Toppkamp i Utleirahallen lørdag!

Postet av Futsal herrer den 13. Des 2019

Både Utleira og Hulløy står med 5-0-0 så langt denne sesongen før toppoppgjøret i Utleirahallen!

Lørdag kl. 18 sparkes siste kamp før jul i gang i Utleirahallen, og vinneren får feire juleferie på tabelltoppen. 

Hulløy fra Bodø kom på 6. plass i fjorårets sesong, og tilsvarende oppgjør i fjor endte med 6-5 til oss etter hawaii-futsal av verste sort. Hardtsatsende Hulløy ser nå ut til å omsider ha fått ordentlig sving på sakene i sin fjerde sesong i Eliteserien, og det blir spennende å se om laget med det desidert største futsalbudsjettet klarer fullføre sesongen i samme stil og endelig få valuta for pengene. Lagets store stjerne er selvfølgelig spillende assistenttrener og keeper Kenneth Rakvaag, men vi må også se opp for toppscorer Patrick Elvevold, som står med 8 mål på de første 5 kampene.

For vår egen del kan vi melde om en sterk tropp til tross for forfall fra Johansson (skulderskade) og Kvalvær (sykdom). Andreas Fossli gjør sin sesongdebut etter en ankelskade, og Eirik Valla Dønnem gjør comeback i kamp etter kun å ha deltatt på trening siden han ble klar for Ranheim fotball, og troppen ser dermed slik ut:

Enlid, Shayesteh; Økland, Killingberg, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Holmen, Berre, Welo.

Kampstart i Utleirahallen er lørdag 14. desember klokken 18.

Billetter (50,- for voksne, barn under 16 år gratis) kan kjøpes i døra.
Seks poeng mot byrivalene!

Postet av Futsal herrer den 26. Nov 2019

Vi måtte slite i begge kampene, men til slutt endte det med to seire og seks poeng.

Vi kom til helga med etter ei utfordrende uke. Kaptein Johansson er satt ut av spill etter å ha fått skuldra ut av ledd mot Sjarmtrollan, Andreas Fossli er fortsatt ute etter en smell i treningskamp mot Vega i generalprøven, og Christopher Moen var bortreist på obligatorisk jobbtur. Når man plusser på at flere sentrale spillere sto over fredagstrening på grunn av sykdom, ante det oss at vi kom til å få en tøffere oppgave enn da vi for under 2 uker knuste Ranheim 9-0.

Utleira - Ranheim 5-4 (3-1)

1-0, Even Rogstad Kvalvær (Erlend Vie)
1-1, Lars Erik Sandbakken
2-1, Morten Ravlo (Jonas Wiseth)
3-1, Erlend Vie (Jonas Wiseth)
3-2, Anders Færø
3-3, Asgeir Salamonsen
4-3, Erlend Vie (Jonas Wiseth)
4-4, Kristoffer Skagseth
5-4, Oskar Stølan (Jonas Wiseth)

Vi tok oppskriftsmessig ledelsen etter 6 minutter, og det er Kvalvær som får æren av å åpne showet, assistert av Erlend Vie. Det varer imidlertid ikke lenge - minuttet senere er vi like langt når Ranheim får til en fin styring på bakre etter innspark. Vi fortsetter å jage mål, og det tar ikke lang tid før Wiseth skyter i stolpen. Ballen går ut igjen i banen, og der står Ravlo og dundrer inn 2-1 fra langt hold. Tre minutter senere øker vi ledelsen, og nok en gang er det etter skudd fra Wiseth, men denne gangen plukker Vie opp en retur fra keeper og setter ballen i mål fra kort hold.

I andre omgang kommer vi på banen for å avgjøre, og de første minuttene er det fullstendig enveiskjøring uten at Ranheim får til noe som helst. I det 25. minutt gir vi dem dessverre målet de trenger for å få blod på tann. En i utgangspunktet ufarlig situasjon løses på verst tenkelige vis, og Anders Færø får sette ballen i tomt mål til 3-2. Like etter er det nok en gang svake vurderinger av flere som gjør at Ranheim får sette 3-3, og det er plutselig spennende med 12 minutter igjen. Vi opprettholder likevel initiativet, og etter flere sjanser får vi uttelling når Wiseth finner Vie som kan trille inn 4-3 med syv minutter igjen. Vi har dessverre ikke lært av tidligere feil. og gir derfor Ranheim en fin 3-mot-1-mulighet som de utnytter til 4-4 med fem minutter igjen. Vi trenger derfor et nytt mål for å sikre seieren, og heldigvis har Jonas Wiseth oppskriften (igjen!). Med en fin pasning finner han Oskar Stølan alene på bakre, og vi kan juble for å igjen ha tatt ledelsen. Denne gangen gir vi dem ikke muligheten til å komme tilbake i kampen, og vi kan puste lettet ut et par minutter senere når dommerne blåser av kampen.

Utleira - Freidig 3-2 (1-2)

1-0, Selvmål (Jonas Wiseth)
1-1, Fredrik Solberg
1-2, Håkon Hjelle
2-2, Morten Ravlo (Lars Erling Killingberg)
3-2, Morten Berre (Jonas Wiseth)

Ny kamp søndag, og et gjensyn med tidligere spillere (Julien Le Bozec og Gard Killingberg), samt møte med gamleklubben for Sindre Welo. Nok en gang kommer vi godt i gang i Utleirahallen, og det står bare 5 minutter på klokka når Wiseth sender et innlegg inn i feltet som styres i eget mål av en Freidig-spiller. Freidig viser tydelig at planen er å mure igjen bakover og ta kontringssjansene som byr seg. De får den første etter 8 minutter, der Berre må ta seg et gult kort for å få stoppet Le Bozec på vei mot mål, men ellers har vi bra kontroll de første 15 minuttene. På tampen av omgangen snur Freidig kampen, først etter en pasning på bakre fra Gard Killingberg som treffer Fredrik Solberg, før Stølan må bruke ulovlige midler for å stoppe Le Bozec inne i feltet. Straffesparket setter Håkon Hjelle i mål, og vi ligger dermed under med 1-2 til pause.

Andre omgang er en kanonade fra start til slutt. Vi skyter i vei, men offerviljen er høy hos Freidig i denne kampen, og skudd blir blokkert med usedvanlig oppofrelse, noe som gjør at det tar lang tid før ballen sniker seg i nettmaskene. Til slutt er det Morten Ravlo som lykkes i det 33. minutt, med et skudd som går forbi alt og alle i mål til 2-2. Freidig ser seg også nødt til å lage mange frispark, og med 5 frispark laget må de være litt ekstra forsiktige de siste minuttene. Vi jakter både mål og frispark, og nøyer oss fint med det første når Morten Berre får vende opp på 7 meter og sender av gårde et skudd mellom bena på keeper. De siste minuttene tar Freidig ut keeper, men det blir aldri skikkelig skummelt, og vi kan dermed slippe jubelen løs for helgas andre ettmålsseier. 

Trener Bardal har følgende kommentar etter helga:

For å ta konklusjonen først er jeg veldig fornøyd med å unngå poengtap i en veldig krevende uke og mot motstandere som fremsto som mye mer tente mot oss, enn jeg har sett dem i enkelte andre kamper. 

Mot Ranheim har vi en god del innsatsvilje, men dårlig fokus. Eksepsjonelt svakt press av oss gjør at de klarer å ha ballen en del med nokså enkle virkemidler. Vi slipper ikke til sjanser eller mål på grunn av det svake presset, men det gjør at de får stykket opp bombardementet. Det som fører til at vi nesten avgir poeng, er noen grusomme gavepakker, der vi ikke bare mister ballen, men også forsvarer de resulterende kontringene på en måte som minner om undervurdering. At vi både demonstrerer vårt laveste nivå og tar tre poeng, skyldes at vårt laveste nivå i etablert angrep er relativt høyt. Vi skaper flust av sjanser, selv om vi ikke spiller bra. 

Vi presterer klart bedre mot Freidig. Presset er langt bedre og 1-0 og tungt press fra oss er en helt akseptabel situasjon utover i 1. omgang. Etter noen svakt utførte og litt risikable offensive dødballer, mister vi fokus i en kort periode før pause og slutter å løpe begge veier. Det utnytter Freidig imponerende godt og putter to mål på kort tid. Når vi virkelig hever oss defensivt og ikke har noen sjanser mot i 2.omgang, er vi nødt til å vinne. Et sånt trykk og en så stor mengde skudd og klare sjanser gir alltid uttelling i løpet av 20 minutter. 

Med det har vi heng på Hulløy på toppen av tabellen. Begge lag står med 5-0-0, men allerede i neste serierunde er minst et av lagene garantert poengtap når vi møtes innbyrdes i Utleirahallen. Kampen spilles 14. desember kl. 18.00, og vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon når det er tilgjengelig.
Seier mot Sjarmtrollan

Postet av Futsal herrer den 18. Nov 2019

Utleira forlenget seiersrekken med 3-1-seier mot Sjarmtrollan.

Utleira - Sjarmtrollan 3-1 (0-0)

0-1, Andreas Arntzen
1-1, Sindre Welo (Oskar Stølan)
2-1, Selvmål (Christopher Moen)
3-1, Morten Berre (Morten Ravlo)

Etter fire kamper i seriespill uten seier var det på tide å endelig slå Sjarmtrollan i Eliteserien. Forutsetningene var gode, med en sterk tropp og god selvtillit etter to gode prestasjoner i serieåpningen.

Det kunne blitt tungt fra start da Sjarmtrollans storscorer, Milos Vucenovic, dundret ballen i stolpen etter kun få minutter, men vi slapp med skrekken. Det blir som forventet tøft og jevnt ute på banen, med få sjanser, og to gode keepere som tar det som er av langskudd. Med 10 minutter på klokka får vi et skikkelig slag, idet kaptein Johansson faller og lander forkjært. Det blir rimelig kjapt diagnostisert som skulder ute av ledd av kyndig personell i hallen, og kapteinen ble derfor hjulpet i garderoben og evakuert til legevakta mens vi måtte fortsette kampen uten en av våre mest rutinerte. Kampen fortsetter i samme spor, men de enorme sjansene uteblir, og vi går til pause på 0-0.

I andre omgang er Milos Vucenovic ivrig fra start, og får av gårde to gode avslutninger tidlig, men det er en annen mann som sender Sjarmtrollan i ledelsen. To kjappe pasninger sender Andreas Arntzen på blankt mål, og vi er litt lenger unna vår første seier. Det varer heldigvis ikke lenge, og som ofte før er det Oskar Stølan som tar grep når det trengs som mest. Han starter langt bak i banen, krangler seg forbi Milos, danser seg forbi Schjetne, og dermed er pasningslinja vidåpen til Sindre Welo som er fritatt fra markering på bakre. 1-1, og Welos syvende for sesongen. Fire minutter senere snur vi kampen, og det er Christopher Moen som skyter via en Sjarmtrollanspiller til 2-1, før det blir enda et mål et drøyt minutt senere. Denne gangen vinner Ravlo ballen dypt i banen, og med en perfekt utført kontring finner han Berre på motsatt som øker til 3-1. 

Sjarmtrollan tar rimelig umiddelbart keeper med seg i angrep, men til tross for 7-8 minutter uten keeper i det ene målet blir det verken mål den ene eller andre veien. Kampen ebber ut med 3-1, og vi kan slippe jubelen løs.

Kai Bardal har følgende kommentar til kampen:

Det mest positive i 1.omgang var at det var en jevn kamp og 0-0 til pause. Prestasjonsmessig er det den klart svakeste omgangen av de seks vi har spilt så langt. Så skal hele troppen ha ros for måten de hevet seg på etter hvilen. Presset ble bedre, de defensive feilvalgene ble færre og selv på 0-1 var jeg mer komfortabel enn i 1. omgang. At det snudde så fort fra 0-1 til 3-1 skyldtes flere avgjørende individuelle prestasjoner. Sondre Enlids råsterke redning på kontring mot, Oskar Stølans kunstverk av et forarbeid på 1-1, flere avgjørende defensive involveringer av Christopher Moen, Morten Ravlos tunnelpasning og Morten Berre som avsluttet høyt på bakre stolpe, for å nevne noen. Deretter handlet resten av kampen om undertallsspill. Her synes jeg vi hadde veldig god kontroll. Ekstra gledelig er det at flere som nesten ikke har spilt undertall før, kommer inn og viser at de kan gjøre jobben.

Nå venter Ranheim (lørdag kl. 16) og Freidig (søndag kl. 14) hjemme førstkommende helg, før det blir landslagspause. 

Før Utleira - Sjarmtrollan

Postet av Futsal herrer den 15. Nov 2019

Alt er klart for årets antatt tøffeste oppgjør i Utleirahallen!

Fjorårets seriemester Sjarmtrollan tar turen til Trondheim for årets tredje serierunde. Sjarmtrollan har kun spilt én kamp så langt i sesongen, og i den ble et sterkt Vesterålen beseiret 6-5 hjemme i Breivikahallen. Siden vi rykket opp for tre år siden har vi møtt Sjarmtrollan fire ganger i serien. Det første året tapte vi 0-4 borte og 2-3 hjemme, mens vi i fjor spilte 3-3 borte og 2-2 hjemme. Vi møttes også i sommerens Nordic Futsal Cup, der vi gikk seirende ut av første kamp etter straffesparkkonkurranse. 

Kai Bardal har følgende å si før kamp:

Jeg regner med det blir en kamp med det samme kampbildet som i fjorårets sesong: At de vil presse høyt for å unngå at vi setter opp en mot en, der de har store problemer. Så ofrer de alt, både innenfor og utenfor regelverket for å hindre den som dribler og for å blokke skudd. Det gjør at vi omtrent alltid får 10-meter mot dem og gjorde at det ble hele tre i nordisk mesterskap. Samtidig er de veldig gode til det de gjør. I februar i Utleirahallen scoret de målene sine etter helt grusomme balltap av oss. Vi må vise at vi har blitt mer modne, både med risikovurderingene og på det å følge løp og krige på lange baller.  Vi har hatt en fin start men vi må ha den samme innstillingen som i de to første kampene.

Målene fra fjorårets kamp i Utleirahallen:

Sjarmtrollan holder kortene tett til brystet angående tropp, men vi ser for oss at troppen ligner bra på troppen som slo Vesterålen i første runde. Da var følgende med:

Vik, Kroken; U. Vucenovic, Jørgensen, Eggen, Johnsen, M. Vucenovic, Schjetne, Fossli, Lind, Meyer, Clark, Gudvangen, Kristiansen.

For vår egen del mangler vi Killingberg fra tirsdagens tropp mot Ranheim, som vil si at vi stiller med følgende 13:

Enlid, Shayesteh; Økland, Ravlo, Stølan, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Berre, Welo, Holmen.

Kampstart i Utleirahallen er lørdag 16. november klokken 15. Sesongkort kan du kjøpe ved å lese her:

https://www.utleira.no/blog/post/151221/futsal-sesongkort-og-billetter

Billetter (50,- for voksne, barn under 16 år gratis) kan kjøpes i døra.
Storseier i lokalderbyet

Postet av Futsal herrer den 13. Nov 2019

Det ble aldri spennende i årets første trondheimsderby mot Ranheim.

Ranheim - Utleira 0-9 (0-6)

0-1, Johansson (Wiseth)
0-2, Welo (Killingberg)
0-3, Welo (Berre)
0-4, Wiseth (Johansson)
0-5, Vie (Berre)
0-6, Welo
0-7, Welo (Vie)
0-8, Wiseth (Moen)
0-9, Johansson (Moen)

Etter 7-2 mot Vesterålen i serieåpninga ventet bortekamp (på hjemmebane) mot Ranheim 3 dager senere. Nyopprykkede Ranheim hadde fått 2-9 i fleisen mot Hulløy i Bodø i helga, og det var ingen tvil om hvor favorittstempelet lå før sesongens andre kamp. Utfordringen vår var dermed primært å gjøre en ordentlig jobb, så regnet vi med at kvalitetsforskjellen mellom lagene skulle vises utover i kampen.

0-1 kommer kjapt, og som i første kamp er det Johansson som er første målscorer med et volleyskudd på en corner fra Wiseth. 0-2 kommer minuttet senere ved Welo etter svakt keeperspill, før samme mann er på plass igjen med et prosjektil fra innspark noen minutter senere. Halvveis i omgangen åpner Wiseth scoringskontoen for sesongen med et velplassert skudd etter et hjørnespark. 0-5 kommer etter fint forarbeid av Morten Berre, og Erlend Vie får æren av å sette ballen i tomt mål på bakre. Siste mål før pause kommer nok en gang fra Welo, og denne gangen er det et frispark fra 10 meter som limes knallhardt oppe ved tverrligger.

I andre omgang fortsetter vi å kjøre på. Først øker Welo til 0-7 med sin fjerde scoring for dagen etter fint forarbeid av Vie, før Wiseth øker til 0-8 etter en frisparkvariant hvor han får ballen av Moen. Dagens siste scoring står kaptein Johansson for, også den assistert av Moen, som nå står med 5 målgivende etter de to første kampene. 

Nå venter atskillig tøffere motstand til helga, hvor fjorårets seriemester tar turen til Utleirahallen for å måle krefter i det som må antas å bli en tøff og jevn kamp. Kampstart i Utleirahallen er lørdag kl. 15.00. VI håper på fulle tribuner også da!

Målene fra kampen:
Før Ranheim-Utleira

Postet av Futsal herrer den 12. Nov 2019

Allerede i 2. serierunde er det duket for vårt første lokalderby sesongen 2019/20.

Nyopprykkede Ranheim fikk et tøft møte med eliteserien i helga, da de i første kamp tapte 2-9 mot FC Hulløy i Bodø. Laget ble startet av primus motor Stian Reinertsen til sesongen 2016/17, og kom på tredjeplass det året vi rykket opp til Eliteserien. Etter andreplass året etter bak opprykkslaget Freidig gikk turen endelig opp etter playoff i mars 2019. Laget inneholder i tillegg til Reinertsen selv også Runar Skippervik fra Nidaros futsal, som vant Eliteserien i futsal 2008/2009, med blant andre vår egen Morten Ravlo på laget. Av de øvrige spillerne har Salamonsen erfaring fra eliteseriespill med Vegakameratene, mens de øvrige primært har sin futsalerfaring fra 1. divisjon. 

For vår egen del stiller vi med de samme 13 som var med i forrige kamp, i tillegg til at Rune Holmen er tilbake etter en liten skade. Det betyr følgende tropp.

Enlid, Shayesteh; Økland, Killingberg, Ravlo, Stølan, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Berre, Welo, Holmen.

Fra Ranheims side får vi oppgitt følgende tropp:

Kjendalen, Klette; Pham, Olsen, Salamonsen, Reinertsen, Johnsen, Skippervik, Skagseth, Husby, Løkås, Færø.

Kampstart i Utleirahallen er i dag (tirsdag 12. november) klokken 20.45. Sesongkort kan kjøpes ved å lese her

https://www.utleira.no/blog/post/151221/futsal-sesongkort-og-billetter

Billetter (50,- for voksne, barn under 16 år gratis) kan kjøpes i døra.
Storseier i serieåpningen!

Postet av Futsal herrer den 9. Nov 2019

Futsallaget fikk en drømmestart på sesongen med 7-2 over fjorårets serietoer Vesterålen!

Utleira - Vesterålen 7-2 (4-1)

1-0, Simon Johansson
1-1, Selvmål
2-1, Oskar Stølan (Moen)
3-1, Erlend Vie (Moen)
4-1, Even Rogstad Kvalvær (Moen)
5-1, Sindre Welo (Ravlo)
6-1, Sindre Welo (Wiseth)
7-1, Christopher Moen (Vie)

Gule kort: Enlid, Ravlo (Utleira). Vibe, Henriksen (Vesterålen)

Vi møtte til serieåpningen med en sterk tropp, mens Vesterålen mistet to spillere med rødt kort dagen før, og av uvisse grunner også manglet et par av sine antatt beste spillere. Det var likevel ingen grunn til å ta lett på Vesterålen, som med sin enkle og knallharde stil kan skape trøbbel for hvem som helst som ikke er i stand til å ta for seg i dueller både langs bakken og i lufta.

Vi får tidlig se hvordan kampbildet kommer til å bli. Vi har mest ball og forsøker å tråkle oss fremover i banen, mens Vesterålen utnytter hver eneste mulighet til å spille raskt og langt mot en svær frontspiller eller kaste i bakrom til raske og ivrige kanter. Det slår heldigvis først bra ut for oss. Simon Johansson bryter en pasning som ikke blir lang nok, og setter fart mot målet før han tupper ballen mellom bena mellom keeper til 1-0 etter 6 minutter. Like etter får vi enorm sjanse etter flott spill av Moen, men Kvalvær setter ballen i stolpen fra bakre. 1-1 kommer bare minuttet senere, hvor et langt kast fra keeper går via fingrene til Enlid og i mål. I det 11. minutt er Vesterålen farlig frempå og setter et skudd i stolpen, men i det påfølgende angrepet tar vi ledelsen 2-1 ved Oskar Stølan etter fint forarbeid av Christopher Moen. Like etter går vi opp til 3-1, og denne gangen er det Erlend Vie som drar seg inn i banen og setter skuddet i korthjørnet forbi keeper. De neste minuttene er det flere sjanser begge veier, hvor Vesterålens sjanser primært kommer etter at vi setter i gang kontringer for dem på våre dødballtrekk, men heldigvis resultatløst. Mot slutten av omgangen presser vi høyt, noe som medfører at Vesterålen spiller tilbake til keeper, som gir oss indirekte frispark på 6 meter. Moen sender ballen til Kvalvær som setter ballen i mål til 4-1. Helt på tampen av omgangen får Vesterålen sjansen til å redusere på straffespark fra 6 meter, men Enlid fortsetter trenden fra Nordisk mesterskap med å redde 6-metere, slik at vi går til pause med 4-1.

Andre omgang bærer preg av at vi leder greit, og selv om det er noen halvsjanser begge veier blir det aldri veldig farlig noen av veiene. Etter halvspilt omgang bryter vi imidlertid og får en god kontringsmulighet 3 mot 2 som ender med at Welo setter mål i seriedebuten til 5-1 etter forarbeid av Ravlo. Med fire minutter igjen kontrer samme mann alene og øker til 6-1, før Vie kontrer og sender Moen på blankt til 7-1 med 2 minutter igjen. På tampen får Vesterålen en redusering, men det ebber ut med 7-2 og en strålende start på sesongen. 

Kai Bardal hadde følgende å melde etter kampen:

Jeg synes vi gjennomfører på en voksen måte mot et lag som er vanskelig å spille mot. De spiller i stor grad på å sette ballen høyt mot 6-meteren og presse både dommer og andreball. I tillegg er de Norges beste lag til å tjuvstarte og starte tidlig langt fra keeper. Dermed blir vi helt avhengige av å krige, klarere og markere lange løp. Dette var vi så dårlige til i forrige sesong at vi ganske sikkert ville tapt en sånn kamp. Nå løste vi oppgavene langt mer modent. Det må vi fortsette med.

Våre mål fra dagens kamp:

Nå venter Ranheim til byderby i Utleirahallen tirsdag 12. november kl. 20.45. Vi håper å se alle som kom for å se kampen mot Vesterålen igjen da!
Før Utleira - Vesterålen

Postet av Futsal herrer den 9. Nov 2019

Alt er klart for dagens sesongstart mot Vesterålen.

Dagens motstander startet sesongen i går kveld, med kamp mot fjorårets seriemester Sjarmtrollan i Tromsø. Etter en meget spennende og fartsfylt kamp sto det 6-5 på tavla i favør Sjarmtrollan, og Vesterålen er dermed garantert revansjesugne og gira på å få med seg sesongens første poeng i Utleirahallen. Gårsdagens kamp kostet imidlertid mer enn krefter for Vesterålen.. Både Julian Aloyseous og Adrian Pedersen fikk røde kort, og er dermed ikke aktuelle til dagens kamp.

Vi har ikke fått Vesterålens tropp, men resten av gårsdagens tropp så slik ut:

Haslevang, Aas, Amundsen, Vibe, Nicolaysen, M. Jørgensen, Laugsund, Grunnvoll, A. Jørgensen, T. Aloyseous, Abelsen.

For vår egen del har vi en sterk tropp med få forfall. Andreas Fossli står over med en vond ankel, Holmen med en vond fot, men ellers er alle klare til dagens oppgjør. Det betyr følgende 13 aktuelle spillere:

Enlid, Shayesteh, Økland, Killingberg, Ravlo, Stølan, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

Kampstart i Utleirahallen er klokken 17. Sesongkort kan kjøpes ved å lese her

https://www.utleira.no/blog/post/151221/futsal-sesongkort-og-billetter

Billetter (50,- for voksne, barn under 16 år gratis) kan kjøpes i døra.

Futsal: Sesongkort og billetter

Postet av Futsal herrer den 7. Nov 2019

Sesongkortsalget i gang for sesongen 2019/20!

De siste to årene har du kunnet se Eliteserien i futsal gratis i Utleirahallen. Dette har vi gjort fordi vi hadde lyst til at så mange som mulig skulle kunne få ta turen innom for å se på den flotte idretten vår og laget vårt. 

Nå føler vi tiden er inne for å ta en liten slant i inngangspenger, som forhåpentligvis ikke vil gjøre at folk slutter å komme på kamp, men som bidrar til å holde egenandelen til spillerne på et akseptabelt nivå.

Sesongkortet 2019/20 sikrer deg inngang på alle årets kamper i Utleirahallen for den nette sum av 300 kroner. På kjøpet får du også vår takknemlighet for bidraget til årets reisebudsjett!

Salget fungerer på følgende måte: 

VIPPS 300 kroner til 500829 (Utleira Futsal Elite), så får du utlevert kortet i døra ved første kamp du møter opp til. Om du kjøper i noen andres navn, skriv navnet du ønsker kortet skal stå på i meldinga som følger beløpet.

OBS: Fra og med kampen mot Ranheim 23.11. reduserer vi prisen på sesongkort til 250,-

På hver hjemmekamp vil vi blant sesongkortene trekke et kort som vinner Circle K-koppen 2020 (i gull, med Utleiralogo!), gitt av vår samarbeidspartner Circle K Tunga!

For de som ikke ønsker å kjøpe sesongkort vil det koste 50,- i døra, mens barn under 16 år fortsatt kommer gratis inn på kamp!

NB: Det er 9 ordinære hjemmekamper i årets Eliteserie. Kortet gir adgang til disse, men også til Ranheim-Utleira (som spilles i Utleirahallen), og muligens også Freidig-Utleira (hall ikke avklart). Total besparelse om du har tenkt deg på alle kampene er dermed 200-250 kroner.

Eliteserie futsal: Kampoppsett

Postet av Futsal herrer den 3. Nov 2019

Seriestarten nærmer seg med stormskritt med hjemmekamp mot Vesterålen førstkommende lørdag.

Vi starter altså med hjemmekamp mot Vesterålen lørdag 9. november kl. 17.00. Tirsdag 12. november er det teknisk sett bortekamp mot Ranheim, men også den spilles i Utleirahallen med kampstart 20.45, før vi spiller mot fjorårets mester Sjarmtrollan påfølgende lørdag, 16. november kl. 15.00. Etter dette venter dobbelkamper mot Ranheim og Freidig i Utleirahallen helga 23.-24. november, før det blir pause pga. nordisk. Før jul avslutter vi med Hulløy hjemme lørdag 14. desember, før vi det blir full rulle med reising og bortekamper på nyåret. 

09.11.2019lørdag17.00Utleira-VesterålenUtleirahallen
12.11.2019tirsdag20.45Ranheim-UtleiraUtleirahallen
16.11.2019lørdag15.00Utleira-SjarmtrollanUtleirahallen
23.11.2019lørdag16.00Utleira-RanheimUtleirahallen
24.11.2019søndag14.00Utleira-FreidigUtleirahallen
14.12.2019lørdag18.00Utleira-Hulløy Bodø FCUtleirahallen
11.01.2020lørdag17.00KFUM-UtleiraKFUM-hallen
12.01.2020søndag14.00Fredrikshald-UtleiraRemmenhallen
19.01.2020søndag15.00Hulløy Bodø FC-UtleiraStordalshallen
25.01.2020lørdag12.30Sandefjord-UtleiraKFUM-hallen
26.01.2020søndag15.30OSI Futsal-UtleiraKFUM-hallen
08.02.2020lørdag16.00Utleira-KFUMUtleirahallen
09.02.2020søndag12.00Utleira-FredrikshaldUtleirahallen
14.02.2020fredag19.00Sjarmtrollan-UtleiraBreivikahallen
15.02.2020lørdag21.00Vesterålen-UtleiraSortlandshallen
28.02.2020fredag20.00Utleira-SandefjordUtleirahallen
01.03.2020søndag12.00Utleira-OSI FutsalUtleirahallen

NB: Bortekampen mot Freidig er ikke berammet, men vil bli spilt på nyåret
Futsal: Stallen før sesongen

Postet av Futsal herrer den 29. Okt 2019

Med knappe to uker til seriestart er det på tide å se på stallen som skal spille Eliteserie for Utleira denne sesongen.

Siden forrige sesong har vi signert Sindre Welo fra Freidig, mens Erlend Vie har flyttet tilbake til Trondheim og meldt overgang fra Sandefjord. Andreas Økland er tilbake fra to års eksil i Oslo. Morten Ravlo la opp før fjorårssesongen pga. en trøblete kropp, men etter 3 måneder fri var kroppen bra igjen, og han har derfor bestemt seg for å gi det et ordentlig forsøk igjen. Ellers er også Andreas Fossli tilbake igjen etter å ha stått over forrige sesong på grunn av skader.

Av spillere ut har vi Håkon Mjell, som har flyttet sørover, og sagt takk for denne gang. Erland Tangvik har trappet ned futsal for å prioritere fotball, mens Espen Mathiassen har gitt seg på grunn av skader. 

Av usikre kort har vi Daniel Singstad Stegavik, Gaute Gamnes og Jonas Uran Rønning som vi håper, men ikke vet om vi får se på banen denne sesongen.

Spillerne som dermed ser ut til å være aktuelle for kamper denne sesongen er:

Keepere: Sondre Enlid, Mojtaba Shayesteh, Even Tokerud
Utespillere: Andreas Økland, Rune Holmen, Lars Erling Killingberg, Morten Ravlo, Oskar Stølan, Andreas Fossli, Christopher Moen, Jonas Wiseth, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Rogstad Kvalvær, Julien Le Bozec, Sindre Welo, Morten Berre, Mathias Endresen.

I tillegg har vi en stor pool med spillere som starter på andrelaget, men som fort kan bli aktuelle for kamptropp og spill gjennom gode prestasjoner.

Sindre Welo til Utleira futsal

Postet av Futsal herrer den 16. Okt 2019

Det er med stor glede vi kan ønske Sindre Welo hjertelig velkommen til Utleira! 

Welo kommer fra Freidig futsal, hvor han i fjor leverte 14 mål i Eliteserien, noe som holdt til 4. plass på toppscorerlista. Tidligere har han spilt en sesong for Freidig i 1. divisjon, og noen enkeltkamper for Tiller i Eliteserien for noen år siden.  Den første fulle sesongen hans i Eliteserien viste at han var i stand til å både delta på alt og prestere på det nivået, og det ble tidlig klart at det var en spiller vi ønsket å sikre oss i forkant av denne sesongen. 

Welo selv har følgende kommentar til overgangen: 

Jeg ser veldig frem til å spille for Utleira. Jeg har kommet til et lag med et sterkt sportslig miljø, og med mye erfaring både i stallen og på trenersida.  

Om den kommende sesongen har han følgende ambisjoner for egen og lagets del: 

Jeg har ambisjoner om å bli en bedre spiller, og å bidra til at laget spiller god futsal. For lagets del handler det om å få ut potensialet - om vi gjør det kan vi matche de fleste

Kai Bardal er naturlig nok meget fornøyd med signeringen av Welo: 

Han har vist for Freidig at han kan score mange mål og det håper vi han fortsetter med. Samtidig har han nokså allsidige ferdigheter og et bra fysisk grunnlag. Jeg tror han har et stort potensial som futsalspiller.

Debuten har allerede kommet i treningskamper mot NTNUI, mens offisiell debut kommer mot Vesterålen i serieåpningen lørdag 9. november.
Tap i finalen i Nordisk mesterskap!

Postet av Futsal herrer den 12. Aug 2019

Etter ei meget god helg endte det til slutt med finaletap mot danske JB Futsal Gentofte søndag.

Foto: Edgar Wendler / Ørebro futsal

Med forfall fra Vesterålen til årets nordiske mesterskap i Ørebro ble vi tilbudt Norges andre plass i turneringa, og den muligheten kunne vi ikke la gå fra oss. Vi kom ikke lenger enn til 9 egne spillere, og med 3 kamper på 3 dager ble det klart at vi måtte forsterke eksternt for å komme oss gjennom helga. Med oss ble derfor tidligere Utleira-spiller Petter Høvik, Lars Røttingsnes og Morten Wermåker (alle KFUM) og Christian Borchgrevink og Stein Kjetil Gimre fra ambisiøse Ski futsal.

Det gjorde at vi stilte følgende tropp:

1. Sondre Enlid
2. Stein Kjetil Gimre
3. Morten Wermåker
4. Morten Ravlo
5. Oskar Stølan
6. Petter Høvik
7. Christopher Moen
8. Jonas Wiseth
9. Simon Johansson
10. Erlend Vie
11. Even Rogstad Kvalvær
13. Lars Røttingsnes
14. Christian Borchgrevink
15. Morten Berre

Fredag, kvartfinale, Utleira - Sjarmtrollan 4-3

Første oppgjør var mot fjorårets norske seriemester Sjarmtrollan fredag kveld. Etter ankomst fra hver vår kant møttes vi først på hotellet før vi dro til hallen for et lite taktikkmøte før vi gikk i garderoben.  

Vi tok ledelsen tidlig i første omgang ved Erlend Vie, som kontant banket et hjørnespark fra Petter Høvik i mål fra 6 meter. Vi spiller oss i de neste minuttene til mange sjanser, men uttellingen uteblir frem til slutten av omgangen, da to av våre lånesoldater kombinerte fint. Petter Høvik avslutter iskaldt alene med keeper etter fin pasning fra Morten Wermåker til 2-0. Like etter får Høvik muligheten fra 10 meter, men dessverre uten nettkjenning. Isteden er det Sjarmtrollan som scorer like før pause, og det er selvfølgelig Milos Vucenovic som er på plass med reduseringen til 2-1. Stølan er nær ved å øke til 3-1, men avslutningen går i tverrliggeren og 2-1 -står seg dermed til pause.

I andre omgang er det jevnspilt fra start, og vi har blant annet et skudd i stolpen ved Stølan, men det er Sjarmtrollan som får uttelling med 2-2 ved nevnte Milos. Mot slutten har vi et visst overtak og brenner en ny 10-meter, men det blir ingen flere mål, og dermed 2x5 minutter ekstraomganger. De ender også målløse, til tross for at både vi og Sjarmtrollan får hver vår 10-meter. Wiseth setter sin utenfor, mens Enlid redder forsøket fra Milos. Det betyr straffesparkkonkurranse.

Sjarmtrollan starter med et mål, før Johansson gjør det samme for oss. Enlid redder så forsøket fra Sjarmtrollan, før Moen scorer på vår andre. Dermed må Milos score for å sikre uavgjort, noe han ikke gjør, takket være nok en redning fra Sondre Enlid. Våre mål ser dere like under, mens den avgjørende redningen fra straffekonken ligger under der igjen.

Lørdag, semifinale, Utleira - IFK Uddevalla 6-5

Med seier i første kamp var det bestemt at vi skulle om plass 1-4 resten av helga. Etter å ha møtt den norske seriemesteren fredag var det nå duket for semifinale mot den svenske mesteren - IFK Uddevalla. 

Det satt langt inne, men til slutt kunne vi slippe jubelen løs og feire finaleplass i Nordic Futsal Championship. Vi tok føringen fra start i kampen, men det var Uddevalla som tok ledelsen etter et par-tre minutter da det glapp bakover på deres første farlige visitt. Vi spiller oss så til mange flere sjanser, og blant annet har Erlend Vie to skudd i tverrliggeren før vi får oss en ny på trynet på en sjelden Uddevallavisitt. 0-2, og det så betydelig styggere ut på tavla enn det hadde sett ut i spill og sjanser. Til slutt får vi imidlertid uttelling på et hjørnespark, og det er Christopher Moen som styrer inn reduseringen fra kort hold. På slutten av omgangen er det noe jevnere, og det oppleves som litt lettvint når Uddevalla går opp i 1-3. Helt på tampen med et par sekunder igjen får vi innspark ute til høyre. Den muligheten lar ikke Petter Høvik gå fra seg, og med et knallhardt skudd oppe i krysset som gir 2-3 til pause.

Andre omgang starter som den første. VI har ballen mest og skaper det meste, men Uddevalla scorer på sjansene sine, som riktignok er store når de først kommer. 2-4 kommer etter en kontring hvor de kommer to alene med Enlid, før vi omsider opplever ketchupeffekten i Ørebro. Først tar Erlend Vie ballen fra keeper og setter ballen i tomt bur, før Oskar Stølan hamrer inn utligningen fra distanse under et minutt senere. Like etter finner Petter Høvik bursdagsbarnet Lars Røttingsnes alene på bakre, og kampen er snudd før Uddevalla rakk å skjønne hva som traff dem. De tar timeout og starter med flyvende keeper med 10 minutter igjen, men det er vi som nyter godt av det aller først. Sondre Enlid fanger nemlig ballen, og med et nydelig spark på ballen sender han den midt i mål fra 35 meters hold. De siste minuttene blir det som en beleiring av feltet, som det ofte blir med overtallspill, men Uddevalla klarer bare å score ett mål til 6-5, og vi kan til slutt juble for finaleplass.

Søndag, finale, Utleira - JB Futsal Gentofte 2-4

Vi tar ledelsen 1-0 tidlig i kampen ved Christopher Moen, men ledelsen holder ikke mer enn et par minutter. Vi er nok det beste laget i den første omgangen, og kunne fort scoret et mål eller to til, men 1-1 står seg til pause. I andre omgang får JB Futsal Gentofte en god start med et tidlig mål, og da de følger opp med 1-3 etter 6-7 minutter begynner det å se mørkt ut. Med 6 minutter igjen tar vi ut keeper, men det er danskene som scorer. 1-4 med 4 minutter igjen, og da hjelper det lite med Even Kvalværs ene redusering til 2-4 med litt over et minutt igjen. De regjerende mesterne tar derfor med seg pokalen hjem for andre år på rad, mens vi tar med oss andrepremien uten å deppe veldig mye lenger enn en times tid. En strålende gjennomført turnering med gode prestasjoner og resultater, og med bagasjerommet fullt av erfaring på vei hjem til Trondheim. 

Turneringen ga absolutt mersmak, og viste at vi henger godt med mot topp nordisk motstand. Hovedtrener Kai Bardal hadde følgende kommentar etter mesterskapet:

Vi drar tilbake fra Sverige med en god følelse. JB Gentofte er den tøffeste motstanderen vi noen gang har møtt. Mye av grunnen til det danske landslagets store fremgang de siste årene, er trolig at mange av de beste spillerne er samlet i JB og trener futsal sammen hele året. Vi måtte levere den beste prestasjonen vi noen gang har gjort for å matche dem og det gjorde vi. For et lag som ofte har spilt direkte elendig i forsvar var det meget positivt å knapt slippe til noen ting i 1.omgang. 

Vi skaper nok klart mest før pause. Det er ikke unormalt at det glipper et par ganger etter pause. Vi er fremdeles ikke et lag som har et naturlig høyt defensivt nivå i alle situasjoner. Kampen i dag er likevel noe vi kan ta med oss og bygge videre på. Aggressiviteten og presisjonen i forflytningene, spesielt før pause, er 5 hakk over det vi noen gang har gjort i hjemlig serie.  

Vi var ikke i nærheten av så gode mot Sjarmtrollan på fredag eller Uddevalla på lørdag. Mot Sjarmtrollan spiller vi tidvis veldig godt i angrep. Etter at vi brenner 10-meter på 2-0 viser vi oss fra vår verste side og inviterer dem inn i kampen igjen. Dermed bruker vi mye mer krefter på å gå til semifinale enn et modent lag ville gjort. Vi behøvde også å score 6 mål for å slå ut de svenske mesterne Uddevalla. Både 0-2 og 1-3 kommer etter at vi selger oss i situasjoner der vi egentlig er på rett side og lett bør unngå sjanse mot. 2-4 var et eksempel på det samme, men på en egen skala. Her vinner vi fordi vi er gode offensivt og kan score mål på mange forskjellige måter. 

Vi føler nok til tider at vi brenner for mange sjanser, men følelsen skyldes i stor grad at vi gjør dumme valg og slipper motstanderen til muligheter det er umulig å misse. Dermed framstår de som mye mer effektive enn oss. Vi kan likevel bli mye bedre til å omsette gode situasjoner til mål, ikke minst med å velge gode tidspunkt for å avslutte og finne bedre posisjoner foran mål. Når det gjelder å bygge opp angrep eller spille oss ut av press er vi nok allerede blant de aller beste i Norden.


Flere bilder fra helga: https://www.laget.se/OREBROFUTSALCLUB/Picture

Utleira til Nordic Futsal Championship

Postet av Futsal herrer den 8. Aug 2019

Utleira futsal skal i helga delta i Nordic Futsal Championship i Ørebro.

Nordic Futsal Championship arrangeres årlig, og de inviterte er i utgangspunktet de to best plasserte i ligaen i Norge, Sverige, Danmark og Finland forrige sesong. Siden Vesterålen takket nei til sin plass har vi blitt invitert til tross for fjorårets tredjeplass. De finske lagene glimrer også med sitt fravær, men det forventes likevel tøff motstand fra fire svenske og to danske lag, samt fra fjorårets norske seriemester, Sjarmtrollan.

Utleira stiller med en slagkraftig tropp som er komplettert med tre spillere fra KFUM og to fra Ski futsal. Av våre egne spillere stiller vi med keeper Sondre Enlid, Simon Johansson, Morten Ravlo, Jonas Wiseth, Christopher Moen, Morten Berre, Even Kvalvær, Oskar Stølan og den nylig returnerte Erlend Vie.  Fra KFUM har vi med tidligere Utleira-spiller Petter Høvik sammen med Lars Røttingsnes og Morten Wermåker, som Kai kjenner godt fra landslaget. I tillegg har vi med Christian Borchgrevink og Stein Kjetil Gimre på anbefaling fra Ski-trener Iver Strandheim. 

Første kamp går av stabelen mot Sjarmtrollan fredag kveld, og utfallet i den kampen avgjør om vi spiller om 1-4. eller 5-8. plass resten av helga. VI får med andre ord garantert to kamper mot utenlandsk motstand, noe vi gleder oss stort til. 

Kai Bardal har følgende å si før helga:

Å reise ut og møte noen av de antatt beste nordiske klubbene blir en god erfaring både for de rutinerte (som har vunnet turneringen før) og for de med mindre rutine. Det er selvsagt litt utfordrende å prestere når vi ikke har spilt kamp på 5 måneder, men det har vært godt å ha noe å trene mot. Jeg vet at vi kan angripe godt og skape mye mot alle lag i Norden, så jeg er først og fremst opptatt av at vi gjennomfører kampene på en moden måte, uten å miste hodet og invitere til baklengsmål flere ganger per kamp.

For de som har lyst til å se kampene kan de kjøpes på pay-per-view. Prisen er satt til 49 sek per kamp, og kampene kan kjøpes på http://www.orebrofutsal.se/news/6034728/ . Vi kommer til å oppdatere etter beste evne per tekst på Twitter og Facebook. Gjennom helga kommer vi også til å informere om kamptidspunkter og eventuelt andre ting som skjer i de samme kanalene. Oppsummering av helga kommer på nettsidene så fort det lar seg gjøre.

Bronsemedalje i Eliteserien!

Postet av Futsal herrer den 12. Mar 2019

Seier mot Fredrikshald og uavgjort mot KFUM gjorde at vi sikret bronsemedalje i vår andre sesong i eliteserien!

Forutsetningene var greie før siste helg i Eliteserien 2018/19: Seier mot Fredrikshald og poeng mot KFUM ville gi oss medalje.

Fredrikshald - Utleira 1-4 (0-2)

0-1, Morten Berre
0-2, Morten Berre
0-3, Oskar Stølan
0-4, Christopher Moen
1-4, Saif Haydar Jafar

Vi kom godt i gang mot Fredrikshald, og dominerte kampen fra start. Vi skaper flere gode sjanser selv, men mål blir det ikke før Fredrikshald serverer ballen til Morten Berre som straffer feilen på effektivt vis. Samme mann dobler ikke lenge etter, og denne gangen er det et pent skudd fra 10 meter oppe i hjørnet bak keeper. Resultatet står seg til pause, men det kunne fort blitt mer om vi var litt skarpere foran mål. I andre omgang øker vi ledelsen til 3-0 ved Stølan etter at han ble satt opp alene med keeper av Moen, før Moen selv varter opp med en perle til 4-0 fra 25-30 meter over keeper og i mål (se video!!).

Siden KFUM vant komfortabelt 6-1 mot Freidig og Vesterålen spilte uavgjort mot Sjarmtrollan i Tromsø var det mulig med både sølv, bronse og fjerdeplass til slutt. Sølv ville kreve seier av oss og Vesterålen-tap mot Hulløy, mens bronse kun ville kreve poeng for egen del.

KFUM - Utleira 3-3 (1-2)

0-1, Simon Johansson
0-2, Christopher Moen
1-2, Martin Svendsen
2-2, Erik Jonvik
3-2, Erik Jonvik
3-3, Christopher Moen

Også i Oslo søndag kom vi best i gang og spiller oss til et par fine sjanser i innledningen. Så er det KFUM sin tur, og Enlid må i aksjon med noen gode redninger. Den andre redningen setter igang en overgang til oss, som ender med at Johansson kan vippe over keeper og i mål til ledelse 1-0. Like etter dobler vi ledelsen. Flott spill av Wiseth og Stølan ute til venstre setter opp Moen motsatt som setter 2-0 med venstrefoten i lengste hjørne. Det går imidlertid ikke lang tid før KFUM reduserer ved Martin Svendsen. 1-2, som også blir pauseresultatet. I andre omgang kommer KFUM best i gang, og de utligner først ved Jonvik, før samme mann sender dem opp i ledelsen med 3-2 og oss ned på 4. plass på tabellen. I samme minutt snur det heldigvis, og nok en gang er det Christopher Moen som er sist på ballen etter flott forarbeid av Jonas Wiseth. Flere mål blir det ikke til tross for at KFUM tar ut keeper på tampen, og dermed ender det med tredjeplass og bronsemedalje.

Det sier vi oss veldig fornøyde med. Det er et steg opp fra forrige sesong, og selv om vi ved avslutning av fjorårets sesong tenkte vi kunne sikte enda høyere var det ingen som tenkte på medalje da skader, flytting og andre prioriteringer gjorde at vi reiste til serieåpning i Vesterålen med 3 av de 12 som var på samme tur året før. Mange nye spillere har kommet inn og levert godt over forventning helt fra start, i tillegg til at de få kontinuitetsbærerne virkelig har vist hva som bor i dem når det trengtes som mest. Vi nevner blant annet Wiseth med 11 mål og 15 målgivende og Johansson med 10 mål og 15 målgivende. Nykommer Moen med 7 mål og 10 målgivende på noe færre kamper har også vist hva han er i stand til å få til offensivt på sitt beste,  mens årets sensasjon må sies å være Oskar Stølan som vartet opp med 10 mål i debutsesongen til tross for at ingen hadde sett ham spille futsal før sent i oktober. 

Første trening etter sesongen er allerede gjennomført, og med mindre vi får et mannefall som i fjor satser vi på å forbedre tabellplasseringen også til neste år. 

Til slutt vil vi takke alle i og rundt Utleira som har bidratt på forskjellig vis gjennom sesongen. Takk til sponsorene (spesiell takk til Haucon og Visiontech som sponser laget direkte), takk til interesserte trenere og foreldre som ser på treninger, kamper og bidrar til at Utleira er en futsalklubb for de yngste og de eldste. Takk til Pål og Vidar som legger til rette for oss. Takk til alle som har sett oss på hjemmebane. Vi håper vi har gitt dere gode opplevelser tilbake, og håper vi kan fortsette med det også fremover.

Høydepunkter Fredrikshald - Utleira

Høydepunkter KFUM - Utleira
4 poeng og fortsatt medaljekamp

Postet av Futsal herrer den 25. Feb 2019

Etter uavgjort mot Sjarmtrollan lørdag og seier mot Hulløy søndag er vi for alvor med i medaljekampen før siste serierunde.

Først ute var kampen mot serielederen Sjarmtrollan. Det forrige oppgjøret endte til slutt 3-3 i Tromsø etter at vi lå under 1-3 og kom tilbake etter å ha dominert kampen fullstendig. Av lagnyheter til returoppgjøret kunne vi si oss fornøyde med å ha Ravlo tilbake i tropp igjen etter at han har fått orden på kroppen ved å legge opp og ta noen måneder uten futsal, mens Enlid og Wiseth var ute med karantene etter hhv. rødt og gult kort mot Freidig.

Vi kom godt i gang fra start, og etter to minutter hadde vi allerede hatt to store muligheter. Først ble Moen satt opp rimelig alene med keeper, men avslutning gikk dessverre en halvmeter utenfor. Enda nærmere kom Stølan som sendte av gårde et prosjektil like utenfor, før Mathiassen sender ballen mellom bena på keeper, men også den går utenfor, og da går det som det ofte gjør mot Sjarmtrollan. En svak corner for oss sendes rett til en Sjarmtrollan-spiller, og en strålende utført kontring senere står det 0-1 på tavla med Martin Berg Johnsen som sistemann på ballen. Vi skaper et par sjanser til uten hell, men på tampen av omgangen er det endelig vår tur. Even Kvalvær drar seg forbi en mann sentralt i banen, og finner Johansson foran mål som setter foten til og sender ballen over linja til 1-1, som blir pauseresultatet.

Nå var ikke skribenten i garderoben i pausen, men hvis han ikke tar helt feil ble det nok messet om tålmodighet, og å ikke gi Sjarmtrollan overgangene de både trenger og er gode til. Da passet det dumt å gi bort ballen til en Sjarmtrollan-spiller ved første anledning, som gjorde at Mjell måtte ta ulovlige midler i bruk for å hindre alene med keeper. Hindringen ble for åpenbar, og dermed rødt kort og frispark på åtte meter. Frisparket settes rett i mål av storscorer Vucenovic, og vi var igjen bakpå mot Sjarmtrollan. Vi fortsetter offensivt som før, og allerede etter 9 minutter av omgangen hadde Sjarmtrollan sett seg nødt til å lage 4 frispark, som gjorde at de måtte ta det litt med ro for å unngå 10-meter. 2 minutter senere lager de imidlertid et nytt, og alle påfølgende frispark ville dermed resultere i 10-meter. Vi spiller oss til noen gode sjanser, og nærmest er Kvalvær som runder keeper, men må se en forsvarer skli ballen vekk når ballen er på vei til det tomme buret, og Johansson som sender av gårde et skudd som går like utenfor fra 30 meter når keeper er ute av målet. Med 3 minutter igjen kommer endelig målet. Som så ofte før i år er det Oskar Stølan som er på plass når det trengs som mest, men her må han dele æren med resten av laget for et strålende angrep før nevnte Stølan er kald som en ispinne og runder keeper for å sette inn utligningen.  Knappe minuttet senere kommer den ventede 10-meteren, og kaptein Johansson går frem for å sette inn ledermålet. Skuddet er hardt, men ikke godt nok plassert, og landslagsreservekeeper Jørgen Vik kan juble for redningen. Like etter får Johansson enda en mulighet til å avgjøre, men avslutningen fra kloss hold går rett på samme keeper. Med 1.15 igjen flyttes initiativet brått over til Sjarmtrollan når Kvalvær får sitt andre gule, og vi må avslutte kampen med 3 mot 4 de siste 75 sekundene. Det blir rimelig panikkfylte sekunder, og det føles nære på mange ganger før vi omsider får klarert ballen vekk for siste gang og kan puste lettet ut. Deilig med tanke på de 75 siste sekundene, men kjipt som pokker med tanke på de 2325 foregående.

Utleira - Sjarmtrollan 2-2 (1-1)

0-1, Martin Berg Johnsen
1-1, Simon Johansson
1-2, Milos Vucenovic
2-2, Oskar Stølan

Gule kort: Kvalvær (Utleira)
Røde kort: Mjell, Kvalvær (Utleira)

Høydepunkter

Årets desiderte lavmål var kampen mot Hulløy i Bodø. Etter å ha ledet 4-0 tidlig i andreomgang mistet vi fullstendig hodet, og til tross for 6-5 få minutter før slutt endte det med håpløse 6-8 og null poeng.

Det så ikke ut til at revansjelysten var stor fra start. Etter to minutter hadde nemlig Hulløy tatt ledelsen, og det etter at vi selv hadde satt en klarering i egen stolpe minuttet tidligere. Vi kviknet imidlertid til etter dette, og Oskar Stølan var som vanlig hissig på grøten. Først sender han av gårde et prosjektil i innsida av stanga fra 10 meter, som fungerer som kalibrering for neste skudd, som går like ved stolperota bak landslagskeeper Rakvaag til 1-1. 30 sekunder senere er passende nok 30-årsjubilant Johansson på plass med 2-1 som han på tilsynelatende enkelt vis tupper i korthjørnet fra 8 meter bak samme keeper. Med 11 minutter på uret er vi plutselig like langt, og igjen er det sjanseløst forsvarsspill som gjør en tilsynelatende udramatisk situasjon livsfarlig. Med 14 minutter på klokka får Hulløy frispark fra 10 meter ute til siden, og lagets toppscorer, Ivar Unhjem, kan notere enda et mål etter å ha sett den direkte i mål med et godt skudd. Apropos godt skudd: Like før pause kommer dagens vakreste. Fra corner vippes ballen ut til Espen Mathiassen som får drømmetreff på volley, og Rakvaag kan bare høre ballen passere seg og plassere seg pent nede i hjørnet til 3-3 og vi var dermed like langt til pausen.

Andre omgang starter slik som det var i store deler av den første omgangen. Vi har et par sjanser, så scorer Hulløy. Denne gang på et skudd fra 12-14 meter som nok burde vært stoppet av Enlid.  Neste utligning kommer i det 29. minutt, og denne gangen er det Gaute Gamnes som er på pletten for å sette ballen i mål etter at Johansson har kranglet litt om ballen foran mål. Fire minutter senere er vi i ledelsen igjen etter et frispark fra Moen som Ravlo får presset en Hulløy-spiller til å sette i eget mål. Hulløy iverksetter i denne perioden overtallet sitt, og som i Bodø ser det farlig ut ved hver eneste anledning. Uttellling blir det ikke før det står 2.22 på uret, og nok en gang er det Unhjem som er sist på ballen. 5-5 med et par minutter igjen, og vi følte vi hadde sett det før... Heldigvis har vi vokst som lag siden den gang, og mest vekst av alle har det vel vært hos Oskar Stølan. Hulløy fortsetter nemlig overtallet etter utligningen, og på et brudd får han ballen, og med sin sedvanlige ro tar han seg nærmere målet og plasserer 6-5 i målet kun få sekunder etter utligningen. De siste 2 minuttene er det tidvis panikk i egen boks, men denne gangen lykkes det ikke for Hulløy å snu det på tampen, og vi kan til slutt puste lettet ut med at 12 scorede mål mot Hulløy i alle fall holdt til 3 poeng.

Utleira - Hulløy 6-5 (3-3)

0-1, Richard Halvorsen
1-1, Oskar Stølan
2-1, Simon Johansson
2-2, William Arne Hansen
2-3, Ivar Unhjem
3-3, Espen Mathiassen
3-4, Richard Halvorsen
4-4, Gaute Gamnes
5-4, Selvmål
5-5, Ivar Unhjem
6-5, Oskar Stølan

Gult kort: Halvorsen (Hulløy)

Høydepunkter

Nå venter ei frihelg før vi skal til Østlandet for å møte Fredrikshald (lørdag) og KFUM (søndag). Om alt går vår vei kan vi spille om sølvmedalje mot KFUM, men det blir for mange eventualiteter til å ramse opp. Vi tar derfor sikte på å legge ned en god treningsinnsats uansett, og så får vi se når det nærmer seg hva det er å spille om. Vi tar i alle fall med oss en god prestasjon og dårlig poengfangst mot Sjarmtrollan og en litt dårligere prestasjon med god poengfangst mot Hulløy, og håper vi klarer å kombinere god prestasjon med god poengfangst i serieavslutningen.
Uavgjort mot Sandefjord

Postet av Futsal herrer den 11. Feb 2019

Turen gikk til Oslo for å møte Sandefjord, og som i de to foregående oppgjørene endte det 3-3.

Uavgjortspesialistene møttes til dyst i Oslo. Dagen før hadde Sandefjord slått Freidig 4-1, og med 17 poeng og 4-5-1 lå de 3 poeng foran oss med 3-5-2. 

Vi kom godt i gang, og før minuttet var spilt var vi oppe i 1-0 etter at Wiseth sendte av gårde et skudd som snek seg inn på nærmeste stolpe. 6 minutter senere øker vi til 2-0 ved Oskar Stølan etter dødball. Omgangen er ikke spesielt sjanserik, men vi får et par overgangsmuligheter 2 mot 1 som blir dårlig utnyttet, før vi på tampen av omgangen øker til 3-0 etter dårlig forsvarsspill som ga oss en 2-mot-0-situasjon foran keeper. Johansson sentrer til Wiseth på blankt, og vi tar med oss en komfortabel ledelse i garderoben.

Starten av den andre omgangen er tam og sjansefattig, men etter rundt 5 minutter øker vi trykket, og gode skudd fra Moen og Johansson blir stoppet av keeper før Wiseth treffer stolpen like etter. Et par minutter senere er tidligere Utleira-spiller Erlend Vie god når han setter opp Christian Leirvik alene med keeper, og den første reduseringen er et faktum. Like etter avspark roter vi vekk ballen igjen, og 10 sekunder etter forrige mål står det 2-3 på tavla. Halvveis i omgangen er vi omsider like langt, og nok en gang er det Leirvik som scorer etter at en takling fra oss sender han alene med Enlid. På slutten av kampen tar vi over intitiativet igjen, men til tross for et utall avslutninger blir det ikke flere mål, og Sandefjord kan puste lettet ut når dommerne blåser av kampen.

Nå venter nytt byderby mot Freidig i Rosenborghallen førstkommende lørdag klokka 17, før Hulløy og Sjarmtrollan kommer til Trondheim helga etter.

Sandefjord- Utleira 3-3 (0-3)

0-1, Jonas Wiseth
0-2, Oskar Stølan
0-3, Jonas Wiseth
1-3, Christian Leirvik
2-3, Ukjent Sandefjord-spiller
3-3, Christian Leirvik

Gule kort: Wiseth (Utleira), Leirvik (Sandefjord)

Høydepunkter
Seier mot byrival Freidig!

Postet av Futsal herrer den 22. Jan 2019

Seieren satt langt inne, og smakte derfor ekstra godt da Freidig ble beseiret med 4-3 i Utleirahallen.

Med en rekordjevn tabell var det mye på spill i lørdagens lokalderby mot ellers gode venner i Freidig. Begge lag sto med 11 poeng, og seier ville bety heng i kampen mot medaljene, mens tap gjorde at man ikke var langt unna nedrykksplass.

Freidig kom best i gang i Utleirahallen. Med rundt 4 minutter på klokka serverer vi ballen til Stian Berre, og forsøkene på å hindre avslutning er ikke gode nok. 0-1, og en liten oppoverbakke helt fra start. Kampen fortsetter med halvsjanser til begge lag, og det er Freidig som også scorer det neste målet. Sindre Welo kommer seg forbi ute på kanten, og skuddet sniker seg forbi keeper Enlid. Etter dette kvikner vi litt til, og det gjaldt i særdeles en av årets nysigneringer,  Christopher Moen. Med en nydelig skuddfinte sender han Freidigs forsvarer skliende i retning Fossegrenda, og det påfølgende skuddet suser forbi keeper og i mål. 1-2 og fornyet håp med 14 minutter på klokka. Mens publikum venter håpefulle på utligningsmålet er det isteden Freidig som øker ledelsen på tampen av omgangen. Flott spill og en god avslutning fra Magnus Bjerke sender byrivalen til pause med 3-1-ledelse, og den lile oppoverbakken fra start hadde straks blitt enda litt brattere.

Heldigvis var det et bedre Utleira-lag som entret banen etter pause. Pasningene og bevegelsene satt litt bedre, og Freidig hadde til tider store  problemer med å holde oversikten over hva som foregikk. Det ga raskt uttelling da en god bevegelse fra Kvalvær gjorde at Johansson fikk den nødvendige meteren han trengte for å motta ballen i bakrom fra Wiseth og kunne sette 2-3 forbi Freidigs keeper. Med vedvarende press og flere store sjanser måtte det komme flere mål, og i det 32. minutt er det nevnte Christopher Moen som er på plass igjen. En fin vegg med Johansson og en knallhard avslutning i hjørnet senere står det 3-3, og stemningen begynner å bli virkelig bra i Utleirahallen. Et håpefullt publikum aner gode sjanser for 3 poeng, men det drøyer til siste spilleminutt før vi lykkes. Nok en gang er det Moen som inviterer Johansson, og etter et fint gjenlegg får Moen nok et drømmetreff som sender ballen nede i hjørnet bak keeper til øredøvende jubel. De siste 55 sekundene tar Freidig ut keeper i jakten på utligning, men heroisk forsvars- og keeperspill gjør at alle 3 poengene havner hos oss.

Nå venter landslagspause og futsalskole før vi skal til Oslo for å møte regjerende seriemester Sandefjord i Oslo 10. februar, men allerede helga etter venter returoppgjøret mot Freidig. Vi kommer tilbake med tid og sted når dette er klart.


Utleira - Freidig 4-3 (1-3)

0-1, Stian Berre, 4. min.
0-2, Sindre Welo, 13. min.
1-2, Christopher Moen (Kjartan Ulstad), 15. min.
1-3, Magnus Bjerke, 19. min.
2-3, Simon Johansson (Jonas Wiseth), 23. min.
3-3, Christopher Moen (Simon Johansson), 33. min.
4-3, Christopher Moen (Simon Johansson), 40. min.

Målene fra kampen:

Halvveis i sesongen!

Postet av Futsal herrer den 14. Jan 2019

Etter 9 av 16 spilte kamper er sesongen såvidt mer enn halvspilt for futsallaget, og så langt ligger laget på 4. plass på en noe uoversiktlig tabell.

Siden sist oppdatering på nettsidene har vi prestert å spille 4 uavgjorte kamper og tapt den siste. Før jul ble det 3-3 hjemme mot fjorårets seriemester Sandefjord etter en sterk kamp vi strengt tatt følte vi burde vunnet. På nyåret gikk turen nordover hvor årets serieleder Sjarmtrollan ventet i første kamp. Vi kom under 0-2 tidlig, men etter en meget god kamp og haugevis med sjanser fikk vi til slutt satt inn nok mål til at det endte med 3-3 og poengdeling til slutt. Halvveis i kampen mot Hulløy dagen etter så det ut til å gå mot ei strålende helg i nord, men totalkollaps på tampen sørget for 6-8 til tross for at vi ledet 4-0 tidlig i andre omgang og 6-5 med bare et drøyt minutt igjen å spille.

Forrige helg var det duket for besøk fra Oslo, og først ute var nyopprykkede Fredrikshald som var plassert på sisteplass før runden. Vi tar ledelsen 1-0 etter flott spill som avsluttes av debutant Ulstad, men det tar ikke veldig lang tid før Fredrikshald utligner til 1-1, som også blir pauseresultatet. Andreomgangen blir lik den første. Vi fører spillet og tar ledelsen, men ikke lenge etter er vi like langt. Dette gjentar seg 3 ganger, og til tross for at Fredrikshalds keeper blir utvist på kampen klarer vi ikke sette inn et siste mål som ville gitt oss en velfortjent 3-poenger, og det står altså 4-4 på tavla når sluttsignalet går.

Dagen derpå venter en tøff kamp mot KFUM fra Oslo. Laget hadde dagen før knust Freidig hele 8-1, men som spådd ble det en mindre målrik affære mot oss. To forsiktige lag gjør at det ikke blir veldig mange store sjanser, men det skal sies at 3 av sjansene våre er så store at mange var i ferd med å starte jubelen før avslutning. På slutten banker Christopher Moen ballen i tverrligger etter innspark, og vi skjønner at det ikke er dagen for mål, noe som gir 0-0, og sesongens femte uavgjorte kamp.

Det betyr fjerdeplass på tabellen, men ujevnt kampantall gjør at det er vanskelig å lese veldig mye ut av den ennå.

Trener Bardal har følgende kommentar halvveis i sesongen:

Vi er nå halvveis i det som ble en veldig spesiell sesong. På grunn av skader, fraflytting og livets gang har vi helt eller i stor grad vært uten 12 av de spillerne som spilte mest i forrige sesong. Så langt har vi benyttet 10 nye spillere. Flere av dem hadde ikke spilt futsal før, men har likevel spilt mange minutter nå. De nye spillerne har imponert med å lære fort og prestere godt. De få rutinerte spillerne har tatt et stort ansvar, både for produksjon av sjanser og scoringer, og for å støtte de med lite erfaring. Det meste av tiden kan en uerfaren spiller både gjøre som ruttisene sier, og gjøre som ruttisene gjør og ta store steg bare gjennom dét. Likevel er det ikke til å legge skjul på at vi ofte har vært skuffet over resultatet når sluttsignalet går. I flere kamper har vi både skapt flest og størst sjanser uten å vinne og i et par kamper har vi gitt fra oss ledelsen helt på tampen. Dette har rett og slett skjedd fordi vi har tatt en del dårlige valg hele kampen og følgelig vært for enkle å ta ute av balanse. Sånn sett er det litt tilfeldig at baklengsmålene har kommet sent og sånn vil det alltid være så lenge vi tillater kaos og slipper inn mange mål totalt. Vår første clean sheet denne sesongen, med 0-0 mot KFUM, var et helt nødvendig ledd av læringen. Riktignok kom vi ikke nærmere scoring enn noen skudd i treverket og et par bom på åpent mål, men denne gangen følte vi at vi hadde et riktig fokus hele kampen og bare ville behøvd ett mål for å ta tre poeng. 

Nå venter andre halvdel av sesongen, som betyr bortekamper mot Sandefjord, KFUM, Fredrikshald, hjemmekamper mot Sjarmtrollan og Hulløy, samt dobbeltoppgjør mot byrival Freidig.

Først ute er hjemmekampen mot Freidig, som spilles førstkommende lørdag, 19. januar kl. 16 i Utleirahallen. Vi håper mange tar turen for å støtte laget i kampen om å henge med i jakten på en mulig bronsemedalje. Vi lover mål, fri inngang, loddsalg og god stemning!


Målene mot Fredrikshald: