Topphåndball jentene i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 6. Des 2019

Utleira’s 2. div. damelag i håndball er en sprek gjeng som bruker veldig mye av sin fritid i Utleirahallen. Det er full innsats med terping på detaljer, hurtige ballvekslinger og fokus på arbeidsoppgaver. Det er mange tunge økter og ofte sene treningstimer, men det er aldri mangel på engasjement, samhold og humør! 

Oppstarten til sesongen 2019/2020 ga noen utfordringer da flere spillere takket for seg. Men med 5 nye seniorspillere og spillere fra rekruttgruppa, var jentene mer enn klar til dyst. Sammen med trenerteamet Willy Refsnes og Marie Henriksen ble oppkjøring til en ny sesong både humørfylt og ambisiøs. Med hjelp av innpiskerne Vegard Finserås Radal og Birte K. Faanes, som også var gode motivatorer under de tyngste fysiskøktene, var spillerne godt forberedt til ny sesong.

2. div.laget, i godt samarbeid med 3. div. og J18, arrangerte den årlige 3T topphåndball weekenden i august og dette ga god kamptrening inn mot seriestarten: 2. runde i NM.  Seieren over Orkanger medførte videre avansement til 3. runde og Utleira fikk da besøk av Byåsen Elite i Utleirahallen. Selv om det ble tap (27-20) spilte jentene en meget god første omgang og ga Byåsen god motstand.

Første seriekamp ble spilt borte mot Rælingen og de 2 første poeng var sikret. Jentene har pr. i dag et tap (mot nyopprykkede Kolstad), 2 uavgjort og 6 seiere, noe som har ført jentene på tabelltoppen!

Første del av håndballsesongen blir avsluttet med to bortekamper; søndag 8.12. kl. 18.00 mot Selbu og torsdag 12.12. kl. 18.00 i Munkvollhallen mot serietoer Byåsen. Jentene trenger masse støtte til denne kampen og håper å se mange av dere på tribunen!

19. januar 2020 har jentene sin første hjemmekamp etter jul. Kampen er mot Levanger og starter kl.16.00. Laget setter stor pris på full hall og utfordrer alle i Utleira til å komme og heie dem frem til seier!


Foto: Utleiras 2. div. håndball damer.


Foto: Trening i Utleirahallen.


Foto: Felles bespisning i Klubbhuset før kamp.
Stem på årets ildsjel, årets forbilde og årets lag.

Postet av Utleira IL den 5. Des 2019

STEM FREM ÅRETS IDSJEL, ÅRETS FORBILDE OG ÅRETS LAG.

Prisutdeling under Juleavslutningen søndag 15. desember. 

Stem før fredag 13. desember via linken: https://www.survio.com/survey/d/R2R4J9Z4Y3H6W7O8Q

 

ÅRETS ILDSJEL (tilfeldig rekkefølge)

 • Per Kristian Norddal. Nominert for sin kompetanse og sitt langvarige engasjement i håndballavdelingen.
 • Rune Burkeland. Nominert for sin kompetanse og sitt engasjement som fotballtrener.
 • Stig Ove Næss. Nominert for å være primusmotor Utleiraløpet, Idrettsleker og i Utleira friidrett.
 • Per Joar Jensen. Nominert for sin rolle som lagleder for fotball senior damer og for sitt ansvar for banekalender i fotball avd.
 • Kai Bardal. Nominert for sin ulønnede rolle som trener for Futsal Elite herrer.
 • Knut Rønne. Nominert for sin innsatsen med rydding av snø og generelt vedlikehold av fotballbanen.

 

ÅRETS FORBILDE (tilfeldig rekkefølge)

 • Ida Larsen Brattreit (17). Nominert for sin debut for Utleira topp håndball i NM kampen mot Byåsen.
 • Sofie Sørensen Nicolaisen (17). Nominert for bronsje medaljen i Special Olympics (håndball) og for sitt engasjement i Utleira HU.
 • Frode Kristiansen. Nominert for sitt smittende engasjement gjennom fokus på teambuilding og kulturbygging.
 • Ungdomsstyret. Nominert for sitt unge pågangsmot og sin klare stemme for barn og unge.


ÅRETS LAG (tilfeldig rekkefølge)

 • Utleira Friidrett. Nominert for god lagånd og godt fellesskap.
 • Fotball senior damer. Nominert for sitt gode utviklingsmiljø, som vises både sosialt og  gjennom gode prestasjoner.
 • Håndball G2005. Nominert for sin bragd som avdelingsvinner med alle 3 lag.
 • NM-Laget ski, damer. Nominert for å være historiens første damelag i NM på ski.
 • Futsal Herre Elite. Nominert for sin bronsjemedalje i eliteserien og sitt sølv i nordisk mesterskap.
 • Håndball damer 2. div. Nominert for sin prestasjon som avdelingsvinner i 2. divisjon.
 • Fotball jenter 2005-2002. Nominert for sitt samarbeidsprosjekt for jentene, for sitt gode miljø og gode resultater i Storsjøcup og Heimdal Indoor.5. desember- frivillighetens dag

Postet av Utleira IL den 5. Des 2019

I dag, 5. desember, markeres FNs internasjonale frivillighets dag over hele verden. På dagen hedres de som arbeider uten lønn eller noen annen form for økonomisk vederlag. Frivillig arbeid er gjerne knyttet til frivillige organisasjoner med samfunnsnyttig formål, og frivillig arbeid blir ofte kalt dugnad når flere går sammen for å utføre en oppgave. Mange frivillige nevner glede og tilfredsstillelse av å kunne bidra som motivasjon i stedet for lønn eller betaling, og det å tilrettelegge for barn som en av de viktigste faktorene.

For oss i Utleira idrettslag er alle dere frivillige uvurderlige- Tusen hjertelig takk for innsatsen dere gjør!

Teppecurling og Boccia- annerledes og morsomme aktiviteter for alle

Postet av Utleira IL den 4. Des 2019

I uke 46 og 47 introduserte vi Teppecurling og Boccia i Utleirahallen via arrangementer både på dagtid og kveldstid. Per-Einar Johannessen, fagkonsulent i paraidrett (Idrettsforbundet) besøkte oss flere ganger og lærte oss hvordan disse gøyale aktivitetene utføres. Utstyret har vi lånt av Idrettsforbundet.

Teppecurling spilles på en nålefiltermatte med steiner som veier ca 4 kg, og kan spilles både individuelt og med lag. I Boccia (nært i slekt med petanque) er målet å kaste lærballer og komme nærmest mulig den hvite ballen (målball). Boccia kan også spilles individuelt eller med lag på 2 eller 3 spillere. Felles for teppecurling og boccia er at alle kan delta! Den yngste deltakeren hos oss (til nå) er 4 år og den eldste 85 år. Det er tydelig at aktivitetene samler generasjoner og at deltakerne syntes det var gøy! 

Vi har fremdeles utstyret til låns og har aktivitet på torsdager fra kl. 12.00-13.30 i Utleirahallen. Alle er hjertelig velkommen! 

Les mer om teppecurling : http://bocciatc.no/om-teppecurling

Les mer om boccia: http://bocciatc.no/boccia-og-teppecurling

 

Foto: Per-Einar Johannessen.
Dugnadsmøte Håndball 4. desember - Euro 2020

Postet av Utleira IL den 30. Nov 2019

I forbindelse med EHF euro 2020 får Utleira håndball besøk av ca 300 barn/ungdom (10.- 13. januar). De skal ligge på Utleira skole, samt trene/spille kamper i Utleirahallen. Vi skal sørge for vakthold, frokost og lunsj.

Vil derfor kalle inn alle dugnad og arrangementsansvarlige til møte for informasjon. Ber om at alle lag kommer med minst en person.

Dag: onsdag 4/12 kl. 20.00 
Sted: Klubblokalet, Utleirahallen

Pepperkakebake-konkurranse

Postet av Utleira IL den 29. Nov 2019

Søndag 15. desember skal vi ha juleavslutning i Utleirahallen. I den forbindelse skal vi lage en pepperkakelandsby, og trenger hjelp til å fylle byen med mange flotte pepperkaker i ulike fasonger og kreasjoner. Legger med invitasjon til skole, barnehager og andre interesserte

Det blir avstemning på Juleavslutningen og beste bidrag blir kåret og får stor premie. 

Vi håper på gode og kreative bidrag!
Ordensregler for treningsstudio

Postet av Utleira IL den 29. Nov 2019

 • Medlemskortet ditt er personlig. Ved overskridelse av dette vil både eier og bruker av kortet miste muligheten for videre trening hos oss. 
 • Av sikkerhetsårsaker har barn ikke tilgang til treningsstudioet og skal heller ikke tas med når du som foresatt er på trening. For foreldre med sovende småbarn anbefaler vi at barnevogn settes i gangen med baby call. Dersom det er mye aktivitet i gangen, kan barnevogna settes inne i treningsstudioet
 • I treningsstudioet er det ikke lov å slippe inn personer uten medlemskap, selv om de ikke aktivt skal trene.
 • Aldersgrensen for fullverdig og personlig medlemskap er 15 år.
 • Ungdomsmedlemskap kan benyttes av ungdommer fra det året de fyller 13 år. Dette medlemskapet genererer ikke eget medlemskort, da en voksen over 18 år (medlem med treningskort) skal være tilstede under treningene.
 • Utstyr skal desinfiseres etter bruk. Løst utstyr skal ryddes på plass og papir skal kastes i søpla.
 • Av hygieniske årsaker og sosiale grunner ønsker vi at alle bruker anstendig treningstøy (eks. t-skjorte, treningstights), samt rene sko (sko til innendørsbruk).
 • Vi har eget anlegg for musikk. For å skifte musikk, se egen manual på dør til anlegget. Det er ikke lov å spille musikk fra medbrakt høyttaler i treningsstudioet.
 • Garderobene følger hallens åpningstider og ligger i 1. etasje til høyre for inngangen.
 • Utleira IL fraskriver seg ansvaret for skader på personer, eller gjenstander som oppstår under eller som følge av opphold i senteret. 
 • Hos oss har vi null toleranse på bruk av dopingmidler. Se liste på www.rentsenter.no Dersom det er mistanke om bruk av doping kan vi kreve dopingprøver. Dersom man nekter for dette eller at det fremkommer positive prøver vil du bli utestengt for trening i Utleira IL. Medlemskapet ditt vil da bli hevet.
 • Tap av treningskort meldes snarest til drift@utleira.no. Tapt eller ødelagt kort erstattes mot en avgift på kr. 100.- 

 
Felles Juleavslutning 15. desember i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 29. Nov 2019

Utleira IL ønsker å invitere alle til juleavslutning søndag 15. desember kl 14.00-17.00. Her blir det servering av julegrøt, åpen hall, aktiviteter, underholdning, prisutdeling, premiere av en ny Utleirasang, premie og nissepose til alle i barneidretten. Sett av datoen og se opp for mer spennende informasjon.

Link til påmelding:  https://www.superinvite.no/#/invitation/69c7e73fea7ad35e9000ce41e1622036

Danseglede - Nytt tilbud på torsdager kl 10.00

Postet av Utleira IL den 17. Nov 2019
Julelunsj mandag 2. desember

Postet av Utleira IL den 17. Nov 2019

Alle seniorer i Utleira og omegn inviteres med dette til en sosial sammenkomst mandag 2. desember. Vi møtes i klubbhuset kl. 11.30-12.30.
Husk Hjertestarterkurs tirsdag 12. november kl 20.00 (I kveld)

Postet av Utleira IL den 12. Nov 2019

Hjertestarterkurs i Utleira idrettslag.

Riktig bruk av hjertestarter kan redde liv. Behandling med hjertestarter i løpet av de første minuttene etter en plutselig og uventet hjertestans vil dramatisk øke sjansen for å overleve.
I Utleirahallen har vi en hjertetstarter, og den ønsker vi at så mange som mulig av våre medlemmer skal lære seg bruken av.
Steinar Bakke skal lære oss om riktig bruk og andre viktige førstehjelpsprinsipper. Med sine 25 års erfaring i ambulansetjenesten (Vinje ambulanse tjeneste, Vinjes Instruksjon) er Steinar en inspirerende og dyktig kursholder.

Steinar kommer også til å gjennomgå flere viktige tema innenfor førstehjelp:

- Skadested og organisering
- Varsling og hva skjer
- Hjerte- og lungeredning
- Førstehjelpstiltak

For å delta på dette kurset registrerer du at du SKAL på dette arrangementet. Kurset blir avholdt i Klubbhuset.
Teppecurling og Boccia i Utleirahallen!

Postet av Utleira IL den 12. Nov 2019

Uke 46 og 47 har vi den glede å invitere til lek og moro for alle i Utleirahallen!

Idrettsforbundet låner utstyret til oss i Utleira IL og vi håper at mange kommer for å prøve ut aktivitetene teppecurling og boccia.

Onsdag 13. november kl. 17.30-18.30. Åpent for alle som vil prøve. Per-Einar fra idrettsforbundet er med som instruktør.

Torsdag 14. november kl. 12.00-13.30: Åpen for alle som vil prøve. Per-Einar fra Idrettsforbundet er med som instruktør.

Torsdag 21. november kl. 12.00-13.30. Åpent for alle.

Fredag 22. november kl.19.00-21.00. Ungdomskveld i Utleira. 

Lørdag 23. november kl. 11.00-14.00. Åpen hall for både medlemmer og ikke medlemmer.


TEPPECURLING: Konseptet er likt vanlig curling. Banen er noe mindre og det spilles på filtmatter i stedet for is. «Steinene» er kjegleformet, og ikke runde som i vanlig curling. 

BOCCIA: Konseptet er likt Petanque ( som typisk spilles om sommeren). Boccia er et innendørs spill hvor målet er å kaste kuler (av lær) og komme nærmest målballen ("grisen"). 

Baskettinget 2020

Postet av Utleira IL den 6. Nov 2019

https://basket.klubb.nif.no/nyheter/Sider/Basketballtinget-2020.aspx
Oppstartsmøte for innebandy Torsdag 17.10 kl 18.45

Postet av Utleira IL den 16. Okt 2019

Vi inviterer til foreldremøte i forbindelse med oppstarten i innebandy.  Møtet blir under treningen til barna med start 18.45, og ca i en time. 

Gjelder foreldre til barn i 1.-5. trinn.
Treningen starter 18.30 for barna.
En helt spesiell Innebandy workshop I Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 16. Okt 2019

MNBR har invitert Pablo Vargas og Bjørn-Erik Thorp hit for å holde workshop om temaene Give'n'go og Dueller. Hold av datoen 15 november å bli med på en spennende workshop!

Vi har vært så heldig og fått hentet inn Pablo Vargas fra Nord-Norge bandyregion og Bjørn-Erik Thorp fra Oslo og Akershus Bandyregion, for å holde foredrag OG praktisk trening på områdene Give’n’go og Dueller! Dette var to av temaene på Nasjonal Innebandycamp som ble gjennomført i sommer, og to essensielle temaer innenfor innebandy.0

Pablo og Bjørn Erik ønsker å dele sine erfaringer med ungdomsspillere født i 00-06, samt ungdomstrenere.

Workshopen vil holdes i Utleira Klubbhus hvor teoridelen foregår, etterpå flytter vi oss over til Utleirahallen hvor den praktiske delen gjennomføres.

Sted: Utleira klubbhus/Utleirahallen (samme sted)
Tid: 18.00-21.00
Dato: Fredag 15 november

Spar fredagstacoen til lørdag, og kom å bli med på en workshop med to erfarne trenere som ønsker å bidra med sin kunnskap til oss i MNBR! Dette vil dere ikke gå glipp av!

PÅMELDING HER: https://forms.gle/eVWv5E11WEXgmcWG9
Frist: 10 november

Litt om gjestene fra Nord og Sør:

Pablo Vargas
Spilt innebandy i 26 år
Barne/ungdomsårene for Sarpsborg
Ellers spilt for TIBK, TSI, SENJA og BK9000. Alle med tilhørighet i Nord-Norge
Trenererfaring: Seniorlag, ungdomslag og barnelag. Trener nå Tromsø innebandyklubb U-17 lag.
Ansatt som utviklingskonsulent i Nord-Norge Bandyregion siden 2016


Bjørn-Erik Thorp
Jobber i Oslo og Akershus Bandyregion til daglig, og har jobbet i regionen og bandyforbundet siden 1998.
Har blant annet vært med å starte opp Bandykidz i 2002 og Nasjonal Innebandycamp i 2018.
Ble trener i 1995, og har vært det sammenhengende siden.
Har gått på trener 1 i Norge, trener 5 (elitetrenerutdannelsen) i Sverige og har i tillegg både kurs og seminarer på Idrettshøyskolen, Olympiatoppen og i Sverige.
Vært instruktør på trener 1 og 2 i Norge.

Trenerjobber: 

 • Trener for damelandslaget i 3 VM.
 • Trener for U19 herrelandslaget i 1 VM.
 • Vært trener for damelaget, guttelaget og herre 2 i Slevik og coach for herrer elite, samt startet opp PlankeCup for Slevik
 • Vært trener for Hasle/Løren i 1.div østland
 • Vært trener for Bygdø/Monolitten G14, G15 og A-lag herrer i 1.div østland
 • Vært trener for Nor92 sitt herrelag i eliteserien og 1.div østland
 • Vært Trener for jente, gutt, junior herre og elite herre i Tunet
 • Er treneransvarlig for alle lag i ungdomsavdelingen i Bækkelaget
 • Er trener for elite herrelaget til Sarpsborg
Fotball etter skoletid starter opp igjen!

Postet av Utleira IL den 14. Okt 2019

Her er link til påmelding
https://www.superinvite.no/#/invitation/2f73168bf3656f697507752ec592c437 
Bli bøssebærer!

Postet av Utleira IL den 14. Okt 2019

Årets Tv aksjon går av stabelen 20 oktober. I år går pengene til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Ved å være bøssebærer kan vi bidra til å endre et liv. Gå inn på blimed.no for å melde dere som bøssebærere. Husk å velg Utleira som sted, da får dere utdelt bøssene på Utleira skole og får gå i området.
Utleira Håndball J13 (f. 2006) søker trener

Postet av Utleira IL den 20. Sep 2019

Utleira Håndball jenter 13, f. 2006, søker trener som har god håndballfaglig kompetanse, enten som trener eller spiller, til å bli med i vårt trenerteam. Vi er ei stor gruppe på ca 30 spillere, og ei trenergruppe bestående av 3 faste trenere, 2 hjelpetrenere og 1 keepertrener. I tillegg har vi tilknyttet oss en spillerutvikler. 

Vi ønsker nå å styrke trenerteamet vårt videre, og søker enda en trener som har lyst til å bli med på laget og jobbe med utvikling av ei svært spennende gruppe spillere. Vi ser etter deg som også har lyst til å utvikle deg videre som trener, enten i rollen som hjelpetrener i første omgang eller som en fast trener. Som trener vil du f.eks bli med i planlegging og gjennomføring av økter, og også kunne lede laget i kamp. Om du spiller håndball selv og dermed ikke har full fleksibilitet til en trenerrolle er vi allikevel interesserte. 

Har du gode samarbeidsevner, er svært motivert og engasjert og har kompetanse og interesse i det å spille leken, rask og teknisk håndball og omsette dette i treningsarbeid ønsker vi å høre fra akkurat deg. 

Er du interessert? Ta kontakt med Frode Kristiansen, Tlf 98206368 og e-post frode.kristiansen@live.no 

Kvinner Søkes!

Postet av Utleira IL den 19. Sep 2019

Valgkomiteen er idrettslagets viktigste komite, ettersom det er denne komiteen som rekrutterer personer inn i viktige posisjoner som har stor betydning for idrettslagets fremtid. 

Valgkomiteen i Utleira IL består pr i dag av tre mannlige medlemmer, men valgkomiteen skal også bestå av to kvinner.  Pr i dag består valgkomiteen av Inge Osen, Ørjan Knutzen og Erlend Iversen. 

De som skal inn i valgkomiteen, må kunne undersøke, få andre til å foreslå kandidater og ha samtale med de aktuelle kandidatene for å finne best mulig match mellom verv og frivillig. Ønsker du å bidra i valgkomiteen eller har forslag på kvinner som kan gjøre en god jobb i valgkomiteen, så ta kontakt med daglig leder, pr e-post: leder@utleira.no

Tiltak for å hindre tidlig spesialisering

Postet av Utleira IL den 18. Sep 2019

Søknadsfrist 10. desember 2019
Søknadsskjema finner du her: https://www.utleira.no/p/23635/refusjon-for-utovere-i-flere-idretter 

På årsmøtet i mars 2016 ble det vedtatt at utøvere fra 13 år som deltar i flere idretter kan søke om å få tilbakebetalt 25% av alle treningsavgifter gjennom året. Dette forutsetter at utøveren minimum er 13 år eller blir 13 år i søknadsåret, har deltatt i idretten gjennom hele året, og at alle treningsavgifter er betalt.

Målsetningen med ordningen er tilrettelegge for at flere kan delta i flere idretter lengre. Vi ønsker ikke at økonomi skal være grunnen for at utøvere slutter i en idrett. Utøvere fra 13 år vil ikke kunne benytte treningsopplegget i alle idretter 100% gjennom hele året. Dette forsvarer også at de får en rabatt i de ulike idrettene.

Hovedlaget støtter dette prosjektet og påtar seg kostnadene ovenfor avdelingene. Hovedlaget har besluttet at ordningen endres fra et prøveprosjekt til å være et ordinært tiltak for å redusere tidlig spesialisering på en idrett.
I Utleira IL ønsker vi at alle skal bli med, uansett økonomi

Postet av Utleira IL den 18. Sep 2019

Alle skal få være med i Utleira IL! Det betyr at alle barn og ungdom opptil 16 år, skal få drive med idrett uansett familiens økonomi. Sliter du med å betale medlems- og treningsavgiften, så finner vi derfor alltid en løsning på det sammen med deg. Fyll ut skjema under. Skriv i søknadsskjemaet hva du ønsker å oppnå og hvorfor. Vi ta kontakt for en kort samtale med deg for å komme frem til en best mulig løsning.

1) Betalingsutsettlse. Deltakeren vil da bli registrert som aktiv (betalt) for laget og avdelingen, samtidig som du vil motta en faktura som du kan dele opp som du selv ønsker. Ved bruk av KID gjør det mulig å dele faktura i flere delinnbetalinger. Vi vil ikke sende din faktura til inkasso eller legge til purregebyr.

2) Reduksjon. Samme som over, men at man f.eks får faktura på kun halve treningsavgiften.

3) Fritak. Deltakeren vil da bli registrert som aktiv (betalt) for laget og avdelingen. Det må leveres søknad for hver innbetalingsperiode/aktivitet.

Det er ikke mulig å få fritak eller reduksjon for medlemskontingent. 

Søknader mottas hele året: Her er søknadsskjema: https://www.utleira.no/p/28577/soknad-om-fritak-for-treningsavgift 
Idrettslag må være forsiktige når det gjelder bildebruk – her er tre viktige tips!

Postet av Utleira IL den 13. Sep 2019

NM Eirik Førde_612.jpg
Foto: Eirik Førde

Av: Geir Owe Fredheim, 12. sep 2019

Facebook Twitter LinkedIn E-post

Norges idrettsforbund får stadig henvendelser fra idrettslag om bildebruk, rettigheter og opphavsrett og Idrettsforbundet opplever dessverre at flere idrettslag ender opp med å bruke bilder de ikke har rettigheter til. Det kan fort bli dyrt. Derfor gir vi idrettslag noen tips på veien til riktig bruk.

 

Det er svært viktig at idrettslag som legger ut bilder på sine sosiale medier og nettsider har spurt fotografen om det er greit at de bruker bildene til disse kanalene. NIF opplever at mange idrettslag har brukt bilder de ikke har rettigheter til, og får krav fra fotografen på mange tusen kroner.

I den digitale verden vi lever i, er det enkelt å laste ned et bilde fra internett gjennom et enkelt google-søk. Mange er nok ikke klar over at det er ulovlig å bruke disse bildene uten samtykke fra fotograf.

Skriftlig avtale med fotograf
Det eneste tilfellet et idrettslag kan bruke bilder gratis er når de har fått bilder direkte fra fotograf som godkjenner gratis bruk på nett og eventuelt i sosiale medier. Det bør helst være en skriftlig avtale mellom fotograf og idrettslag. Når idrettslaget bruker bildet skal fotografen alltid krediteres for bildene som brukes.

Bilder kan ikke sendes videre til andre aktører så sant dette ikke er avklart med fotografen selv.

Hentet inn samtykke?
Samtidig er det viktig å påpeke at det også er fotografens plikt å sørge for at riktig tillatelse og samtykke er hentet inn for hvert enkelt bilde. (link til samtykkeskjema)

Norges idrettsforbund har flere eksempler på at idrettslag har brukt bilder ulovlig.

For noen år tilbake hadde flere idrettslag lastet ned et bilde av et norgesflagg fra Google i forbindelse med at de ønsket sine medlemmer en god 17. mai. De endte alle sammen opp med et krav på 5000 kroner fra fotografen. NIF ble også bedt om hjelp i forbindelse med at en golfklubb hadde lagt ut et bilde de ikke hadde rettighet til i en powerpoint på hjemmesiden. Dette oppdaget fotografen som krevde 5000 kroner. For bare noen uker siden kom det et krav til et idrettslag som hadde brukt et lite portrettbilde av en skiløper på sine nettsider i forbindelse med et seminar. De fikk krav på 6000 kroner.

Hvem eier?

I Norge er det åndsverksloven som regulerer til fotografiske verk. Derfor har vi laget noen tips og råd, i samarbeid med NTBScanpix, for hvordan du kan gå fram når du ønsker å bruke et bilde du ikke eier selv.

Dette er hovedreglene:

 1. Du kan ikke bruke eller publisere bilder som du ikke eier rettighetene til eller har kjøpt brukslisens til.
 2. Brukslisens kan du få kjøpt av fotografen eller et bildebyrå som representerer fotografen.

Vanlige misforståelser om opphavsrett:

 1. ”Jeg er med på bildet, da kan jeg publisere det selv.” – Feil

Eksempel: Du er på et offentlig arrangement, en fotograf tar et bilde av deg sammen med en profilert person. Bildet blir publisert. Du har ikke rett til å publisere dette bildet selv, ikke engang på en lukket Instagram-konto. For å publisere bildet må du først avtale dette med den som har salgsrettighetene til bildet. Det kan være et bildebyrå, men også fotografen selv.

 1. ”Bildet ligger på nett uten kreditering og vannmerke – da kan jeg bruke det fritt.” – Feil

Eksempel: Du finner et fint bilde på nettet som ikke er merket på noe vis, verken med fotografnavn eller vannmerke. Du kan ikke automatisk publisere dette bildet. Det er ditt ansvar å sjekke hvem som eier bildet.

 1. ”Det er uklart hvem som har opphavsretten til bildet – da kan jeg bruke det fritt" – Feil

En tommelfingerregel er at det stort sett alltid er fotografen som har opphavsretten til et bilde. Medier og andre som ønsker å bruke bildet kjøper publiseringsrett til avtalte bruksområder og tidsrom. Ofte overlater fotografen salgs- og bruksrettighetene til et bildebyrå som forvalter og ivaretar fotografens rettigheter.

Eksempel: Sjekk hvem som er bildekreditert. Ta kontakt med bildebyrået for å avklare om du kan publisere bildet. Hvis det ikke er et byrå som er kreditert, kontakter du fotografen. Når du kjøper et bilde gjennom et bildebyrå, får du tydelig veiledning om hvor, når og hvor lenge du har rett til å publisere et bilde. Egentlig kjøper du ikke selve bildet, men retten til å bruke det.

Les også om Rettningslinjer for publisering av bilder og film. 
Håndball og fotball samarbeider om felles salgsdugnad

Postet av Utleira IL den 6. Sep 2019

Siste sjanse, siste utlevering er tirsdag 15. oktober kl 17.00-19.00

«TOALETTPAPIRDUGNAD HØSTEN 2019»

Håndball og fotballavdelingen har felles toalettpapirdugnad denne høsten. Utleveringen foregår hos NorEngros AS, 15. oktober kl. 17.00-19.00. Adressen er Sluppenvegen 10 B. 

Alle familier som ikke har hentet ut papir tidligere i høst, skal kjøpe 1 pakke bestående av 5 enheter, uavhengig av antall spillere i familien og om noen er med i flere idretter. 1 pakke pr familie uansett.  

Det er forskjellige pakker å velge mellom. I tillegg kan det bestilles flere enheter toalettpapir og /eller tørkerull.

Produktoversikt

Toalettpapir: Katrin Plus-kvalitet, sekk med 7 pk a 6 ruller (36 m pr. rull)

Tørkerull: Katrin Plus-kvalitet, sekk med 5 pk a 4 ruller (14 m pr. rull)

Pakkene du kan velge
Pakke a: 4 sekker toalettpapir, 1 sekk tørkerull
Pakke c: 3 sekker toalettpapir, 2 sekker tørkerull
Pakke d: 5 sekker toalettpapir

Pris pr. pakke    kr 1.600,-

Pris pr enhet i tillegg    kr 320,-

Vi håper at så mange som mulig bestiller på forhånd via Superinvite for å lette gjennomføringen av dugnaden. Bestillingsfrist innen 14 oktober.

Utleira IL har stort fokus på å gjøre dugnadene så overkommelig som mulig for våre medlemmer. Vi samkjører derfor dugnadene mellom flere avdelinger, for å hindre økt belastning på de som deltar i flere idretter. Videre har vi lik belastning pr familie, som vil utjevne dugnadsbelastningen mellom familiene. 

Det er meget viktig at alle i både håndball og fotballavdelingen støtter opp om denne dugnaden. Grunnen til dette er at kostnadsnivået i både fotball og håndballavdelingen har økt de siste årene. Bakgrunnen for dette er flere eksterne trenere, mer banetid, mer halltid, mer utstyr og et generelt bedre tilbud. Om alle bidrar med dugnad, vil vi klare å opprettholde en lav treningsavgift.

Link til påmeldingsside: https://www.superinvite.no/#/invitation/3d387d2612f9027154ed3b99a7427da1 1 Kommentar

Samarbeid med WAY Trafikkskole om nytt trafikalt grunnkurs.

Postet av Utleira IL den 4. Sep 2019

Utleira IL ønsker at alle skal få den beste, tryggeste og rimeligste trafikale opplæringen på markedet. Vi har derfor inngått et samarbeide med WAY trafikkskole som tilbyr våre medlemmer trafikalt grunnkurs og førerkort klasse B til meget gode priser. WAY trafikkskole er de eneste i Trondheim som har bil simulator som en del av opplæringen. Det betyr at du får prøve deg bak rattet allerede på trafikalt grunnkurs.

Gjør som pilotene, øv i simulator
Forskning fra SINTEF viser at kjøring i simulator kan øke effektiviteten i kjøreopplæringen med opptil
300 %. Simulator er perfekt for mengdetrening og gir deg muligheten til å trene på farlige og uvanlige situasjoner. Lærerikt og annerledes.

Trafikale grunnkurs for Utleira IL
I høst er det satt opp kurs spesielt for medlemmer (og venner/bekjente av medlemmer). Deltakere kan velge mellom kursdag på mandager eller onsdager.

Spar penger- gi tilbake til ditt lag 

På trafikalt grunnkurs sparer du kr 300, i tillegg til at laget får kr 300 til lagskassen.
På kurset klar til øvelseskjøring sparer du kr 400, i tillegg til at laget får kr 400 til lagskassen.
For førerkort klasse B sparer du kr 1000, i tillegg til at kr 500 går til lagskassen.

Alle kan bruke rabattkodene for å få rabatt og støtte laget. Ikke bare utøvere i Utleira IL. 

Må bruke rabattkode for å få rabatt og kroner til laget. Rabattkoden er Utleira etter fulgt av bokstav for kjønn og to tall for fødselsår, f.eks UtleiraG02, UtleiraJ04, osv. 

For påmelding (husk rabattkode)
https://way.no/utleira 
Oppstart innebandy

Postet av Utleira IL den 26. Aug 2019

Påmelding til innebandy er nå åpnet, og ønsker velkommen til kjente og nye ansikter!

Trykk her for å melde deg på!

Vi håper å gjenta suksessen fra forrige sesong, med økt aktivitet, flere barn og deltakelse på alle Minirunder. Første trening er torsdag 5/9 kl.1830 for barna, voksne trener rett etterpå, kl.2000.

Her kommer noen bilder fra siste forrige Minirunder:


Jubel og medaljer til alle deltakere

Utlerira Tigers vs Klæbu Painnkak

Kamp mot Sjetne
Oppstart i fotball for 2013-årgangen

Postet av Utleira IL den 26. Aug 2019

Ønsker alle velkommen til møtet.
Fint om alle interesserte registrerer seg via denne linken.
https://forms.gle/Vp9dpSK7LMRktUmD8
Bli med på Allidrett!

Postet av Utleira IL den 20. Aug 2019


Bli med på Allidrett!

Utleira IL inviterer alle barn født 2012, 2013 og 2014 velkommen til å bli med på allidrett!

Allidretten tilbyr trygg, variert og allsidig aktivitet. Vi har fokus på lek, mestring og samspill. Skolebarna vil i tillegg til leken få prøve seg på ulike idretter, først og fremst de vi har i eget idrettslag (innebandy, fotball, håndball, ski, basket og friidrett). Trenerteamet består av aktivitetsledere og foreldre. Det har alltid vært full aktivitet i allidretten i Utleira, med over 100 barn som deltar, ca. 20-25 barn pr gruppe. Vi tilbyr aktivitetslederkurs til alle som ønsker å bidra på allidretten og dekker dette i sin helhet.

Det er én trening i uka à 45 minutterAlle som skal delta på allidrett, må betale medlemskontingent (kr 400,- pr. kalenderår) pluss treningsavgift (kr 600,- for hele skoleåret). Følg linken nederst på siden. Når barnet er registrert, og du har betalt, er barnet påmeldt. 

Første trening for sesongen blir Onsdag 4 september.


NB! Det avholdes aktivitetslederkurs i september. Kurset går over 3 kvelder 11., 18., og 25. september fra 18-22 i Sjetnehallen. Interessert i kurs: ta kontakt med Utleira IL v/ wenflones@gmail.com.


https://www.superinvite.no/#/invitation/fc1f073fe91403f00d2219185fdea79b

Har du husket å fornye treningskortet ditt?

Postet av Utleira IL den 27. Jun 2019

Her bestiller du trening også etter 1. juli: https://www.superinvite.no/#/invitation/b77375f945f272a2084c0119c871c13c 
Påmelding til allidrett sesongen 2019/2020 er åpnet

Postet av Utleira IL den 27. Jun 2019

Her finner du påmelding for allidrett sesongen 2019/2020:
https://www.superinvite.no/#/invitation/fc1f073fe91403f00d2219185fdea79b 
Sommeravslutning for Allidrett og Innebandy

Postet av Utleira IL den 11. Jun 2019

                                                

Velkommen til sommeravslutning for allidrett og innebandy, 13.juni.

                   

Etter en flott sesong med allidrett og innebandy, samler vi
unger, foreldre og trenere til en trivelig stund i Stordalen. Her blir det forskjellige aktiviteter for små og store, servering av (kylling)pølser til alle, voksne må ha med drikke til seg selv, alle barna får en juiceboks hver.

                   

Dersom det meldes dårlig vær, flytter vi arrangementet til Utleirahallen. Dere vil i så fall få beskjed om dette på forhånd. Ved melding om skitvær, sjekk e- post kvelden før arrangementet. Rammene for gjennomføring blir de samme.

                   

Det blir utdeling av medaljer kl. 18.15 til alle som har deltatt på aktiviteten i år.

                                                                                        

Sted:
Dag: Tidspunkt:

                                                   

Stordalen (friområdet med idrettsanlegg bak Risvollan-senteret) torsdag 13. juni 2019
kl. 17.00−19.00

                                   

    
Utendørs allidrett

Postet av Utleira IL den 5. Jun 2019

Førstkommende torsdag, 6 mai tar vi treningen utendørs! Oppmøte ute på "skateparken" til vanlig tid. Det er meldt strålende vær, men ta gjerne med en ekstra genser i tilfelle. Husk vannflaske :) 


Vi sees i finværet på torsdag!

Mvh

Styret i Allidretten

Sofie (17), Utleiras Olympiske bronsje-jente.

Postet av Utleira IL den 4. Jun 2019

Håndballspilleren Sofie Sørensen Nicolaisen, som til daglig trener og spiller for Utleira håndball for utviklingshemmede (HU), representerte Norge i Special Olympics 2019. Norge kom på 3. plass og vant bronsje. Vi gratulerer Sofie og Norge med en fantastisk innsats og bronsjemedalje!

Special Olympics er verdens største idrettsbevegelse for mennesker med utviklingshemming og idrettsbevegelsen tilrettelegger trening og konkurranser for 2,3 millioner utøvere i over 160 land. Utøverne trener og konkurrerer i 30 sommer- og vinteridretter; lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Special Olympics gir utøvere, på alle ferdighetsnivå, en mulighet til å være aktiv ut fra den enkeltes forutsetninger. Konkurransene tilrettelegges slik at alle konkurrerer på et rettferdig og utfordrende nivå, hvor alle gis mulighet til å vinne. Ett unikt system for divisjonering (utøvere/lag deles med tilnærmet likt ferdighetsnivå) brukes i alle konkurranser og Special Olympics har egne familie, skole og helseprogram. Special Olympics ble stiftet allerede i 1968 (av Eunice Kennedy Shriver, søster til John F. Kennedy) og i Abu Dhabi 2019 var det hele 7500 utøvere fra 192 land. Det ble konkurrert i flere idretter; håndball, fotball, svømming, ridning, badmington, basket, friidrett, turn, golf, sykling, kajakk, judo, vektløfting, seiling med flere. 

Sofie til Special Olympics World Summer Games i Abu Dabi.

I juni 2018 fikk Sofie og familien den utrolig hyggelige beskjeden at Sofie var tatt ut som en av tolv spillere som skulle representere Norge i håndball i Special Olympics i Abu Dhabi året derpå. De andre deltakerne fra Norge var fra Larvik, Nordstrand, Greipstad, Vindbjart, Stjørdal, Fana, Førde, Nordstrand og Ulf/Kisa. Håndballrepresentantene fra Norge møttes på 2 treningssamlinger i forkant av Special Olympics før de reiste avgårde 8. mars i år. Sofie hadde med seg familien og var så heldig at Marte Løkken (trener i Utleira) var med som en av trenerne for Norge. Etter ankomsten i Dubai ble utøverne fordelt i ulike «Host Village» rundt på de arabiske emirater. Her ble de kjent med landet, kulturen og med utøvere fra andre land.

Åpningsseremoni og innledende kamper

Under åpningssermonien var det hele 50.000 tilskuere tilstede, inkludert selebriteter som kongen i de forente arabiske emirater, sønnen til stifteren (Kennedy). 7500 utøvere var på scenen. Musikk, akrobater, fly og fyrverkeri gjorde hele scenen magisk. Sceneshowet var for øvrig designet av en gruppe ungdommer med utfordringer som virkelig fikk vist seg frem! Håndballkampene startet 12. mars og det var satt av 2 dager til divisjonering. Under divisjoneringern spilte Norge mot 7 nasjoner for så i etterkant å bli fordelt i ulike grupper. Norge spilte mot Aserbadjan, Elfenbenkysten, Bangladesh,Tyskland, India, Danmark og Nederland. Norge spilte så bra at de havnet i den sterke puljen med Danmark, Elfenbenskysten og Aserbadjan. I forkant av de «ordentlige» kampene, fikk utøverne bade, se verdens 4. største moske og Sofie fikk oppleve ørkensafari.

Gruppespillet

Sofie deltok i Special Olympics som en av to keepere for Norge. Rollen som keeper er ikke ukjent for Sofie, selv om hun har en annen posisjon på banen når hun spiller for Utleira HU. Under gruppespillet møtte Norge tøff motstand. I år satset Norge på nye og unge spillere, noe som preget Norge med tanke på samspillet. På den andre siden tok utøverne dette igjen med en enorm innsats og en stor glede på banen. Gleden smittet nok over på mange av tilskuerne; idrettspresident Tom Tvedt, håndballpresident Kåre Geir Lio, Norges ambassadør i Abu Dhabi, eldre og folkehelseminister Åse Michalsen og flere fra ulike forbund. NRK filmet to av Norges kamper. Norge endte med 3. plass i Special Olympics! Sofie og lagvennene ble invitert til et hageparty hos Norges ambassadør i Abu Dabi. Der fikk utøverne utdelt diplom som var underskrevet for hånd av selveste statsminister Erna Solberg og Åse Michaelsen! På diplomet takket de utøverne for en enestående innsats i Special Olympics.

Sofie og hennes foreldre sier at det var en stor opplevelse å få delta i Special Olympics. Det å bli kjent med så mange andre utøvere og det å få representere Norge er virkelig stort. Videre ønsker Sofie og familien å takke Utleira IL for satsning på de som har ulike utfordringer, og de håper klubben utvider enda mer! Det kan jo vokse frem flere Olympiske utøvere!
Følg Idrettstinget direkte 24.-26. mai

Postet av Utleira IL den 23. Mai 2019

Norges idrettsforbund sender Idrettstinget 2019 direkte fra Lillehammer Hotel. Idrettstinget begynner fredag 24. mai kl 13.00 og varer til søndag 26. mai kl 13.00. 

Nå skal den videre kursen for norsk idrett stakes ut. På programmet står blant annet modernisering av norsk idrett, om Norge bør søke om OL og Paralympics, endringer i NIFs lov og ikke minst valg av nytt Idrettsstyre.

Idrettstinget er NIFs høyeste myndighet og holdes hvert fjerde år. I overkant av 400 personer er påmeldt til det som blir tre innholdsrike dager med tingforhandlinger og valg av nytt Idrettsstyre. https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2019/folg-idrettstinget-direkte-pa-idrettsforbundet.no/ Utendørs Allidrett

Postet av Utleira IL den 22. Mai 2019

Hei!

I morgen, Torsdag 23/05 flytter vi treningen utendørs og nyter den gode været! Oppmøte foran hovedinngangen til vanlig tid. Husk vannflaske:)


Mvh

Styret og aktivitetslederene

UngeKokker & matambassadørkurset.

Postet av Utleira IL den 8. Mai 2019

I går, tirsdag, hadde vi besøk av UngeKokker. Deltakerne fra Utleira IL fikk gode kostråd og informasjon om matvett før selve kokkeleringen startet. Det ble laget wraps, smoothies og suppe, og alle var fylt med gode og viktige næringsstoffer.

Både deltakerne, UngeKokker og Wenche var veldig fornøyd med kurset :) 

Takk til UngeKokker som tok turen til oss!


Foto: Wenche Mikalsen


BYDELSFEST I UTLEIRAHALLEN 15. JUNI

Postet av Utleira IL den 6. Mai 2019

I etterkant av Utleiraløpet inviterer vi til Bydelsfest med bankett og fest. Vi håper mange tar turen til Utleirahallen og deltar i årets store festlighet.

BANKETT

Banketten starter klokken 19.00. Her blir det servert en red curry chicken gryte med godt tilbehør. Maten er levert av Marias kjøkken og hun har tidligere deltatt på kokkelandslaget. Under banketten blir det underholdningsinnslag og prisutdeling. 

Les mer om Marias kjøkken:   http://www.mariaskjøkken.no

FEST

Dørene åpnes klokken 21.00 for de som vil delta på festen og Hollywood Scandal står for festmusikken. Hollywood Scandal rendyrker rockelåtene fra 80-tallet. De legger sin sjel i å fremføre og skape et stilriktig 80-tallsshow, med alt som hører med innen sjangeren. Et av Norges beste backing band. 

Til Bydelsfesten har Hollywood Scandal har med seg 3 gjesteartister:

Ulf Risnes er produsent, låtskriver og vokalist. Som sjefskineser i bandet Tre små kinesere kjenner vi han godt, både på scenen og via media. Ulf har lang fartstid i musikkbransjen og er Trondhjæmmer med stor T.

Kristian Raanes er fra Orkdal og slo virkelig igjennom da han fikk 2. plass på idol i 2018. Kristian er låtskriver og en fenomenal gitarist og vokalist. Kristian har hatt flere konserter i år, og deltatt i NRK sitt program Beat for beat.

Thomas Løseth er også fra Orkdal og han sang seg inn i mange hjerter med sin silkestemme da han vant The Voice i 2017. Thomas fikk samme årets utdelt prisen «mest lovende artist» av UT-Awards i Trondheim og har hatt det travelt siden 2017.

Vi garanterer god stemning under konsertfesten, med fengende megahits fra 80-tallet og frem til i dag. 

Link til Hollywood Scandal: http://www.hollywoodscandal.no


PROGRAM FOR BYDELSFESTEN 15. JUNI

Kl.19.00 Bankett, underholdningsinnslag og prisutdeling 

Kl.21.00  Innslipp festdeltakere

Kl.21.30  Hollywood Scandal med Ulf Risnes, Thomas Løseth og Kristian Raanes.

Kl.01.00 Festen avsluttes


18. års aldersgrense på både bankett og fest. Servering av vin og øl.


Påmelding til Bydelsfesten 15. juni: www.bydelsfest.no
Fridager i Mai

Postet av Utleira IL den 30. Apr 2019

Til info så vil det ikke være allidrett Onsdag 01 Mai og Torsdag 30 mai siden dette er røde dager.

Trening som vanlig Torsdag denne uken og Onsdag 29 mai.


Mvh

Styret i Allidretten.
STRØMSTANS TIRSDAG 09. APRIL FRA 06:00-07:00

Postet av Utleira IL den 8. Apr 2019

Tirsdag 9. april stenges strømmen i hele Utleirahallen grunnet oppgraderinger av anlegg.

Adgangskortene vil da ikke fungere før kl 07:00.
TOALETTPAPIRDUGNAD VÅREN 2019 – UTLEVERING 9.APRIL

Postet av Utleira IL den 2. Apr 2019

Årets første  dugnad står for døren, og i år skal dugnaden foregå hos NorEngros AS. NorEngros stiller stort lager til disposisjon under dugnaden. Adressen er Sluppenvegen 10 B.

Pakkene/produktene leveres ut hos NorEngros 9 april mellom kl 18 – 20.

Nytt av året er at alle familier, uavhengig av antall spillere, bestiller 1 pakke bestående av 5 enheter.
Det er 4 forskjellige pakker å velge mellom. I tillegg kan det bestilles flere enheter toalettpapir og tørkerull.

Produkter:

Toalettpapir:  Katrin Plus-kvalitet  sekk med 7 pk a 6 ruller (36 m pr. rull)

Tørkerull:       Katrin Plus-kvalitet    sekk med 5 pk a 4 ruller (14 m pr. rull)

Vaskepakke:   12 kjente kvalitetsprodukter samlet i en eske.  Jif universalspray, Jif baderom, Jif ovn/grill, Jif  
                       skurekrem,Salmi salmiakk, Zalo oppvask- og kjøkkenspray. Krystal grønnsåpe, Krystal tre og
                       parkett, Klorin rengjøring, Klorin rengjøringsspray, Jordan oppvaskbørste og Easy wipe toalett/bad.

Pakke 1:         3 sekker toalettpapir, 2 vaskepakker

Pakke 2:         3 sekker toalettpapir, 1 vaskepakke, 1 tørkerull

Pakke 3:         3 sekker toalettpapir, 2 sekker tørkerull

Pakke 4:         5 sekker toalettpapir


Pris pr. pakke                       kr  1.600,-

Pris pr enhet i tillegg           kr    320,-


Vi håper at så mange som mulig bestiller på forhånd via Superinvite for å lette gjennomføringen av dugnaden. Bestillingsfrist innen 08 april. Alle som benytter Superinvite, får 1 måned betalingsutsettelse (10.mai).

Link til bestilling via Superinvite: https://www.superinvite.no/#/invitation/5f11b27f131494a1c014fcced2f13165


VELKOMMEN TIL DUGNAD

Utleira FotballBallspill for seniorgruppa i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 27. Mar 2019
Handlekveld med Nor-Contact i Utleirahallen mandag 25. mars kl 17-19

Postet av Utleira IL den 25. Mar 2019
Basistreningen søndager kl.18 (mosjonister/løpere) og kl.19 (ballidrett)

Postet av Utleira IL den 22. Mar 2019

Basistreningen på søndager er gratis og for alle medlemmer i Utleira IL.  Treningen holdes av Olympiatoppen Midt-Norge og har nedre aldersgrense på 11 år.


Basisøkten kl. 18:00 passer for alle og har fokus styrketrening for mosjonister og løpere.

Basisøkten kl. 19:00 passer for alle som liker å utfordre seg selv og har fokus på styrketrening for ballidrett.


Vi har ingen påmelding til å delta, så det er bare å møte opp til den økta du ønsker å delta i. 
1 Kommentar

Viktig info vedr. adgangskort brakke/ fremtidig adgangskontroll håndball lager

Postet av Utleira IL den 22. Mar 2019

Det er gjort endringer på adgangskontroll for tilgang til brakka. Alle med tidligere adgang må kontakte driftsleder Vidar Magne på epost drift@utleira.no for oppdatering av adgangskortene sine.

Håndball lageret  oppgraderes med adgangskontroll i snarlig fremtid. Det vil bli gitt nærmere beskjed når dette er utført/ iverksatt, samt hva man må gjøre for å få tilgang.


UTLEIRA IL SØKER ENGASJERT UNGDOM

Postet av Utleira IL den 15. Mar 2019
Oppstartsmøte Fotball 2012-årgangen

Postet av Utleira IL den 14. Mar 2019


Det er obligatorisk foreldremøte for minst en foreldre/foresatte. Møtet vil være i klubbhuset i Utleirahallen (2. etg.), kl. 19.00. For å starte opp laget, trenger vi følgende roller: Trenere, lagleder, dugnadsansvarlig, økonomiansvarlig og lagets representant i fotballstyre. Mer informasjon om dette på foreldremøte. 

Alle aktive må være medlemmer av Utleira IL. Du kan forhåndsregistrere deg på denne linken:
https://docs.google.com/forms/d/1e34obIbmoxUqZRJluRwRxORrR4tAIeKBRQyLnmrp8HQ/viewform?edit_requested=true

Nærmere kontaktinfo: Christian Ringnes, Mob. 91 77 15 85 Mail:christian.ringnes@gmail.com

LØPETRENING- FÅ PLASSER IGJEN

Postet av Utleira IL den 14. Mar 2019

LØPETRENINGEN STARTER ONSDAG 20. MARS

Med dyktige løpetrenere fra bedriftsidretten ønsker vi å samle de av dere som ønsker å lære om og utvikle dere innenfor løp og løpeteknikk. Kurset/ treningen er for våre medlemmer og for de som har meldt seg på (eller skal melde seg på) Utleiraløpet. 

Treningen går over 12 uker og har siste treningssamling onsdag 12. juni i forkant av Utleiraløpet (15. juni). 

Vi har valgt å dele gruppene inn i 2: Løper litt/nybegynner og erfaren/ønske om forbedret tid. Når du melder deg på via linken, velger du hvilken gruppe du ønsker å delta i. Om du ønsker å delta i løpetreningen må du være over 15. år.

Praktisk informasjon

 • Påmeldingsfrist 19. mars
 • Tidspunkt Onsdager 18.30 - 19.30
 • Oppmøte: Utleirahallen
   

LINK TIL PÅMELDING: https://www.superinvite.no/#/invitation/f84d465177e84bb4e756a8319443cdcb

LINK TIL PÅMELDING UTLEIRALØPET: https://www.utleiraløpet.no 
GJENGLEMTE KLÆR/ ANNET HENTES INNEN F.K. FREDAG

Postet av Utleira IL den 13. Mar 2019

Gjenglemte klær, sko og annet er nå lagt frem/ hengt opp i garderobe 3 (gå forbi kiosken og til høyre).

Gjenglemte klær og ting må hentes innen f.k. fredag.

Innkalling til årsmøte 28. mars kl 19.00

Postet av Utleira IL den 4. Mar 2019

Kjære medlemmer
Endelig, 28. mars kl. 19.00, er det årsmøte i Utleira Idrettslag. Møtet avholdes i klubbhuset i 2. etg. i Utleirahallen. Alle er velkommen, men det er kun medlemmer over 15 år som har stemmerett.

Forslag til saker 
Alle medlemmer kan komme med forslag til saker til årsmøtet.
Sendes pr e-post til leder@utleira.no innen 14. mars kl. 12.00

Agenda for årsmøtet.
Åpning.
1. Godkjenning av fremmøtte representanter.
2. Godkjenning av forretningsorden, og innkalling.
3. Valg av dirigent, sekretær og 2 medlemmer til å underskrive protokollen.
4. Årsmelding 2018 for hovedlaget og avdelingene.
5. Regnskap 2018, Revisors beretning og kontrollkomiteens beretning.
6. Behandle forslag og saker.
7. Fastsette medlemskontingent for 2020, og treningsavgifter i de ulike idretter.
8. Budsjett 2019
9. Organisasjonsplan.
10. Engasjere revisor
11. Valg
Avslutning.

Tillegg 1. Sportsplaner
Tillegg 2. Årshjul
Tillegg 3. Referater fra åpne styremøter
Tillegg 4. Presentasjoner fra åpent styremøte

Årsmøtepapirer og underlag offentliggjøres som nedlastbare filer på denne siden minimum 1 uke før årsmøtet. 

Vi håper på stor oppslutning rundt årsmøtet. 

__________________________________________

Siste dokumenter lagt inn i mappestrukturen under linkene
22.03.2019 - 5. Regnskap Fotball
22.03.2019 - 8. Budsjett Fotball
22.03.2019 - 4. Årsmelding Fotball
22.03.2019 - 4. Årsberetning fra Håndball
22.03.2019 - 5. Kontrollkomiteens beretning
22.03.2019 - 10. Engasjere revisor for 2019
22.03.2019 - 1-3. Årsmøtepapirer for sak 1-3
21.03.2019 - 11. Valg - Innstilling fra valgkomiteen
21.03.2019 - 11. Valg - Innstilling fra hovedstyret til ny valgkomite
21.03.2019 - 9. Organisasjonsplan
21.03.2019 - 5. Regnskap Hovedlaget
21.03.2019 - 5. Regnskap Allidrett/Innebandy
21.03.2019 - 5. Regnskap Basketball
21.03.2019 - 5. Regnskap Ski/Friidrett
21.03.2019 - 8. Budsjett Ski/Friidrett
19.03.2019 - 4. Årsberetning fra hovedlaget
17.03.2019 - 5. Regnskap med noter (Offisielt regnskap for hele idrettslaget) 2018
14.03.2019 - 5. Revisjonsberetning
13.03.2019 - 5. Regnskap Håndball
13.03.2019 - 8. Budsjett Håndball
13.03.2019 - 4. Årsberetning alle lag Håndball
09.03.2019 - 7. Medlemskontingent og treningsavgifter
09.03.2019 - 8. Budsjett Hovedlaget 2019
05.03.2019 - 8. Budsjett Allidrett 2019
05.03.2019 - 4. Årsberetning Allidrett og Innebandy 2018
05.03.2019 - 8. Budsjett Innebandy 2019
04.03.2019 - 4. Årsberetning Ski/Friidrett 2018

Siste tilleggsdokumenter
22.03.2019 - T3. Referat - Åpent styremøte Fotball
21.03.2019 - T3. Referat - Åpent styremøte Allidrett og Innebandy
21.03.2019 - T3. Referat - Åpent styremøte Ski og Friidrett
21.03.2019 - T2. Årshjul Håndball
21.03.2019 - T1. Sportsplan - Håndball
21.03.2019 - T3. Referat - Åpent styremøte Basketball
21.03.2019 - T3. Referat - Åpent styremøte Håndball
21.03.2019 - T4. Presentasjon - Åpent styremøte Ski og Friidrett
05.03.2019 - T1. Sportsplan - Allidrett
05.03.2019 - T2. Årshjul - Allidrett
05.03.2019 - T2. Årshjul - Innebandy
UNGDOMMER- MATAMBASSADØR KURS TIRSDAG 7. MAI

Postet av Utleira IL den 4. Mar 2019

VIL DU LÆRE DEG Å LAGE SUNN & ENKEL MAT?

MATAMBASSADØR KURS FOR DEG MELLOM 15- 19 ÅR, TIRSDAG 7. MAI KL. 18-21 (KLUBBHUSET).

Kurset blir holdt av Unge kokker som arbeider med å fremme kreativ, spennende og sunn matlaging blant unge mennesker.  I unge kokkers verden henger et sunt kosthold, en god helse og ivaretakelse av miljøet, tett sammen med smaksrik og spennende mat.

Unge kokker samarbeider for tiden med en tverrfaglig forskningsgruppe bestående av NOSEB, Senter for fedmeforskning og Innovasjon ved St. Olavs, og Institutt for design ved NTNU, samt SINTEF.


Meld deg på innen 1. mai: https://www.superinvite.no/#/invitation/ca7be8306ecc3f5fa30ff2c41e64fa7b

Vi har plass til 15 ungdommer mellom 15- 19 år, og praktiserer venteliste.


Link til Unge Kokker: http://ungekokker.no/


LØPETRENING FOR DELTAKERE I UTLEIRALØPET

Postet av Utleira IL den 28. Feb 2019

Tilbudet er for våre medlemmer som skal delta og har meldt seg på Utleiraløpet (aldersgrense 15 år).

Løpetreningen går over 12 uker med dyktige trenere fra bedriftsidretten.

Meld deg på i dag- maks 40 deltakere.


Link til påmelding løpetrening: https://www.superinvite.no/#/invitation/f84d465177e84bb4e756a8319443cdcb

Link til påmelding Utleiraløpet: https://signup.eqtiming.no/Pamelding/Utleiralopet-2019/g295.11262?Event=Utleira_IL_ski_friidrett


Åpent styremøte i basket 6. mars kl 20.00

Postet av Utleira IL den 26. Feb 2019

Vi ønsker herved alle medlemmer, og foreldre som har barn i Utleira Basketball, velkommen til åpent styremøte. I dette møtet legger vi i avdelingsstyret fram rapporter fra 2018 og planer for 2019. Åpne styremøter skal arrangeres av alle avdelingene i forkant av årsmøtet i Utleira idrettslag 28. mars 2019.

Sted: Klubbhuset, Utleirahallen (2. etg.)
Dag: Onsdag 6. mars 2019
Tidspunkt: kl. 20.00

Sakliste
1. Valg av møteleder og referent
2. Årsberetning
3. Regnskap
4. Budsjett
5. Årshjul
6. Sportsplan
7. Rekruttering
8. Fastsette treningskontingent
9. Styrets sammensetning
10. Innkomne saker / Eventuelt

Ønsker du å melde inn en sak som skal tas opp i møtet, må denne sendes på epost til styreleder Ståle Sandvik, staale.sandvik@gmail.com, innen mandag 4. mars 2019. 

Hjertelig velkommen til åpent styremøte!

Med hilsen
for styret for
Utleira IL Basketball

Ståle Sandvik
Åpent styremøte Allidrett og Innebandy 05 Mars kl 20

Postet av Utleira IL den 26. Feb 2019

Vi ønsker herved alle foreldre som har barn i allidrett og innebandy, velkommen til åpent styremøte. I dette møtet legger vi i avdelingsstyret fram rapporter fra 2018 og planer for 2019. Åpne styremøter skal arrangeres av alle avdelingene i forkant av årsmøtet i Utleira idrettslag 28. mars. 

 

Sted: Klubbhuset, Utleirahallen (2. etg.)
Dag: tirsdag 5. mars 2019
Tidspunkt: kl. 20.00

 

Sakliste
1. Valg av møteleder og referent
2. Årsberetning
3. Regnskap
4. Budsjett
5. Årshjul
6. Sportsplan
7. Fastsette treningskontingent
8. Styrets sammensetning
9. Innkomne saker / Eventuelt

 

Ønsker du å melde inn en sak som skal tas opp i møtet, må denne sendes på epost til styreleder Wenche Flønes, wenflones@gmail.com, innen fredag 1. mars 2019. 

 

 Hjertelig velkommen til åpent styremøte!


Med hilsen

for styret for allidrett og innebandy

Utleira IL


Wenche Flønes
Innebandyskole i vinterferien

Postet av Utleira IL den 22. Feb 2019

I vinterferien ble det arrangert innebandyskole på SFO mandag og onsdag. Med hjelp fra 2 dyktige instruktører fra kretsen og våre egne trenere fikk ca 70 barn begge dager være med på en times innebandytrening. Utleira, Steindalen, Nardo og Nidarvoll skole var innom og fikk prøve. 

Håper at det ga mersmak og at noen dukker opp på innebandytrening på onsdager kl.1730.


SENIORTILBUD I UTLEIRA

Postet av Utleira IL den 19. Feb 2019

I Utleira har vi et godt seniortilbud til deg som liker å være både sosial og aktiv.

Mandager

kl.11.30-12.00: Åpen kafè, salg av kaffe med mer

kl.12.00-13.00: Utleiradans (linedance)

Tirsdager

Kl.11.00: Gågruppe med start Utleirahallen

Onsdager

Kl.11.30-12.30: Åpen kafè, salg av kaffe med mer

Søndager

Kl.18.00-19.00 og kl.19.00-20.00: Basistrening i Utleirahallen med Olympiatoppen Midt-Norge (dette er åpent for alle medlemmer).

For å kunne delta i våre aktiviteter må du være medlem i Utleira idrettslag. Medlemskontigenten er på kr. 400 pr.år. Link til betaling av medlemskontigent: https://www.superinvite.no/#/invitation/1d98edfd003bcd59e957739802965f19


Mange seniorer som er medlem hos oss, velger også å bli medlem av treningsstudioet vårt. Dette koster kr. 99 pr. mnd.


Lurer du på noe vedrørende seniortilbudet, eller vurderer du å teste ut en aktivitet?

Kontakt Ros-Mari på epost: prosjekt@utleira.no eller mobil 92033001 

Temakveld med Olympiatoppen onsdag 3. april kl.18

Postet av Utleira IL den 18. Feb 2019

Temakveld i klubbhuset 3. april kl. 18: Idrettsungdommer i utvikling – for å bedre ungdommenes fysiske og teoretiske grunnlag for satsing på idretten


Et prosjekt i samarbeid med Olympiatoppen Midt-Norge. Her tilbys temakvelder/kurs for idrettslag med hensikt å bedre det fysiske og teoretiske grunnlaget til ungdom og oppdatere deres trenere.

Aktuelle tema: Tverridrettslig basistrening, totalbelastning (trening, skole og fritid), restitusjon med mer


Sted: Utleirahallen klubbhuset i 2.etg

Tidspunkt: Onsdag 3. april kl 18-20

Målgruppe: Idrettsungdom og deres trenere/foreldre

Foredragsholdere: Representanter fra Olympiatoppen Midt-Norge

Pris og Påmelding: Gratis, ingen påmelding


Skal laget trene i vinterferien?

Postet av Utleira IL den 14. Feb 2019

VIKTIG MELDING TIL ALLE LAGLEDERE OG TRENERE! Alle lag og treningsgrupper som skal trene i vinterferien må melde inn ønsker om treningstid. Sendes til leder@utleira.no. 

Vi oppfordrer lag til å trene sammen da det kan være noe mindre treningsoppmøte i vinterferien. Vi ønsker lagene velkommen til trening mandag, tirsdag og onsdag samt søndag i vinterferieuka. Torsdag og fredag holdes stengt. 

Andre aktiviteter denne uken.
Onsdag kveld er det Håndball damer 2 div kamp mellom Utleira og Byåsen. Direkte opprykkskamp.
Lørdag og søndag er det futsal eliteserie.  
AVLYST- TEMAKVELD 13. FEBRUAR 2019

Postet av Utleira IL den 13. Feb 2019

Grunnet sykdom har Olympiatoppen Midt-Norge avlyst sitt foredrag i kveld, onsdag 13. februar kl. 18-20. 

Ny dato og invitasjon til temakveld kommer fortløpende.


Hvem er det som skal utvikle idrettslaget videre? Vi trenger ditt bidrag!

Postet av Utleira IL den 10. Feb 2019

Utleira IL har et enormt potensial med flotte anlegg, god økonomi, gode verdier og flere ansatte. For å skape videreutvikling trenger vi engasjerte personer som ønsker å bidra til å ta ut potensialet.  

Styreverv
Utleira IL søker nå etter engasjerte personer til ulike styreverv i avdelingene og i hovedlaget. Personer som ønsker å bidra til nye anlegg , økt aktivitet, forsterke det sportslige tilbudet, forsterke det sosiale fellesskapet og forbedre samhandling/ kommunikasjon. Vi trenger folk med ulike egenskaper og kvalifikasjoner. Helt vanlige engasjerte folk som ønsker å bidra til utvikling og skape mest mulig idrettsglede. Vi oppfordrer spesielt  kvinner, ungdommer og personer med innvandrerbakgrunn til å engasjere seg i idrettslaget.

Lederverv i hovedlaget
Vi skal også rekruttere leder og sportslig leder i hovedlaget. Dette er de viktigste vervene i Utleira IL kommende periode, og hovedstyret har åpnet for at disse vervene kan få en økonomisk kompensasjon. Vi søker her etter en dyktig leder som ønsker å arbeide strategisk og idrettspolitisk. Som sportslig leder er det fint med allsidig idrettskompetanse, god struktur, å være løsningsorientert og ha gode samarbeidsevner. 

Komiteer og andre oppgaver
Om du ikke ønsker å sitte i et styre, så finnes det også mange andre oppgaver. Det er mange mulige posisjoner i ulike komiteer og utvalg, som f.eks økonomi, info, anlegg, marked, utstyr, barneidrett, sport, ungdom, dugnad, osv. Ellers ønsker vi alltid kontakt med personer som ønsker å bidra som lagledere, trenere, transport, arrangement, fester, osv. 

Ditt bidrag er helt avgjørende!
Hva ønsker du å bidra med, eller kjenner du noen som kan være gode kandidater?
Meld deg selv til tjeneste, eller gi oss tips til personer som bør kontaktes. 

Send en e-post til Valgkomiteen ved Kari Aasly kariaasly@yahoo.no 

IDRETTSLEKER 2019

Postet av Utleira IL den 8. Feb 2019

VELKOMMEN TIL 2 DAGER MED IDRETTSGLEDE

Utleira IL Friidrett ønsker hjertelig velkommen til idrettsleker for barn født mellom 2012 og 2006.

Dette arrangementet er for alle barn, uansett klubb og bakgrunn.

Lekene vil foregå over hele Utleira Idrettspark, både inne i hallen og ute på kunstgress og på friidrettsbanen. Barna vil bli delt inn i grupper etter alder og få en gruppeleder som følger gruppen gjennom hele helgen. Barn som kjenner hverandre kan være i samme gruppe.

Deltakeravgiften er 450 kroner for hele helga. Dette inkluderer mat både lørdag og søndag. Inkludert i prisen er også en t-skjorte fra friidrettsforbundet.

Husk å ta med både inne og utetøy. Oppmøte ved hovedinngangen til Utleirahallen begge dager.

Foreldre kan selv velge om de skal være til stede under Idrettslekene.


Påmelding: http://www.utleiraidrettsleker.no

PÅMELDING TIL UTLEIRALØPET ER HERVED ÅPNET

Postet av Utleira IL den 6. Feb 2019

UTLEIRALØPET AVHOLDES 15. JUNI - NÅ ER DET BARE Å MELDE SEG PÅ.

Earlybird pris til og med 14. april (prisøkning fra og med 15. april).

Nyheter vi lanserer i 2019 er Gågruppe 2 km, Gågruppe 5 km og Plogging.

Vi har også følgende tilbud i Utleiraløpet:
Barneløp 600 meter, Barneløp 2 km, 5 km trim, Utleiraløpet 5 km og Utleiraløpet 10 km.


Link til påmelding her: https://signup.eqtiming.no/Pa…/Utleiralopet-2019/g295.11262…

Gjennomgang av basis- og styrkeøvelser & innlæring av teknikk for deg mellom 15- 19 år

Postet av Utleira IL den 1. Feb 2019

Vi følger opp temakvelden som avholdes 13. februar og inviterer med dette til gratis gjennomgang av basis- og styrkeøvelser & innlæring av teknikk for deg født i 00, 01, 02, 03 og 04.

Tilbudet er gratis for deg som er medlem i Utleira il.

TORSDAG 14/2: KL.15-16 OG 16-17  OG MANDAG 18/2 KL. 13-14.
Du kan melde deg på en av dagene. 

Felles for begge dagene er gjennomgang av basis/ styrkeøvelser og innlæring av teknikk i vårt treningsstudio. Begrenset antall deltakere. Påmelding. 

Ved stor pågang settes det opp ekstra veiledninger/ gjennomganger.
 
 Påmelding via superinvite:  https://www.superinvite.no/#/invitation/56c3b2c6ea3a83aaeeff35eeb45d700d

Les mer om temakvelden den 13. februar: https://www.utleira.no/blog/post/136579/idrettsungdommer-i-utvikling-%E2%80%93-for-a-bedre-ungdommenes-fysiske-og-teoretiske-grunnlag-for-satsing-pa-idretten?ispage=true

 
Kom og prøv innebandy for eldre ungdommer og voksne.

Postet av Utleira IL den 31. Jan 2019

Innebandy har fått treningstid for voksne i Utleirahallen torsdager kl 20.00. 

Alle voksne og eldre ungdomer fra 15 år, kvinner og menn, i Utleira og omegn inviteres til å delta.

Alt du må ha er innendørs treningstøy, innesko og lyst til å spille innebandy.
Utleira I.L. stiller med alt av utstyr: Innebandykøller, baller, vant og mål.

Vi sees på torsdag!


Og har du barn som ønsker å prøve innebandy er barnetreningen fra 18.30-20.00 på torsdager.

Minneord til Lilly: Små barneføtter setter dype spor.

Postet av Utleira IL den 24. Jan 2019

Det oppleves brutalt og urettferdig når barn dør. Det kjennes meningsløst og tomt. Minnene presser på og man setter livet i et annet perspektiv. Selv et lite barn, som man ikke har kjent veldig lenge, setter dype spor. De små som er selve definisjonen på idrettsglede, som stråler opp ved mestring, inkluderer og respekterer hverandre som det mest naturlige i verden. De uskyldige små som bare vil leke.

Livet er skjørt. Den ene dagen kan alt være fint og normalt, den neste dagen kan hele livet blitt snudd på hodet. Vi må ta vare på hverandre. Ta vare på øyeblikkene. Ta vare på minnene. For vi vet ikke når livet kan ta en uventet retning.

En flott idrettsfamilie kom til Utleira IL i høst. Deres 8 år gamle jente ønsket å spille basketball som sin mor. Med masse innsats og pågangsmot på hver trening. Med utvikling fra uke til uke. Nesten hele høsten. Noen uker før jul ble jenta syk, og familien fikk påvist kreft på hjernen. Sist lørdag døde jenta av sykdommen, 8 år gammel. Lilly Mary Holing Becidan ble i dag gravlagt ved Leira Kapell.

Idrettslaget og basketfamilien sørger over tapet av et ung medlem og en flott representant for det idretten står for. Alle oss i Utleira IL sender våre tanker til familien. Vi stiller opp for dere om det er noe vi kan hjelpe dere med.

Vi oppfordrer alle medlemmer i Utleira IL til å donere penger til Barnekreftforeningen, kontonr: 4484 12 10953, merk: Lilly Mary Holing Becidan
Være eller ikke være for innebandy i Utleira? Møt opp 29/1 kl.20:00

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2019

Utleira IL inviterer til åpent møte tirsdag 29/1 kl.2000 i klubbhuset i Utleirahallen. Tema er oppstart av egen innebandyavdeling.

Etter forrige årsmøte ble det etter forslag fra hovedlaget bestemt at innebandy må etablere egen avdeling og eget styre for å få fortsette som aktivitet i Utleira IL.

Ønsker du at Utleira IL fortsatt skal kunne tilby innebandy til sine medlemmer er det nå du har muligheten! Har du en trenespire i deg, barn som ønsker å spille, lyst til å bidra i styret, eller bare lyst til å spille selv? Møt opp 29/1 eller meld din interesse på mail eller Facebook.

Vi har også fått med Martin Denstedt som er utviklingskonsulent for innebandy i Trøndelag.

Kontakt Tore (tbaad@hotmail.com) eller til Pål (leder@utleira.no) hvis du har spørsmål eller innspill før møtet.

Agenda for møtet:

 • Velkommen - kort presentasjon
 • Bakgrunn og mål for møte
 • Dagens situasjon for innebandy
 • Utleira IL's ønsker, ambisjoner og krav til innebandy
 • Midt-Norge Bandyregion v/Martin Denstedt - Innebandy i Trøndelag, utvikling og muligheter
 • Diskusjon i plenum
  • Ønsker og ambisjoner for Utleira Innebandy
  • Hvem kan bidra med hva
  • Styre
  • Trenere/assistenter
  • Rekruttering
  • Treningstider
  • Økonomi
 • Konklusjon om videre satsing


Vel møtt!

Temakveld barneidrett 11. februar 2019

Postet av Utleira IL den 17. Jan 2019

Idrettsbarna blir stadig yngre Hvilke utfordringer medfører dette, og hvordan møter vi dem? 

Dato: 11. februar 2019
Tid: Kl 1800 - 2130 Sted: Dronning Mauds Minne høgskole (DMMH), Thrond Nergaards veg 7, 7044 Trondheim (ved Dalen Hageby)
Målgruppe: Aktivitetsledere og trenere i allidrett/særidretter, ansatte i skole, SFO og barnehage, foreldre, andre interesserte
Bakgrunn: Idretten tar imot stadig flere små barn 0-5 år. Særidrettene starter ofte når barna er 6 år og alder for oppstart i allidretten presses nedover. Dette fører med seg noen utfordringer, som vi ønsker å belyse her. Hvordan tar vi imot de yngste barna, hvilke krav setter det til de voksne? Hvilke aktiviteter passer for de minste, og hva skal man legge vekt på?
Påmelding: Send e-post med navn, fødselsdato, adresse, mobilnr til wenflones@gmail.com innen 30. jan 2019.
Deltakeravgift kr 400,- faktureres i etterkant
For spørsmål kontakt Maj Elin Svendahl, mobil 419 00 107 E-post: maj.elin.svendahl@idrettsforbundet.no

Program:
1800-1820 Velkommen, presentasjoner, «nytt og nyttig fra idrettskretsen»
1825-1925 Miljøets betydning for barns lek, utvikling og læring, ved førsteamanuensis Kathrine Bjørgen, DMMH. Om foredragsholder: Kathrine har bred undervisningserfaring og fordypning i leik og læring i naturen. Hun er spesielt interessert i fysisk aktivitet og helse, hva som fremmer bevegelsesglede hos barn og hvordan naturen kan bidra til leik, læring og utvikling. Diskusjon – hvordan kan vi ta med oss dette inn i barneidretten?
1925-1945 Pause med enkel servering
1945–2115 Aktivitetsøkt i sal v/Kathrine Bjørgen, vi omsetter teorien til praksis, og ser på aktiviteter som gir barna mestringsopplevelser gjennom leik og grunnleggende bevegelser
2115-2130 Oppsummering og evaluering, ønsker for nye kurskvelder? 

STILL I TRENINGSKLÆR OG TA MED VANNFLASKE!


Utetrening for allidrett torsdag 17/1

Postet av Utleira IL den 16. Jan 2019

Endelig har vinteren kommet for fullt! Vi benytter oss av snøen og tar utetrening torsdag 17/1.

Oppmøte er på 7'er-banen ved Utleirahallen.

Barna skal ikke ha med seg noe spesielt utstyr, bare sko og klær etter vær.


Vel møtt, vi gleder oss!
Idrettsungdommer i utvikling – for å bedre ungdommenes fysiske og teoretiske grunnlag for satsing på idretten

Postet av Utleira IL den 11. Jan 2019

Et prosjekt i samarbeid med Olympiatoppen Midt-Norge. Her tilbys temakvelder/kurs for idrettslag med hensikt å bedre det fysiske og teoretiske grunnlaget til ungdom og oppdatere deres trenere.
Aktuelle tema: Tverridrettslig basistrening, totalbelastning (trening, skole og fritid), restitusjon med mer

Sted: Utleirahallen klubbhuset i 2.etg
Tidspunkt: Onsdag 3. april kl 18-20
Målgruppe: Idrettsungdom og deres trenere/foreldre
Foredragsholdere: Kristin Gausen og Ulla Melhus
Pris og Påmelding: Gratis, ingen påmelding

Kristin Gausen (født 4. september 1989) er en norsk langrennsløper, som representerer Idrettslaget Varden. Under Norgesmesterskapet på ski 2011 i Steinkjer tok hun sølv på 3 x 5 km stafett, sammen Guri Hetland og Marthe Kristoffersen. Året etter under NM på Voss tok hun gull med Marthe Kristoffersen og Tora Berger. Internasjonalt markerte hun seg under European Youth Olympic Festival 2007 i Jaca, der hun tok sølv på kvinnenes 7,5 km fristil, kun 6 sekunder bak gullvinner Marthe Kristoffersen.

Ulla Melhus er adjunkt hos NTFK i Steinkjer, utdannet på Norges Idrettshøgskole og har tidligere blitt kåret til årets skitrener (08/09). Hun er engasjert av Olympiatoppen og Idrettskretsen for å holde foredrag og har i samarbeid med idrettslag utviklet tips og råd for basistrening.

Kristin Gausen (Bilde: Petter Rasmus)
Gratis nyttårslunsj for seniorer

Postet av Utleira IL den 4. Jan 2019
Sett målene på riktig sted etter trening på Utleira Kunstgress

Postet av Utleira IL den 1. Jan 2019

Grunnet vintervedlikehold av kunstgressbanen er det viktig at man setter to stk 11'er og to stk 7'er mål på hver kortside av banen. Setter 7'er målene inni 11'er målene.  Se bildene for å se hvordan det skal se ut. 
Oppstart 2019 for Allidrett

Postet av Utleira IL den 1. Jan 2019

Det nærmer seg oppstart for Allidrett våren 2019.

Vi starter opp igjen Onsdag 09 Januar kl 16.45 på Utleira skole.

Det er fortsatt ledige plasser på alle gruppene og link til påmelding finner du nederst på siden.

Minner også om at medlemskontigent for 2019 også må betales i forbindelse med påmelding. 

For barn født i 2013 er det ledig på følgende grupper

 • Onsdager kl 16.45 på Utleira Skole
 • Onsdager kl 17.30 på Utleira Skole

For barn født i 2011 og 2012 er det ledig på følgende grupper

 • Torsdager kl 17.00 i Utleirahallen
 • Torsdager kl 17.45 i Utleirahallen


Her er link til påmelding
https://www.superinvite.no/#/invitation/75f266633433d20abf6c1a13d97e7491

Her er link til Medlemskontigent 2019

https://www.superinvite.no/#/invitation/1d98edfd003bcd59e957739802965f19Oppstart for Innebandy 9 Januar 2019

Postet av Utleira IL den 1. Jan 2019

Onsdag 9 Januar fra 17.30 til 18.30 braker det løs igjen med Innebandy!

 Vi ønsker at så mange som mulig skal komme å prøve ut innebandy siden dette er er ypperlig sekundæridrett med en trening i uken og 1 frivillig kampdag pr måned.  Vi stiller med utstyr som er nødvendig men vi anbefaler at barna stiller med innesko på treningen.  Fokuset vårt er at barna skal ha det gøy, oppleve mestring og samspill, dette passer for alle fra 1-5 trinn uansett ferdighetsnivå.