Ranheim - Utleira TH

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

Søndag var det duket for bortekamp mot Ranheim. Ranheim som stort sett har ligget helt i toppen gjennom flere sesonger, befant seg nå nest nederst på taballen med kun to poeng. Vi var forberedte på å møte et poengsugent lag. Flere flotte eks-Utleiraspillere sto på motsatt banehalvdel, og det er alltid litt spesielt å møte gamle lagvenninner.

Førsteomgangen oppleves som veldig rotete. Angrepsmessig finner vi ikke helt rytmen og det er dårlig med ballflyt. Dermed blir det også mye en mot en, og lite lagspill. Vi ser usikre ut, og gjør en del feil og rare vurderinger. Heldigvis skal det også spilles forsvar. Her har vi veldig god kontroll. Vi lager stadig brudd i hjemmelagets spill og hindrer at de i å få de gode sjansene. I tillegg står Mathilde veldig godt i mål. Ranheim får holde på vel lenge i angrep uten å bli blåst av for passivt spill. Det at vi står så lenge i forsvar i flere perioder gjør oss noe utålmodige. Vi blir litt for ivrige etter å spille angrep, og tjuvstarter på kontra. Dette gir Ranheim muligheter for overtallsspill, noe de også klarer å utnytte. Utover i omgangen løsner det mer og mer i angrep også. Vi finner bedre løsninger mot Ranheims offensive forsvar. Elisabeth viser at hun har stilt inn skuddsiktet, og at forrige kamps bestemannspris havnet i riktige hender. Vi går til pause med en tremålsledelse.

Etter pausen ser vi mer av det spillet vi har vist de siste kampene. Fra stillinga 11-13 få minutter ut i omgangen, går vi opp til 12-21 i løpet av det neste kvarteret. Elisabeth fortsetter å herje og hamrer inn scoring etter scoring. Det til tross for at hjemmelagets målvakt gjør en god kamp. Etter å ha gjort flere bytter får vi også i denne kampen vist bredden i laget. Samtlige utespillere ender opp på scoringslista etter flott og variert spill. Malin får igjen vist seg fram i playmakerrollen med lekre innspill til Pia på linja. Pia sløser ikke bort sjansene og sørger for å øke vår ledelse enda litt til. De siste to minuttene vinner vi 2-0 og kan juble for to poeng når sluttsignalet går. Ikke en altfor god kamp av oss og vi har definitivt mye å gå på. Vi skal være fornøyde med at vi klarer å spille så godt i forsvar i store perioder, og at vi nok en gang har ekstremt dyktige målvakter. Mathilde blir den store snakkisen etter 12-målsseieren. Det føles også helt greit å innta tabelltoppen!

Ranheim - Utleira 18-30 (10-13)