Utleira Futsal Kvinner - Infomøte sesongen 23/24

Postet av Utleira IL - Fotball den 3. Sep 2023

Ny futsalsesong er rett rund hjørnet, og vi ønsker gamle og nye spillere velkommen.

Dette møtet er for alle som ønsker å spille futsal med Utleiradrakt i vinter. Futsal er egne idrettsgren så det er ikke noe krav om å være fotballspiller. Du kan altså spille fotball for en annen klubb og futsal for Utleira

Seriespill: Utleira er kvalifisert for 1.div og melder i tillegg på lag i 2.div avhengig av antall spillere.


Det skjer mye spennende på kvinnesiden i Futsal denne sesongen: 

Nasjonalt sluttspill i Utleirahallen i November. Vi er kvalifisert sammen med 5 andre lag.

NM i Futsal (Norgescup): Vi skal kjempe om tittelen.

Norges beste futsal-lag i 2018/2019

 


Landslag og Toppserie - Litt informasjon om status

  • Oppstart av regionale samlinger med tanke på etablering av landslag for kvinner.
  • Oppstart av Toppserien for futsal


Cuper og KM i futsal for aldersbestemte klasser.

Alt dette samt tanker om opplegg og treninger i vinter kommer vi tilbake til på møtet.


Sted: Utleirahallen

Tidspunkt: Søndag 10.sept kl 19.00

Bli med på reisen du også

Om du ønsker å være med på møtet, men ikke er registrert i Utleira, ønsker vi at dere sender en epost til olechrmo@gmail.com med informasjon om hvem du/dere er.Fire på rad x 2

Postet av Utleira IL - Fotball den 8. Mai 2023

På tross av en variabel oppkjøring i treningskampene før sesongstart, må vi si oss fornøyd med resultatene i våre seriekamper så langt. Begge vår damelag har vunnet alle sine kamper.

A-laget i 3. div. er eneste lag med seier i alle kamper så langt. For vårt rekrutt-lag har det også gått veien, men deler toppen av tabellen med Ranheim, Sverresborg og Flatås som også har vunnet alle sine kamper så langt.

Kort oppsummert fra vår hovedtrener Rune Burkeland

"Spillemessig og prestasjonsmessig har vi variert litt gjennom kampene, tross gode resultat. Noe forklaring er en del sykdom, skader og for lite treningskamper i opptakten før seriestart. Men, med mye kvalitet i spillertroppen, god jobb av jentene på treningsfeltet, og spillere på vei tilbake fra skader, ser vi god utvikling for hver kamp både individuelt, relasjonelt og struktur i laget. Lover godt og jentene klare for spennende kamper framover. Starter førstkommende mandag med bortekamp mot Vestbyen."

Som Rune nevner, så er neste mulighet for A-laget til å forlenge seiersrekka allerede i kveld kl. 20.00 på bortebane mot Vestbyen (Hammersborg kunstgress). Rekruttene spiller neste kamp mot Vestbyen sitt andrelag, men på hjemmebane torsdag kl. 20.00.

Følg gjerne damene (jentene) våre på instagram: https://www.instagram.com/utleirakvinner/

Link til våre lag på fotball.no finner du her:

Utleira https://www.fotball.no/fotballdata/lag/hjem/?fiksId=126345

Utleira 2 https://www.fotball.no/fotballdata/lag/hjem/?fiksId=198019Fotball Damer Senior - Treningsleir i Tyrkia

Postet av Utleira IL - Fotball den 28. Mar 2023

Vi står nå i starten på en ny fotballsesong, rekrutteringen i Utleira er god og vi har mange spente fotballspillere som er igang med sin oppkjøring. Vi gleder oss til kampene starter opp om ikke lenge.

Vårt damelag har over mange år vært med å kjempe om opprykk til andre divisjon, kanskje er dette året vi skal klare det. Vi har fått inn en del nye spennende spillere, samtidig som det gror godt i utvikling av egne spillere som tar steget opp i seniorfotballen. En nærmere presentasjon av lag vil komme senere.

Som et ledd i oppkjøringen mot sesongen 2023, har damelaget til Utleira valgt å legge treningsleiren til varmere klima. Det har vært jobbet godt med dugnad over flere år og i kombinasjon med støtte fra klubb og egenandel var dette mulig å gjennomføre. Første helga i vinterferien ble futsalsesongen avsluttet og resten av ferien ble lagt til Side i Tyrkia. Ressurser i støtteapparat har kjennskap til slike turer fra tidligere og erfaringene har vært gode, fine fasiliteter og godt klima gir gode muligheter for trening og samhold.

Oppslutning om turen ble god og totalt reiste 28 spillere og 4 lagledere. I denne troppen var det en del nye spillere med, samt tre hospitanter fra J17. Vi reiste ned på mandag og startet opp med treninger fra tirsdag, det ble gjennomført to økter på 1,5t hver dag. Alt var god tilrettelagt fra M-travel som var vår turoperatør og i tillegg til gode treninger ble det sosialt en suksess som gir et godt grunnlag inn i ny sesong. Treningsfasilitetene var fantastiske og alle treninger ble gjennomført på fint gress. I tillegg hadde hotellet gode fasiliteter med treningsstudio, basseng og spa avdeling. 


På lørdag ble det gjennomført en treningskamp mot det tyske laget SV Frauenbiburg. Vi var litt spente på hva som ville møte oss, dette var et lag fra nivå 3 i Tyskland. Kampen ble tett og jevn, der vi hadde noen gode muligheter til å avgjøre. Når dommeren blåste av kampen stod det fortsatt 0-0. Totalt sett en godt gjennomført kamp etter en knallhard treningsuke. I tillegg til Utleira fikk vi møtt og utvekslet noen ord med KIL/Hemne damer, Hønefoss damer og flere andre lag.


Hovedtrener Rune Burkeland:

Har turen svart til forventningene?

Det har den absolutt. En meget fin treningsuke, hvor vi har fått jobbet med spesifikke deler av spillet vårt, brukt tid på spillersamtaler, spillemøter og relasjonsbygging/miljø. 

Gode fasiliteter og alt tilrettelagt slik at vi har kunnet fokusere på sport.


Hvordan vurderer du årets tropp, som skal kjempe om plasser i 3.div og 4.div?

Den ser veldig spennende ut. Vi har beholdt laget fra i fjor som i seg selv var meget bra, men merket utover høsten frafall av spillere som dro pga studier, militæret osv, og da tynn stall.

Nå har vi fått nødvendig tilvekst fra både egen rekruttering av spennende spillere, og eksternt med 6-7 spillere med bakgrunn fra toppfoball/høyere div, og ungt talent, som i sum bringer inn enda mer kvalitet, økt konkurranse og utvikling i troppen vår. 

Vi står meget sterkt rustet inn mot sesong 2023, og er en ambisiøs og dedikert spillegruppe som skal bli tøff å møte i både 3 og 4 divisjon.

Treningskamp mot SV Frauenbiburg, hva er dine tanker etter denne?

Den ga veldig mange positive svar basert på hva vi har rukket å jobbe med fram til nå, og mye treninger i kroppen gjennom treningsleiren. Spillere som jobbet hardt og ønsket å vise seg fram og ta plass. Strukturen i laget så for det meste bra ut både offensivt og defensivt, tross noe uvant formasjon på motstander. Nyttig trening som vi skal forberede oss mer på.

Slapp til Frauenbiburg kun til noen få sjanser, og skapte selv 4-5 gode/store målsjanser uten å få uttelling.

Tar også med oss mye tendenser til godt spill, men skal jobbe framover med de relasjonelle ferdighetene.


Spillere, Isabel og Mathilda:

Noen ord fra Isabel og Mathilda, Isabel er en av våre rutinerte spillere, har gått gradene i Utleira og bidrar også treningsmessig inn mot ungdomslag. Mathilda er med som hospitant, er siste års J17-spiller i år men har allerede i fjor vist at hun har noen spennende kvaliteter som vi nok skal få se mer av i årene fremover.

Hvordan synes dere turen har vært?

Mathilda: Det har vært en fin tur til Tyrkia. Det var lang reise, men veldig bra hotell og baneforhold. Vi har fått trent bra, spist mye god mat og bada. Det har også vært artig å gjøre andre ting enn fotball sammen, som å spille volleyball og bordtennis.

Isabel: Turen har vært veldig fin! Litt lang og slitsom reise, men vi klarte oss ganske bra. Vi var veldig heldige med været og hadde sol og god temp alle dagene, så det var veldig deilig med tanke på hvordan været har vært her hjemme. Hotellet vi sov på hadde omtrent alt vi kunne ønske oss både når det gjaldt mat og fasiliteter. Bufféen var enorm og med all inclusive var det veldig greit å få i seg nok næring før og etter trening. Rommene var store og åpne og det var veldig hyggelig at vi alle bodde på rad og rekke. Vi hadde hovedsakelig to økter om dagen, og jeg synes det var veldig kjekt at én av disse var en intensiv økt, mens den andre var litt roligere. Flere av øktene hadde en del konkurranseelement som bidro til heftige diskusjoner og mye latter. Foruten treningene hadde vi noen fastsatte sosiale aktiviteter med spill, sandvolleyball og shuffleboard i tillegg til at svært mange var med å badet, spilte bordtennis, kort og «grab the mic». Jeg stortrivdes på tur med gjengen og gleder meg allerede til neste trening og tur vi skal på sammen.


Hvordan synes dere det var å spille treningskamp mot SV Frauenbiburg? (Isabel og Mathilda kom begge inn på hver sin back posisjon i 2. omg)

Mathilda: Det var spennende å møte et lag vi ikke visste noe om. Det var et bra lag, og selv om jeg ikke spilte så mye var det spennende å følge med på. En god kamp, og veldig artig å få være med på!

Isabel: Jeg synes det var et veldig kult lag å spille mot. Kampen var veldig jevn så det ble god matching. De utfordret oss på ting vi trenger å øve på, og som vi ikke møter så ofte hos lagene vi spiller mot til vanlig. De var veldig aggressive i spillestilen og presset hardt i alle ledd. Formasjonen og spillestilen var også litt annerledes så vi brukte litt tid på å tilpasse oss den, men jeg synes vi sto ganske greit defensivt. Kampen bølget litt frem og tilbake og begge lag hadde flere muligheter til å score. Spillerne og trenerne var veldig hyggelige, så alt i alt en veldig kjekk motstander å spille mot.


Hva tror dere turen har å si for sesongen 2023?

Mathilda: Jeg tror turen er viktig både treningsmessig og sosialt for sesongen 2023. Vi har blitt bedre kjent både på banen og ellers, og har hatt en veldig bra tur sammen.

Isabel: Jeg tror turen har gitt et godt grunnlag for sesongen, spesielt med tanke på det sosiale. Etter å ha levd tett oppå hverandre i en uke har vi blitt bedre kjent med hverandre både på godt og vondt, noe jeg tror gjør oss bedre rustet for eventuelle utfordringer som kommer framover. Flere har snakket med folk de ikke kjente så godt fra før av og mange har gitt av seg selv på andre arenaer. Jeg føler turen har bidratt til at de fleste har blitt bedre kjent og mange har nok også fått en ny god venn eller fler. Også de lange reisene tror jeg har hatt sine positive sider. Og reise sammen når alle er supertrøtte og slitne kan være veldig kjipt, men jeg opplevde det veldig koselig ettersom alle sto i det sammen, og lot hverandre sove på hverandres skuldre og fang.G19-samarbeid mellom Utleira og Freidig

Postet av Utleira IL - Fotball den 31. Okt 2022

Utleira og Freidig slår seg sammen for å lage et konkurransedyktig, godt tilbud til bydelenes fotballungdom i alderen 16-19 år.
Begge klubber har litt for små spillergrupper hver for seg, men ønsker sammen å lage et stabilt og godt fremtidsrettet tilbud for sine ungdommer. Sammen klubbene tilbyr et bredt støtteapparat, godt planlagt og variert treningsopplegg og mulighet for både treningssamling og futsalcup gjennom vinterhalvåret.
Samarbeidet skal gi et varig og godt tilbud til både Freidig- og Utleira-spillere, gi et godt tilbud til de som vil spille fotball lenger i sitt eget nærområde og gi muligheten til å utvikle seg som fotballspiller sammen med venner og kompiser. Vi ser at spillere fra begge klubber både er talentfulle, har stor glede ved å spille fotball og ønsker et seriøst opplegg rundt treninger og kamp. Det skal vi gi.
Allerede 6. oktober ble det arrangert oppstartsmøte for guttene fra Freidig og Utleira som er i G19-alder neste år, med info, pizza og Arsenal-Bodø/Glimt på storskjerm, og oppmøtet var stort fra begge klubber.
Er dette noe som du, eller noen du kjenner kunne være interessert i å prøve ut? Ikke nøl med å ta kontakt med én av kontaktpersonene under - eller bli gjerne med en venn på trening, om han allerede er på laget!
Anders Hammervold
Lagleder Utleira/Freidig G19
Tlf: 98219545
Ole Mo
Sportslig leder i Utleira fotball
Tlf: 91300360
Niri Forberg
Sportslig leder i Freidig fotball
Tlf: 48241017


Oppstart av fotball for gutter og jenter født i 2016

Postet av Utleira IL - Fotball den 20. Sep 2022

Etter noen problemer med kapasitet og ledig tidspunkt, er det endelig klart for oppstart for gutter og jenter født i 2016.

Allerede på torsdag 22.09 blir det en trening for gutter og jenter i Stordalen kl. 1700-1800. 

På mandag 26. september blir det foreldremøte for samme gjengen i klubbhuset i Utleirahallen. Møtet starter kl. 1930.

Ved etablering av laget trenger vi følgende roller:

Trenere, lagleder, dugnadsansvarlig, økonomiansvarlig og lagets representant i fotballstyre. Informasjon om dette på møtet.

Alle aktive må være medlem av Utleira IL

Vi ønsker at alle som skal delta registrerer seg på denne linken: https://forms.gle/oGHFK1iAyMtfBonK9

Nærmere kontaktinfo: Odd-Arne Guttvik,  Mob. 90 84 04 20 eller epost foxy1301@gmail.com