Åpen hall og åpne treninger på dagtid, men stengt hall på ettermiddag og kveldstid.

Postet av Utleira IL den 24. Jun 2024

I sommer er det åpen hall og åpne treninger på dagtid, mandag-fredag kl. 11-14. Dette er klisterfri aktivitet, for alle som ønsker dette. De eldste må ha hensyn til de som er yngre. På kveldstid er hallen stengt for trening, unntatt treningsstudio. 

Grunnen til at vi i år stenger en uke tidligere i år enn tidligere år, er reparasjon av sportsgulvet i hallen i uke 26. I uke 26-29 er det helt klisterfritt for å gjennoppta riktig friksjon i gulvet.

Unntakene er 
- Futsal herrer elite i uke 26 og 27 på grunn av deltakelse i UEFA Futsal Champions League i august. 
- Håndball K1 i uke 30 og 31 for oppkjøring til ny sesong. 

Tilsynsvakt, kioskvakt og resterende lag er tilbake fra uke 32. 
Ønsker du sommerjobb i Utleirahallen?

Postet av Utleira IL den 14. Jun 2024

Vi søker aktivitetsledere til åpen hall og åpne treninger i sommer. Aktiviteten starter allerede i uke 26, så vi ønsker søknader snarest. Åpen hall og åpne treninger alle hverdager i sommer (uke 26-32). Åpent fra 11-14. Kanskje du er vår nye aktivitetsleder? Eller du kjenner noen som er velegnet. 

Se mer info her: https://arbeidsplassen.nav.no/stillinger/stilling/52d41bae-efe2-48f5-bb04-5124eb67961c
Henting av dugnadsprodukter i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 10. Mai 2024

Har du ikke hentet alle dine dugnadsprodukter enda? Det er mulig å hente dem i Utleriahallen i kveld frem til kl. 20.00. Det er også mulig å hente de kommende dagene før 17. mai. 
Lørdag kl 11-14 og søndag kl 17-21. 
Mandag, tirsdag og onsdag kl 9-21 og torsdag kl 9-16. 

Vi håper alle har hentet før 17. mai.
Anti-doping Norge besvarer spørsmål fra idrettsungdom

Postet av Utleira IL den 8. Mai 2024

Anti-doping Morge har sendt ut et nyhetsbrev med noen svar på spørsmål som de mottar fra idrettsungdom. 

Jeg går på astmamedisin, kan jeg bli tatt i doping?»  

Som idrettsutøver kan du bruke vår astmakalkulator som gir deg svar om legemidlet og dosene du bruker er lovlige, eler om du må søke medisinsk fritak. Er du toppidrettsutøver, jf. Toppidrettsutøverlisten, må du søke medisinsk fritak på forhånd for bruk av astmalegemidler som inneholder forbudte stoffer eller tillatte stoffer utover tillatte øvre maksimumsdose. For utøvere som konkurrerer og ikke omfattes av toppidrettsutøverlisten, skal du søke om medisinsk fritak kun hvis Antidoping Norge ber om det, for eksempel etter at utøver har avlagt en positiv prøve. Utøver og utøvers lege må dokumentere diagnose og bruk.  

«Jeg går på legemidler og skal konkurrere i helgen. Hva gjør jeg?»  

Det forekommer at idrettsutøvere har behov for medisinsk behandling med legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten, og som nødvendiggjør behovet for et medisinsk fritak. Ved behov for medisinsk behandling kan du som utøver bruke vår fritaksveileder og undersøke om du behøver medisinsk fritak.  

Som internasjonal toppidrettsutøver skal du sende søknad om medisinsk fritak til det internasjonale særforbundet med en gang du har fått diagnosen. Som nasjonal toppidrettsutøver skal du sende søknad om medisinsk fritak til Antidoping Norge med en gang du har fått diagnosen. Alle andre utøvere fra fylte 15 år kan sende søknad om medisinsk fritak på forhånd, men du skal for øvrig søke når Antidoping Norge ber om det.  

«Kan kokain slå ut på en dopingtest?» 

Kokain er definert som misbruksstoff på dopinglisten under kategori S6. Stimulerende stoffer, og bruk av stoffet kan slå ut på en dopingtest. Misbruksstoffene er bare forbudt i konkurranse. «Forbudt i konkurranse» vil si at stoffer ikke skal kunne spores i kroppen i en konkurranse. Konkurranseperioden regnes fra klokka 23:59 kvelden før og til konkurransen – og eventuell dopingkontroll - er avsluttet.  

«Jeg spiller fotball og har lyst å bli sterkere. Kan dere anbefale en pre-work out som er trygg?» 

Antidoping Norge kan ikke garantere for innholdet i slike produkter. Blandingsprodukter, som PWO, inneholder en kombinasjon av ulike stoffer. Den markedsførte effekten av slike produkter er ofte dårlig dokumentert og vurderes til høy risiko for å inneholde dopingmidler.  

Det er velkjent at kosttilskudd kan inneholde ulovlige og mulig helseskadelige dopingmidler. Det kan være vanskelig å vite om kosttilskuddet inneholder dopingmidler, siden det kan være forurenset med et forbudt stoff som ikke er oppgitt i innholdsdeklarasjonen. Det kan også være oppgitt i innholdsdeklarasjonen, men ukjent for personen som bruker produktet at stoffet er forbudt, eller fordi det forbudte stoffet er deklarert med et annet navn enn det som står på dopinglisten.  

Idrettsutøvere har et særskilt ansvar og må ha et svært bevisst forhold til bruk av kosttilskudd. Både norske og utenlandske utøvere har blitt utestengt for doping på grunn av inntak av kosttilskudd med forbudte stoffer. Utøvere som ønsker å bruke kosttilskudd anbefales å vurdere behov, effekt og risiko i samråd med kvalifisert personell.  
Påmelding til Futsal-camp søndag 12. mai, for jenter 10-12 år

Postet av Utleira IL den 6. Mai 2024

Allerede på søndag er det futsal-camp for jenter 10-12 år, i Utleirahallen. En dag med gode økter, grilling og hangout med landslagsspillere. Meld dere på med det samme. Det koster bare 200,- inkludert camp, mat og billetter til futsal kvinnelandslagets første kamp i historeien. Mot Belgia i Kolstad arena tirsdag 14. mai. 

Påmelding innen 11. mai eller til det er fullt. Kun 48 plasser: https://www.superinvite.no/live/invitation/0602010799626e1f69fb1bfbcb017dcd