Butikken er åpen!

Postet av Utleira IL den 18. Nov 2014

ENDELIG - Butikken er åpen!!


Løp og kjøp, butikken stenger 19/11 kl 23:59


Etter mye fram og tilbake med en logoer som forsvinner o.l. har Original endelig fått åpnet butikken for oss.

Nå er det på tide å ta en tur til nettbutikken


Bestilling av klær skjer via Original (www.originalshop.no). Hver enkelt bestiller og betaler selv.


Her finner dere informasjon om hva dere kan bestille og hvordan dere bestiller klær:

2014_Produktkatalog.pdf


www.originalshop.no

Brukernavn: UtleiraIL

Passord: UtleiraIL2014

Gratis toppkamp

Postet av Utleira IL den 4. Nov 2014

Utleira Topphåndball inviterer til toppkamp og lover gratis inngang til alle med Utleira-effekter! Kampen spilles 30. november mot Volda, i Rosenborghallen. Det blir kiosk og salg av hallandeler. Vi håper på seier til jentene i oransje!
Treningstider for 2007-årgangen

Postet av Utleira IL den 4. Nov 2014

Treningstidene for 2007-årgangen er fastsatt til:

G2007 - Mandag kl 1600-1700
J 2007 - Fredag kl 1700-1800

Begge lagene har treningene i gymsalen på Utleira skole

Lagledere:

G2007 - Ane Bang-Kittelsen (92840323)
J2007 - Irene Stolpen (92280259)Trenermøte 5.november

Postet av Utleira IL den 4. Nov 2014

Det kalles herved inn til trenermøte for Utleira Håndball.

Tid - Onsdag 5. november kl 20:00
Sted - Personalrommet Utleira skole

Agenda for møte:
 1. Status lagene
 2. Utdanning
 3. Dommerinfo
 4. Sportslig team
 5. Status hall
 6. Eventuelt
Alle lag bør stille med minst en trener, men håper at alle har anledning til å komme!Kjøp av hallandeler!

Postet av Utleira IL den 29. Okt 2014Du kan støtte Utleira IL med å kjøpe hallandeler for kr 250,- pr stk. Motytelsen er et andelsbrev og navnet ditt på en tavle som vil bli hengt opp i hallen. Målsetningen er å selge 4000 hallandeler. Vi trenger ditt bidrag for å komme i mål! Send gjerne stafettpinnen videre til venner, familie, kolegaer og naboer.
Hallandeler kan kjøpes følgende steder
- På internett
- Dørsalg våren 2015
- Medlemmer kan sende mail til leder@utleira.no
Status i forhold til flerbrukshallen

Postet av Utleira IL den 29. Okt 2014
Mange stiller seg spørsmål om hvordan arbeidet går i forhold til bygging av ny idrettshall i forbindelse med de fantastiske fotballbanene vi har bygget.

Det gjøres en fantastisk frivillig innsats av svært mange i klubben. Enkelte er dugnadsansvarlige for lag, noen er økonomiansvarlige for et av fotball lagene eller et håndball lag, andre tar styreverv og andre nødvendige oppgaver, og svært mange er trenere for et eller flere lag, og har treninger flere ganger pr uke.

Det er ikke noe unntak i forhold til gruppen som jobber med idrettshallen, selv om resultatet ikke er synlig på byggeplassen pr i dag, jobbes det daglig for å realisere bygget om ikke lenge. Mye av arbeidet som legges ned er byråkratiarbeid inn mot myndighetene for å sikre at Idrettslaget ikke brekker ryggen med å ta på seg for store økonomiske belastninger. Her kommer en status i forhold til arbeidet og en potensiell fremdriftsplan slik det ser ut i øyeblikket, dvs pr oktober 2013:

Geologiske undersøkelser i område hvor vi skal bygge Idrettshall, bærer preg av navnet hvor vi bygger, Utleir. Området inneholder stort sett leire, og av den grunn er geologer bekymret for utsklidninger fra skråninger opp mot Strindamarka når vi skal begynne å grave for fundamentene til Idrettshallen. Vi er derfor pålagt å ta bort (fjerne) 5000 kubikk masse i skråningene på motsatt side av veien. Dette er kostnader vi mener Trondheim Kommune må ta da vi har inngått en 40 årig leieavtale på en byggeklar tomt som nå da ikke er byggeklar på grunn av masseforflyttingen. Beslutning i forhold til dette skal opp i Trondheim Bystyre i løpet av oktober. Kostnadene for flytting av denne massen er ca 5 millioner, og "sparte penger" for idrettslaget. Det har i sommer ligget ute et anbud på Doffin (felles anbudsplattform som vi er forpliktet til å utlyse våre anbud på grunn av offentlig støtte), og det er valgt entreprenør for dette anbudet. I kontrakten med entreprenør har vi en klausul til godkjenning fra Trondheim Bystyre at de tar mer av kostnaden. Vi har stor tillit til at vedtaket blir vedtatt i løpet av oktober, og at arbeidet starter på sent høsten 2013.

Når det gjelder selve idrettshallen, er vi naturlig nok avhengig av at masseforflyttingen går i orden men vi kjører et parallelt løp for å spare tid. Vi har ved flere anledninger tatt imot innspill fra klubbens avdelinger i forhold til ønsker og behov. Dette har det blitt tatt hensyn til. Ut fra innspill og idrettslagets behov har det blitt utarbeidet et anbudsdokument som i første runde har ligget ute på Doffin.Vi har kjørt en prekvalifisering for å skille ut de entreprenører som tilfredsstiller våre krav. Etter at denne prekvalifiseringen ble det valgt 4 entreprenører som i disse dager mottar konkurransegrunnlag med våre behov, romfunksjonsplan og spesifikke krav vi stiller til bygget. Ut fra dette konkurransegrunnlaget vil de 4 entreprenørene gi konkret tilbud og løsninger i forhold til hvordan de ser for seg en løsning av idrettshallen. Vi forventer at et valg av løsning og entreprenør velges i løpet av 1 til 2 måneder, dvs før jul J

Selve oppstarten av byggingen er avhengig av flere momenter, men når selve fundamenteringen starter må man påberegne ca 10 til 12 måneders byggetid, og skal man være realistisk så vil trolig idrettshallen stå ferdig våren 2015.

Vi vet at mange synes dette arbeidet går sent, men for styret og for anleggsgruppa er det viktig at vi ikke tar beslutninger som skader idrettslaget, er grundig vurdert og med beslutninger vi kan stå for i ettertid. I tillegg er det viktig å huske på at dette er arbeid som gjøres på fritid, og tar nødvendig vis noe lenger tid enn for de som har dette som jobb og kan bruke hele dager på dette.
Har du spørsmål i forhold til dette, ta kontakt med Daglig leder Vegar Granheim på leder@utleira.no

Sportslig hilsen

Vegar Granheim, Daglig leder
Roar Østgaard, leder anleggsavdeling
Per Hangerhagen, Leder hovedstyre UIL


80 Kommentarer

Oppsummering sesongstart og DNB Idrettsleker

Postet av Utleira IL den 29. Okt 2014

Nå har barna og trenere fått noen berikende treningsøkter sammen denne høsten. Det har også kommet noen nye medlemmer til Basis 2009 gruppa ved avdeling Utleira, velkommen til dem! Framover har foreldrestyringsgruppa ønske om å spikre en aktivitetsplan med mer innslag av særidretter. Det er tradisjon ved Basis å inkludere håndball-, ski- og fotballgruppa fra Utleira IL som bidragsytere til treningene våre. Men vi ønsker mer enn gjerne innspill fra dere foreldre på andre særidretter og kontaktpersoner til mulige samarbeidspartnere. Det er helt sikkert flere foreldre som har ressurser til å bidra feks innen klatring, turn eller orientering- i så fall ta kontakt.

Basis (og Skigruppa) stod for regien av DNB Idrettsleker som ble gjennomført forrige helg stort sett med værgudene på vår side. Det var mange foreldre og barn som var begeistret for dette tilbudet. Vi i foreldrestyringsgruppa er svært fornøyd med gjennomføringen til tross for en travel høst med lite tid til planlegging. Vi skylder Pål, daglig leder ved Utleira IL, en stor takk som hjalp til å dra i land det flotte arrangementet. Vi håper å kunne arrangere lignende arrangement i fremtiden.Vi søker aktivitetsledere!

Postet av Utleira IL den 29. Okt 2014

Utleira IL har 1100 medlemmer og tilbyr aktivitet innen fotball, håndball, ski, friidrett og basis (allidrett). Idrettslaget har god økonomi og er i ferd med å bygge en ny flerbrukshall, i tilknytning til allerede eksisterende uteanlegg for fotball og friidrett.

Vi søker AKTIVITETSLEDERE TIL BASIS (Allidrett)
Arbeidsoppgavene er å planlegge og gjennomføre variert aktivitet for barn i alderen 5-8 år. Aktiviteten skal være basert på lek og mestring. Man skal utvikle barnas basisferdigheter og gi et innblikk i ulike særidretter, delvis i samarbeid med eksterne trenere. Ordinært er treningstidene onsdag 15-18 og torsdag 15.45-17.00, men unntaksvis kan det avvike noe. Vi søker spesielt etter personer som er tilgjengelig onsdag 15.00-16.30. Arbeidsmengden er noen timer pr uke.


Det er ønskelig at søker har erfaring fra arbeid med barn og har idrettsbakgrunn. Søker må kunne fremlegge politiattest. Vi tilbyr aktivitetslederkurs og lønn etter avtale. Ved spørsmål om stillingen, ta kontakt med daglig leder Pål Wahl på tlf 93045500 eller pr e-post leder@utleira.no. Søknad med CV sendes snarest til leder@utleira.no


Takk for fin rulleskirunde!

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014Takk for en flott runde med rulleskirenn på Utleira. Link til resultatliste for dette og forrige renn:
Resultatliste 24. oktober 2014
Resultatliste 18. september 2014

God trening :-)

Nå venter vi på snøen!Midt-Norsk Mesterskap

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

6.-8. februar 2015, Skaret skistadion. Rombooking på Rica Seilet Hotell må gjøres innen 31. oktober 2014. Dette gjøres direkte med hotellet på tlf: 71 11 40 00. Bookingreferanse er: Utleira IL Ski. Spesielle romønsker tas direkte med hotellet. Se for øvrig detaljert info fra Utleira IL Ski her: Info Midt-Norsk Etter booking, legg inn i kommentarfeltet under at dere har booket og om dere ønsker busstransport.


Skisamling Koja

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

Vinteren står snart for tur, og Skiavdelingens tradisjonelle skisamling på Köja Fjällhotell nærmer seg. Antall påmeldte: (26/10 kl 17:30) 29 barn, 22 voksne

Tidspunkt:
Fredag 28. november - søndag 30. november

Skisamlingen er en samling hvor det sosiale står i høysete i tillegg til morsomme skiaktiviteter, bading, leker og hyggelig samvær. Vi ønsker hele familien velkommen!

En unik mulighet for å bli kjent med både voksne og barn!

Følgende inngår i prisen: (all inclusive)
 • 2 overnattinger
 • Middagsbuffé fredag kveld
 • frokost, varm lunch og middagsbuffé på lørdag
 • frokost og lunch på søndag
 • løypeavgift
 • tilgang til alpinheisen ved hotellet (med forbehold...)
 • tilgang til basseng og badstu
Prisene er ikke klare, men det blir ca samme som i 2013
 • Voksne: kr kommer
 • Barn fra 14 år på rom med foreldre: kr kommer
 • Barn 6-13 år: kr kommer
 • Barn under 6 år gratis i foreldres seng, kr 200,- for ekstraseng
Prisene er dessverre ikke klar enda.

Av hensyn til reservasjonen er påmeldingsfristen satt til søndag 26. oktober.

Påmelding: Klikk her
Legg inn følgende data: antall barn og antall voksne.

I tillegg må vi ha fullt navn på barna og treningsgruppe. Hvis dere tar med søsken må de også legges inn. Husk alder på alle barn.
Evt. allergier kan dere skrive i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Annet:
Hvis dere er nye i skiavdelingen, dere legge inn kontaktinformasjon her i tillegg: Medlemsregistrering 2014/2015 (Dette gjelder de som er nye i skigruppa).

Veibeskrivelse: http://kart.gulesider.no/m/IhXB1

Bilder fra tidligere samlinger: Skisamling 2010Flott gjennomført nærsamling

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

I helga var vi samlet store og små til nærsamling på Gjenvollhytta i Klæbu. Nydelig høstvær, artig samvær og god trening. Økt to på lørdag som et høydepunkt der store og små konkurrerte i en samarbeidsstafett som utfordret både samarbeid, hurtighet og styrke.

Ca 70 til sammen på lørdag med trening og felles middag. 44 som overnattet, kjørte kveldsøkt i mørket og hadde langtur på søndag.

Takk for en flott helg! Klikk deg inn for å se på noen bilder fra helga :-)
Klesklypestafett
BildekkstafettLangtur søndag. Vi var over 40 ute i mange timers myrløping.Markering av byggestart

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

Utleira IL vil invitere deg til å delta på en markering av byggestart for ny flerbrukshall på Utleira, onsdag 15. oktober kl. 14.30. Oppmøte på Utleira Kunstgress, ved tribunen. Parkering ved Utleira Skole.


Programmet består av - Underholdning og servering
- Taler fra skole, idretten og politikere.
- Informasjon om hvordan hallen blir når den er ferdig.
- Omvisning på halltomta. - Salg av hallandeler

Hva skal hallen inneholde?
Flerbrukshallen vil ha gode fasiliteter for håndball, futsal, innebandy. basketball, volleyball, dans, basistrening, styrketrening og generell aktivitet. Det vil også bli mulighet for spinning og 3D-mølle.

Hallen vil inneholde - 2 store hallflater, som evt. kan deles i 6 "gymsaler" med skillevegger. - 8 garderober - Tribune med plass til 400 personer. - Kiosk og stor sosial sone ved inngangsparti, inne og ute. - Sosialt rom for aktivitet og utleie (f.eks selskaper). - Klubbhus med møterom og kontor. - Styrketreningsrom

Uteområdet rundt hallen vil bli oppgradert og vil inneholde tur stier rundt eksisterende uteanlegg for fotball og friidrett. Det blir ettablert park rundt hall og uteanlegg, i tillegg til at det opparbeides stor parkeringsplass og eget ogråde for skatepark. På baksiden kommer smørebod og garasjer.Ranheim - Utleira TH

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014Søndag var det duket for bortekamp mot Ranheim. Ranheim som stort sett har ligget helt i toppen gjennom flere sesonger, befant seg nå nest nederst på taballen med kun to poeng. Vi var forberedte på å møte et poengsugent lag. Flere flotte eks-Utleiraspillere sto på motsatt banehalvdel, og det er alltid litt spesielt å møte gamle lagvenninner.

Førsteomgangen oppleves som veldig rotete. Angrepsmessig finner vi ikke helt rytmen og det er dårlig med ballflyt. Dermed blir det også mye en mot en, og lite lagspill. Vi ser usikre ut, og gjør en del feil og rare vurderinger. Heldigvis skal det også spilles forsvar. Her har vi veldig god kontroll. Vi lager stadig brudd i hjemmelagets spill og hindrer at de i å få de gode sjansene. I tillegg står Mathilde veldig godt i mål. Ranheim får holde på vel lenge i angrep uten å bli blåst av for passivt spill. Det at vi står så lenge i forsvar i flere perioder gjør oss noe utålmodige. Vi blir litt for ivrige etter å spille angrep, og tjuvstarter på kontra. Dette gir Ranheim muligheter for overtallsspill, noe de også klarer å utnytte. Utover i omgangen løsner det mer og mer i angrep også. Vi finner bedre løsninger mot Ranheims offensive forsvar. Elisabeth viser at hun har stilt inn skuddsiktet, og at forrige kamps bestemannspris havnet i riktige hender. Vi går til pause med en tremålsledelse.

Etter pausen ser vi mer av det spillet vi har vist de siste kampene. Fra stillinga 11-13 få minutter ut i omgangen, går vi opp til 12-21 i løpet av det neste kvarteret. Elisabeth fortsetter å herje og hamrer inn scoring etter scoring. Det til tross for at hjemmelagets målvakt gjør en god kamp. Etter å ha gjort flere bytter får vi også i denne kampen vist bredden i laget. Samtlige utespillere ender opp på scoringslista etter flott og variert spill. Malin får igjen vist seg fram i playmakerrollen med lekre innspill til Pia på linja. Pia sløser ikke bort sjansene og sørger for å øke vår ledelse enda litt til. De siste to minuttene vinner vi 2-0 og kan juble for to poeng når sluttsignalet går. Ikke en altfor god kamp av oss og vi har definitivt mye å gå på. Vi skal være fornøyde med at vi klarer å spille så godt i forsvar i store perioder, og at vi nok en gang har ekstremt dyktige målvakter. Mathilde blir den store snakkisen etter 12-målsseieren. Det føles også helt greit å innta tabelltoppen!

Ranheim - Utleira 18-30 (10-13)
Målfordeling finner du her.Utleira TH - Levanger 2

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

14. oktober 2014

I går sto den tredje hjemmekampen på under ei uke for tur. Gjestende lag var Levanger 2, som så langt sto med en seier og tre tap. Vi forventet likevel å møte tøff motstand mot jenter som til daglig trener med og mot 1. divisjonsmotstand. Her var det bare å brette om ermene.

Bortelaget får æren av å sette inn kampens aller første scoring. I forsvar er vi ikke på hugget, og det er lite som ligner på det forsvarsspillet vi hadde i vår forrige kamp. Usikkerheten sprer seg og fører til mye ballmist og mindre kloke avgjørelser fremover på banen. Sju minutter er gått og vi ligger under 1-4. Bomskuddene er altfor mange, og vi treffer veggen bak målet oftere enn vi treffer innenfor stengene. Elisabeth er hakket mer presis i avslutningene, noe som hindrer at de rødkledde øker forspranget. Drøye 17 minutter er spilt og bortelaget leder fortsatt med tre. Iva tar timeout.

Nok en gang viser det seg at Ivas timeout har god effekt. Vi går fra 4-7 til 11-8. Elisabeth fortsetter å dunke inn baller bak Levangers målvakt. Bakover er det så godt som potte tett. Pia viser at de gamle er eldst, og tar gjerne med motstanderne utover sidelinja for at de skal forstå at her er det stengt. Hilde varter opp med den ene redninga etter den andre, og heller ikke 7-meterskastene lar hun passere. Karoline kontrer inn omgangens siste scoring. Vi tar pause med en tremålsledelse.

Elisabeth Hammerstad ble kåret
til Utleiras beste spiller.
I andreomgangen fjerner vi all tvil om hvor poengene skal havne. Vi fortsetter å spille forsvar av klasse. Samtlige spillere gjør sin del av jobben og litt til. Vi er tydelig fokuserte på arbeidsoppgavene. I angrep flyter det som bare det, og vi kan stort sett gjøre det vi vil. Vår største utfordring er å få ballen forbi målvakten, som har gjort en god figur hele kampen. Malin står fram med glimrende forsvarspill, og har i tillegg bestemt seg for å underholde i angrep. Pia får scoringene nærmest servert på sølvfat grunnet Malins lekre innspill. Sanne setter inn sin femte fulltreffer på ei kontring to minutter før slutt. I siste sekund sikrer bortelaget seg et 7-meterskast. Hilde topper det hele med ei redning og vi vinner komfortabelt 21-14.

Igjen viser vi styrke gjennom godt lagspill og evnen til å gjøre de små endringene som er nødvendige. Nok en gang ser vi at det er først og fremst i forsvar jobben gjøres. 14 mål bakover er mer enn godkjent, og selv om 21 nettkjenninger framover ikke er all verden, holder det i massevis i dag.
Seks poeng av seks mulige - på seks dager. Det er innafor!

Utleira - Levanger 21-14 (11-8)
Målfordeling finner du her.Utleira TH - Ålesund HK

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

12.10.2014

Søndag gjestet Ålesund Rosenborghallen. Vi visste det var et revansjesugent lag vi kom til å møte, da de turkise tok lørdagskveld uten poeng etter sin kamp i går. Før dagens kamp hadde vi ett poeng mer motstanderne, og vi var veldig klare for å kjempe for to poeng til.
Idét dommerne blåser kampen i gang, blir bortelaget møtt av en lydvegg. Jentene har virkelig godt inn for å kommunisere, og forsvarsarbeidet viser seg å dra svært god nytte av dette. Presise taklinger, godt samarbeid og rask forflytning. Vi får en pangstart på kampen og alt tyder på at jentene er fokuserte. Våre fem første mål er signert av fem forskjellige jenter. Vi spiller med høyt tempo i beina og raske ballvekslinger. Rundt ni spilte minutter er vi oppe i en femmålsledelse.
Den neste perioden er ikke fullt så bra. Ålesund viser at de også kan spille håndball med høyt tempo, og vi taper noen dueller her. Bortelaget reduserer vår ledelse, og er bak med kun tre. Iva tar timeout. Hva hun har sagt under peptalken er ikke kjent, men det ser i alle fall ut til å fungere. Tora viser at hun virkelig er tilbake etter skaden, og setter inn hele seks baller før det har gått en omgang. Vi fortsetter vårt tøffe forsvarsspill, og med flotte kombinasjoner og variert angrepsspill går vi til pause med en solid ledelse, 18-10.

Tora Sletvold
Toppscorer med sju mål.
Ålesund setter inn andreomgangens første scoring, men Elisabeth svarer med en skikkelig suser like etterpå, og det er verken hennes første eller siste. Pia følger dermed opp med mål på ei kontring. Hilde varter opp med nok ei strålende redning, før hun sender avgårde en lekker langpasning til vårt hurtigtog, Tone. Det ender i nok ei scoring. Vi er foran med 10. Jentene imponerer med utrolig godt lagspill og serverer hverandre det ene flotte målet etter det andre. Det gjenstår knappe ni minutter da Ålesunds lagleder tar timeout. Vi leder med tolv mål. Malin viser fantastisk styrke i forsvarsarbeidet som får tilskuerne til å måpe. Vi fosser over bortelaget de siste minuttene, og samtlige av våre utespillere havner på scoringslista. Sluttsignalet går, og vi kan juble over en fantastisk lagsseier og to deilige poeng!

Utleira - Ålesund HK 33-19 (18-10) Målfordeling finner du her.Utleira TH - Molde 2

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

Pia Rehaug.
Utleiras toppscorer med seks mål.
Hun var også en bauta i midtforsvaret.
09.10.2014

Torsdag ettermiddag, rett etter arbeidstid, var det overraskende mange som hadde tatt turen til hallen for å se oppgjøret mot Molde 2. Moldelaget hadde dagen før vært i Meldal for å spille kamp, men kom tomhendte tilbake til Trondheim. Heller ikke i vi ønsket å sende med de rødsvarte poeng før returen til Rosenes by.


Godt forberedte på bortelagets forsvarstaktikk løser vi framoverspillet godt, og sørger tidlig for et par måls ledelse. Vi spiller med høyt tempo, men Molde henger godt med. Bakover blir vi stående for flatt og sliter med å holde fokus. Innspillene til linja hagler rundt oss. Bakspillerne får fyre skudd både over og rundt hodet på oss. I tillegg gjør vi en del slurvete feil og skyter for unøyaktig, noe som resulterer i at Molde får noen enkle kontringsmål.
I angrep holder vi oss til avtaler som blir gjort, noe som resulterer i store rom. Pia kommer i gode posisjoner på linja, og med flotte innspill, ender det også i mål. Våre bakspillere får også gode skuddmuligheter mot flatt forsvar, etter godt forarbeid av lagvenninnene. Etter hvert klarer vi også å justere oss i forsvar, og dermed blir også jobben enklere for Hilde bakerst. Det gode forsvarsarbeidet tvinger Molde til å gjøre feil og de gjør mindre kloke valg. Med dette går vi til pause med en tremålsledelse.

I andreomgangen opplever vi en noe dårligere periode igjen. Vi står godt i forsvar, vinner ballen, men kaster bort mange muligheter som kunne endt i målscoringer og økt vår ledelse betraktelig. Fortsatt sliter vi en del med for dårlige avslutninger, og moldemålvakten varter opp med mange flotte redninger. Vi fortsetter å spille på de avtalene som har fungert, og holder også tempoet oppe mot et bortelag som ser ut til å merke kjøret. Tavla står lenge på stillinga 22-20, og mot slutten blir det en del rot. Vi ser på tavla og blir egentlig litt overrasket over at vi bare leder med to. Vi setter inn en litens sluttspurt for å unngå drama på tampen. Signalet går og vi kan juble for seier og to poeng.

Utleira - Molde 2 24-21 (15-12) Målfordeling finner du her.Skaun - Utleira TH

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

28. september 2014

Søndag tok vi turen til Skaunhallen for å spille seriens første bortekamp. Selv om Skaun foreløpig sto uten poeng, visste vi at her gjaldt det å være skjerpa fra første stund. Vi har nemlig ikke for vane å storspille i denne hallen.

Åpningsminuttene preges av fartsfylt håndball og god uttelling for vår del. I løpet av kort tid er vi oppe i en firemålsledelse. Gleden er kortvarig, for like før det har gått 12 minutter har Skaun utlignet. Det står 5-5. Vi slurver og gjør flere tekniske feil på rad. Heldigvis tar vi kontroll over kampen og går fra 7-7 til 7-13 før Skaun knapt nok rekker å blunke. Mathilde har kommet inn i mål og gjør en glimrende jobb. Vi er løpsvillige og direkte i satsingene i angrep noe som gir oss gode sjanser. Vi gjør mange mål i kontrings- og ankomstfasen og Skaun er ikke i nærheten av å henge med tempomessig.
Da pausesignalet går viser tavla 10-17.

Skaun har tydeligvis brukt pausen godt. De vinner 3-0 i løpet av få minutter. Vi kløner det veldig til i angrep og de tekniske feilene florerer. Heldigvis er Mathilde i bra form og redder mange baller, flere av de er hundreprosentsjanser. Vi holder Skaun fire mål unna fram til det er spilt cirka 40 minutter. Herfra er det hjemmelaget selv som overtar kontrollen. Firemålsledelsen spises sakte, men sikkert opp. Og alt skyldes at vi selv gjør feil. Hilde kommer inn i målet igjen, og fortsetter det Mathilde slapp. Dessverre er det Skaun som nå kjører oss på tempo og vi som blir løpt i senk. Ingenting ligner på førsteomgangen.

Med drøye 11 minutter igjen utligner vertene. Det står 23-23. De siste minuttene er målvaktene i begge ender av banen dyktige. Ellers er det rent kaos. Skaun er ett mål foran fire minutter før slutt, når Pia skaffer oss et nytt 7-meterskast. Elisabeth banker ballen inn og igjen er lagene à jour. Det blir noen hektiske sluttminutter, hvor vi har flere muligheter til å avgjøre kampen. Skaun har ballen da gjenstår 40 sekunder. Hilde varter opp med ei særdeles viktig redning og vi får en siste mulighet til å sette inn seiersmålet. June fosser gjennom med seks sekunder igjen, og setter ballen i mål. Dommerne blåser utvisning og vi får frikast. Kampen ender 25-25 og kun ett poeng blir med tilbake til Trondheim. Vi er langt ifra fornøyde og kan ikke skylde på noe annet enn oss selv.

Skaun - Utleira 25-25 (10-17)
Målfordelingen finner du her.Utleira TH - Charlottenlund

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014


14. september 2014

Etter å ha trent en hel sommer, pluss litt til, var det endelig klart for seriestart. Vi spilte mot Charlottenlund både i Sommerserien og TrønderEnergi Cup, og begge kampene endte i tap for oss. Denne gangen ville vi det annerledes. Nå var det alvor.

Første kvarter av førsteomgangen byr på godt forsvar og solid målvaktspill av Hilde. Vår forsvarstaktikk ser ut til å fungere. Framover på banen er vi noe mer utålmodige, noe som gjenspeiles i valgene vi gjør. Det er for lite bearbeiding i angrepsspillet og Charlottenlund får ikke store utfordringer med å hindre sjanser og målscoringer. Etter 15 minutter viser tavla 5-5, mye takket være Hilde som redder mange skudd, inkludert 7-meterskast.

De gangene vi setter tempo og er direkte i satsingene, er vi vanskelig å stoppe. Der vi unngår å nøle får vi mål hver gang. Cecilie er en av de som har stilt inn siktet og bidrar med noen flotte mål, men det i seg selv blir ikke nok. For lite kollektivt spill gjør at angrepsspillet flyter dårlig. Samtidig står Charlottenlunds målvakt bra. Da vi i tillegg har flere stangskudd enn vi kan telle på en hånd, bare i løpet av første omgang, er det vanskelig å skaffe seg noe forsprang. Dermed er det jevnspilt hele veien fram mot hvilen. Vi går til pause en scoring fattigere enn gjestene. Vi sitter med en følelse av at vi spiller på halv maskin og derfor har mye mer å gå på.

Andre omgang blåses i gang og de første minuttene vinner vi 2-0, og er dermed oppe i ledelsen. Så er det bråstopp. Der vi har stang ut, har Charlottenlund stang inn. I tillegg har bortelagets målvakt flere klasseredninger. Vi gjør mange bytter for å se om det hjelper, men det utgjør ingen stor forskjell.

Etter 40 spilte minutter har bortelaget sikret seg en firemålsledelse, som kort tid etter blir til fem, seks, sju... De får løpe som de vil gjennom vårt forsvar. Mathilde kommer inn i målet en periode og gjør en flott figur, men uten scoringer i den andre enden av banen hjelper det ikke stort. Vi ender til slutt opp med åtte stangskudd, og scorer heller ikke på noen av våre 7-meterskast.

Vår første seriekamp ender i et kjempetap. Charlottenlund kommer nok til å overraske mange, og kanskje også seg selv, i løpet av sesongen med gode prestasjoner.

Sara Jonassen kåres til bortelagets beste spiller etter sju flotte scoringer.
Hilde kaprer BB-tittelen hos oss.


Utleira-Charlottenlund 18-28 (12-13)
Målfordeling finner du her.Utleira TH - Heimdal

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

I går var det nyopprykkede Heimdals tur til å gjeste hallen. Heimdal var klart best i NM-kampen da vi møtte de i midten av august, mens vi vant med samme differanse i Sommerserien få dager senere. Dermed var dette en kamp med en nokså åpen skjebne.

Heimdals forsvarstaktikk var overhode ikke noe som overrasket oss. Vi hadde forberedt oss godt og det var også veldig synlig allerede fra start. Selvtilliten henter vi i vårt defensive spill, hvor Cecilie og Pia er selve limet i midtforsvaret. Dette bidrar til trygghet og motivasjon i laget. Med tøft forsvar og innsats følger det også med gulkort, utvisninger og 7-metere. Med Hilde i mål og redning på redning, blir det likevel ikke enkelt for Heimdal. Etter nesten halvspilt omgang leder vi 7-2, hvor våre suverende venstrehendte jenter har stått for samtlige scoringer og i tillegg bidratt veldig i forsvar. Dette er nok til at bortelaget tar timeout.

Vi fortsetter det gode forsvars- og målvaktsspillet og fortsetter å øke ledelsen. Elisabeth briljerer den neste perioden. Det gjenstår fem minutter av omgangen og vi leder med åtte. Sammen sørger Maria og Pia for å løpe inn noen scoringer på tampen, før Pia i tillegg på imponerende vis setter inn ei scoring i siste sekund før pausen.

Heimdal starter andreomgangen med ny forsvarstaktikk uten å lykkes umiddelbart. June herjer gang etter gang og de grønnkledde virker mer og mer frustrerte. Hun alene har flere mål enn bortelaget har til sammen.


June Nilsen
Den neste perioden blir likevel noe mer kaotisk. Mange 7-metere og bestrafninger preger omgangen. Heimdal tar innpå. Midtveis er de kun fem mål bak og er definitivt det laget som er mest skjerpa. I lignende tilfeller tidligere har vi blitt stressa og gjort dårlige valg. I dag derimot har vi bestemt oss - vi skal vinne. Tone løper inn et par viktige mål og brått snur vi en svak periode til å nesten doble forspranger igjen. Litjpia vår, Sanne, viser seg også frem fra en kjempegod side og setter inn de tre neste scoringene på nydelig vis. Helt mot slutten slurver vi igjen og Heimdal får pyntet noe på resultatet. Vi vinner til slutt med fem mål og tar våre to første poeng.

Bestemannsprisen var det mange som kjempet om, men til tross for et langt skadeavbrekk var June fantastisk god i dag. Hun stakk av med både toppscorertittelen og bestemannsprisen. Thea Korsnes fikk bortelagets bestemannspris.

Utleira-Heimdal 25-20 (14-6)
Målfordeling finner du her.Kurs i økonomi og regnskap

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2014

Sør-Trøndelag Idrettskrets inviterer til kurs i økonomistyring og regnskap for idrettslag. Målgruppen for kurset er styremedlemmer og økonomiansvarlige i avdelingene. Utleira IL dekker kurskostnaden for de som har sentrale verv i avdeling eller hovedstyret.

Mer informasjon om kurset og påmelding finner du her.Bilder fra Røros Cup 2014

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2014

Utleira malte Verket Røros oransje både på banen og på tribunen!

Over 100 Utleira-spillere deltok med super innsats! Og takk til alle dere som var heiagjeng! Vi kan være stolte av idrettslaget vårt! Vi gratulerer spesielt vårt J13 lag med sølv og fantastisk innsats i hele cupen! Finalen var jevnspilt og utrolig spennende! Flere bilder finnes på vår instagramkonto: utleiraidrettslagHallandeler for bedrifter

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2014

Støtt ny flerbrukshall på Utleira
Vi har nå en kampanje gående for å selge hallandeler for å finansiere at hallen vil få markedets beste sportsgulv og topp moderne lysanlegg. Vi håper dere har lyst til å være med og bidra ved å kjøpe en bedrifts-hallandel slik at flerbrukshallen vår blir byens beste flerbrukshall!


Flerbrukshallen vår vil med to store hallflater ha gode fasiliteter for håndball, futsal, innebandy, basketball, tennis, badminton, volleyball, dans, basistrening, styrketrening og generell aktivitet. Hallen vil ha kiosk, stor sosial sone, sosialt rom for aktivitet og utleie og ikke minst vårt eget klubbhus Det vil også bli mulighet for spinning og løping på tredemølle.

Du kan støtte Utleira IL med å kjøpe bedriftshallandel for kr 5000,- Motytelsen er andelsbrev og bedriftens logo på to tavler (en for hver hallflate) som vil bli hengt opp i hallen. Målsetningen er å selge 20 bedrifts-hallandeler.
Din bestilling sendes pr. e-post til leder@utleira.noBandyregionen støtter hallen!

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2014Bandyregion Midt-Norge har i dag tatt iniativ til å starte en dialog angående oppstart av innebandy i Utleira IL. Dette vil først være aktuelt når ny hall er ferdigstilt. Dette på grunn av manglende hall og gymsaltildeling, samt at vi må ha et avdelingsstyre og et årsmøtevedtak på plass før dette kan bli en realitet. Iniativet viser at idretten følger med på vårt byggeprosjekt og ønsker å bidra for å øke aktiviteten i vår bydel. Bandyregion Midt-Norge har kjøpt hallandeler for å vise sin støtte og håper på et fremtidig samarbeid. Utleira IL utfordrer andre kretser, regioner og forbund innen idretten å bidra med kjøp av hallandeler.Ny ordning for politiattester.

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2014

Alle som har verv i Utleira IL på lagsnivå, avdelingsnivå og i hovedstyret skal ha gyldig politiattest. Dette gjelder spesielt personer som kan være alene med mindreårige og/eller funksjonshemmede. Det er innført en ny ordning fra 1. juli som gjør at personen selv skal søke om politiattest direkte til politiet via deres nye elektroniske løsning. De som har levert inn søknad om politiattest til Utleira IL, uten å ha mottatt svar fra politiet må søke på nytt.

Informasjon fra politiet om ny ordning

Slik søker du
1) Last ned bekreftelse på formål med politiattest
2) Fyll ut bekreftelseskjema
Formål: Oppgave i frivillig organisasjon som medfører et tillits- eller ansvarsforhold overfor
mindreårige eller mennesker med utviklingshemning.
Hjemmel: Politiregisterforskriften §34-1, jfr politiregisterloven §39 (1)
3) Skann bekreftelseskjema og send til leder@utleira.no
3) Vent til du mottar bekreftelse i retur
4) Gå til Elektronisk søknadsskjema
5) Logg inn med MinID, BankID, Buypass eller Commfides.
6) Velg formål med politiattesten
7) Legg ved bekreftelsen som vedlegg
8) Send inn søknaden

Ikke-elektronisk søknad om politiattest
Er du under 18 år eller av andre grunner ikke har mulighet til å søke om politiattest elektronisk? Da finner du informasjon om framgangsmåte ved å følge denne lenken.Bli en bedre fotballdommer!

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2014


Kretsen har nå lagt ut påmelding til rekrutteringsdommerkurs. Som rekrutt/krets-dommer har du mulighet til en god ekstrainntekt og en ansvarsfull jobb. Utstyr dekker klubben (trøye, shorts, strømper, flagg, fløyte, etc.). Kurs blir avholdt i november og i januar. For å delta på kursene må man minst fyklle 16 år i løpet av 2015. Første påmeldingsfrist er 13. november, send mail til ole.mo@crossplatform.no. Her finner du full info om kurstilbudet.
Utleira IL inviterer til Sportmesse

Postet av Utleira IL den 26. Okt 2014

Lørdag 1. november kl 10-17 inviterer skiavdelingen til Vintersportsmesse på Utleira skole.
For mer informasjon, se flyer: Selbusporten.pdf


Utleira IL søker unge ledere 15-19 år.

Postet av Utleira IL den 26. Okt 2014

Er du 15-19 år og ønsker å arbeide med idrett i fremtiden? Utleira IL vil sende unge ledere på ung leder-kurs, og deretter engasjere unge ledere til oppgaver i klubben etter eget ønske. Dette kan være teambuilding, avdelingsstyremedlem, arrangementkomite, sponsorarbeid eller annet som ungdommene selv vil arbeide med. Kurset starter 23. jaunar og fortsetter utover våren 2015. Søknadsfristen er 12. desember, men vi ønsker å kartlegge aktuelle kandidater i god tid før dette.
Les mer om kurset her. Send en mail til leder@utleira.no om dette er noe for deg.
Kilde: Utleira
Kurs i idrettslov

Postet av Utleira IL den 26. Okt 2014

Sør-Trøndelag Idrettskrets inviterer til kurs i lover, regler og retningslinjer 20. november kl. 18.00-22.00. Nyttig kurs for personer med styreverv i avdeling eller hovedstyret, samt andre sentrale verv i Utleira IL. Idrettslaget dekker kursavgiften for medlemmer.
Her kan du lese mer om kurset og påmelding.


Bilder - retningslinjer for bruk av bilder på nett

Postet av Utleira IL den 19. Okt 2014

Bruk av bilder

Den gyldne regel: Spør først – publiser etterpå.

Disse retningslinjene er hentet fra Datatilsynets anbefalinger og bestemmelser i Åndsverkloven:
- Spør de avbildede om det er greit at bildet av dem brukes.
- Bilder og film av barn under 15 år kan ikke publiseres uten foreldrene/foresattes samtykke.
- Publisering gjelder alle medier - både papir og på nett.

Portrettbilder er bilder som viser en eller flere bestemte personer og skal ikke publiseres uten samtykke fra de avbildete.

Lagbilder er definert som portrettbilder og publisering kan bare skje hvis det er innhentet samtykke fra alle på bildet og fra deres foresatte dersom spillerne er under 15 år.

Situasjonsbilder er bilder der aktiviteten er hovedmotivet og ikke personen. Slike bilder kan offentliggjøres uten samtykke så lenge bildene er harmløse og ikke krenkende. Her må man utvise skjønn, og er det tvil - så innhentes samtykke.

Mer informasjon: Datatilsynets veileder om bilder på nett

Retningslinjer for samtykkeerklæring
Hvordan logge på utleira.no

Postet av Utleira IL den 30. Sep 2014

1. Bruk samme pålogging som minidrett.no

Din pålogging på minidrett.no kan også brukes på utleira.no. Dersom du ikke husker ditt passord, kan du gå til http://utleira-il.idrettenonline.no/login/forgotPassword og få satt et nytt eller en påminnelse hva det var.

Vi anbefaler alle å opprette bruker på minidrett.no og så bruke denne også på utleira.no. Etter å ha opprettet bruker på minidrett.no kan det ta opptil et døgn før brukeren er aktiv på utleira.no

2. Be om bruker fra daglig leder, Pål Wahl.
Bli sett på Utleira!

Postet av Utleira IL den 26. Mar 2014Å kjøpe stadionreklame på Utleira I.L s nye idrettsanlegg fører ikke bare til oppmerksomhet. Det bidrar også til å forme framtiden til barn og unge i lokalmiljøet vårt.
Vårt nye fotball og friidrettsanlegg ved Utleira skole, er blant de beste i Trondheim. Vi går nå i gang med å bygge en idrettshall i tilknytning til anlegget med åpning i 2015..

Ved å kjøpe stadionreklame på vårt anlegg blir du sett, samtidig som du støtter en god sak.For nærmere informasjon, se brosjyren vår
https://dl.dropboxusercontent.com/u/2969378/UtleiraIL_Flyer_Stadionreklame.pdf
Bli støttemedlem!

Postet av Utleira IL den 26. Mar 2014Bli Støttemedlem i Utleira IL, og vær med på å forme fremtiden til barn og unge i lokalmiljøet vårt. For kr 250, pr år bidrar du med viktig økonomisk støtte til idrettslaget. Mer info i flyer her

Støtt laget ditt!

Postet av Utleira IL den 26. Mar 2014


Bli med på felles dugnad for Utleira I.L. og støtt laget ditt ved å selge stadionreklame på Utleira I.L. uteanlegg.
Vårt nye fotball og friidrettsanlegg ved Utleira skole, er blant de beste i Trondheim. Vi går nå i gang med å bygge en idrettshall i tilknytning til anlegget med åpning i 2015!


 • For hver 3 års reklameavtale (stadionreklame) på 11-er banen til 6000,- per år som dere selger, vil kr 2000,- gå til ønsket lagskasse.
 • For hver 3 års reklameavtale (stadionreklame) på 7-er banen til 4000,- per år som dere selger, vil kr 1000,- gå til ønsket lagskasse.
For å gjøre dette enklest mulig har vi lagt ved en e-postmal du kan bruke i tillegg til brosjyren for stadionreklame. Trykte brosjyrer kan hentes i kiosken på uteanlegget. Kontrakt for kjøp av stadionreklame kan lastes ned her
https://dl.dropboxusercontent.com/u/2969378/Stadionreklame_kontrakt.pdf
Ekstern e-postmal:


Bli sett og bidra til et bedre lokalmiljø
Å kjøpe stadionreklame på Utleira I.L s nye idrettsanlegg fører ikke bare til oppmerksomhet. Det bidrar også til å forme framtiden til barn og unge i lokalmiljøet vårt.

Vårt nye fotball og friidrettsanlegg ved Utleira skole, er blant de beste i Trondheim. Vi går nå i gang med å bygge en idrettshall i tilknytning til anlegget med åpning i 2015..

Ved å kjøpe stadionreklame på vårt anlegg blir du sett, samtidig som du støtter en god sak.


Kilde: Utleira av Utleira Fotball13 lag til Røros-cup!

Postet av Utleira IL den 25. Mar 2014

Utleira J02 består av 16 glade og ivrige jenter som vet å prissette gode håndballopplevelser. De fleste av jentene har spilt håndball på laget i fem, seks år og de samme trenerne har stort sett fulgt dem hele veien. Det har ført til en sammenspleiset og trygg gjeng.

Det sosiale er selvsagt en viktig motivasjonsfaktor og drivkraft for jentene, og derfor setter vi høyt at godt humør, høyt engasjement og positivitet preger de håndballaktivitetene vi deltar på. Vi synes at et godt bevis på dette var da vi, blant ca. 2000 tilskuere, vant prisen for beste heiagjeng i en kamp mellom Byåsen – Larvik i Trondheim Spektrum før jul: «Prisen utdeles klubben som har vært særdeles flink til å gi Byåsenjentene støtte på matta, med jubel og skikkelig kampglede».

I støttegruppa rundt Utleira J02 er også en meget engasjert og tilstedeværende foreldregruppe. Under kampene har vi alltid en stor og høylytt heiagjeng på tribunen og flere foreldre er gjerne også tilstede og observerer treningene. Vi ser at det betyr enormt mye for jentene med positiv støtte og tillit fra sidelinjen, i medgang og motgang.

Ved å ha et godt miljø er mye av grunnlaget for idrettslige prestasjoner lagt. Vi meldte på to lag i serien sist sesong. Lagene har ikke vært faste men satt opp etter et rulleringsprinsipp. Vi synes det har vært viktig for miljøet at alle får spille sammen, samt at rullering av spillerne gjør laget mindre sårbart ved skader eller sykdom. Jentene møter til kamper med selvtillit og vinnermentalitet og serien bød på mange kamper med tall på resultattavlen i vår favør. I motsatt tilfelle har vi hatt andre mestringsopplevelser vi har fokusert på slik at vi kan forlate håndballbanen med et smil også etter tap.

Vårt håndballmessige høydepunkt var cupen på Røros 2013. Det var et veldig godt gjennomført arrangement! Det bød på spillmessige utfordringer å møte lag der spillerne var et år eldre, men det la ingen demper på spillegleden. Vi har reklamert så mye for cupen at Utleira stiller med 13 lag på årets Røros Cup.

Utleira idrettslag består av håndball, fotball, ski samt basistrening for de yngste. Totalt har vi i underkant av 900 medlemmer, og vi får stadig tilsig av nye.

Utleira Topphåndball har seniorlag for damer som spiller i 1. og 2. divisjon, samt J18 som stiller i Landsserien. Vi har mange talenter i klubben og noen er også tatt ut på yngre landslag. Utleira har spennende tider i møte når det gjelder nytt idrettsanlegg. Vi har nettopp fått et flott fotballanlegg med en 11èr og 7èr kunstgressbane. På samme anlegg skal vi straks sette i gang med bygging av ny idrettshall. Utleira IL blir eier av hallen som bl.a. skal inneholde 2 håndballflater, trimrom, sosialt rom, klubblokale m.m. Hallen skal stå ferdig i august 2015.

Utleira kommer til å høres og sees med sine oransje drakter og effekter på bane og tribune. Vi gleder oss til Røros cup 2014.
ST-cup 5

Postet av Utleira IL den 13. Mar 2014

Mange av de som deltok på ST-cup 5 i Granåsen, 5. mars.Hospitering hos RBK ble fast overgang!

Postet av Utleira IL den 13. Mar 2014Markus Nesje Johnson hospiterte tidligere i vinter på G16-laget til RBK i 14 dager, men deretter ble hospiteringsperioden forlenget med en måned. I etterkant av dette oppholdet har partene blitt enig om en overgang på fast basis. Markus blir derfor å finne i hvitt og svart til sommeren. Vi takker for hans innsats i Utleira IL og ønsker lykke til å RBK.


1 Kommentar

Tidligere Utleiraspiller med to landslagsmål

Postet av Utleira IL den 13. Mar 2014Utleira fotball gratulerer Marthe Enlid med 2 mål i sin landslagsdebut.
J17 landslaget slo 27.februar VM-klare Italia 2-1.

Link til Trønderfotball sin sak om Marthe og kampen:
http://tronderfotball.no/2014/02/j17-enlid-debute...

Link til Trøndelag fotballkrets sine filmsnutter med målene:
https://www.dropbox.com/sh/lzb8mix9wymxbne/SD8Sz6J...