Seks poeng mot byrivalene!

Postet av Futsal herrer den 26. Nov 2019

Vi måtte slite i begge kampene, men til slutt endte det med to seire og seks poeng.

Vi kom til helga med etter ei utfordrende uke. Kaptein Johansson er satt ut av spill etter å ha fått skuldra ut av ledd mot Sjarmtrollan, Andreas Fossli er fortsatt ute etter en smell i treningskamp mot Vega i generalprøven, og Christopher Moen var bortreist på obligatorisk jobbtur. Når man plusser på at flere sentrale spillere sto over fredagstrening på grunn av sykdom, ante det oss at vi kom til å få en tøffere oppgave enn da vi for under 2 uker knuste Ranheim 9-0.

5-4, Oskar Stølan (Jonas Wiseth)

Vi tok oppskriftsmessig ledelsen etter 6 minutter, og det er Kvalvær som får æren av å åpne showet, assistert av Erlend Vie. Det varer imidlertid ikke lenge - minuttet senere er vi like langt når Ranheim får til en fin styring på bakre etter innspark. Vi fortsetter å jage mål, og det tar ikke lang tid før Wiseth skyter i stolpen. Ballen går ut igjen i banen, og der står Ravlo og dundrer inn 2-1 fra langt hold. Tre minutter senere øker vi ledelsen, og nok en gang er det etter skudd fra Wiseth, men denne gangen plukker Vie opp en retur fra keeper og setter ballen i mål fra kort hold.

I andre omgang kommer vi på banen for å avgjøre, og de første minuttene er det fullstendig enveiskjøring uten at Ranheim får til noe som helst. I det 25. minutt gir vi dem dessverre målet de trenger for å få blod på tann. En i utgangspunktet ufarlig situasjon løses på verst tenkelige vis, og Anders Færø får sette ballen i tomt mål til 3-2. Like etter er det nok en gang svake vurderinger av flere som gjør at Ranheim får sette 3-3, og det er plutselig spennende med 12 minutter igjen. Vi opprettholder likevel initiativet, og etter flere sjanser får vi uttelling når Wiseth finner Vie som kan trille inn 4-3 med syv minutter igjen. Vi har dessverre ikke lært av tidligere feil. og gir derfor Ranheim en fin 3-mot-1-mulighet som de utnytter til 4-4 med fem minutter igjen. Vi trenger derfor et nytt mål for å sikre seieren, og heldigvis har Jonas Wiseth oppskriften (igjen!). Med en fin pasning finner han Oskar Stølan alene på bakre, og vi kan juble for å igjen ha tatt ledelsen. Denne gangen gir vi dem ikke muligheten til å komme tilbake i kampen, og vi kan puste lettet ut et par minutter senere når dommerne blåser av kampen.

Utleira - Freidig 3-2 (1-2)

1-0, Selvmål (Jonas Wiseth)
1-1, Fredrik Solberg
1-2, Håkon Hjelle
2-2, Morten Ravlo (Lars Erling Killingberg)
3-2, Morten Berre (Jonas Wiseth)

Ny kamp søndag, og et gjensyn med tidligere spillere (Julien Le Bozec og Gard Killingberg), samt møte med gamleklubben for Sindre Welo. Nok en gang kommer vi godt i gang i Utleirahallen, og det står bare 5 minutter på klokka når Wiseth sender et innlegg inn i feltet som styres i eget mål av en Freidig-spiller. Freidig viser tydelig at planen er å mure igjen bakover og ta kontringssjansene som byr seg. De får den første etter 8 minutter, der Berre må ta seg et gult kort for å få stoppet Le Bozec på vei mot mål, men ellers har vi bra kontroll de første 15 minuttene. På tampen av omgangen snur Freidig kampen, først etter en pasning på bakre fra Gard Killingberg som treffer Fredrik Solberg, før Stølan må bruke ulovlige midler for å stoppe Le Bozec inne i feltet. Straffesparket setter Håkon Hjelle i mål, og vi ligger dermed under med 1-2 til pause.

Andre omgang er en kanonade fra start til slutt. Vi skyter i vei, men offerviljen er høy hos Freidig i denne kampen, og skudd blir blokkert med usedvanlig oppofrelse, noe som gjør at det tar lang tid før ballen sniker seg i nettmaskene. Til slutt er det Morten Ravlo som lykkes i det 33. minutt, med et skudd som går forbi alt og alle i mål til 2-2. Freidig ser seg også nødt til å lage mange frispark, og med 5 frispark laget må de være litt ekstra forsiktige de siste minuttene. Vi jakter både mål og frispark, og nøyer oss fint med det første når Morten Berre får vende opp på 7 meter og sender av gårde et skudd mellom bena på keeper. De siste minuttene tar Freidig ut keeper, men det blir aldri skikkelig skummelt, og vi kan dermed slippe jubelen løs for helgas andre ettmålsseier.

Trener Bardal har følgende kommentar etter helga:

For å ta konklusjonen først er jeg veldig fornøyd med å unngå poengtap i en veldig krevende uke og mot motstandere som fremsto som mye mer tente mot oss, enn jeg har sett dem i enkelte andre kamper.

Mot Ranheim har vi en god del innsatsvilje, men dårlig fokus. Eksepsjonelt svakt press av oss gjør at de klarer å ha ballen en del med nokså enkle virkemidler. Vi slipper ikke til sjanser eller mål på grunn av det svake presset, men det gjør at de får stykket opp bombardementet. Det som fører til at vi nesten avgir poeng, er noen grusomme gavepakker, der vi ikke bare mister ballen, men også forsvarer de resulterende kontringene på en måte som minner om undervurdering. At vi både demonstrerer vårt laveste nivå og tar tre poeng, skyldes at vårt laveste nivå i etablert angrep er relativt høyt. Vi skaper flust av sjanser, selv om vi ikke spiller bra.

Vi presterer klart bedre mot Freidig. Presset er langt bedre og 1-0 og tungt press fra oss er en helt akseptabel situasjon utover i 1. omgang. Etter noen svakt utførte og litt risikable offensive dødballer, mister vi fokus i en kort periode før pause og slutter å løpe begge veier. Det utnytter Freidig imponerende godt og putter to mål på kort tid. Når vi virkelig hever oss defensivt og ikke har noen sjanser mot i 2.omgang, er vi nødt til å vinne. Et sånt trykk og en så stor mengde skudd og klare sjanser gir alltid uttelling i løpet av 20 minutter.

Med det har vi heng på Hulløy på toppen av tabellen. Begge lag står med 5-0-0, men allerede i neste serierunde er minst et av lagene garantert poengtap når vi møtes innbyrdes i Utleirahallen. Kampen spilles 14. desember kl. 18.00, og vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon når det er tilgjengelig.

Seier mot Sjarmtrollan

Postet av Futsal herrer den 18. Nov 2019

Utleira forlenget seiersrekken med 3-1-seier mot Sjarmtrollan.

Utleira - Sjarmtrollan 3-1 (0-0)

0-1, Andreas Arntzen
1-1, Sindre Welo (Oskar Stølan)
2-1, Selvmål (Christopher Moen)
3-1, Morten Berre (Morten Ravlo)

Etter fire kamper i seriespill uten seier var det på tide å endelig slå Sjarmtrollan i Eliteserien. Forutsetningene var gode, med en sterk tropp og god selvtillit etter to gode prestasjoner i serieåpningen.

Det kunne blitt tungt fra start da Sjarmtrollans storscorer, Milos Vucenovic, dundret ballen i stolpen etter kun få minutter, men vi slapp med skrekken. Det blir som forventet tøft og jevnt ute på banen, med få sjanser, og to gode keepere som tar det som er av langskudd. Med 10 minutter på klokka får vi et skikkelig slag, idet kaptein Johansson faller og lander forkjært. Det blir rimelig kjapt diagnostisert som skulder ute av ledd av kyndig personell i hallen, og kapteinen ble derfor hjulpet i garderoben og evakuert til legevakta mens vi måtte fortsette kampen uten en av våre mest rutinerte. Kampen fortsetter i samme spor, men de enorme sjansene uteblir, og vi går til pause på 0-0.

I andre omgang er Milos Vucenovic ivrig fra start, og får av gårde to gode avslutninger tidlig, men det er en annen mann som sender Sjarmtrollan i ledelsen. To kjappe pasninger sender Andreas Arntzen på blankt mål, og vi er litt lenger unna vår første seier. Det varer heldigvis ikke lenge, og som ofte før er det Oskar Stølan som tar grep når det trengs som mest. Han starter langt bak i banen, krangler seg forbi Milos, danser seg forbi Schjetne, og dermed er pasningslinja vidåpen til Sindre Welo som er fritatt fra markering på bakre. 1-1, og Welos syvende for sesongen. Fire minutter senere snur vi kampen, og det er Christopher Moen som skyter via en Sjarmtrollanspiller til 2-1, før det blir enda et mål et drøyt minutt senere. Denne gangen vinner Ravlo ballen dypt i banen, og med en perfekt utført kontring finner han Berre på motsatt som øker til 3-1.

Sjarmtrollan tar rimelig umiddelbart keeper med seg i angrep, men til tross for 7-8 minutter uten keeper i det ene målet blir det verken mål den ene eller andre veien. Kampen ebber ut med 3-1, og vi kan slippe jubelen løs.

Kai Bardal har følgende kommentar til kampen:

Det mest positive i 1.omgang var at det var en jevn kamp og 0-0 til pause. Prestasjonsmessig er det den klart svakeste omgangen av de seks vi har spilt så langt. Så skal hele troppen ha ros for måten de hevet seg på etter hvilen. Presset ble bedre, de defensive feilvalgene ble færre og selv på 0-1 var jeg mer komfortabel enn i 1. omgang. At det snudde så fort fra 0-1 til 3-1 skyldtes flere avgjørende individuelle prestasjoner. Sondre Enlids råsterke redning på kontring mot, Oskar Stølans kunstverk av et forarbeid på 1-1, flere avgjørende defensive involveringer av Christopher Moen, Morten Ravlos tunnelpasning og Morten Berre som avsluttet høyt på bakre stolpe, for å nevne noen. Deretter handlet resten av kampen om undertallsspill. Her synes jeg vi hadde veldig god kontroll. Ekstra gledelig er det at flere som nesten ikke har spilt undertall før, kommer inn og viser at de kan gjøre jobben.

Nå venter Ranheim (lørdag kl. 16) og Freidig (søndag kl. 14) hjemme førstkommende helg, før det blir landslagspause.

Før Utleira - Sjarmtrollan

Postet av Futsal herrer den 15. Nov 2019

Alt er klart for årets antatt tøffeste oppgjør i Utleirahallen!

Fjorårets seriemester Sjarmtrollan tar turen til Trondheim for årets tredje serierunde. Sjarmtrollan har kun spilt én kamp så langt i sesongen, og i den ble et sterkt Vesterålen beseiret 6-5 hjemme i Breivikahallen. Siden vi rykket opp for tre år siden har vi møtt Sjarmtrollan fire ganger i serien. Det første året tapte vi 0-4 borte og 2-3 hjemme, mens vi i fjor spilte 3-3 borte og 2-2 hjemme. Vi møttes også i sommerens Nordic Futsal Cup, der vi gikk seirende ut av første kamp etter straffesparkkonkurranse.

Kai Bardal har følgende å si før kamp:

Jeg regner med det blir en kamp med det samme kampbildet som i fjorårets sesong: At de vil presse høyt for å unngå at vi setter opp en mot en, der de har store problemer. Så ofrer de alt, både innenfor og utenfor regelverket for å hindre den som dribler og for å blokke skudd. Det gjør at vi omtrent alltid får 10-meter mot dem og gjorde at det ble hele tre i nordisk mesterskap. Samtidig er de veldig gode til det de gjør. I februar i Utleirahallen scoret de målene sine etter helt grusomme balltap av oss. Vi må vise at vi har blitt mer modne, både med risikovurderingene og på det å følge løp og krige på lange baller.  Vi har hatt en fin start men vi må ha den samme innstillingen som i de to første kampene.

Målene fra fjorårets kamp i Utleirahallen:

Sjarmtrollan holder kortene tett til brystet angående tropp, men vi ser for oss at troppen ligner bra på troppen som slo Vesterålen i første runde. Da var følgende med:

Vik, Kroken; U. Vucenovic, Jørgensen, Eggen, Johnsen, M. Vucenovic, Schjetne, Fossli, Lind, Meyer, Clark, Gudvangen, Kristiansen.

For vår egen del mangler vi Killingberg fra tirsdagens tropp mot Ranheim, som vil si at vi stiller med følgende 13:

Enlid, Shayesteh; Økland, Ravlo, Stølan, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Berre, Welo, Holmen.

Kampstart i Utleirahallen er lørdag 16. november klokken 15. Sesongkort kan du kjøpe ved å lese her:

Billetter (50,- for voksne, barn under 16 år gratis) kan kjøpes i døra.

Storseier i lokalderbyet

Postet av Futsal herrer den 13. Nov 2019

Det ble aldri spennende i årets første trondheimsderby mot Ranheim.

0-9, Johansson (Moen)

Etter 7-2 mot Vesterålen i serieåpninga ventet bortekamp (på hjemmebane) mot Ranheim 3 dager senere. Nyopprykkede Ranheim hadde fått 2-9 i fleisen mot Hulløy i Bodø i helga, og det var ingen tvil om hvor favorittstempelet lå før sesongens andre kamp. Utfordringen vår var dermed primært å gjøre en ordentlig jobb, så regnet vi med at kvalitetsforskjellen mellom lagene skulle vises utover i kampen.

0-1 kommer kjapt, og som i første kamp er det Johansson som er første målscorer med et volleyskudd på en corner fra Wiseth. 0-2 kommer minuttet senere ved Welo etter svakt keeperspill, før samme mann er på plass igjen med et prosjektil fra innspark noen minutter senere. Halvveis i omgangen åpner Wiseth scoringskontoen for sesongen med et velplassert skudd etter et hjørnespark. 0-5 kommer etter fint forarbeid av Morten Berre, og Erlend Vie får æren av å sette ballen i tomt mål på bakre. Siste mål før pause kommer nok en gang fra Welo, og denne gangen er det et frispark fra 10 meter som limes knallhardt oppe ved tverrligger.

I andre omgang fortsetter vi å kjøre på. Først øker Welo til 0-7 med sin fjerde scoring for dagen etter fint forarbeid av Vie, før Wiseth øker til 0-8 etter en frisparkvariant hvor han får ballen av Moen. Dagens siste scoring står kaptein Johansson for, også den assistert av Moen, som nå står med 5 målgivende etter de to første kampene.

Nå venter atskillig tøffere motstand til helga, hvor fjorårets seriemester tar turen til Utleirahallen for å måle krefter i det som må antas å bli en tøff og jevn kamp. Kampstart i Utleirahallen er lørdag kl. 15.00. VI håper på fulle tribuner også da!

Målene fra kampen:

Før Ranheim-Utleira

Postet av Futsal herrer den 12. Nov 2019

Allerede i 2. serierunde er det duket for vårt første lokalderby sesongen 2019/20.

Nyopprykkede Ranheim fikk et tøft møte med eliteserien i helga, da de i første kamp tapte 2-9 mot FC Hulløy i Bodø. Laget ble startet av primus motor Stian Reinertsen til sesongen 2016/17, og kom på tredjeplass det året vi rykket opp til Eliteserien. Etter andreplass året etter bak opprykkslaget Freidig gikk turen endelig opp etter playoff i mars 2019. Laget inneholder i tillegg til Reinertsen selv også Runar Skippervik fra Nidaros futsal, som vant Eliteserien i futsal 2008/2009, med blant andre vår egen Morten Ravlo på laget. Av de øvrige spillerne har Salamonsen erfaring fra eliteseriespill med Vegakameratene, mens de øvrige primært har sin futsalerfaring fra 1. divisjon.

For vår egen del stiller vi med de samme 13 som var med i forrige kamp, i tillegg til at Rune Holmen er tilbake etter en liten skade. Det betyr følgende tropp.

Enlid, Shayesteh; Økland, Killingberg, Ravlo, Stølan, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Berre, Welo, Holmen.

Fra Ranheims side får vi oppgitt følgende tropp:

Kjendalen, Klette; Pham, Olsen, Salamonsen, Reinertsen, Johnsen, Skippervik, Skagseth, Husby, Løkås, Færø.

Kampstart i Utleirahallen er i dag (tirsdag 12. november) klokken 20.45. Sesongkort kan kjøpes ved å lese her

Storseier i serieåpningen!

Postet av Futsal herrer den 9. Nov 2019

Futsallaget fikk en drømmestart på sesongen med 7-2 over fjorårets serietoer Vesterålen!

7-1, Christopher Moen (Vie)

Gule kort: Enlid, Ravlo (Utleira). Vibe, Henriksen (Vesterålen)

Vi møtte til serieåpningen med en sterk tropp, mens Vesterålen mistet to spillere med rødt kort dagen før, og av uvisse grunner også manglet et par av sine antatt beste spillere. Det var likevel ingen grunn til å ta lett på Vesterålen, som med sin enkle og knallharde stil kan skape trøbbel for hvem som helst som ikke er i stand til å ta for seg i dueller både langs bakken og i lufta.

Vi får tidlig se hvordan kampbildet kommer til å bli. Vi har mest ball og forsøker å tråkle oss fremover i banen, mens Vesterålen utnytter hver eneste mulighet til å spille raskt og langt mot en svær frontspiller eller kaste i bakrom til raske og ivrige kanter. Det slår heldigvis først bra ut for oss. Simon Johansson bryter en pasning som ikke blir lang nok, og setter fart mot målet før han tupper ballen mellom bena mellom keeper til 1-0 etter 6 minutter. Like etter får vi enorm sjanse etter flott spill av Moen, men Kvalvær setter ballen i stolpen fra bakre. 1-1 kommer bare minuttet senere, hvor et langt kast fra keeper går via fingrene til Enlid og i mål. I det 11. minutt er Vesterålen farlig frempå og setter et skudd i stolpen, men i det påfølgende angrepet tar vi ledelsen 2-1 ved Oskar Stølan etter fint forarbeid av Christopher Moen. Like etter går vi opp til 3-1, og denne gangen er det Erlend Vie som drar seg inn i banen og setter skuddet i korthjørnet forbi keeper. De neste minuttene er det flere sjanser begge veier, hvor Vesterålens sjanser primært kommer etter at vi setter i gang kontringer for dem på våre dødballtrekk, men heldigvis resultatløst. Mot slutten av omgangen presser vi høyt, noe som medfører at Vesterålen spiller tilbake til keeper, som gir oss indirekte frispark på 6 meter. Moen sender ballen til Kvalvær som setter ballen i mål til 4-1. Helt på tampen av omgangen får Vesterålen sjansen til å redusere på straffespark fra 6 meter, men Enlid fortsetter trenden fra Nordisk mesterskap med å redde 6-metere, slik at vi går til pause med 4-1.

Andre omgang bærer preg av at vi leder greit, og selv om det er noen halvsjanser begge veier blir det aldri veldig farlig noen av veiene. Etter halvspilt omgang bryter vi imidlertid og får en god kontringsmulighet 3 mot 2 som ender med at Welo setter mål i seriedebuten til 5-1 etter forarbeid av Ravlo. Med fire minutter igjen kontrer samme mann alene og øker til 6-1, før Vie kontrer og sender Moen på blankt til 7-1 med 2 minutter igjen. På tampen får Vesterålen en redusering, men det ebber ut med 7-2 og en strålende start på sesongen.

Kai Bardal hadde følgende å melde etter kampen:

Jeg synes vi gjennomfører på en voksen måte mot et lag som er vanskelig å spille mot. De spiller i stor grad på å sette ballen høyt mot 6-meteren og presse både dommer og andreball. I tillegg er de Norges beste lag til å tjuvstarte og starte tidlig langt fra keeper. Dermed blir vi helt avhengige av å krige, klarere og markere lange løp. Dette var vi så dårlige til i forrige sesong at vi ganske sikkert ville tapt en sånn kamp. Nå løste vi oppgavene langt mer modent. Det må vi fortsette med.

Våre mål fra dagens kamp:

Nå venter Ranheim til byderby i Utleirahallen tirsdag 12. november kl. 20.45. Vi håper å se alle som kom for å se kampen mot Vesterålen igjen da!

Før Utleira - Vesterålen

Alt er klart for dagens sesongstart mot Vesterålen.

Dagens motstander startet sesongen i går kveld, med kamp mot fjorårets seriemester Sjarmtrollan i Tromsø. Etter en meget spennende og fartsfylt kamp sto det 6-5 på tavla i favør Sjarmtrollan, og Vesterålen er dermed garantert revansjesugne og gira på å få med seg sesongens første poeng i Utleirahallen. Gårsdagens kamp kostet imidlertid mer enn krefter for Vesterålen.. Både Julian Aloyseous og Adrian Pedersen fikk røde kort, og er dermed ikke aktuelle til dagens kamp.

Vi har ikke fått Vesterålens tropp, men resten av gårsdagens tropp så slik ut:

Haslevang, Aas, Amundsen, Vibe, Nicolaysen, M. Jørgensen, Laugsund, Grunnvoll, A. Jørgensen, T. Aloyseous, Abelsen.

For vår egen del har vi en sterk tropp med få forfall. Andreas Fossli står over med en vond ankel, Holmen med en vond fot, men ellers er alle klare til dagens oppgjør. Det betyr følgende 13 aktuelle spillere:

Enlid, Shayesteh, Økland, Killingberg, Ravlo, Stølan, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

Kampstart i Utleirahallen er klokken 17. Sesongkort kan kjøpes ved å lese her

Futsal: Sesongkort og billetter

Postet av Futsal herrer den 7. Nov 2019

Sesongkortsalget i gang for sesongen 2019/20!

De siste to årene har du kunnet se Eliteserien i futsal gratis i Utleirahallen. Dette har vi gjort fordi vi hadde lyst til at så mange som mulig skulle kunne få ta turen innom for å se på den flotte idretten vår og laget vårt.

Nå føler vi tiden er inne for å ta en liten slant i inngangspenger, som forhåpentligvis ikke vil gjøre at folk slutter å komme på kamp, men som bidrar til å holde egenandelen til spillerne på et akseptabelt nivå.

Sesongkortet 2019/20 sikrer deg inngang på alle årets kamper i Utleirahallen for den nette sum av 300 kroner. På kjøpet får du også vår takknemlighet for bidraget til årets reisebudsjett!

Salget fungerer på følgende måte:

VIPPS 300 kroner til 500829 (Utleira Futsal Elite), så får du utlevert kortet i døra ved første kamp du møter opp til. Om du kjøper i noen andres navn, skriv navnet du ønsker kortet skal stå på i meldinga som følger beløpet.

OBS: Fra og med kampen mot Ranheim 23.11. reduserer vi prisen på sesongkort til 250,-

På hver hjemmekamp vil vi blant sesongkortene trekke et kort som vinner Circle K-koppen 2020 (i gull, med Utleiralogo!), gitt av vår samarbeidspartner Circle K Tunga!

For de som ikke ønsker å kjøpe sesongkort vil det koste 50,- i døra, mens barn under 16 år fortsatt kommer gratis inn på kamp!

NB: Det er 9 ordinære hjemmekamper i årets Eliteserie. Kortet gir adgang til disse, men også til Ranheim-Utleira (som spilles i Utleirahallen), og muligens også Freidig-Utleira (hall ikke avklart). Total besparelse om du har tenkt deg på alle kampene er dermed 200-250 kroner.

Eliteserie futsal: Kampoppsett

Postet av Futsal herrer den 3. Nov 2019

Seriestarten nærmer seg med stormskritt med hjemmekamp mot Vesterålen førstkommende lørdag.

Vi starter altså med hjemmekamp mot Vesterålen lørdag 9. november kl. 17.00. Tirsdag 12. november er det teknisk sett bortekamp mot Ranheim, men også den spilles i Utleirahallen med kampstart 20.45, før vi spiller mot fjorårets mester Sjarmtrollan påfølgende lørdag, 16. november kl. 15.00. Etter dette venter dobbelkamper mot Ranheim og Freidig i Utleirahallen helga 23.-24. november, før det blir pause pga. nordisk. Før jul avslutter vi med Hulløy hjemme lørdag 14. desember, før vi det blir full rulle med reising og bortekamper på nyåret.