Øver treningsledelse ved å trene yngre lag

Postet av Utleira IL den 18. Nov 2022

Utleira ønsker at yngre trenere skal få muligheten til å utvikle seg gjennom å bidra på yngre lag gjennom både tigerskolen, tiger ekstra og inn mot yngre lag i klubben. Et av tiltakene vi virkelig har tro på er å samarbeide med videregående skoler der elever som går idrettslinjer kan få utført sin praksis gjennom å trene yngre lag i våre avdelinger. Dette er med å styrker muligheten for eleven og og øke kompetansen til våre foreldre trenere og samtidig finne potensielle trener spirer som ønsker å ta det videre innefor trenerytkret nå eller på et senere tidspunkt. 

Godt fornøyd gjeng etter trening i går. Tuva og Anne som står i midten første rekke fikk gave og applaus fra laget for innsatsen de hadde lagt ned for å gi spillere gode økter i sin praksis. 

 De siste fem ukene har to spillere hatt sin praksis gjennom å trene et av våre håndball lag i aldersklassen 2008. Det som har vært fint her er at det samtidig har vært oppstart på treningsutveksling i mellom Utleira og Nidelv håndball der lagene i klassen 2008 har en felles økt per uke for å gi et enda bedre tilbud til alle spillere i nærmiljø.  Her har også Utleira sine 2009 deltatt som hospitanter. 

Igår var vi tilstede for å se felles treningen gjennomført av Tuva Wilmann og Anne Hovdahl Vik. To meget engasjerte trenere som ga masse gode tilbakemeldinger til spillere underveis i økten. Helt klar kjøreplan på hele økta og god flyt med spillere som følte mestring.  Det er lite tvil om at vi må slippe til mange fler unge trenere som ønsker å utforske trener yrket.  Kompetanse på trenerfeltet kan man kun få gjennom å få muligheten til å praktisere samtidig som man tar utdanning på trener kurs.  I Utleira har vi i snitt 15-16 unge trenere som får praksis på trenerfeltet hver uke gjennom tigerskolen. 

Økten bygget seg fra småspill øvelser til helbanespill  og 3-2-1 forsvar som tema . Hele økten hadde en klar og tydelig oransj tråd. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.