God dag for Utleira på Byåsenlekene

Postet av Utleira IL den 23. Mai 2022

Søndag 22. mai arrangerte Byåsen friidrett Byåsenlekene for tredje gang. Rekorddeltakelse med 213 utøvere i alderen 6 til 28 år fra 19 ulike klubber.   Det ble konkurrert i øvelsene 60/100m, 60/80/100m hekk, 400/600/800m, kule, liten ball, lengde og høyde med tilløp.

Fra Utleira stilte 16 utøvere til start. Dagen startet med regn, men etterhvert kom solen og det ble gode forhold for friidrett og god steming på Dalgård stadion.

I de yngste klassene debuterte Ida Selvnes i klassen jener 9 år. Hun deltok på 60 meter, lengde og liten ball. Sarah Haga Øverkil deltok på 60 meter og lengde i klassen jenter 10 år, mens Iver Vullum-Bruer deltok på 60 meter og lengde og liten ball i gutter 10 år.  Dette foregikk dessverre så tidlig på dagen at ingen rakk å ta bilde av dem. Vi har heller ikke bilder av Eivind Ekle-Danielsen som deltok i lengde, gutter 14 år.

Guttene i 11 års klassen fikk med seg regnværet på starten av dagen. Her under premieutdeling på 60 meter.   Leon Hornemann Brevik med seier i klassen og Olav Ekle Danielsen på 3. plass.  Begge hadde 3 turer opp på pallen. Olav med 2. plass i 60 meter hekk og 3. plass på 600 meter og Leon med 1. plass i lengde og 3. plass i kule.

I klassen gutter 13 år, har Utleira en stor gjeng meg ivrige utøvere. Søndag var 4 av de på startstreken. Johannes Moe Heggem, Bjørn Noah Haga Øverkil, Vemund Urdalen og Kristoffer Schei.

Premieutdeling for 600 meter gutter 13 år. Kristoffer Schei ledet løpet fra start til mål, etter en vill spurtduell på slutten. Solid løp med ny personlig rekord på 1,47,33 min.

Meget tett mellom Johannes Moe Heggem og Bjørn Noah Haga Øverkil.  Johannes inn på 1,53,19 og Bjørn Noah inn på 1,53,09. Ny personlig rekord på begge.

Bjørn Noah Haga Øverkil med seier i lengde. Med god fart og spenst hoppet Bjørn Noah hele 4, 50 meter bortover i lengdegropa.

Vemund Urdalen raskest av våre på 60 meter i dag. Første gang under 9 sekund. Tiden ble 8,96 sek. Ett hundredel foran Bjørn Noah og 7 hundredeler foran Johannes. Innsatsen holdt til en 3. plass totalt i klassen. Vemund tok også 3. plass i kule med et resultat på 7,10 meter. God dag for Vemund med personlig rekord i begge øvelser.

Erle Vullum-Bruer før start på 60 meter. Det endte med solid ny personlig rekord på 9,61. Den gamle rekorden var på over 10 sekunder.

Helle Kjøl Johansen vant 60 meter for jenter 14 år. Her foran resultattavlen som viser 8,67 sek på 60 meter.

Malin Brokhaug Moe klar til 60 meter hekk i klassen jenter 14 år. Hun var på forhånd stor favoritt og skuffet ikke. Malin løp inn til seier og ny pers med tiden 10,26 sek. Hun deltok også i lengde. Også der ble det seier og ny personlig rekord med resultatet 4, 55 meter.

Kristine Næss stiller i klassen jenter 15 år. Da er det 100 meter som gjelder på utendørs stevner. I heat med både jenter 16 og jenter 17, var hun ikke favoritt på forhånd. Likevel løp hun raskere enn alle og kom inn til ny pers med tiden 13,51 sek.  Med dette resultatet har hun også klart UM kravet på 100 meter.

Wilma Hollås Hamborg og Johanne Jensås med dobbeltseier på 600 meter i jenter 14 år.  Wilma med årsbeste i Norge i år for jenter 14,  med tiden 1,40,10 min.  Johanne gjennomførte sin første friidrettkonkurranse og etter et godt taktisk løp, knep hun andreplassen med tiden 1,54,18 min.

Neste helg deltar Utleira Friidrett på BDO lekene på Stjørdal.