinære kostnader til dette.  Trondheim kommune har disponert nye arealer for kunstgress med en leiepris på kr 0,-  

På bakgrunn i våre vedtektertolker hovedstyret det slik at årsmøte skal fatte et vedtak i en sak av slik økonomisk omfang og betydning.
§ 19 Disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang
1) Disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang i forhold til idrettslagets størrelse eller virksomhet, kan kun vedtas av årsmøtet.

Fullstendige saksdokumentasjon kommer innen 8. desember, en uke før møtet.
https://www.utleira.no/storage/files?uid=1100128935&pfi=63182

To strake seire og fair play kort

Postet av Utleira IL den 23. Jan 2022

Det ble en innholdsrik dag for våre G16 spillere da de i Kjelsåshallen gjorde rent bord både mot Viking Stavanger og Kjelsås .  6 måls seier mot Kjelsås og 8 mål mot Viking Stavanger . 


Martin Granheim fikk grønt kort Fair play som blir gitt til den spilleren som en jury vurderer som mest fair play under kamp . 


Etter fire kamper ligger laget på en sterk 2.plass rett bak Elverum som også har vunnet alle sine fire første kamper.  vi ønsker laget, trenere og foreldre god tur hjem.  Under kan dere lese mer detaljert om kampene. 

https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=406907
Utleira sine G05 spillere møter tøff motstand i Bring

Postet av Utleira IL den 22. Jan 2022

I samarbeid med Strindheim har våre G05 spillere startet årets Bring serie  med to sterke seire mot Haslum og Flint Tønsberg på hjemmbane i Utleirahallen. I helga reiser de til Oslo for å spille mot Kjelsås og Viking Stavanger.  Kampene blir sendt live, så følg med på Utleira Il håndball på facebook for link. 

Guttene på Utleira G05 har vært ute en vinterdag før å er klare til å gi alt i Kjelsåshallen i helga. 

Hurtigtogene Martin Granheim og Marius Nordlie Norum kommer til å sette sitt preg på kampene i kjelsåshallen.  

Det ligger mange år med trening bak også for de yngste spillere når de deltar på Najsonal arena for første gang. Dette er starten på veien mot at mange en dag blir seniorspillere. Det å møte spillere i samme alder fra hele Norge er med å gi referanser på jobben man gjør i det daglige .  Trenings kultur er noe som bygges gjennom flere år. 

Elias Arsand ser vi til stadighet på egentrening både i hallen og i styrkerommet. Virker å være godt forberedt til helgas bring kamper.  

Utleira har mange spennede spillere i årgangen som allerede har markert seg både i Bring , RLM og LK nivå. Vi ønsker team og spillere lykke til med helgas kamper i kjelsåshallen.

 


til 
Kampanjetilbud fra eiendomsmegleren

Postet av Utleira IL den 18. Jan 2022

Tenker du å selge din bolig i løpet av 2022? Ta kontakt med vår lokale samarbeidsmegler Proaktiv Eiendomsmegling nå for et skikkelig godt kampanjetilbud! Ingen kjenner vårt nærområde bedre enn dem. I tillegg er de den ledende eiendomsmegleren i vårt nærområde. Alle som signerer et salgsoppdrag med dem innen 09.02.2022 får en svært god kampanjepris på den Digitale markedspakken deres.

Ta direkte kontakt med våre samarbeidsmeglere for nærmere info:
Steinar Skaanes: 970 59 239 eller steinar@proaktiv.no
Tore Resell: 970 59 222 eller tore@proaktiv.no

Tiger Ekstra fredager

Postet av Utleira IL den 18. Jan 2022

FREDAG 21. JANUAR STARTER VI OPP IGJEN MED TIGER EKSTRA-TRENINGER

Dette er gratis treninger hvor spillere i alderen 2012-2008 kan melde seg på. Treningene gjennomføres i Utleirahallen på fredager, og tilbudet er gratis for alle medlemmer i Utleira IL og samarbeidsklubben Othilienborg IL. 

Hovedfokus på treningene vil være individuell ferdighetsutvikling og basistrening innen futsal. Spillere og trenere fra Utleira Futsal Elite vil utgjøre deler av teamet som har ansvaret for gjennomføringen av treningene. 

Vi deler opp i to treningsgrupper:

2010-2012 klokken 17:45-18:45

2008-2009 klokken 18:45-19:45

Maks antall deltakere per gruppe er 30 stk.

Følg linken under for påmelding

https://www.superinvite.no/#/invitation/29a9f8c8460e5e2be4edde557fd83712

VIKTIG AT DE SOM ER PÅMELDT, MEN IKKE KAN STILLE, MELDER SEG AV SLIK AT DET ÅPNES PLASS FOR ANDRE.

Avmelding gjøres med e-post til sport@utleira.no eller SMS til 97 13 22 13
Tiger Ekstra-trening på fredager

Postet av Utleira IL den 18. Jan 2022

Fredag 21. januar starter vi opp igjen med Tiger Ekstra-treninger i håndball og futsal.

Følg linkene under for påmelding

Påmelding futsal

https://www.superinvite.no/#/invitation/29a9f8c8460e5e2be4edde557fd83712

Påmelding håndball

https://www.superinvite.no/#/invitation/38f629170ac3ab74b9d6d2cc411c2f3c

Trenerseminar i Utleira Håndball

Postet av Utleira IL den 17. Jan 2022

Det er viktig å bygge relasjoner mellom lag og dele erfaringer .

I kveld hadde vi første av flere workshop utover våren for aldersgruppe 7 - 11 år.  I dag var tema å bli litt bedre kjent samt dele litt om sitt eget lag. Det var stor entusiasme fra alle lag som  delte ting de var fornøyd med og ting de ønsket å bli bedre på. 

Det er fantastisk å møte neste generasjon trenere som skal være ryggraden i fremtidens Utleira Håndball, sier sportsutvikler i håndball Asgeir Hatlen. 

Nå har lagene gjennomført en introduksjon. Neste gang de møtes er tema øvingsbildet. Stor enighet om at dette var en fin måte å dele erfaringer . Man lærer bedre når man har flere å spille på lag med. Det gjelder like mye trenere som spillere. 

Alle fikk i oppgave å bli godt kjent med  Utleira il sin håndbok for sine alderstrinn frem mot nest samling.  Dette var en fin Workshop som viser et stort og bredt engasjement i nærmiljø .  
Samspill i egen bydel

Postet av Utleira IL den 14. Jan 2022


Utleira Håndball og Nidelv Håndball møttes torsdag for å signere en avtale som knytter klubbene sammen om å legge til rette for gode utviklingsmuligheter for barn og ungdom.


Klubbene kommer til å samarbeide om flere prosjekter og skal i nær fremtid samles for å se på hvilke tiltak de skal gjøre i felleskap.

Representanter for de to idrettslagene signerte torsdag denne uken en avtale om å legge til rette for gode utviklingsmuligheter for barn og ungdom i alderen 6-20 år. Det er viktig for begge klubbene at spillere i alle aldre har ei utviklingstrapp i egen bydel som gir trygghet og forutsigbarhet. 

Intensjonen med samarbeidet er at det skal øke interessen for håndball, rekruttere flere utøvere samt å forsøke å holde på flere utøvere lengre. Samarbeidet skal også sikre kvalitet i arbeidet som legges ned i bydelen.

Tilstede på signering var styreleder i Utleira Håndball Pål Nøst og styreleder Nidelv Håndball Yngve Sommervoll i front. Bak sportslig leder i Utleira håndball Trond Kvam og sportslig leder Nidelv Tommy Schanke-Stenstvedt.


 


 

Lagshåndbok pr alder (kortversjon)

Postet av Utleira IL den 12. Jan 2022

9-11 ÅR12-14 ÅR

Hele lagshåndbaoken kan leses her: https://www.utleira.no/storage/Preview?id=c78d34bc-9120-40d9-aa47-8e0066e37b27
Vi du bidra i fest og jubileumskomiteen

Postet av Utleira IL den 6. Jan 2022

Vi ønsker å arrangere en stor jubileumsfest 6-8 oktober i anledning at Utleira IL blir 50 år 6. oktober. I tillegg til dette kan det også være at fest og jubileumskomiteen kan bidra for å skape vil fest og jubileum også på våre andre arrangementer i 2022. Vi ønsker å ha med deg som er engasjert og som har et ønsker om å lage en stor bydelsfest over flere dager med stor variansjon i programmet. Her kan det være rom for sportslige aktiviteteter, foredrag, fest, konserter, barneaktiviteter, osv. Vi synes også det er fint med folk som liker å samarbeide og ser verdien av at hele bydelen kan bidra i feiringen. 

Er du interessert eller har gode tips til folk som bør være med i gruppa, send en e-post til leder@utleira.no
Vi trenger historiske bidra fra deg

Postet av Utleira IL den 6. Jan 2022

Vi søker personer som ønsker å dypdykke i historisk materiale for å komme frem til de viktigste personer, utøvere og øyeblikk i Utleira sin 50 år gamle historie. Målet er at arbeidet presenteres i bokform og eller på digital platform i oktober 2022. Vi har allerede mye materiale, både bilder og tekster. Det vil allikevel være behov for å samle inn mer via samtaler med folk, og samle foto og dokumenter som finnes et sted der ute blant folket.  

Kan du bidra i en gruppe som skal finne de gode historiske øyblikkene og folkene, eller sitter du på bilder g dokumenter som kan være av interesse? Vi kan ta kopi/scann av alle bilder og dokumenter slik at du slipper å gi fra deg noe. 

Håper på mange bidrag. Ta kontakt med daglig leder Pål Wahl, leder@utleira.no

Vi gleder oss, både til en artig prosess og det ferdige resultatet. 
Håndball-far skaffet 12000 til laget

Postet av Utleira IL den 4. Jan 2022

Bravida er ny skiltsponsor i Utleirahallen med to flunkende nye skilt. Bravida og Utleira IL har samarbeidet godt siden åpningen av Utleirahallen i 2015. Vi ønsker Bravida velkommen som sponsor og er glade for å ha et godt samarbeid. 

Det var en far på Håndball gutter 2006 som skaffet denne avtalen og han ønsket at første året av treårsavtalen skulle tilfalle Hånfball gutter 2006, som kan juble over friske penger i klubbkassen. I Utleira IL er det slik at alle lag kan selge reklameskilt både inne og ute. Prisen pr skilt er kr 6000 og om det selges for minimum 3 år, vil det første året tilfalle laget. Ta gjerne kontakt med daglig leder Pål Wahl (leder@utleira.no), om det er ønskelig å selge skilt for laget. 
Ny femårsavtale med Adidas og Nor-Contact Sport

Postet av Utleira IL den 4. Jan 2022

Utleira IL har skrevet ny avtale med Adidas Norge og Nor-Contact Sport. Vi viderefører dermed å spille i darkter fra Adidas samt øvrig utstyr, sko og klubbekledning for ballidrettene. Ski og Friidrett har annen avtale på bekledning.  Håper dere benytter muligheten til å sjekke Utleira Il klubbkolleksjon på fotballsko.no

https://www.fotballsko.no/utleira-il

Det kommer også nyheter i løpet av jubileumsåret 2022. Så følg med.
Way Trafikkopplæring med godt tilbud til deg og laget ditt

Postet av Utleira IL den 4. Jan 2022

Se egen nettside for tilbud og provisjon til laget: https://way.no/utleira/

Det er viktig at man skriver rabattkoden slik at vi forstår hvilket lag som skal få pengene. Om det er fotball jenter 2006 så skriver man FBJ06 og er det håndball gutter 2006 så skriver man HBG06. 

Håndball = HB, Fotball = FB, Innebandy = IB, Basket = BB, Allidrett = AI, Ski =SK, Friidrett =FR, Futsal = FS

Det er mulig for et lag å tjene gode penger på dette, ettersom de kan verve personer til kursene, som ikke er medlemmer i Utleira IL. Om alle sprer info med riktig rabattkode til alle på sitt årskull vil laget få penger om det er andre som bruker rabattkoden for å få rabatten. Her er det penger å tjene, men det viktigste er at laget kan få inntekter på egne utøvere, samtidig som Way tilrettelegger tidspunkt for laget i forhold til treninger og andre aktiviteter. 
Nyttårshilsen fra Utleira Håndball Jenter 2006

Postet av Utleira IL den 3. Jan 2022

Pandemien gjør det vanskeligere å møtes og kommunisere hva som skjer i et lag til foreldre og andre. Mange vil i beste fall kun se «sluttproduktet» (kampene), og f.eks foreldrenes kontakt med idretten blir ofte kun å kjøre ungdommene til og fra trening. Trenerne for J15 har derfor laget et nyttårsbrev fra sportslig side for å dele mer av det indre liv i laget og det som skjer på parketten til spillerne, foreldre, familier og eventuelt andre som har interesse av å vite mer om det indre liv i laget – både i fortid og tanker om fremtid.

Les hele nyhetsbrevet fra laget: https://sway.office.com/DDRYNuuHHk1XUW2I?ref=email