Brenner for barnehåndball

Postet av Utleira IL den 20. Okt 2022

Håndballen setter nå fokus mot neste generasjon håndballspillere i Utleira Håndball. I styret har Lina Torvik og Marianne Godøy kommet inn for å ha ekstra fokus på barnehåndball. De har allerede startet med flere tiltak som skal komme de yngste til gode.  

Kast ballen ble gjennomført i Utleirahallen på Tirsdag . Ivrige elever , lærere var med sammen Lina og Ida Brattreit som var med fra damelaget.  Det ble kastet mye ball og spist frukt. Nye baller var også på plass . 

Lina jobber i samarbeid med sportsutvikler med å lage en oversikt over aktiviteter og muligheter for både mini håndball turnering og håndballskoler for barn . Sette opp en god oversikt som kan gjenbrukes når nye tar over. Godt forhold til nærskoler er også viktig. Det neste som skjer nå er åpne treninger der nye håndballspillere kan komme å prøve håndball sammen med barn på samme alder. 

Kjenner du noen som har lyst å teste ut håndball, så er de hjertelig velkommen inn på våre lag treninger. Her skal de bli godt tatt imot av både medspillere og trenere. Det er aldri forsent å begynne med håndball!


 

Her kan du lese hvorfor Lina og Marianne brenner , så hardt for barnehåndballen.

 Hvorfor er barnehåndball så viktig for oss?

Lina sitt svar: Jeg har spilt håndball så lenge jeg kan huske, og har også prøvd en håndfull andre idretter som barn. Det er flere aspekter og erfaringer som gjør at jeg så gjerne vil at flest mulig barn skal få den samme gleden av idrettsdeltakelse som meg.

For det første så er det en sosial arena der man får mulighet til å knytte vennskap og bekjentskaper med folk man ellers ikke ville møtt. Idretten skaper relasjoner og binder folk sammen uansett hvor man befinner seg i livet og i verden.

For det andre er det en arena der man kan oppleve mestring og utvikling med fysisk aktivitet. I tillegg så bidrar fysisk aktivitet til ikke bare bedre fysisk helse, men også psykisk helse. Idretten kan være et fristed for barn, og kanskje en særdeles viktig arena for de som ikke finner seg til rette i skolen eller som har det vanskelig hjemme.

Idrett og fysisk aktivitet for meg er alt dette og litt til. Det er fristedet mitt. Plassen jeg opplever mestring og adrenalin. En arena jeg kan lære om organisasjon og samarbeid. Og ikke minst en plass der jeg har møtt flere av mine nærmeste venner.

 Marianne svar: Jeg har på samme måte som Lina drevet med mye forskjellig idrett siden jeg var liten. Håndballen har hatt en spesielt veldig viktig arena for meg gjennom min oppvekst.

Barnehåndball gir ikke bare muligheten for å være med og bli kjent med gode venner, men det er også et sted hvor man kan møte voksene utenfor hjemmet og skolen som ser deg. Man lærer ikke bare nye bevegelser og skudd, men også det å samarbeide og jobbe sammen mot et felles mål med andre.

Gjennom å spille håndball har jeg lært viktige verdier som jeg har tatt med meg videre til andre deler i livet. Deriblant at hardt arbeid, initiativ, engasjement og innsats lønner seg.

Barnehåndball gir også en unik mulighet til å få tillit og ta ansvar i ung alder. For meg er det viktig å forbedre tilbudet av barnehåndball slik at barn i nærområdet får et sted å gå til på ettermiddagene istedenfor å bli hengende på butikken eller andre steder.

 Også det at en voksen bryr seg og innimellom hører hvordan det går kan være avgjørende for barnas trivsel og oppvekst.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.