Kamphelg i Utleirahallen

Postet av Futsal herrer den 27. Nov 2021

Utleira futsal møter Sjarmtrollan lørdag kl. 16 og Hulløy søndag kl. 12. 

Vi kom godt igang i åpningshelga med 12-1 mot Fredrikshald og 4-2 mot Sandefjord, men nå venter nye utfordringer i kampene mot to av lagene fra nord.

Lørdag møter vi vår erkerival fra Tromsø, Sjarmtrollan, som sesongdebuterer etter å ha utsatt åpningshelga. Sjarmtrollan er laget som sist vant serien utenom oss selv, da de sikret seieren i 2018/19-sesongen. I 2019/20 endte de på tredjeplass, mens det ble fjerdeplass i den amputerte fjorårssesongen. Vi rakk likevel å spille begge de to kampene mot Sjarmtrollan, som endte med 4-3 hjemme og 2-2 på bortebane. 

Søndag møter vi Hulløy fra Bodø, som også sesongdebuterer denne helga. Hulløy var laget som snøt oss for opprykket i vår første sesong, og leverte en meget god sesong i 2019/20,  som ga sølv. I fjorårets amputerte sesong endte det med en skuffende 6. plass, og revansjelysten er nok stor for den hardtsatsende klubben som før årets sesong har hentet CL- og VM-vinner Gabriel Dias som hovedtrener, samtidig som Kenneth Rakvaag er tilbake fra Malta for å vokte målet. 

For vår egen del mangler vi Morten Ravlo som sliter med en overbelastning, mens vi ellers stiller alle mann alle til helgens kamper. 

Utleira - Sjarmtrollan, lørdag 27. nov. kl. 16.
Utleira - Hulløy, søndag 28. nov. kl. 12.

Inngang kroner 50,- for voksne, barn u/16 gratis. Støttespiller-kortet selges denne helga for kroner 400,- og gir inngang til alle resterende kamper denne sesongen.

Om du ikke har anledning til å komme deg til hallen sendes kampen av Nidaros/Direktesport. Kampen ser du her:

https://www.direktesport.no/event/039c45dc-e071-4da4-ba30-3f07cc7ce63d
VM-kvalik i Utleirahallen

Postet av Futsal herrer den 19. Nov 2021

Tidlig i april 2022 spiller Norge første runde av kvalifiseringen til VM i 2024 i Utleirahallen.

Det ble klart da UEFA lanserte opplegget for trekningen av første runde på sine nettsider i går:

2024 Futsal World Cup qualifying: format, calendar

Første runde av kvalifiseringen arrangeres som et gruppespill hvor de 24 svakest rangerte lagene skal gjøre opp om 12 plasser i den europeiske hovedrunden i 2023. Norge er seedet i første gruppe, som betyr at Norge skal trekkes mot 3 svakere rangerte lag. Disse 3 lagene kommer til Norge i starten av april, hvor alle lagene møtes innbyrdes i løpet av 4 dager. De to øverste lagene går videre, mens de to siste får VM-drømmen knust i Utleirahallen. 

Lagene som er aktuelle for Norges gruppe er som følger:

Det skal trekkes en motstander fra hver gruppe. Trekningen avholdes i UEFAs hovedkvarter i Nyon 7. desember, og vi kommer tilbake med mer informasjon i den forbindelse. 

Dette er første gang Norge arrangerer noe lignende i futsalsammenheng, og vi er veldig glade for at Utleirahallen ble valgt som arena for begivenheten. 
Støttespiller 2021/22

Postet av Futsal herrer den 3. Nov 2021

Det nærmer seg sesongstart, og her kommer informasjon om sesongkort og billetter!

Vi går på med en ny sesong, og etter stengte tribuner i fjor, håper vi nå på fulle tribuner igjen i Utleirahallen. Serien starter førstkommende lørdag, og vi lanserer nå årets sesongkort, som har valgt å kalle "Støttespiller 2021/22". 

Kortet viser at du har lyst til å støtte opp om det vi driver med i Utleira futsal, og gir som et vanlig sesongkort fri adgang til alle våre 7 hjemmekamper, og et lodd i potten til alle premietrekninger som gjennomføres denne sesongen. 

For å bli støttespiller kan du sende 500 kroner med VIPPS til 500829 (Utleira Futsal Elite), så får du utlevert kortet i døra ved første kamp du møter opp til. Om du kjøper i noen andres navn, skriv navnet du ønsker kortet skal stå på i meldinga som følger beløpet. 

For de som ikke ønsker eller har anledning til å være støttespiller vil det som før koste 50,- i døra, mens barn under 16 år fortsatt kommer gratis inn på kamp!

P.S.: Vi er klare over at det "lønner seg" å kjøpe enkeltbilletter, dette er ment for dem som ønsker å støtte opp litt ekstra rundt det vi holder på med.
Juniorlag i futsal!

Postet av Futsal herrer den 4. Okt 2021

Utleira futsal ønsker eksterne spillere hjertelig velkommen til prøvespill for nystartet juniorlag.

Laget skal bestå av ambisiøse spillere som er i junioralder i 2022, og i første sesong sikter vi mot 1 trening i uka (tirsdag 20.45-22) og kamparena i 2. divisjon senior. Øktene og kampene vil ledes av trenere/spillere/ledere fra A-laget. 

Vi ser for oss å komme i gang så raskt som mulig, og holder det gående til rundt midten av februar, med mindre en stor del av spillerne ønsker å holde det gående lenger.

Hvis du ønsker å være med forventer vi at du prioriterer treningene på tirsdager og får med deg de fleste kamphelgene. De som utmerker seg på dette laget vil videre ha gode muligheter til å få delta på A-lagets økter ved behov.

Første mulighet til å være med vil bli på førstkommende tirsdag, 2. november, klokken 20.45. 

Hvis du er interessert, ta kontakt med lagleder Torgeir Kråkenes for påmelding:

Telefon: 90633205
Epost: torgeir.kraakenes@gmail.com
Futsal: Lyst til å bidra?

Postet av Futsal herrer den 17. Sep 2021

Vi søker bidragsytere til futsalgruppa.

Utleira futsal har tatt steget opp i norgestoppen, og har de siste to årene deltatt i UEFA Futsal Champions League etter å ha vunnet Eliteserien i futsal. Med ambisjoner om å ta ytterligere steg fremover innser vi at det trengs flere hender og hoder rundt laget for å fordele arbeidsoppgaver som per nå utføres av to mann. 

Vi har bruk for noen som har både vilje og evne til å bidra til å løse følgende oppgaver:

  • Media: Sosiale medier, streaming, profilering, reklame, grafisk etc.
  • Marked: Inngå sponsoravtaler og oppfølging av disse.
  • Oppmann: Møte opp på trening og kamp for å gjøre klart i forkant og rydde opp i etterkant.
  • Arrangement: Bistå med små gjøremål før og etter kamp. Rigging, billettsalg, kaffekoking, nedrigg. 

Alt som gjøres i Utleira futsal gjøres på dugnad, men det vi kan tilby er et veldig hyggelig miljø der alle trekker i samme retning for å oppnå våre mål både på og utenfor banen. Nødvendig opplæring og oppfølging blir selvfølgelig gitt. 

Hvis du kunne tenkt deg å bidra, eller har lyst til å få mer informasjon, send gjerne en epost til torgeir.kraakenes@gmail.com, eller ring på 906 33 205.

Kai Bardal om Champions League

Postet av Futsal herrer den 28. Aug 2021

Kai Bardal har tatt seg tid til å skrive ned sine refleksjoner etter Preliminary round.

Nivået i Champions League har økt betydelig bare de siste få årene. En omlegging av formatet fører til at toppnasjonene får stille flere deltagere. I tillegg er det gode og ressurssterke klubber fra langt flere nasjoner enn det var før. Det har også blitt nokså vanlig å forsterke laget ekstra til Champions League. Konsekvensen for et sisteseedet lag som ikke har noen heldig trekning, er at nivået i Preliminary nesten ligner mer på Main Round enn slik det var å spille Preliminary som første- eller andreseed for noen år siden.

Dette er mildt sagt en krevende arena å prestere på etter sju måneder uten hverken tellende kamper eller mulighet til å spille treningskamper. Samtidig har vi trent godt det meste av perioden. Enkelt oppsummert har vi prøvd å trene med så hardt press på ballen som vi klarer i så store deler av hver økt som mulig. Deretter har vi hatt en kort oppkjøring etter fellesferien, der vi har fokusert veldig på det som har vært vår kanskje største svakhet: Det etablerte forsvarsspillet.

Den andre store svakheten var ganske tydelig i kampen mot Haladás. Vi slapp ungarerne (og brasilianerne) til få klare sjanser mens vi forsvarte oss, men ga dem en rekke farlige brudd. I 1.omgang klarte vi å rydde opp såpass godt etter egen uvørenhet at vi gikk til pause med kontakt. Etter tre baklengs på 2 minutter og 13 sekunder snaut midtveis i 2.omgang var kampen avgjort.

 Det ga likevel en positiv følelse å klare å samle seg, gjøre bedre vurderinger og skape et jevnt kampbilde igjen etter en så fæl periode. Vi skapte også en god del gode sjanser selv, også med kontrollert spill mot en motstander som startet i full balanse. I tillegg setter vi opp en del situasjoner der vi spiller noen trekk og er klare til å bryte gjennom, men foreløpig ikke er gode nok til å sende ballen dit den må for å ende opp i mål.

Hjemmelaget KF Tirana er et eksempel på lag som mobiliserer veldig inn mot Champions League. De kom til turneringen med et dusin landslagsspillere, deriblant kapteinen og flere av de beste spillerne til Kosovo. Kosovo slo Norge 5-1 både i 2017 og i 2019, så dette er ganske habile forsterkninger.

Tirana er det beste laget et norsk klubblag noen gang har slått. Vegakameratene presterte internasjonalt i den forstand at vi alltid vant mot svakere motstand og aldri tapte med mer enn 3-4 mål mot store europeiske lag. Men vi klarte aldri mer enn maks uavgjort mot lag på nivået til Tirana.

Vi sto selve kampene godt mens vi var på gulvet, men den nærmest absurde mangelen på kamptrening bidro til at påkjenningen ble stor. Delegasjonsleder Tore Schjølberg, fysioterapeut June Svorken og laglege Bjørn Patrick Kolstad gjorde en enorm innsats med tilrettelegging og behandling, men det var umulig å lade batteriene helt før siste kamp.

Jeg synes vi var det laget i gruppen som hadde best tak på Differdanges høye press. Vi klarte ofte å manipulere de fremste spillerne i presset til å enten gi oss plass mellom seg eller på utsiden av seg. Det var nok delvis derfor de startet overtallsspillet sitt så tidlig som de gjorde. Dette ble spesielt problematisk siden vi har så få som har erfaring med å forsvare overtall. Flere av de relativt få erfarne manglet i utgangspunktet og Erlend Vie måtte gi seg med en skade tidlig i 1.omgang. Når vi da møter en kvalitet i overtallsspillet som ikke ligner nevneverdig på det vi er vant til, blir det krevende å stå så lenge i undertall.

På 2-3 kunne vi forsøkt å safe inn resultatet, fordi tap med 1 mål ville gitt oss 2.plassen i gruppen. Men det er kun resultatene i hver kamp som bidrar til rankingpoeng, så vi gikk for utligning og slapp inn 2-4 i åpent mål. Den ene scoringen tok oss fra 2. til 4.plass. Når vi ønsker å utvikle oss, få erfaring og forberede en bedre sjanse senere, kan vi ikke prøve å trygge oss inn til tap med ett mål.

Prestasjonene i dette gruppespillet gir oss mye å bygge videre på. Det er helt avgjørende å videreutvikle forsvarsspillet. Vi må bli mer stabilt aggressive, slik at vi oftere kan stenge de fjerneste pasningsalternativene og unngå å miste høyde i presset. For å klare det må vi legge like mye flid i det defensive arbeidet uansett hvem vi møter og skaffe oss mengdetrening i de hjemlige kampene våre.

 Offensivt demonstrerer vi et bra repertoar. Vi spiller ofte mellom linjene og bruker det til å enten få motstanderen på linje og løpe bak, eller til å gjøre dem smale og spille rundt. Dette skal vi dyrke også i fremtiden. Samtidig kan vi bli bedre på alt, ikke minst timingen på bevegelsene uten ball og måten vi behandler ballen på under press.

Det gir en god følelse å prestere mot sterk internasjonal motstand. Alle spillerne leverer gode kamper, men samtidig er jeg litt ekstra imponert av de unge spillerne. Spillere som Andreas Økland, Magnus Johansen og Oskar Andreassen rakk ikke å etablere seg skikkelig på laget før vi sto midt i en pandemi. Dermed har de spilt veldig få futsalkamper og har lite erfaring. Godt treningsarbeid over tid og gode konkurransehoder gjør at de likevel drar ut og presterer internasjonalt.
CL-eventyret over for i år

Postet av Futsal herrer den 26. Aug 2021

Albania-turen ble likevel en stor opptur både sportslig og sosialt.

Da dommeren blåste av kampen mot Differdange med 2-4 på tavla var det en slagen gjeng som satte seg ned på parketten i Tirana. 3 kamper på 4 dager hadde kostet mye, og med en ledelse som forsvant på slutten ble den siste opplevelsen en stor skuffelse. 

Når vi derimot får ristet av oss en umiddelbare skuffelsen er det grunn til å være meget fornøyd med det som er levert. Vi henger bra med og gjør det meget ukomfortabelt for den soleklare gruppefavoritten i vår første kamp på 7 måneder, før vi slår det Kai Bardal omtaler som "det beste laget et norsk klubblag har slått noen gang" i andre kamp. I tredje kamp møter vi et helprofesjonelt lag med 18 spillere som er betalt for å spille futsal og har dem i kne før vi får det tøft på slutten og slipper inn to mål i undertall og ett helt på tampen med vår egen keeper ute av målet. Med det ender vi riktig nok på sisteplass i gruppa, men med likt antall poeng som andreplassen. Haladas var det absolutt ingenting å gjøre med, og det blir spennende å se hva de får til i Main round når den tid kommer.

Fordelen med den tøffe trekninga vi fikk var at vi fikk tøffere matching enn det som er normalt i første runde av Champions League. Det gjorde det til en tilnærmet umulig oppgave å gå videre, men hvis man skal ha noe i Main round å gjøre er det greit å ha kjent på det nivået tidligere, noe som vi fikk nå. Dette gir tro på at det er mulig å gå videre fra Preliminary round senere, dersom vi klarer å holde oppe nivået slik at vi vinner serien og får prøve på nytt igjen.

Utenomsportslig var også turen en stor suksess til tross for de åpenbare problemene det er knyttet til å reise til Albania (utenfor EU/EØS) i en pandemi. Siden ingen flyselskaper var villig til å tilby gruppereiser måtte vi derfor bestille billetter til 4 og 4, og fikk sett oss rundt på diverse flyplasser i Europa på vei opp og ned. Vi hadde blant annet folk innom Wien, København, München og Frankfurt, men med alle fly i rute og all bagasje fremme til rett tid gikk det strengt tatt mye bedre enn fryktet. 

Arrangøreren får penger av UEFA for å sørge for overnatting, mat og transport til gjestene, og det er visse krav til standard som gjør at vi bor veldig komfortabelt. Vi ble derfor hentet på flyplassen av arrangør torsdag kveld, og kjørt til et av de bedre hotellene i byen, like ved hallen. Vi hadde trening fredag før kamp mot Haladas lørdag og Tirana søndag. På hviledagen mandag hadde vi en kort restitusjonstrening, før siste kamp mot Differdange tirsdag. Med hjemreise som startet 01.30 og 04.00 natt til onsdag ble det ei kort sistenatt på hotellet før bussen sto på døra for å frakte oss i retning flyplassen og hjemreise. Også det foregikk uten transportskandaler, og innen neste natt var alle sammen trygt hjemme. 

UEFA-arrangementer er underlagt et strengt smittevernregime, som inkluderte testing før avreise og to tester mens vi var der. I tillegg måtte de 5 vi hadde med som ikke var fullvaksinerte testes en ekstra gang før hjemreise for å være ønsket tilbake til Gardermoen ved hjemkomst. Laglege Kolstad organiserte testingen med stor bravur, og med strenge restriksjoner når det kom til munnbindbruk og tilnærmet portforbud fra hotellet føltes det hele rimelig trygt fra start til slutt. 

Utenom treninger og kamper hadde vi leid et hyggelig konferanserom som ble brukt som oppholdsrom i kuren mot brakkesyke. Her fikk vi utnyttet tiden til å bli bedre kjent utenom banen, og vi brukte det også til videomøter i forkant av kampene. 

Etter turen tar vi en liten pause fra fellestrening slik at spillerne får restituert og tilpasset treningen til kroppens tilstand etter hardkjøret, før vi starter den felles oppkjøringen mot sesong neste torsdag. Turen ga oss enormt lyst på et nytt forsøk, og den eneste veien dit går gjennom å gjøre en så god jobb at vi vinner serien for tredje året på rad. 

Til slutt vil benytte anledningen til å takke de som har bidratt til å gjøre turen mulig. Våre sponsorer Haucon, Nidaros og Visiontech bidrar til at vi har råd til å reise. Laglege Bjørn Patrick Kolstad gjorde en fenomenal jobb med smittevern og testing for å sikre en trygg tur, og fikk heldigvis ikke behov for å bruke altfor mye av sin akuttmedisinske kompetanse. Fysioterapeut June Svorken gjorde en formidabel jobb med å holde spillergruppa i best mulig fysisk stand til å prestere. Til sist en stor takk til Norges Fotballforbund som fant frem en stor pengesum til ekstra reisestøtte når trekninga og reiseforholdene ble så mye mer krevende enn de normalt sett er. 
Før kamp: Utleira - Differdange

Postet av Futsal herrer den 24. Aug 2021

Alt er klart før siste gruppespillkamp i Albania.

I siste kamp venter mesteren fra Luxembourg, FC Differdange 03. Laget kom nok nedover til gruppespillet med klare planer om å komme seg videre til hovedrunden, men med to knepne tap i de to første kampene er de det eneste laget i gruppa som ikke har teoretisk mulighet til å komme seg videre. 

Laget er en gjenganger i turneringa, og til årets turnering har de satset ekstra hardt, og reist nedover med en spillertropp bestående av 16 portugisere, 1 kroat, 1 fra Luxembourg og 1 fra Guinea Bissau. Det er liten grunn til å tro at disse er i Luxembourg for noe annet enn å spille futsal, så hva dette gildet har kostet er det bare å spekulere i. 

Nå er de altså utslått, og har bare stoltheten igjen å spille for. Det er grunn til å tro at de ikke har lyst til å reise hjem med 0 poeng, og vi forventer derfor en motstander som kommer til å selge seg dyrt. 

Vi ser ut til å ha berget unna de verste skadene, og forventer å stille med mer eller mindre uendret lag til den siste gruppespillskampen. Seieren i forrige kamp ga enorm mersmak, og muligheten for både flere rankingpoeng og godt humør på hjemturen bidrar til at vi har stor tro på at viljen og lysten til å ofre alt for å gjenskape søndagens prestasjon og resultat er tilstede.

Vi håper kampen streames av motstanderne i Differdange, og vil dele linken med dere som har lyst til å se.
Seier mot vertene!

Postet av Futsal herrer den 23. Aug 2021

I vår tredje kamp i UEFA Futsal Champions League kom endelig seieren!

Før turneringa hadde vi sett oss ut denne kampen som den mest overkommelige, men da Tirana hentet inn landslagsspillere fra andre klubber i både Albania og Kosovo ble det mer uklart om dette var den mest overkommelige kampen likevel. Vertene åpnet nemlig med å slå luxemburgske Differdange i første kamp, og så rett og slett veldig solide ut. Men med den gode prestasjonen mot Haladás i bakhodet visste vi likevel at det var muligheter for poeng om vi klarte gjenskape noe lignende mot albanerne.

Det starter godt, og vi tar ledelsen ganske tidlig når Erlend Vie blir sendt på kontring av en dårlig albansk støttepasning og kombinerer fint med Johansson før han selv avslutter kontrollert nede ved stanga i keepers lengste hjørne. Resten av omgangen forblir målløs til tross for gode muligheter til begge lag, men to gode keepere stopper det som kommer forbi forsvaret.

I andre omgang blir det mer å holde styr på for sekretariatet. Først øker Moen til 2-0 etter at vi vinner ballen høyt og straffer dem nådeløst, før Tirana like etter spiller seg frem til 2-1 fra kloss hold. Rundt halvspilt øker Økland til 3-1 med en solid enkeltmannsprestasjon, før 3-2 kommer etter en dødball med rundt fem minutter igjen. Med 3 minutter igjen rekker Petter Høvik såvidt å klarere unna en ball før han blir klippet ned, og Tirana pådrar seg et rødt kort gjennom at en spiller får sitt andre gule. Vi får dermed to minutter i overtall, og utnytter det raskt, når Oskar Andreassen settes opp for skudd i god posisjon og smeller inn 4-2. Vi rir av det som kommer på slutten, og kan til slutt juble for vår første seier i UEFA Futsal Champions League.

Seieren betyr at det er teoretisk mulig med avansement før siste kamp, men i praksis er det så vanskelig at vi ikke bruker energi på å forsøke å forklare det. Siste kamp har likevel stor verdi i seg selv, samtidig som det også er veldig viktig for rankingen dersom vi skulle være så heldige å få delta igjen neste år. 

Under ser du målene fra oppgjøret:
Før kamp: Utleira - Tirana

Postet av Futsal herrer den 22. Aug 2021

Arrangørlaget venter i andre kamp i UEFA Futsal Champions League

Etter gårsdagens kamp mot gruppefavoritt Haladás venter nå hjemmelaget KF Tirana i turneringens andre kamp i kveld kl. 20:30. KF Tirana har før turneringen virkelig forsterket seg, og i praksis er nesten hele det albanske landslaget hentet inn for å representere hovedstadsklubben, i tillegg til 3 landslagsspillere fra nabolandet Kosovo. Dette ga umiddelbart resultater, for i går ble hardtsatsende Differdange beseiret med 4-2 i det andre oppgjøret i gruppa vår.

Kai Bardal har følgende å melde om kveldens motstander:

Tirana er den mest meritterte albanske klubben. De har 10 seriegull og like mange deltagelser i Champions League. De tok sitt første seriegull flere år før NFF i det hele tatt hadde startet med en futsalserie. Tirana har aldri gått videre i Champions League før og må nok overgå seg selv om de skal gå videre i en usedvanlig sterk gruppe. De har forsterket laget med mange landslagsspillere fra Albania og tre landslagsspillere fra Kosovo, og gårsdagens triumf mot Differdange viser at de mener alvor i år. 

For vår egen del kan vi melde om at alle fortsatt er skadefrie, og klare for å forsøke gjenskape prestasjonen fra i går. Dagens motstander bør være svakere enn gårsdagens, så med en tilsvarende prestasjon i dag bør det være muligheter til å kjempe om 3 poeng helt til slutt. 

Kampen vises på den albanske rikskringkastingen, og i går kunne denne ses åpent på https://tv.rtsh.al/kanalet/rtsh-sport . Dersom det skulle bli endringer vil vi opplyse om dette på våre Facebook-sider.

Kampstart er altså 20:30.
Tapte 1-5 mot gruppefavoritten

Postet av Futsal herrer den 21. Aug 2021

Det ble som ventet tøft mot den ungarske mesteren.

I starten av kampen har vi ballen mest, uten at det blir skummelt foran verken motstanderens eller vårt eget mål. Haladás tar så ledelsen etter 4:58, og det er Henrique Diniz De Souza som får æren av å sette ballen i mål etter at vi mistet ballen på vei fremover og ga dem en gunstig overgangsmulighet. Etter 8 minutter får vi vår første virkelig store sjanse, når Økland avanserer frem på venstre og setter opp Welo, som igjen triller til Kvalvær i god posisjon, men keeper er dessverre for vår del på rett sted til rett tid. Noe etter halvveis i omgangen er det vår tur til å juble, og det er Erlend Vie som får æren av å score Utleiras første mål i Champions League, assistert av Simon Johansson. Det tar imidlertid ikke lang tid før forhåndsfavorittene er tilbake i ledelsen etter et godt skudd av Gergő Sipos i det femtende minutt. Det blir noen flere sjanser til begge lag på tampen av omgangen, men vi går til pause med 1-2 og troen på at vi kan snu dette i andre omgang.

Andre omgang fortsetter som den første, hvor det er jevnt, med sjanser begge veier. Vi føler at det fortsatt er gode muligheter for å snu det, men plutselig smeller det tre ganger fra motstanderen i løpet av to minutter, og et godt utgangspunkt blir et veldig dårlig med 1-5 og 10 minutter igjen. På slutten av kampen spiller vi oss frem til mange gode sjanser, men Andreassens stangskudd i siste minutt blir det nærmeste vi kommer. 

Alt i alt må vi si oss veldig fornøyd med prestasjonen mot et lag som åpenbart bør være mye bedre enn oss. Det føles likevel tungt at det ikke ble jevnere, når vi hang så godt med i 38 av de 40 minuttene av kampen. Nå gjelder det å glemme dagens kamp så raskt som mulig for å få i seg mat og komme seg i seng før en ny dag venter med kamp mot arrangørlaget Tirana kl. 20:30. Hvis prestasjonen ligner det vi viste i dag bør det være gode muligheter til å lykkes bedre i morgen.
Før kamp: Utleira - Haladás

Postet av Futsal herrer den 21. Aug 2021

Den ungarske mesteren venter i første kamp i UEFA Futsal Champions League.

Gutta er altså på plass i Albania for spille tre kamper i kampen om avansement til hovedrunden, og vi starter like godt med gruppefavoritten Haladás i vår første kamp på åtte måneder.

Haladás, fra grensetraktene mot Østerrike, deltar for første gang i turneringen, etter å ha utkonkurrert den tidligere Vegakameratene-motstanderen MVFC Berettyóújfalu i sluttspillsfinalen i fjorårets sesong. 

Kai Bardal har følgende kommentar om den første motstanderen:

Haladás er mesterlaget fra en liga som kanskje er blant de 6 sterkeste i Europa. Ungarn hadde faktisk en semifinalist (Györ) så sent som i 2018. Györs kaptein i den sesongen, spanske Juanra, er nå trener for Haladás. Det er en forholdsvis jevn liga, der mange lag henter profilerte utenlandske spillere. Haladás tok sitt første seriemesterskap i år og siden de ikke har noen egne koeffisientpoeng så må de spille preliminary. Dette er en type lag man som regel bare møter i en Main Round, så det er en attraktiv motstander. Vi går til en sånn kamp med lave skuldre og høy tenning. Her får vi målt oss, og det liker vi.

For vår egen del kan vi melde om en skadefri tropp som er klare for oppgaven som venter. Vi har trent godt og jevnt helt siden ligaen stoppet i januar, selv om vi selvfølgelige er spente på hvordan vi ser ut i kamp etter en så lang periode uten. Oppgaven er på mange måter formidabel, men absolutt ikke umulig om vi klarer å levere opp mot vårt beste. 

Kampen sendes ikke av arrangøren, siden de kun streamer sine egne kamper, og vi har derfor sendt en mann gatelangs i Tirana i dag for å jakte stativ så vi kan få streamet med mobilen på en tilfredsstillende måte. Dersom internettet i hallen ikke svikter oss kan du derfor se kampen på våre Facebook-sider fra klokka 17:00.

Vi skal uansett holde dere oppdatert med tekst i løpet av kampen, og håper å komme tilbake med høydepunkter og intervjuer når kampen er over. 

På vei til Albania

Postet av Futsal herrer den 19. Aug 2021

I skrivende stund er vi på vei til Albania, hvor vi skal spille tre tøffe kamper i løpet av fire dager.

Vi møter altså seriemesteren fra Ungarn i første kamp, den albanske mesteren i andre kamp, og mesteren fra Luxembourg i den tredje kampen. 

Kampene våre spilles som følger:

Lørdag 21.08 kl. 17:00: Haladas - Utleira
Søndag 22.08 kl. 20:30: Tirana - Utleira
Tirsdag 24.08 kl. 17:00: Differdange - Utleira

Ellers i løpet av oppholdet har vi trening fredag og mandag, videomøter, før kampene, og uendelige timer med kortspill og lignende på hotellet, all den tid frykten for korona gjør at vi har lagt sterke begrensninger på hva vi kan gjøre på fritida. 

Delegasjonen består av følgende:

Spillere:
Andreas Ajer, Eirik Hofstad Klette; Andreas Økland, Lars Erling Killingberg, Morten Ravlo, Petter Høvik, Oskar Andreassen, Christopher Moen, Gaute Gamnes, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Rogstad Kvalvær, Rune Holmen, Sindre Welo og Magnus Johansen

Støtteapparat:
Kai Bardal (trener), Anders Stenberg (ass. trener), Patrick Kolstad (lege), June Svorken (Fysio) og Tore Schjølberg (Lagleder og alle øvrige roller).

Vi er ennå ikke kjent med om kampene vil gjøres tilgjengelig for stream her i Norge, men vi vil selvfølgelig gi beskjed dersom dette er tilfellet. Vi satser uansett på å komme med info før, under og etter hver kamp på våre kanaler.
Utleira futsal til Albania i Champions League

Postet av Futsal herrer den 7. Jul 2021

Gruppene til den innledende runden er klare.

Trekningen ble gjennomført i UEFAs Hovedkvarter i Nyon i dag kl. 14, og gruppa vår ser slik ut:

Haladás VSE (Ungarn, ranking 28)
FC Differdange 03 (Luxemburg, ranking 34)
KF Tirana (Albania, ranking 43)
Utleira (Norge, ranking 47)

Gruppespillet går i Tirana, hvor de fire lagene skal møte hverandre i tidsrommet 20.-25. august. Vår første kamp går mot Haladás, før vi møter vertene fra KF Tirana i andre kamp, og FC Differdange i den siste kampen. Vinneren av gruppa går videre til hovedrunden, hvor de 22 best rangerte lagene også kommer inn.

Kai Bardal har følgende korte kommentar umiddelbart etter trekningen:

Ungarske Haladás, med spansk trener og anført av de to internasjonale stjernepivotene Zoltán Dróth og Milos Simic, er selvsagt favoritter. Vi har trent godt, men spilt veldig få kamper det siste året, og gleder oss enormt til å teste oss mot god internasjonal motstand.
Siste nytt fra Utleira futsal

Postet av Futsal herrer den 4. Mai 2021

Det har vært stille lenge, og vi tenkte det var på tide med en oppdatering.

Siden NFF og klubbene i fellesskap ble enige om å stanse serien i februar har vi fått lov til å opprettholde kontakttrening, men ikke fått lov til å spille kamper. Beslutningen står seg med andre ord meget bra. Vi har holdt det i gang med 3-4 ukentlige økter med meget godt oppmøte, og vi både håper og tror treningsinnsatsen kommer til å vise seg på banen når vi en vakker dag igjen får lov til å spille kamper. 

De som har fått spille kamper siden januar er landslaget, og Utleira har hatt god representasjon. Først var Christopher Moen, Petter Høvik og Sindre Welo med til Polen for dobbeltkamp i mars, før de også fikk selskap av Utleira-oppvokste Andreas Økland og namsosingen Oskar Andreassen til dobbeltoppgjør mot den regjerende Europamesteren, Portugal. Alle 4 kampene endte naturlig nok med tap med overlegen motstand, men både våre spillere og laget som helhet leverte meget gode prestasjoner mot overmakten. Et spesielt stort øyeblikk var det for oss da det var ei ren Utleira-rekka som startet andre omgang mot Portugal, og i tillegg spilte seg frem til omgangens første sjanse etter fint spill.

Fremover er det som for samfunnet ellers stor usikkerhet. Etter avlysning av fjorårets Nordisk mesterskap som skulle gått i Utleirahallen tidlig i august hadde vi håp om å få arrangere det på hjemmebane i år, men slik ståa er nå tør vi ikke ta sjansen på å invitere svenske, danske og finske lag hit, siden vi ikke vet om de får komme inn i landet uten karantene på det tidspunktet. Vi har derfor forespurt den danske seriemesteren om de kan arrangere, og sikter på å reise nedover for å delta om vi får lov. 

Det har ikke kommet all verdens info om Champions League ennå, men det vi tror er at vi i år skal tilbake til vanlig oppsett, og datoene som står i kalenderen er 20.-25. august. Det betyr at vi sammen med 1 eller 2 andre lag reiser til et sted for å møte et hjemmelag til turneringsspill hvor gruppevinneren går videre til hovedrunden. Der vil vi møte 2 eller 3 lag som er svakere enn fjorårets motstander, og vi håper det gir oss større muligheter til å levere både gode prestasjoner og resultater.

Ellers går det mot 8 lag i Eliteserien også neste år, og vi har derfor vært med på arbeidet med et forslag om å starte opp NM i futsal, med regional kvalifisering og sluttspillshelg i Oslo for damer og herrer. Vi håper NFF er klare for å få det i gang allerede til kommende sesong, noe som vil gi oss flere kamper, og forhåpentligvis også et kretsmesterskap i Trøndelag som kan øke futsalaktiviteten i kretsen på seniornivå.

Inntil videre holder vi det godt i gang på trening, og så kommer vi med mer info når vi har noe nytt å melde om.
Seriemester etter avbrutt sesong!

Postet av Futsal herrer den 25. Feb 2021

NFF har i samråd med klubbene besluttet at Eliteserien 2020/21 stoppes. Sluttabellen beregnes ved hjelp av gjennomsnittlig antall poeng per kamp, som gir gull til oss, sølv til Sandefjord og bronse til byrival Freidig.

Etter at det har vært stopp i seriespillet siden 18. januar, har antallet utsatte kamper økt og økt, og vi så etter hvert at det ble umulig å ta igjen kampene innenfor det normale sesongvinduet. Med 5 av 8 klubber i byer med pågående mutantutbrudd var heller ikke utsiktene for å få unna mange kamper i løpet av den nærmeste tiden stor. Mulighetene for at sesongen skulle dra ut mot sommeren, i kombinasjon med de inngripende restriksjonene toppidrettsprotokollen har på dagliglivet til den enkelte spiller gjorde at NFF og klubbene diskuterte en mulig sesongslutt forrige helg. Et stort flertall av klubbene sa seg enige i at det mest fornuftige var å si seg fornøyd med å ha kommet så langt, men at det var på tide å innse at nok var nok.
Vi skulle selvfølgelig likt å avgjøre selv ute på banen etter en meget god sesong som har gitt 21 poeng etter 6-3-0 på 9 av de 14 kampene som skal spilles, men samtidig er vi stolte av å ha vært med på å ta en ansvarlig og god beslutning i en krevende situasjon. For vår del handler det nå om å gjøre oss best mulig rustet til det som forhåpentligvis blir en normal sesong i 2021/22, med Champions League i august.


Les mer på: https://www.fotball.no/turneringer/eliteserien-futsal/2021/eliteserien-i-futsal-innstilles/
Kollaps i andreomgang mot KFUM

Postet av Futsal herrer den 18. Jan 2021

Vi ledet 6-0, men totalkollaps på slutten gjorde at KFUM berget inn 6-6 på tampen.

Foto: Fotolars (www.fotolars.com)

Utleira - KFUM 6-6 (5-0)

1-0, Sindre Welo, 3. min.
2-0, Andreas Økland, 10. min.
3-0, Oskar Andreassen, 11. min.
4-0, Magnus Johansen, 17. min.
5-0, Erlend Tjøtta Vie, 19. min.
6-0, Christopher Moen, 22. min.
6-1, Morten Berre, 27. min.
6-2, Elias Hansson, 32. min.
6-3, Edvin Akselsen, 33. min.
6-4, Elias Hansson, 36. min.
6-5, Morten Wermåker, 37. min.
6-6, Victor Ramløff Dahl, 40. min.

Om kampen

Det startet meget bra mot KFUM. Vi tok oppskriftsmessig ledelsen da Sindre Welo vendte vekk bakspilleren og satte ballen forbi keeper allerede etter 3 minutter. Vi leverte så spill av høy klasse, men uttellingen lot vente på seg til det 10. minutt, da Sindre Welo og Andreas Økland utnyttet at KFUM kranglet om en corner-avgjørelse og kontret inn 2-0. Minuttet senere øker Andreassen til 3-0 fra kloss hold, og alt så meget lovende ut. Så økte Magnus Johansen til 4-0 med et kremmerhus etter innspark, før Erlend Vie kronet en fantastisk omgang med en scoring på bakre etter pasning fra Jonas Wiseth. 

Andre omgang begynte også bra, og vi trodde nok alle at Christopher Moen satte enda en spiker i KFUM-kista da han økte til 6-0 tidlig i omgangen etter en strålende finte og påfølgende avslutning med venstrefoten. Det er av sine egne man skal ha det, og lite visste vi om at det var starten på en opphenting da tidligere Utleira-spiller Morten Berre satte inn 6-1 i det 27. minutt. De neste 5 minuttene foregår uten noen spesielt imponerende aktivitet fra noen av lagene, men så begynner vi å slurve. Først får KFUM kontre inn 6-2 2 mot 0 etter en mislykket offensiv dødball, før svak opptreden på en defensiv dødball gjør at vi får 6-3 under minuttet senere. Kai Bardal innser at vi er på ville veier, men timeouten gjør bare at vi holder stand i 3 minutter før vi mister ballen lavt i banen og ikke klarer rydde opp igjen. Med 4 minutter igjen var det på uforståelig vis plutselig blitt spennende, og det så ikke ut til at vi klarte å snu om i hodene til å komme på offensiven igjen. 6-5 kommer på en ny dødball, og det er en Utleira-spiller som styrer skuddet fra Morten Wermåker i mål. Tre minutter igjen, med ryggen mot veggen. Det går fint i 2,5 av minuttene, men med 21 sekunder igjen på klokka serverer vi nok et mål rett i føttene til KFUM som takker, bukker og takler inn utligningen. 

Trener Bardal hadde følgende kommentar etter kollapsen:

Jeg kan ikke klage for mye som trener, siden jeg i det store og hele får det jeg har bedt om. Dét er tilfellet i 1. omgangen, der vi spiller på mange strenger offensivt og scorer 5 mål. Spillet med ball er det vi har trent desidert mest på siden vi starta i 1. divisjon for drøye fem år siden og det er det vi kan best. Vi gjør defensive feil også før pause, men slipper unna og får spille på de sterke sidene våre. I de første 25 minuttene tror jeg vi er et godt hakk over toppnivået til de andre norske lagene per i dag. 

Når vi begynner å gjøre flere feil med ballen så blir den manglende defensive dyktigheten også tydeligere. Samtidig blir det dumt å skylde på spillerne for prioriteringer en selv har gjort. Det er ingen mystiske omstendigheter bak kollapsen i 2. omgang. Det er helt konkrete feil bak alle målene. Alt kan læres og det å stenge en slik kamp er absolutt ikke noe unntak. Å lære å ikke til enhver pris holde ballen i spill hjelper også. Det hender både på trening og i kamp at gutta henger med hodet når de setter den langt, selv om det er det desidert beste valget. 

Før jul var vi i perioder ganske tannløse offensivt. Med mer energi etter juleferien og med noen justeringer så skaper vi nå mye i alle kampene vi spiller. Nå er tiden moden for å prioritere annerledes. Vi stiller veldig høye krav til oss selv når vi har ballen. Nå må vi kreve mer av oss selv også når vi ikke har den.

Tabellen er imidlertid fortsatt lystig lesning sett med Utleira-øyne. Vi har 7 poeng ned til Freidig på andreplassen, mens Sandefjord og Vesterålen teoretisk sett kan komme seg opp på 17 og 15 poeng om de vinner begge sine manglende oppgjør.

Dagens pressekonferanse med regjeringen ga to uker med stopp for toppidretten, som vi hører til under, men siden det uansett ikke skulle være kamper de neste ukene får det foreløpig ingen konsekvenser for oss. Vi avventer derfor spent på hva som skjer om 2 uker, for å se om vi får lov til å spille de resterende kampene. Disse er planlagt som følger:

13.02: Fredrikshald - Utleira
14.02: Sandefjord - Utleira
20.02: Vesterålen - Utleira
21.02: KFUM - Utleira

Oppgjøret mot Freidig spilles i utgangspunktet helga 27.-28. februar, men denne diskuteres det om kan flyttes frem i tid dersom det åpnes for spill igjen fra og med 3. februar. 

Høydepunkter