God jul!

Postet av Utleira IL den 24. Des 2015

Julen har kommet, og jeg håper du fyller den med masse latter og glede sammen venner og familie. Utleira IL ønsker alle medlemmer, foreldre, frivillige og samarbeidspartnere en riktig god jul.

Selv om arbeidslista fortsatt er lang, er julen en fin tid for å ta en pause med litt avkobling og refleksjon. Det er viktig å tenke på og glede seg over det vi sammen har oppnådd i året som har gått. En spesiell takk til alle dere som har bidratt.

På mange måter vil 2015 gå inn i idrettslagets historie som året hvor vi fikk vår egen flerbrukshall.

Drømmen som startet i 2001, ble etter mange års hardt arbeid endelig en realitet. Selv om hallen ikke åpnet før i september, har dette preget idrettslaget gjennom hele året. Først i byggeperioden og senere gjennom åpning og drift av hallen. Dette har til tider vært krevende prosesser, men det har blitt overskygget av de utallige oppsidene dette anlegget gir tilbake til idretten i bydelen.

Endelig har Utleira IL et felles møtepunkt på tvers av idrettene, hvor vi blir kjent med og lærer av hverandre. Vi har fått vår egen hjemmebane. Bydelen har fått sin egen storstue. Hallen har også gitt oss nye muligheter til økt aktivitet i eksisterende idretter, samt mange nye medlemmer.

Ved inngangen til 2016 teller idrettslaget omkring 1400 medlemmer, som er en økning på 580 medlemmer på to år. Grunnen til økte medlemstall er sammensatt, men jeg vil først og fremst peke på økt aktivitet, bedre fasiliteter og rekruttering i alle aldersgrupper. Vi tiltrekker oss ungdom fordi vi generelt har et godt miljø basert på sunne verdier og breddetenkning. Voksne fordi vi har utviklet nye tilbud til denne gruppen, og flere barn fordi tilbudet har blitt kvalitetsmessig bedre enn tidligere.

En annen suksessfaktor i 2015 er etableringen av et sportsstyre, som har bidratt til et langt bedre samarbeid mellom de sportslige avdelingene, samt et større fokus på sportslig utvikling i hver avdeling. Dette er viktig for å få å øke kvaliteten, og forhindre frafall.

I november ble Utleira IL stemt frem til Norges sjette mest populære klubb. Vi har blitt langt mer ettertraktet i sponsormarkedet og har dette året tegnet mange store samarbeidsavtaler. Også idrettspolitisk merker vi at Utleira IL har endret status til det positive. Vi blir oftere og oftere spurt om vårt ståsted i ulike saker. Der vi tidligere spurte om å få lære av andre, kommer i dag mange klubber til oss for å høre om våre suksessfaktorer. Dette åpner for positive samarbeid med andre idrettslag, som kan gi oss nyttig erfaringsutveksling. Takk til alle samarbeidspartnere og sponsorer,

Som alle kan forstå har idrettslaget voksesmerter. Endringsprosessene er mange, og drift av nye anlegg gir oss utfordringer og oppgaver vi tidligere ikke hadde. Stor økning i medlemsmasse og økt aktivitet krever også langt mer informasjon, skrevne rutiner og retningslinjer. Dette arbeidet er påbegynt og blir viktig i 2016. Til tross for enorme investeringer og økt aktivitet i 2015, er økonomien i idrettslaget god.

Et annet viktig arbeid er å implementere vår visjon og våre verdier, på alle nivåer i idrettslaget. Vi skal skape idrettsglede gjennom respekt, inkludering, mestring og engasjement.

I 2016 er det viktig at Utleira IL tar sitt samfunnsansvar ved å inkludere grupper i vår bydel som i dag faller utenfor idretten. Vi vet at det er mange økonomisk vanskeligstilte. En annen gruppe er nye invandrere som etablerer seg i vår bydel. Vi skal forsøke etter beste evne å ta vare på og tilby idrettsglede til alle. Store og små, unge og gamle, uansett legning og etnisk bakgrunn.

Som det synges i den nye Utleirasangen: Om alle sammen blir med å drar, blir det det beste vi har!

Ønsker dere en riktig god jul, og ser frem til et nytt godt år i Utleira IL.

Julehilsen fra
Pål B. Wahl
Daglig leder, Utleira ILAvvent innbetalinger til Utleira IL m KID

Postet av Utleira IL den 21. Des 2015

Medlemsnett-kontoen har i en periode manglet KID-avtale etter en feil i Sparebank 1. Vi beklager dette og ber alle som skal innbetale til vår konto om å være tålmodige. Vi fikk beskjed sist torsdag om at alt var i orden i løpet av fredagen, men dette viser seg nå å ikke være tilfelle. Vi jobber med å finne en løsning på dette. Ingen av våre medlemmer blir skadelidende i denne saken, foruten at innbetalingene må skje på et senere tidspunkt.

Vi kommer med ny melding når saken er løst.

Utleira Innebandy deltok på minirunde

Postet av Utleira IL den 13. Des 2015

Utleira IL deltok for første gang i organisert innebandy denne helga. Det vil bli nye muligheter for flere å delta på innebandy minirunde etter jul. Utleira Innebandy er en avdeling under mulig oppstart i idrettslaget. Pr i dag tilbys aktivitet for de minste i samarbeid med basis, i tillegg til et voksenlag som etterhvert skal spille løkkebandy.

For innebandy i Utleira IL er 12.12.2015 en historisk dag, ettersom dette er første kampaktivitet i innebandy og vårt første møte med innebandymiljøet i byen. For å stille lag benyttet vi gutter og jenter født i 2007-2010. De delttok i minirunde i Rostenhallen. Minirunde er ett lavterskeltilbud til barn i de yngste årsklassene. Her kreves det ingen ferdigheter fra før, og det er en fin arena for barn som har lyst til å prøve innebandy. Her spilte barna 4 kamper på 1 time og 30 minutt. Alle kamper på 12 minutt lengde. Alle ble belønnet med premie etter siste kamp.

Både barn og voksne som jeg pratet med, syntes dette var stas og ønsker å gjenta dette. De fleste barna som Utleira stilte er nybegynnere i innebandy, så her var det ferdigheter av alle slag. Idrettsglede er det viktigste, og det var det mye av.

Vil rette en stor takk til Erik Høiland som stilte opp som lagleder. Han leder laget godt og barna hørte på hans instruksjoner. Takk for innsatsen til dere alle.

Ønsker du å spille innebandy?
Barn født i 2007-2010 kan spille innebandy i basistilbudet på onsdager 16.30-17.15.
Ungdom fra 17 år og voksne kan spille innebandy gratis på torsdager 21.30-23.00.
Klubbklær i julegave?

Postet av Utleira IL den 11. Des 2015


Hos Nor-Contact kan du kjøpe årets julegaver. Godt utvalg av klubbekledning og utstyr.


Klubbkolleksjon!

Klikk deg inn på linken å se din klubb's kolleksjon.

Ut desember får du 50% avslag på klubben sine fotballstrømper.

Husk at du som klubbmedlem får 20% rabatt på ordinære priser - gjelder alle varer i hele butikken!

Adidas Euro 16 Official Matchball Beau Jeu

Adidas Beau Jeu Euro 2016 er den offisielle matchballen som skal brukes i EM 2016 i Frankrike. Ballen er bygd opp av seks identiske paneler, og er designet for et mer stabilt svev, nøyaktighet, grep, kontroll og lavt vanninntak.

Veil. 1400,-
Nå. 1099,-


Adidas Europamesterskap 16 Fotball Beau Jeu Top Glider

Adidas Europamesterskap 16 Fotball Beau Jeu Top Glider er en billigere variant av Matchballen som skal brukes i Euro 16 i Frankrike. På ballen er navnet "Beau Jeu" som betyr "Det vakre spillet" samt EURO 2016.

Veil. 250,-
Nå. 199,-Adidas Conext 15 Official Matchball

Conext15 har samme teknologi som Brazuca, VM-ballen 2014. Toppmodell.

Ballen innehar den samme teknologien som Brazuca - VM-ballen fra Brasil. Brazuca har blitt grundig testet over en periode på to og ett halvt år, og involvert mer enn 600 av verdens beste fotballspillere, og 30 lag i 10 ulike land. Det betyr kort sagt at Brazuca er Adidas´mest gjennomtestede ball noensinne, og forsikrer at ballen er passende for alle fotball- og baneforhold.

Veil. 1300,-
Nå. 799,-


NB! Kun 200 baller!

Nor-Contact Sport AS, Sommerveita 3, 7011 Trondheim, Tlf: 73802000

Selbusport'n og Utleira IL inviterer til Vintersportmesse

Postet av Utleira IL den 27. Nov 2015Last ned flyer: Selbusporten_vintersportmesse_a5.pdf
Har du gitt din stemme i dag?

Postet av Utleira IL den 15. Nov 2015

Klubben i mitt hjerte - Husk å stemme hver dag!

Her er det store muligheter for å vinne penger til klubben. Alt du trenger å gjøre er å gi din stemme på www.klubbenimitthjerte.no

Reglene er enkle: Klarer klubben å samle 50 stemmer eller mer i løpet av ett døgn, er klubben med på trekningen av tre dagspremier på 10.000 kroner fra Nordea. Klarer vi det hver dag i kampanjeperioden har vi 10 vinnersjanser á 10.000 kroner!

Det deles også ut en hovedpremie på 100.000 kroner som skal øremerkes breddearbeid i klubben.

Mer informasjon finner du her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/kampanjer/

NB! Husk å stemme hver dag og fra ulike PC'er, mobiltelefoner og smartbrett. (kun en gang fra hver nettverks-adresse, slå av WiFi på telefonen for å gi din stemme der)

Her må vi mobilisere bredt og få inn stemmer!

Klubben i mitt hjerte logo.jpg


"Håndball prioriteres foran Coerver i håndballsesongen"

Postet av Utleira IL den 9. Nov 2015

Utleira Fotball har inngått ett utvidet samarbeid med Coerver Coaching.

Målsetningen med samarbeidet er som følger:
-Treningsprogram og øvelser tilpasset de enkelte årsklassene.
-Trenerveiledning/ mentorering på feltet. Etablere rutiner for gjennomføring av treningsøkter, hovedtrener/ assistenttrener/ rolletrener.
- Etablere en «oransje tråd» i forhold til utvikling av spillere, trenere og lag i Utleira Fotball.

Vi starter implementeringen av samarbeidsmodellen i høst, og i første omgang vil det være lag som spiller 7’er fotball og 9’er fotball som er målgruppe, dvs. gutter/jenter født 2005 – 2002.

Litt praktisk informasjon og presiseringer:
- De kommende 5-6 onsdagene er det satt av tid på banen for implementering/oppstart av programmet for 7’er og 9’er fotball: 2 treningsgrupper: 2004/2005 (7’er) og 2003/2002 (9’er)
- Det er kun mandager og onsdager som er aktuelle dager pga. tilgang på mentor ressurser fra Coerver coaching
- Vi vet at det er håndballtrening for 2004/2005 både på mandager og onsdager (dog har vi tilpasset treningstiden slik at den KAN/VIL være mulig å delta på begge aktiviteter – både fotball og håndball)
- Utleira Fotball understreker at dette er ett utdanningsprogram for trenere for de enkelte årsklasser, og vil samtidig understreke at håndball SKAL prioriteres for de spillerne tilknyttet 2004/2005 2002/2003 som spiller både håndball og fotball – dette ihht gjeldende samarbeidsavtale.

Grunntrening for alle utøvere i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 9. Nov 2015

Sportsstyret i Utleira IL har vedtatt å prøve ut grunntrening per årstrinn på tvers av særidrettene. Det eneste kravet er at man er medlem i Utleira IL.

Grunntreninga vil ha fokus på kondisjon, styrke, bevegelse og avspenning. Dette vil styrke den generelle helsa til våre utøvere og gjøre dem bedre rustet til å tåle belastningen av særidrettene og holde dem skadefri. Vi håper også at det skal styrke samarbeidet og felleskapet i årstrinnene uansett hvilken idrett man driver med.

Det vil også frigjøre mer av tiden særidrettene har tilgjengelig på bane og i hall til å terpe på idrettsspesifikk trening.

Vi ønsker å sette ned en arbeidsgruppe som skal arbeide frem dette konseptet, som skal prøves ut på jenter og gutter født i 2006, i første omgang.

Gjennomføringen av treningene vil bli foreldrebasert, som all annen trening i idrettslaget, arbeidsgruppen vil derfor ikke binde seg til mer enn 8-15 timer arbeid fordelt på 4-5 møter.

Vil du eller kjenner du noen som vil bidra inn i denne arbeidsgruppa. Ta kontakt med Vibeke Remseth på mobil 40048680 eller mail: vibekeremseth@gmail.com

Håper å høre fra DEG!
«klubben i mitt hjerte»

Postet av Utleira IL den 6. Nov 2015

14.november starter aksjonen «klubben i mitt hjerte» igjen.

Her er det store muligheter for å vinne penger til klubben. Alt du trenger å gjøre er å gi din stemme på www.klubbenimitthjerte.no (linken til årets kampanje er ikke aktiv enda)

Reglene er enkle: Klarer klubben å samle 50 stemmer eller mer i løpet av ett døgn, er klubben med på trekningen av tre dagspremier på 10.000 kroner fra Nordea. Klarer vi det hver dag i kampanjeperioden har vi 10 vinnersjanser á 10.000 kroner!

Det deles også ut en hovedpremie på 100.000 kroner som skal øremerkes breddearbeid i klubben.

Mer informasjon finner du her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/kampanjer/

NB! Husk å stemme hver dag og fra ulike PC'er, mobiltelefoner og smartbrett.

Her må vi mobilisere bredt og få inn stemmer!
Ledig tid i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 3. Nov 2015

Det er fortsatt ledig treningstid i Utleirahallen. På hverdagene er det stort sett ledig før kl. 16.00 og mellom 22.00 og 23.00. I helgene er det en del arrangementer, spesielt på lørdager. De lørdagene det ikke er arrangementer er det mye ledig tid i hallen. De to førstkommende helgene er det mye ledig tid. På søndager er det mye ledig tid på formiddagen og sent på kvelden (22.00-23.00).


Ta kontakt med leder@utleira.no for mer informasjon og evt. tilbud på både kort-og langtidsleie.
Gratis hjertestarterkurs i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 2. Nov 2015

Utleira IL i samarbeid med Enøkos arrangerer hjertestarterkurs i Utleirahallen torsdag 19.11 kl 19.00 og tirsdag 24.11 kl.19.00. Kurset er gratis og er kun for medlemmer/frivillige i Utleira IL. Det er kun 10 plasser på hvert kurs. Estimert kurstid er ca 1,5 timer.

Påmelding sendes til leder@utleira.no. Husk å skrive fullt navn og hvilket kurs du vil delta på.

Lysstyring, banefordeling og ballager i brakka - Utleira Kunstgress

Postet av Utleira IL den 2. Nov 2015

Utleira kunstgress går nå over i vintertid, som betyr at det er nye treningstider for lagene. Dette vil bli oppdatert snarest. følg med i kalenderen på http://www.utleira.no/p/3146/utleira-idrettspark for å se hvilke lag som skal trene når. Det er installert automatisk lysstyring på anlegget som følger aktivitetene i kalenderen. Lagene må derfor varsle om de avlyser, flytter eller ønsker ekstra trening som at det er lys på banen til riktig tid. Det er viktig at ingen skrur bryteren til manuell lysstyring.


I brakka er det nå organisert ballbinder på tidligere kontor. Anbefaler alle til å la døra stå åpen da kodelåsen ikke fungerer optimalt. Fotballavdelingen må selv organisere sin del av dette lageret, men det er tiltenkt at man skiller mellom vinter og sommerballer, samt mellom ulik størrelse på ballene. Alle baller må være i nett eller sekker. Løse baller vil fort bli et problem. På hyllene er det tenkt å ha plastbokser med merking, hvor lagene kan ha vester og lagsutstyr. Det vil komme flere knagger og noe mer hylleplass i løpet av denne uka. Friidrett har utstyrslaget bak døra.
Superhelg for Utleira Topphåndball

Postet av Utleira IL den 29. Okt 2015

2. divisjonslaget er i medvind og spiller meget god håndball om dagen. Foreløpig har det endt med seks seire og full pott. Utleira leder serien og har spilt sine hjemmekamper for fulle tribuner. Denne helga har du muligheten til å se laget måle krefter mot Molde bredde og Ålesund. Gratis inngang på begge kampene.

Utleirahallen Treningsrom åpner 1. november

Postet av Utleira IL den 29. Okt 2015

Er du klar for styrke, balanse, koordinasjon og kondisjonstrening i Utleirahallen? Utleirahallen treningsrom åpner 1. november. Her finner du spinningsykler, stakemaskiner, tredemøller, romaskin, styrkeapparater, crossfit-rigg, vektstang og mye mer. Tilbudet er åpent for medlemmer i idrettslaget som er fylt 15 år, og som betaler kr 99,- pr mnd. Det er ingen bindingstid.

Det vil ta opptil 3 virkedager å få adgangskort etter registrering av medlemskapet.
Innmelding skjer via denne linken: http://www.utleira.no/p/8394/skjema Velg treningsrom under aktivitet. De som ikke er medlemmer fra før vil få tilsendt faktura for medlemskap i idrettslaget.

Adgangskort kan hentes i kiosken fra søndag 1. november.


Kick-off Innebandy 12. november

Postet av Utleira IL den 29. Okt 2015

Utleira IL har kjøpt inn innebandyutstyr, både for barn og voksne. Bandyregion Midt-Norge har også tildelt tid i Utleirahallen for innebandyaktivitet for barn og voksen. 12. november blir det kick-off møte kl. 20.30 i klubbhuset, med påfølgende trening for voksne. Her er alle velkommen. Dette er et lav terskel aktivitetstilbud for foreldre og andre voksne i vår bydel. Målet er å ha det gøy, samtidig som man etterhvert mestrer spillet.

Utleira IL har pr i dag ikke en egen avdeling for innebandy, men har lisens for spill. Klubben har også knyttet til seg noen ressurspersoner som ønsker å etablere en avdeling i Utleira IL. De trenger hjelp fra andre voksne i idrettslaget. Å starte et foreldretilbud vil kartlegge om det er personer som etterhvert kan tenke seg å bli trenere i innebandy for barn.

Uansett om du vil trene selv, og/eller har barn som gjerne vil starte med innebandy, så kom på kick-off 12. november kl. 20.30 i klubbhuset. Velkommen!


2 Kommentarer

Spar penger med Klæbu Sparebank!

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2015

Ønsker du bedre bankbetingelser og billigere forsikring? Mange i Utleira IL har allerede skiftet bank til Klæbu Sparebank. Bakgrunnen til dette er bedre betingelser og store besparelser.

Registrer deg i vårt google-skjema og en kunderådgiver vil ringe deg for å avtale møte. Nå er det din tur å sjekke om du har noe å spare. http://goo.gl/forms/4tLxNgDJvq

Her har du mulighet for en god deal, samtidig som du støtter Utleira IL.

Bli kjent med PROA Eiendomsmegling

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2015

Utleira IL er fornøyd med samarbeidet med Proa Eiendomsmegling. Vi oppfordrer alle til å spille med PROA-logo på shortsen. Her kommer PROAs første nyhetsbrev til våre medlemmer.

Kampdag i Utleirahallen lørdag 31.oktober

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2015

Lørdag 31.oktober fylles hallen igjen med håndballkamper fra morgen til kveld!
Ta turen innom for å oppleve idrettsglede!
Kiosken er åpen. Vi tar kort :-)

Det er gratis inngang hele dagen :-)

Kampprogram:
kl 10:00, Gutter 10 år, Utleira 2 - Ranheim, bane B
kl 10:10, Gutter 10 år, Utleira - Ranheim 3, bane A
kl 10:40, Jenter 10 år, Utleira 2 - Ranheim 5, bane B
kl 10:50, Jenter 12 år, Utleira - Sverresborg/National, bane A
kl 11:20, Gutter 10 år, Strindheim - Utleira, bane B
kl 11:50, Gutter 11 år, Utleira - Strindheim 4, bane A
kl 12:00, Gutter 10 år, Utleira 2 - Hommelvik, bane B
kl 12:40, Jenter 10 år, Utleira 2 - Kattem, bane B
kl 12:50, Jenter 13 år, Utleira - Stjørdals-Blink, bane A
kl 13:20, Jenter 10 år, Utleira 3 - Ranheim 4, bane B
kl 13:45, Kvinner 4.div, Utleira 2 - Heimdal 3, bane A
kl 14:00, Gutter 10 år, Utleira - Kattem, bane B
kl 14:40, Gutter 10 år, Utleira 3 - Trygg/Lade, bane B
kl 15:00, Kvinner 4.div, Utleira 3 - Hovin, bane A
kl 15:30, Jenter 10 år, Utleira 3 - Klæbu 4, bane B
kl 17:00, Topphåndball 2 div, Utleira - Molde, bane AB
kl 18:30, Gutter 11 år, Utleira - Melhus/Gimse, bane B
kl 18:30, Jenter 15 år, Utleira - Sverresborg, bane A

UTLEIRA_Hjerte_bred(1).jpg

"Inkludering og fritid", 22.oktober kl 17:00 - 20:15

Postet av Utleira IL den 20. Okt 2015

"Inkludering og fritid" i Statens Hus torsdag 22.oktober kl 17:00 - 20:15.
 • Har dere fokus på å inkludere innvandrerbarn i klubbens aktiviteter?
 • Hva kan din klubb og ditt lag bidra med?
Påmelding: https://www.trondheim.kommune.no/content/1117750685/Inkludering-og-fritid
Utleira IL dekker evt. kursavgift.Informasjon om vaktordning i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 20. Okt 2015


UTLEIRA_Hjerte_bred(1).jpg
Utleira IL har bygd og eier et flott idrettsanlegg. For å kunne drive aktiviteter på anlegget vårt må vi ha tilsynsvakt og kioskvakt i hallens åpningstider. Hallen er en flerbrukshall som brukes av alle Utleiras avdelinger. (Håndball, fotball, futsal, ski, friidrett, basis) Hallen har to ballflater, klubbhus, sosialt rom, treningsrom, garderober, teknisk rom og lager.

Hovedoppgaver for tilsynsvakten vil være: å åpne/låse hallen, være evakueringsleder ved eventuell brann, holde anlegget ryddig, samt hjelpe og tilrettelegge for brukerne av hallen. En informasjonsperm vil ligge i kiosken i 1.etg. Der er det nærmere beskrevet hvilke detaljerte arbeidsoppgaver som skal utføres

Hovedoppgaven til kioskvakter er å holde kiosken åpen, samt hjelpe tilsynsvakten ved ev. brannalarm / akutte hendelser. Lagene/gruppene stiller også med minimum 1 kake til hver vakt.

HVEM DELTAR I VAKTORDNINGEN
Alle avdelinger er med i vaktordningen. I tillegg er det en frivillig gruppe som er satt opp hver 4.uke. (Her er det rom for flere å melde seg –besteforeldre, tidligere medlemmer etc). Det er satt opp en rulleringsliste som publiseres på www.utleira.no

ORGANISERING
Driftsleder i Utleira IL, Vidar Magne, vil organisere vaktlister og nøkler/adgang til hallen.

LAGENES/GRUPPENES DUGNADSANSVARLIG
Hvert lag/gruppe skal ha en dugnadsansvarlig som er lagets kontaktperson mot driftsleder. Dugnadsansvarlig har ansvar for å sette opp vaktliste for sitt lag/gruppe.

Vaktlisten skal leveres/sendes inn til driftsleder minimum en uke før lagets vaktperiode starter. Sendes til: drift@utleira.no

VAKTPERIODE
Hallen stenges 1.mai, 17.mai og kr.himmelfartsdag, juli måned, samt jule- og påskeferien. Vinterferien vurderes år for år. Det skal være tilsynsvakt i hallen i følgende tidsrom:
 • Mandag – fredag: 16:00 - 22:00
 • Lørdag: 09:45 - 20:30
 • Søndag: 11:45 - 23:00
Lagene har ansvaret for tilsynsvakt i en uke hver. Vaktuken starter på mandag og avsluttes på søndag. I ukedagene vil tilsynsvakten være delt i en ettermiddag- og en kveldsøkt. Helgedagene er delt opp i tre vaktøkter.

ADGANG TIL HALLEN
Driftsleder arbeider til kl 16:00, så hallen er åpen ved vaktstart i ukedager.

På mandag kl 16:00 møter lagets dugnadsansvarlig og personene som skal ha første vakt opp ved kiosken for gjennomgang av instrukser.

VED SYKDOM ELLER ANDRE PROBLEMER
Hvis en tilsyn- eller kioskvakt på kort varsel blir forhindret fra å gjennomføre sin oppsatte vakt (sykdom eller annet) lagets/gruppens dugnadsansvarlig umiddelbart varsles. Denne må da sørge for å skaffe en erstatter som kan gjennomføre vakten. Det er meget viktig at hallen har tilsynsvakt slik at kamper og treninger kan gjennomføres som planlagt.

For Utleira IL
Vidar Magne, driftsleder

link til rutiner, rollebeskrivelser, branninstruks, skjema etc er her
«Barne- og ungdomsidretten i fokus», 24. november

Postet av Utleira IL den 19. Okt 2015

Sør-Trøndelag Idrettskrets og Idrettsrådet i Trondheim inviterer til debatt og diskusjon rundt aktuelle tema

 • Spissing og konkurransefokus i barne- og ungdomsidretten
 • Flere idretter blir helårsidretter – en utfordring for variasjon og allsidighet
Espen Tønnesen fra Olympiatoppen kommer, Mads Andreassen fra Idrettsforbundet kommer, kommer du og ditt idrettslag?

24. november kl. 17.30-20.00

Les invitasjonen og meld deg på her. Gratis deltakelse!

Gratis kurs i økonomistyring for idrettslag, 12.november

Postet av Utleira IL den 19. Okt 2015

Idrettslag med årlig omsetning på mindre enn fem millioner kroner skal følge NIFs regnskaps- og revisjonsbestemmelser (RRB). NIFs regnskaps- og revisjonsbestemmelser er minimumskrav som stilles til regnskapsføringen, bokføringen og revisjonen for små idrettslag. Dette kurset tar for seg regnskapsbestemmelsene slik at klubbens økonomiansvarlige er godt rustet til å føre klubbens regnskap innenfor bestemmelsene og til beste for medlemmene.

Målgruppe: Regnskapsfører/økonomiansvarlig/kasserer og ledere i idrettslag
Dato: Torsdag 12. November 2015Tid: 1800 – 2200Sted: Trondheim Spektrum inngang 4

Innhold:
 Regnskaps- og revisjonsbestemmelsene
 Oppfølgingsrutiner og kontrolltiltak
 Årsregnskap
 Arbeidsgiveransvar
 Merverdiavgift
 Gaver til idrettslag
 Grasrotandelen
 Tilskuddsordninger
 Ressursbank

Utleira IL dekker kurskostnader til medlemmer med verv i idrettslaget.

Link til invitasjon med påmeldingslink
https://www.idrettsforbundet.no/globalassets/sor-t...Oppstart fotballtreninger for basis-gutter født 2009

Postet av Utleira IL den 15. Okt 2015

Basis har gleden av å kunne tilby innendørs fotballtreninger i gymsalen på Utleira Skole for basis-gutter født i 2009. Dette er et gratis ekstratilbud som er skapt av foreldre som ønsker et ekstra fotballtilbud til basis-barna. Fotballtreningene vil bli på Utleira Skole på mandager kl. 18.00-19.00. Oppstart første trening er 19. oktober.

Tilbudet er kun for barn tilknyttet basis i Utleira IL. Det er fortsatt mulig å melde seg inn i basis. Etter innmelding har du mulighet til å delta på alle treninger tilpasset din alder/kjønn/klasse.

Det er Øyvind Burkeland og Bjørnar Melum som er trenere. I løpet av våren vil fotballtreningene overføres til fotballavdelingen. Frem til evt. påmelding i fotballavdelingen, vil ikke dette ekstratilbudet generere ekstra kostnader.

I løpet av sesongen vil det også komme egne skitreninger som basisbarn kan delta på, uten ekstra kostnader.

Dersom det er foreldre som ønsker å starte fotballtreninger for basis-jenter 2009, ta kontakt med leder@utleira.no.1 Kommentar

Olympiatoppens regionale kunnskapsturne

Postet av Utleira IL den 14. Okt 2015

Mandag 26. oktober kl. 10.00 – 16.00 inviterer Olympiatoppen utøvere, trenere, ledere, foreldre og andre interesserte til:

OLYMPIATOPPENS REGIONALE KUNNSKAPSTURNE
-hvor fokus er LÆRING OG UTVIKLING

Foredragsholdere og deltakere er bl.a.:
-TORA BERGER, tidligere skiskytter, 2x olympisk mester, 8x verdensmester og 1 seier i WC sammenlagt
-ARTHUR KOOT, Utviklingskonsulent Olympiatoppen
-ARNE JØRSTAD RIISE, psykolog/journalist. En av forfatterne av boka «Norske vinnerskaller»
-FRODE MOEN, avdelingsleder i Olympiatoppen Midt-Norge

Seminaret er i Toppidrettssenteret i Granåsen, Granåsen Konferansesenter.
Det koster kr. 300 å delta (inkl. lunsj). Klubben betaler deltakeravgiften.

«Førstemann til mølla» prinsippet, maks. 70 plasser.
Bindende påmelding innen onsdag 21. oktober til trine.lokke@ntnu.no


Vi har en jobb å gjøre…!.

Postet av Utleira IL den 30. Sep 2015Fotballavdelingen har lagt bak seg en vår og sommer med yrende aktivitet på den relativt nye banen vår. Det er flott å se så mange engasjerte og flinke spillere og trenere i sving både på treninger og i kamper. Banen har blitt det samlingspunktet vi ønsket oss, både for organisert aktivitet og lek.

Med all denne aktiviteten følger det også et ansvar for å holde orden rundt oss. Etter denne tiden kan det se ut som om vi har glemt noe av dette ansvaret. Det flyter rundt oss med gjenglemte baller, utstyr, vi finner tape og tyggis både på bane og tribune.

Vi ønsker å ha et anlegg som til enhver tid er ryddig og rent og som det er trivelig for alle å komme til.

Vi trenger et skikkelig løft på dette området. Vi har alle både spillere, trenere og foreldre et ansvar for å rydde etter oss.

Lagene må ta ansvar i forhold til å plukke søppel og samle inn gjenglemt utstyr.

Lagledere og trenere må fortelle spillerne hver trening, at spillerne må ta vare på anlegget og følge reglene. Og ikke minst ta vare på personlige eiendeler.

Lagledere, trenere og spillere må være rollemodeller og sette standarden. Det hjelper ikke at noen få rydder hver dag.Velkommen til offisiell åpning av Utleirahallen 19.september

Postet av Utleira IL den 18. Sep 2015

På grunn av dårlig vær er hele arrangementet flyttet innendørs. Ellers prøver vi å følge oppsatt program så godt som overhodet mulig. Bygget åpner kl. 10.30 med kiosk og stands fra Utleira IL og våre samarbeidspartnere. Når klokka slager 11.00 blir det åpningstaler fra Styreleder Per Hangerhagen, Leder for anleggsgruppa Roar Østgaard og Ordfører Rita Ottervik. Etter dette åpnes hallen og aktivitetsflatene med mange morsomme aktiviteter for barn, med blant annet hoppeslott, laserkast, turnmatter, ballkonkurranser. Dette avsluttes ca 12.20. Etter dette vil hallenbrukes til showkamp håndball J15, Cheerleading-oppvisning og klokken 14.00 blir det håndball 2.div damer når Utleira topphåndball invier sin nye hjemmebane med sesongpremiere.

Det er fotsatt ledige billetter til banketten. Her blir det god mat, drikke, dessert, kaffe, kaker... masse god underholdning følger også med. Flere gamle helter fra Utleira kommer. Kjøp billett i dag, eller på dagarrangementet i morgen.


TV Risvollan besøkte Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 16. Sep 2015

Her kan du se et intervju med daglig leder Pål Wahl om Utleirahallen og åpningsfesten til helga.
Fortsatt ledige billetter til festbanketten 19. sept.

Postet av Utleira IL den 15. Sep 2015

Over 400 personer har sikret seg billett til festbanketten 19. september. Det er fortsatt ledige billetter til de som fortsatt ikke har kjøpt billett. Dette blir en trivelig aften for store og små. Det blir en familievennlig tapas-buffe og en deilig dessert. Ellers vil det bli mye god underholdning med blant annet musikkinnslag, danseoppvisning, trylleshow og konsert. I tillegg blir det taler og gjennsyn med noen gamle Utleira-helter.

Dette er en festkveld du ikke kan gå glipp av.

Pris kr 220 for voksen inkl billettavg.
Pris kr 170 for barn/ungdom inkl. billettavgift.

Billetten inkluderer mat, dessert og en drikke.

Kjøp billetter i dag.
https://utleira-idrettslag.hoopla.no/sales/bankett...Ordensregler/retningslinjer for Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 15. Sep 2015

ORDENSREGLER/ RETNINGSLINJER FOR UTLEIRAHALLEN


Ønsker Dere alle velkommen til Utleirahallen. Håper at Dere alle vil respektere de retningslinjer vi ha satt for hallen, så vi kan nyte godt av den lengst mulig.


 • Aktiviteter i Utleirahallen skal KUN forekomme i tildelt aktivitetstid.

 • KUN det tildelte lokalet skal benyttes i tildelt tidsrom. De som har arrangementet/aktiviteter som foregår i andre lokaler, skal ikke ta i bruk andre områder i Utleirahallen uten tillatelse.

 • Alle lokaliteter og utstyr som benyttes, skal overlates i SAMME GODE TILSTAND, til neste utøvende gruppe.

 • Det skal alltid brukes BLÅPOSER på utesko inne i bygget. Dette gjelder ikke kiosk/vestibyle 1. etg, der du ikke trenger blå poser på. Inne på sportsgulvet skal det kun brukes innesko. Utesko med blåposer er heller ikke innesko.

 • HÆRVERK/ ØDELEGGELSER på, i og utenfor hallen vil medføre erstatningsansvar, samt at person (-er) og eventuelle tilhørende lag/foreninger blir utestengt.

 • Røyking og rusmidler er ikke tillatt i og rundt Utleira Idrettspark. SNUS OG TYGGEGUMMI er ikke tillatt i Utleirahallen.

 • Vi ber om at ALLE TAR HENSYN til hverandre når det gjelder lyd og generell støy.

 • BRUK Søppelbøttene, som befinner seg rundt om inne i, og utenfor Utleirahallen.

 • DET SKAL IKKE ligge igjen søppel (Tape, tom embalasje osv.), inne på sportsgulvet, tribunen, trimrommet, det sosiale rommet, klubbhuset, garderober, gangene, eller rundt om i vestibylen/ kioskområdet.

 • HVIS RESPEKT FOR DE SOM KOMMER ETTER DERE, overlat lokalitetene slik dere ville ha mottatt det.

 • UTSTYR tilhørende hallen skal kun brukes etter avtale, og skal settes tilbake på anvist plass. Gjenglemt utstyr blir lagt i en boks i hallen. Unntaket er drikkeflasker og forbruksmateriell som blir kastet.

 • Inventaret i hallen skal kun brukes til det det er beregnet til, for eksempel ikke sitt, eller ligg på bord, eller i vinduskarmer etc.

 • Inventaret i hallen skal ikke brukes utendørs.

 • Ingen skal henge opp plakater og liknende på og i hallen uten godkjenning av Driftsleder. Tape skal generelt ikke brukes på gulv, vegger og tak i hallen.

SPORTSHALLEN
KUN
sko for innendørsbruk er tillatt, utesko på sportsgulvet med eller uten blåposer skal ikke forekomme. Innesko er sko for innendørsbruk, å tas på i hallen ikke hjemme.

ALLE SKAL RESPEKTERE tildelt trening/kamp/stevne tid, og skal følge halluret/klokken.

Rettningslinjer for klisterbruk:
 • Klisterbruk vil KUN være lov for aktuelle aldergrupper, og KUN med godkjent klister (eks. lyst kvaeklister uten harpiks, select sprayklister)

 • Det er KUN lov å påføre klister i angitte soner og i «klister kar» som står i hallen.

 • Klister skal fjernes umiddelbart etter trening/kamp i klistervaskrenne ved vaktrommet. (Dette på grunn av at vi ikke vil ha klister i garderober, dørhåndtak osv.).

 • Det vil bli reagert ovenfor de lag, som griser til garderobeanlegg, eller andre lokaliteter.

 • Baller iført klister skal rett i baggen når man forlater sportsgulvet, og baller skal kun brukes ute på banen, ikke stusses på tribunen, gangen eller andre steder i bygget. Baller skal ikke kastes opp mot vegger, eller tak.

Vi gleder oss over stor aktivitet i Utleirahallen og håper alle leietakere og utøvere hjelper oss å ta vare på lokalene. Med Vennlig Hilsen Driftsleder og Utleira idrettslag.Rollebeskrivelse for Tilsynsvakt

Postet av Utleira IL den 15. Sep 2015Tilsynsvakt i Utleirahallen skal ha oppsyn med aktiviteten i Utleirahallen, å påse at reglementet følges av samtlige leietakere og brukere. Tilsynsvakten fungerer som brannvernleder i hallen, å skal med dette ha tilegnet seg kunnskap, om hvor nødutganger, slokningsutstyr og alarmsentral er. Hvis brann, påse at alle som befinner seg i hallen kommer seg ut, og samles på fotballbane 11’er. Kioskvakta skal bistå tilsynsvakta med å få kontroll over bygget, å få alle sammen ut og bort på 11’er banen. Skal ringe telefonnr. 110 til brannvesenet først, uansett om det er falsk eller reell alarm. Deretter skal det ringes driftsleder Vidar Magne, på 90844807.

Tilsynsvakt/ kioskvakt, skal være behjelpelig å bistå våre leietakere og brukere av anlegget.

Det er satt opp 2 personer pr.vakt, hvor den ene har ansvaret for tilsynet, og den andre er kioskansvarlig. Tilsynsvakten skal ha fylt 18 år.

Vaktordningen på hverdager, fra Mandag til Torsdag, er delt opp i to skift. Tilsynsvakt og kioskvakt 1, kommer kl. 16.00 – 19.30, tilsynsvakt og kioskvakt 2, kommer kl. 19.30 – 23.00. Kiosken er åpen til kl. 21.30, etter å ha klargjort kiosken, fristilles kioskansvarlig til å bidra i forhold til å hjelpe tilsynsvakta med rydding og andre tilsynsvakt tjenester. Fredag det samme, bare at hallen foreløpig stenger 22.00.

Lørdager er det variabelt med aktivitet, men det kan være aktuelt med åpning fra 08.00-21.00. Søndager er det åpent fra 12-23, og vaktordningen går med følgende 3 skift ordning og 2 personer fra, 12-15.30, 15.30-19, 19-23.

Arbeidsoppgaver
Tilsynsvakten skal åpne hallen til fastsatt tid. Ved åpning skal tilsynsvakten ta en runde i anlegget for å kontrollere at:

 • Skillevegger og basketkurver i hallen er korrekt plassert (nede/oppe, avhengig av aktivitet)

 • Stoler i vestibylen/ kafeen er enten satt på gulvet klar til bruk, eller ved endt vakt, hengt opp på bordene klar for gulvvask. (kan utføre lett renhold ved behov.).

 • Hjertestarter er plassert i boks på veggen inn mot hallen. Ikke vær redd for å bruke denne ved nødstilfelle, da hjertestarteren forteller deg steg for steg, hva du skal gjøre. (Ring 113)

 • Påse at reglementet følges, når det gjelder sko bruk, klister (lys kvaeklister uten harpiks og select sprayklister) støy, lokaliteter (man skal kun ta i bruk leide lokaler.

 • Skal være behjelpelig i forhold til å skaffe leietakere musikk/lyd/sekretariatstyringsenheter, som befinner seg i vaktrom. Ansvaret i vaktrom er kun tilsynsvakten sitt, og skal ikke overlates til noen andre.

 • Det befinner seg ett låsbart nøkkelskap inne i kiosken, der er det nøkler til alle låser i bygget. Nøkler skal ikke lånes ut, det er alltid tilsynsvakta som låser opp, og eventuelt leverer ut utstyr. Nøkler skal alltid puttes tilbake i nøkkelskapet.

I løpet av vakttiden skal det:

 • Følges opp med hensyn til gjeldende klisterreglement i hallen.

 • Følge opp sko bruken i bygget, å få brukerne til å følge reglementet. Utesko med og uten blåposer skal ikke forekomme inne på hallgulvet. Det er lov å gå med sko med blåposer ellers i bygget.

 • Ha gjerne en dialog med brukere av hallen underveis, for å eventuelt snøre opp uklarheter.

Tilsynsvakta skal stenge hallen ved fastsatt tid. Kiosken stenger kl. 21.30. Ved stenging av anlegget skal vaktene ta en runde i anlegget for å kontrollere at:

 • Dørene i hallen er lukket og låst

 • At alle lys, som må slukkes manuelt, slåes av når vi stenger og går. Dette gjelder Sportshallen (Lys regulering i vaktbua), sosialt rom + kjøkken, og klubbhuset.

 • Vinduer i servicebygget (styrkerom, sosialt rom og klubbrom) er lukket og låst.

 • Garderober og tribuner er ryddet for synlig søppel. Eventuelle gjenglemte eiendeler legges i gjenglemtkassen.

 • At det ikke er personer igjen i anlegget

 • Dørene i servicebygg (Hovedinngang og inngang fra kunstgressbane) er lukket og låst

Opplæring
For å delta som vakt skal man gjennomgå opplæring for dette. Følgende opplæring skal gjennomgås:

 • Opplæring som brannvernleder.

 • Opplæring i bruk av låssystem i hallen.

 • Tilsynsvakta skal ha lest gjennom denne rollebeskrivelsen før starten av vakta.

 • Vakter får tilbud om å delta på kurs i bruk av hjertestarter.


Rollebeskrivelse for Kioskvakta

Postet av Utleira IL den 15. Sep 2015

Rollebeskrivelse for Kioskvakta

 • Kioskvakta skal ved ankomst se over kiosken å gjøre seg kjent med rutiner for kioskvakt. Dette innebærer klargjøring av kassa og bankterminalen. Følgende skal gjøres:

 1. vri om nøkkel på kassaskuffen så den åpner seg, og tell 1000,- veksel.

 2. se at nøkkelen på siden av kassaapparatet står på R. Da er den klar til å registrere varer, og kassa og bankterminalen opererer sammen.

 3. slå direkte på varegruppeknappen, da knappen er ferdigpriset. Noen av varene er PLU registrert, men se på vegghengt prisliste for å se hvilke varegrupper dette gjelder.

 4. slå alltid sub. Knappen, før du trykker på kontant, eller bank knappen.

 5. trykker du på sub. Også bankknappen blir bankterminalen klar for mottak av kort umiddelbart.

 6. ved feil tasting trykk clear, eller korr. Knapp. Har man slått feil og kommet så langt at man har rukket å trykke kontant knappen. Trykk retur knapp + varen det gjelder sub og kontant

 • Første vakt i kiosken instruerer neste skift, i forhold til kassa bruk, og annet viktig for drift av kiosken.

 • Tell kassabeholdningen, hvor det skal være 1000,- i veksel, ved oppstart og avslutning.

 • Se over varebeholdningen, å noter i boka hva som mangler av varer som må bestilles.

 • Være behjelpelig overfor våre leietakere og publikum ved spørsmål.

 • Hold orden i og utenfor kiosken, kioskvakta, kan drive lett renhold i vestibylen.

 • Ved avslutning av Kioskøkta, settes nøkkelen, på siden av kassaapparatet på Z, og det trykkes på kontant knappen. Da kommer det opp en meny i displayet, der det står blant annet dagsrapport. Trykk igjen på kontant knappen, så dagsrapporten blir skrevet ut.

 • Tell kassabeholdningen, å la det bli 1000,- igjen i veksel, å se at det resterende beløpet stemmer med dagsrapporten.

 • Fyll ut oppgjørsskjema, å se at tallene stemmer med dagsrapporten og opptelte kontanter.

 • Rydd og vask, og sett i oppvaskmaskinen. Heng opp stolene på bordene i cafeen. Kjør ned porten i kiosken.

 • Hjelp etter dette Tilsynsvakta med rydding, å gå gjennom bygget etter siste person er ute av bygningen.

 • Grunnen til at vi skal være 2 på vakt, er at tryggheten, hvis det skjer noe, er best når vi er 2. Og selvfølgelig er det koseligere når det er 2 personer sammen.

 • Hvis det likevel er spørsmål, ring Vidar Magne telefon 90844807.

Håper alle får en god kioskvakt.
Samarbeidsavtale mellom avdelingene

Postet av Utleira IL den 10. Sep 2015

De sportslige avdelingene har blitt enig om følgende samarbeidsavtale på tvers av avdelingene. Denne er godkjent av sportslig leder og avdelingsleder i hver avdeling.

SAMARBEIDSAVTALE MELLOM SPORTSLIGE AVDELINGER I UTLEIRA IL

Formålet med denne avtalen er å sikre alle utøvere i Utleira IL et inkluderende og trygt treningsmiljø både når det gjelder sosiale og sportslige utfordringer.

Dette oppnår vi ved at det etableres et godt samarbeid mellom trenere og øvrig lagledelse innen hvert årskull på tvers av de sportslige avdelingene.

Lagledelsene for de ulike avdelingene i hvert årskull, skal kommunisere om eventuelle ekstratreninger og cuper eller renn som kan kollidere med den andre grenen, og skal i løpet av året gjennomføre minst 2 møter for å tette samarbeidet mellom idrettene, eksempelvis i forkant av hver sesong.

De ansvarlige for bane- og hallfordeling skal sammen gjennomgå oppsettet for treninger i årskullene med formål om at treninger ikke skal kollidere. Alle lag/idretter må legge terminlistene sine tilgjengelig på bloggen i god tid før sesongstart, og hvert årskull skal samkjøre kalenderne sine så aktivitetene på tvers av idrettene blir godt synlig.

Lagledelsens planlegging skal skje i samråd med foreldre i forkant av sesongen, hvor det skapes enighet om totalbelastning med hensyn til ambisjons- og aktivitetsnivå som antall treninger, løp, renn, kamper og cuper for den enkelte utøver.

Det er påkrevd at aktivitetene tilrettelegges på barnas premisser. Det skal legges til rette både for de som ønsker å drive med en idrett og de som ønsker å drive med flere idretter gjennom sesongen.

Målet er flest mulig – lengst mulig!

Avtale mellom Utleira IL håndball og fotball

Utleira IL har bestemt at fotballtreningene SKAL prioriteres fram til og med 30.09. Håndball prioriteres fram til og med 31.03. Dette gjøres for å unngå å konkurrere om spillerne ved å definere perioder for når hver av idrettene skal ha førsteprioritet.

Dersom man har organiserte treninger i hverandres prioriterte sesong er det viktig å unngå kollisjon med treningsdager og kamper i de ulike idrettene. Hovedtreninger og kamper i idretten som er i sesong må prioriteres.

Utleira IL ønsker at man frigir utøvere etter behov og etter avtale mellom trenere i samme årskull for deltakelse i kamper, cuper og arrangementer som ikke er i prioritert sesong. Her kreves det at trenerne i årskullene informerer i god tid i forveien. Håndballcuper som går i samme tidsrom som fotball sine cuper skal ikke prioriteres under fotballsesong og motsatt.

Det er viktig at ikke trenere og lagledere opererer på egen hånd ved å kontakte utøveren og dens foreldre. Det anbefales at hovedtrenerne ved behov tar initiativ til møter for å bli enig om aktivitetene.

Det bør samtidig tas hensyn til at utøvere opp til 13-årsalderen ikke bør ha mer enn totalt 5 organiserte treninger i uken. Klubben har et ønske om at flest mulig, lengst mulig deltar i klubbens aktiviteter og anser det derfor som svært viktig at det tilrettelegges etter barnas egne ønsker og behov. Her må det presiseres at utøverens ønske ikke alltid er i samråd med hva som anses som trygt med tanke på overbelastning for den enkelte utøver. Dette må lagledelsene i hvert årskull, i samråd med foresatte ta med i betraktning når sesongen planlegges.

Treningstilbudet opp til 10 år bør ikke overskride mer enn 2 treninger per idrett og 3 treninger per idrett opp til 13 år, slik at barnet kan delta på ulike aktiviteter og slippe å måtte foreta et valg i forhold til idrett for tidlig.

Dette betyr i praksis at barn eksempelvis kan delta på 2 håndballtreninger og en fotballtrening i håndballsesongen og omvendt i den prioriterte fotballsesongen, uten at dette skal gi konsekvenser med tanke på spilletid og kampantall. Det skal være rom for at en utøver melder frafall til trening på grunn av deltagelse i annen idrett.

Dette må være et tema på foreldremøtet og diskuteres i forkant av sesongene.

For utøvere som ønsker mer aktivitet enn klubben kan tilby finnes det ekstratilbud som både basistrening, fellestrening, håndball- og fotballskole, Coerver, sommerskiskole, samt uorganisert trening mm.

Det er i alles interesse at man unngår å sette utøverne og foresatte i en vanskelig posisjon mellom de ulike idrettene som Utleira IL representerer. Kommer man ikke til enighet skal den aktuelle saken først diskutere på lagsnivå. Hvis saken ikke løses her kan den bringes videre inn til de sportslige lederne i avdelingene før den eventuelt går videre til sportsstyret ved leder.

Dersom Sportslig styre blir kjent med at noen i lagledelsen ikke tilpasser seg retningslinjene i denne avtalen, vil styret gå inn for å bidra i dialogen og gjøre nødvendige korrigeringer.

Som en konsekvens på brudd av samarbeidsavtalen kan lag risikere å miste treningstid, samt eventuelle økonomiske tilskuddsordninger. I alvorlige tilfeller kan Sportslig styre instruere Sportslig leder i avdelingene om omplassering eller avsette personer som ikke tilpasser seg de råd og veiledninger som styret gir gjennom denne samarbeidsavtalen.

Utleira IL mai 2015,
Utleira Sportslig styre
Kaker til Stærk

Postet av Utleira IL den 7. Sep 2015Hei,
Åpen kiosk på Utleira førskommende helg ifm Stærk arrangement.
Vi ber derfor om bidrag i form av bakst: kaker, boller, snurrer, muffins eller annet.
Avleveres i hallen lørdag og søndag morgen, evt hos Mona fredag: Torsveg 1, Tel: 996 44 999.
-send meg sms dersom du bidrar, så kan jeg ha litt telling.

Takk for hjelpen! Inntekten går til skigruppa.

Mvh Mona & MayaNy Sponsor: Proa Eiendomsmegling

Postet av Utleira IL den 2. Sep 2015

Proa Eiendomsmegling og Utleira IL har i dag signert en 3-årig samarbeidsavtale som inkluderer shortsreklame til håndball og fotball, samt skilt i hall og bane. I tillegg til det planlegges flere aktiviteter sammen med PROA Eiendom. Det er en god avtale for begge parter. Proa Eiendomsmegling har en en store markedsandel i vår bydel. Sammen Utleira IL ønsker Proa å bli enda sterkere.

Utleira IL er glad for å få på plass denne avtalen, og ser frem til et godt samarbeid i tiden som kommer.

Stor festbankett for hele bydelen!

Postet av Utleira IL den 1. Sep 2015


Flyer festbankett


Stor festbankett for hele familien. Dette blir en flott kveld for alle som er glad i Utleira IL og vår bydel. Vi innvier vår nye storstue med god mat, alkoholfri drikke, underholdning, musikk og taler. Kjøp billetter i dag!
https://utleira-idrettslag.hoopla.no/sales/bankett...Kun få plasser igjen til Coerver fotballskole, høstferien 2015

Postet av Utleira IL den 1. Sep 2015

Det er noen få plasser igjen på fotballskolen. Meld deg på i dag!

Samme opplegg som ifjor, med tre dager fotballskole.
5. oktober til 7. oktober

Følg lenke for påmelding.

http://coerver.no/shop/kurs/Coerver-Host-Fotballskole-hos-Utleira-ILUTSATT! :Sosial kveld for voksne-skifest

Postet av Utleira IL den 27. Aug 2015
På grunn av lav påmelding og høy aktivitet i skigruppa har skistyret besluttet å utsette festen.
Vi kommer tilbake med ny dato, og håper da at det vil passe bedre for flere.


Alle voksne i skigruppa inviteres til sosial kveld i den nye hallen vår på Utleira.
Lørdag 5. september, kl 19.00.
Vi byr på enkel servering og dere tar med ønsket drikke.

Vi håper så mange voksne som mulig deltar!

Ettersom vi skal ordne mat så trenger vi en tilbakemelding vedr antall som deltar.
Kommenter innlegget innen onsdag 2. september kl 12:00. (Da må du være innlogget, samme bruker som på minidrett)
Evt send mail til mona.hellesvik.johansen@gmail.com

VELKOMMEN!

Mvh skistyret


11 Kommentarer

Strindheimlekene og Begynnende friidrettsmiljø i Utleira

Postet av Utleira IL den 23. Aug 2015

Det spirer og gror i Utleira IL og så smått er et gryende friidrettsmiljø på trappene. Består for det meste av gutter fra 2005-årgangen men alle er velkomne.

TIdligere i år har det vært skiskytterkurs og deltakelse i Grønnesstafetten.

I helga deltok Herman, Sander og Elias på 60m og 600m. Topp innsats fra alle tre.

Om flere er interessert i å være med på friidretts-treninger og -aktiviteter, ta kontakt med
Bjørn Sæther
tlf: 95211771Miniserien for høsten 2015

Postet av Utleira IL den 19. Aug 2015

Miniserien for høsten 2015 er klar.

Det er publisert her som regneark : "Miniserien 2015 Høst Endelig"Burger King cup på Othilenborg

Postet av Utleira IL den 8. Aug 2015

Othilienborg IL har gleden av å invitere dere til Burger King Minicup 2015 som i år går av stabelen 12. – 13. september 2015! Ny påmeldingsfrist er satt til 28. august.

 • Jonathan, en av Norges beste fotballtriksere holder flere show begge cupdager!

 • RBK-maskoten kommer og det samme gjør RBK’s faste speaker Bjørn Skjæran, som vil underholde i kjent stil!

  • «2 for 1»-billetter til RBK’s kamp mot Stabæk søndag!

 • Japan Photo stiller og tar GRATIS lagbilder m.m.

 • Hovedsponsor Burger King stiller med «shoot-out» (skudd på mål) og andre overraskelser

 • Kiosk- og fruktsalg + stands fra noen av våre leverandører

Praktiske opplysninger:

 • Det spilles minimum 3 kamper a 18 minutter for alle lag i aldersgruppen 2005 – 2008

 • Alle lover og regler for cupen iht NFF’s «lov om barneidrett»

 • Fair Play – praktiseres av både spillere, trenere og besøkende

 • Arrangementet foregår på Othilienborg IL’s baneanlegg v/Othilienborg borettslag

Vi oppfordrer dere til å sette av helgen 12 – 13.september til deltagelse på vår Burger King Minicup – kombinert med å se RBK valse over Stabæk på Lerkendal!

Cupen er sponset av Trondheim kommune :)

Spørsmål vedrørende cupen kan rettes på mail til bk-minicup@othilienborgil.no eller til Fredrik Hellevik, tlf. 918 51320.


Offisiell åpning av Utleirahallen og bankett 19. september

Postet av Utleira IL den 6. Aug 2015

Lørdag 19.september blir en festdag! Da blir det offisiell åpning av Utleirahallen. Det blir arrangement på dagtid og bankett på kvelden.

Dagarrangementet vil by på stand fra våre sponsorer, underholdning, taler, konkurranser, showkamper og sesongåpning for Utleira Topphåndball. Alt er gratis, foruten eventuelle forfriskninger fra kiosken. Vi håper alle medlemmer og venner av Utleira IL tar turen til hallen denne dagen. Arrangementet er åpent for alle. Arrangementet vil starte ca kl. 11.00 og vare til ca 15.30. Sesongåpningen for topphåndball er kl. 14.00.

På kvelden blir det bankett for alle medlemmer og venner av Utleira IL. Banketten starter kl. 18.00 og er alkoholfri. Det blir underholdning, taler, mat og musikk/dans. Billetter til banketten blir lagt ut for salg i løpet av august. Mer informasjon kommer.
Utleira J19 med TV-kamp på TV2

Postet av Utleira IL den 7. Jul 2015

Mandag 27. juli kl 14.15 viser TV2 kampen mellom Utleira j19 og Bremnes J19. Kampen er en del av Norway Cup og blir sendt direkte på TV2 i sin helhet. Vi ønsker jentene lykke til i kampen og i Norway Cup forøvrig. Vi gleder oss til å se dere på TV.


Ny hovedsponsor til Utleira IL

Postet av Utleira IL den 3. Jul 2015

Klæbu Sparebank har i dag signert en 3-års avtale som hovedsponsor til Utleira IL. Banken gir gode vilkår for klubbens lån, vil profilere seg i hall, bane og spillerdrakter, og bidra aktivt for å skape mer aktivitet i idrettslaget. Klæbu Sparebank ønsker å tilby våre medlemmer gode banktjenester til gode betingelser.

Utleira IL er meget godt fornøyd med avtalen og ser frem til å arbeide sammen med Klæbu Sparebank i tiden fremover. Det er viktig for klubben med gode samarbeidspartnere, og Klæbu Sparebank vil bli en viktig samarbeidspartner i kommende år.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om avtalen, aktiviteter og hva dette betyr for våre medlemmer etter sommeren. Det blir endringer i forhold til lagskontoer på sikt, men inntil ny beskjed skal nåværende bankkonti brukes.Trym Bolig har signert 3 års avtale med Utleira IL

Postet av Utleira IL den 3. Jul 2015

Trym Bolig har valgt å utvide samabeidet med Utleira IL. I håndballsesongen 2014/2015 ble samarbeidet utvidet til hele håndballavdelingen etter at de tidligere sponset Topphåndball. Nå har Trym Bolig utvidet samarbeidet ytterligere med draktreklame også i fotballavdelingen, samt skilt i hall og ved fotballbaner.

Utleira IL er meget godt fornøyd med avtalen og håper på et godt samarbeid i tiden som kommer. Avtalen gjelder for 3 år. Det er positivt at flere store sponsorer ønsker å bli med oss, og svært hyggelig at Trym Bolig stadig ønsker å utvide samarbeidet.

Trym Bolig har også indirekte støttet hallen med kr 750 000 i rekkefølgekrav i forbindelse med bygging av Tomset terrasse. Trondheim Kommune utbetalte kr 250 000 til Utleira IL øremerket bygging av hall. Resterende 500 000 har Trondheim kommune brukt i forbindelse med prosjektet. Det var Trym Bolig som forhandlet frem at hele summen skulle brukes til hallutbyggingen.


Gjennomkjøring av Stærk på sykkel, 40 km løype

Postet av Utleira IL den 1. Jul 2015

Onsdag 1. juli kan de som vil bli med på gjennomkjøring av 40 KM løypa til Stærk på Sykkel. Vi sykler rolig og skal ha med alle rundt løypa. Oppmøte ved Utleirahallen onsdag 1. juli kl. 18:00
Utfordre en venn og bli med!

Rittet arrangeres 13. september, påmeldingen er åpnet.Vidar Magne blir driftsleder i utleirahallen

Postet av Utleira IL den 30. Jun 2015

Hei alle stolte brukere, å fremtidige brukere av Utleira Idrettspark.

Mitt navn er Vidar Magne. Har vokst opp og bor på Blaklieggen med familien min, og skal tiltre i stillingen som Driftsleder ved ett fantastisk idrettsanlegg i hjerte av bydelen vår. Jeg er en ungdommelig kar, som har vært aktiv i Utleira idrettslag, i 38 år av mitt 45 årige liv. Jeg har spilt fotball for klubben i en årrekke, brukt mye av min tid på Bjørkmyr både sommer som vinter. Begynte min trener karriere innen håndball i Utleira IL som 14 åring, hvor den har vart fram til dags dato. Spilte også noen sesonger for håndballherrene i Utleira.

Jeg har en allsidig arbeidsbakgrunn, der erfaringer fra salg og ledelse innen klesbransjen, ledelse og prosjektarbeid ved en av Rogalands største bensinstasjoner og pedagogisk leder i barnehage i 12 år.

Da denne sjansen dukket opp, å få være med å forme og drifte ett idrettsanlegg i bydelen vår, var jeg ikke i tvil om at dette var drømmejobben. I tillegg til at stillingsbeskrivelsen ga meg indikasjoner på det jeg hadde i tankene, av variasjon, utvikling og spenning, har denne stillingen også noe som alltid har fulgt meg, engasjement og følelser for bydelen vår og Utleira IL.

Ser frem til å sette i gang arbeidet, å ser frem til samarbeidet med alle Dere som har ventet på at denne storstua skulle se dagens lys, og alle Dere som med tiden vil se De godene dette idrettsanlegget drar med seg. Vi har endelig noe som vil gi mye av seg selv, om vi tar godt vare på det.

Gleder meg meget til denne epoken vi snart går inn i.
Med Vennlig Hilsen Vidar MagneGratis aktivitetslederkurs i september

Postet av Utleira IL den 29. Jun 2015

Aktivitetslederkurs, vekt på uteaktiviteter med oppstart 9. september. Sør-Trøndelag Idrettskrets og Trondhjems Turistforening inviterer for første gang til felles aktivitetslederkurs. Idrett og friluftsliv har mye til felles, og mange har en fot i begge leire –både barn og voksne.
Les invitasjonen og meld deg på her.Søk idrettsstipend for ungdom

Postet av Utleira IL den 29. Jun 2015

Sør-Trøndelag fylkeskommunes idrettsstipend for ungdom. 1. september er frist for søknaden av en nærmere fastsatt sum til stipend til unge idrettsutøvere, trenere og tillitsvalgte innen idretten i alderen 15-22 år. Søkerne må være bosatt i Sør-Trøndelag eller på en annen måte knyttet til fylket. Idrettsstipendet skal bidra til å gi yngre idrettsutøvere og tillitsvalgte innen idretten, inspirasjon og muligheter til videre satsing og personlig utvikling i sin idrett.
Mer info: Klikk herKonferanse: Fra Ide til virkelighet 22. aug

Postet av Utleira IL den 29. Jun 2015

I forbindelse med Toppidrettsveka 2015 arrangeres "før kampen konferansen" - "Fra ide tilVIRKELIGHET" Lørdag 22. august kl 12-15 i SMN1 sine lokaler i Søndre gt 4. Sør-Trøndelag
idrettskrets har fått 10 ledige plasser som er åpnet for idretten i Sør-Trøndelag. De 10 første
som melder seg på vil få plass. For påmelding til våre 10 plasser, klikk herKickoff 2015!

Postet av Utleira IL den 22. Jun 2015


Alle voksne i skigruppa inviteres til sosial kveld i den nye hallen vår på Utleira.
Sett av kvelden lørdag 5. september, så kommer vi tilbake på detaljene.

Vi håper så mange voksne som mulig deltar!

Med dette ønsker vi alle våre medlemmer en riktig god og velfortjent sommerferie!

Mvh skistyret

Ikke tråkk på åkern!

Postet av Utleira IL den 12. Jun 2015

Det er viktig at idrettslagets medlemmer akspterer våre naboer og deres eiendom. Ber i denne forbindelse om at all ferdsel over naboens åker avsluttes. Idrettslaget er avhengig av et godt samarbeid med naboene. Idrettsanlegget er i ferd med å få et stort parkanlegg rundt hall og kunstgressbaner. Her etableres nye gangstier, også tilføringsvei til gangvei mot Øvre Tverreggen. Vi ber medlemmene om å akseptere ny tilkomstvei og benytte denne fremfor å bruke åkeren som gangvei.Presentasjon banebelysning​ onsdag 10. juni kl 18.00

Postet av Utleira IL den 10. Jun 2015

Studenter ved HiST har utarbeidet lysstyring for fotballbanene. De presenterer sitt prosjekt for alle interesserte på Utleira Skole (Personalrommet) onsdag 10. juni kl 18.00.


Utleira Fotballcup 6. juni

Postet av Utleira IL den 5. Jun 2015

Utleira Fotballcup 6. juni

Utleira IL inviterer til fotballcup for årsklassene 2005-2008 på Utleira Kunstgress. Formålet med cupen er å skape idrettsglede både på og utenfor banen. Trivsel, positiv aktivitet, familiehygge og fair play er hovedfokus denne dagen, med myldreområder, underholdning og fotballaktiviteter for hele familien. Deltakerpremier til alle.

All informasjon om cupen finnes på http://www.utleira.no/p/6545/utleira-fotballcup


Allidrett påmelding/medlemskap

Postet av Utleira IL den 1. Jun 2015

Hva koster det å bli medlem?
For å være med på Basisidretten må man være medlem i Utleira Idrettslag.

Medlemsavgift for 2017 ved Utleira IL er kr 400 pr medlem pr år. Familiemedlemsskap er kr 700. For de som ikke har betalt medlemsavgift benytt følgende link: https://www.superinvite.no/#/i...

I tillegg til å betale medlemsskap i Utleira Idrettslag må man betale treningsavgift for å være med på Allidretten. Treningsavgiften for Allidrett er kr 400 pr semester (Vår/Høst). Benytt følgende link for betaling av treningsavgift:  https://www.superinvite.no/#/i...

Det finnes støtteordninger hvor man kan søke om økonomisk støtte. Kan dette være aktuelt bes det om å ta kontakt med daglig leder av Utleira idrettslag.

Utmelding

Medlemmer står på Allidrett sitt medlemsregister til slutten av semestret. 
Eventuell utmeldinger sendes til daglig leder, Pål B. Wahl: leder@utleira.no


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andre spørsmål sendes til informasjonsansvarlig for foreldrestyringsgruppa, Anatoli Jernakov: anatoliy_j@yahoo.no


Norges Friidrettsforbunds sommerleir

Postet av Utleira IL den 26. Mai 2015
Norges Friidrettsforbund inviterer til sommerleir for ungdom mellom 14-17 år i juni. Sommerleiren er et sosialt og morsomt tiltak for ungdom, og vi tror leiren kan bidra til å opprettholde friidrettsinteressen for ungdom i alderen mange gir seg med idretten. Vi oppfordrer alle til å informere sine medlemmer om leiren, både direkte og gjennom nettsider/sosiale medier. Informasjon om leiren:

Lek, trening, konkurranser og vennskap står på programmet når det 21.-26. juni igjen er duket for ny sommerleir i regi av Norsk Friidrett. Sommerleir er for ungdom mellom 14 og 17 år (2001-1998) og er for mange sommerens store høydepunkt. Rundt 80 ungdommer samles hvert år i Sigdal, og mange reiser rett fra Veidekkelekene til leiren. På sommerleiren venter en uke med friidrett, sol, venner og moro.

Les mer om sommerleirdeltakernes opplevelser her.

For informasjon og påmelding, klikk her.

Med vennlig hilsen
Norges Friidrettsforbund
v/ Matias Lavik - leder barn, ungdom & kompetanse.
Tlf: 452 04 125
Gratulerer til Utleira ski! Årets langrennsklubb?

Postet av Utleira IL den 22. Mai 2015Dette er en nyhet vi er stolte av å presentere!
Langrennskomiteen i Sør-Trøndelag skikrets har vedtatt å fremme Utleira IL fra Sør-Trøndelag skikrets som «Årets langrennsklubb» i Norges Skiforbund.

Langrennskomitéen kårer hvert år to eller flere "ildsjeler" og "årets langrennsklubb" etter forslag fra skikretsene og fra andre i langrennsmiljøet. Ildsjelene og klubbene blir invitert til Langrennskomitéens Høstmøte og får overrakt et diplom og en gave. Ordningen ble startet i 2000

Ref mail fra Erik Andersen, adm sjef i skiforbundet:

Ved vår utvelgelse av Utleira IL har vi lagt vekt på er helheten i klubben fra Telenorkarusellen for de minste via aldersbestemte klasser til voksne turløpere og mosjonister. Dere arrangerer både «vanlige» skirenn og Turrenn og dere har foreldre/leder som tar relevante kurs. Slik vi oppfatter det er Utleira en klubb på vei oppover som gir et godt tilbud til befolkningen i deres område.

Gratulerer til alle i Utleira ski!

-skistyret
Møt opp til Trøndelag på Kamp

Postet av Utleira IL den 21. Mai 2015
Utleira IL oppfordrer lagene i både fotball, håndball og ski -gruppa, som har mulighet til å bli med på kamp, til å bli med på denne folkefesten, og ikke mist stille i Utleira-drakter blant alle byens andre idrettslag:

Trøndelag på Kamp 31.mai: Trondheim


Trondheim er plukket ut til Trøndelag på Kamp til RBK-Tromsø!

Rosenborg Ballklub inviterer alle byens barn til fotballfest på Lerkendal søndag 31.mai.

RBK – TROMSØ 31.MAI kl. 20:00

Rosenborg ønsker å gjøre kampen til en spesiell opplevelse for alle barn i byen, og tilbyr

følgende som de kan søke om til denne kampen:

 Småtroll (Maskoter), 7-9 år

 Ballhentere, 13-16 år

 Innmarsj med laget sitt på indre

bane før kamp, 7-12 år

 Møt spiller etter kamp

 Selfie på banen

 Trøndelagspakken i RBK ShopFor mer, og detaljert informasjon:
http://www.rbk.no/latest-news/article/7j59htnxigeo...


Invitasjon «Idrett for alle, eller kun for de som har råd ?» 31.mai

Postet av Utleira IL den 19. Mai 2015

Rosenborg Ballklub, Trøndelag Fotballkrets, Norges Håndballforbund, Norges Skiforbund og Sør-Trøndelag Idrettskrets inviterer til et nytt Før-kampen-seminar! Søndag 31. mai kl 15.00-18.00 Scandic Lerkendal

Du kan melde deg på seminaret via denne lenken. Frist 27. mai. Du kan samtidig kjøpe billett og mat til kampen mellom RBK og Tromsø IL. Billetten og mat koster kr 200,- du betaler og mottar billetten på seminaret.
Referat fra årsmøte

Postet av Utleira IL den 19. Mai 2015

Årsmøtet i Utleira Idrettslag ble avholdt 19. mars i personalrommet på Utleira skole.

Referatet er lagt ut i filarkivet som PDF og Word-dokument:

Utleira IL

HOVEDSTYRET

Dato:

19.03.2015

Møtetype:

ÅRSMØTE

Møtenr.:

03-2015

Møtested:

Utleira skole

Ref.:

Anders Hammervold
Sak nr.

Tekst

Frist/Ansvar

ÅPNING

Åpning v/Kurt Aasly1

GODKJENNING AV STEMMEBERETTIGEDE

Antall godkjente stemmeberettigede: 22 stk

23 tilstede på møtet (daglig leder som ikke har stemmerett)

Enstemmig vedtatt2

GODKJENNING AV FORRETNINGSORDEN OG INNKALLING

Innkalling, dagsorden og forretningsorden.

Sak 9 behandles før sak 5.

Enstemmig vedtatt3

VALG AV DIRIGENT OG SEKRETÆR OG TO MEDLEMMER TIL Å UNDERSKRIVE PROTOKOLLENRolle

Styrets innstilling:

Dirigent

Roar Østgaard

Referent

Anders Hammervold

Til å underskrive protokollen:

Styrets innstilling:

Toril Dahl Hjelseth

Jan-Ketil GullvågAlle enstemmig valgt4

Årsmelding 2014, fra hovedstyret og avdelingene.

Årsmeldingene ble gjennomgått av daglig leder og avdelingslederne for hver sin avdeling.

Kort status fra hovedlaget og hver avdeling, etterfulgt av en kort økonomisk status.Korrigeringer:

Landslagsrepresentasjon av idrettslagets medlemmer tas inn i hovedlagets beretning.

Landslagresrepresentasjon av håndball sine medlemmer tas inn avdelingens beretning.

Krets og regionslagsdeltagelse tas inn i avdelingens beretning for fotball.Alle enstemmig vedtatt5

REGNSKAP 2014

Daglig leder gikk gjennom årsregnskap med balanse for UILDet ble redegjort for egenkapitalsituasjon vedrørende hall for kommende år.Lagsregnskapene er en del av Utleira ILs økonomi, men de er ikke en del av hovedregnskapet. Revisor har revidert lagsregnskapene, selv om disse kun er satt opp som en note (Note 7).Revisjonsberetning:

Revisjonsberetning ble ikke sendt ut som en del av saksgrunnlaget, men er mottatt før årsmøtet, og presentert for årsmøtet.

Revisjonsberetningen er plettfri, og godkjent av revisor uten bemerkninger.

Kontrollkomiteens beretning:

Kontrollkomiteen ser meget positivt på arbeidet som er gjort for idrettslagets økonomi, og anbefaler godkjenning av årets regnskap.Kommentar til regnskapsfremlegging:

Oversendes kommunen og presenteres på nettsidene, for å vise at idrettslaget har kontroll.Alle enstemmig vedtatt9

ORGANISASJONSPLAN

Styreleder gikk gjennom framlagte organisasjonsplan

Kommentarer til organisasjonsplan:

Avdelingsledere sitter i et nytt sportsstyre og skal fortsatt velges av årsmøtet. Leder av sportsstyret er uavhengig avdelingene og utpekes av avdelingslederne i fellesskap.

Hovedlaget vil i hovedsak arbeide med administrative saker som tidligere, og ha hovedansvar for økonomi og strategi. Sportsstyret etableres for å få samlet de sportslige avdelingene slik at det blir et bedre samarbeid mellom avdelingene. Sportsstyret består av sportslige og administrative ledere fra særidrettene. De ledes av et styremedlem i hovedstyret med ansvar for sport. Sportsstyret klargjør saker for behandling i hovedstyret. Totalen av dette er et større sportslig fokus. Det er felles idrett og aktivitet som gir oss felles identitet og klubbfølelse. Drift og marked organiseres under hovedlaget, mens de sportslige avdelingene drives som tidligere uten driftsoppgaver. Sportslige avdelinger belønnes av hovedlaget ved salg av spons eller utførelse av driftsoppgaver utover det som er vanlig for store leietakere.

Avdelingsledere velges på årsmøtet i tråd med vedtekene pkt 15 - 1 - 11- c! Dette avsnittet i vedtektene henviser til valg i henhold til årsmøtevedtatt organisasjonsplan.

Leder av sportsstyret skal være uavhengig avdelingene og valgkomiteens innstilling gjøres i samråd med avdelingslederne.

Enstemmig vedtatt

6

INNKOMNE FORSLAG

Forslag 1: Vedtektsending §15-1. pkt 11 b) Årsmøte skal foreta følgende valg (styremedlemmer)

Forslag til vedtak: Antallet valgte styremedlemmer til hovedstyret reduseres fra 7+1 til 3+1.

Bakgrunn: De fleste saker behandlet i Hovedstyret er av administrativ karakter. Det er derfor et ønske om at de sportslige lederne bruker mer tid på å utvikle det sportslige produktet som er vårt primærprodukt, i stedet for å jobbe med administrasjon av hovedlaget. På denne måten skiller man sport og administrasjon, og utnytter hverandres egenskaper bedre enn om de jobber med de samme sakene.

Forslaget kommer fra Hovedstyret.

Følgende presiseringer tilføyes:

Hovedstyre består av 3 styremedlemmer foruten styrets leder og nestleder, tilsammen 5 personer. Av disse 3 er 1 fra sportsstyret, samt 2 uavhengig valgte medlemmer, valgt på årsmøte.

Avedlingsledere skal fortsatt velges, dette skjer under §15 – (1) – 11 – c) ”øvrige valg i henhold til årsmøtevedtatt organisasjonsplan, jf. pkt. 9.”Forslag 2: Medlemskap i bandyforbundet

Forslag til vedtak: Utleira IL søker medlemskap i Bandyforbundet med oppstart fra våren 2015. Oppstart av en innebandyavdeling kan skje etter at de har et fulltallig avdelingsstyre, budsjett og aktivitetsplan som er godkjent i hovedstyret eller av årsmøtet.

Bakgrunn: Medlemskap i Bandyforbundet koster kr 500 pr år. Medlemskap gjør at vi kan søke treningstid i hall for innebandy i 2015/2016, samt at vi kan få meget gode innkjøpsavtaler gjennom forbundet ved kjøp av innebandyutstyr og vant. En lisens vil også gi våre unge medlemmer muligheten til å delta i miniturneringer.

Forslaget kommer fra daglig leder, Pål B. WahlForslag 3: Redusert treningsavgift for deltakere innen flere idretter i Utleira

Forslag til vedtak:

Opprinnelig vedtak ble forkastet.Nytt forslag til vedtak:

Forslaget fra Ole Mo oversendes hovedstyret for videre behandling.Forslag fra Ole Mo

Reduksjon i treningsavgift til de som deltar i flere idretter skal gjennomføres fra 2016. Idrettslaget må ta hensyn til dette i budsjettet for 2016, samt fremskaffe teknisk løsning og rammebetingelser for ordningen i løpet av 2015.

Bakgrunn: Flere av våre aktive medlemmer er aktive i flere av våre idretter. Idrettlaget ønsker å legge til rette for at flere deltar i flere idretter så lenge utøverne selv ønsker. Økonomisk er dette en belastning for enkelte.

Forslaget er foreslått av Ole Christian MoEnstemmig vedtatt

Enstemmig vedtatt

Enstemmig vedtatt

7

FASTSETTELSE AV MEDLEMSKONTIGENT FOR 2015

Styrets forslag:

Medlemskontingent er uforandret i 2016.

Dette betyr at medlemskontingenten er kr 400,- pr medlem, og maksimalpris pr. familie er kr 700,- Støttemedlemskap kr 250,- (Man er ikke fullverdig medlem i idrettslaget ved støttemedlemskap).Enstemmig vedtatt8

BUDSJETT 2015

Daglig leder gikk gjennom budsjetteneKorrigering til budsjett:

Budsjett endres til å inkludere markering av åpning av hall

Enstemmig vedtatt

10

TILSETTE REVISOR FOR 2015

Styrets innstilling er å fortsette med BDO.

Enstemmig vedtatt

11

VALGValgkomiteens innstilling til hovedstyret
Leder – Per Hangerhagen velges for 1 år.
Nestleder - Atle Tvinnereim velges for 2 år.
Styremedlem – Vibeke Remseth velges for 2 år for sportsstyret.
Styremedlem- Anders Hammervold velges for 2 år.
Styremedlem- Tove Muri velges for 2 år.
Varamedlem - Kurt Aasly

Valgkomiteens innstilling til ledere i sportslige avdelinger
Fotball – Stian Eggen velges som konstituert leder inntil ny leder er valgt.

Hovedstyret pålegges å følge opp at det velges leder for fotballavdeling innen utgangen av Mai 2015.


Håndball – Per Kristian Norddal
Ski/Friidrett – Ørjan Knutzen
Basis – Christina Melting

Styrets innstilling til valgkomite:
Fotball –

Hovedstyret pålegges å følge opp at det velges leder for valgkomite for fotballavdeling innen utgangen av Mai 2015.


Håndball – Tora Aune
Ski/Friidrett - Catrine Tangvik
Basis - Håkon Ebbesen

Valgkomiteens innstilling til kontrollkomite
Leder – Per Joar Jensen
Medlem – Anita Olderø
Vara – Toril Dahl Hjelseth
Vara – Lisa Strand

Valgt ved akklamasjon

AVSLUTNING

Daglig leder takket av avtroppende styremedlemmer og takket for oppmøtet.


Tour of Norway for kids

Postet av Utleira IL den 14. Mai 2015

2. juni arrangeres Tour of Norway for kids i Trondheim. Det er vår samarbeidspartner TVK som står for teknisk arrangement. Dette er et morsomt sykkelritt for barn opp til 14 år.
Mer info og påmelding: http://tourkids.no/event/trondheim/


Fesil sponser Utleira Fotballcup!

Postet av Utleira IL den 14. Mai 2015

Utleira IL er meget fornøyd med at FESIL har valgt å sponse Utleira Fotballcup, som arrangeres 4. juni 2016. Fesil var også sponsor i 2015.

FESIL er blant verdens ledende produsenter av jern-silisium (FeSi) legeringer til bruk ved produksjon av stål. En betydelig del av produksjonen er ultra-rene legeringer til spesialstål produsert i verdens største FeSi-ovner i Mo i Rana med en effekt på inntil 55 MW (tilsvarende 55 000 kokeplater, hver på 1000 Watt) og en døgnproduksjon på inntil ca. 175 tonn flytende metall ved ca. 1500⁰C. Produksjonen er blant verdens mest energieffektive og miljøvennlige. Produktene selges fortrinnsvis til stålverk i Europa og Japan. Biproduktet silika (ultrafint kvartsstøv) brukes som tilsats i betong. Silika fra FESIL er å finne blant annet i verdens høyeste bygg; det 828 meter høye Burj Khalifa i Dubai. FESIL har en betydelig virksomhet innen kjøp og salg av mange forskjellige metaller gjennom sine salgskontorer i Tyskland, Luxemburg, USA, Russland, CIS og Kina. FESIL sitt hovedkontor ligger på Ranheim, Trondheim.Åpen påmelding til Stærk på sykkel

Postet av Utleira IL den 13. Mai 2015

21. juni er det klart for 2. utgave av Stærk på sykkel, med start og mål ved Utleira Skole i Trondheim. Løypene er på 64, 40 og 20 kilometer i retning Bratsberg og Klæbu.. Teknisk lette løyper med grus, asfalt og godt opparbeidet skogsveier. Dette er et ritt for både rittsyklister og de som vanligvis ikke stiller på en startstrek. Nytt av året er familieløype. Påmeldingen er åpnet. Håper å se deg på startstreken. http://viesterk.no/


Husk Borgertoget 17. mai kl 13.00. Oppmøte 12.30-13.00

Postet av Utleira IL den 13. Mai 2015

Vi oppfordrer alle medlemmer i Utleira IL til å delta i Borgertoget (Folketoget)

Det er oppstilling fra kl 12.30 på Kongsgårdsplassen ved borgmuren, på plenen.
Toget startet å røre på seg kl. 13.00, men av erfaring tar det litt tid før det blir vår tur.

Husk riktig farge på klær. Ta med rulleski, flagg, ball eller lignende :)
Ha en riktig fin 17. mai alle sammen!! Vi ropes i toget.

Vi trenger en fanebærer og to medhjelpere. Send en e-post til leder@utleira.no om du har kandidater til oppgaven, eller enda bedre melder deg selv til tjeneste. 
Partnerklubbavtale

Postet av Utleira IL den 9. Mai 2015

Utleira Topphåndball har skrevet partnerklubbavtale med Levanger HK for J18 og J20. Dette er for å sikre våre yngste talenter et godt sportslig tilbud og samtidig være en attraktiv klubb for de som ønsker å satse. Dette gir oss tid til å bygge opp vår breddeavdeling som neste år får et J16 for første gang på lenge. Ny hall betyr nye tider, og det lover ekstremt godt for rekrutteringen. Vi er stolte av å være en del av en slik flott klubb som tenker begge retninger. Uten bredden, ingen topp!

LHK_logo.png

Kurs i søknadsskriving, 6 juni.

Postet av Utleira IL den 7. Mai 2015

Her er tema for dagen: Det store «havet» av tilskuddsordninger, Hvordan finne frem i tilskuddsjungelen,
Hvordan bygge opp en elektronisk søknad, De fem grunnelementene i en søknad, Gode eksempler og suksesshistorier, Hvordan kan samme søknad sendes til flere kilder?, Hvordan dele opp et prosjekt i mindre enheter? Gode og enkle eksempel

Utleira IL betaler kursavgiften, om du ønsker å bidra med søknadsskriving i ettertid.
Les mer og påmelding: http://www.idrett.no/krets/sor-trondelag/kalender/...


Sesongen som gikk

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015

Så var nok en sesong over. Før 2014/2015-sesongen startet vi rimelig fra scratch igjen, etter å ha levert flere dyktige håndballspillere til klubber på elitenivå. Det er ikke uten grunn at vi har fått rollen som "talentfabrikken" her i byen. Kjempestolte er vi av det vi har vært med å dyrket fram over flere år. I tillegg gjør det jobben ekstra tøff etter hver sesong, da vi må ut på jakt etter en haug med nye spillere. Sesongen som gikk var intet unntak.

Før sesongen mistet vi mange. Veldig mange. Likevel har vi aldri gjort et bedre forarbeid, og aldri før har vi vært så godt forberedt for en ny sesong. Vi sto med 17 motiverte og spilleklare jenter, et godt kvalifisert trenerteam, viktige samarbeidspartnere og et hardtarbeidende støtteapparat.Kort oppsummert har vi levert bra sportslig. Vi har ikke prestert optimalt, og heller ikke jevnt, men alt i alt har vi prestert godt. Vi endte på en fjerde plass, bare ett fattig poeng unna pallplass. Det er ingen stor hemmelighet at vi har slitt angrepsmessig gjennom hele sesongen. Vi har vært for lite effektive og hatt for dårlig uttelling. Vi har ingen èner som topper målscorerlista, og må helt ned på 12. plass for å finne sesongens mestscorende Utleiraspiller. På en annen side er det veldig positivt - at vi har mange som bidrar, selv om vi skulle hatt større uttellingsprosent.

Til tross for det, er det mye vi er veldig godt fornøyd med. Vi er det laget som ligger øverst på bestrafningslista, altså med færrest utvisninger. Det er ikke fordi vi er for snille i forsvar og med det slipper motstanderne enkelt til. Tvert imot. Vi har et panserforsvar. Vi er blant topp tre lag med minst mulig innslupne mål i tillegg. En slik kombinasjon er enestående. Vi spiller rent, men tøft. Vi har solide målvakter og setter fair play høyt. Det er noe å være stolte av, det! Og det tar vi med oss videre. Vi har hatt spillere i utvikling, og det er tross alt det vi trener for hver dag.

Når det gjelder neste sesong er vi langt på vei i planleggingen. Samtidig som vi ønsker en kontinuitet i arbeidet vårt, er også utvikling viktig. Innen sesongstart 2015/2016 står vår nye hall klar. Vårt eget fort som skal bidra til økt tilhørighet og identitet. Den skal knytte sterkere bånd mellom idrettene og lagene i klubben. Nærmiljøet. Menneskene i og rundt klubben. Det er så mye å se fram til mot en ny sesong, og vi gleder oss derfor ekstra mye. Følg oss på Facebook for å få med deg det nyeste først!

Vi ønsker å benytte anledningen til å takke våre fantastiske og viktige samarbeidspartnere for all støtte denne sesongen, og håper dere vil være med på laget videre også!

TUSEN TAKK!Byåsen Bredde - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015


#18.jpg

Elisabeth Hammerstad

22. mars 2015

I kampen mot Byåsen før jul hadde de røde full kontroll hele veien. Vi ble tatt på senga, og klarte aldri å komme skikkelig i gang. Byåsen vant med åtte til slutt. Les mer om kampen her.

Nå på søndag skulle sesongens siste kamp spilles. Vi tok turen til Munkvollhallen for å ta et siste oppgjør med byrival og tabelltoer Byåsen.

Kampens første mål er signert Utleira. Derfra følger lagene hverandre tett det neste kvarteret. To gode målvakter på hver sin halvdel gjør det vanskelig å score. Byåsen er mest effektive, og går dermed til pause med ledelsen 11-7.

Etter hvilen løsner det heller ikke. Byåsen er bedre på alle områder. De har større vilje og bedre innsats. De er bevegelige i angrepsspillet sitt, og gjør hverandre gode med helhjertede satsninger. Vi spiller glimtvis godt forsvar, men får ikke utnyttet det. Byåsen er smidige og temposterke.Vi blir altfor passive i forsvar og klarer ikke å tette lukene. Til tross for taktiskeendringer i forsvar, klarer vi ikke å minke hjemmelagets ledelse.

June er en stor bidragsyter framover, og setter inn totalt baller. Også Elisabeth tar større ansvar, og får hamret inn fire scoringer. Tora er sjef på 7-meterskastene. Dette gjør at vi har redusert Byåsens forsprang betraktelig. Til tross for dette blir vi i dag noen nummer for små mot et lag stort sett bestående av veldig unge spillere. Det hjelper ikke med mer rutine, når motstanderen er så mye bedre på andre avgjørende faktorer som innsats, vilje og vinnermentalitet. Byåsens ungjenter er fulle av guts og er ikke redde for å feile. De gir seg aldri og vinner alt av dueller denne kampen. Vi taper til slutt med fem mål. Elisabeth blir kåret til Utleiras beste spiller.

Byåsen Bredde - Utleira 25-20 (11-7)

Målfordeling finner du her.
Utleira - Meldal

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015
Mathilde Tømmerås

18. mars 2015

Bortekampen mot Meldal i november vant vi med seks etter en kamp med svingende prestasjoner. Du kan lese om kampen her. På onsdag var det tid for å ta imot Meldal på hjemmebane.

Kampen får en jevn start, og etter det ene lagets scoring, svarer det andre like raskt. Dermed følger lagene hverandre tett, etter en noe halvveis start fra vår side. Utover i omgangen får vi satt et veldig mye bedre forsvar, og kan sette opp tempoet fremover. Gode kontra og ankomster gir oss ei bra luke på hele sju mål ved pause.

Andreomgangen starter som den første. Prestasjonene svinger veldig og Meldal henger bra med. Til tross for en jevnspilt omgang, kommer bortelaget aldri nærmere. Alt i alt preges kampen av et glimtvis godt forsvar, påfulgt av høyt tempo og god uttelling på kontra og ankomst. En ujevn kamp prestasjonsmessig, men med en ekstra god Mathilde bakerst og nok en solid kamp av Benedicte, var det likevel aldri noen tvil om hvor poengene kom til å havne.

Utleira - Meldal 31-22 (17-10)

Målfordeling finner du her.Volda - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015
15. mars 2015

Etter førdagens lange reise, hadde vi nå fått en god natts søvn på hotell i flotte omgivelser. Den allerede seriemesteren, Volda, var dagens motstander. Et lag vi kjenner godt til, og vet vi må være hundre prosent skjerpa for å ha sjans til å slå. Og i dag var vi klare!

Med ny taktikk og nytt pågangsmot sto vi klare fra det sekundet dommerne blåste kampen i gang. Vi hadde bestemt oss for å åpne med et pang, og overraske Volda skikkelig. Dette kan vi trygt si vi lyktes med. Vi går opp i ledelsen allerede fra start, med et forsvarsspill vi ikke har sett tidligere i sesongen. Angrepsspillet flyter bedre enn noen gang og kollektivt er vi superdyktige. Voldahallen som stort sett oppleves som den vanskeligste hallen å være gjester i, er nå fylt med mange mennesker tomme for ord. Det er deilig å spille publikum tause i deres egen lekestue. Vår høyre side er spesielt effektive, og June brilljerer med variert skyts. Hun er også den som har fått den tøffeste oppgaven i forsvar, og behersker denne godt. June setter også tre sjumeterkast kontant i mål. Målvakta er sjanseløs. Etter 10 minutter viser tavla 4-7.

Det gode spillet vårt varer enda ei stund, men noen tekniske feil gjør at Volda får løpt inn noen enkle mål. Volda utligner og publikum våkner til live igjen. Vi straffes knallhardt for hver eneste ball vi enten mister eller bommer på mål. Volda står med fire mål mot våre null etter utligningen. Thomas tar timeout. Det er fortsatt lenge igjen av førsteomgangen, og vi har ikke mistet trua på å spille oss opp igjen. Vi kjemper med nebb og klør, men Volda har skrudd opp tempoet. Til pause står det 20-16.

Andre omgang blir i store perioder en ren demonstrasjon av Volda. Hver minste lille feil blir vi straffet for med kontra og mål i mot. Volda rykker ifra. Vi kjemper med alt vi har, og blir igjen noe mer offensive. Igjen lykkes vi veldig i både forsvar og angrep. Mathilde står igjen fram som den fantastiske målvakta hun er, og sørger for at publikum igjen blir tause, med den ene superredninga etter den andre. Midtveis i andreomgangen er vi virkelig i flyten igjen. Forspranget er nærmest halvert. Volda er tydelig stresset allerede, og setter inn alle krefter det siste kvarteret. Sanne står fram på tampen, da vi har mer enn nok med å holde ballen i laget. Hun setter inn flere baller i løpet av kort tid og pynter med det på resultatet. Det ender i tap 36-24 for et bedre lag. Volda er og blir et førstedivisjonslag i våre øyne. Vi ønsker de masse lykke til i kvaliken første helga etter påske. Vi unner de opprykk og håper vårt neste møte blir i 1. divisjon.

Volda - Utleira 36-24 (20-14)


Målfordeling finner du her.Ålesund - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015
14. mars 2015

Etter en lengre reise ankom vi Fagerlihallen for kamp mot nedrykkstruede Ålesund. Med Iva og Willy forhindret, steppet Hanne og Thomas inn lagledere. Pia som var ute med sykdom, fikk likevel en viktig rolle på sidelinja. Vertene trengte sårt poeng, mens vi kunne i teorien spille om sølvplassen.

Vi er godt forberedte til kampen, men sliter likevel i praksis. I forsvar vet vi hvilke utfordringer som kommer, men klarer ikke helt å løse de. Pia bidrar med sin ekspertise fra sida, og etter hvert responderer jentene. Kommunikasjonen er til stede og timingen er bedre. Mathilde viser gode takter bakerst i målet, og Ålesund sliter med å sette ballen i nota. På motsatt banehalvdel står også en dyktig ålesundmålvakt, som vi i grunn kjenner ekstra godt, da hun har trent en del med oss. Det er sant som de sier at det er målvakten som har denne fordelen. Ekstremt mange bomskudd og stang ut senere, går vi til pause tre mål fattigere enn hjemmelaget.

I andre omgang sitter forsvarsspillet enda bedre. Ålesund må slite for hvert eneste mål, og vi intet annet. Dessverre skyter vi målvakten utrolig god, og ved en rekke anledninger ser det nærmest ut som det er skuddpremie på henne. Ei som likevel takler den utfordringa er Lisa. Hun står fram, og er offensiv når vi trenger det som mest. Hun er uredd og dyktig i spillet og avslutningene sine. Også bakover bidrar hun veldig.

Ålesund leder 16-15 da det gjenstår 10 minutter. Benedictes forsvarsferdigheter kommer virkelig til sin rett. Hun står i veien for tre skudd på rad i ett og samme angrep og jobber med en vanvittig intensitet og klokskap. Ålesund merker presset. Det samme gjør vi. Sluttminuttene raser avgårde. Det oppleves noe kaotisk. Det scores ingen mål de siste 10 minuttene av kampen, og det ender utrolige 16-15. Ålesund jubler veldig da sluttsignalet går, mens vi står paff og undres over hvordan dette kunne skje. Vi slipper kun inn 16 mål totalt. Regelen sier at man vinner håndballkamper hvor man holder det andre laget unna mer enn tjue scoringer. Ingen regel uten unntak, og denne kampen var definitivt et av dem. Tap med ett mål er aldri gøy, og dette var poeng vi definitivt skulle vinne. Juryen kårer Lisa til vår beste spiller. Utrolig fortjent! Hun ender også opp som kampens toppscorer.

Ålesund - Utleira 16-15 (10-7)

Målfordeling finner du her.

18296_1020562151306327_6232972381131317769_n.jpg

Utleira - Sverresborg

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015
Tora Sletvold

5. februar 2015

Nok en kamp vi skulle, og burde, vinne sto for tur. Byrival Sverresborg var motstander. Bortekampen i november endte i seier med et forsvar som var, i følge Willy, outstanding. Torsdagens kamp derimot, fikk ikke samme beskrivelse...

Vi blir tatt skikkelig på senga fra start. Bortelaget feier inn det ene målet etter det andre, mens vi har mer enn nok med å få stilt inn siktet. Etter 10 minutter har Sverresborg en sjumålsledelse. Etter hvert får vi skutt bedre, men med en god målvakt og i tillegg en del stang ut, fortsetter den dårlige uttellingen. Med et noe bedre forsvar med Pia i spissen, får vi i alle fall blokket ned flere av bakspillernes skuddforsøk. I angrepsspillet bidrar June med høyt tempo og mye bevegelse. Høyst nødvendig mot de grønnes offensive forsvarstaktikk. Vi sikrer oss flere 7-meterskast før hvilen, men evner ikke å sette ballen i nota. Til tross for elendig uttelling og sløvt forsvar, er Sverresborg kun foran med fire etter de første 30 minuttene.

I andre omgang blir vi lekt med. Firemålsledelsen de hadde ved pause vokser raskt. De lykkes med alt, vi med ingenting. De løper oss i senk og vi ser rett og slett ut som bare juniorer i forhold. Vi evner ikke å justere på det som må til. Makan til dårlig dag på jobben. Helsvart. Sverresborg er bedre på alle områder. Hele veien. Vi blir knust på egen hjemmebane av et lag som kjemper for å unngå nedrykkskvalik. Et lag som så indelig trengte poengene. De jubler som om de har vunnet NM-finalen, med god grunn. Vi taper for et lag som er så mye bedre enn oss i dag. Willy beskriver tapet med ett ord: Trøstesløst.

Utleira - Sverresborg 16-28 (9-13)

Målfordeling finner du her.Utleira - Ranheim

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015


Cecilie.JPG

Cecilie Bjercke Ljostveit

29. januar 2015

Ranheim var vår motstander på torsdag. Med sine fire små poeng på 14 kamper var det liten tvil om at vi burde stikke av med seieren denne kvelden. Når det er sagt, vet vi at ingenting kommer av seg selv. Det må presteres om vi skal kunne ta poeng, også fra lagene i motsatt ende av tabellen. Litt spesielt er det alltid også å spille mot tidligere Utleirajenter. Disse visste vi at vi måtte være ekstra oppmerksomme på, da de er store bidragsytere for de blå.

Kampens 10 første minutter er svært jevne. Vi står veldig flatt i forsvar, Ranheim får spille ball inne på sju meter. Skuddene fyker rundt ørene på oss og Mathilde holder ballene unna etter beste evne. Angrepsmessig gjør vi vanvittig mange enkle feil. Pasninger havner i beina på medspillerne, utover sidelinja, og innspillsforsøkene til Pia på linja er for unøyaktige. Heldigvis unngår vi å bli særlig straffet for våre feil, da også bortelaget kløner en del.

Videre utover i omgangen klarer vi å justere oss. Mathilde fortsetter storspillet i mål og forsvaret bidrar betraktelig mye mer. Flyt og timing stemmer bedre i angrep og etter noen bytter, faller ting mer og mer på plass. Cecilie kommer inn med ro og tålmodighet, og jentene begynner å spille mer som et lag. At det enkle ofte er det beste, ser vi også her.

Andre omgang føles like treg som den første, da verken tempoet eller spillet er noe særlig å skryte av. Periodevis kan vi heldigvis se glimt av godt spill som er verdt å bygge videre på. Cecilie er i storform, og hamrer inn scoring på scoring på elegant vis. Også på vår høyre side er initiativet et helt annet, og både June og Lisa viser at også de er her for å vinne. Forspranget blir større og større, og vi vinner til slutt med komfortable 10 mål. Likevel er det ingen god kamp av oss. Vi står med to gulkort i løpet av hele kampen og ikke èn eneste utvisning. I denne kampen forteller det mye om innsatsen. 11 av 12 utespillere ender på scoringslista, og ekstra gøy er det å se at spillere som tidligere har hatt mindre spilltid presterer godt og står fram.

Utleira - Ranheim 30-20 (16-7)

Målfordeling finner du her.Levanger 2 - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015


#18.jpg

Elisabeth Hammerstad

24. januar 2015

Lørdag kveld var det duket for en tur til Levanger. Vi sikret oss seieren på hjemmebane i oktober på greit vis. Likevel var vi fullstendig klare over at det måtte jobbes knallhardt i Trønderhallen, dersom vi skulle ha med oss poeng hjem igjen denne kvelden.

Til en forandring, er vi til stede fra det øyeblikket dommeren blåser i gang kampen. Det spilles jevnt og særlig det defensive arbeidet er solid hos begge lag. Framover på banen er vi hakket kvikkere, og noen minutter før pause får vi ei luke, og er oppe i en femmålsledelse. Derfra begynner vi å rote fælt, særlig i angrep. Dårlige pasninger, enda dårligere mottak og elendig uttelling gjør at vertene får redusert. Ved pause er stillinga er 7-10.

Vi står bak andreomgangens første scoring og klarer etter hvert å øke ledelsen betraktelig. Vi er seks mål foran. Som vanlig ser det ut til at vi vil ha mer spenning, og ønsker Levanger velkommen inn i kampen igjen. Fire minutter før slutt leder vi med tre. Hjemmelaget endrer forsvarstaktikk og vi blir utrolig stressa. Heldigvis har vi igjen en supersolid Mathilde, som skal ha mye av æren for at vi likevel holder Levanger unna. Igjen blir beskrivelsen "levende vegg" benyttet om Mathilde. Kampen er preget av dårlig angrepsflyt, men gode ankomster gjør at vi likevel lykkes bedre enn de rødkledde i framoverspillet. Begge lag er gode bakover, noe resultater også viser. Elisabeth er også en av de som utmerker seg spesielt i dag. Hun bidrar i tillegg med åtte flotte scoringer. Vi vinner til slutt med tre mål, og tar med oss to fine poeng hjem til Trondheim.

Levanger 2 - Utleira 16-19 (7-10)

Målfordeling finner du her.Utleira - Ranheim

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015Cecilie Bjercke Ljostveit
29. januar 2015

Ranheim var vår motstander på torsdag. Med sine fire små poeng på 14 kamper var det liten tvil om at vi burde stikke av med seieren denne kvelden. Når det er sagt, vet vi at ingenting kommer av seg selv. Det må presteres om vi skal kunne ta poeng, også fra lagene i motsatt ende av tabellen. Litt spesielt er det alltid også å spille mot tidligere Utleirajenter. Disse visste vi at vi måtte være ekstra oppmerksomme på, da de er store bidragsytere for de blå.

Kampens 10 første minutter er svært jevne. Vi står veldig flatt i forsvar, Ranheim får spille ball inne på sju meter. Skuddene fyker rundt ørene på oss og Mathilde holder ballene unna etter beste evne. Angrepsmessig gjør vi vanvittig mange enkle feil. Pasninger havner i beina på medspillerne, utover sidelinja, og innspillsforsøkene til Pia på linja er for unøyaktige. Heldigvis unngår vi å bli særlig straffet for våre feil, da også bortelaget kløner en del.

Videre utover i omgangen klarer vi å justere oss. Mathilde fortsetter storspillet i mål og forsvaret bidrar betraktelig mye mer. Flyt og timing stemmer bedre i angrep og etter noen bytter, faller ting mer og mer på plass. Cecilie kommer inn med ro og tålmodighet, og jentene begynner å spille mer som et lag. At det enkle ofte er det beste, ser vi også her.

Andre omgang føles like treg som den første, da verken tempoet eller spillet er noe særlig å skryte av. Periodevis kan vi heldigvis se glimt av godt spill som er verdt å bygge videre på. Cecilie er i storform, og hamrer inn scoring på scoring på elegant vis. Også på vår høyre side er initiativet et helt annet, og både June og Lisa viser at også de er her for å vinne. Forspranget blir større og større, og vi vinner til slutt med komfortable 10 mål. Likevel er det ingen god kamp av oss. Vi står med to gulkort i løpet av hele kampen og ikke èn eneste utvisning. I denne kampen forteller det mye om innsatsen. 11 av 12 utespillere ender på scoringslista, og ekstra gøy er det å se at spillere som tidligere har hatt mindre spilltid presterer godt og står fram.

Utleira - Ranheim 30-20 (16-7)

Målfordeling finner du her.
Ny utstyrsavtale med Nor-Contact og Adidas

Postet av Utleira IL den 30. Apr 2015

Det er signert en ny utstyrsavtale med Adidas og Nor-Contact som gjelder fra 1. juli 2015. Denne gjelder for håndball, fotball, friidrett og innebandy, samt evt. nye idretter i idrettslaget hvor Adidas og Nor-Contact er en naturlig samarbeidspartner. Ski er utelatt fra avtalen. Skiavdelingen vil fortsette arbeidet med en ny utstyrsavtale for ski, bekledning og utstyr.Gratis kurs i konflikthåndtering 4. mai

Postet av Utleira IL den 29. Apr 2015

Motsetninger og diskusjoner er som regel sunt, men kan også være energi-krevende. Noen ganger vokser uenigheter til å bli konflikter, også i idretten. Da kan konflikt gå utover saklig uenighet og føre til personlige konflikter hvor en eller flere personer føler seg frustrert, blokkert eller irritert av en annen part. Denne temakvelden skal gi deltakerne et godt verktøy i konflikthåndtering som kan gi økt trygghet i å møte saker i eget idrettslag, og ikke minst, man får kunnskap om hvordan man kan forebyggekonflikter

Temakveld: Konflikthåndtering
Hvordan løse konflikter i idretten på en god måte?
Tid:Mandag 4. mai kl 2015, kl 1830-2130
Sted:Trondheim Spektrum, inngang 4, møterom 5
Målgruppe:Alle med lederfunksjoner i idrettslag –både styremedlemmer, trenere, personer i valgte/oppnevnte funksjoner, ansatte...

Utleira IL betaler kursavgiften for medlemmer i verv.
Påmelding her


Utleira IL samarbeider med kriminalomsorgen

Postet av Utleira IL den 23. Apr 2015

Det er skrevet en ny avtale med kriminalomsorgen om å benytte kunstgresset til trening for innsatte ved Tronddheim fengsel avd. Leira. Videre ønsker partene en utvidelse av avtalen når hallen er på plass. Da vil det bli aktuelt med treninger også innendørs, samt bidrag i forhold til dugnader og vedlikehold. Kriminalomsorgen har også tidligere brukt kunstgressbanene til trening.

Utleira IL ønsker å skape idrettsglede for alle i vårt nærmiljø, og ser frem til et godt samarbeid.


Kampoppsett miniserien våren 2015

Postet av Utleira IL den 22. Apr 2015

Oppsettet for miniserien er ferdigstilt:

KAMPOPPSETT
Hospitering mellom fotballklubber

Postet av Utleira IL den 13. Mar 2015

Det skal ikke forekomme at spillere fra andre klubber deltar på våre treninger uten at det foreligger en avtale om dette mellom klubbene. En slik avtale kan gjøres på en følgende måter:

a) Skjema for hospitering fylles ut og signeres av sportslig leder eller leder fra begge klubber.


b) Spiller sender forespørsel på epost til sportslig leder eller leder for fotball. Vi vil da videresende dette til spillerens klubb. Når vi får bekreftelse fra spillerens klubb vil vi varsle om at hospitering er i orden.

Om det møter opp spiller fra annen klubb på våre treninger uten at dette er i henhold til avtale, så skal spiller informeres om ovennevnte og skal ikke delta på vår trening. Om kretsen får informasjon om at vi ikke overholder dette, vil vi som klubb bli bøtelagt. Det kan også føre til at klubbene får et dårlig forhold om vi ikke opptrer ryddig. En slik avtale vil også sikre at forsikring er gjeldende. Uten avtale vil leder for aktuelle trening være økonomisk ansvarlig for evt. kostnader i forbindelse med skade.

Det er ikke godkjent at to trenere avtaler dette seg i mellom.

Forespørsel om hospitering skal inneholde følgende:
-Navn på spiller(e)
-Fødselsdato
-Tilhørende klubb
-Varighet på hospiteringsperiode

Det samme gjelder for øvrig andre veien. Dvs. om dere hører om noen fra vår klubb som er med på trening hos annen klubb, så gi oss beskjed så kan vi ta dette videre.

Med vennlig hilsen

Ole Christian Mo
Sportslig leder - Utleira fotball
Mobil: +47 91 300 360Gratis kurs fra friidrettskretsen

Postet av Utleira IL den 10. Mar 2015

Sør-Trøndelag Friidrettskrets vil i vår avholde kretsstarterkurs, kretsdommerkurs og arrangementskurs. Kursene er gratis!

Arrangementskurset passer for de som interessert i god stevneavvikling, tidtaking og resultatservice. Her er det pr. i dag få personer med kompetanse i klubbene. Kurset er bygd opp slik:
1. Forberede stevne i SportsAdmin
2. Forberede før stevnets start (Innlesing og innlegging av andre utøvere. Dvs. fasene helt fram til første skudd.)
3. Hvordan FinishLynx og FriRes virker under stevnets gang og hvordan man avslutter med uttrekk av resultater og innsending av disse.
Tidspunkt: Onsdag 15.04. (del 1 og 2) og Torsdag 16.04. (del 3). Begge dager kl. 17.00 - 21. 00
Sted: Trondheim Stadion
Påmelding innen 09.04. til ola.sakshaug@friidrett.no

Starterkurset er for de som har dommerkurs og ønsker å bli startere. Første dag blir det teori. Andre dag blir det både teori og praksis.
Tidspunkt: Onsdag 29.04. kl. 17.00 - 22.00 og Torsdag 30.04. kl. 17.00 - 20.00.
Sted: Trondheim Stadion.
Påmelding innen 23.04 til ola.sakshaug@friidrett.no

Kretsdommerkurset passer for alle som ikke tidligere har deltatt i dommerkurs, men også for dommere som ønsker oppdatering. Aktive over 16 år, trenere, foreldre, friidrettsinteresserte og sist men ikke minst de som trofast hjelper til ved stevner men ikke er autoriserte dommere - alle er velkomne! Mer info om kretsdommerkurset finner du her: http://www.friidrett.no/organisasjon/utvalg/dommer/Documents/Kretsogforbundsdommerkurs2012-versjon1.0.3.pdf
Tidspunkt: Onsdag 06.05. kl. 17.30 - 22.00 og Torsdag 07.05. kl. 17.30 - 22.00
Sted: Trondheim Stadion
Påmelding innen 01.05 til ola.sakshaug@friidrett.noParkering og tilgang til uteanlegget

Postet av Utleira IL den 5. Mar 2015

Utleira IL er godt igang med å bygge ny flerbrukshall like ved Utleira Kunstgress. Dette betyr at tidligere innkjøring og parkering til uteanlegget pr i dag er anleggsområde. Her er det ikke lov med verken tilkjøring, parkering eller øvrig ferdsel. Lønnheim Entreprenør vil skjerpe rutinene med å sperre av anleggsområdetpå kveldstid og i helgene. Selv om porten står åpen, betyr ikke dette at det er fri ferdsel. Parkerte biler på området risikerer borttauing.

Parkering skal skje ved Utleira Skole, dersom det er nødvendig å bruke bil for å komme til anlegget. Idrettslaget oppfordrer alle tilå bruke beina, sykkel eller ski om føret tillater dette.

Den siste tiden har det vært store utfordringer knyttet til gjørme rundt hele uteanlegget. Gangstien på nordsiden av banen har nå blitt midlertidig utbedret. Denne går fra veien til sluse til både 11'er og 7'er bane.


Utleira IL betaler kurs til alle frivillige!

Postet av Utleira IL den 4. Mar 2015

Utleira IL har en klar strategi for at at flest mulig i det frivillige apparatet rundt idrettslaget skal utdannes eller få tilgang til ulike kurs slik at man mestrer og trives med oppgavene man påtar seg i idrettslaget. Et av tiltakene er at idrettslaget betaler alle idrettskurs som er relevant. Sør-Trøndelag Idrettskrets og Olympiatoppen Midt-Norge arrangere flere kurs som bør være interessant for utøvere, trenere, aktivitetsledere, foreldere, styremedlemmer og økonomiansvarlige.
Les mer


Innkalling til årsmøte i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 19. Feb 2015

Kjære medlemmer
Endelig, 19. mars kl. 20-22, er det årsmøte i Utleira Idrettslag. Møtet avholdes på personalrommet på Utleira Skole. Alle er velkommen, men det er kun medlemmer over 15 år som har stemmerett.

Forslag til saker
Alle medlemmer kan komme med forslag til saker til årsmøtet. Sendes pr e-post til leder@utleira.no innen 5. mars.

Agenda for årsmøtet.

Åpning.
1. Godkjenning av fremmøtte representanter.
2. Godkjenning av forretningsorden, og innkalling.
3. Valg av dirigent, sekretær
og 2 medlemmer til å underskrive protokollen.
4. Årsmelding 2014.
5. Kontrollkomiteens beretning.
6. Regnskap 2014.
7. Vedtektsendinger.
8. Innkomne forslag.
9. Fastsettelse av medlemskontingent for 2016.
10. Budsjett 2015.
11. Organisasjonsplan.
12. Tilsette revisor for 2015
13. Valg
Avslutning.

Årsmøtepapirer blir sendt ut senest en uke før årsmøtet.Nyheter og kurs fra idrettskretsen

Postet av Utleira IL den 19. Feb 2015

Ønsker du kurs i lover, regler og retningslinjer i idretten? Eller kurs i økonomistyring og regnskap? Idrettskretsen tilbyr også kurskveld i skadeforebygging. I dette nyhetsbrevet finner du mer informasjon om kursene og andre nyheter. Blant annet et interessant hefte om skatt i idrettslag.

Les Mer


Ny samarbeidsavtale med Stubban Vel

Postet av Utleira IL den 17. Feb 2015

Utleira IL har inngått et nytt samarbeid med Stubban Vel for 2015. Velforeningen har tidligere støttet Utleira Ski, samt bidratt med reklameskilt på uteanlegget. Dette fortsetter også i 2015. I tillegg utvides samarbeidet til å gjelde ny flerbrukshall på Utleir. Dette er meget gledlig for Utleira IL.

Stubban Vel`s formål er å fremme boligområdets interesser slik at det blir skapt mest mulig hygge og trivsel for beboerne. Stubban er et meget viktig område for Utleira IL og mange av våre medlemmer bor på Stubban. Det er derfor spesielt gledelig for idrettslaget å ha lokal støtte i velforeningen.

Utleira IL anbefaler våre medlemmer på Stubban til å bli medlemmer i velforeninen, og ser frem til et godt samarbeid fremover.


Fightshop kjøper 20 hallandeler!

Postet av Utleira IL den 13. Feb 2015

Fightshop er foreløpig siste bedrift som har kjøpt 20 hallandeler og dermed får sin logo på hallandeloversikten som pr i dag er utstilt på NardoCenteret. Oversikten henges opp i hallen etter åpning i August/September. Utleira IL takker Fightshop for støtten.

Vi oppfordrer alle bedrifter til å støtte hallen!

Tidligere har Esmabygg kjøpt 40 andeler. Følgende bedrifter har kjøpt 20 andeler hver: Expoline, Gjengaar Webtech, Traktøren kjøkkenutstyr byhaven, Butikkfinans, CK Profilering, Milano Nardo, NardoCenteret, Webpro, Sameiet Akka Bakka, Fightshop.
Åpent styremøte i Utleira ski

Postet av Utleira IL den 13. Feb 2015Åpent styremøte for Utleira ski avholdes:
Mandag 23. februar klokken 20:00 - 22:00
Utleira skole, personalrommet

Foreløpig agenda

- Årberetning Utleira ski 2014
- Regnskap 2014
- Budsjett 2015
- Årshjul/aktivitetsplan
- Eventuelt

Alle medlemmer i Utleira ski ønskes hjertelig velkommen!
Stærk støttes av kommunen

Postet av Utleira IL den 12. Feb 2015

Både Stærk på sykkel og Stærk på ski, har mottatt kr 11 000,- hver i arrangementstøtte fra Trondheim Kommune. Stærk på ski arrangeres 8. mars og Stærk på sykkel 21. juni.
Vi takker for støtten!


Bildeoppdatering fra hallbyggingen!

Postet av Utleira IL den 5. Feb 2015

Fremdriften er god og tilsynelatende etter planen. Man ligger foran skjema på noe og etter skjema på andre deler av prosjektet. Veggene i servicebygget er i ferd med å reise seg, gulvet i sportshallen finslipes etter støping og vinduer/dører begynner å komme på plass.

Smøreboden


Sosialt rom
Treningsrommet


Hallen med servicebygget i bakgrunnen


Treningsrommet

Vegger i servicebygget under bygging
Hvem har kjøpt hallandeler?

Postet av Utleira IL den 5. Feb 2015

Nå kan du se hvem som har kjøpt hallandeler på www.utleira.no og kjøpe din egen del av hallflaten. Vi gjør oppmerksom på at plasseringen på navnet ditt kan varriere mellom fysiske plakater som henges opp i hallen og på nettløsningen. Gå til banekartet.Bli frivillig under Ungdoms-OL 2016.

Postet av Utleira IL den 2. Feb 2015

Ungdoms-OL går av stabelen på Lillehammer, Hamar, Gjøvik og Øyer i februar 2016, og vil være et av det mest komplekse arrangementet i Norge siden Lillehammer 1994. Vi kommer til å akkrediterte omkring 12 000 personer, servere rundt 130 000 måltider, utføre drøye 100 000 transportavganger og huse rundt 70 nasjoner fra hele verden. Informasjonen du legger inn i frivilligportalen vil bli benyttet til planlegging og gjennomføring av arrangementet i regi av Ungdoms-OL og våre samarbeidspartnere (sportsklubber, tekniske arrangører etc). Som frivillig får du vertskapsantrekk, mat, transport rundt på arenaer, nyttige erfaringer, nye venner og attest på det du har vært med på.
Velkommen til Ungdoms-OL's frifillighetsportal!


Coerver våren 2015 - påmeldingen har åpnet.

Postet av Utleira IL den 2. Feb 2015

Coerver fotballtreninger er et ekstratilbud for gutter og jenter i alderen 9-15 år. Coerver Norge står som arrangør av treningen som i stor grad utvikler tekniske ferdighet til spillerne. Coerver er meget populært blant barn og ungdom. Påmeldingen har startet. Bestill i god tid.


http://coerver.no/shop/camps/Weekly-Schools-TRDBilder fra fotballdagen 2014

Postet av Utleira IL den 28. Jan 2015

Her er litt bilder fra fotballdagen


Kilde: Utleira
Åpent styremøte i fotballavdelingen

Postet av Utleira IL den 26. Jan 2015

Åpent styremøte torsdag 26.februar (Fotballs "årsmøte")


Når: torsdag 26.februar
Kl.: 19:00- 22:00
Sted: Utleira skoles personalrom
Alle medlemmer i Utleira fotball er velkommen

Foreløpig Agenda:

 • Årsberetning Utleira Fotball 2014 (inkl. årsberetning pr lag)
 • Regnskap 2014
 • Budsjett 2015
 • Valg av representanter til fotballstyret, og grupper
 • Årshjul/aktivitetsplan
 • Eventuelt


Vi håper på et stort oppmøte fra alle lag.
Velkommen!
Oppstart åpen håndballtrening

Postet av Utleira IL den 22. Jan 2015

Vi starter opp igjen med åpen håndballtrening igjen fredag 23/1 kl 1830, på Hoeggen skole. Åpen trening er et tilbud for alle håndballspillere i Utleira IL på tvers av årstrinn. Her er det fokus på teknikk, mestring og idrettsglede. Treningstidspunkt: 2004 og yngre: 1830-1945, 2003 og eldre: 1830-1945 Velkommen til åpen trening på fredagskveldene fremover.


Nye ildsjeler søkes!

Postet av Utleira IL den 22. Jan 2015

Utleira IL er inne i en meget spennende fase som bydelsklubb. Med ny bane og snart ny hall på plass har klubbens tidligere og nåværende ildsjeler gjort en formidabel jobb, for at vi kan tilby våre barn og unge de beste forutsetninger for et aktivt idrettsliv. Utleira IL er nå, i tillegg til å være bydelens breddeklubb, også anleggseier. Med eierskapet følger både ansvar og muligheter. Ansvar for å drifte og ta vare på anlegget, slik at generasjoner av barn og unge får de samme mulighetene som våre barn får. Muligheten ligger i at klubben nå er blitt mer salgbar, både når det gjelder sponsor, arrangement og utleieinntekter. Det er her det finnes muligheter for de neste ildsjelene.

Selv om vi nå har lønnede ressurser til å jobbe for klubben må vi fortsette med det frivillige arbeidet. Utleira IL har behov for personer i ulike roller, som sammen med mange andre kan bidra til at vi får en god utvikling i årene som kommer. Vi skal dele på oppgavene og bidra etter evne, og ikke minst ha det moro sammen!

- Er du interessert i barn og unges oppvekstvillkår i bydelen?
- Har du en idrettsbakgrunn og kan se deg selv som trener?
- Ser du verdien av å ha et stort nettverk med dyktige og hyggelige mennesker i bydelen?
- Er du den sosiale typen som setter pris på dele tiden din med andre trivelige barn og voksne?
- Er du nyinnflyttet og har lyst til at du og barna skal raskt komme i kontakt med andre mennesker i nærområdet?
- Er du pensjonist og har lyst til å bruke noe av din tid sammen med andre, på driftsoppgaver i forbindelse med Utleira IL sitt anlegg?
- Er du av den nevenyttige sorten som liker å ta i et tak?
- Har du et talent for markedsføring eller kommunikasjon?
- Har du interesse for IKT/Web løsninger?
- Er du en organisator som liker å få ting til å skje?
- Liker du tall og har interesse for økonomi?
- Er du idrettsinteressert?

Svarte du JA på et eller flere av spørsmålene over så ønsker vi kontakt med deg.
Vi er fortsatt en breddeklubb av ildsjeler, drevet av ildsjeler.

Ta kontakt med:
Pål B. Wahl, 93045500, leder@utleira.no
Kurt Aasly, 93443511,, kaasly@gmail.com
Stian Eggen, 90957009, stian@wieholding.no


Parkering Bratsberg

Postet av Utleira IL den 22. Jan 2015

Det har i kveld vært gjennomført kontroll mtp betaling av parkeringsavgift på ved Bratsberg idrettsanlegg, og den viste at det er svært få som har betalt avgift. Siden Utleira og Nidelv sine medlemmer er flittige brukere av anlegget håper vi at dere kan anmode deres medlemmer om å betale avgift. Avgiften er viktig for at vi skal kunne finansiere driften av anlegget.

Vi vet at enkelte som har telefon betalt av arbeidsgiver ikke har mulighet til å betale med sms-løsningen. For disse er en enkel løsning å betale en annen for å få sende sms fra dennes telefon. Det er bilens reg.-nr. som registreres, ikke telefonnummeret som sms'en sendes fra. Vi håper i tillegg å kunne selge oblater som kan betales med kontanter på denne ukens karusellrenn.

Mvh Katrine D Sandbakk (Bratsberg IL - ski)Resultatregistrering

Postet av Utleira IL den 21. Jan 2015

Fotball
I alle kamper oppsatt av Trøndelag Fotballkrets (fra 11 år opp til og med senior) skal resultatet rapporteres via SMS. Etter hver kamp er det hjemmelagets ansvar å melde inn resultatet fra kampen.
Send følgende tekst på SMS til 2303: Resultat kampnummer H-B (f.eks. Resultat 16116304012 4-2)
Kampnummer finner dere på terminlistene. OBS! Resultatet sendes inn senest innen 7 dager etter spilt kamp.

1 Kommentar

Velkommen til Utleira IL

Postet av Utleira IL den 21. Jan 2015

Velkommen til Utleira Idrettslag!

Idrettsklubber er en viktig del av lokalmiljøet for både barn og voksne. Mye av fritiden tilbringes der i et sunt og godt miljø hvor hele familien får nye venner, og blir en del av klubben. En klubb er en demokratisk organisasjon der medlemmene bestemmer. De aller fleste klubber i Norge drives av foreldre,søsken og andre som er med frivillig og uten betaling for at barn og unge skal få mulighet til å drive idrett. Slik drives Utleira også.

Alle som har barn i idrettslaget er med å drive både laget og klubben. Hvis alle gjør litt, blir det ikke mye på hver. Hvis ingen er med - blir det ikke noe lag og ingen aktivitet for barna.

Fotball på 1-2-3

1. Utstyr
For å spille trenger man fotballsko, leggskinn og treningstøy. Alt annet har klubben. Det går fint å spille fotball med lange benklær og hodeplagg

2. Penger
Det koster penger å gi et godt tilbud. Klubben har kostnader for å eie og drifte egne anlegg, forsikringer, drakter, baller og annet utstyr. Det koster penger å spille kamper (dommere, kontingent til kretsen).

Det er 3 typer betalinger:
Medlemskontigent - for å være medlem i klubben. Faktureres 1 gang per år av hovedlaget..
Treningsavgift - faktureres fra sportslige avdelinger - og brukes til å dekke opp kostnader for bruk av baner, forsikring, kampdrakter, utstyr etc.
Turneringspenger/lagsutgifter: Påmeldinger til turneringer styres av de enkelte lag. De fleste lag har en avgift per spiller for påmelding til turneringer og sosiale arrangement.

3. Deltakelse
Det betyr veldig mye for barna at foreldrene er med og ser på når de spiller. Det er også en fantastisk måte å bli kjent med andre foreldre på laget på. Laget og klubben drives av frivillige : foreldre, søsken og andre som stiller opp uten lønn. Trenerne bruker mange timer i uken, og familiene til spillerne må også bidra med det de kan. Transport til og fra kamp er en viktig oppgave som foreldrene deler på.

Det er flere oppgaver som må gjøres for klubben, avdelingen og laget.

Anlegget skal holdes i orden, kiosken skal drives, noen gjør regnskap, noen syr gardiner, andre maler, noen skriver på nettsiden - mange små og store oppgaver som alle må gjøre for at klubben skal være et bra sted for hele nabolaget. Denne frivillige innsatsen er bare noen få timer i året, og det er ingen vanskelige oppgaver - det er noe for alle.

Dette skaffer penger til barnas aktivitet, og vi gjør det sammen for at barn og ungdom skal ha et trygt, sunt og morsomt sted å være. Dette frivillige arbeidet kalles "dugnad" som betyr felles ulønnet og frivillig arbeid av betydning for fellesskapet. Vi trenger alltid noen som kan bidra - har du lyst til å bidra? Ta kontakt

FAIR PLAY
er navnet på fotballens verdiarbeid. Det handler om respekt - hvordan vi behandler og omgås andre mennesker både på og utenfor banen. Fair Play er sentralt i alt vi gjør i fotballen og symboliseres ved at alle lag skal hilse på hverandre før og etter kamp. Alle spillere, lagleder og trenere i Utleira fotball må signere FairPlay kontrakt.
Banefordeling - Kalender

Postet av Utleira IL den 21. Jan 2015

Baneoppsettet ligger nå på Gmail kalender, både under anlegg og fotball.
Samlet, eller som eget oppsett for 11er - og 7 er banen

Lagledere/Trenere må selv sjekke at kamper stemmer med kretsens sider. Kamper går foran treninger. Ved flytting av kamper må Per Joar Jensen varsles slik at kalender blir oppdatert, det skjer ikke selv.

Kalendrene ligger i 3 format: XML, ICAL og HTML
(Åpner du i ICAL får du den inn i kalenderen din i Outlook)

Banekalender 11er banen er her:
https://www.google.com/calendar/feeds/utleirakg11er%40gmail.com/public/basic
https://www.google.com/calendar/ical/utleirakg11er%40gmail.com/public/basic.ics
https://www.google.com/calendar/embed?src=utleirakg11er%40gmail.com&ctz=Europe/Oslo

Banekalender 7er banen er her:
https://www.google.com/calendar/feeds/utleirakg7er%40gmail.com/public/basic
https://www.google.com/calendar/ical/utleirakg7er%40gmail.com/public/basic.ics
https://www.google.com/calendar/embed?src=utleirakg7er%40gmail.com&ctz=Europe/Oslo

Minifotball
Klikk på lenke for å laste ned treningstider for minifotball minitreninger2015.pdfBanereglement Utleira Kunstgress

Postet av Utleira IL den 21. Jan 2015

Det er behov for å ta en presisering av hvilke retningslinjer som er gjeldende for bruk av kunstgressbanene/idrettsanlegget, slik at det er ryddig på anlegget og at anlegget ivaretas på en best mulig måte.

Retningslinjene er som følger:
Hver enkelt lagleder og trener har ansvar for at banen er ryddet for tape, flasker, klær, og annet etter trening og kamp Det er også viktig at det påses at folk ikke henger i målene og nettene. Kioskpersonalet har ansvar for å gå generelle runder med rydding rundt på anlegget.

I tillegg gjelder følgende:
Ber om at alle er med på å holde anlegget i orden - Tar vi vare på det, har vi et flott anlegg i mange år. Plukk med deg søppel om du ser det ligger på og rundt anlegget. Sykler skal være på utsiden av gjerdet Mat skal ikke ut på gresset + Bruk av åpen ild (grilling, etc) er strengt forbudt. Røyking skal foregå på ut siden av gjerdet. Hunder er forbudt på anlegget. Paintball, spydkast, gåstaver og andre skarpe gjenstander osv er forbudt - banen er beregnet på ballspill

Ovennevnte har alle ansvar for å etterfølge. Det gjelder så vel trenere, lagledere og andre tillitsvalgte i alle klubbens avdelinger.

Hjelpes vi alle med å etterleve og håndheve regler og retningslinjer, blir alt mye enklere og vi etablerer en «kultur» for å ivareta anlegget på en best mulig måteUtleie av bane Utleira Kunstgress

Postet av Utleira IL den 21. Jan 2015

Har ditt lag behov for å leie treningstid?
Utleira leier ut ledig banekapasitet

Leiepriser per økt.
1 økt= 1,5 time på halv 11er eller hel 7er


Pris per økt
tidspunkt
april tom oktober
november tom mars
09:00-12:00
250
350
12:00-16:30
450
500
16:30-22:30
800
1000
Kamp
1900
2300

Ta kontakt med Per Joar Jensen på mail eller tlf.: 906 53 378Fair Play kampvert Fotball

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Fair Play Kampvert
Fair Play Kampvert er ett av flere tiltak fotballkretsen innførte i sesongen 2009. Styret i Utleira fotball krever at alle lagene følger dette tiltaket. Tiltaket er først og fremst rettet mot spillere, trenere, ledere og foreldre tilhørende barnefotballen (6-12 år), men vi ønsker at våre ungdomslag også skal være med. Vi er sikre på at innføringen av Fair Play Kampvert vil bidra til et bedre og tryggere kampklima både på banen og på sidelinja.

Ordningen:
 • En person (forelder) fra hjemmelaget oppnevnes som kampens kampvert
 • Personen ifører seg TFKs Kampvert-vest
 • Ideelt sett bør det rulleres på hvem som er kampens Kampvert, slik at mange får et forhold til dens oppgaver
Kampvertens oppgaver:
 • Ta i mot gjestende lag og ønske velkommen
 • Ta i mot dommer
 • Informere om det er særskilte forhold som alle bør være klar over (hvordan foreta innbytter, ev. sykdommer, språk)
 • Bidra til at det gjennomføres FP-hilsen
 • Ha positiv oppmerksomhet på begge foreldregruppene og lagledelsen
 • Gripe inn ved nødvendighet
 • Takke gjestende lag for kampen og ønske velkommen tilbake
I brakka på Utleira Kunstgress henger det Fair Play Kampvert-vester som lagene skal bruke, samt en liten info om ordningen. Etter bruk skal vestene henges tilbake.

Lykke til med sesongen!
Styret i Utleira FotballTreningsavgift Fotball

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Treningsavgifter + vinteravgift 2015
Styrets forslag til treningsavgifter ble vedtatt på åpent styremøte.Treningsavgiften er med å dekke kostander som drakter, utstyr (baller, isposer, vester, kjegler etc), kursing av trenere, drift av anleggene (brøyting, salting, sladding, rensing, strøm, forsikring, vedlikehold utstyr og baner etc), kostnader til kretsen som påmelding til serie, dommerhonorar, utgiftsgodgjørelse til lagledelse (trenere og lagledere)Vinteravgiften er med å dekke merkostnader for vintertrening på banene.Faktureres splittes i 2, vår/høst.Årgang
Årsklasser Treningsavg
Vinteravg
Senior H

3 500
200
Senior H
Miljølag (7er)
3 000
200
Junior H
96, -97, -98 4 200
400
Junior D
96, -97, -98
4 200
200
16 år
1999/2000
3 600
400
14 år
2002
3 200
300
13 år
2003
2 900
300
12 år
2004
2 600
200
11 år
2005
2 100
200
10 år
2006
1 800
0
9 år
2007
1 500
0
8 år
2008
1 200
0
7 år
2009
900
0

Dersom senior får enda høyere kostnader så etter faktureres dette.
Senior H, Miljølag 7er er de som kun spiller 7erkamper. (lavere kostnad fra kretsen)Faktura sendes ut på giro som i hovedsak sendes per e-post. Søknad om betalingsutsettelse, oppdeling av faktura eller fritak sendes på mail til leder i FotballavdelingenRetningslinjer treningsavgift/medlemsavgift:
• Ingen får spille seriekamp før de har betalt medlemsavgift til Utleira IL.
• Ingen får spille seriekamp dersom treningsavgift ikke er betalt ved forfall 1. purring.
• Spiller får delta på trening selv om treningsavgiften ikke er betalt.
• Alle trenere, lagledere, styremedlemmer og eventuelle andre verv må være betalende medlemmer i Utleira IL.
• Lag som ikke har behov for å benytte leide baner og ikke har ønske om å satse spesielt på fotballen (miljølag), kan søke styret om å få redusert treningsavgiften. (Dette gjelder fra 13 år)
Forsikring Fotball

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Her finner du siste nytt om fotballforsikringen 2015

Når en skade oppstår skal denne registreres her. Skadetelefonen kan også bistå deg dersom skaden ikke er dekket av forsikringen. Du vil få samme hjelp, men må da selv betale for all behandling.
For at du skal ha krav på erstatning, må all behandling bestilles via Idrettens Skadetelefon.
Ved akutte skader som medfører risiko for liv og helse, henvend deg direkte til legevakten.

Informasjon om
 • NFFS fotballforsikring,
 • NFF servicetelefon
 • Idrettens skadetelefon,
 • skadeskjema
finner dere: http://www.fotball.no/nff/fotballforsikring/

På disse sidene er det også mulig å bestille utvidet forsikring. Dette må hver enkelt betale. Viktig at alle setter seg inn i hva forsikringen dekker. For å være dekket av forsikringen er det viktig at treningsavgift er betalt, og at spiller er registrert.
Overgang til Utleira Fotball

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Ved overgang til Utleira fotball må samtykkeskjema fylles ut og signeres. Skjema sendes på mail som en PDF til overgangsansvarlige. I tillegg til samtykkeskjema må spilleren aktivt melde seg inn i Utleira IL Fotball og fylle ut innmeldingsskjema som sendes elektronisk

Samtykkeskjema finner dere her:
Samtykkeskjema-Elektronisk_MAL.pdf (ferdig utfylt med Utleira info.)

Overgangsansvarlige:
Terje Brekke, tlf 414 60 633, e-post
Ole Christian Mo, tlf: 91300360 e-post

Mer info om overvanger
http://www.fotball.no/nff/Overganger/Hovedlaget og styret

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Utleira Idrettslag er en frivillig organisasjon basert på dugnadsinnsats fra medlemmer og foreldre. Det er et stort engasjentment rundt idrettslaget som har resultert i nye anlegg og flerbrukshall under bygging. Mye gjøres også riktig i avdelingene og medlemstallet vokser fra dag til dag. I løpet av 2014 økte medlemstallet med rundt 350 medlemmer. Totalt har Utleira IL rundt 1200 medlemmer.

Utleira IL skal ha hovedfokus på breddeidrett og aktiviteter som er positive for nærmiljøet. Vår målsetning er å skape idrettsglade. Våre verdier er respekt, inkludering, mestring og engasjement. Her kan du lese mer om våre Vedtekter eller Visjon og verdier

Hovedstyre 2015/2016
Leder: Per Hangerhagen
Nestleder: Atle Tvinnerheim
Styremedlem: Anders Hammervold, tlf: 98219545, e-post
Styremedlem: Tove Muri, tlf: 45210065, e-post
Styremedlem Sport: Vibeke Remseth

Valgte avdelingsledere
Fotball: Mangler, nestleder Stian Eggen fungerer midlertidig som leder.
Håndball: Per Kristian Norddal, tlf 41641842, e-post
Ski/Friidrett: Ørjan Knutzen
Basis: Christina Melting

Ansatte
Daglig leder: Pål Wahl, tlf.: 930 45 500 e-post
Banemester: Knut Rønne

Valgkomite 2014/2015
Håndball: Tora Aune
Ski/Friidrett: Catrine Tangvik
Basis: Håkon Ebbesen
Fotball mangler foreløpig representant til valgkomiteen.

Kontrollkomitee 2014/2015
Leder: Per Joar Jensen
Medlem: Anita Olderø
Varamedlem: Toril Dahl Hjelseth
Varamedlem: Lisa Strand

Info om Utleira IL Ski/friidrett

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Styret i Utleira IL Ski/friidrett

Leder: Stig Ove Næss, stigones@hotmail.com

Økonomiansvarlig: Linda Uglem, lindauglem@hotmail.com

Sportslig ansvarlig ski:  Øivind Aunøien, oivindaun@hotmail.com

Sportslig ansvarlig friidrett: Hans Martin Øverkil, broderaage@gmail.com

Sosiale medier og web: Trude Hjulstad, trude.hjulstad@ntnu.no

Sponsoransvarlig: Tore Husby, t-hu2@online.no

Dugnadsansvarlig: Mari Haugen, mari.haugen@em1.no


Organisasjonsnummer: 983 774 318
Kontonummer: 4358 16 19538
Postadresse: Utleira IL Ski/friidrett, Postboks 3625 Risvollan, 7431 Trondheim.


Aktivitetsavgift og medlemskontingent
Medlemskontingent og aktivitetsavgift betales via Rubic.


Treningsavgift ski:

GruppeTreningsavgift
12 år og yngre600,-
13 år og eldre1200,-


Treningsavgift Friidrett:

GruppeTreningsavgift 
12 år og yngre600,-
13 år og eldre1200,-


Treningsgrupper Utleira IL Friidrett:  

Med utgangspunkt i alder i 2023.


Treningsgruppe 1: 8 -10 år (2016 – 2014)

Onsdag 17.00 – 18.00 på Trondheim Stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Trenere: Helle Kjøl Johansen og Kristine Næss

Oppmann: Stig Ove Næss

 

Treningsgruppe 2: 11- 13 år (2013 – 2011)

Mandag 17.00 – 18.00 på Trondheim stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Onsdag 17.00 – 1800 på Trondheim stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Trenere:

Fride Vullum-Bruer

 

Treningsgruppe 3: 14 – 15 år (2010 – 2009)

Mandag 17.00 – 18.00 på Trondheim stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Onsdag 18.00 – 19.45 på Trondheim stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Fredag 17.30 – 19.00 på Trondheim stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Trenere:

Fride Vullum-Bruer

Arne Moe

Hans Martin Øverkil

 

Treningsgruppe 4: 16 år – 20 år (2008 – 2004)

Mandag 18.00 – 19.45 på Trondheim stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Onsdag 18.00 – 19.45 på Trondheim stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Fredag 17.30 – 19.00 på Trondheim stadion på sommeren. Ranheimshallen på vinteren. 

Trenere:

Stig Ove Næss

Stig Nilsen

Tore Husby


Hvis du har spørsmål om treninger og innmelding, ta kontakt med: 

Stig Ove Næss, 40540190, stigones@hotmail.comTreningsgrupper Utleira IL Ski:

Treningsgruppe 1, 2012-2014 

Oppstart etter høstferien. Tirsdager kl 18.00 – 19.00, oppmøte ved Utleirhallen. Så snart det blir snø flytter vi treningene til Bratsberg skistadion.

Trenere: Håkon Selvnes, mob: 470 96 502, haakon.selvnes@gmail.com, Øivind Aunøien, Linda Uglem og Karl Falch.


Treningsgruppe 2 2008-2011

Tirsdager kl 18.00 – 19.30, oppmøte ved Utleirhallen. Så snart det blir snø flytter vi treningene til Bratsberg skistadion.

Torsdager kl 18.00 – 19.30, oppmøte ved Utleirhallen. Så snart det blir snø flytter vi treningene til Bratsberg skistadion.

Trenere: Sten Even Erlandsen, mob: 414 99 722, stenevene@gmail.com, Øivind Aunøien og Lene Sletbakk.


Alle treninger legges inn i som aktivitet i Hoopit. Der vil du finne mer informasjon for hver trening og eventuelle beskjeder. Vi oppfordrer alle til å svare på om de skal delta på treningen eller ikke.


Generelt

Betalt aktivitetsavgift pr aktivitet for hele sesongen gir rett til deltagelse på fellestreninger, samlinger og andre aktiviteter i regi av Utleira Ski eller friidrett.

En skisesong går fra 1. mai til 30. april. Aktivitetsavgiften betales ut ifra sesongens årsklasse. Årsklassene i ski følger den alderen barnet når etter nyttår inneværende sesong. Eks født i 2014, fyller 8 år i 2022 = G8 / J8. Friidrett følger kalenderåret.

Er det ønskelig å dele innbetalingen inn i to terminer, så bidrar klubben med dette. 

Dekning av startkontingenter i konkurranser, tilskudd til reiser/aktiviteter osv. forutsetter at aktivitetsavgift i kategori «Aktiv» er betalt til Utleira IL Ski/friidrett for den aktuelle sesongen.

Utleira Ski/friidrett dekker startkontingenter som følger:

* For utøvere tom. 12 år (barn): Terminfestede konkurranser (NSF) i Midt-Norge (ST, NT, MR) * For utøvere 13+ år (ungdom, junior, senior): Terminfestede konkurranser (NSF) i Norge

Dette ihht barneidrettsbestemmelsene.

Startkontingenter i andre konkurranser dekkes ikke. Styret kan imidlertid godkjenne hel eller delvis dekning av deltagelse i andre konkurranser etter søknad på forhånd.

Deltagelse i tur-/mosjonsrenn og -løp dekkes ikke.


Regler for økonomisk støtte ved deltakelse på utenbys stevner og skirenn: 

Ski: 

Per deltager som starter/har deltatt på  

Norgescup per helg kr 1 000,- 

Midt-norsk mesterskap kr 500,- per helg 

Hovedlandsrennet kr 1000.- 

Skandinavisk cup senior kr 1000,- 

 

Friidrett: 

Per deltager som starter/har deltatt på  

NM, Jr NM og UM kr 1000,- 

Tyrving lekene både innendørs og utendørs kr 1000,- 

Veidekkelekene kr 1000,-

Refusjonsskjema fylles ut etter deltagelse 


Arrangementet må foregå utenfor Trondheim og omegn. 


Medlemmer av Utleira IL Ski og friidrett som ikke stiller på de dugnadene de blir satt opp på, mister retten til økonomisk støtte til skirenn og friidrettsstevner. Hvorvidt kravet om dugnad er innfridd besluttes av styret. 


Vedr publisering på nettsiden til Ski/friidrett

Styret ønsker høy aktivitet på hjemmesiden og ber om innspill fra alle i gruppa. Målet er at alle gruppene skal være representert gjennom sesongen.

Send bilde med tekst som forteller hvem, hva, hvor, når

(type arrangement, samling, antall deltagere osv) til Trude Hjulstad 

Fokus ligger ikke på resultat, men aktivitet.

Mail: Trude Hjulstad trude.hjulstad@ntnu.no 
Visjon - Vi skaper idrettsglede

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Utleira IL er en breddeklubb som gir et godt aktivitetstilbud og skaper idrettsglede basert på sunne verdier i alle aldersklasser\ - uavhengig av ferdighetsnivå og ambisjoner. Selv om breddeidretten er hovedfokus, kan det tilrettelegges for toppidrett så lenge dette ikke går på bekostning av breddeidretten.
Vi legger til rette for at trenere og ledere tilegner seg kunnskap/kompetanse til å fylle sine verv på en god måte. Vi skal levere kvalitet og verdi både i det sportslige opplegget, organisering/drift, gjennomføring av arrangementer, og i kontakt med nærmiljø og samarbeidspartnere.

Våre verdier

•Respekt
•Inkluderende
•Mestring
•EngasjementAllidrett Treningstider

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Sesongen 2017/2018
Innetreninger er i gymsalen på Utleira skole eller Utleira Flerbrukshall. Det vil bli lagt ut info i både google kalender og på Utleira nettside. Vi følger skolens kalender, dvs. ingen treninger i høst-, jule-, vinter- og påskeferie og høytidsdager.  Det vil bli opplyst når det skal være ute treninger eller unntaksvis ved annen oppgitt stedangivelse. Treningstider ved uteaktivitet kan fravike ordinær treningstid.


Treningstider Ordinær Allidrett:

Onsdager Gymsalen Utleira skole

Allidrett førskolebarn gruppe 1 - Kl 16:45-17:30
Allidrett førskolebarn gruppe 2 - Kl 17:30-18:15

Torsdager Utleira hallen

Allidrett 1, - 2. trinn gruppe 1 - Kl 17.00-17.45
Allidrett 1, - 2. trinn gruppe 2 - Kl 17.45-18.30

Allidrett - Praktisk informasjon

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Treningsinnhold/ aktivitetsplan
Allidrett skal ha et variert og allsidig tilbud med aktiviteter for barna. I tillegg til de mer tradisjonelle allidrettsaktivitetene som hinderløype, leker, ballspill o.l. er det ønskelig å tilby innslag av andre aktiviteter og idretter som feks. dans, sykling, orientering, klatring. Fotball, håndball, ski og fridrett avdelingene vil også kjøre enkelte treningene for de som er fra 1. og 2. trinn. Allidtrett styret ønsker tilbakemelding fra foreldre som har tips eller tilgjengelige ressurspersoner som kan stille opp for å gi tilbud om alternative treningsformer.


Kommunikasjon/informasjon Hovedsakelig vil all informasjon om Allidrett bli formidlet gjennom Allidrett sin nettside. Det er derfor viktig at foreldre går inn og leser på hjemmesiden hver uke. Målet er å formidle på nettsiden hva ukens trening inneholder en uke i forkant av treningen. Kommer det ingen info vil det være ordinær gymsal/halltrening som gjelder til ordinære treningstider (om det da ikke er gitt info om feriestengt eller avlysning). Unntaksvis kommer det informasjon pr mail til foreldrene.

Utstyr/ klær
Info om inne eller utetrening og hvilket behov barna har for klær og utstyr vil bli lagt ut på nettsiden. For førskolebarn er det ønskelig at barna går barfot eller med gym/turnsokker pga vårt ønske om å unngå påtråkkede tær. For 1. og 2. trinn kan det være lurt å ta med seg trenings sko de dagene det kjøres innebandy, håndball, fotball eller andre idretter som krever det. Ta gjerne med vannflaske.


Trenerstatus
Det trengs minst 2 trenere for de 2 gruppene som trener på gymsalen i Utleira skolen. I Utleira hallen trenger vi også 2-4 faste unntatt de dagene særidrettene stiller med ressurser. For tiden jobbes det med å få tak en eller flere nye trenere da vi har behov for flere å spille på. Det er også et behov for hjelpetrenere (foreldre som kan bistå aktivt under treningen). I tillegg er det ønskelig å gjennomføre aktiviteter/idretter på enkelttreninger der foreldrene kan bidra med sin aktuelle kompetanse.


Foreldretilstedeværelse
Foreldrene til førskolebarn bes om å være tilstede utenfor gymsalen under barna sin trening.

Grasrotandelen - Norsk tipping

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Vil du gi din støtte til Utleira Idrettslag? Utleira IL er en av organisasjonene i Sør-Trøndelag som mottar mest støtte fra grasrotandelen til Norsk Tipping. Både i antall spillere og utbetalt beløp ligger idrettslaget blant topp 6.

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i Utleira IL.

Tenk deg at du kan spille favorittspillene dine - Lotto, Tipping og Joker for eksempel - og samtidig gi noe mer til det laget eller den foreningen du selv ønsker å støtte. Dette er nå mulig via Grasrotandelen. Ved spill hos Norsk Tipping vil 5 % av innsatsen gå direkte til ditt lag eller forening (gjelder ikke Extra og Flax). Merk at Grasrotandelen ikke på noen måte går ut over innsatsen eller premien din - du blir ikke belastet noe for å være grasrotgiver. Du trenger Norsk Tipping Spillerkort for å knytte deg til Grasrotandelen. Spillerkort får du kjøpt hos kommisjonær, eller du kan bestille det på
http://www.norsk-tipping.no/.Basis Foreldrestyringsgruppa

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Avdelings styret består av 5-6 foreldrerepresentanter. Det er ønskelig at alle årskull skal være representert med 2 representanter hver. Arbeidsoppgavene til avdelingsstyret består i å ivareta faste trenere, treningsinnhold og innleie av evt. eksterne trenere, SFO samarbeid, samarbeid med Utleira IL, evt arrangementer og nettsiden til Allidrett. Avdelingsstyret har møter ca en gang i måneden med varighet på ca 2 timer på kveldstid. Ta kontakt med avdelingsstyret om det kan være aktuelt å være foreldrerepresentant eller du ønsker å bidra som trener/hjelpetrener eller på annet vis.

Leder: Christian Ringnes

Nestleder: Tina Skjærvik

Sportslig leder: Bård Jenssen (gikk av stillingen) 

Dugnad ansvarlig: Per-Åge Gundersen (gikk av stillingen)

Info.ansvarlig: Anatoli Jernakov, e-post: anatoliy_j@yahoo.no


Trenere:

Trude Hjulstad

Marius Emil Kjørstad

Sarah Pedersen

Ida Hanne Hagen

Marte Elverum

Vilde Helmersen

Guro Knotten


Andre trenere blant foreldre (må oppdateres etter sesongstart):Sosiale medier - retningslinjer

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Vær varsom-plakat - Bruk av sosiale medier

 1. Bruk sunn fornuft
 2. Unngå å kommentere saker knyttet til dommere og interne klubbsaker som laguttak og så videre.
 3. Ver forsiktig med å legge inn kommentarar umiddelbart - det kan vere smart å tenkje seg om.
 4. Spør deg selv, ville du sagt det samme om det kom på direktesendt TV, eller om det kom på forsiden av VG ?
 5. Husk at media jevnlig sjekker idrettsutøvere på sosiale medier og kan publisere kommentarer eller sitere uten ditt samtykke.
 6. Forsikre deg om at det du skriver er korrekt.
 7. Om du er usikker på om et innlegg kan være kontroversielt: Ikke legg det ut!
 8. Ikke legg ut bilder som er beskyttet av opphavsrett (bilder fra nettaviser, publikasjoner etc.).
 9. Om du skal legge ut bilder av andre - må du forsikre deg om at du har deres samtykke til det.
 10. Vær klar over at din opptreden på sosiale medier kan få konsekvenser.
Råd og retningslinjer utformet i basert på informasjon fra NIF , NFF og NISO

BRUK NETTVETT!Dommerskjema

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Håndball (oppdatert 24.10.2022)

Dommer regninger skal i utgangspunktet leveres digitalt via NHFs løsning for dette. Det er TA og Idrettsoppgjør som benyttes til dette. Se med info på NHFs sider: https://www.handball.no/regioner/region-nord/kampaktivitet/sesongen-20222023/dommer-i-nord/dommerregning/

I de kampene hvor det benyttes barnekampveiledere eller at man har benyttet seg av en nødløsning med noen andre som har dømt kamp, må disse levere inn skjema selv. Da laster man ned malen (https://at.bloc.net/uA7o74UnVvHweUVC6) for dette, fyller ut, skriver ut som pdf og sender inn via https://www.utleira.no/p/24356/dommerskjema (Dommerregningen kan scannes med en mobilapp som heter Tiny Scanner eller tilsvarende). Oppgi din egen e-post i dette skjemaet, IKKE trener/lagleder som det er angitt.

Hvis skjemaet fylles ut manuelt i hallen etter kamp, kan dette legges i forslagskassen ved kiosken.

Fotball
Dommerne har selv tilgang på dommerskjema som de fyller ut. Det er ønskelig at de ikke er håndskrevet, da dette kan være utydelig. Det er viktig at alle felter fylles ut. Ferdigutfylt skjema leveres til lagleder som ser over at dommeren har fylt ut alle felter og signert. Lagleder/trener signerer deretter dommerregningen og leverer dommerregningen via opplasting på https://www.utleira.no/p/24356... Dommerregningen kan scannes med en mobilapp som heter Tiny Scanner eller tilsvarende. Etter dette laster du opp alt ved bruk av din smarttelefon.
Det er svært viktig at dette gjøres rett etter kamp, da vi har frist på 10 dager til utbetaling skal ha skjedd. NB: Kun opplasting av PDF-filer i skjematjenesten.

Last ned klubbdommerskjema her.

Avslutte medlemskap - Utmelding

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Dersom du eller et familemedlem ønsker å avslutte aktiviteten eller medlemskapet kan du sende en e-post til leder@utleira.no. Skriv i e-posten hvilken aktivitet som skal avsluttes. Dersom det er siste aktivitet som avsluttes må du skrive om du fortsatt ønsker medlemskap i Utleira IL eller ikke. Dette for at vi skal registrere riktig informasjon i vårt medlemsregister.


2 Kommentarer

Medlemskap i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Medlemskap i Utleira IL gir rett til å kunne delta på idrettslagets aktiviteter, dekker forsikringer inntil at egen lisens påkreves og gir rett til idrettslagets medlemsfordeler. For de over 15 år som har vært medlem i mer enn en måned gir det også stemmerett ved idrettslagets årsmøte.

Medlemskontingenten for 2015 er fastsatt til kr 400,- pr madlem. Om man er 2 eller flere medlemmer i samme familie betaler man maksimalt kr 700 for et samlet familiemedlemskap. Idrettslaget anbefaler at foreldre til aktive barn er medlemmer i idrettslaget slik at familiens stemme høres i idrettslaget.

Alle trenere, lagledere og aktive utøvere må ha medlemskap i Utleira IL, foruten ansettelseskontrakt som sier noe annet.

Medlemsregistrering
Avslutte medlemskap
FamiliemedlemskapFamiliemedlemskap

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Et familiemedlemskap i Utleira IL koster kr 700,- En familie defineres som personer i familiær tilknytning til hverandre som foreldre og deres barn. Et familiemedlemskap må ha en felles fakturakontakt for alle familiemedlemmene og betaler alle kostnader knyttet til deres aktivitet i Ulteira IL.

Send en mail til leder@utleira.no med navn og fødselsdato på medlemmene som skal knyttes til et familiemedlemskap. Om de ikke er medlemmer fra før bør de meldes inn i idrettslaget med familiens fakturakontakt. Da vil de automatisk havne under familiemedlemskapet.Lisens fra 13 år

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Alle barn under 13 er dekket av Norges Idrettsforbunds barneidrettsforsikring.

Ski

Alle som er 13 og eldre må ha skilisens for å delta på skirenn. De som er født i 2002 er registrert har nå fått faktura for helårs skilisens. Skilisens er ikke nødvendig før utøver fyller 13 år - det betyr at de fleste kan vente litt. Det er også mulig å kjøpe lisens når du melder deg på et skirenn, men vi anbefaler en skilisens da den også inkluderer en forsikring når du trener. Det er også mulig å kjøpe en utvidet forsikring. Les mer om dette her: www.skilisens.no

Håndball

Alle spillere og dommere som deltar i organisert håndballaktivitet skal løse lisens fra og med det kalenderåret de fyller 13 år. Det betyr at det året de fyller 13, betaler de lisens for den halve sesongen som er fra jul og til sesongslutt. Les mer: NFHs nettsider.Langtur på gryende snø

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015


Rolig langtur med joggesko og staver på søndag i Estenstadmarka. Rådene om egentrening både med intervall og ski på lørdag var fulgt godt opp og i dag hadde vi en lang god tur med rolig tempo på litt nye stier i marka.Köja 2014

Postet av Utleira IL den 20. Jan 2015

Høstens storsamling i Köja er gjennomført med mange gode økter på snø og sosialt samvær. Alle fikk gått mye på ski og det ble gjennomført en artig stafett på søndag med deltagere i alle aldre. Full innsats og guts fra små og store.

Utfordrende øvelser i bakken. :-)

Det ble delt ut stipend i form av gavekort på Selbusporten til de i ungdomsgruppa som hadde deltatt på minst fire ST-Cup sist sessong og til William og Elise som begge utmerket seg sportslig som Midt-Norske mestere og gode plasseringer i ST-Cup totalt.Flott innsats på Rindalsrennet og ST-Cup 1

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015


ST-Cup 1 og Rindalsrennet gikk av stabelen i helga med hele 23 løpere fra Utleira. Formidabel innsats og resultater av alle sammen. Sosialt og hyggelig i og rundt smøreteltet.Skitilbud for 2007-årgangen - vinteren 2015

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

For vinteren 2015 er det for 2007-trinnet planlagt et tilbud med skilek, skitrening og skirenn. Man velger selv hvor mye man vil være med på. Vi håper at så mange som mulig blir med for å ha det gøy på ski. Informasjonen under vil også bli publisert på hjemmesiden, sammen med evt. endringer grunnet snøforhold, etc. Se vedlagte infoskriv: 2014-12-16 Infoskriv vinter 2015 oppdatert


Flott innsats i Strindheimstafetten

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Bronse til Kasper, Sivert og William

Flott innsats av store og små og et yrende liv i og rundt Utleira-teltet da Strindheimstafetten gikk av stabelen. Den var også KM i stafett, der Kasper, Sivert og William sikret en fin bronseplass i Gutter 13-14 år.Telenorkarusellen 2015 - Utleira IL

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Bratsberg IL og Utleira IL har hver sin versjon av Telenorkarusellen. Utleira IL har valgt å arrangere Telenorkarusellen for de som er født i 2005 og yngre som et alternativ til treningen på tirsdager.
Telenor sponser premier, startnummmer osv. på begge arrangementene.
Alle anbefales også til å delta på Bratsberg IL sin på torsdager: Telenorkarusellen 2015Velkommen til skileik i Bratsberg
Telenorkarusellen 2015


 • Utleira Ski arrangerer skilek på Bratsberg skistadion vinteren 2015.
 • Dette er et tilbud til alle som er født i 2005, 2006, 2007, 2008, 2009.
 • Alle med ski på beina kan delta. Man trenger ikke å være medlem av Utleira IL eller ha noen form for ferdigheter på ski.
 • Deltakelse er gratis.
 • Det blir 6 kvelder: 13. januar, 20. januar, 27. januar, 3. februar, 10. februar, og 24. februar.
 • Tidspunkt: 18.00 - 19.15
 • 13. januar er det registrering og utdeling av startnummer fra kl. 17 – 18.

Barna vil bli delt opp grupper etter alder. Det vil bli ulike skileik-øvelser under veiledning av trenere fra Utleira Ski.

Deltakerne vil få utdelt startnummer, men det er ingen konkurranse. Her skal vi først og fremst ha det gøy på ski og ha det sosialt. Vi får kveldsmat inne i Bratsberg Idrettshus etter første og siste gang. Deltakerpremie utdeles etter første trening. Eventuelle endringer i programmet som følge av værforhold vil bli publisert på nettsiden. Følg med for evt. endringer.

Velkommen Sportslig hilsen Utleira SkiDelta på skiskole i sommer?

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Det arrangeres mange skiskoler i løpet av sommeren. Utleira IL Ski gir støtte til de medlemmene som ønsker å være med på skiskole. Beløpet fastsettes av styret og var på 750,- i 2014. Skiskolen Sommereventyret holdes i Meråker i 3 perioder i sommer. Det er allerede meldt på flere utøvere fra Utleira IL. De som melder seg på innen 14. april, vil også få en påmeldingspremie (swix treningsjakke).
Mer informasjon her: http://www.sommereventyret.no/


Petter kommer til Meråker sommeren 2015. Kommer du?Påmelding til Midt-Norsk mesterskap

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

De som skal delta på Midt-Norsk mesterskap 7.-8. februar, må huske å melde seg på via MinIdrett.
Påmeldingslink: https://minidrett.nif.no/Event#294728-011. Kryss av for en øvelse for å få mulighet til å velge Klubben betaler

3 Kommentarer

Treningsopphold i Utleira fotball

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Vi får en del henvendelser fra spillere som er registrert i andre klubber om å få komme på trening hos våre lag. Noen møter også opp uten at dette er avtalt på forhånd. Utleira IL er glad for at interessen er stor og vi tar dette som et signal på at mye gjøres riktig i klubben vår. Vi har derimot ikke lov til å ta i mot spillere på hospitering uten en godkjennelse fra moderklubb. Dette er fordi en forsikring ikke dekker dette. For at hospitering skal gjøres på riktig måte, må skjema på linken nedefor fylles ut og signeres av begge involverte klubber. Klikk her for å laste ned hospiteringsskjema
Evt. spørsmål kan rettes til Ole Christian Mo på epost: ole.mo@crossplatform.no


2.plass til G2001 i Flatås Julecup!

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Det ble Superspennende for G2001 i helgas Julecup på Flatåsen. Etter å ha stått han av i tre sluttspillkamper, så ble det tap mot Tiller (0-1) i finalen. Likevel en meget sterk andreplass og fantastisk innsats! Vi gratulerer!
Banen er åpnet etter vinterpausen

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Det er fortsatt en del is på banen, men vi oppfordrer alle til å gjennomføre treningsøkt så godt det lar seg gjøre. Aktivitet på banen vil være med på å bedre forholdene raskere. Banen er kostet og saltet flere ganger de siste dagene nå. Og som nevnt, så oppfordrer vi til aktivitet på banen, slik at effekten av saltingen kommer raskere.

Det er fortsatt en del is på banen, men vi oppfordrer alle til å gjennomføre treningsøkter på banen, så godt det lar seg gjøre. Aktivitet på banen vil hjelpe for at forholdene blir bedre. Banen er kostet og saltet flere ganger de siste dagene. Med aktivitet på banen kommer effekten av saltingen raskere. God trening. De nye treningstidene for 2015 finner du her.
Påmelding til Trener 1 kurs modul 7-12

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Det er åpnet for påmelding til Trener 1-kurs modul 7-12 helgen 31. januar - 1. februar. Informasjon om kurset og de enkelte modulene finner du her. Da det er begrenset antall plasser (30 stykk) er det viktig at alle interesserte melder seg på snarest, for å få være med. Påmelding enten ved å benytte personlig side eller ved å sende e-post til Per Kristian i håndballavdelingen.


Terminlister for våre håndballag

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

I klubboka kan duholde deg oppdatert over når alle kamper for alle aldersgrupper skal spilles.
Her finner du mer felles terminliste for alle lag.

Kampoppsett for Jenter 2007 finner du her.


Påmelding til trenerkurs 10-11. januar 2015

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Til alle trenere og lagledere og andre som ønsker å bidra i Utleira IL. Det er nå åpnet for påmelding til Trener 1 kurs som går 10-11. januar 2015.

Beskrivelse av kurset
Trener 1 består av 12 moduler. Hovedmålet med Trener 1: - Gi en innlæring av grunnleggende tekniske ferdigheter. - Utvikle fysiske, psykiske og sosiale egenskaper for utøvere på begynnernivå, og å ivareta utøvernes behov i et sosialt, spennende og trygt miljø.
Målgruppen er aktivitetsledere, nåværende og tidligere aktive utøvere, ungdommer, voksne og foreldre med kjennskap til idrett som ønsker å bli trenere for utøvere på begynnernivå (barn, ungdommer og/eller voksne).

Oppdatert informasjon 4. januar - Det er nå 9 personer fra Utleira påmeldt til kurset. Dette er kjempebra!!

Kursplan


Påmelding

Påmelding må gjøres av håndballavdelingen ved leder. Send epost til Per Kristian Norddal med navn på de som skal delta. Frist for påmelding er 5. januar men da det er begrenset antall plasser på kurs vil det være en fordel å få meldt inn så fort som mulig.

Bjørn Almåsbakk er instruktør på kurset. Han har lang erfaring som instruktør. Kursene som avholdes bruker å være av høy kvalitet!
Treningsdresser tilgjengelig hos G-sport

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Umbro treningsdresser skal være tilgjengelig hos G-Sport Cabo i alle størrelser fra fredag denne uken. De har bestilt dresser i alle størrelser fra 8 år til XL. Cabo trykker også Utleira-logo etc. G-Sport Cabo finner dere i 3.etg hos G-Sport Lefstad i Munkegata
.Utleira Topphåndball - Skaun

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Malin Løset
15. januar 2015

Dette oppgjøret kunne betegnes som et realt revansjeoppgjør. Skaun stod med ett poeng før denne kampen, og det fikk de mot nettopp oss tidlig i sesongen, da vi spilte 25-25 i Skaunhallen. Man skulle dermed tro at tenning og glød kom automatisk inn mot denne kampen. Men, da kampen startet, var det noe tamt over hele spillet.

Skaun henger godt med, og styrer til tider kampen i starten. Det hele er jevnt lenge. Litt før midtveis i omgangen tar Utleira grep og inn kommer en heltent Malin, som ikke var interessert i at dette skulle bli en jevn match. Hennes spillestil er nok akkurat det laget savnet nå. Vilje, guts og positiv galskap kommer på banen. Plutselig er Utleira foran med fire mål og hadde full kontroll. Skaun får ett par mål like før pause og stillingen er derfor 12-10 i vår favør.

Andreomgangen starter akkurat slik som den første startet. Om ikke enda verre. Mange pasningsfeil og sløvhet sørger for at Skaun får mulighet til å bli med på moroa igjen. Det kladder igjen, og også nå blir løsninga å sette innpå Malin, som startet omgangen på benken. Og igjen fungerer det. Også Elisabeth sitt bidrag med scoringer, på enormt viktig psykologiske tidspunkt, sørger for at Utleira snur kampbildet nok en gang. Derfra og ut handler alt om Utleira. Marginene er også på Utleira sin side i denne perioden. Malin prøver på et trangt innspill til linja, som blir en ren duell mellom Pia og to Skaunspillere. Ingen får tak i ballen, som danser oppe på fingertuppene til de tre spillerne som kjemper om ballen. Plutselig faller ballen rett i hendene på Malin igjen, som da stod helt alene på seks meter, og kan omtrent trille ballen i mål. Men, tro ikke at det er tilfeldig. Når man er offensiv i hodet, har vilje og guts som basis i spillet sitt, så faller ofte ballen riktig vei. Utleira har full kontroll ut kampen, og avgjør greit. Når sluttsignalet går viser resultattavla 29-19. Malin kåres til vår beste spiller etter fantastisk bidrag og hele 10 (!) nettkjenninger. Det må også nevnes at Silje og Mathilde spiller en strålende kamp. Og det var utrolig moro å se at Mathilde sørget for at strafferedningen kom også.

Utleira - Skaun 29-19 (12-10)Heimdal - Utleira Topphåndball

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Cecilie Ljostveit
8. januar 2015

Torsdag kveld var klart for returoppgjør mot Heimdal. Hjemmekampen i september hadde vi stålkontroll på, og ledet allerede med åtte ved pause, og kampen endte med en grei femmålsseier til slutt. Siden da har Heimdal hatt stigning i sine prestasjoner og lå på plassen under oss på tabellen før dette oppgjøret. Skulle dette bli deres revansje?

Vi starter kampen bedre enn vi vanligvis gjør. Artig å prøve det også! Forsvaret er bra og vi kommer til gode sjanser framover, men sliter med å få satt ballen i mål. Vi ligger under 3-0 før vi klarer å lure inn vår første scoring. Den neste perioden snur vi 5-4 til 6-9. Videre spiller vi jevnt, men det er likevel vi som går til pause med ledelsen 9-11.

Etter pausen fortsetter vi å spille jevnt med hjemmelaget. 40 minutter er spilt og vi har begynt å få et solid forsprang. Det står 12-17. Vi faller noe sammen i forsvar og inviterer Heimdal inn i kampen igjen. De neste ti minuttene er det de grønne som har best uttelling og reduserer vår ledelse fra 13-20 til 16-20. Derfra kommer det veldig godt frem at vi rett og slett er bedre trent. Vår høyre side er veldig, veldig dyktig. Sanne banker inn mål etter mål, og står med hele ni scoringer til slutt. Cecilie har virkelig funnet frem storslegga og vært i kanonform den siste perioden. Utrolig gøy! Mathilde står igjen glimrende i målet, og vitner kan fortelle at slike kontringsballer har knapt nok blitt sett på kvinnesiden noen gang.

Tredjeplassen er igjen vår, og på torsdag spiller vi årets første hjemmekamp. Herfra går det slag i slag, så stay tuned!

Heimdal - Utleira 17-26 (9-11)
Målfordeling finner du her.Charlottenlund - Utleira Topphåndball

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Pia Jakobsen Rehaug
4. januar 2015

Nytt år, nye muligheter. I dag var det Charlottenlund vi skulle besøke i deres egen storstue. Hjemmekampen i september, sesongens første, endte i et kjempetap for vår del. Håndballystne og revansjesugne sto vi klare til kamp denne søndagen.

Tradisjonen tro fikk vi en dårlig start på kampen. Etter 10 minutter ligger vi under 5-0. Timeouten tas. Etterpå blir det betraktelig bedre. Cecilie kommer på banen og gjør det veldig bra. Hun gjør medspillerne gode og bidrar også med egne scoringer. Vi får bedre flyt i spillet og er klokere i avslutningene mot en målvakt som har spilt bra så langt. Ved pause viser tavla 15-13.

Andreomgangen starter mye bedre enn den første. Med et veldig godt forsvar og dyktig comeback av Mathilde i mål, tar vi mer og mer over styringa. Dette gjør også at vi får kjørt større tempo, og Tone løper inn noen viktige scoringer. Stillingen er plutselig 19-19 og derfra er det jevnt. Vi klarer å dra ifra med et par mål, men hjemmelaget utligner kort tid etter. Slik fortsetter det.

Mot slutten av av kampen endrer Charlottenlund forsvarstaktikk. Vi blir stressa og gjør en del feil, dermed oppnår de akkurat det de vil. Da det gjenstår 10 sekunder leder vi med ett mål. Charlottenlund vinner ballen, men Elisabeth står for et heroisk returløp og ballsnapp i tillegg. Dermed ender det i seier og årets to første poeng!

Pia kåres til Utleiras beste spiller etter en god kamp og hele sju scoringer.

Charlottenlund - Utleira 26-27 (15-13)
Målfordeling finner du her.Utleira Topphåndball - Byåsen Bredde

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Sanne Vold Johnsen
4. desember 2014

Det var duket for nok et toppoppgjør og årets siste kamp for vår del. Byåsens unge og lovende sto for tur. Etter et kjipt tap mot Volda noen dager før, var vi veldig klare for å spille ordentlig god håndball igjen og vinne disse to poengene. Byåsen stilte med en sterk spillerstall, blant annet med hjelp fra noen av elitespillerne. Vi var likevel bestemte på at dette skulle vi klare.

Byåsen kommer definitivt best i gang, da vi er ikke til stede fra start. Heldigvis får vi hjelp av Hilde som viser at dagsformen, også i dag, er der vi liker å se henne. Hun varter opp med ei klasseredning allerede på Byåsens andre forsøk. Vi fomler voldsomt med ballen, er passive og ser ikke ut til å ha tro på oss selv. Vi tar timeout etter 12 minutter. Da viser tavla 2-7.

Etter timeouten fortsetter feilene å florere. Vi er unøyaktige og lite konsentrerte i det vi foretar oss. Byåsen øker ledelsen, og det står 2-9 før Malin får satt inn vår tredje scoring sju minutter senere. Byåsen får et enda større forsprang, og det går lenge mellom våre nettkjenninger. Videre endrer vi forsvarstaktikk, i håp om å få bedre kontroll bakover. Kanskje er dette det som skal til for å gi oss den tryggheten vi trenger, for å også prestere i angrep. I enkelte tilfeller lykkes vi, men klarer da ikke å sette ballen i mål bak den tidligere Utleiramålvakten. Vi er altfor forsiktige og ikke engang på opplagte muligheter til skudd eller gjennombrudd griper vi sjansen. Ved pause viser tavla 8-15.

Etter hvilen får vi et par raske scoringer. Det utgjør likevel ikke den store forskjellen, i og med at vi ikke klarer å stå imot bakover. Midtveis i omgangen er de røde foran med hele 10 mål. Vi blir noe tøffere angrepsmessig, nok til at Byåsen tar en timeout. Elisabeth står bak flere flotte mål. Likevel har vi altfor dårlig uttelling, og til tross for mye flott spill og gode sjanser, evner vi ikke å utnytte disse godt nok. Det ender til slutt i et begredelig tap, 18-26.

Sanne kåres til vår beste spiller etter godt forsvarsspill mot Byåsens storscorer. I tillegg avslutter hun kampen på flott vis med noen fine scoringer.

Utleira - Byåsen Bredde 18-26 (8-15)
Målfordeling finner du her.Utleira Topphåndball - Volda

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Etter sju strake seire var det søndag tid for toppoppgjør. Volda var motstander. Forrige gang vi møtte Volda var i fjorårssesongen i 1. divisjon, og selv om begge lag måtte ta den tunge veien ned til divisjonen under, er det signalisert at vi er to klubber som har ambisjoner om å rykke opp igjen etter endt sesong.

Dagen før hadde laget fra Sunnmøre spilt uavgjort og avgitt sitt første poeng så langt i sesongen. Selv hadde vi avgitt tre poeng, og en trenger ikke å være matematiker for å skjønne at seier her var svært viktig. Og det var kun opp til oss selv. Tribunen fyltes med både store og små Utleira-supportere som var klare for å lage ekstra liv og stemning i hallen.

Volda åpner scoringsshowet, men vi svarer allerede på første mulighet. Volda har likevel vært mest effektive i åpningsminuttene. Seks minutter er spilt da tavla viser 1-4 i favør gjestene. Iva tar timeout. Videre er det særlig June, Lisa og Elisabeth som tar ansvar, og de står stort sett for både assists og målscoringene en lengre periode. Samtidig viser Hilde nok en gang kvalitet i målvaktsspillet, og det hele topper seg da hun etter drøye 20 minutter varter opp med ei kanonredning på Voldas tredje 7-meterskast. I det neste angrepet roter vi bort ballen, men Voldas målvakt sliter også med å få kontroll på den. Dermed snapper Pia elegant ballen like utenfor seks meter og utligner med ei scoring på åpent mål. Volda tar raskt ledelsen igjen, og rykker ifra. I omgangens siste minutt får Tone løpt inn ei scoring, og dermed viser tavla 9-13 ved pause.

Volda holder oss unna i knappe 10 minutter ute i 2. omgang, men etter nok ei redning av Hilde på 7-meterskast og ei frekk scoring av Elisabeth, er vi igjen ajour. Volda scorer allerede på sin neste mulighet, men June sørger for nok ei utligning. Vi står godt i forsvar, men har altfor dårlig uttelling på skuddene gjennom hele kampen. Selv om vi til tider viser klasseforsvar, holder det ikke angrepsmessig. Vi virker stressa, bearbeider lite og skyter dårlig på mindre gode sjanser. Bortelaget får gjort noen enkle mål og øker forspranget. Det gjenstår seks minutter da vi ligger under med tre. Vi hever nivået betraktelig og spiller oss til flere kjempemuligheter den siste perioden. Igjen er uttellingen for dårlig. Her kunne vi uten tvil ikke bare ha redusert Voldas ledelse, men faktisk gått opp i føringen for første gang i kampen. Det ender til slutt i et surt tomålstap, men vi var rett og slett ikke gode nok denne gangen.

Hilde kåres til Utleiras beste spiller og fortjener bøttevis med skryt for sin prestasjon i dag. Ståa er nå at Volda og vi har begge 17 poeng, men vi har to kamper mer spilt. Selv er vi overbevist om at håpet overhode ikke er ute enda.

Utleira - Volda 22-24 (9-13) Målfordeling finner du her.Sverresborg - Utleira Topphåndball

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Målvakt Hilde Hørthe Kamperud
27. november 2014

Torsdag var det tid for bortekamp mot Sverresborg. De grønne sto med åtte poeng på 15 kamper, og lå på nedre halvdel av tabellen. Av erfaring visste vi at uansett hvordan tabellen har sett ut, eller om vi har spilt i ulike divisjoner, har ofte oppgjørene mot rivalene vært jevne. Skulle denne kampen bli intet unntak?

Vi starter kampen litt famlende som vanlig. Etter 10 minutter står det 4-4. Like etter får vi ei utvisning og hjemmelaget blir i tillegg belønnet med 7-meterskast. Hilde redder! Hele første omgang er jevnspilt, men vi klarer å dra i fra litt på tampen av omgangen. Vi fra 7-7 til 8-10. Da pausesignalet går viser tavla 8-12. Vi sliter med å holde oss til avtalene i forsvar, men får heldigvis rettet på det utover i omgangen, og stenger det helt. Det meldes om "et panserforsvar og en keeper som tar all nedfallsfrukt" fra publikum.

Andreomgangen starter bra. Vi spiller kjempegodt forsvar som Willy beskriver som "outstanding", noe vi forøvrig også mener må være hans favorittuttrykk. Vi har mange sjanser på kontra, men halvparten rotes bort grunnet dårlige pasninger og skuddbom. Sverresborg klarer likevel ikke å straffe oss, selv om vi har mange tekniske feil. Dette takket vårt strålende forsvar og målvaktspill. Da det gjenstår 10 minutter er stillinga 13-21. Vi scorer også fra alle posisjoner, og dette blir en skikkelig lagseier, selv om utespillerne særlig ønsker å gi Hilde mye av æren og hevder at hun står som en levende vegg i 60 minutter. Hjemmelagets jury er enige og vår målvakt får utdelt bestemannsprisen. Vi får vist at vi trener godt fysisk og har masse krefter, som gjør at vi øker forspranget mer og mer utover i kampen, selv om vi slipper de grønne litt lett til på slutten når seieren er sikret.

Hurra for tabelltopp!

Sverresborg - Utleira 19-25 (8-12)
Målfordeling finner du her.Meldal - Utleira Topphåndball

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Malin Løset
20. november 2014

Torsdag besøkte vi Meldal, laget som lå hakket under oss på tabellen. Meldal hadde 12 poeng på 10 kamper, og vi hadde 13 poeng på åtte kamper. Det er tøft å være bortelag i Meldal og vi visste det ville bli en tøff kamp. Stemninga i laget var god, og vi var veldig klare for å kjempe om poengene.

Det er Meldal som kommer best i gang og går opp i ledelsen. Vi kommer oss til gode sjanser men klarer ikke å sette ballen i mål. Etter hvert begynner vi å finne litt mer ut av det og vi tar igjen Meldal. Elisabeth utligner til 6-6 og etter det tar vi ledelsen. Vi jobber godt bakover, og Hilde står bakerst å redder det som kommer. Selv om vi er til tider litt stresset går vi til pause med ledelse 7-12.

I andre omgang klarer vi ikke å riste Meldal helt av oss, og de tar innpå. De har gode skyttere som treffer fra distanse. Vi blir litt stresset og har noen dårlige avslutninger. Vi jobber bra tilbake og står godt i etablert forsvar. Dermed hindrer vi Meldal i å utligne. Malin gjør gode innhopp i begge omgangene og bidrar med høyt tempo i angrepsspillet. Bakspillerne våre begynner å treffe bak fra banen og er også flinke til å spille ut til kantene. På slutten viser vi at vi fortsatt har krefter igjen, og rykker ifra de siste minuttene. Pia avslutter det hele med en lur scoring på frikast i siste sekund.
Meldal - Utleira 21-27 (7-12)

Målfordeling finner du her.Molde 2 - Utleira Topphåndball

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Lisa Nilsen
7. november 2014

Starten på kampen er litt tafatt. Vi sliter med å få satt forsvaret og Moldes skyttere scorer flere mål før vi våkner. Kampen er jevn. Iva tar timeout cirka midtveis i omgangen og krever at forsvaret må bedres, noe vi responderer bra på. Etter atten minutter med håndbrekket på, bestemmer vi oss for å gi full gass. Vi spiller tøffere og mer aggressivt, noe vi også drar nytte av i angrep. Vi scorer stort sett fra alle posisjoner. Vi tar pause med ledelsen 9-13.

I andre omgang fortsetter vi der vi slapp, og med det drepes all spenning. Ledelsen bare øker og øker. Dette til tross for at vi gjør en del tekniske feil, men hjemmelaget evner ikke å utnytte disse. Det er ingen tvil om at poengene skal bli med bussen tilbake til Trondheim. Lisa storspiller både i forsvar og angrep med mange fine gjennombrudd, samt mål på 7-meterskast. Sanne setter stort sett alle kantskuddene og får også vist fram skuddarma fra distanse. Pia får mange innspill på linja, som ender i mål eller 7-meterskast. I tillegg var hun også hissig på returballene. Hilde gjør nok en god kamp med å stenge buret bakerst, særlig i andreomgangen. Vi slipper inn bare 16 mål totalt. Malin kommer innpå med et voldsomt driv og brilljerer igjen med mange lekre innspill. Det ender i kjempeseier og to poeng.

Foto: Lukas Fiala
Alt i alt er vi fornøyd, selv om det ble ekstra trangt i bussen med poengene i bagasjen.
Vi er tilbake på tabelltopp!

Molde 2 - Utleira 16-28 (9-13)

Målfordeling finner du her.God jul til alle i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Det er hyggelig å jobbe hjemme i en nypyntet stue, dagen før dagen. Det er også hyggelig å tenke tilbake på mitt første år som ansatt i Utleira IL. Det er virkelig morsomt å arbeide med så mange positive frivillige, med et stort engasjement for idrettslaget og barnas aktiviteter. Det er godt å se at mange støtter opp om idrettslagets hallprosjekt og kjøper andeler i hallen. For de som fortsatt har penger igjen etter all juleshopping er det fortsatt mulig å kjøpe andeler på Narvesen på NardoCenteret eller på nett.
http://superinvite.no/#/invitation/6f3ef77ac0e3619e98159e9b6febf557
Om det ikke finnes penger i lommeboka, send meg en e-post om du vil bestille hallandeler med betaling pr faktura i januar.

Det har vært spennende å jobbe med hallprosjektet, og jeg vil berømme anleggsgruppa for den jobben de gjør. Hallen er i de beste hender. De har god kontroll på prosjektet og følger med på alt som skjer for å hindre ekstrakostnader og evt. forsinkelser. Denne jobben må idrettslaget hedre når hallen åpnes i august. I august 2014 startet byggearbeidet og når arbeiderne i dag tar juleferie er det et tett bygg som står på anleggstomta. I januar starter arbeidet med vinduer, dører og støp av gulv.
I 2014 har har vi jobbet mye med å få på plass gode økonomiske rutiner som sikrer oss gode regnskap og revisjonsrapporter. Rutinene har blitt mye bedre enn tidligere, men vi må fortsette å utvikle oss ettersom kravene også vil bli strengere. Som anleggseier i 100-millionersklassen sier det seg selv at rutiner og kontroll blir viktig i tiden som kommer. Årsregnskapet for 2014 vilvære ferdig allerede i starten av februar, dersom alle reiseregninger, utleggsskjema, lagsregnskaper og dommerregninger blir sendt til meg innen 5. januar. Dette er viktig for å holde god fremdrift til årsmøtet i mars.

Økonomien i idrettslaget er god, mye på grunn av nøktern pengebruk. Finansieringen av hallen og driftsmidlene er avskilt slik at utbyggingen ikke skal være noen fare for normal drift. i 2014 har vi mottatt 22 750 000 i forskjellige støtteordninger til hallen. I tillegg har uteanlegget mottatt 3,5 mill i tippemidler og 2,4 mill. i mva-kompensasjon. Dette gjør at vi har utsatt låneopptak på hall helt frem til nå, og at lånet på uteanlegget er betydelig redusert.
i 2014 skapte idrettslaget tusenvis av timer med idrettsglede, og uansett om vi jobber med store prosjekter, bygger haller og har forpliktelser for mange millioner kroner, så må vi aldri glemme at det er idrettsgleden som er det viktigste. Utleira IL skal være en breddeklubb med plasss til alle som synes at idrett er morsomt uansett alder, ambisjoner og ferdigheter. Under DNB Idrettsleker var det flere foreldre som var så imponerte over barna som glemte å bli sliten fordi det var så morsomt å delta på idrettsleken. Det er gjennom lek og idrettsglede man skaper nye idrettsstjerner, men vi må også huske at for de aller fleste er idretten bare en positiv arena for utvikling og vennskap uten at de skal kjempe om VM-medaljer.

Jeg ønsker også å takke for den jobben som topphånball har gjort i 2014. Laget fikk kniven på strupen og fikk klar beskjed om at videre satsning var uaktuelt uten et godt støtteapparat og bedre økonomi. I løpet av det siste halvåret har de jobbet meget godt sportslig og økonomisk. Status er at laget kjemper i toppen av 2. divisjon og at resultatet er så godt at de har nedbetalt all gammel gjeld og er ajour pr dags dato. Dette forteller oss at det er mulig å ha satsningsprosjekt uten at dette skader bredden. I år har topphåndball også bidratt på treninger til bredden og basis, samt bidratt på flere dugnader for idrettslaget.
Idrettslaget har en god vekst i antall medlemmer. Fra 817 i desember i fjor til 1132 medlemmer i skrivende stund. Fotballavdelingen har vokst godt etter at uteanlegget ble etablert i 2012 og til neste år vil også noen flere lag tilføre idrettslaget ytterigere medlemmer. Den samme veksten vil komme i håndballavdelingennår hallen er på plass. Gode anlegg gir bedre forutsetninger for større aktivitet. Hallen vil også gjøre det lettere å prioritere aktivitet i eget nærmiljø. Jeg mener at det er realistisk for idrettslaget å ha 1700 medlemmer i 2017, men dette krever også at idrettslaget strukturerer seg slik at vi klarer å ta imot alle de medlemmene som vil komme. I tillegg til vekst i dagens idretter vil det også vurderes om nye idretter skal startes opp. Om du har et ønske om åbidra innen en idrett som i dag ikke finnes i idrettslaget, så ta gjerne kontakt.

Da er det på tide å nyte juletiden og roen som senker seg etter hektiske juleforberedelser. Jeg gleder meg til oppgavene og utfordringene i 2015, men aller mest til idrettsgleden, mestringen og suksessen vi sammen skal skape i året som kommer. Først skal vi kose oss med familie og venner i julen. God jul og godt nytt år!

Gledelig hilsen

Pål B. Wahl
Daglig leder
Utleira ILArbeidet med å finne ny utstyrsleverandør

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Arbeidsgruppen for ny utstyrsavtale er godt i gang med sitt arbeid. Det er laget en grundig kravspesifikasjon og innhentet mange tilbud fra ulike leverandører. Vi venter fortsatt på noen tilbydere som har fått utsatt frist. Arbeidsgruppa skal i neste møte 3. desember kartlegge veien videre, ut i fra de tilbudene man har mottatt. Det er mest naturlig å få oppklart eventuelle uklarheter i tilbudene og deretter velge noen alternativer som man ønsker å jobbe videre med. Ny utstyrsavtale vil tidligst tre i kraft fra 1. juli 2015, men vi håper å ha en avklaring angående leverandør i løpet av februar. Vi kommer tilbake med mer informasjon om denne prosessen, når gruppa har mer å melde til medlemmene i idrettslaget.


Bilder fra halltomta 10. desember

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Her kommer noen nye bilder fra hallen. Denne gang kan vi avsløre litt fra innsiden av hallen også.
Bilder fra halltomta 3. og 4. desember

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Arbeidene følgere fastsatt fremdrift og alt er i rute i forhold til planlagt åpning. Tett bygg til jul er målsetningen som arbeiderne jobber mot, og hver dag kan man se store fremskritt. Det er morsomt å følge prosessen og man ser nå hvordan hallen vil passe inn i omgivelsene. Dette kommer til å bli meget bra.


Over og under: Stålkonstruksjonene og påbygget på baksisen av bygget hvor det blir smørebod, utstyrslager og garasje for vedlikeholdsmaskiner.
Over: Fasaden med inngangen i midten og hull for store vinduer inn til sosial sone.


Over: Fra hallen mot baksiden av servicebygget. I dette området kommer tribuner til 400 personer.

Under: Den nye flerbrukshallen reiser seg dag for dag. Her sett fra tribunen på uteanlegget.Salg av hallandeler hos Narvesen NardoCenteret

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015


I desember og januar vil det bli solgt hallandeler hos Narvesen på Nardo Centeret i hele deres åpningstid. Det gjør at du alltid har god tilgang til kjøp av hallandeler i hele førjulstiden. Vi anbefaler alle til å støtte opp om hallen ved å kjøpe hallandeler i julegave til andre, men også ønske seg hallandeler til jul.

Under oppriggingen av kampanjemateriell på Nardo Centeret ønsket den lokale Sorgenfri-selgeren å kjøpe en hallandel. Han måtte bare selge noen flere julebøker først. Etter en stund kom han stolt tilbake for å kjøpe en andel. Han var tydelig stolt og kunne fortelle at han aldri tidligere hadde støttet andre, men hadde opplevd å få mye selv av andre. Han ville fortelle om dette til flere og skulle ta godt vare på andelen som forteller at han har bidratt til en flott arena for barn og ungdom.

Hallandeler kjøpes på Narvesen på Nardo Centeret eller på internett.Annonse for hallandeler på TV Risvollan

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

TV Risvollan annonserer hallandeler i beste sendetid. En ny flerbrukshall vi gi et stort løft for hele bydelen, men ikke minst for borettslaget. Dette gir et bedre oppvekstmiljø, det blir mer attraktivt å bo i bydelen og boligprisene vil øke som en følge av hallen. Det viktigste er derimot økt aktivitet for barn og ungdom med et bredere spekter av aktiviteter, samt muligheter for trening for voksne og eldre. Vi er sikker på at flerbrukshallen skal brukes av flere grupper, men fellesnevneren blir idrettsglede og folkehelse. Vi håper at alle beboere i Risvollan Borettslag kjøper hallandeler. Hallandeler kjøpes her!Utleira-medlemmer involvert i trafikkulykke sist fredag.

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Fredag ettermiddag 28. november var en bil med fem medlemmer i Utleira IL innblandet i en alvorlig trafikkulykke litt øst for Storlien, hvor to biler frontkolliderte. De fem Utleira-medlemmene var på vei til skisamling på Koja da ulykken inntraff. Alle fem ble fraktet til St.Olavs hospital hvor de fikk nødvendig behandling. Det er fortsatt to personer som er innlagt på sykehuset.

Skiavdelingen hadde direkte kontakt med en av de involverte i ulykken. På den måten fikk alle som var samlet på Koja den samme informasjonen om ulykken og skadeomfanget, slik at deltakerne fikk fordøye den alvorlige ulykken sammen. Skiavdelingen valgte å gjennomføre samlingen som planlagt. Med god oppfølging og høy voksentetthet ble dette en god løsning som ivaretok hele gruppen.Konkurranseforbud iverksettes fra januar

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

De som fortsatt har utestående i januar 2015 for aktivitet i 2014 vil få konkurranseforbud inntil regningene er betalt. Unntaket er om det finnes en konkret avtale med daglig leder om betalingsutsettelse eller nedbetalingsplan. Vi oppfordrer alle som har utestående regninger i Utlera IL om å betale snarest. Er du usikker, ta kontakt med daglig leder Pål B. Wahl, leder@utleira.no.
Pr i dag har Utleira IL i underkant av 500000 i kundefordringer til sine medlemmer.Har solgt hallandeler for over 300 000!

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Det er mange som har gjort en meget god jobb for å selge hallandeler til inntekt for ny flerbrukshall på Utleira. Det er nå solgt hallandeler for 300000 kroner. Dette er meget gledelig, men vi mangler fortsatt å selge noen tusen hallander for å komme i mål økonomisk.

Vi håper alle med et engasjement for Utleira IL og idrett i vår bydel oppfordrer alle sine venner, familiemedlemmer, slektninger, kolegaer og naboer om å kjøpe hallandeler.

Dette er en fin julegave til de som har alt, men også de som liker god idrett, samt til alle aktive barn og ungdommer i vår bydel. Alle som bidrar vil få andelsbevis og navnet sitt på en tavle i hallen med alle bidragsytere.

Hallandeler kan kjøpes
- Julemesse på Utleira Skole på lørdag 29. november.
- Toppkamp Damer 2. div. Utleira - Volda i Rosenborghallen søndag 30. november.
- Send mail til leder@utleira.no for å kjøpe andeler med betaling pr faktura.
- Internett via Superinvite