Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Sanne Vold Johnsen
4. desember 2014

Det var duket for nok et toppoppgjør og årets siste kamp for vår del. Byåsens unge og lovende sto for tur. Etter et kjipt tap mot Volda noen dager før, var vi veldig klare for å spille ordentlig god håndball igjen og vinne disse to poengene. Byåsen stilte med en sterk spillerstall, blant annet med hjelp fra noen av elitespillerne. Vi var likevel bestemte på at dette skulle vi klare.

Byåsen kommer definitivt best i gang, da vi er ikke til stede fra start. Heldigvis får vi hjelp av Hilde som viser at dagsformen, også i dag, er der vi liker å se henne. Hun varter opp med ei klasseredning allerede på Byåsens andre forsøk. Vi fomler voldsomt med ballen, er passive og ser ikke ut til å ha tro på oss selv. Vi tar timeout etter 12 minutter. Da viser tavla 2-7.

Etter timeouten fortsetter feilene å florere. Vi er unøyaktige og lite konsentrerte i det vi foretar oss. Byåsen øker ledelsen, og det står 2-9 før Malin får satt inn vår tredje scoring sju minutter senere. Byåsen får et enda større forsprang, og det går lenge mellom våre nettkjenninger. Videre endrer vi forsvarstaktikk, i håp om å få bedre kontroll bakover. Kanskje er dette det som skal til for å gi oss den tryggheten vi trenger, for å også prestere i angrep. I enkelte tilfeller lykkes vi, men klarer da ikke å sette ballen i mål bak den tidligere Utleiramålvakten. Vi er altfor forsiktige og ikke engang på opplagte muligheter til skudd eller gjennombrudd griper vi sjansen. Ved pause viser tavla 8-15.

Etter hvilen får vi et par raske scoringer. Det utgjør likevel ikke den store forskjellen, i og med at vi ikke klarer å stå imot bakover. Midtveis i omgangen er de røde foran med hele 10 mål. Vi blir noe tøffere angrepsmessig, nok til at Byåsen tar en timeout. Elisabeth står bak flere flotte mål. Likevel har vi altfor dårlig uttelling, og til tross for mye flott spill og gode sjanser, evner vi ikke å utnytte disse godt nok. Det ender til slutt i et begredelig tap, 18-26.

Sanne kåres til vår beste spiller etter godt forsvarsspill mot Byåsens storscorer. I tillegg avslutter hun kampen på flott vis med noen fine scoringer.

Utleira - Byåsen Bredde 18-26 (8-15)