Eliteserien neste!!

Postet av Utleira IL - Fotball den 13. Mar 2017

Med seier 4-2 i finalen mot Veitvet kunne Utleira futsal juble for plass i Eliteserien 2017/2018!


Vi reiste til Oslo og Apalløkkahallen med følgende tropp: Erland Tangvik, Øyvind Bunes, Magnus Moan, Lars Erling Killingberg, Andreas Økland, Andreas Fossli, Jonas Uran Rønning, Simon Johansson, Erlend Tjøtta Vie, Even Rogstad Kvalvær, Julien Le Bozec, Erlend Henriksen og Håkon Mjell. Trener var selvfølgelig Kai Bardal. Med seg på benken hadde han assistentene Eirik Valla Dønnem som var uaktuell for spill pga. skade og Petter Høvik som har lang erfaring fra viktige futsalkamper. Øvrig støtteapparat besto av Jan Egil Romestrand som lege (utdannet) og motivator (selvlært), mens Tore Schjølberg og Torgeir Kråkenes sto for det administrative og praktiske i forbindelse med turen.

Vi ankom Oslo sent fredag kveld etter en lang, men meget trivelig bussreise og fant raskt sengene på Quality 33 på Økern for å være klare til 3 kamper påfølgende dag. I gruppespillet skulle vi møte Norheimsund fra Hordaland, Klemetsrud fra Oslo og Nord/Sprint fra Troms, og vi hadde våre mistanker om at vi hadde havnet i den tøffeste gruppa.

Første kamp mot Norheimsund starter bra, og vi har egentlig full kontroll fra start til mål. Først sender Håkon Mjell oss i ledelsen med et skudd via en motstander, før Julien Le Bozec dobler minutter senere med et fantastisk skudd fra det som må sies å være en ekkel vinkel (se video under). Litt senere i omgangen får Simon Johansson stå fullstendig alene foran Norheimsunds mål, og får en enkel oppgave med å sette den gode pasningen fra Magnus Moan i nota fra kloss hold. Vi tar med oss 3-0 og en god følelse i garderoben, og selv om Norheimsund reduserer til 3-1 ikke lenge etter pause er seieren aldri truet. Julien Le Bozec spilte en fantastisk kamp, og etter strålende forarbeid blir han nest sist på 4-1-målet, som Jonas Uran Rønning får æren av å spasere over linja. Helt på tampen fastsetter Erlend Henriksen sluttresultatet til 5-1 etter at Erlend Vie uselvisk spillen ballen på tvers når de kommer to alene mot keeper. En flott start - ikke bare 3 poeng - men en solid gjennomført kamp med godt spill.


Neste kamp var mot Klemetsrud, og med fjorårets skandale friskt i minne var det ingenting å si på tenninga for noen av lagene, eller for Klemetsruds mange bekjente på tribunen. Kampen ble spilt i den mer intime B-hallen, og det ble tidlig klart at dette kom til å bli en tøff kamp, kanskje like mye mentalt som fysisk. Vi får en utrolig god start på kampen, og har vel ikke spilt mer enn et knapt minutt før Erlend Vie har sendt oss i føringen med 1-0. Like etter er vi nære på å øke til 2-0, men skuddet fra Moan treffer dessverre stanga. Utover i omgangen står vi godt mot spillere som er oss overlegne i alder, vekt og erfaring, og det er slett ikke ufortjent når banens nest yngste, Jonas Uran Rønning, øker til 2-0 etter strålende samarbeid med Magnus Moan (video under). Før pause rekker Klemetsrud å redusere etter et flott skudd, og vi går til pause med 2-1-ledelse i målprotokollen, mens Klemetsrud ledet 3-1 i antall gule kort. Andre omgang starter på verst tenkelige vis, og Klemetsrud utligner til 2-2 før minuttet er spilt. Resten av kampen blir en stillingskrig, og begge lag har muligheter til å avgjøre kampen, selv om vi føler vi har overtaket spillemessig. Stemningen er ganske så hissig på både banen og tribunen, men både våre 4 tenåringer og de litt eldre viser prov på sterke hoder som takler slike utfordringer på strak arm. Kampen ebber ut med 2-2, et sterkt resultat, men det var ingen tvil om at det hadde kostet mye krefter.


Før gruppespillets siste kamp mot Nord/Sprint var vi i en god posisjon på toppen av tabellen med 4 poeng, mens Nord/Sprint og Klemetsrud hadde 2 og Norheimsund 1 poeng. Med seier ville vi vinne gruppa og få antatt lettere motstand søndag. Uavgjort ville gjøre at det ble gruppeseier med mindre Klemetsrud vant stort, mens tap kun ville holde til andreplass dersom Norheimsund slo Klemetsrud med liten margin. Vi gikk for seier, men her fikk vi i alle fall ikke den gode starten vi hadde fått på de to første kampene. Pasningene satt ikke som de gjorde tidligere på dagen, og Nord/Sprint var flinke til å gjøre det vanskelig for oss. Med rundt 15 spilte minutter får de overgangen de ventet på, og 0-1 på tavla, som holdt seg til pause. På det tidspunktet hørte vi Klemetsrud ledet med 4-1 mot Norheimsund, og med det resultatet var vi ute av søndagens finalekamper. Vi så ikke for oss et comeback fra Norheimsund, og skred til verket med å redde vår egen skjebne i den andre omgangen. Det fortsetter trått, og det aner oss at kampen mot Klemetsrud kanskje har kostet mer enn vi trodde, kanskje spesielt mentalt. Å gå fra en kamp med en vanvittig intensitet på banen og tribunen til en dørgende stille A-hall uten tilskuere var nok et antiklimaks, og vi klarte ikke omstille hodene. Etter fem minutter av andre omgang øker Nord/Sprint til 0-2, og oppgaven ser formidabel ut. Vi tar ut keeper med ni minutter igjen, men til tross for en del store sjanser vil det seg ikke. Men, speaker oppdaterer om ståa i den andre hallen, og der kan vi høre at Norheimsund har innhentet Klemetsrud ledelse og at det står 5-5, et resultat som vil sende oss videre som gruppetoer. Mediemannen tar derfor turen inn til den andre hallen og får se at Norheimsund går opp i 6-5 med kort tid igjen på klokka, og rundt den samme tiden vår tid renner ut blåses det også av i den andre hallen. Vi klarte ikke redde oss selv, men i forsøket på å redde seg selv hadde Norheimsund reddet oss isteden, og vi ville dermed få sjansen til å spille om plass i Eliteserien 2017/2018 likevel! Straffen for å ikke ha tatt vare på sjansen til å ha skjebnen i egne hender var derimot at vi kom på andreplass, og måtte møte gruppe Bs suverene vinner, Veitvet, som sto med 9 av 9 poeng etter kamper mot Varanger, Hajduk og Nesjar.

Det var en lettet gjeng som tuslet i garderoben etter kamp. Vi fikk pratet ut om kampen, og var enige om å glemme den så raskt som mulig. Da Peppes Pizza-bilen kom til hallen med kyllingburger ble stemningen raskt god igjen, og i bussen tilbake til hotellet var det en revansjesugen gjeng som var full av optimisme før finalen. Tilbake på hotellet var det rett i seng for de fleste, men ikke for Kai Bardal. Han hadde nemlig 2,5 omganger med Veitvet-kamp på video, og da han omsider sa seg ferdig i 01-tida var det ikke mange bekymringsrynker igjen i ansiktet.

Etter en sen frokost dro vi til hallen klokka 12 for å møte Veitvet til duell om den siste plassen i Eliteserien 2017/18. Hva som ble sagt i garderoben vet ikke skribenten, ut over det faktum at spillerne ble bedt om å gå i strupen på Veitvet med full intensitet fra første sekund. Analysen hadde nemlig avslørt at de ikke var for komfortable under tøft press, og med noen kilo ekstra i snitt var vi ikke spesielt redde for å bli kontret i senk heller. Den største utfordringen var en bra andel gode skuddføtter, så her var det bare å blokke skudd uten frykt for tenner og kronjuveler. Det fungerte perfekt! Veitvet rotet ved gjentatte anledninger bort ballen i utsatte posisjoner, og etter hvert fikk vi se et utall desperate pasninger sendt over sidelinja, langt unna nærmeste medspiller. Ballen var faktisk så mye ute av spill i løpet av den første omgangen at det tok 49 minutter å avvikle 20 effektive spilleminutter. Uttelling får vi allerede etter 5 minutter. Magnus Moan får ballen fra innspark og skyter mot bakre stolpe, treffer rett i stolpen, men der står kaptein Johansson klar for å sette 1-0 i tomt bur. Vi får mange sjanser utover i omgangen, både etter etablert spill, men spesielt etter brudd i gode posisjoner. 2-0 kommer på et slikt, der Erlend Vie stjeler ballen fra bakerste mann og sender avgårde et skudd før keeper antageligvis har registrert at vi har overtatt ballen. På slutten av omgangen begynner Veitvet å få skutt seg inn, og både tverrliggeren og Tangvik får prøvd seg før lagene tar en velfortjent pust i bakken. Målene fra den første omgangen ser dere her:


I andre omgang fortsetter vi der vi startet første omgang, og det tar ikke lang tid før Håkon Mjell har straffet bakerste mann for slurv og banket ballen i mål til 3-0. Vi får flere sjanser i løpet av de neste minuttene, men den største er det Veitvet som får idet de sender ballen i stang-stang-ut bak en sjanseløs Erland Tangvik. Med 14.44 på klokka tar Veitvet ut keeperen, og sjansen for mål begge veier øker dramatisk. Vi klarer oss uten større problemer de første fem minuttene, men forsøkene våre mot blankt mål er for svake til å utnytte den manglende keeperen. Bardal tar så en timeout for å la gutta puste litt ut og gjøre noen justeringer i undertallet. Hvorvidt det er avgjørende i den neste situasjonen vites ikke, men det ender i alle fall med Andreas Fossli i fullt firsprang på vei mot tomt mål. En Veitvet-spiller ser ingen annen mulighet enn å sparke han ned, og dermed blir det marsjordre og 2 minutter med 4v3 for oss. Det kunne blitt brukt til å hvile med ball, men når Erlend Vie ser de står med én mann fremme i midten og to langt inne i egen målgård blir det for fristende, så han løper forbi den fremste og dunker ballen i mål uten videre seremoni, noe som gjør at Veitvet blir fulltallige igjen. Minuttene skrider frem, og Veitvet spiller seg tidvis til gode sjanser i overtall, men Tangvik settes ikke på noen virkelige prøver før det er 1 minutt og 34 sekunder igjen, og de omsider får til et hardt og godt skudd fra fornuftig hold. Ballen suser i nettet, og optimistiske Veitvet-supportere aner et lite håp. Istedenfor å havne bakpå er det vi som går rett i angrep, og det er bare uflaks som gjør at vi ikke øker til 5-1 på tampen. Med 1,5 sekunder igjen får Veitvet sin andre redusering, og selv om det er kjedelig å slippe inn mål varte ikke skuffelsen veldig lenge når vi fikk sjekka klokka. Vi rekker såvidt ta avsparket før sluttsignalet lyder og vi kan slippe jubelen løs.


Med det er vi klare for Eliteserien 2017/2018. Til tross for at vi spilte oss frem til playoff-finale også i fjor har vi lært mye både på og utenfor banen i år, og vi føler oss nå mye bedre rustet til å ta fatt på livet i eliteserien enn vi ville vært om vi rykket opp i fjor. Nå venter et halvår med planlegging, trening og forberedelser, så håper vi at vi kanskje debuterer i Eliteserien i egen hall en gang tidlig i november 2017. VI GLÆR OSS!

P.S: Takk til alle som har bidratt og støttet oss dette året. Takk til Utleira IL og Utleira Fotball for god støtte og frihet under ansvar, takk til alle som har kommet for å se oss trene og spille kamp. Til slutt en takk til dere som var der med oss i Oslo. Jan Egil, Bjørn og Jorunn Romestrand, Petter Høvik, mor og far Killingberg, far Moan, mor og far Johansson og verdens beste bussjåfør - Rolf Evensen!
Futsal: Seriemester og klare for playoff!

Postet av Utleira IL - Fotball den 1. Mar 2017

Som i fjor ble seriemesterskapet avgjort på siste spilledag, og som i fjor var det vi som gikk seirende ut av seriefinalen.


Motstanderen var Jonsborg og forutsetningene var greie: Med seier ville vi være seriemester uavhengig av resultat i siste kamp, med uavgjort eller tap ville det avgjøres i siste kamp.

Det virket tryggest å ikke ta noen sjanser, og et konsentrert Utleiralag gjorde det som skulle til. 1-0 kom tidlig i kampen ved Erlend Vie, før Andreas Fossli doblet ledelsen noe senere. Jonsborg reduserte mot slutten av den første omgangen til 2-1, men i andre omgang var det ingen tvil. Først sendte kaptein Johansson opp i 3-1 assistert av Even Kvalvær, før Even punkterte kampen noen minutter senere med sitt 4-1-mål. Se målene her:


Dermed var playoffplassen sikret, og 0-4 i siste kamp mot NTNUI blir derfor kun nevnt i denne linja.

Nå venter playoff i Oslo 11.-12. mars, og kampoppsettet ser slik ut:

Det betyr gjensyn med Klemetsrud, som av en eller annen grunn fikk muligheten til å stille i 1. divisjon Oslo etter fjorårets playoffskandale. Laget sikret playoffplassen i siste liten da andreplasserte Fredrikshald tapte sin siste kamp mot serievinner Veitvet. Etter kamprapportene å dømme ser det ut til å være noen nye navn i troppen siden i fjor, men vi er usikre på om det er like mange nye spillere.

Norheimsund vet vi lite om, annet enn at de kom på tredjeplass i 1. divisjon Hordaland. Laget har deltatt i seriespillet i alle fall de to siste årene, og fjorårets fjerdeplass ble altså forbedret et hakk i år. Siden førsteplasserte Sund nok en gang takket nei til playoffplass ble plassen gitt til Norheimsund, og vi håper at seiersprosenten mot lag fra Hordaland på 100% (1-0-0) holder seg også etter årets playoff.

Siste lag i gruppa er Nord/Sprint fra Sortland som ble seriemester i 1. divisjon Troms. Laget spilte faktisk sin første sesong i år, og på samme måte som oss ble det playoff i første forsøk. Så får vi håpe de følger i våre fotspor og får det for tøft i sin første playoff.

Hvis vi skulle klare bli blant de to beste lagene i gruppa venter finalespill søndag. Om vi kommer på førsteplass i gruppa går denne klokka 12.00, om vi kommer på andreplass går finalen klokka 14.00. Der møter vi i så fall hhv. andre- og førsteplassen fra den andre gruppa bestående av Veitvet fra Oslo, Varanger fra Finnmark, Hajduk fra Bergen og Nesjar fra Vestfold.

Vi kommer til å oppdatere løpende fra playoffhelga på Facebook (www.facebook.com/utleirafutsal) og Twitter (www.twitter.com/utleirafutsal).
Futsal - spillerstall 2016/2017

Postet av Utleira IL - Fotball den 24. Nov 2016

Mye har skjedd etter at forrige sesong omsider endte med tap i playoff-finalen mot Hulløy. Med en nært forestående sesongstart tenkte vi det var på tide å presentere de vi forventer kommer til å utgjøre spillerstallen gjennom sesongen.

Målvakter:

Øyvind Bunes, Christian Grindvold, Nikita Nechipurenko og Aleksander Vold (primært keepertrener).

Utespillere:

Andreas Fossli, Andreas Økland, Eirik Valla Dønnem, Erlend Henriksen, Erlend Tjøtta Vie, Even Rogstad Kvalvær, Gard Ragnar Killingberg, Håkon Mjell, Jo Trelvik Nørstebø, Jonas Uran Rønning, Julien Le Bozec, Lars Erling Killingberg, Lasse Gjengår, Magnus Moan, Simon Johansson, Sivert Lund, Tor Espen Gjermstad.

Noen kommentarer om de nye:

Øyvind Bunes var i fjor keeper for Pumas i eliteserien, og har tidligere voktet buret for forløperen Nidaros. Christian Grindvold har tidligere trent med Nidaros og har mye IFS-erfaring, spilte fotball for Sverresborg i 2016. Nikita Nechipurenko har eliteserieerfaring fra Tiller og spilte fotball for Trygg/Lade i 2016. Eirik Valla Dønnem kommer fra Tiller hvor han har vært en sentral brikke gjennom mange år. 11 landskamper i futsal, fotball for Byåsen i 2016. Erlend Henriksen spiller fotball for Kvik og har blitt vurdert som egnet for futsal av trenerne der (som tilfeldigvis også er trenerne våre). Gard Ragnar Killingberg fikk være med på trening med storebror Lars Erling og har gjort sine saker meget bra. Spiller fotball for KIL/Hemne. Jo Trelvik Nørstebø har futsalerfaring fra Tiller og Pumas i eliteserien. Julien Le Bozec har lang erfaring fra eliteserien med Nidaros og Pumas, og spiller også fotball for Kvik. Magnus Moan kommer fra Nidaros etter et år med studier i USA og spiller fotball for NTNUI. Tor Espen Gjermstad er fersk Nordisk/Baltisk mester med Norges døvelandslag, der han like godt ble både toppscorer og turneringens mest verdifulle spiller. Innenlands futsalerfaring fra IFS, fotball for Bjørgan.

I tillegg til de ovennevnte har vi studenten Erland Tangvik i Stavanger som kan være aktuell for spill ved behov og anledning. Lars Erik Eriksen er fortsatt ute med en kneskade etter å ha blitt overfalt av en Klemetsrud-spiller i fjorårets skandale-playoff og rekker antageligvis ikke spill i løpet av sesongen. Håkon Haugen, Erling Løberg og Torstein Haugdal opplever restriksjoner på fritida i militæret, og vil neppe bidra nevneverdig i løpet av sesongen. Jon Arne Kråkenes begynner å bli lei trøblete knær og har sagt stopp (i alle fall inntil videre). Sigurd Ofstad Holan har valgt å prioritere skole. Tobias Tysnes og Jørgen Nilsen har også takket nei til å være med videre.

I sum gjør det at vi føler vi har klart å erstatte avgangene på en god måte foran en ny sesong. Så gjenstår det å se om det holder før en 1. divisjon som ser ennå sterkere ut i år enn i fjor. Med kun én playoff-plass for Midt-Norge handler det om å komme godt i gang og fortsette like bra.

De første kampene for vår del går i Byneshallen lørdag 26. november:

14.35: Kattem – Utleira
16.25: Utleira – Ranheim

Vi kommer til å oppdatere Facebook (www.facebook.com/Utleirafutsal) med informasjon om helgas tropp og korte rapporter fra kampene, mens selve kampoppdateringen vil foregå på Twitter (www.twitter.com/utleirafutsal). Vi kommer tilbake med en full rapport fra helga på nettsidene i løpet av lørdag eller søndag.

Vel møtt!
Playoff i Bodø!

Postet av Utleira IL - Fotball den 10. Mar 2016

Preview: Playoff 12.-13. mars

1alle.JPG

Årets høydepunkt nærmer seg med stormskritt, og allerede i morgen går turen nordover for å måle krefter med de øvrige avdelingsvinnerne og noen toere i kampen om to plasser i Eliteserien 2016/17.

Etter seeding ble følgende grupper trukket:

Gruppe A: Utleira, OSI, Svartisen, Hajduk
Gruppe B: Hulløy, Ulefoss, Vadmyra, Klemetsrud

Kampoppsett:

Kampoppsett: Lørdag 12.03.16

Avdeling 1:
1200 A Utleira-Svartisen
1200 B Hajduk-OSI
1500 A Svartisen-Hajduk
1500 B OSI-Utleira
1800 A Svartisen-OSI
1800 B Utleira-Hajduk

Avdeling 2:
1315 A Hulløy-Ulefoss
1315 B Vadmyra-Klemetsrud
1615 A Klemetsrud-Hulløy
1615 B Ulefoss-Vadmyra
1915 A Hulløy-Vadmyra
1915 B Ulefoss-Klemetsrud

Kampoppsett - søndag 13.03.16:

1100 A Nr. 1 avdeling 1-Nr. 2 avdeling 2
1230 A Nr. 1 avdeling 2-Nr. 2 avdeling 1

Gruppevinner fra vår gruppe møter altså nummer to i den andre gruppa søndag klokka 11, mens andreplassen fra vår gruppe møter gruppevinner fra gruppe B klokka 12.30.

Litt om lagene:

Svartisen fra Mo i Rana er den soleklare avdelingsvinneren fra 1. divisjon Helgeland med 10-0-0 i seriespillet, og et av de to lagene som gikk seirende ut av nordnorsk playoff i midten av februar.

OSI står for Oslostudentenes Idrettsklubb, og cruiset gjennom den sterke Oslo-avdelinga med fantastiske 17-1-0 på sine 18 kamper. Med slik statistikk følger selvfølgelig et soleklart favorittstempel i vår avdeling.

Hajduk fra Bergen kom på tredjeplass i Hordaland, men da førsteplasserte Sund trakk laget fra playoff ble Hajduk tilbudt den andre playoffplassen fra Hordaland.

Hulløy fra Bodø er årets soleklare favoritt til en opprykksplass. Med signering av Norges beste futsalspiller, landslagskeeper Kenneth Rakvaag som spillende trener, og innleiing av to portugisere til playoff vil det være en stor skrell om arrangørklubben skulle tape en av finalene søndag.

Ulefoss vant avdeling sør/øst i siste serierunde der de utmanøvrerte det tidligere elitelaget Nesjar og Lier. Skribenten har for øvrig lite informasjon om laget.

Vadmyra er også et tidligere elitelag, og da spilte nåværende Utleira-kaptein Sivert Lund på laget. Bergenserne kom på andreplass i Hordaland.

Klemetsrud er årets andreplass fra Oslo-avdelinga, og meldes å komme med flere spillere med toppfotballerfaring (Eliteserien og 1. divisjon).

NB: Det skal nevnes at trenerapparatet heldigvis har bedre informasjonsgrunnlag om motstanderne enn skribenten.

Status Utleira:

Vi reiser nordover med 18 spillere og 4 trenere. Forfall fra Aleksander Vold (3 uker Cold Response, hjemme samme som dag som avreise), Jon Arne Kråkenes (leddbånd, menisk etc.), Tamba Swaray (treningsleir fotball). Av gledelige nyheter kan vi melde at Sivert Lund dimitteres fra Cold Response før tiden for å stille klar til strid i Bodø, Håkon Haugen har fått innvilget permisjon fra førstegangstjenesten, og at Håkon Mjell er signert for å erstatte tidligere nevnte Kråkenes. I sum betyr det at vi stiller tilnærmet så godt som mulig. Vi tar dette som et veldig positivt tegn, at så mange får til å bli med ei helg i mars, så tett på fotballsesongen.

Tropp: Tangvik, Lund, Mjell, Haugen, Vie, Haugdal, Økland, Killingberg, Gjengår, Holan, Kvalvær, Vie, Rønning, Nilsen, Tysnes, Løberg, Eriksen, Johansson.

Vi vil primært bruke Facebook (www.facebook.com/utleirafutsal) til å oppdatere fra reisen og før og etter kampene, mens Twitter (www.twitter.com/utleirafutsal) vil brukes til å live-oppdatere kamper. Ellers kan vi melde at det er snakk om streaming fra bane A, som vil si at an.no sender kampen vår mot Svartisen, og en eventuell finale søndag. Vi vil lenke til streamingside dersom dette viser seg å stemme!

Futsal - seriemester!!

Postet av Utleira IL - Fotball den 8. Feb 2016

Utleira Futsal avsluttet sesongen med to seire, avdelingsseier, og billett til eliteserie-playoff i Bodø 12.-13. mars!

Forutsetningene før siste helg var klare. Vi måtte slå Othilienborg i den første kampen for å få seriefinale mot Freidig i siste kamp.

Troppen: Tangvik, Swaray; Lund, Kråkenes, Killingberg, Fossli, Haugdal, Økland, Kvalvær, Gjengår, Tysnes, Eriksen, Løberg, Johansson

Othilienborg - Utleira 1-3 (1-0)

1-0, Othilienborg
1-1, Even Rogstad Kvalvær
1-2, Simon Johansson
1-3, Erling Løberg (Torstein Haugdal)

Forrige oppgjør endte med hele 9-1 i vår favør, etter at vi kom godt i gang og satte sjansene våre fra start. Denne gangen var det lite som tyda på at det skulle bli en lik kamp. Othilienborg var mye bedre enn forrige gang, og spilte med høyt press som gjorde at vi ikke klarte spille oss til gode sjanser. Vi hadde likevel en mistanke om at de ikke klarte opprettholde presset i hele kampen, så her var det viktig å være tålmodige. Othilienborg tar da også ledelsen 1-0 etter en fin prestasjon av ringreven Robert Vikestad, som vender med mann i rygg og banker ballen i lengste. Med det var vi under 0-1 til pause i femte kamp på rad, men vi har likevel 3-2-0 i disse oppgjørene.

I andre omgang er det tydelig at Othilienborg begynner å bli slitne, og allerede etter åtte minutter har de laget fire frispark, som gjør at vårt neste frispark gir 10-meter. Det gjør at de må være litt mer forsiktige i duellspillet, og det utnyttes først av Even Rogstad Kvalvær som tar seg forbi mannen og dunker ballen i korthjørnet før keeper til 1-1. Minutter senere tar vi ledelsen når Simon Johansson får kranglet en ball i mål etter at den først hadde vært i begge stengene og innom keeper. På tampen føles det som vi er nærmere 3-1 enn 2-2, og til slutt er Nardo-radarparet Haugdal og Løberg som linker opp foran mål, og Løberg setter inn nok et mål fra 30 centimeters hold alene på bakre stolpe etter en perfekt pasning.

Vi hadde gjort jobben, og nå skulle vi se hvor mange karantener Freidig klarte pådra seg mot et Jonsborg med kun 5 spillere. Freidig hadde nemlig 7 spillere som manglet et gult kort på karantene, og vi kan vel ikke nekte på at det var et par spillere vi hadde syntes det var greit å slippe hanskes med. Det blir en veldig tøff og jevn kamp mellom Jonsborg og Freidig, men ingen av de i faresonen får gult, selv om de mister nøkkelspilleren Thomas Rønning med direkte rødt til kampen mot oss.

Utleira - Freidig 5-3 (4-0)

1-0, Erling Løberg (Jon Arne Kråkenes)
2-0, Simon Johansson (Andreas Fossli)
3-0, Torstein Haugdal (Sivert Lund)
4-0, Andreas Fossli (Even Rogstad Kvalvær)
4-1, Freidig
4-2, Freidig
4-3, Freidig
5-3, Andreas Fossli

Forrige oppgjør endte med 1-1 etter en sen utligning av oss i Rosenborghallen. Vi var to poeng bak serielederen, og seier var det eneste som var godt nok for å sikre billetten til Bodø.

Det startet veldig bra. Vi tok initiativet fra start, og etter kun fem minutter sender Løberg oss i føringen fra kloss hold etter strålende pasning fra Kråkenes. Minuttet senere dobler vi. Andreas Fossli vender og skyter, men keeper redder, før Johansson dukker opp og sender returen i mål til 2-0. Etter 17 minutter øker vi til 3-0. Sivert Lund kommer alene med keeper, og bakfra kommer Torstein Haugdal i fullt firsprang for å gjøre det til en 100%-mulighet. Lund slipper ballen perfekt og Haugdal kan sette 3-0 i tomt mål. På slutten av omgangen finner Fossli ut at det er på tide å åpne årets målkonto, og på en fin pasning fra Kvalvær får han drømmetreff og sender ballen i tverrligger og inn fra 9 meter. 4-0 til pause - kan dette gå galt da?

Som trener Bardal sa etter kampen - det er farlig å lede komfortabelt mot et så godt lag. Vi blir defensive i hodet, og i andre omgang blir vi stående med ryggen mot veggen. Gode skuddføtter har de mange av, og når Mølnå får stå alene på 10 meter blir det fort mål. 4-1, og det har ikke gått mange minutter. Halvveis i omgangen mister vi ballen sentralt, og et skudd som sniker seg mellom og borti et par bein ender til slutt i mål til 4-2. Med ett minutt igjen på klokka blir det virkelig kritisk når vi roter bort ballen på vei fremover, og Freidig kommer 3 mot 1 og får satt 4-3 i målet. De tar så ut keeper, men det er vi som får det siste målet når Fossli snapper en klønete tversoverpasning rett foran keeper med 15 sekunder igjen og kan sette ballen i tomt mål.

Når sluttsignalet lyder kan vi slippe jubelen løs og motta pokalen fra kretsens Jan Christian Sørli som bevis på at vi er seriemester i 1. divisjon Trøndelag 2015/2016. Nå venter playoff i Mørkvedhallen ved Bodø 12.-13. mars. Vi gleder oss som bare det, og selv om vi håpet å vinne avdelinga er det en liten vei å gå fra å håpe til å tro.

I playoff møter vi 2 lag fra nordnorsk playoff, 2 lag fra østlandet, 2 fra vestlandet og 1 fra sørlandet/Telemark. Så vidt vi vet er det kun OSI fra østlandet pg Sund og Vadmyra fra Hordaland som er helt klare. Klemetsrud ligger best an til den andre plassen fra østlandet, mens Ulefoss, Nesjar og Lier skal gjøre opp om plassen i sør om to uker. Nordnorsk playoff spilles førstkommende helg, og der forventer man at hardtsatsende Hulløy med nykjøpte portugisere og landslagskeeper Rakvaag tar den ene plassen, mens vi ikke har forutsetninger til å spå hvem andre som slår følge.

Vi kommer tilbake med mer når alle lag er klare og puljetrekningen er foretatt.