Geir Henrik Kojen ansatt som trenerutvikler og trener senior

Postet av Utleira IL - Fotball den 19. Des 2016

Geir Henrik Kojen signerte for Utleira fotball nå på fredag.

Vi vil komme med mer info. om status i fotballavdelingen. Mye spennende som foregår, og blant annet vil Geir være sterkt innvolvert i dette.

Utleira er barndomsklubben til Geir, hvor han startet som 7-åring i 1981. Han spilte i klubben fram til han var 17 år. Han har vært innom alle lag i klubben, altså fra miniputt til A-lag senior.

Andre klubber han har spilt for er Rosenborg, Ranheim, Skjetten, Strindheim og Nardo. La opp som spiller etter 2004 sesongen.

Trenerkarrieren startet som assistenttrener for Nardo FK A-lag fra 2004 - 2007, deretter som sportssjef i 2008, trener for G14 i 2009, trener for G16 i 2010 og igjen som assistenttrener for A-laget i perioden 2012 til 2016.

Geir har også siden 2007 vært kursveileder for trenerutdanningen i Trøndelag Fotballkrets. Stilling som daglig leder i Nardo FK fra 2008 - 2013.

Geir har selv barn som er aktive i klubben, og de siste årene har han også vært trener i Utleira, i år har dette vært for G11 og J7.

Det er med andre ord en mann med enorm erfaring vi har signert og vi gleder oss til fortsettelsen.


Mvh

Styret i Utleira fortball
Poengtap i serieåpningen

Postet av Utleira IL - Fotball den 26. Nov 2016


Troppen: Bunes, Grindvold, Nechipurenko; Rønning, Vie, Kvalvær, Johansson, Moan, Mjell, Fossli, Le Bozec, G. Killingberg, Gjermstad, Henriksen.

Kattem - Utleira 0-9 (0-6)

0-1, Håkon Mjell (Julien Le Bozec)
0-2, Simon Johansson (Even Rogstad Kvalvær)
0-3, Erlend Tjøtta Vie (Johansson)
0-4, Johansson (Kvalvær)
0-5, Vie
0-6, Vie
0-7, Vie (Johansson)
0-8, Magnus Moan
0-9, Gard Killingberg (Moan)

Kattem var nye i divisjonen denne sesongen, og selv om vi var usikre på hvem dette var for noen var det ikke spesielt overraskende å høre at de hadde fått juling av NTNUI tidligere på dagen. Når vi tidligere i uka selv hadde gitt NTNUI juling ante det oss at det kom til å bli en relativt enkel affære om vi klarte å gjøre en ordentlig jobb.

Det gikk riktignok litt trått fra start, i alle fall målmessig. Vi tar ledelsen etter at Julien finner Mjell med en fin pasning, og med rundt 10 minutter spilt øker Johansson til 2-0 etter litt kaos foran keeper. På slutten av omgangen får vi virkelig se ketchup-effekten, og spesielt Erlend Vie herjer på tampen. Fire kjappe, hvorav 3 er signert Vie gjør at vi går til pause med 6-0. I andre omgang øker Vie raskt til 7-0, og Bardal benytter anledningen til å matche noen av våre nye spillere med begrenset futsalerfaring. Utover i omgangen øker Magnus Moan til 8-0 før Gard Killingberg setter punktum med 9-0 etter fint spill.

Utleira - Ranheim 0-0 (0-0)

Det var klart for alle at dette ville bli en mye tøffere utfordring enn dagens første kamp. Stian Reinertsens menn er kjent for å gi alt i alle situasjoner, og det skulle vise seg å stemme også i dag.

Vi merker tidlig at det blir en annen type kamp. Ranheim er oppi oss tidligere, og det offensive spillet ligner ikke i det hele tatt på det vi har vist på trening og i treningskamp tidligere denne sesongen. Få gode valgmuligheter for ballfører gjør at vi gang på sender ballen over sidelinja, og vi klarer ikke etablere et ordentlig trykk mot målet til Ranheim. Vi klarer likevel å komme oss til noen sjanser, og spesielt bør vel Erlend Vies to treff i treverket nevnes. Det skal likevel nevnes at også Ranheim er farlig frempå ved enkelte anledninger, og at Bunes måtte varte opp med strålende dobbelredning for å holde nullen til pause.

Andre omgang fremstår noe jevnere, og vi sliter fortsatt med å spille oss til sjanser. Ranheim jobber bra, og i den andre omgangen må Bunes nok engang i aksjon ved flere anledninger. Helt på tampen får vi et frispark ute til venstre med 0.8 sekunder igjen, og det er vel bare uflaks som gjorde at den ikke havnet i nettet. Med det ender sesongens andre kamp med 0-0, og 2 poeng tapt i det som kommer til å bli en meget tøff avdeling.

Nå får vi bruke de to neste ukene godt så vi er klare til å ta 9 poeng mot Melhus, Nardo og NTNUI lørdag 10. desember.
Futsal - spillerstall 2016/2017

Postet av Utleira IL - Fotball den 24. Nov 2016

Mye har skjedd etter at forrige sesong omsider endte med tap i playoff-finalen mot Hulløy. Med en nært forestående sesongstart tenkte vi det var på tide å presentere de vi forventer kommer til å utgjøre spillerstallen gjennom sesongen.

Målvakter:

Øyvind Bunes, Christian Grindvold, Nikita Nechipurenko og Aleksander Vold (primært keepertrener).

Utespillere:

Andreas Fossli, Andreas Økland, Eirik Valla Dønnem, Erlend Henriksen, Erlend Tjøtta Vie, Even Rogstad Kvalvær, Gard Ragnar Killingberg, Håkon Mjell, Jo Trelvik Nørstebø, Jonas Uran Rønning, Julien Le Bozec, Lars Erling Killingberg, Lasse Gjengår, Magnus Moan, Simon Johansson, Sivert Lund, Tor Espen Gjermstad.

Noen kommentarer om de nye:

Øyvind Bunes var i fjor keeper for Pumas i eliteserien, og har tidligere voktet buret for forløperen Nidaros. Christian Grindvold har tidligere trent med Nidaros og har mye IFS-erfaring, spilte fotball for Sverresborg i 2016. Nikita Nechipurenko har eliteserieerfaring fra Tiller og spilte fotball for Trygg/Lade i 2016. Eirik Valla Dønnem kommer fra Tiller hvor han har vært en sentral brikke gjennom mange år. 11 landskamper i futsal, fotball for Byåsen i 2016. Erlend Henriksen spiller fotball for Kvik og har blitt vurdert som egnet for futsal av trenerne der (som tilfeldigvis også er trenerne våre). Gard Ragnar Killingberg fikk være med på trening med storebror Lars Erling og har gjort sine saker meget bra. Spiller fotball for KIL/Hemne. Jo Trelvik Nørstebø har futsalerfaring fra Tiller og Pumas i eliteserien. Julien Le Bozec har lang erfaring fra eliteserien med Nidaros og Pumas, og spiller også fotball for Kvik. Magnus Moan kommer fra Nidaros etter et år med studier i USA og spiller fotball for NTNUI. Tor Espen Gjermstad er fersk Nordisk/Baltisk mester med Norges døvelandslag, der han like godt ble både toppscorer og turneringens mest verdifulle spiller. Innenlands futsalerfaring fra IFS, fotball for Bjørgan.

I tillegg til de ovennevnte har vi studenten Erland Tangvik i Stavanger som kan være aktuell for spill ved behov og anledning. Lars Erik Eriksen er fortsatt ute med en kneskade etter å ha blitt overfalt av en Klemetsrud-spiller i fjorårets skandale-playoff og rekker antageligvis ikke spill i løpet av sesongen. Håkon Haugen, Erling Løberg og Torstein Haugdal opplever restriksjoner på fritida i militæret, og vil neppe bidra nevneverdig i løpet av sesongen. Jon Arne Kråkenes begynner å bli lei trøblete knær og har sagt stopp (i alle fall inntil videre). Sigurd Ofstad Holan har valgt å prioritere skole. Tobias Tysnes og Jørgen Nilsen har også takket nei til å være med videre.

I sum gjør det at vi føler vi har klart å erstatte avgangene på en god måte foran en ny sesong. Så gjenstår det å se om det holder før en 1. divisjon som ser ennå sterkere ut i år enn i fjor. Med kun én playoff-plass for Midt-Norge handler det om å komme godt i gang og fortsette like bra.

De første kampene for vår del går i Byneshallen lørdag 26. november:

14.35: Kattem – Utleira
16.25: Utleira – Ranheim

Vi kommer til å oppdatere Facebook (www.facebook.com/Utleirafutsal) med informasjon om helgas tropp og korte rapporter fra kampene, mens selve kampoppdateringen vil foregå på Twitter (www.twitter.com/utleirafutsal). Vi kommer tilbake med en full rapport fra helga på nettsidene i løpet av lørdag eller søndag.

Vel møtt!
Påmelding til rekrutteringsdommerkurs

Postet av Utleira IL - Fotball den 3. Okt 2016

Trøndelag Fotballkrets har gleden av å invitere til rekrutteringsdommerkurs. dommer.jpg


Kurset er for den som er over 15 år (født 2001 og tidligere), og ønsker å dømme nier og elleverfotball. Deltakerne får grunnleggende kunnskaper i spilleregler og retningslinjer, og blir kvalifisert til å dømme kamper i fotballkretsens regi. Kurset vil bestå av tre dager teori (18.00-21.00), samt en dag med praktisk dømming sammen med veiledere.
Kurshonorar er 750,- som faktureres klubb.

Kurs med teoridager 14,16 og 22 November
1.Namdal, Klubbhuset Namsos – Mads Følstad Skarsem
2.Lerkendal Stadion, Kretskontoret – Ole Johnny Løfald
3.Gauldal, Byggmakker Støren – Helge Sumstad
4.Orkdal, Klubbhuset Orkanger – Kristian Aune

Kurs med teoridager 21, 23 og 28 November
5.Innherred, Klubbhuset Steinkjer – Kent Gomo Hammer
6.Stjørdal, Klubbhuset Stj/Blink – Pål Espen Sarheim
7.Fosen (Stadsbygd) – Mads Hagerup-Lyngvær
8.Østerdal, Klubbhuset Tynset – Kristian Larsen

Kurs med teoridager : 16, 18 og 23 januar :
9.Lerkendal Stadion, Kretskontoret -

Påmelding gjøres her : https://fotball.formstack.com/forms/rekrutteringsd...

Kjell Alseth (Tlf.73821465)
Fagansvarlig dommer
Trøndelag Fotballkrets

PS: Utleira IL dekker kurskostnader så lenge dommeren dømmer for klubben påfølgende sesong.
Fotball har toalettpapirdugnad tirsdag 27. september kl. 18.30-20.00

Postet av Utleira IL - Fotball den 19. Sep 2016

Fotball har toalettpapirdugnad tirsdag 27. september kl. 18.30-20.00 ved Utleirahallen (samme sted som tidligere).

Hvert spillende medlem skal hente ut tre sekker. Dersom det er to eller flere spillende medlemmer i en familie, skal det minimum hentes ut seks sekker per famille, men det er lov å kvittere ut flere enn minimumstallet. Pris per sekk er som tidligere 300 kroner.

Denne gang er det også bestilt et mindre parti kjøkkenruller. Det vil være mulig å erstatte toalettpapir med kjøkkenruller, så lenge dette er tilgjengelig. Erfaringer med kjøkkenruller tas med til neste toalettpapirdugnad.

Vær vennlig å spre denne informasjonen til alle på ditt lag.


Ta med jentene i klubben på kamp Trondheims-Ørn- LSK

Postet av Utleira IL - Fotball den 16. Sep 2016

Husk trenerforum yngres i dag

Postet av Utleira IL - Fotball den 6. Sep 2016

Minner om trenerforum i dag. Gjelder trenere for årgangene jenter/gutter 2004-2009. Oppmøte i hallen kl. 1900 (klubbhuset).
Spillerutvikler og trener

Postet av Utleira IL - Fotball den 28. Aug 2016

Utleira fotball har ansatt Espen Schmitz som spillerutvikler, og som trener for Junior/Senior herrer.

Som spillerutvikler vil han starte å jobbe med våre gutter og jenter fra 13 år og eldre. Det vil være fokus på utviklingstiltak for både enkeltspillere og større grupper/lag. Espen vil også få ansvar for å sette ordning med hospitering i system.

Litt om Espen sin bakgrunn:

Startet med fotball som femåring i Othilienborg, gikk til Nardo i2003/2004. Landslagsdebut i 2006 for G-15. Totalt12 landskamper. Ferden gikk videre til Rosenborg og spilte der ut 2010 sesongen. Tilbake til Nardo i 2 divisjon. Året etter ble det et litecomeback for Othilienborg senior i 6 divisjon før han ble hentet rett før seriestart til Buvik i 2 divisjon. Det ble hans siste klubb som aktiv spiller.

Dro videre til Tromsø. Har bachelor i idrett og hovedfeltet er fotball, fotballsprint og agility. Har nå startet ergoterapi studier på NTNU.

Startet som trener i 2008, da for Othilienborgs juniorlag. 2010: othilienborg g98/99. 2013-2016: Fløya B i 4 divisjon og 3 forskningsprosjekt med hurtighet og agility på 16-19 år gamle fotballspillere.

Som trener for Junior/Senior vil han gå inn i trenerteamet og vil få ansvar for blant annet gjennomføring av treningsøkter og kamper.

Vi ser fram til å jobbe med Espen i tiden framover og er sikre på at han vil tilføre Utleira fotball mye med sin bakgrunn.

Vi vil komme med et intervju senere.
Påmelding til NFF C-lisens

Postet av Utleira IL - Fotball den 23. Aug 2016

Trøndelag Fotballkrets åpner med dette påmeldingen til kurssesongen 2016/2017 NFF C-lisens/Grasrottreneren.

NFF Trøndelag oppfordrer alle klubber i Kretsen til å sørge for at trenere i klubben har gjennomført relevant delkurs i forhold til alder på spillere de har ansvar for. Vi har 21.000 jenter og gutter i Barnefotballen ( 6 – 12 år ) i NFF Trøndelag som fortjener trenere med kompetanse!

Gjennom teori og mye praksis på feltet gir NFF C-lisens/Grasrottrener kurset trenere kunnskap om å lede en gruppe, skape et godt miljø, sette i gang god fotballaktivitet og påvirke fotballferdigheten i riktig retning.

Les mer om kursets innhold og oppbygning: https://www.fotball.no/trener/nff-c-lisens/nff-c--lisensutdanningen/

Alle kursdeltakere melder seg direkte på det kurset, hos det kursstedet, de ønsker. I påmeldingsskjemaet finner man hvilke kurs det tas sikte på å gjennomføre. Maksimalantall pr. delkurs er 28 deltakere pr. kurssted. NFF Trøndelag vil stenge påmeldingen fortløpende idet maksimalantallet er nådd. Her praktiseres først til mølla! Minimumsantallet er 12 deltakere for at et kurs skal gjennomføres.

All påmelding skjer elektronisk via dette påmeldingsskjemaet: https://fotball.formstack.com/forms/pameldingclisens20162017_

Påmeldingen stenger søndag 18.september.

Husk å velge Utleira som arrangørklubb!!!!

Utleira IL Fotball oppfordrer alle trenere og lagledere som bidrar mot lag i klubben om å melde seg på. Klubben dekker kurset så lenge du er aktiv i klubben påfølgende år/sesong.

Send en tilbakemelding til ole.mo@crossplatform.no når du har meldt deg på kurs.
Semifinale i Skandia-cup

Postet av Utleira IL - Fotball den 1. Jul 2016

Idag kl. 1230 spiller våre J17 semifinale mot Ranheim 2 i Skandiacup. Håper så mange som mulig setter av lunsjen sin og kommer og støtter jentene våre. Kampen spilles på Lade-anlegget, Diplom-is banen (Trygg/Lade-banen) innerst på feltet.

Allerede kl. 0950 spiller G13 semifinale i B-sluttspillet mot Tiller 1. Denne kampen spilles på Sparebank 1-banen. Evt. finale spilles kl. 1430 på Tine-banen.

Vårt G19 lag spiller semifinale kl. 1400 mot Trond 2 i B-sluttspillet. Dette er på Scandic-banen som ligger ved parkeringsplassen.

Møt opp og støtt våre lag!!
Skal dere være med på Skandia cup?

Postet av Utleira IL - Fotball den 4. Mai 2016
Futsal: Tap i playoff-finalen!

Postet av Utleira IL - Fotball den 25. Apr 2016

Utleira Futsal rundet av en rekordlang debutsesong med 2-5-tap mot ressurssterke Hulløy, men vi nøler likevel ikke med å kalle sesongen en suksess.

705102_489836257870847_7496105135473845738_o.jpg

Utleira - Hulløy 2-5 (0-1)

Etter mye om og men ble sesongens siste futsal-kamp avviklet i Stordalshallen i Bodø i dag. 2 måneder etter siste seriekamp møtte vi Hulløy i kampen om den siste plassen i Eliteserien. Erlend Vie og Lars Erik Eriksen var fremdeles ikke på bena etter skader de pådra seg i forrige finale, mens Jon Arne Kråkenes fortsatt var ute etter å ha revet av leddbånd i seriefinalen mot Freidig. Vi stilte likevel med et slagkraftig lag som kunne vært i stand til å tukte Hulløy.

Vi kom skeivt ut fra start, og de første 15 minuttene fikk vi ikke til mye. I jakten på gode muligheter tok vi litt for høy risiko ved flere anledninger, og de største sjansene til Hulløy kom på brudd etter våre feil. Et av disse bruddene ga dem også 0-1, som også var resultatet til pause.

I starten av den andre omgangen er vi det beste laget, og skaper flere gode sjanser som landslagskeeper Rakvaag virkelig må i kjelleren for å holde ute av buret. Vi kommer likevel under 0-2 etter et brudd, før 0-3 kommer på samme vis litt senere. Med 10 minutter igjen tar vi ut keeper, og selv om Fossli setter inn 1-3 kommer vi aldri veldig nært med et overtallsspill som rett og slett ikke er godt nok. På tampen scorer Hulløy først i tomt mål før Løberg setter 2-4, men like etter punkterer Hulløy til 2-5, som også blir sluttresultatet.

Med det fikk sesongen en kjedelig slutt, mens resten av sesongen må kunne kalles en ubetinget suksess. Vi lar først trener Kai Bardal oppsummere kort:

"Jeg vil gratulere Hulløy med et opprykk de har jobbet hardt for og brukt store ressurser på. De er også dyktige og grundige på arrangementssiden og vil berike eliteserien på det området, om de får arrangere runde neste sesong.

Det var veldig fortjent at de slo oss i går. Vi spilte ekstremt svakt i starten av kampen og brukte egentlig hele 1. omgang på å prøve å huske hva som er god basis og få i gang et sammenhengende spill. Denne famlingen bidro også til at Hulløy skapte en del farligheter. Da vi begynte å få i gang ballen og beina scoret de på kontring etter vår kanskje første klare sjanse.

Vi startet 2.omgang mye bedre enn 1.omgang, men er naive når vi sender dem i overtall mot vårt mål også før 0-2. Deretter bølget det veldig. Vi reduserte to ganger men slapp også inn to i åpent mål.

Det er selvsagt skuffende å tape en finale, men skuffelsen har allerede begynt å gå over i tilfredshet over det vi har fått til. Spesielt i perioden fra serieslutt fotball til midt i januar synes jeg vi hadde en fin utvikling. Vi har et ungt lag og har tenkt flere år framover når vi har planlagt innholdet på treningene. Over 80 % av tiden har blitt brukt til å øve på basisferdigheter, gode vaner og verktøy for å komme oss framover i angrep. Det har vært lite resultatfokus for å si det mildt. Av spillerne som var i aksjon i går er det bare 4 som har spilt futsal før denne sesongen. En sesongs erfaring vil gi oss et mye bedre grunnlag når vi starter opp igjen i høst."

Da vi begynte å planlegge laget rundt august var vi slett ikke sikre på hvem som skulle være med. Tangvik, Fossli, Rønning, Økland, Løberg,Haugdal og Haugen var kandidater som Bardal hadde begynt å rulle inn i Vegakameratene i større eller mindre grad, men vi skjønte fort at det kunne være nyttig med noen eldre spillere med erfaring og personlig egnethet som kunne være gode forbilder. Positive samtaler med Nidaros-kvartetten som besto av trener Stenberg, kaptein Lund, toppscorer Johansson og poengkonge Vie gjorde at vi kom et langt stykke på vei med den saken. Tidligere Nidaros-keeper Aleksander Vold ble hentet inn som keepertrener og etterhvert reservekeeper fordi vi fikk det tøft med å finne en stabil andremålvakt. Othilienborgs leder Vegard Moe mente unggutten Lars Erik Eriksen fortjente en sjanse på et lag som trente regelmessig, og med både gode ferdigheter og Utleira-tilknytning var dette en perfekt match. Nærmere sesongstart fikk vi overtalt Jon Arne Kråkenes til å bidra etter beste evne, selv med trøblete knær. De tre Utleira-gutta Kvalvær, Gjengår og Holan ble rekruttert internt og alle tre skal ha all mulig ære for å tatt utfordringen på strak arm på treninger med både eldre, større og mer erfarne fotball- og futsalspillere. Til slutt har vi fått inn Killingberg, Tysnes og Mjell etter sesongstart, mens Heggem leverte et signifikant bidrag før RBK satte foten ned etter jul.

Spillergruppa ble som vi nevnte sortert på holdninger og ferdigheter før de ble invitert på trening, og det ga seg utslag i et meget godt treningsoppmøte og meget god stemning gruppa. Med dette kom gode resultater, og selv om vi håpet på avdelingsseier var det virkelig ikke noe vi var sikre på. Med seier fulgte noen heldige bivirkninger som tøff kamptrening i playoff, en meget hyggelig tur med tilnærmet full tropp, og ikke minst: forlengelse av sesongen. Med Klemetsrud-jukset ble sesongen utvidet med godt over to måneder, og all treninga som ble lagt ned i denne perioden kommer til å komme godt med når vi skal prøve oss på nytt igjen til neste år.

Vi ønsker til slutt å takke alle som har fulgt oss gjennom sesongen, alle som har hjulpet oss i gang og alle andre som har bidratt på et eller annet vis. Nå skal vi evaluere sesongen internt for å finne ut hva som har vært bra og hva som har vært dårlig slik at vi kan være enda bedre rustet til neste sesong.
UTLEIRA GUTTER 2003 VANT RANHEIM CUP!!

Postet av Utleira IL - Fotball den 17. Apr 2016

Med god bistand fra G04 laget gikk gutter 03 laget til topps i våren oppstartsturnering på Ranheim.
Laget vant sin innledende gruppe etter to seire og en uavgjort.
I sluttspillet ble Ranheim, Kattem og Trond slått etter tur.
GRATULERER GUTTER!1 Kommentar

J19 med seier og tap i treningsturnering

Postet av Utleira IL - Fotball den 3. Apr 2016

Våre junior-jenter har deltatt i en miniturnering som arrangeres i Brønnøysund.

Link til artikler fra lokalavisa finner du her:

http://www.banett.no/sport/2016/04/01/Arrangerer-m...

http://www.banett.no/sport/2016/04/02/BIL-tapte-f%...

Oppstart fotball for 2009-årgangen

Postet av Utleira IL - Fotball den 29. Mar 2016

Fotballavdelingen starter nå opp eget lag for alle gutter og jenter som er født i 2009.

Vi møtes først ved innbyttebenk på Utleirabanen!
Første trening blir torsdag 7. april kl. 17.30 for både gutter og jenter.

For 2009 årgangen vil det bli treninger hver uke, cuper og noen kampkvelder i sesongen 2016.

På første trening er det obligatorisk foreldremøte for minst en foreldre/foresatte etter treningen. Foreldremøte vil være i klubbhuset i Utleirahallen (2. etg.), kl. 1930.

For å starte opp laget, trenger vi følgende roller:
Trenere, lagleder, dugnadsansvarlig, økonomiansvarlig og lagets representant i fotballstyre. Mer informasjon om dette på foreldremøte.

Alle aktive må være medlemmer av Utleira IL.
Informasjon om innmelding vil bli tilgjengelig på foreldremøte!
Nærmere kontaktinfo: Ole Christian Mo, Mob. 913 00 360
Mail: ole.mo@crossplatform.no
Synne Stokkaune tatt ut til Landsdelssamling J15 Trondheim

Postet av Utleira IL - Fotball den 20. Mar 2016

Tidligere i uken fikk vi beskjed om at Synne Stokkaune er tatt ut til Landsdelssamling Trondheim.

"Samlingen er en del av fotballforbundets landslagsskole. Skolen har som intensjon å kartlegge og skolere opp landslagsaktuelle spillere".

Synne har også jevnlig vært med på TEAM BDO og hospitert med Trondheims-Ørn, og er fortsatt en del av TEAM BDO.

Utleira IL er stolte over uttaket. I tillegg til Synne's egen innsats, mener vi at både lagvenninger, støtteapparat og ikke minst trenere kan ta noe av æren for uttaket.

LYKKE TIL VIDERE
Playoff - Ny finale mot Hulløy!

Postet av Utleira IL - Fotball den 18. Mar 2016

Som kjent leverte vi protest etter forrige helgs eliteserie-playoff da det i ettertid viste seg at finale-motstander Klemetsrud hadde benyttet til sammen fire personer under falskt navn i løpet av helga. Vi protesterte på utfallet av kampen mot Klemetsrud, og selv om vi var sikre på at Klemetsrud ikke kom til å få plassen i Eliteserien var det et usikkerhetsmoment knyttet til det at Klemetsruds gruppemotstander Hulløy også protesterte på utfallet av gruppespillkampen mot Klemetsrud lørdag.

Saken(e) har nå blitt behandlet av Hordaland Fotballkrets, og domsavsigelsen kom oss nylig i hende:

Vi tar vedtaket til etterretning, og vil komme tilbake med mer informasjon når dette blir klart.

Vi er skuffet over Klemetsrud som har forsøkt å jukse seg til en plass i eliteserien, tatt fra et lag den vanvittige gleden det må være å kunne feire et rettmessig opprykk i det sluttsignalet går, og det faktum at de har påført idretten vi er så glade i ei markant ripe i lakken. Vi håper alle som har visst om dette uten å si fra, dere som har forsvart Klemetsrud, og dere som har hengt ut vår viktigste kilde virkelig tenker etter om det er sånn dere vil at det skal være i toppen av norsk futsal.

Til sist: Takk til dere som står opp for sine prinsipper om rett og galt og tør å ta den tøffe kampen mot urettferdighet. Takk til dere som helt uten forbehold har støttet oss i diskusjonene vi bevisst har valgt å holde oss litt unna. Vi vil også rette en takk til styret i Klemetsrud fotball som skjønte at futsallaget hadde misbrukt sin tillit, og lot det skinne igjennom at de skulle gjøre hva de kunne for å få alle fakta på bordet.
Playoff i Bodø!

Postet av Utleira IL - Fotball den 10. Mar 2016

Preview: Playoff 12.-13. mars

1alle.JPG

Årets høydepunkt nærmer seg med stormskritt, og allerede i morgen går turen nordover for å måle krefter med de øvrige avdelingsvinnerne og noen toere i kampen om to plasser i Eliteserien 2016/17.

Etter seeding ble følgende grupper trukket:

Gruppe A: Utleira, OSI, Svartisen, Hajduk
Gruppe B: Hulløy, Ulefoss, Vadmyra, Klemetsrud

Kampoppsett:

Kampoppsett: Lørdag 12.03.16

Avdeling 1:
1200 A Utleira-Svartisen
1200 B Hajduk-OSI
1500 A Svartisen-Hajduk
1500 B OSI-Utleira
1800 A Svartisen-OSI
1800 B Utleira-Hajduk

Avdeling 2:
1315 A Hulløy-Ulefoss
1315 B Vadmyra-Klemetsrud
1615 A Klemetsrud-Hulløy
1615 B Ulefoss-Vadmyra
1915 A Hulløy-Vadmyra
1915 B Ulefoss-Klemetsrud

Kampoppsett - søndag 13.03.16:

1100 A Nr. 1 avdeling 1-Nr. 2 avdeling 2
1230 A Nr. 1 avdeling 2-Nr. 2 avdeling 1

Gruppevinner fra vår gruppe møter altså nummer to i den andre gruppa søndag klokka 11, mens andreplassen fra vår gruppe møter gruppevinner fra gruppe B klokka 12.30.

Litt om lagene:

Svartisen fra Mo i Rana er den soleklare avdelingsvinneren fra 1. divisjon Helgeland med 10-0-0 i seriespillet, og et av de to lagene som gikk seirende ut av nordnorsk playoff i midten av februar.

OSI står for Oslostudentenes Idrettsklubb, og cruiset gjennom den sterke Oslo-avdelinga med fantastiske 17-1-0 på sine 18 kamper. Med slik statistikk følger selvfølgelig et soleklart favorittstempel i vår avdeling.

Hajduk fra Bergen kom på tredjeplass i Hordaland, men da førsteplasserte Sund trakk laget fra playoff ble Hajduk tilbudt den andre playoffplassen fra Hordaland.

Hulløy fra Bodø er årets soleklare favoritt til en opprykksplass. Med signering av Norges beste futsalspiller, landslagskeeper Kenneth Rakvaag som spillende trener, og innleiing av to portugisere til playoff vil det være en stor skrell om arrangørklubben skulle tape en av finalene søndag.

Ulefoss vant avdeling sør/øst i siste serierunde der de utmanøvrerte det tidligere elitelaget Nesjar og Lier. Skribenten har for øvrig lite informasjon om laget.

Vadmyra er også et tidligere elitelag, og da spilte nåværende Utleira-kaptein Sivert Lund på laget. Bergenserne kom på andreplass i Hordaland.

Klemetsrud er årets andreplass fra Oslo-avdelinga, og meldes å komme med flere spillere med toppfotballerfaring (Eliteserien og 1. divisjon).

NB: Det skal nevnes at trenerapparatet heldigvis har bedre informasjonsgrunnlag om motstanderne enn skribenten.

Status Utleira:

Vi reiser nordover med 18 spillere og 4 trenere. Forfall fra Aleksander Vold (3 uker Cold Response, hjemme samme som dag som avreise), Jon Arne Kråkenes (leddbånd, menisk etc.), Tamba Swaray (treningsleir fotball). Av gledelige nyheter kan vi melde at Sivert Lund dimitteres fra Cold Response før tiden for å stille klar til strid i Bodø, Håkon Haugen har fått innvilget permisjon fra førstegangstjenesten, og at Håkon Mjell er signert for å erstatte tidligere nevnte Kråkenes. I sum betyr det at vi stiller tilnærmet så godt som mulig. Vi tar dette som et veldig positivt tegn, at så mange får til å bli med ei helg i mars, så tett på fotballsesongen.

Tropp: Tangvik, Lund, Mjell, Haugen, Vie, Haugdal, Økland, Killingberg, Gjengår, Holan, Kvalvær, Vie, Rønning, Nilsen, Tysnes, Løberg, Eriksen, Johansson.

Vi vil primært bruke Facebook (www.facebook.com/utleirafutsal) til å oppdatere fra reisen og før og etter kampene, mens Twitter (www.twitter.com/utleirafutsal) vil brukes til å live-oppdatere kamper. Ellers kan vi melde at det er snakk om streaming fra bane A, som vil si at an.no sender kampen vår mot Svartisen, og en eventuell finale søndag. Vi vil lenke til streamingside dersom dette viser seg å stemme!

Futsal - seriemester!!

Postet av Utleira IL - Fotball den 8. Feb 2016

Utleira Futsal avsluttet sesongen med to seire, avdelingsseier, og billett til eliteserie-playoff i Bodø 12.-13. mars!

Forutsetningene før siste helg var klare. Vi måtte slå Othilienborg i den første kampen for å få seriefinale mot Freidig i siste kamp.

Troppen: Tangvik, Swaray; Lund, Kråkenes, Killingberg, Fossli, Haugdal, Økland, Kvalvær, Gjengår, Tysnes, Eriksen, Løberg, Johansson

Othilienborg - Utleira 1-3 (1-0)

1-0, Othilienborg
1-1, Even Rogstad Kvalvær
1-2, Simon Johansson
1-3, Erling Løberg (Torstein Haugdal)

Forrige oppgjør endte med hele 9-1 i vår favør, etter at vi kom godt i gang og satte sjansene våre fra start. Denne gangen var det lite som tyda på at det skulle bli en lik kamp. Othilienborg var mye bedre enn forrige gang, og spilte med høyt press som gjorde at vi ikke klarte spille oss til gode sjanser. Vi hadde likevel en mistanke om at de ikke klarte opprettholde presset i hele kampen, så her var det viktig å være tålmodige. Othilienborg tar da også ledelsen 1-0 etter en fin prestasjon av ringreven Robert Vikestad, som vender med mann i rygg og banker ballen i lengste. Med det var vi under 0-1 til pause i femte kamp på rad, men vi har likevel 3-2-0 i disse oppgjørene.

I andre omgang er det tydelig at Othilienborg begynner å bli slitne, og allerede etter åtte minutter har de laget fire frispark, som gjør at vårt neste frispark gir 10-meter. Det gjør at de må være litt mer forsiktige i duellspillet, og det utnyttes først av Even Rogstad Kvalvær som tar seg forbi mannen og dunker ballen i korthjørnet før keeper til 1-1. Minutter senere tar vi ledelsen når Simon Johansson får kranglet en ball i mål etter at den først hadde vært i begge stengene og innom keeper. På tampen føles det som vi er nærmere 3-1 enn 2-2, og til slutt er Nardo-radarparet Haugdal og Løberg som linker opp foran mål, og Løberg setter inn nok et mål fra 30 centimeters hold alene på bakre stolpe etter en perfekt pasning.

Vi hadde gjort jobben, og nå skulle vi se hvor mange karantener Freidig klarte pådra seg mot et Jonsborg med kun 5 spillere. Freidig hadde nemlig 7 spillere som manglet et gult kort på karantene, og vi kan vel ikke nekte på at det var et par spillere vi hadde syntes det var greit å slippe hanskes med. Det blir en veldig tøff og jevn kamp mellom Jonsborg og Freidig, men ingen av de i faresonen får gult, selv om de mister nøkkelspilleren Thomas Rønning med direkte rødt til kampen mot oss.

Utleira - Freidig 5-3 (4-0)

1-0, Erling Løberg (Jon Arne Kråkenes)
2-0, Simon Johansson (Andreas Fossli)
3-0, Torstein Haugdal (Sivert Lund)
4-0, Andreas Fossli (Even Rogstad Kvalvær)
4-1, Freidig
4-2, Freidig
4-3, Freidig
5-3, Andreas Fossli

Forrige oppgjør endte med 1-1 etter en sen utligning av oss i Rosenborghallen. Vi var to poeng bak serielederen, og seier var det eneste som var godt nok for å sikre billetten til Bodø.

Det startet veldig bra. Vi tok initiativet fra start, og etter kun fem minutter sender Løberg oss i føringen fra kloss hold etter strålende pasning fra Kråkenes. Minuttet senere dobler vi. Andreas Fossli vender og skyter, men keeper redder, før Johansson dukker opp og sender returen i mål til 2-0. Etter 17 minutter øker vi til 3-0. Sivert Lund kommer alene med keeper, og bakfra kommer Torstein Haugdal i fullt firsprang for å gjøre det til en 100%-mulighet. Lund slipper ballen perfekt og Haugdal kan sette 3-0 i tomt mål. På slutten av omgangen finner Fossli ut at det er på tide å åpne årets målkonto, og på en fin pasning fra Kvalvær får han drømmetreff og sender ballen i tverrligger og inn fra 9 meter. 4-0 til pause - kan dette gå galt da?

Som trener Bardal sa etter kampen - det er farlig å lede komfortabelt mot et så godt lag. Vi blir defensive i hodet, og i andre omgang blir vi stående med ryggen mot veggen. Gode skuddføtter har de mange av, og når Mølnå får stå alene på 10 meter blir det fort mål. 4-1, og det har ikke gått mange minutter. Halvveis i omgangen mister vi ballen sentralt, og et skudd som sniker seg mellom og borti et par bein ender til slutt i mål til 4-2. Med ett minutt igjen på klokka blir det virkelig kritisk når vi roter bort ballen på vei fremover, og Freidig kommer 3 mot 1 og får satt 4-3 i målet. De tar så ut keeper, men det er vi som får det siste målet når Fossli snapper en klønete tversoverpasning rett foran keeper med 15 sekunder igjen og kan sette ballen i tomt mål.

Når sluttsignalet lyder kan vi slippe jubelen løs og motta pokalen fra kretsens Jan Christian Sørli som bevis på at vi er seriemester i 1. divisjon Trøndelag 2015/2016. Nå venter playoff i Mørkvedhallen ved Bodø 12.-13. mars. Vi gleder oss som bare det, og selv om vi håpet å vinne avdelinga er det en liten vei å gå fra å håpe til å tro.

I playoff møter vi 2 lag fra nordnorsk playoff, 2 lag fra østlandet, 2 fra vestlandet og 1 fra sørlandet/Telemark. Så vidt vi vet er det kun OSI fra østlandet pg Sund og Vadmyra fra Hordaland som er helt klare. Klemetsrud ligger best an til den andre plassen fra østlandet, mens Ulefoss, Nesjar og Lier skal gjøre opp om plassen i sør om to uker. Nordnorsk playoff spilles førstkommende helg, og der forventer man at hardtsatsende Hulløy med nykjøpte portugisere og landslagskeeper Rakvaag tar den ene plassen, mens vi ikke har forutsetninger til å spå hvem andre som slår følge.

Vi kommer tilbake med mer når alle lag er klare og puljetrekningen er foretatt.

Siste og avgjørende helg!

Postet av Utleira IL - Fotball den 6. Feb 2016

Det er klart for siste spillehelg, og det er tre oppgjør som kommer til å avgjøre hvem som blir Trøndelags representant i eliteserie-playoff i Bodø 12-13. mars.

Før siste runde er vi 2 poeng bak Freidig, og også bak på målforskjell. Runden avvikles i Byneshallen, og først ute er vi, som møter Othilienborg klokka 13.35. Vi trenger 3 poeng for å henge med Freidig som forventes å ta 3 poeng mot Jonsborg i kampen som starter 14.30. Etter den kampen er over kommer buljongparet med NTNUI-Tiller 2, før den potensielt avgjørende seriefinalen mellom oss og Freidig klokka 16.20.

Først må vi altså slå Othilienborg, og basert på forrige oppgjør skulle man tro dette ble plankekjøring. Der vant vi hele 9-1, men dette kan ikke sies å være representativt for styrkeforholdet mellom lagene. Riktig nok ligger vi foran på tabellen, men det er bare 4 poeng som skiller, og et revansjesugent Othilienborg kommer nok neppe til å tape 1-9 igjen.

Hvis vi klarer å komme oss gjennom kampen mot Othilienborg med seier møter vi Freidig i en ren seriefinale. Med seier får vi dra til Bodø for å spille playoff, mens de trenger uavgjort for å vinne avdelinga. I det forrige oppgjøret endte det 1-1 etter at vi utlignet på slutten av oppgjøret. Freidig har levert en meget god sesong, og tap mot NTNUI i første runde og uavgjortresultatet mot oss er eneste poengtap så langt. De har som vanlig ikke klart å legge ut tropp til kampene innen tidsfristen, men vi regner med de kommer med hele sulamitten, som inkluderer spillere med eliteserieerfaring i futsal som Håkon Hjelle og Håvard Mølnå, RBK-juniorene Olaus Skarsem og Mathias Hjelle, Thomas Rønning og spillere med 2. divisjonsbakgrunn fra Nardo som Andreas Rishaug, Joakim Solem og Anders Hegglund. Så får vi se om vi klarer å få dette til å bli en futsalkamp, noe som vil være avgjørende for å vippe playoff-plassen i vår favør!

Kamper

13.35: Othilienborg - Utleira
14.20: Freidig - Jonsborg
16.20: Utleira - Freidig

Kampene spilles i Byneshallen.

Tropp

Tangvik, Swaray, Lund, Kråkenes, Fossli, Økland, Løberg, Kvalvær, Haugdal, Løberg, Johansson, Eriksen, Gjengår, Tysnes.lagbilde.jpg
Futsal: 6 av 6 på lørdag!

Postet av Utleira IL - Fotball den 30. Jan 2016

To tøffe oppgjør i Rostenhallen endte til slutt med 6 poeng, og fortsatt heng på Freidig i kampen om playoffplassen.


Tropp: Tangvik, Swaray, Fossli, Lund, Vie, Killingberg, Haugdal, Gjengår, Holan (1. kamp), Løberg (2. kamp), Kvalvær (2. kamp), Eriksen, Johansson, Tysnes.

Utleira - Tiller 2 3-1 (2-1)

0-1, Tiller
1-1, Simon Johansson (Erlend Tjøtta Vie)
2-1, Erlend Tjøtta Vie (Simon Johansson)
3-1, Sivert Lund

Dagens første kamp var mot Tiller 2, som sto med 1 poeng etter sine første 8 kamper. Man skulle tro det ble en enkel kamp, men slik ble det ikke denne gangen heller. Vi kom under allerede etter 6 minutter, og egentlig var det ikke spesielt ufortjent. Frode Bergmanns unge mannskap la ned en god og helhjertet innsats, og vi fikk ingenting gratis. Mot slutten av omgangen er det vekk med finspillet, inn med vilje, og det er Erlend Vie som krangler ballen med seg forbi et par motstandere før Simon Johansson er fremme med en lang fot for å tuppe ballen forbi keeper til 1-1. Rett før pause bytter de på rollene når Johansson serverer Vie, som med en fin avslutning setter ballen i nærmeste til 2-1 og pauseledelse.

Den gode slutten på førsteomgangen blir fulgt av en god start på andreomgangen, og vi skaper mange store sjanser allerede fra første sekund. 3-1 kommer noen minutter ut i omgangen, og det er Sivert Lund som øker ledelsen med et flott skudd fra 10 meter. Etter dette slipper vi oss (forhåpentligvis ubevisst) ned, og Tiller 2 får et par sjanser mot tampen, selv om vi føler vi er nærmere 4-1 enn de er 3-2. Alt i alt kan vi vel si at det var fint med 3 poeng, men ellers en ganske dårlig prestasjon. Det var klart at vi måtte forbedre oss for å klare slå Jonsborg i neste kamp.


Utleira - Jonsborg 5-2 (0-1)

0-1, Jonsborg
1-1, Torstein Haugdal (Erlend Tjøtta Vie)
2-1, Erling Løberg (Lars Erling Killingberg)
2-2, Jonsborg
3-2, Even Rogstad Kvalvær (Erling Løberg)
4-2, Simon Johansson (Lars Erling Killingberg)
5-2, Lars Erling Killingberg (Torstein Haugdal)

Jonsborg er det eneste laget som har slått oss i seriespill i år, og vi fryktet derfor også denne kampen. I den kampen kom vi under i første omgang, og mot gode 2. divisjonsspillere som står godt defensivt ble det rett og slett for tøft å komme seg tilbake i kampen.

Det ser imidlertid bra ut fra start denne gangen, og vi spiller oss til gode sjanser i de første minuttene. Den eneste bekymringen er at vi ikke scorer, og på det som må være Jonsborgs første visitt foran målet vårt havner ballen i mål etter et stykke akrobatikk av en Jonsborg-spiller. Lite endrer seg av målet, og vi fortsetter å male på. Johansson blir spilt igjennom i god posisjon flere ganger, men en god keeper vinner mange dueller. Når ballen for en gangs skyld suser forbi keeper på et skudd fra Killingberg går ballen i stanga og ut, og noen tenker vel at dette bare er en slik dag. 0-1 til pause, og Jonsborg trenger bare mure igjen i 20 minutter til.

Andre omgang fortsetter i samme spor. Vi skaper sjanse på sjanse, men intet tellende resultat. Etter et par minutter får Jonsborg sin kontring, og Tangvik må frem med en monsterredning for å holde oss unna 0-2. Den viser seg viktig, for ikke lenge etterpå får vi utligningen. Erlend Vie og Torstein Haugdal kommer seg 2 mot 1, og pasningen på tvers fra Vie er perfekt, slik at Haugdal får en grei jobb med å sette inn 1-1. Like etterpå tar vi ledelsen etter flott forarbeid av Lars Erling Killingberg. Han kommer seg ned til linja, og får slått hardt inn foran mål der Erling Løberg står og blir brukt som vinkel for å få ballen i nota. Ikke lenge etter får Jonsborg balanse i regnskapet. Markus Hermo drar av mannen sin og sender skuddet i korthjørnet for 2-2, med rundt 10 minutter igjen å spille. På slutten viser vi derimot klasse, og med en uttelling som ligner på noe fornuftig får vi både 3, 4 og 5 før tida løper ut. Først er det Even Kvalvær som er strålende plassert på bakre for å styre inn pasning fra Løberg, så gjør Killingberg det samme til Johansson. Dagens siste får Killingberg i det han løper inn 5-2 etter litt om og men etter pasning fra Haugdal.

Alt i alt en strålende helg poengmessig. Den første kampen var ikke bra, men i den andre viser vi stor klasse når vi kjemper oss tilbake fra en vanskelig situasjon og har troa på det vi holder på med. At vi til slutt får en liten ketchup-effekt var ikke mindre enn fortjent, og en fin ting å huske til neste gang vi stanger for å få mål.

Da gjenstår det til slutt å minne om morgendagens kamp mot NTNUI i Utleirahallen. Kampstart søndag 31. januar klokka 16.00! Vel møtt!
Futsal - før helga!

Postet av Utleira IL - Fotball den 26. Jan 2016

Det nærmer seg sesongens nest siste kamphelg, og for vår del består den av tre kamper, hvorav en av dem spilles hjemme i Utleirahallen. I tillegg er vi så heldige at Eliteserie-kampen mellom Tiller og Vegakameratene fredag kl. 20.45 er lagt til Utleirahallen.

Før helga

Det spilles full runde i 1. divisjon førstkommende lørdag, og den går av stabelen i Rostenhallen. Etter dette står alle lag utenom vi og NTNUI med 10 kamper, og denne hengekampen spilles altså søndag hjemme i Utleirahallen. Det blir med andre ord en meget avgjørende helg for lagene som ønsker å henge med i toppen, og den vil sette premissene for avslutningshelga i Byneshallen påfølgende helg.

For vår del er utsiktene gode til helga. Vi har per nå ingen nye skader eller forfall siden forrige gang, og nok en gang får vi problemer med å velge ut de 14 som skal være i helgas tropper.

Det trengs, for det er som vanlig tøff motstand i vente. Tiller 2 ligger riktig nok på sisteplass i avdelinga, men i vår aller første kamp for sesongen ga de oss tøff kamp, og vi følte oss vel egentlig ikke trygge på seieren før langt ut i andre omgang. Jonsborg venter i andre kamp, og er det eneste laget som har slått oss i obligatorisk kamp med 1-3 i Rosenborghallen før jul. Vi må derfor være fullt skjerpet for å få en herlig revansj.

Søndag kommer NTNUI til Utleirahallen, og vi forventer nok en tøff batalje. Laget har tatt store steg i år, og er det eneste laget som har beseiret serieleder Freidig denne sesongen.

Vi håper så mange som mulig tar turen for å se våre kamper både i Rostenhallen og Utleirahallen, og samtidig kjenner sin besøkelsestid når vi får besøk fra Eliteserien fredag kveld. Her er det muligheter for å se flere landslagsspillere i en antatt tøff kamp med høy tenning.

Til slutt vil vi oppfordre alle sammen til å følge oss på Facebook (www.facebook.com/utleirafutsal) og/eller Twitter (www.twitter.com/utleirafutsal) for siste nytt og bilde/video fra treninger og kamper!

Kampprogram

Fredag 29. januar, Utleirahallen

20.45: Tiller - Vegakameratene (Eliteserie)

Lørdag 30. januar, Rostenhallen.

13.35: Tiller 2 - Utleira
14.30: Vega 2 - Othilienborg
15.25: NTNUI - Freidig
16.20: Othilienborg - Tiller 2
17.15: Utleira - Jonsborg
18.10: Freidig - Vega 2
19.05: Jonsborg - NTNUI

Søndag 31. januar, Utleirahallen

16.00: Utleira - NTNUI


lagbilde.jpg
Storseier og uavgjort i toppkampene!

Postet av Utleira IL - Fotball den 10. Jan 2016

To kamper i 1. divisjon søndag, og i første kamp høvlet vi over serieleder Othilienborg med hele 9-1, før vi i andre kamp fikk atskillig tøffere motstand og spilte 1-1 mot Freidig.

Tropp: Tangvik, Vold - Lund, Kråkenes, Haugdal, Vie, Killingberg, Økland, Løberg, Eriksen, Johansson, Holan, Kvalvær og Gjengår.

Utleira - Othilienborg 9-1 (7-0)

1-0, Simon Johansson (Erling Løberg)
2-0, Sivert Lund
3-0, Lars Erik Eriksen (Erlend Vie)
4-0, Løberg (Johansson)
5-0, Lund (10-meter)
6-0, Lars Erling Killingberg (Johansson)
7-0, Eriksen (Jon Arne Kråkenes)
8-0, Andreas Økland (Lund)
9-0, Eriksen (Økland)
9-1, Riad Drljevic

Et ubeseiret Othilienborg sto med 10 poeng etter fire kamper, mens vi hadde 12 etter fem. Det var med andre ord duket for toppoppgjør i vår første kamp for dagen. Slik så det imidlertid ikke ut på banen, der det var klasseforskjell fra start til slutt.

Det tar riktignok noen minutter før vi tar ledelsen, men etter 2-0 ved Lund rundt 9 minutter renner det inn bak Othilienborgs keeper. Siden vi har video av målene ser vi ikke noen grunn til å beskrive dem ytterligere.

I andre omgang øker Andreas Økland tidlig til 8-0, men vi slipper oss i det hele tatt litt ned, samtidig som vi sparer spillere til dagens andre kamp. Rundt 15 minutter foregår derfor uten mål før vi øker til 9-0 og slipper inn til 9-1 på tampen. Alt i alt en strålende gjennomført kamp, der tilnærmet alt stemmer.Freidig - Utleira 1-1 (1-0)

1-0, Mathias Hjelle
1-1, Erlend Vie

Rødt kort: Olaus Skarsem (Freidig)

Spenningen var stor rundt hvorvidt vi klarte nullstille etter den fabelaktige forestillingen mot Othilienborg. Både det, og at Freidig-troppen så mye sterkere ut enn Othilienborg-troppen gjorde at vi skjønte at dette kom til å bli tøft.

Vi kommer skeivt ut allerede etter et par minutter, og det er Rosenborg-spiller Mathias Hjelle som sender Freidig i ledelsen med et fint skudd tidlig i kampen. Utover i omgangen tar vi over kampen, og skaper de fleste sjansene, men uten tellende resultat. Nærmest er Sivert Lund som setter et frispark i tverrliggeren, og Killingberg som setter ballen i stanga like etter.

Andre omgang fortsetter som den andre slapp. Vi har ballen mest, men det blir ikke de helt store sjansene. Rundt halvspilt får Olaus Skarsem sitt andre gule, og Freidig må forsvare seg 3 mot 4 i to minutter, uten at vi klarer utnytte overtallet.

På tampen tar Bardal ut keeperen, og Løberg entrer banen i en kledelig Kolbotn-grilldress. Vi sliter litt med å spille ut et godt Freidig-lag, men med 1.20 igjen på klokka får endelig Vie muligheten han har ventet på, og sender av gårde et skudd som går via ansiktet på en Freidig-spiller og i mål. Vi sender Tangvik tilbake i mål, og kampen ebber ut med 1-1.

Dessverre har det ubrukelige kameraet vårt sviktet oss på tampen av kampen, så målet til Vie finnes ikke på tape. Heldigvis var det mer viktig enn fint!

Alt i alt en god helg, med 7 poeng av 9 mulige. Nå leder vi serien med 16 poeng på 7 kamper, mens Othilienborg, NTNUI og Freidig alle har 10 poeng på 5, som vil si at alle kan komme opp på samme poengsum om de vinner sine manglende kamper. Neste spillehelg har vi fri - de neste kampene er mot Tiller 2 og Jonsborg lørdag 30.01 og NTNUI søndag 31.01.
Seier i første hjemmekamp

Postet av Utleira IL - Fotball den 8. Jan 2016

Utleira - Vega 2 5-0 (3-0)

1-0, Lars Erling Killingberg (Johansson)
2-0, Lars Erling Killingberg (Vie)
3-0, Lars Erling Killingberg (Løberg)
4-0, Lars Erling Killingberg (Vie)
5-0, Erlend Tjøtta Via (Haugdal)

Tropp: Tangvik, Vold, Lund, Johansson, Haugdal, Vie, Økland, Killingberg, Løberg, Eriksen, Nilsen, Tysnes, Kvalvær.

Det ble en strålende hjemmedebut med hele 5-0 foran rundt 100 tilskuere i Utleirahallen. Kampen mot Vega 2 ble fremskyndet fra neste helg, og vi var litt spente på hvordan vi kom til å se ut med kun to treninger etter en lang juleferie.

Vi tok kontrollen fra start i første omgang, men i de første minuttene ble det bare til halvsjanser. Midtveis i omgangen er imidlertid Lars Erling Killingberg ferdig med debutnervene, og etter at Løberg og Johansson har tråklet seg ferdig nede i et hjørne får sistnevnte sendt ballen til bakre der Killingberg sender oss i føringen med 1-0. Noen minutter senere er samme mann på plass igjen etter en lignende situasjon. Vie tråkler ute til høyre og sender ballen på tvers til Killingberg, som nok engang får sette ballen i mål relativt uhindret. Tida går fort mot pause, men debutanten var ikke ferdig. Kort tid før pause får han ballen fra Løberg, og denne gang sender han ballen mellom bena på keeper for å fullføre hattricket.

I andre omgang er vi gode fra start, og varter opp med flere mønsterangrep. De fleste ender dessverre uten tellende resultat, men det er virkelig nære på ved flere anledninger. Litt ute i omgangen kommer Vie seg 1 mot 1 mot en motstander og utmanøvrerer ham før han sender ballen forbi keeper og mot mål. Der dukker Killingberg opp og pirker ballen de siste centimetrene over streken. Helt greit, men bra de er gode venner fra før. Vie anmerket i ettertid at assist også er bra. Heldigvis får han målet sitt på tampen. Et strålende angrep sender ballen ned i venstre hjørne der Haugdal sender en perfekt pasning som Vie kan putte i tomt bur til 5-0. På tampen av kampen får Vega 2 sin eneste virkelig store sjanse der vi blokkerer første skudd fra kort hold før Tangvik varter opp med en klasseredning. Når Vega 2 setter returen over skjønner vi at det er vår dag, og ikke lenge etter kan sluttsignalet høres i Utleirahallen.

En utrolig morsom dag for oss, en solid gjennomført kamp i vår egen hall, med utrolig mange tilskuere ingen visste hvem var. Håper dagens kamp gir mersmak og fører til at mange kommer igjen ved neste anledning!

Hjemmekamp i Utleirahallen!

Postet av Utleira IL - Fotball den 4. Jan 2016

Utleira Futsal spiller sin første tellende hjemmekamp i Utleirahallen fredag 8. januar klokka 19.00!

Motstander er Vegakameratenes andrelag, som ligger på en sisteplass på tabellen ved jul, med null poeng. Rundene de har spilt foreløpig har kræsjet med eliteserielagets kamper, så det er grunn til å tro at Vega 2 nå stiller sterkere enn de har gjort så langt i sesongen.

Vi stiller stort sett som vi har gjort, sett bort fra at Håkon Kroglund Haugen dessverre er tapt til Hæren i inntil 12 måneder. Vi ønsker lykke til, og ønsker ham hjertelig velkommen tilbake i vårt forsvar om et snaut år!

Håper mange tar turen for å se hvordan futsal ser ut på seniornivå!


Utleira - Vega 2

Fredag 8. januar kl. 19.00
Utleirahallen - fri inngang!lagbilde.jpg