Utleira i Veteran-NM

Postet av Utleira IL den 31. Okt 2022

Vanligvis har du sett og hørt dem fra sidelinja, eller midt på gulvet, mens neste øvelse forklares. Men i helga børstet denne gjengen støv av både sko og gamle kunster under Veteran-NM i håndball i Bergen.

Utleira stilte med ett herrelag og ett damelag i turneringen med over 1400 deltakere. Forut for turneringen har støtten fra nære og fjerne bekjente i Trondheim vært ganske lik. Ingen har lagt seg borti taktikk, treningsgrunnlag, eller generell fysisk forfatning. og innholdet i lykkeønskningene har vært tilnærmet ordrett den samme: Itj skad dæ no. Her har samtlige fulgt rådene, og ingen er blitt en del av statistikken på Haukeland sykehus. Derimot kan vi skryte av at Nils A. Eggen ble toppscorer i gruppa, og herrelaget vant samtlige av andreomgangene. For de som er mer opptatt av statistikk og tall, kan vi tilføye at det ble en seier og tre knepne tap for gutter 40.

Hadde damelaget hatt litt mer stang inn i kampen mot Sotra, som endte 10-11, hadde vi notert samme antall seire som herrelaget.

I en helg fylt med håndballglede, sure strømper og en god innsats både i angrep og forsvar, har det vært imponerende å se hva som skjer når gamle sirkushester igjen kjenner lukta av klisterTemakveld: Hvordan oppnå innenforskap?

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2022

PÅMELDING HER:
https://docs.google.com/forms/d/1hQHoq_Q87LnwkyUgMxv0O1a_T5uwMcM44iWdF9agP24/viewform?edit_requested=trueTEMAKVELD

Hvordan oppnå innenforskap? Trøndelag Idrettskrets inviterer til en temakveld om sosial bærekraft.

Tid: 07. november 2022 kl.1730-1900

Sted: Digitalt (lenke sendes ut til påmeldte deltakere)

Målgruppe: Styret, ledere og frivillige i idrettslag i Trøndelag- og andre som vil lære mer om hvordan inkludere alle barn og forhindre utenforskap.


Program

BÆREKRAFT- de sosiale bærekraftsmålene.

Hvordan se i sammenheng med klima og økonomiske mål?

Ved Trøndelag idrettskrets, Gina Thrane

SOMMEREVENTYRET, ukene 25-30 i Klæbu idrettslag, ved Kate Tømmervold

Et bredt spekter av aktiviteter (gratis) ute og inne, både idrett, kreativt verksted, matlaging og friluftsliv som også er tilrettelagt for deltakere med funksjonsnedsettelse.

-              Økonomi som barriere

-              Barn med funksjonsnedsettelser

-              Barn med minoritetsbakgrunn

-              Engasjere ungdom som aktivitetsledere

HOMMELVIK GUTS (Hommelvik fotball) er et lag for de som ikke har noe lag.

Ved Geir Lystrup Ness.

Vi er representert med mange diagnoser: Celebral Parese, ADHD, ADD, Thourettes syndrom, Asperger syndrom, Heminasal Aplasi, Turners syndrom, barn med dårlig motorikk, barn med god motorikk, men uten ambisjoner, barn med relasjonsskade. –Gutter, jenter, innvandrere og norske. Vi setter ingen grenser for hvem som kan være med hos oss
Oppstart Tiger Ekstra futsal

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2022

Tiger Ekstra futsal

Fredag 4. november sparker vi i gang Tiger Ekstra futsal.

Dette er treninger hvor utøvere i alderen 9-14 år (2013-2008) kan melde seg på via Superinvite. Lagsapparatet for de aktuelle aldersgruppene vil motta nærmere informasjon om dette innen få dager.

Link til påmelding https://www.superinvite.no/#/invitation/9306b519cdfe94d2c8fc0e733b0b8842 

Treningene gjennomføres i Utleirahallen på fredag ettermiddag, og tilbudet er gratis for alle medlemmer i Utleira IL.  

Hovedfokus på treningene vil være individuell ferdighetsutvikling innen futsal, men selvfølgelig også mye spillrelatert aktivitet.

Spillere og trenere fra Utleira futsal/fotball vil utgjøre teamet som har ansvaret for planleggingen og gjennomføringen av øktene.

Vi deler opp i to treningsgrupper:

9-11 år (2011 – 2013) klokken 17:45 - 18:45

12-14 år (2010 – 2008) klokken 18:45 - 19:45

Maks antall deltakere pr. trening er 30.Kick Off futsal

Postet av Utleira IL den 27. Okt 2022

Lørdag og søndag 29 og 30. oktober er det Kick Off futsal for ungdoms- og seniorlagene i Utleira (2009-senior). 

Lagene gjennomfører treninger både lørdag og søndag. Før lørdagens Eliteseriekamp mellom Utleira og Freidig, avholdes informasjonsmøte med Pizza og drikke. Etterpå er det kamp og fult trøkk i hallen.

I seriespillet er vi påmeldt med 3 lag i klassen damer senior, og 1 lag i klassen herrer senior. Nytt av året er at NFF Trøndelag starter opp med seriespill i futsal for aldersgruppen 2009. Vi er her representert med lag i både gutte- og jenteklassen. 

Vi ser fram mot en lærerik og morsom futsalsesong for alle lagene i Utleira IL.

Kampstart runde 1 i Eliteserien er lørdag 29. oktober klokken 16:00Innholdsrik håndballhelg

Postet av Utleira IL den 24. Okt 2022

I helga har det vært spilt mange kamper i Utleira håndball med lag i alle aldre. Sesongen er i gang for stortsett alle lag i klubben. Mye godt innhold gjennom helga og helt sikkert mye som trenere og spillere ønsker skal bli bedre. Våre ungdomslag og seniorlag har blitt veldig gode på å oppdatre på sosiale medier og Min håndball har kampforløpene og resultat fra all kamper der det telles mål. 

 

 

Her har dere en liste over alle kamper gjennomført i helga. Trykk på kampnr. og innhold i kamper kommer opp. For de som liker å følge med , så er dette en fin plass og få med seg alt som skjer på kampdager i klubb. 

https://www.handball.no/system/klubbdagbok/?clubId=61044Gode prestasjoner på fotballbanen

Postet av Utleira IL den 24. Okt 2022

De fleste av våre lag har nå spilt sin siste seriekamp for sesongen. Gjennom en god treningshverdag med fokus på stadig utvikling for enkeltspillere og laget, har det også blitt gode resultater. 

Etter en nervepirrende serieinnspurt ble Utleira G16 i dag seriemester i 1 divisjon 2022 med Utleira 1. Utleira 2 har også hatt en sterk høstsesong og ble nummer 2 i 3. divisjon.
Her med lagbilde av Utleira 1 etter siste seriekamp og arbeidsseier 2-1 mot Orkla. Nå er det sesongavslutning med tur til Sodvincup til helga, før forberedelsene til neste sesong med nysatsing på G19 i Utleira sammen med Freidig G19 for 2006-guttene. 2007-guttene tar med seg erfaringene til neste års G16 sammen med 2008-kullet.


Gratulerer til Utleira J17 med en strålende 2.plass i 0.divisjon, kun slått av Tiller på høyeste nivå i Midt-Norge. Hele 26 jenter har bidratt på banen i løpet av høstsesongen. Siste seriekamp ender med 4-1 over Strindheim på hjemmebane i formiddag
Nå tar vi en kort pause før futsal-sesongen sparkes i gang med cuper, sant seriespill på seniornivå med ett lag fra J17


J13 år ble nummer 2 i seriespillet etter en nervepirrende slutt på sesongen. Seier mot Freidig i siste serierunde vil gitt 1 plass i 1 divisjon og spill om kretsmesterskapet mot den andre divisjonsvinneren. Kampen endte 1-1, og vi gratulerer Heimdal med seriemesterskapet. Gruppen stilte også med lag i 7er-serien. Alle spillerne har bidratt på begge lagene, og gruppen har vist stor progresjon gjennom hele sesongen. Nå ser vi fram til masse god futsalaktivitet i vinter. Gruppen er påmeldt med to lag til vinterens seriespill i futsal.Brenner for barnehåndball

Postet av Utleira IL den 20. Okt 2022

Håndballen setter nå fokus mot neste generasjon håndballspillere i Utleira Håndball. I styret har Lina Torvik og Marianne Godøy kommet inn for å ha ekstra fokus på barnehåndball. De har allerede startet med flere tiltak som skal komme de yngste til gode.  

Kast ballen ble gjennomført i Utleirahallen på Tirsdag . Ivrige elever , lærere var med sammen Lina og Ida Brattreit som var med fra damelaget.  Det ble kastet mye ball og spist frukt. Nye baller var også på plass . 

Lina jobber i samarbeid med sportsutvikler med å lage en oversikt over aktiviteter og muligheter for både mini håndball turnering og håndballskoler for barn . Sette opp en god oversikt som kan gjenbrukes når nye tar over. Godt forhold til nærskoler er også viktig. Det neste som skjer nå er åpne treninger der nye håndballspillere kan komme å prøve håndball sammen med barn på samme alder. 

Kjenner du noen som har lyst å teste ut håndball, så er de hjertelig velkommen inn på våre lag treninger. Her skal de bli godt tatt imot av både medspillere og trenere. Det er aldri forsent å begynne med håndball!


 

Her kan du lese hvorfor Lina og Marianne brenner , så hardt for barnehåndballen.

 Hvorfor er barnehåndball så viktig for oss?

Lina sitt svar: Jeg har spilt håndball så lenge jeg kan huske, og har også prøvd en håndfull andre idretter som barn. Det er flere aspekter og erfaringer som gjør at jeg så gjerne vil at flest mulig barn skal få den samme gleden av idrettsdeltakelse som meg.

For det første så er det en sosial arena der man får mulighet til å knytte vennskap og bekjentskaper med folk man ellers ikke ville møtt. Idretten skaper relasjoner og binder folk sammen uansett hvor man befinner seg i livet og i verden.

For det andre er det en arena der man kan oppleve mestring og utvikling med fysisk aktivitet. I tillegg så bidrar fysisk aktivitet til ikke bare bedre fysisk helse, men også psykisk helse. Idretten kan være et fristed for barn, og kanskje en særdeles viktig arena for de som ikke finner seg til rette i skolen eller som har det vanskelig hjemme.

Idrett og fysisk aktivitet for meg er alt dette og litt til. Det er fristedet mitt. Plassen jeg opplever mestring og adrenalin. En arena jeg kan lære om organisasjon og samarbeid. Og ikke minst en plass der jeg har møtt flere av mine nærmeste venner.

 Marianne svar: Jeg har på samme måte som Lina drevet med mye forskjellig idrett siden jeg var liten. Håndballen har hatt en spesielt veldig viktig arena for meg gjennom min oppvekst.

Barnehåndball gir ikke bare muligheten for å være med og bli kjent med gode venner, men det er også et sted hvor man kan møte voksene utenfor hjemmet og skolen som ser deg. Man lærer ikke bare nye bevegelser og skudd, men også det å samarbeide og jobbe sammen mot et felles mål med andre.

Gjennom å spille håndball har jeg lært viktige verdier som jeg har tatt med meg videre til andre deler i livet. Deriblant at hardt arbeid, initiativ, engasjement og innsats lønner seg.

Barnehåndball gir også en unik mulighet til å få tillit og ta ansvar i ung alder. For meg er det viktig å forbedre tilbudet av barnehåndball slik at barn i nærområdet får et sted å gå til på ettermiddagene istedenfor å bli hengende på butikken eller andre steder.

 Også det at en voksen bryr seg og innimellom hører hvordan det går kan være avgjørende for barnas trivsel og oppvekst.
Utleira 2.divisjon med to klare borteseire i helga

Postet av Utleira IL den 16. Okt 2022

Det ble en godt gjennomført første kamp mot Kongsvinger Lørdag. Kongsvinger hadde lagd gode rammer rundt arrangementet. Hjemmelaget hang med litt i starten før Utleira bygde mer og mer på sitt gode forsvarspill som igjen ga god uttelling fremover på banen. Slutt resultatet ble 21 -31 favør Utleira .


Hannah Tornes ble kåret til kampens beste spiller lørdag ( bildet fra tidligere hjemmekamp)

https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=7626510


I dag var det klart for ny bortekamp imot LFH09 . Her ble det tidlig klart at Utleira var noen nummer for store for hjemmelaget. Utleira dro kraftig i fra fra start til slutt i kampen. Tre målvakter fikk prøvd seg i denne kampen. Totalt bare 18 mål bakover på banen og 36 mål i angrep. Hele 10 målscorere vitner om at laget begynner å sette seg.  God bredde i stallen blir viktig gjennom en lang sesong. 

Tuva Wilmann fikk bestemannspris på søndag med 7 fulltreffere og godt forsvarspill.

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7626512

Neste kamp for Utleira er hjemme mot charlottenlund den 6.11. Nå venter et par gode treningsuker for spillere og trenere. 
Papirdugnad Høst 2022

Postet av Utleira IL den 13. Okt 2022

Håndball- og fotballavdelingen har felles toalettpapirdugnad. Det er selvfølgelig åpent for utøvere i andre idretter å kjøpe varer. Begge idretter er avhengige av god oppslutning på dugnaden for at vi skal kunne fortsette med de aktiviteter og planer vi har.

Utleveringen foregår hos Nor Engros AS  Sluppenvegen 10B på følgende tidspunkt

  • Onsdag 19. oktober kl. 18:00 - 20:00
  • Torsdag 20. oktober kl. 18:00 - 20:00

Bli sittende i bilen gjennom hele utdelingen. Alle skal registreres hos vakter i gule vester før papiret deles ut.

Produkter:
Toalettpapir:  Katrin Plus-kvalitet sekk med 7 pk a 6 ruller (36 m pr. rull)
Tørkerull:       Katrin Plus-kvalitet sekk med 5 pk a 4 ruller (14 m pr. rull)

Hvor mye må hver spiller/familie selge?
Alle familier, uavhengig av antall spillere, bestiller minimum 1 pakke bestående av 5 enheter. 

Det er 3 forskjellige pakker å velge mellom.        

Pakke A:        5 sekker toalettpapir
Pakke B:        4 sekker toalettpapir, 1 sekk tørkerull
Pakke C:        3 sekker toalettpapir, 2sekker tørkerull

Pris pr. pakke                       kr 1.750,-        

Flere valg:

  • 1 ekstra sekk toalettpapir kr 350
  • 1 ekstra sekktørkepapir kr 350

Bestillingsfrist
Vi foretrekker at alle legger inn bestilling på forhånd via Rubic for å lette gjennomføringen av dugnaden. Bestillingslink:
https://app.rubic.no/Public/Events/4294. Det vil bli mulig å betale med Vipps under utleveringen

Bestillingsfrist innen 18. oktober kl. 23.59

 

VELKOMMEN TIL DUGNAD
Utleira Fotball og Utleira Håndball

Elin I. Blakstad (elin@p-blakstad.no) mob 93458162,   Utleira Fotball
Lina Marie Torvik (linamarie2105@gmail.com
), mob 47398342 Utleira Håndball

Det er artig med Tiger camp

Postet av Utleira IL den 12. Okt 2022

Kjempefin gjeng som har gjennomført Tiger camp høstferie . Det var nytt at vi også åpnet for de yngste med 2012 - 2014 . Veldig god inntats av de yngste.  

Det har vært en camp med fokus på grunnleggende spill i både forsvar og angrepspill. En del løping med ball, finter, skudd og samspill med strek har stått på menyen . 

J11 var et av lagene som hadde flere deltagere på Tiger camp 

J08 og G 08 Utleira var med på camp 

Byneset stilte også mannsterk på tiger camp 

Siste dag ble det en lang ute økt og Speedball som avslutning der musikken skrues på høyt og lekfaktoren er høy. Veldig imponert over innsatsen til alle på den fysiske økten i dag. Tror flere ble godt fornøyd med egen innsats der.  Vi takker alle deltagere for en flott gjennomført camp og håper alle får en velfortjent pust i bakken. 

Klappert ble et populært innslag på Camp 

Gjennomgang av øvelser på utetrening

Drikkepause etter 30 miutter joggetur 

Felles tøying etter en knalltøff fysisk økt 

Tuva Wilmann og Anne Hovdahl Vik har styrt Tiger camp med stø kurs . Dyktige unge trenere som får praktisert treningsledelse. 

Vi ønsker alle sammen velkommen tilbake 
Utleira J18 klare for nasjonalt seriespill i Lerøy

Postet av Utleira IL den 9. Okt 2022

Det ble en meget god helg for våre unge spillere som til daglig spiller for rekrutt laget. Helga startet med en jevn kamp mot Pors som var ventet å være det tøffeste laget på papiret . Det ble jevnt hele veien, men Utleira dro hjem en meget viktig seier som satte standarden for resten av helga.  

De to neste kampene ble godt gjennomført med to klare seire. Artig å se tempoet i spillet i kamp nummer tre på Søndag. Det gledet da Utleira ønsker å spille hurtig håndball med nesen mot mål.  

Nå får laget muligheten som mange unge spillere ønsker seg å delta på nasjonalt nivå.  Vi gratulerer til trenere, spillere, lagledere med Lerøy spill . Og en stor takk til foreldre som er med å skaper gode rammer rundt laget. 

Her finner dere kamp rapporter 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/leroyserien/leroyserien-2022-23/andre-kvalifiseringsrunde-til-leroyserien/Jubileumskvelden vel gjennomført

Postet av Utleira IL den 7. Okt 2022

Torsdag 6. oktober var det jubileumskveld i Utleirahallen. Dette var den første dagen av feiringen av vårt 50års-jubileum. Nå venter ungdomskveld fredag, og familiedag og bydelsfest på lørdag.

Følg linken under for å skaffe deg billetter til arrangementene

http://bydelsfest.hoopla.no/sales 

Lokalet rigget og klart til jubileumsfeiring tre dager til ende

Konferansier, Erik Arnøy styrte oss trygt gjennom kvelden

Hyggelige ord og blomster fra våre to naboklubber, Othilienborg IL og Nardo FK. Her representert ved styrelederne, Silje Rødseth og Rolf Sigvart Lea Lein 

 Organisasjonssjef i Trøndelag idrettskrets Norges idrettsforbund, Kjell Bjarne Helland var også tilstede

Opptreden fra vår egen Linedance-gruppe ble det også

Stolte jenter fra Utleira håndball framførte tigerdansen

Nye tilskudd til Hall Of Fame var på sin plass. For første gang ble også lag tildelt plass på veggen. Et av disse er Futsal Herrer Senior som var representert ved lagleder, Torgeir Kråkenes, og spillerne Sondre Enlid og Even R Kvalvær. De nye er:

Futsal herrer senior

Sølv i Nordisk mesterskap for klubblag 2018/19, seriemester eliteserien i futsal 2019/20, kvalifisering UEFA futsal Champions League 2020/21, seriemester eliteserien i futsal 2020/21 og kvalifisering UEFA futsal Champions League 2021/22

Håndball jenter junior 1991

Utleira jenter junior vant i 1991 Norgesmesterskapet for junior, etter seier mot Larvik Håndballklubb. Kampen ble spilt i Larvik og man måtte ha fire ekstraomganger for å kåre en vinner

Futsal damer senior

Vinner 1 divisjon i Trøndelag fotballkrets 2017/18, 2 plass i nasjonal sluttspill 2017/18, vinner 1 divisjon i Trøndelag fotballkrets, og vinner nasjonal sluttspill 2018/19

Andrea Austmo Pedersen

Andrea Austmo Pedersen er en fremragende keeper. Hun har tidligere spilt for Malvik, Ranheim, Utleira IL, Byåsen håndball Elite og Vipers Kristiansand. Hun spiller nå i Ikast Håndbold i Danmark. Andrea debuterte på det norske A-landslaget i 2018, og deltok for Norge i VM 2019

Knut Marius Røvde

Røvde var gjennom sin aktive karriere som keeper innom flere klubber. Utleira er hans barndomsklubb, og det ble blant annet uttalt at Røvde var en av lagets viktigste menn på treningsfeltet og i garderoben på grunn av sin innstilling og smittende humør. Høydepunktene i hans karriere var NM-gull med Stabæk, og to FA-cupfinaler i Skottland

Tonje Haug Lerstad

Tonje har tidligere spilt for Klæbu, Utleira IL, Byåsen håndball elite, Molde HK, Storhamar og Sola. Hun spiller i dag for franske ES Bescanon Feminin. Hun spiller også på rekruttlandslaget for Norge, og deltok i Beach-håndball EURO 2021

Sondre Nordstad Moen

Han vokste opp like ved Utleira skole og gikk på ski for Utleira IL. Selv om det ikke var et løpemiljø i Utleira IL, mener Sondre at oppveksten i Utleira IL og skimiljøet er viktig for hans videre karriere. Sondre tok europarekorden i maraton på tiden 2.05.48 Dette skjer under et maraton i Japan i 2017. Han har også europarekorden i timesløp. Den ble satt i 2020 med 21131 meter på en time

Caroline Aar Jakobsen

Caroline er linjespiller, og har etter spill i Utleira IL deltatt i eliteserie, cup og europacup for Tertnes og Byåsen håndball elite fra 2015 og frem til i dag


Utleira IL gratulerer 6 nye Æresmedlemmer. Om de nye æresmedlemmene sies:

Anita Grønning

Over 20 år i Utleira Håndball. Hatt roller som arrangementsansvarlig og sportslig ansvarlig i styret. Jobbet mye med Damelaget, spesielt når de var i 1. divisjon. Arrangementsansvarlig i håndballen siden hallen sto ferdig. Har lagt ned veldig mye tid i Utleirahallen til glede for mange. Gikk ut av styret på sist årsmøte.

Toril Dahl Hjelseth

Har i flere år hatt verv i hovedstyret og mange år som leder i fotballavdelingen. Leder at festkomiteen som jobbet med åpningsfesten når Utleirahallen sto ferdig. Var med i anleggsgruppa som etablerte fotballbane og leder i forballavdelingen de første driftsårene av banen. Lagleder i håndball for miljø-lag senior de senere årene. Administrerer og fikser det meste fortsatt for laget og veteran NM.

Roar Østgård

Leder av anleggsgruppa som fikk realisert Utleirahallen. Har jobbet ufattelig mye med prosjektet til alle døgnets tider for å få dette til. Kontroll på alt. Han var nok grunnen til at bygget ikke fikk store ekstrakostnader på grunn av ekstrem god planlegging og få endringsmeldinger. Ellers fast man som ordstyrer på våre årsmøter. 

Per Hangerhagen

En av våre viktigste personer i nyere historie. Som leder (eller nestleder) tok han sjansen på å ansette klubbens første og andre daglige leder. Han skrev under på lånepapirer på 45 millioner, jobbet frem nye profileringsmaler, og ikke minst et gode verdisett for fremtiden. Viktig mann i markedsarbeidet for å få løftet klubben over 1 million i sponsorinntekter. 

Per Joar Jensen

Leder av anleggsutvalget for å etablere Utleira Kunstgress. Har vært aktiv rundt kunstgressbanen i de 10 påfølgende årene, med masse vedlikeholdsarbeid, gode tips, og ikke minst passet på anlegget og fortalt folk reglene som må følges. Også leder i flere år i Kontrollkomiteen og lagleder i mange år for å få frem dagens damelag i fotball. 

Willy Refsnes

Trener for klubbens damelag i 1. og 2. divisjon i mer enn 10 år. I flere av årene hvor laget slet økonomisk, ga han fra seg store deler av sitt honorar. Har jobbet mye for å få til best mulig spillere og lag i Utleira IL. Har fått pris for sitt engasjement og at han inspirerer andre av Håndballforbundet region Nord. Jobbet med sponsorer og gjorde det han kunne for jentene på og utenfor banen. Nominert av håndballavdelingen som mener han fortjener å bli æresmedlem.