Sesongen som gikk

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015

Så var nok en sesong over. Før 2014/2015-sesongen startet vi rimelig fra scratch igjen, etter å ha levert flere dyktige håndballspillere til klubber på elitenivå. Det er ikke uten grunn at vi har fått rollen som "talentfabrikken" her i byen. Kjempestolte er vi av det vi har vært med å dyrket fram over flere år. I tillegg gjør det jobben ekstra tøff etter hver sesong, da vi må ut på jakt etter en haug med nye spillere. Sesongen som gikk var intet unntak.

Før sesongen mistet vi mange. Veldig mange. Likevel har vi aldri gjort et bedre forarbeid, og aldri før har vi vært så godt forberedt for en ny sesong. Vi sto med 17 motiverte og spilleklare jenter, et godt kvalifisert trenerteam, viktige samarbeidspartnere og et hardtarbeidende støtteapparat.Kort oppsummert har vi levert bra sportslig. Vi har ikke prestert optimalt, og heller ikke jevnt, men alt i alt har vi prestert godt. Vi endte på en fjerde plass, bare ett fattig poeng unna pallplass. Det er ingen stor hemmelighet at vi har slitt angrepsmessig gjennom hele sesongen. Vi har vært for lite effektive og hatt for dårlig uttelling. Vi har ingen èner som topper målscorerlista, og må helt ned på 12. plass for å finne sesongens mestscorende Utleiraspiller. På en annen side er det veldig positivt - at vi har mange som bidrar, selv om vi skulle hatt større uttellingsprosent.

Til tross for det, er det mye vi er veldig godt fornøyd med. Vi er det laget som ligger øverst på bestrafningslista, altså med færrest utvisninger. Det er ikke fordi vi er for snille i forsvar og med det slipper motstanderne enkelt til. Tvert imot. Vi har et panserforsvar. Vi er blant topp tre lag med minst mulig innslupne mål i tillegg. En slik kombinasjon er enestående. Vi spiller rent, men tøft. Vi har solide målvakter og setter fair play høyt. Det er noe å være stolte av, det! Og det tar vi med oss videre. Vi har hatt spillere i utvikling, og det er tross alt det vi trener for hver dag.

Når det gjelder neste sesong er vi langt på vei i planleggingen. Samtidig som vi ønsker en kontinuitet i arbeidet vårt, er også utvikling viktig. Innen sesongstart 2015/2016 står vår nye hall klar. Vårt eget fort som skal bidra til økt tilhørighet og identitet. Den skal knytte sterkere bånd mellom idrettene og lagene i klubben. Nærmiljøet. Menneskene i og rundt klubben. Det er så mye å se fram til mot en ny sesong, og vi gleder oss derfor ekstra mye. Følg oss på Facebook for å få med deg det nyeste først!

Vi ønsker å benytte anledningen til å takke våre fantastiske og viktige samarbeidspartnere for all støtte denne sesongen, og håper dere vil være med på laget videre også!

TUSEN TAKK!


Byåsen Bredde - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015


#18.jpg

Elisabeth Hammerstad

22. mars 2015

I kampen mot Byåsen før jul hadde de røde full kontroll hele veien. Vi ble tatt på senga, og klarte aldri å komme skikkelig i gang. Byåsen vant med åtte til slutt. Les mer om kampen her.

Nå på søndag skulle sesongens siste kamp spilles. Vi tok turen til Munkvollhallen for å ta et siste oppgjør med byrival og tabelltoer Byåsen.

Kampens første mål er signert Utleira. Derfra følger lagene hverandre tett det neste kvarteret. To gode målvakter på hver sin halvdel gjør det vanskelig å score. Byåsen er mest effektive, og går dermed til pause med ledelsen 11-7.

Etter hvilen løsner det heller ikke. Byåsen er bedre på alle områder. De har større vilje og bedre innsats. De er bevegelige i angrepsspillet sitt, og gjør hverandre gode med helhjertede satsninger. Vi spiller glimtvis godt forsvar, men får ikke utnyttet det. Byåsen er smidige og temposterke.Vi blir altfor passive i forsvar og klarer ikke å tette lukene. Til tross for taktiskeendringer i forsvar, klarer vi ikke å minke hjemmelagets ledelse.

June er en stor bidragsyter framover, og setter inn totalt baller. Også Elisabeth tar større ansvar, og får hamret inn fire scoringer. Tora er sjef på 7-meterskastene. Dette gjør at vi har redusert Byåsens forsprang betraktelig. Til tross for dette blir vi i dag noen nummer for små mot et lag stort sett bestående av veldig unge spillere. Det hjelper ikke med mer rutine, når motstanderen er så mye bedre på andre avgjørende faktorer som innsats, vilje og vinnermentalitet. Byåsens ungjenter er fulle av guts og er ikke redde for å feile. De gir seg aldri og vinner alt av dueller denne kampen. Vi taper til slutt med fem mål. Elisabeth blir kåret til Utleiras beste spiller.

Byåsen Bredde - Utleira 25-20 (11-7)

Målfordeling finner du her.Utleira - Meldal

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015
Mathilde Tømmerås

18. mars 2015

Bortekampen mot Meldal i november vant vi med seks etter en kamp med svingende prestasjoner. Du kan lese om kampen her. På onsdag var det tid for å ta imot Meldal på hjemmebane.

Kampen får en jevn start, og etter det ene lagets scoring, svarer det andre like raskt. Dermed følger lagene hverandre tett, etter en noe halvveis start fra vår side. Utover i omgangen får vi satt et veldig mye bedre forsvar, og kan sette opp tempoet fremover. Gode kontra og ankomster gir oss ei bra luke på hele sju mål ved pause.

Andreomgangen starter som den første. Prestasjonene svinger veldig og Meldal henger bra med. Til tross for en jevnspilt omgang, kommer bortelaget aldri nærmere. Alt i alt preges kampen av et glimtvis godt forsvar, påfulgt av høyt tempo og god uttelling på kontra og ankomst. En ujevn kamp prestasjonsmessig, men med en ekstra god Mathilde bakerst og nok en solid kamp av Benedicte, var det likevel aldri noen tvil om hvor poengene kom til å havne.

Utleira - Meldal 31-22 (17-10)

Målfordeling finner du her.


Volda - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015
15. mars 2015

Etter førdagens lange reise, hadde vi nå fått en god natts søvn på hotell i flotte omgivelser. Den allerede seriemesteren, Volda, var dagens motstander. Et lag vi kjenner godt til, og vet vi må være hundre prosent skjerpa for å ha sjans til å slå. Og i dag var vi klare!

Med ny taktikk og nytt pågangsmot sto vi klare fra det sekundet dommerne blåste kampen i gang. Vi hadde bestemt oss for å åpne med et pang, og overraske Volda skikkelig. Dette kan vi trygt si vi lyktes med. Vi går opp i ledelsen allerede fra start, med et forsvarsspill vi ikke har sett tidligere i sesongen. Angrepsspillet flyter bedre enn noen gang og kollektivt er vi superdyktige. Voldahallen som stort sett oppleves som den vanskeligste hallen å være gjester i, er nå fylt med mange mennesker tomme for ord. Det er deilig å spille publikum tause i deres egen lekestue. Vår høyre side er spesielt effektive, og June brilljerer med variert skyts. Hun er også den som har fått den tøffeste oppgaven i forsvar, og behersker denne godt. June setter også tre sjumeterkast kontant i mål. Målvakta er sjanseløs. Etter 10 minutter viser tavla 4-7.

Det gode spillet vårt varer enda ei stund, men noen tekniske feil gjør at Volda får løpt inn noen enkle mål. Volda utligner og publikum våkner til live igjen. Vi straffes knallhardt for hver eneste ball vi enten mister eller bommer på mål. Volda står med fire mål mot våre null etter utligningen. Thomas tar timeout. Det er fortsatt lenge igjen av førsteomgangen, og vi har ikke mistet trua på å spille oss opp igjen. Vi kjemper med nebb og klør, men Volda har skrudd opp tempoet. Til pause står det 20-16.

Andre omgang blir i store perioder en ren demonstrasjon av Volda. Hver minste lille feil blir vi straffet for med kontra og mål i mot. Volda rykker ifra. Vi kjemper med alt vi har, og blir igjen noe mer offensive. Igjen lykkes vi veldig i både forsvar og angrep. Mathilde står igjen fram som den fantastiske målvakta hun er, og sørger for at publikum igjen blir tause, med den ene superredninga etter den andre. Midtveis i andreomgangen er vi virkelig i flyten igjen. Forspranget er nærmest halvert. Volda er tydelig stresset allerede, og setter inn alle krefter det siste kvarteret. Sanne står fram på tampen, da vi har mer enn nok med å holde ballen i laget. Hun setter inn flere baller i løpet av kort tid og pynter med det på resultatet. Det ender i tap 36-24 for et bedre lag. Volda er og blir et førstedivisjonslag i våre øyne. Vi ønsker de masse lykke til i kvaliken første helga etter påske. Vi unner de opprykk og håper vårt neste møte blir i 1. divisjon.

Volda - Utleira 36-24 (20-14)


Målfordeling finner du her.


Ålesund - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015
14. mars 2015

Etter en lengre reise ankom vi Fagerlihallen for kamp mot nedrykkstruede Ålesund. Med Iva og Willy forhindret, steppet Hanne og Thomas inn lagledere. Pia som var ute med sykdom, fikk likevel en viktig rolle på sidelinja. Vertene trengte sårt poeng, mens vi kunne i teorien spille om sølvplassen.

Vi er godt forberedte til kampen, men sliter likevel i praksis. I forsvar vet vi hvilke utfordringer som kommer, men klarer ikke helt å løse de. Pia bidrar med sin ekspertise fra sida, og etter hvert responderer jentene. Kommunikasjonen er til stede og timingen er bedre. Mathilde viser gode takter bakerst i målet, og Ålesund sliter med å sette ballen i nota. På motsatt banehalvdel står også en dyktig ålesundmålvakt, som vi i grunn kjenner ekstra godt, da hun har trent en del med oss. Det er sant som de sier at det er målvakten som har denne fordelen. Ekstremt mange bomskudd og stang ut senere, går vi til pause tre mål fattigere enn hjemmelaget.

I andre omgang sitter forsvarsspillet enda bedre. Ålesund må slite for hvert eneste mål, og vi intet annet. Dessverre skyter vi målvakten utrolig god, og ved en rekke anledninger ser det nærmest ut som det er skuddpremie på henne. Ei som likevel takler den utfordringa er Lisa. Hun står fram, og er offensiv når vi trenger det som mest. Hun er uredd og dyktig i spillet og avslutningene sine. Også bakover bidrar hun veldig.

Ålesund leder 16-15 da det gjenstår 10 minutter. Benedictes forsvarsferdigheter kommer virkelig til sin rett. Hun står i veien for tre skudd på rad i ett og samme angrep og jobber med en vanvittig intensitet og klokskap. Ålesund merker presset. Det samme gjør vi. Sluttminuttene raser avgårde. Det oppleves noe kaotisk. Det scores ingen mål de siste 10 minuttene av kampen, og det ender utrolige 16-15. Ålesund jubler veldig da sluttsignalet går, mens vi står paff og undres over hvordan dette kunne skje. Vi slipper kun inn 16 mål totalt. Regelen sier at man vinner håndballkamper hvor man holder det andre laget unna mer enn tjue scoringer. Ingen regel uten unntak, og denne kampen var definitivt et av dem. Tap med ett mål er aldri gøy, og dette var poeng vi definitivt skulle vinne. Juryen kårer Lisa til vår beste spiller. Utrolig fortjent! Hun ender også opp som kampens toppscorer.

Ålesund - Utleira 16-15 (10-7)

Målfordeling finner du her.

18296_1020562151306327_6232972381131317769_n.jpg