Ungdommen skal representere Utleira håndball på nasjonalt nivå

Postet av Utleira IL den 25. Nov 2022

I helga skal fire lag ut og representere Utleira i de landsdekkende seriene.Bring og Lerøy .Det er historisk at Utleira er med på hele fire arena i sammen med sin partner klubb Tiller. Vi vil komme tilbake med en større sak der alle lags trenere, noen spillere , lagleder og klubb skal få si litt om denne satsningen inn mot å delta på seriespill som ombefatter å møte andre yngre lag i konkurranse situasjoner gjennom en hel sesong.

Utleira håndball har som mål å delta , men har ingen ambisjoner om at de yngste må vinne . Det viktigste for klubben er at flest mulig unge spillere får kjenne på nivået som er i resten av landet. Vi vet at det jobbes ekstremt godt med 15 - 19 års håndball stortsett i hele Norge. Stavanger, Bergen, Kristiansand og Oslo og omegn er fire områder som har mange gode klubbmiljø i disse årsklassene . Det er lærerikt både for klubb, trenere og spillere å møte lag og klubber vi kan lære av. 


Bring jentene reiser til Hamar og skal spille mot Wang og Viking på søndag. Kampene går på My game. Søndag 27.november.

Søndag 27 . November skal Bring guttene spille i Leangen hallen mot Strindheim og Nøtterøy . Kampene kan du se live eller på My game. 

søndag 26. November spiller vårt lerøy lag for jenter i Bergen mot Konnerud og Åsane. Kampene kan du se på My game. 

Tiller som er vår samarbeidsklubb på guttesiden spiller sine Lerøy kamper mot Bækkelaget og Øyestad. Kampene kan du se på My game. 26.november. 

Vi ønsker alle lagene  lykke til og håper dere får lært masse med å delta på dette nivået. Det er som Nils Arne Eggen engang sa " en ting er å kvalifisere seg, men kampene skal også spilles " .Det tok Rosenborg mange år med internasjonal satsing før resultatene kom. Det samme gjelder Utleira håndball. Det er første gang vi deltar på dette nivået fordelt på mange årsklasser, så læringskurven kan bli bratt.  Vi heier på dere alle å er stolte av at lagene skal ut og representere klubben på nasjonalt nivå i aldersebestemt håndball. 


Bring link : 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/bringserien/bringserien-2022-23/avdelinger-i-bringserien-202223/

Våre bring lag er i pulje 1. 

Lerøy link : 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/leroyserien/leroyserien-2022-23/avdelinger-i-leroyserien-202223/

Våre lerøy lag spiller i Pulje 3. 
Øver treningsledelse ved å trene yngre lag

Postet av Utleira IL den 18. Nov 2022

Utleira ønsker at yngre trenere skal få muligheten til å utvikle seg gjennom å bidra på yngre lag gjennom både tigerskolen, tiger ekstra og inn mot yngre lag i klubben. Et av tiltakene vi virkelig har tro på er å samarbeide med videregående skoler der elever som går idrettslinjer kan få utført sin praksis gjennom å trene yngre lag i våre avdelinger. Dette er med å styrker muligheten for eleven og og øke kompetansen til våre foreldre trenere og samtidig finne potensielle trener spirer som ønsker å ta det videre innefor trenerytkret nå eller på et senere tidspunkt. 

Godt fornøyd gjeng etter trening i går. Tuva og Anne som står i midten første rekke fikk gave og applaus fra laget for innsatsen de hadde lagt ned for å gi spillere gode økter i sin praksis. 

 De siste fem ukene har to spillere hatt sin praksis gjennom å trene et av våre håndball lag i aldersklassen 2008. Det som har vært fint her er at det samtidig har vært oppstart på treningsutveksling i mellom Utleira og Nidelv håndball der lagene i klassen 2008 har en felles økt per uke for å gi et enda bedre tilbud til alle spillere i nærmiljø.  Her har også Utleira sine 2009 deltatt som hospitanter. 

Igår var vi tilstede for å se felles treningen gjennomført av Tuva Wilmann og Anne Hovdahl Vik. To meget engasjerte trenere som ga masse gode tilbakemeldinger til spillere underveis i økten. Helt klar kjøreplan på hele økta og god flyt med spillere som følte mestring.  Det er lite tvil om at vi må slippe til mange fler unge trenere som ønsker å utforske trener yrket.  Kompetanse på trenerfeltet kan man kun få gjennom å få muligheten til å praktisere samtidig som man tar utdanning på trener kurs.  I Utleira har vi i snitt 15-16 unge trenere som får praksis på trenerfeltet hver uke gjennom tigerskolen. 

Økten bygget seg fra småspill øvelser til helbanespill  og 3-2-1 forsvar som tema . Hele økten hadde en klar og tydelig oransj tråd. Tiger cup fylles opp!

Postet av Utleira IL den 17. Nov 2022

Det er veldig gøy å se at så mange har lyst å delta på Tiger cup i mellomjula. Vi gleder oss til dager fylt med masse god håndball . Vi har plass til flere, men veldig fornøyd med påmelding så langt! Vi skal rigge hallen med godt utvalg i kiosk og legge til rette for gode opplevelser for trenere, spillere, lageldere, foreldre og ellers alle som kommer innom.Alle kamper i den årsklassen du deltar spilles på en dag.  Velkommen på Tiger cup ! 


https://tigercuphandball.cups.nu/nb/start

Vel møtt på Tiger cup ! En meget spennende toppkamp i 2.divisjon

Postet av Utleira IL den 15. Nov 2022

Det er ikke altfor mange kamper før jul, så 2.divisjon har jobbet godt med å holde alle på tå hev inn mot kampene.  Ikke noe unntak mot Ntnui som har hatt en meget god start på sesongen . To lag i god form som møttes i Dragvollhallen. Utleira kom best ut av startblokkene , men ingen klarte å ta kommandoen i kampen i første omgang. Ntnui tok føringen, men Utleira snudde det mot slutten å fikk en knapp et måls ledelse til pause. 

Vi satser på full hall på hjemmebane 4.Desember 

I 2.omgang tok Utleira kommandoen fra start og dro i fra med en fire målsledelse. Studentene hadde ingen planer om å legge seg bakpå å fikk igjen kontakt og snudde kampen til sin fordel. Utleira klarte å snu kampen helt på slutten, men Ntnui utlignet helt på tampen, så resultat ble 31-31. Dette var en toppkamp i mellom to lag som begge ønsket seg to poeng.  Utleira er fortsatt eneste lag som ikke har tapt i 2.divisjon avdeling 4. Neste kamp er hjemme mot Byåsen 4.Desember kl. 1500 . Der satser vi på full hall og topp støtte til vårt 2.divisjonslag. 

Eirin skogen hadde noen viktige scoringer i slutt fasen på begge omganger imot Ntnui . 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7626528
Åpen treningssamling med Trondheim Idrettsklinikk

Postet av Utleira IL den 14. Nov 2022

INVITASJON TIL TRENINGSSAMLING MED TRONDHEIM IDRETTSKLINIKK

Utleira IL i samarbeid med Trondheim Idrettsklinikk inviterer alle utøvere, fra og med det året man fyller 14 år (2008) og opp til og med senior, til treningshelg 25-27. november. 

Samlingen vil finne sted i Idrettsklinikkens lokaler i Granåsen. 

Hovedfokus gjennom helga vil være opplæring i styrketrening, spenst- og hurtighetstrening, samt skadeforebygging og restitusjon.

Kurset vil inneholde både teori og praksis, og utøverne vil etter endt kurs ha utarbeidet sitt eget idrettspesifikke program til bruk ved egentrening.

Trondheim Idrettsklinikk er ansvarlig for kursgjennomføring, og stiller med trenere som har både generell og spesiell kompetanse innen fagfeltet.

Maks 30 plasser totalt, og bindende påmelding gjøres via lenken under

https://app.rubic.no/Public/Events/4453   

Hva får utøverne:

  • 1 felles treningssamling med oppfølging i mindre grupper underveis
  • Fri tilgang til treningsstudio i Utleirahallen i ett år

Kostnad Kr. 1.000, -


FORELØPIG PROGRAM 

Fredag 25. november

  • 17:00 – 18:00     Foredrag om skadeforebygging
  • 18:00 – 19:00     Treningsøkt med samme tema

Lørdag 26. november

  • 10:00 – 11:30     Innføring i hurtighet- og spensttrening
  • 11:30 – 12:30     Foredrag om styrke og eksplosivitetstrening for idrettsutøvere   
  • 12:30 – 14:00     Løfteteknikk i baseøvelser

Søndag 27. november

  • 10:00 – 11:30     Basisstyrke
  • 11:30 – 12:30     Foredrag om hvordan få maks ut av treningen din (kosthold, søvn og

restitusjon)

  • 12:30 – 14:00     Løfteteknikk i baseøvelser

 

 HUSK EGEN DRIKKEFLASKE OG MATPAKKE ALLE DAGENE
Gull i Heimdal Indoor

Postet av Utleira IL den 7. Nov 2022

Vårt damelag i futsal vant helgas Heimdal Indoor. Cupen var den første for sesongen, og en nyttig gjennomkjøring før seriespillet starter. 

Laget vant alle tre kampene i gruppespillet. Mot henholdsvis Ranheim 1, Leinstrand/Byneset 1, og Nidelv.

Seier 5-1 mot Ranheim 2 i kvartfinalen ble fulgt opp med 5-1 mot Tiller i semifinalen.

Etter en spennende finalen og seier 1-0 mot NTNUI, kunne laget løfte den største pokalen som beviset på seier i turneringen

Maren Holte (06) ble av juryen kåret til finalens beste spillerVi skal på TV. BlimE å dans BlimE-dansen på søndag.

Postet av Utleira IL den 4. Nov 2022


I pausen på Håndball damer 2. div-kampen mot CSK 2 kl 15.00 skal vi danse BlimE-dansen som skal ut på alle sosiale medier og ikke minst på NRK. Alle som danser får gratis inngang til kampen kl 15.00, i tillegg til gratis drikke ved kjøp av pizza til kr 50,- Vi håper alle stiller opp i drakt og/eller supporterutstyr. La oss farge dansen oransje på søndag.
Husk å øv på dansen

https://www.youtube.com/watch?v=zktfg0EqOgkVellykket Kick Off

Postet av Utleira IL den 2. Nov 2022

Helgas Kick Off i futsal ble en suksess. Lagene gjennomførte treninger både lørdag og søndag, og hadde sosial samling med pizza lørdag ettermiddag.

Det nærmer seg første runde i seriespillet for våre lag som skal delta der. Vi stiller med lag i klassen gutter og jenter 13 år (nytt av året), i tillegg til tre damelag og et herrelag i 2 divisjon.

Våre lag er også påmeldt i ulike cuper gjennom vinteren. Utleira IL ønsker alle lag lykke til med futsalsesongen 2022/23