Utleira Topphåndball - Volda

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Etter sju strake seire var det søndag tid for toppoppgjør. Volda var motstander. Forrige gang vi møtte Volda var i fjorårssesongen i 1. divisjon, og selv om begge lag måtte ta den tunge veien ned til divisjonen under, er det signalisert at vi er to klubber som har ambisjoner om å rykke opp igjen etter endt sesong.

Dagen før hadde laget fra Sunnmøre spilt uavgjort og avgitt sitt første poeng så langt i sesongen. Selv hadde vi avgitt tre poeng, og en trenger ikke å være matematiker for å skjønne at seier her var svært viktig. Og det var kun opp til oss selv. Tribunen fyltes med både store og små Utleira-supportere som var klare for å lage ekstra liv og stemning i hallen.

Volda åpner scoringsshowet, men vi svarer allerede på første mulighet. Volda har likevel vært mest effektive i åpningsminuttene. Seks minutter er spilt da tavla viser 1-4 i favør gjestene. Iva tar timeout. Videre er det særlig June, Lisa og Elisabeth som tar ansvar, og de står stort sett for både assists og målscoringene en lengre periode. Samtidig viser Hilde nok en gang kvalitet i målvaktsspillet, og det hele topper seg da hun etter drøye 20 minutter varter opp med ei kanonredning på Voldas tredje 7-meterskast. I det neste angrepet roter vi bort ballen, men Voldas målvakt sliter også med å få kontroll på den. Dermed snapper Pia elegant ballen like utenfor seks meter og utligner med ei scoring på åpent mål. Volda tar raskt ledelsen igjen, og rykker ifra. I omgangens siste minutt får Tone løpt inn ei scoring, og dermed viser tavla 9-13 ved pause.

Volda holder oss unna i knappe 10 minutter ute i 2. omgang, men etter nok ei redning av Hilde på 7-meterskast og ei frekk scoring av Elisabeth, er vi igjen ajour. Volda scorer allerede på sin neste mulighet, men June sørger for nok ei utligning. Vi står godt i forsvar, men har altfor dårlig uttelling på skuddene gjennom hele kampen. Selv om vi til tider viser klasseforsvar, holder det ikke angrepsmessig. Vi virker stressa, bearbeider lite og skyter dårlig på mindre gode sjanser. Bortelaget får gjort noen enkle mål og øker forspranget. Det gjenstår seks minutter da vi ligger under med tre. Vi hever nivået betraktelig og spiller oss til flere kjempemuligheter den siste perioden. Igjen er uttellingen for dårlig. Her kunne vi uten tvil ikke bare ha redusert Voldas ledelse, men faktisk gått opp i føringen for første gang i kampen. Det ender til slutt i et surt tomålstap, men vi var rett og slett ikke gode nok denne gangen.

Hilde kåres til Utleiras beste spiller og fortjener bøttevis med skryt for sin prestasjon i dag. Ståa er nå at Volda og vi har begge 17 poeng, men vi har to kamper mer spilt. Selv er vi overbevist om at håpet overhode ikke er ute enda.

Utleira - Volda 22-24 (9-13) Målfordeling finner du her.