Futsal Elite med fem strake

Postet av Utleira IL den 28. Nov 2022

Utleira futsal elite herrer spilte i helga to seriekamper hjemme i Utleirahallen. Lørdag ble det seier 6-3 mot KFUM, og søndag seier 9-2 mot Sjarmtrollan.

Fasit så langt er fem strake seire og tabelltopp.

Utleira – KFUM 6-3 (2-1)

Vi tar til slutt en komfortabel seier mot KFUM etter at en god periode i andre omgang sendte oss fra 3-2 til 5-2. Vi tok ledelsen i første omgang etter et godt skudd fra Magnus Johansen og var i det hele tatt det førende laget. Flere gode sjanser til tross, det er KFUM som scorer det neste målet med et par minutter til pause. Heldigvis er Magnus Johansen på plass igjen like etter og sender oss til pause med 2-1-ledelse.

I andre omgang øker Oskar Andreassen jr. til 3-1, før KFUM reduserer til 3-2 og sikrer fornyet spenning. I vår gode periode øker Rickard Halvorsen og Sindre Welo til 4-2 og 5-2, før KFUM tar ut keeper med rundt 5 minutter igjen. De setter først en ball i mål til 5-3, men like etter tar Even R Kvalvær gnisten ut av motstanderen ved å sette ballen i tomt mål.

Alt i alt en bra gjennomføring som sender oss opp på toppen av tabellen.

Utleira – Sjarmtrollan 9-2 (5-1)

En strålende prestasjon sikrer kalassifre mot en av gullrivalene. Vi tar ledelsen før minuttet er spilt, og selv om Sjarmtrollan får en utligning blir det bare en parentes når vi kjører over dem og går til pause med 5-1.

I andre omgang fortsetter vi kjøret og øker kjapt til 7-1. Sjarmtrollan tar så ut keeper, og vi setter 8-1 i tomt mål. 9-1 kommer ved Robin Johansen, som scorer sitt aller første mål i Eliteserien. Sjarmtrollan reduserer så til 9-2 på tampen, som blir sluttresultatet.

Våre mål ble scoret av Oskar Andreassen (3), Simon Johansson, Erlend Vie (2), Lars Erling Killingberg, Andreas Økland og Robin Johansen.

Dagens Utleira-spiller ble Oscar Andreassen jr., som får gi 1000 kroner fra dagens kampsponsor Visiontech til et veldedig formål. Oskar ønsker å gi pengene til Zuccarellostiftelsen. Vi topper nå tabellen med 15 poeng på 5 kamper, foran Vesterålen futsal som har 12 på sine 5 kamper.

Neste helg kommer Fredrikshald (lørdag) og Sandefjord (søndag) til Utleirahallen.

Kampene spilles lørdag klokken 16:00 og søndag klokken 12:00

Lone på Team BDO

Lone Stolpen fra jenter 2007 er kalt inn til treningssamling med Team BDO J15. Samlingen finner sted i Abrahallen 2-4. desember. Team BDO er et lag/en gruppe bestående av de fremste spillerne innen sin årgang. Uttaket er hyggelig for Lone selv, og det viser samtidig at det jobbes godt i klubben vår, og at det er gode utviklingsmuligheter internt .

Lone er spent før samlingen, men gleder seg veldig. Dette vil være til stor inspirasjon, og noe hun tar med seg på veien videre i sin utvikling som fotballspiller.

Utleira IL gratulerer Lone med uttaket, og ønsker lykke til.

Lærerikt å delta på nasjonalt nivå runde en

Alle våre fire ungdomslag har i helga fått kjent litt på nivået som befinner seg rundt om i Norge. Det er lite tvil om at det jobbes godt i hel Norge som er en håndballnasjon i verdenstoppen både på gutte og jentesiden. '

Vårt g16 spilte to kamper imot Nøtterøy og Strindheim i Leangenhallen i Trondheim. første kamp mot Nøttørøy hadde guttene stigende kurve og klarte å skape mange gode situasjoner som igjen førte til at de tok mer og mer over . Det førte til at det ble en trygg seier i første kamp. Kamp nummer to var imot naboene fra Strindheim. Her førte Strindheim kampen nesten fra start til mål. Det ville seg ikke foran mål for våre spillere som igjen resulterte i at de ble liggenede litt bak. Ingen målfest av noen av lagene, men heller mye godt målvaktspill og forsvarspill. disse to lagene vil nok møtes igjen på flere arena utover i sesongen. Her var det også et meget godt publikum i ryggen som støttet guttene godt gjennom begge kampene.

Våre G16 spillere tenker nok allerede på hvordan de skal prestere enda bedre i neste runde.

vårt J16 lag møtte Vang fra Hamar og viking fra bergen. viking var et meget godt skolert lag med spillere allerede har tatt håndballen veldig langt både ferdighetsmessig og i valgsituasjoner. Vang spilte bring i fjor å var med igjen med samme mannskap i år.  Vang kampen sto og bikket frem og tilbake hele veien, men Vang gtrakk det lengste strået. Viking dro i fra i begge omgangen, men våre J16 spillere viste ekstrem god moral gjennom begge kamper og la seg aldri ned. Kjørte sitt spill og sto på vakt kampene gjennom. Veldig lærerikt. I dag skal spillere og trenere se kampene sammen. Foreldregruppa skapte meget god stemning på tribunen under kampene.

Celine og Alette ble kåret til kampens beste spillere. Celine fikk også Fair Play prisen grønt kort i kamp nummer to.

Vårt lerøy lag startet kampen mot Konnerud med å styringa fra start før det kom en litt yngre periode der konnerud tasr mer over. Trenere skifter forsvarsformasjon og stenger bakover helt i nesten 20 minutter som gjør at lagene følger hverandre jevnt gjennom hele kampen. Det kan gå begge veier helt mot slutten. Konnerud Stikker tilslutt av med en et målseier.  Mot Åsane følger Utleira jevnt hele kampen før det glipper litt mot slutten.  Åsanae slår senere på dagen Konnerud.  Lerøy laget har gjort en meget god helg imot to meget gode lag.

Det var god stemning på vårt første års Lerøy lag i Bergen. Liv Alva, Malin og Viktoria gjorde alle gode prestasjoner med laget i Bergen.

Lerøy laget på guttesiden spilte imot Øyestad og Bækkelaget i sin første runde i Lerøy. Det ble to kamper guttene fikk kjenne på et godt nasjonalt nivå. Øyestadtar kontroll fra start i kampen, men våre gutter holder stortsett avstand helt inn. Litt jevnere kamputvikling imot Bækkelaget hovr gutten følger tett før det blir litt større avstand imot slutten. Alt i alt så ble det en godkjent runde av våre Lerøy gutter.

Vår samarbeidsklubb Tiller som har hovedansvar på Lerøy laget . Her i treningskamp mot G16.

All lagene har nå høstet erfaring og skal ut i nye runder nå i Desember.  alle våre lag kan følges på Instagram. Der skaper de mye innhold for de som ønsker å følge lagene tettere.

Handball.no

Ungdommen skal representere Utleira håndball på nasjonalt nivå

Postet av Utleira IL den 25. Nov 2022

I helga skal fire lag ut og representere Utleira i de landsdekkende seriene.Bring og Lerøy .Det er historisk at Utleira er med på hele fire arena i sammen med sin partner klubb Tiller. Vi vil komme tilbake med en større sak der alle lags trenere, noen spillere , lagleder og klubb skal få si litt om denne satsningen inn mot å delta på seriespill som ombefatter å møte andre yngre lag i konkurranse situasjoner gjennom en hel sesong.

Utleira håndball har som mål å delta , men har ingen ambisjoner om at de yngste må vinne . Det viktigste for klubben er at flest mulig unge spillere får kjenne på nivået som er i resten av landet. Vi vet at det jobbes ekstremt godt med 15 - 19 års håndball stortsett i hele Norge. Stavanger, Bergen, Kristiansand og Oslo og omegn er fire områder som har mange gode klubbmiljø i disse årsklassene . Det er lærerikt både for klubb, trenere og spillere å møte lag og klubber vi kan lære av.

Bring jentene reiser til Hamar og skal spille mot Wang og Viking på søndag. Kampene går på My game. Søndag 27.november.

Søndag 27 . November skal Bring guttene spille i Leangen hallen mot Strindheim og Nøtterøy . Kampene kan du se live eller på My game.

søndag 26. November spiller vårt lerøy lag for jenter i Bergen mot Konnerud og Åsane. Kampene kan du se på My game.

Tiller som er vår samarbeidsklubb på guttesiden spiller sine Lerøy kamper mot Bækkelaget og Øyestad. Kampene kan du se på My game. 26.november.

Vi ønsker alle lagene  lykke til og håper dere får lært masse med å delta på dette nivået. Det er som Nils Arne Eggen engang sa " en ting er å kvalifisere seg, men kampene skal også spilles " .Det tok Rosenborg mange år med internasjonal satsing før resultatene kom. Det samme gjelder Utleira håndball. Det er første gang vi deltar på dette nivået fordelt på mange årsklasser, så læringskurven kan bli bratt.  Vi heier på dere alle å er stolte av at lagene skal ut og representere klubben på nasjonalt nivå i aldersebestemt håndball.

Bring link :

Våre bring lag er i pulje 1.

Lerøy link :

Våre lerøy lag spiller i Pulje 3.

Øver treningsledelse ved å trene yngre lag

Postet av Utleira IL den 18. Nov 2022

Utleira ønsker at yngre trenere skal få muligheten til å utvikle seg gjennom å bidra på yngre lag gjennom både tigerskolen, tiger ekstra og inn mot yngre lag i klubben. Et av tiltakene vi virkelig har tro på er å samarbeide med videregående skoler der elever som går idrettslinjer kan få utført sin praksis gjennom å trene yngre lag i våre avdelinger. Dette er med å styrker muligheten for eleven og og øke kompetansen til våre foreldre trenere og samtidig finne potensielle trener spirer som ønsker å ta det videre innefor trenerytkret nå eller på et senere tidspunkt.

Godt fornøyd gjeng etter trening i går. Tuva og Anne som står i midten første rekke fikk gave og applaus fra laget for innsatsen de hadde lagt ned for å gi spillere gode økter i sin praksis.

De siste fem ukene har to spillere hatt sin praksis gjennom å trene et av våre håndball lag i aldersklassen 2008. Det som har vært fint her er at det samtidig har vært oppstart på treningsutveksling i mellom Utleira og Nidelv håndball der lagene i klassen 2008 har en felles økt per uke for å gi et enda bedre tilbud til alle spillere i nærmiljø.  Her har også Utleira sine 2009 deltatt som hospitanter.

Igår var vi tilstede for å se felles treningen gjennomført av Tuva Wilmann og Anne Hovdahl Vik. To meget engasjerte trenere som ga masse gode tilbakemeldinger til spillere underveis i økten. Helt klar kjøreplan på hele økta og god flyt med spillere som følte mestring.  Det er lite tvil om at vi må slippe til mange fler unge trenere som ønsker å utforske trener yrket.  Kompetanse på trenerfeltet kan man kun få gjennom å få muligheten til å praktisere samtidig som man tar utdanning på trener kurs.  I Utleira har vi i snitt 15-16 unge trenere som får praksis på trenerfeltet hver uke gjennom tigerskolen.

Økten bygget seg fra småspill øvelser til helbanespill  og 3-2-1 forsvar som tema . Hele økten hadde en klar og tydelig oransj tråd.

Tiger cup fylles opp!

Postet av Utleira IL den 17. Nov 2022

Det er veldig gøy å se at så mange har lyst å delta på Tiger cup i mellomjula. Vi gleder oss til dager fylt med masse god håndball . Vi har plass til flere, men veldig fornøyd med påmelding så langt! Vi skal rigge hallen med godt utvalg i kiosk og legge til rette for gode opplevelser for trenere, spillere, lageldere, foreldre og ellers alle som kommer innom.Alle kamper i den årsklassen du deltar spilles på en dag.  Velkommen på Tiger cup !

Vel møtt på Tiger cup !

En meget spennende toppkamp i 2.divisjon

Postet av Utleira IL den 15. Nov 2022

Det er ikke altfor mange kamper før jul, så 2.divisjon har jobbet godt med å holde alle på tå hev inn mot kampene.  Ikke noe unntak mot Ntnui som har hatt en meget god start på sesongen . To lag i god form som møttes i Dragvollhallen. Utleira kom best ut av startblokkene , men ingen klarte å ta kommandoen i kampen i første omgang. Ntnui tok føringen, men Utleira snudde det mot slutten å fikk en knapp et måls ledelse til pause.

Vi satser på full hall på hjemmebane 4.Desember

I 2.omgang tok Utleira kommandoen fra start og dro i fra med en fire målsledelse. Studentene hadde ingen planer om å legge seg bakpå å fikk igjen kontakt og snudde kampen til sin fordel. Utleira klarte å snu kampen helt på slutten, men Ntnui utlignet helt på tampen, så resultat ble 31-31. Dette var en toppkamp i mellom to lag som begge ønsket seg to poeng.  Utleira er fortsatt eneste lag som ikke har tapt i 2.divisjon avdeling 4. Neste kamp er hjemme mot Byåsen 4.Desember kl. 1500 . Der satser vi på full hall og topp støtte til vårt 2.divisjonslag.

Eirin skogen hadde noen viktige scoringer i slutt fasen på begge omganger imot Ntnui .

Åpen treningssamling med Trondheim Idrettsklinikk

Postet av Utleira IL den 14. Nov 2022

INVITASJON TIL TRENINGSSAMLING MED TRONDHEIM IDRETTSKLINIKK

Utleira IL i samarbeid med Trondheim Idrettsklinikk inviterer alle utøvere, fra og med det året man fyller 14 år (2008) og opp til og med senior, til treningshelg 25-27. november.

Samlingen vil finne sted i Idrettsklinikkens lokaler i Granåsen.

Hovedfokus gjennom helga vil være opplæring i styrketrening, spenst- og hurtighetstrening, samt skadeforebygging og restitusjon.

Kurset vil inneholde både teori og praksis, og utøverne vil etter endt kurs ha utarbeidet sitt eget idrettspesifikke program til bruk ved egentrening.

Trondheim Idrettsklinikk er ansvarlig for kursgjennomføring, og stiller med trenere som har både generell og spesiell kompetanse innen fagfeltet.

Postet av Utleira IL den 7. Nov 2022

Vårt damelag i futsal vant helgas Heimdal Indoor. Cupen var den første for sesongen, og en nyttig gjennomkjøring før seriespillet starter.

Laget vant alle tre kampene i gruppespillet. Mot henholdsvis Ranheim 1, Leinstrand/Byneset 1, og Nidelv.

Seier 5-1 mot Ranheim 2 i kvartfinalen ble fulgt opp med 5-1 mot Tiller i semifinalen.

Etter en spennende finalen og seier 1-0 mot NTNUI, kunne laget løfte den største pokalen som beviset på seier i turneringen

Maren Holte (06) ble av juryen kåret til finalens beste spiller

Vi skal på TV. BlimE å dans BlimE-dansen på søndag.

Postet av Utleira IL den 4. Nov 2022

I pausen på Håndball damer 2. div-kampen mot CSK 2 kl 15.00 skal vi danse BlimE-dansen som skal ut på alle sosiale medier og ikke minst på NRK. Alle som danser får gratis inngang til kampen kl 15.00, i tillegg til gratis drikke ved kjøp av pizza til kr 50,- Vi håper alle stiller opp i drakt og/eller supporterutstyr. La oss farge dansen oransje på søndag.
Husk å øv på dansen

Vellykket Kick Off

Postet av Utleira IL den 2. Nov 2022

Helgas Kick Off i futsal ble en suksess. Lagene gjennomførte treninger både lørdag og søndag, og hadde sosial samling med pizza lørdag ettermiddag.

Det nærmer seg første runde i seriespillet for våre lag som skal delta der. Vi stiller med lag i klassen gutter og jenter 13 år (nytt av året), i tillegg til tre damelag og et herrelag i 2 divisjon.

Våre lag er også påmeldt i ulike cuper gjennom vinteren. Utleira IL ønsker alle lag lykke til med futsalsesongen 2022/23