Sverresborg - Utleira Topphåndball

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Målvakt Hilde Hørthe Kamperud
27. november 2014

Torsdag var det tid for bortekamp mot Sverresborg. De grønne sto med åtte poeng på 15 kamper, og lå på nedre halvdel av tabellen. Av erfaring visste vi at uansett hvordan tabellen har sett ut, eller om vi har spilt i ulike divisjoner, har ofte oppgjørene mot rivalene vært jevne. Skulle denne kampen bli intet unntak?

Vi starter kampen litt famlende som vanlig. Etter 10 minutter står det 4-4. Like etter får vi ei utvisning og hjemmelaget blir i tillegg belønnet med 7-meterskast. Hilde redder! Hele første omgang er jevnspilt, men vi klarer å dra i fra litt på tampen av omgangen. Vi fra 7-7 til 8-10. Da pausesignalet går viser tavla 8-12. Vi sliter med å holde oss til avtalene i forsvar, men får heldigvis rettet på det utover i omgangen, og stenger det helt. Det meldes om "et panserforsvar og en keeper som tar all nedfallsfrukt" fra publikum.

Andreomgangen starter bra. Vi spiller kjempegodt forsvar som Willy beskriver som "outstanding", noe vi forøvrig også mener må være hans favorittuttrykk. Vi har mange sjanser på kontra, men halvparten rotes bort grunnet dårlige pasninger og skuddbom. Sverresborg klarer likevel ikke å straffe oss, selv om vi har mange tekniske feil. Dette takket vårt strålende forsvar og målvaktspill. Da det gjenstår 10 minutter er stillinga 13-21. Vi scorer også fra alle posisjoner, og dette blir en skikkelig lagseier, selv om utespillerne særlig ønsker å gi Hilde mye av æren og hevder at hun står som en levende vegg i 60 minutter. Hjemmelagets jury er enige og vår målvakt får utdelt bestemannsprisen. Vi får vist at vi trener godt fysisk og har masse krefter, som gjør at vi øker forspranget mer og mer utover i kampen, selv om vi slipper de grønne litt lett til på slutten når seieren er sikret.