Utleira Topphåndball - Skaun

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Malin Løset
15. januar 2015

Dette oppgjøret kunne betegnes som et realt revansjeoppgjør. Skaun stod med ett poeng før denne kampen, og det fikk de mot nettopp oss tidlig i sesongen, da vi spilte 25-25 i Skaunhallen. Man skulle dermed tro at tenning og glød kom automatisk inn mot denne kampen. Men, da kampen startet, var det noe tamt over hele spillet.

Skaun henger godt med, og styrer til tider kampen i starten. Det hele er jevnt lenge. Litt før midtveis i omgangen tar Utleira grep og inn kommer en heltent Malin, som ikke var interessert i at dette skulle bli en jevn match. Hennes spillestil er nok akkurat det laget savnet nå. Vilje, guts og positiv galskap kommer på banen. Plutselig er Utleira foran med fire mål og hadde full kontroll. Skaun får ett par mål like før pause og stillingen er derfor 12-10 i vår favør.

Andreomgangen starter akkurat slik som den første startet. Om ikke enda verre. Mange pasningsfeil og sløvhet sørger for at Skaun får mulighet til å bli med på moroa igjen. Det kladder igjen, og også nå blir løsninga å sette innpå Malin, som startet omgangen på benken. Og igjen fungerer det. Også Elisabeth sitt bidrag med scoringer, på enormt viktig psykologiske tidspunkt, sørger for at Utleira snur kampbildet nok en gang. Derfra og ut handler alt om Utleira. Marginene er også på Utleira sin side i denne perioden. Malin prøver på et trangt innspill til linja, som blir en ren duell mellom Pia og to Skaunspillere. Ingen får tak i ballen, som danser oppe på fingertuppene til de tre spillerne som kjemper om ballen. Plutselig faller ballen rett i hendene på Malin igjen, som da stod helt alene på seks meter, og kan omtrent trille ballen i mål. Men, tro ikke at det er tilfeldig. Når man er offensiv i hodet, har vilje og guts som basis i spillet sitt, så faller ofte ballen riktig vei. Utleira har full kontroll ut kampen, og avgjør greit. Når sluttsignalet går viser resultattavla 29-19. Malin kåres til vår beste spiller etter fantastisk bidrag og hele 10 (!) nettkjenninger. Det må også nevnes at Silje og Mathilde spiller en strålende kamp. Og det var utrolig moro å se at Mathilde sørget for at strafferedningen kom også.

Utleira - Skaun 29-19 (12-10)