Futsaldag i Utleirahallen!

Postet av Utleira IL - Fotball den 4. Okt 2018

Utleira futsal arrangerer gratis futsalkickoff for fotballspillere i Utleira lørdag 13. oktober i Utleirahallen.

Vi har satt av 1,5 time for hvert lag, og håper alle kan møte ferdig skiftet til oppstartstidspunktet for hver gruppe. Tidspunktene er som følger:

10.00: Gutter/Jenter født 2010/2011
11.30: Gutter/Jenter født 2008/2009
13.00: Gutter/Jenter født 2006/2007
14.30: Gutter/Jenter født 2002-2005

Spillerne blir delt i grupper som blir instruert av spillere fra futsallaget, mens trenere og ledere fra futsallaget vil være tilstede for å snakke med interesserte trenere og foreldre som har lyst til å lære mer om hvordan futsal kan brukes til å utvikle ferdigheter som spillerne får bruk for når de kommer tilbake på kunstgresset til våren. 

Ber om at lagledere kommer med anslag på antall deltagere fra hvert lag til Ole Mo innen søndag 7. oktober, slik at vi kan planlegge aktiviteten best mulig.

Hvis noen har spørsmål, send gjerne en mail til utleirafutsal@gmail.com 
Skuffet hvis det ikke blir opprykk

Postet av Utleira IL - Fotball den 21. Aug 2018

Ubeseiret etter halvspilt sesong er fasiten til Utleira senior påherresiden og fem poengs luke med en kamp mindre spilt. Det er et godt utgangspunkt for å jakte klubbens første opprykk, noe man har sett glippe de to foregående sesongene. 

 

I forkant av 2016-sesongen ble Utleira senior på herresiden startet opp i regi av klubben, men det ble ikke noe opprykk på første forsøk. I fjor tapte laget kun én fattig kamp, men det var likevel nok til at drømmen om opprykk seilet av gårde. Men det sies at alle gode ting er tre, og i år har klubben satt seg i en meget god posisjon etter halvspilt sesong og står med åtte seire på åtte kamper. 

Hovedtrener Geir Kojen har all grunn til å være fornøyd med det som har blitt prestert så langt denne sesongen og erkjenner at man blir skuffet dersom det ikke er 5.divisjonsspill på Utleira neste år. 

-Ja, det blir vi. Det har vært et klart uttrykt mål. Nå er vi snart halvveis i årets sesong, så nå må vi sette oss noen nye mål de resterende kampene. Det hadde vært veldig kult å gå ubeseiret gjennom serien eller score over 100 mål for eksempel. 


Optimistisk treårsplan 

Målet Kojen – som kom inn som hovedtrener for seniorgruppen på herresiden før sesongoppkjøringen i fjor – sikter til, er treårsplanen som ble skrevet da han tredde inn som trener i Utleira. Der står det klart og tydelig at klubben jakter to opprykk på tre år, og med det ene sure og bitre tapet i fjor, er man derfor ”avhengig” av opprykk i år for å holde tritt med planen. 

-Vil du si en slik plan er realistisk, gitt at det blir opprykk i år?

-Vi må ha en 30 prosent regel fra sesong til sesong hvor laget må løfte seg 30 prosent. Det vil si ti prosent nye spillere, ti prosent eksisterende spillere som løfter utviklingen sin og ti prosent på laget, og da er vi godt på vei, sier han og forteller at det ikke er så stor nivåforskjell på trøndersk 5.- og 6.divisjonsfotball. 

Likevel er Kojen svært tydelig på at Utleira skal være en klubb for egne spillere til tross for den ambisiøse planen, noe som indikerer dette er åtte av elleve i startelleveren har spilt barne- og ungdomsfotball i klubben, mens 15 av 22 i troppen har samme tilknytting. Det bærer også oppgaven til seniorlaget preg av. 

-Primæroppgaven til seniorgruppa i Utleira er at det skal være et godt sportslig tilbud til våre egne spillere – det er utgangspunkt. Vi må ha litt tilsig for å løfte kvaliteten på gruppa, men ambisjonen er at det skal så godt sportslig tilbud slik at spillere som er yngre ikke forsvinner til andre klubber, sier han før han legger til:

-Bredden er avhengig av toppen, og toppen avhengig av bredden, så vi skal fylle etter med egne spillere. Gode spillergrupper rekrutterer gode spillere, så vi skal ha så godt miljø og sportslig aktivitet i seniorgruppen slik at vi rekrutterer gode spillere selv, det er veldig viktig for oss. 


Etter neste sesong er den inneværende treårsplanen historie, og da blir det viktig å sette seg nye mål. Men klubben streber ikke etter å innfri treårsplanen for en hver pris. For det skal ikke gå utover klubbens egne spillere og gjennomføres sett ut i fra fornuftige forutsetninger. 

-Vi må bygge stein for stein, og det får ta så lang tid det tar, bare så lenge vi gjør det riktig. Etter neste sesong kommer det en ny treårsplan, hvor vi må diskutere om vi skal forsøke å rykke opp nok en gang? Men det skal alltid være på de riktige premissene. Utleira skal aldri være en klubb som henter spillere fra ”hele verden” eller gir betaling, det er overhodet ikke ambisjonene. Vi skal være en klubb for våre spillere og de som bor i nærområdet og om nivået er 4.divisjon eller hva det skulle være, får ferdighetene vise. 


Bør sikte mot 4.divisjon

Petter Grønning Finserås er en av spillerne som har tilknytning til Utleira gjennom barne- og ungdomsfotball. Han kom tilbake i fjor vinter etter noen års pause og forteller om en spillergruppe som har tatt store steg på to år. 

-Det har vært mye godt spill og vi har hevet oss bra fra forrige sesong som følge av en god treningsvinter og bra trykk på trening. Trenerne kan mye fotball, skryter han, og trener Kojen beskriver spillergruppen slik:

-Vi har godt miljø og solid samhold i gruppa. Det er gode fotballspillere som liker å trene og det er et godt utgangspunkt for å lykkes med seniorfotball i klubben slik det er nå hvis vi tar det steg for steg, vi må ikke forte oss. 

Finserås er imidlertid krystallklar intet opprykk vil være katastrofalt. 

-Det er krise dersom vi ikke rykker opp. Vi satte oss et mål om å rykke opp før sesongen og alt annet er for dårlig. Jeg mener vi bør sikte videre mot 4.divisjon også. 


Første kamp etter sommerpausen er søndag 26.august borte mot Gimse 2, før Melhus 2 kommer på besøk på Utleira Kunstgress 2.september i det som blir første kamp hjemme for høstsesongen. 

Påmelding til NFF Grasrottrenerkurs 2018-2019

Postet av Utleira IL - Fotball den 15. Aug 2018

Påmelding til NFF Grasrottrener-kurs 2018/19 er åpnet. 

NFF Trøndelag oppfordrer alle klubber til å sørge for at trenere i klubben har gjennomført relevant delkurs i forhold til alder på spillere de har ansvar for. Vi har 21.000 jenter og gutter i Barnefotballen ( 6 – 12 år ) i NFF Trøndelag som fortjener trenere med riktig og relevant kompetanse!  

Gjennom teori og mye praksis på feltet gir NFF Grasrottrener kurset trenere kunnskap om å lede en gruppe, skape et godt miljø, sette i gang god fotballaktivitet og påvirke fotballferdigheten i riktig retning.

Les mer om kursets innhold og oppbygning: https://www.fotball.no/trener/nff-c-lisens/nff-c--lisensutdanningen/

Alle kursdeltakere melder seg direkte på det kurset, hos det kursstedet, de ønsker. I påmeldingsskjemaet finner man hvilke kurs det tas sikte på å gjennomføre. Maksimalantall pr. delkurs er 30 deltakere pr. kurssted. NFF Trøndelag vil stenge påmeldingen fortløpende idet maksimalantallet er nådd. Her praktiseres først til mølla! Minimumsantallet er 12 deltakere for at et kurs skal gjennomføres.

All påmelding skjer elektronisk via dette påmeldingsskjemaet

Påmeldingen for delkurs 1 og 2 er åpen fram til søndag 23.september.

Påmeldingen for delkurs 3 og 4 er åpen fram til søndag 25.november.

 

Utleira fotball oppfordrer alle trenere og lagledere som bidrar mot lag i klubben til å melde seg på. Klubben dekker kurset så lenge du er aktiv i klubben påfølgende år/sesong.

Send en tilbakemelding til fotball-leder@utleira.no  når du har meldt deg på kurs. 


Fotball Etter Skoletid (FES) del 3 - 2018

Postet av Utleira IL - Fotball den 8. Aug 2018

Endelig er det klart for FES del 3.

Dette er et fotballtilbud for gutter og jenter i 4-7 klasse i Utleira IL.

Fokuset rettes mot individuell mestring/utvikling, lek og moro.

Treningene ledes av kvalifiserte trenere fra Utleira fotball, og dette er et supplement til de ulike lagstreningene.

 

FES vil foregå ute på Utleira kunstgress på mandager, tirsdager og torsdager i tidsrommet 13:30-16:00.

FES følger skolens kalender. Oppstart uke 35, slutt uke 48.

 

En dag ser slik ut:

13:30                   Garderobene åpner. Enkel servering (frukt, grønt og drikke).

                            Klar til aktivitet.

14:00 – 14:30     Friaktivitet ute på kunstgresset.

14:30 – 16:00     Organisert aktivitet.

  

Kostnad for perioden kr. 600,- (pluss gebyr) for en dag.

Kostnad for perioden kr. 900,- (pluss gebyr) for to dager.

Kostnad for perioden kr. 1000,- (pluss gebyr) alle tre dagene.

 

20% søskenrabatt.

 

Klikk her for link til påmelding. Det er begrenset med plasser, så meld på i god tid.

 

Med sportslig hilsen

 

Geir Kojen

Ansvarlig FES Utleira.

97 13 22 13

fes@utleira.no
Ubeseiret i serien og styrer mot opprykk

Postet av Utleira IL - Fotball den 5. Jul 2018

Etter halvspilt sesong har Utleira Kvinner to ubestridte serieledere i hver sin avdeling i fjerde divisjon, og det ser virkelig lyst ut med tanke på opprykk når vi skriver oktober og 3.divisjons-spill neste sesong. 

I fjor ble det tap, i det som ble en ren opprykksfinale mot Tiller ett par serierunder før sesongslutt. Med det måtte Utleira bite i det sure eplet, og innse at drømmen om opprykk i debutsesongen ble knust. I år har laget tatt ytterlige steg og begge lagene på kvinnesiden i 4.divisjon i henholdsvis andre og fjerde avdelingen, er ubeseiret i vårsesongen og styrer mot opprykk på andre forsøk. 

-Vi er veldig fornøyde med sesongen så langt og gjort det veldig godt i seriekampene hvor vi stort sett har dominert. Dessuten startet vi sesongen med veldig mange nye spillere, så er det noen som har byttet klubb og andre som har kommet til – så vi har bygget litt klubb i vår, smiler trenerne Ole David Økland og Rune Burkeland. 

Hovedtrenerne kan nemlig se tilbake på en strålende vårsesong for begge lagene med underholdende angrepsfotball og flere seire med kalasklassen, noe målforskjellen indikerer. Det har ført begge lagene til toppen av tabellen, hvor Utleira 1 står med én uavgjort etter ti serierunder, mens andrelaget fortsatt ikke har avgitt poeng. 

Likevel ser trenerduoen alltid etter forbedringer, noe som er nødvendig da motstanderne i fjerde divisjon gjerne er noen år eldre.

-Vi har fortsatt en vei å gå når det gjelder å utvikle oss videre, men det andre lag har av erfaring fra voksenfotball får vi kompensere med talent, ungdommelig mot, hurtighet og gode basisferdigheter, sier Burkeland. 

-Kjempekull å bygge videre på  
Med et nyopprettet kvinnelag satser Utleira hardt på kvinnesiden og har ambisjoner om å klatre noen divisjoner i systemet de kommende årene. I dag består spillergruppen av 32 ivrige spillere, hvor hovedstammen er jenter født rundt tusenårsskiftet er et godt utgangspunkt å bygge videre på, ifølge Burkeland. 

-Klubben satser både på herre- og damesiden, og nå har damesiden noen kjempekull å bygge videre på – så det er litt opp til oss selv. Sammen har vi gode muligheter til å spille oss opp noen divisjoner dersom vi klarer å holde gruppen samlet. Så får veien gå videre ut ifra hva vi presterer og hva klubben legger til rette for, sier Burkeland. 

Han får støtte fra Økland som mener det er viktig å ”spille seg opp noen divisjoner” for å kunne tilby riktig kamparena. 

-Vi savner en kamparena med høyere nivå, da vil utviklingen komme naturlig og gi noe som klubben mangler for de beste spillerne. 

-Sjelden man finner et slikt lag
I fjor spilte flere av jentene som spiller i 4.divisjon i år seg frem til semifinale i Norway Cup, og i år ble det andreplass i futsal NM i vinter. Det fører til god stemning, noe som trekkes frem av spillerne når de snakker om det beste med å være Utleira-spiller. 

-Det må være balansen mellom det å være seriøse, samtidig som vi har det veldig artig sammen, sier Pia Muri og lagvenninnen Mari Halgunset er enig. 

- Det er sjelden man finner et slikt lag hvor alle kommer godt overens, i tillegg til at de er gode sportslig. Det er seriøst i klubben og alle ønsker å oppnå noe, samtidig som vi har det morsomt sammen.

-Det er det vi bygger gruppen på, vi ønsker å ha det ordentlig, men må gjøre jobben ordentlig. Men det er gøy å gjøre det ordentlig. Så håper vi at dette skal brige oss dit vi ønsker for å være den utviklingsarenaen vi ønsker å være, sier trenerne Burkeland og Økland samstemte. 

Nevnte Halgunset kom til klubben før 2017-sesongen, og prøvespilte for flere klubber før valget til slutt falt på Utleira.

Mari in action

-Jeg ønsket et bedre treningsnivå og hørte veldig mye bra om klubben. Jeg prøvde veldig mye forskjellig, men trivdes ikke så godt. Når jeg kom hit ble alt veldig bra med en gang i et godt miljø og i en god klubb med gode trenere, forteller Halgunset. 
Men for at Utleira skal kunne tilby et godt nivå på damesiden de kommende årene er det viktig med rekrutering, noe trenerne erkjenner.  

- Vi har ett par årstrinn på 2002 og 2003 som ikke er så mange, men 00-kullet som er en sammenslåing av Utleira og Othilienborg er veldig stort. Videre er 2004- og 2005-kullene store igjen, så det er god rekrutering nedover i klassene. For vi er avhengige av god rekurrering i årgangene som kommer hvis klubbens ønske å være på et ålreit nivå på damesiden skal lykkes, avslutter Burkeland. 

Nå er det sommerpause i sesongen helt frem til august. Da begynner høstsesong, og begge lagene spiller sine første kamper på Utleira Kunstgress. For Utleira 2 venter Røros på motsatt banehalvdel, mens Malvik gjester kunstgresset to dager senere – 16.august – og skal forsøke å revansjere vårens 1-5 tap.

- Skrevet av Jørgen R. Karlsen
IVRIG- SAMLINGER

Postet av Utleira IL - Fotball den 29. Mai 2018

 - Et ekstratilbud til spillerne i ungdomsfotballen -

«Ivrig-samling» er et tiltak for spillerne i ungdomsfotballen, 13-16 år, som ønsker en ekstra trening utover normale lagstreninger.

Treningene er på tvers av årskullene, og fokuset rettes mot individuell teknisk trening, samt relasjonelle ferdigheter sett opp imot 11’er spillet.

Treningene ledes av Spillerutvikler, Espen Schmitz og Trenerutvikler, Geir Kojen. Tiltaket vil i utgangspunktet foregå på søndager 2-3 ganger i måneden, men vil tilpasses ut i fra lagenes ordinære aktiviteter. «Ivrig- samlingene» er et kostnadsfritt tiltak.

Oppstart blir søndag 3. juni klokken 13:00 på Utleira kunstgress.

Ved registrering via linken, vil spillerne bli lagt til i egen Spond-gruppe, som vil være gruppas kommunikasjonskanal.

Følg linken under for registrering i gruppen.

https://goo.gl/forms/bG0jmbId9cc6Aow32

Eventuelle spørsmål rettes til:

Spillerutvikler, Espen Schmitz.

Telefon:    98 87 10 64

E-post:    schmitz.espen@gmail.com

Trenerutvikler, Geir Kojen

Telefon:     97 13 22 13

E-post:     geirkojen@hotmail.com


Last ned flyer her
Foreldremøte - oppstart fotball 2011

Postet av Utleira IL - Fotball den 22. Mar 2018

Da er det endelig klart for å komme i gang med 2011-årgangen, og vi inviterer dermed til et foreldremøte i klubbhuset i Utleirahallen.

Oppstart for 2011-årgangen
Oppstart for 2011-årgangen

Fotballavdelingen starter nå opp eget lag for alle gutter og jenter som er født i 2011.

Vi møtes i klubbhuset i 2.etg i Utleirahallen!

Foreldremøte blir mandag 9. april kl. 20.00. Treningstider kommer!!!

For 2011 årgangen vil det bli treninger hver uke, cuper og noen kampkvelder i sesongen 2017. Det er obligatorisk foreldremøte for minst en foreldre/foresatte.

Møtet vil være i klubbhuset i Utleirahallen (2. etg.), kl. 2000.

For å starte opp laget, trenger vi følgende roller: Trenere, lagleder, dugnadsansvarlig, økonomiansvarlig og lagets representant i fotballstyre. Mer informasjon om dette på foreldremøte.

Alle aktive må være medlemmer av Utleira IL.

Du kan forhåndsregistrer deg på denne linken (uforpliktende): 

https://goo.gl/forms/E21uCfumT...

Nærmere kontaktinfo: Ole Christian Mo, Mob. 913 00 360 Mail: ole.mo@crossplatform.no

Last ned flyer her
Herman med i Team BDO Trøndelag G13

Postet av Utleira IL - Fotball den 19. Mar 2018

Helgas BDO-samling i Abrahallen var første samling etter det siste uttaket i Team BDO. Team BDO Trøndelag G13 utgjør nå 18 spillere og vår egen Herman Hervik Iversen er en av de utvalgte.

Første BDO-samlig bestod av ca. 250 spillere, og nå er altså Herman en del av troppen på 18 som står igjen. Nåløyet er passert, men vi er ikke overrasket!!!

Vi gratulerer Herman og ønsker han lykke til.
2. plass i nasjonalt sluttspill for jentene!

Postet av Utleira IL - Fotball den 12. Mar 2018

Det var en spent gjeng som reiste oppover til Tromsø på fredag. De skulle måle krefter mot serievinnere fra de andre kretsene i landet. Det var duket for Nasjonalt sluttspill i futsal for kvinner.

I tillegg til at dette var første gangen Utleira stiller med futsallag, så var det også et svært ungt lag. Eldste jente/kvinne er 18 år. 

Kort oppsummert så gjorde jentene seg bemerket med høyt nivå på både teknikk, kontroll og spill. Eneste tap kom mot Stakkevollan Futsal fra Tromsø. I følge vitner var dette en svært jevn batalje hvor vi i følge de samme vitnene blir idømt en straffe av den noe tvilsomme sorten. Kampen ender i alle fall 5-4 i favør Stakkvollan. I alle de andre kampene var det ikke mye tvil om hvem som var det beste laget.

Mot Alta ble det seier 7 - 0, mot Koll ble det 6 - 0 og mot Brønnøysund ble det hele 11 - 1.

En utrolig bra turnering av jentene våre som bare fortsetter å imponere.

Innkalling til åpent styremøte (Årsmøte) Utleira fotball 6. mars

Postet av Utleira IL - Fotball den 22. Feb 2018Velkommen til åpent styremøte i Utleira fotball tirsdag 6. mars 2018 kl 18.30 i klubbhuset. 

Åpent styremøte er det samme som Årsmøte for Utleira IL fotball. 


Sakliste
1. Valg av møteleder og referent
2. Årsberetning
3. Regnskap
4. Budsjett
5. Årshjul
6. Sportsplan
7. Fastsette treningskontingent
8. Styrets sammensetning
9. Innkomne saker / Eventuelt


Ønsker du å melde inn en sak til møtet, må denne sendes på epost til styreleder Stian Eggen, stian@wiemontasje.no, innen lørdag 3. mars.  

Lagledermøte i dag søndag 28. januar kl. 2000

Postet av Utleira IL - Fotball den 28. Jan 2018

Vi vil gå igjennom rutiner for lagleder.

Info. fra hovedlaget.

Ny mann i trenerteamet til G19

Postet av Utleira IL - Fotball den 23. Jan 2018

Tilbake til røttene
Jon Arne Kråkenes for "noen" år siden

Denne karen har nå valgt å komme tilbake til Utleira. Han har nå signert som trener i teamet for G19. Vi skal heller ikke se bort i fra at han også stiller på vårt seniorlag. Overgangen er selvfølgelig ordnet.

Vi har bedt Jon Arne om noen ord om fortiden og tanker om framtiden.

Spillerkarriere: Startet "karrieren" min i Utleira som 5-åring, og spilte på Trøndelags beste grusbane på Bjørkmyr fram til jeg var 15 år. Dro videre til RBK Jr, hvor jeg spilte i 3,5 år. Da jeg ble seniorspiller, dro jeg videre til Strindheim i 1 år (2. div), Nardo i 3 år (2. div) og tilbake til Strindheim i 1 år (3. div), før jeg la opp delvis grunnet kneskader. Spilte også futsal for Tillerbyen i 2012-2014 i Eliteserien, før jeg meldte overgang til Utleira i 1. divisjon. 

Trenerkarriere: Startet min aktive trenergjerning i Nardo i 2008, med en veldig bra og stor G97-årgang, som jeg fulgte fram til de gikk opp på junior. Ellers har jeg vært spillerutvikler og trener for Strindheim G19. Har ikke vært aktiv på trenersiden de siste årene, grunnet småbarn i heimen. 

Hvorfor tilbake: Jeg har blitt maset på av Ole Mo i flere år, så nok var nok. Er også mye lovende som skjer i klubben, som jeg ønsker å være en del av. Har alltid sagt at jeg vil tilbake til Utleira, så nå som jeg er tilbake, tror det jeg skal bli morsomt. Jeg er nå en del av trenerstaben til G19, ei gruppe som virker spennende som lag og med flere lovende spillere.

Utleira i framtiden: Mye har skjedd siden jeg forlot Utleira. En stor flerbrukshall og to flater med kunstgress gjorde seg for klubben. At Utleira skal skynde seg langsomt synes jeg er et klokt sitat, da de fleste klubbene jeg har vært i, lever for mye i nuet og har ikke tid til å utvikle egne spillere over tid. Jeg har stor tro på opprykk for A-laget med Kojen bak roret, og at vi får til mange gode årganger framover som kan ta steg opp til A-lag og videre til lag i høyere divisjoner. I tillegg håper jeg at satsningen på futsal fortsetter, da jeg er 100 % sikker på at futsal utvikler bedre fotballspillere.

Vi gleder oss til fortsettelsen og er sikker på at Jon Arne blir en viktig bidragsyter til å utvikle Utleira-fotballen videre.