Strålende hjemmehelg for futsallaget!

Postet av Futsal herrer den 26. Nov 2018

Vi fikk besøk av Vesterålen og Nord-Sprint for returoppgjør, og det endte med 4 poeng etter 2-2 mot Vesterålen og 7-2 mot Nord-Sprint.

Etter å ha tapt 2-5 mot Vesterålen og vunnet 5-2 mot Nord-Sprint i Vesterålen var det allerede helga etter tid for de motsatte oppgjørene i Utleirahallen. 

Utleira - Vesterålen 2-2 (1-2)

0-1, Mathias Dahl Abelsen, 1. min.
0-2, Børge Henriksen, 5. min
1-2, Simon Johansson , 15. min.
2-2, Espen Mathiassen, 35. min.

Med ei god treningsuke bak oss hadde vi tro på at det var mulig å slå Vesterålen til tross for 2-5 for under ei uke siden. Det så det imidlertid ikke ut som vi husket da kampen startet, og allerede før minuttet var spilt hadde Vesterålen gått opp i 1-0 ved landslagsspiller Mathias Dahl Abelsen. Vesterålen fortsatte i høyt tempo, og etter 5 minutter fikk lagets soleklare målkonge, Børge Henriksen, vendt opp og skutt med høyrefoten til 2-0. Etter dette så det ut til at vi våknet, og det var rimelig jevnspilt i minuttene etter målet. Utover i omgangen tar vi i større grad over initiativet, og det er ingenting å si på at vi fikk reduseringen til 1-2 på et skudd fra Simon Johansson som skifter retning i en spiller og suser i mål bak en god Haslevang i Vesterålen-målet. 

I den andre omgangen kjører vi på med full kraft, og vi spiller oss til mange gode sjanser, der minst et par av dem burde endt i nettmaskene. Det tar likevel 15 minutter før vi får uttelling, og det er Espen Mathiassen som får æren av å avslutte et strålende angrep som også involverte fint spill av Killingberg og Johansson. På slutten av kampen er begge lag tydelig sultne på å avgjøre til sin fordel, men ingen av forsøkene finner veien i mål. Det ender dermed 2-2, noe som ikke kan sies å være et fullstendig urimelig resultat.

Utleira - Nord-Sprint 7-2 (1-2)

1-0, Jonas Wiseth , 1. min.
1-1, Simon Laugsand, 15. min
1-2, Ingar Angell Nicolaysen, 24. min
2-2, Lars Erling Killingberg, 25. min.
3-2, Julien Le Bozec, 26. min.
4-2, Oskar Stølan, 27. min.
5-2, Jonas Wiseth, 27. min.
6-2, Julien Le Bozec, 29. min.
7-2, Morten Berre, 31. min.

Med en god følelse etter uavgjort og godt spill mot Vesterålen var det klart for kamp mot antatt svakere Nord-Sprint dagen derpå. Det så også veldig greit ut fra start da Jonas Wiseth satte inn 1-0 på vår tredje mulighet allerede før minuttet var spilt. Utover i omgangen spiller vi meget bra og skaper sjanse på sjanse, men uten uttelling, og det går til slutt som det må gå. Simon Laugsand får skyte rimelig uhindret fra 12 meter etter innspark, og skuddet går inn i nærmeste hjørne forbi Erland Tangvik. 1-1 blir også pauseresultatet, men vi har stor tro på at det skal gå an å hale i land seieren i den andre omgangen.

Det går imidlertid ikke vår vei helt fra start, og Nord-Sprint går opp i ledelsen etter rundt 5 minutter når et skudd fra kaptein Nicolaysen skifter retning i en av våre og går i nota bak en forfjamset keeper, men tydeligvis er det akkurat det som skal til for at vi skal få uttelling på sjansene. De neste minuttene blir det meget god stemning i Utleirahallen, og det er Lars Erling Killingberg som starter showet med et lurt løp som gjør at han kan sette inn 2-2 fra et innspark. Minuttet senere er det Julien Le Bozec som vender opp med mann i rygg og sender oss i ledelsen, før Oskar Stølan får sitt første mål i eliteserien etter først å ha vunnet ballen selv og senere tuppet den i nota. Under minuttet senere er Jonas Wiseth på pletten med sitt andre, før Le Bozec også blir tomålsscorer med 6-2. Dagens siste mål er det Morten Berre som får æren av å sette inn etter en god kontring 3 mot 2. På slutten av kampen bør vi absolutt klare å sette flere baller i mål når vi får to minutter med overtall etter hodemist av motstanderens keeper, men uten at vi klarer utnytte det.

Vi tar uansett med oss to gode prestasjoner og to resultater vi er veldig fornøyde med når vi nå tar landslagspause og dermed muligheter for å trene ytterligere frem mot hjemmekampen mot fjorårets seriemester Sandefjord i Utleirahallen søndag 16. desember. 

3 av 6 poeng i serieåpningen!

Postet av Futsal herrer den 18. Nov 2018

2-5 mot Vesterålen og 5-2 mot Nord-Sprint ga oss 3 poeng da vi startet Eliteserien i Sortlandshallen.

Med bare 3 av 12 gjenværende spillere fra stallen som tok 6 poeng i Vesterålen i fjor var det knyttet en viss spenning til hvordan vi skulle se ut fra start i årets sesong. Tangvik, Wiseth og Johansson var de gjenværende, og med seg fikk de Enlid, Moen, Gamnes, Berre, Mjell, Killingberg, Stølan og Holmen.

Vesterålen - Utleira 5-2 (4-1)

1-0, Jonathan Barlow, 2. min.
2-0, Adrian Pedersen, 5. min.
3-0, Børge Henriksen , 9. min.
3-1, Gaute Gamnes, 14. min.
4-1,  Mathias Dahl Abelsen, 16. min.
4-2, Håkon Mjell, 23. min.
5-2, Thomas Aloyseous, 36. min.

Første kamp for sesongen var mot fjorårets bronsevinner Vesterålen. Hjemmelaget hadde allerede spilt 3 kamper forrige helg, og med 6 av 9 poeng etter lokaloppgjør mot Nord-Sprint og møtene med Sjarmtrollan og Hulløy skjønte vi det kom til å bli en tøff kamp. Det ble ikke bedre da Vesterålen fikk uttelling allerede etter to minutter med et skudd som snek seg inn i hjørnet bak keeper Tangvik. 3 minutter senere blir vondt verre når vi ikke følger med etter å ha rota vekk et innspark, og får 2-0.  Litt senere kommer også 3-0 etter et indirekte frispark som følge av tilbakespill til keeper. Vi tar raskt ut keeper for å spille overtall, og vi får da også redusert til 3-1 ved Gaute Gamnes som ble fint satt opp av Håkon Mjell foran mål. Like etter scorer Vesterålen 4-1 på en overgang, noe som også blir pauseresultatet.

I andre omgang får vi en god start når Håkon Mjell scorer et tidlig mål i overtallsspill, men til tross for mange sjanser begge veier blir det ikke flere mål før helt på tampen. Vi roter bort ballen med keeper ute av mål, og det blir en enkel oppgave for Thomas Aloyseous å punktere kampen med 4 minutter igjen på klokka. Alt i alt var det fortjent, men vi ble på ingen måte spilt av banen, og det var bare å glede seg til nye muligheter dagen etter.

Nord-Sprint - Utleira 2-5 (1-2)

1-0, Simon Laugsand , 9 min.
1-1, Gaute Gamnes, 11. min.
1-2, Jonas Wiseth , 14. min.
2-2, Simon Laugsand, 22. min.
2-3, Jonas Wiseth, 34. min.
2-4, Simon Johansson, 37. min.
2-5, Gaute Gamnes, 39. min.

Nye muligheter dagen derpå, men også her kom vi dårlig i gang da hjemmelaget tok ledelsen etter 9 minutter. En pasning i bakrom ble skutt på mål, og selv om Tangvik vartet opp med en god redning på den første avslutninga var han sjanseløs på returen som ble satt høyt i mål fra kloss hold. Like etter får vi imidlertid uttelling, og som i går var Gaute Gamnes vår første målscorer da han kom inn foran mål for å fullføre et strålende forarbeid av kaptein Johansson. 3 minutter senere er vi for første gang i ledelsen denne sesongen idet Jonas Wiseth drar seg forbi på utsida og tupper ballen i lengste med et lurt skudd som ga 1-2 til pause.

I andre omgang kommer Nord-Sprint best i gang etter en klassisk 30-meterspasning i bakrom som vi ikke klarer håndtere. Vi spiller videre mens Nord-Sprint er skumlest når de kommer på overgang etter våre balltap. Ingen av lagene får uttelling før Jonas Wiseth er på plass igjen etter 34 minutter. Han drar seg denne gang inn i banen og dunker inn 3-2 med venstreslegga. Minutter senere er kaptein Johansson på pletten med 4-2, før Gaute Gamnes scorer helgas tredje med et lurt skudd i korthjørnet fra 3-4 meter.

Dermed ender helga med 3 av 6 poeng, noe vi skal si oss godt fornøyd med forholdene tatt i betraktning. Nå venter ei god treningsuke før vi tar imot de samme lagene til dyst i Utleirahallen førstkommende helg. Vi håper mange tar turen til Utleirahallen for å se oss jakte sesongens første 6-poengshelg!


Før første helg i Eliteserien

Postet av Futsal herrer den 16. Nov 2018

Det er klart for seriestart, og i morgen går turen nordover til Sortland for å møte Vesterålen og Nord-Sprint. Mye har skjedd på overgangsfronten siden serieslutt, og vi presenterer derfor en oppsummering her.

Inn: 

 • Christopher Moen fra Hulløy. Tidligere en av de sentrale brikkene i Vegakameratenes glansperiode, og blant dem med flest landskamper.
 • Daniel Singstad Stegavik fra Vegakameratene. Ung og hardtsatsende spiller som har to sesonger bak seg i Eliteserien til tross for ung alder. Sannsynligvis ikke med nordover pga. sykdom.
 • Rune Holmen fra Innherred. Har flere sesonger bak seg i førstedivisjon. Er med nordover.
 • Gaute Gamnes fra Vegakameratene. Har mange års erfaring fra eliteserien. Er med nordover.
 • Morten Berre. Ingen tidligere futsalklubb, men det som er vist på trening tyder ikke på det. Er med nordover.
 • Oskar Stølan fra Tillerbyen. 99-modell med spennende ferdigheter vi tror vil gjøre seg godt på futsalbanen. Er med nordover.
 • Håkon Mjell. Etter et år på utveksling med skolen er han tilbake i oransje. 

Ut:

 • Morten Ravlo, lagt opp.
 • Petter Høvik, KFUM. Bor i Oslo og velger å spille for klubben han trener med.
 • Erlend Vie, Sandefjord. Bor i Oslo og velger å spille for klubben han trener med.
 • Magnus Moan. Flytta til Oslo, og blir antageligvis ikke å se i eliteserien kommende sesong.
 • Felix del Teso Mendez. Flyttet tilbake til Spania.
 • Gard Killingberg. Vært skadeplaget gjennom hele fotballsesongen og velger derfor å gi seg (midlertidig?).

Vi vil takke alle som har forlatt oss for innsatsen som har blitt lagt ned i oransje, og ønsker alle hjertelig velkommen tilbake ved en senere anledning dersom det skulle passe seg. Alle nye ønskes samtidig hjertelig velkommen.

Helgas kamper:

Vesterålen - Utleira, lørdag klokken 18.30 i Sortlandshallen.
Nord-Sprint - Utleira, søndag klokken 12.30 i Sortlandshallen.

Tropp:

Tangvik, Enlid; Killingberg, Moen, Wiseth, Johansson, Holmen, Berre, Stølan, Gamnes og Mjell.

Vi kommer til å oppdatere kampene live på vår Twitter-konto (www.twitter.com/utleirafutsal), samtidig som kampene kommer til å bli sendt live på avisene i Amedia-systemet. For eksempel får man tilgang gjennom Vesterålen Online (www.vol.no).

Christopher Moen klar for Utleira!

Postet av Futsal herrer den 14. Nov 2018

Utleira futsal er meget fornøyde med å kunne presentere Christopher Moen i oransje trøye!

Christopher har gått en meget god futsalskole etter at debuterte som 18-åring i Vegakameratene. Der var han en sentral spiller allerede i første sesong på laget som tok sølv, og etter det vant 4 seriegull på rad og kvalifiserte seg til Main round i UEFA Futsal cup de samme årene. Etter 2013/14-sesongen gikk turen til Tiller, før han nå har spilt de to siste sesongene for Bodø-laget Hulløy. 

Christopher er blant de fire-fem i Norge med flest landskamper, og med sine ferdigheter og erfaring blir han viktig både direkte i form av sitt bidrag på banen, og indirekte i form av å lære bort og vise mindre erfarne spillere hva som skal til.

Christopher har følgende melding i forbindelse med overgangen:

Jeg skal bidra med min erfaring og rutine, og forhåpentligvis bidra til en del 3-poengere. Har fått litt tilbake gnisten som kanskje ikke har vært der på ei stund, og er klar for seriestart til helga!

Kai Bardal har følgende å si om nysigneringen:

Christopher var periodevis blant de aller beste spillerne i ligaen i Vega-tida. Når han er i god fysisk form har han ekstreme ferdigheter i angrep, og er sterk defensivt. Nå får han muligheten til å trene jevnt med laget han skal spille for, og han kan fort ha sine aller beste år foran seg. 

Debuten kommer mot Vesterålen og Nord-Sprint på bortebane i helga, mens hjemmedebuten kommer helga etter i Utleirahallen. Vi ønsker lykke til!
Morten Ravlo legger opp!

Postet av Futsal herrer den 11. Nov 2018

Landslagskapteinen legger skoene på hylla før årets sesong.

Når eliteserien starter for 10. gang i november blir det i år for første gang uten Morten Ravlo på parketten. En av norsk futsals få legender ser seg nødt til å legge opp på grunn av skader, og vi tok derfor en prat med Morten for å få et innblikk i hvordan karrieren har vært.


Da NFFs eliteserie startet opp i 2008/09 ble laget ditt (Nidaros futsal) den aller første seriemesteren. Kan du fortelle litt om historien din og historien til Nidaros som ledet frem mot dette seriegullet? 

Jeg startet med futsal på Nidaros i 2005. Laget besto av ambisiøse gutter som allerede da tok sporten veldig seriøst. Når NFF varslet satsing og opprettelse av en landsdekkende eliteserie ble det naturlig at målsettingen ble å kvalifisere seg til øverste nivå og vinne seriegull. Vi trente mye futsal  på dagtid på universitetet sammen med et stort futsalmiljø bestående av spillere fra andre lag. På kveldstid brukte vi strøtimer fra kommunen i ulike haller rundt i Trondheim.  Flere kvalitetsspillere, store ambisjoner og treningsiver gjorde at vi ble den første seriemesteren og ble Norges representant i UEFA futsal cup ( Nå UEFA futsal Champions League). 


Etter det var du i Nidaros i 2 sesonger til før turen gikk til regjerende mester Vegakameratene før sesongen 2011/12. Hva gjorde at du tok den avgjørelsen? 

Jeg ønsket videre utvikling og hadde et sterkt ønske om å spille europacup igjen.  Kai Bardal hadde allerede da skaffet seg en futsalkompetanse som ingen andre med norsk pass innehar, som gjorde at jeg var overbevist om det var det beste valget for å vinne serien/spille i Europa og samtidig utvikle meg videre. På dette tidspunktet avslo jeg gode muligheter på høyere nivå i fotball for å kunne spesialisere meg og utvikle meg så mye som mulig innen futsal. 


Det ble 3 seriegull på rad i Vegakameratene, i samme periode som Vegakameratene kvalifiserte seg til Main round (vant gruppa i Preliminary round 3 år på rad). Hvordan var det å være med på det? 

Den beste perioden i karrieren. VI trente mye og systematisk. Vi vant som vi ville i hjemlig liga og kom oss inn i hovedrunden i Uefa futsal cup 3 år på rad. Noen av de beste minnene er fra kamper i Øst-Europa mot meget sterk motstand i main round. Dessverre er ingen norske lag pdd. i nærheten av nivået denne utgaven av Vegakameratene hadde inne. 


Vinteren 2015 ble det oppbruddsstemning i Vegakameratene, og du tok turen til Tiller midtveis i sesongen. Det endte med sølv for Tiller og bronse for Vegakameratene. Har du lyst til å fortelle om hva som skjedde? 

Uenighet om veivalg videre gjorde at Kai Bardals periode som trener i klubben var over. Da var det ikke et blivende sted for meg og flere andre som ville fortsette å trene mye og satse hardt. Nå har klubben rykket ned og er for lengst borte fra det europeiske futsalkartet. Med andre ord en katastrofal avgjørelse fra de som styrte klubben. 


Sesongen 2015/16 endte med femteplass for Tiller, og etter sesongen ble laget avviklet. Hva skjedde der?

Økonomiske problemer gjorde at Tiller IL bestemte seg for å trekke laget. Synd, ettersom det var mange gode spillere og bra potensiale i laget. 


Så ble det en sesong for Bodø-laget Hulløy i Eliteserien. Hvordan gikk det til?

Etter at Tiller la ned laget var det ingen naturlige lagvalg for meg i nærområdet. Min gode venn Kenneth Rakvaag var spillende trener for Hulløy så da falt valget på det. 


Til slutt ble det en sesong for Utleira, som endte med den kjedelige fjerdeplassen etter å ha hatt heng på konkurrentene ved flere anledninger tidligere i sesongen. Hvordan opplevde du tida hos oss?

Utleira er en godt drevet klubb der futsalavdelingen har gode forutsetninger og fasiliteter for å kunne vokse i fremtiden. Klubben har den desidert største kompetansen på trenersiden så da gjelder det å produsere/hente spillere som er gode nok til å gjennomføre en  “internasjonal” spillestil. Et sånt prosjekt tar tid, men er det riktige på sikt for laget og norsk futsal. I fjor var vi for dårlige i starten og mot slutten av sesongen til å kunne henge med helt inn. Når laget fungerte og vi var på vårt beste ble det levert fin dynamisk angrepsfutsal, sterke resultater og det var virkelig moro å spille. Noen frafall og skader i årets spillerstall byr nok på utfordringer i sesongstarten, men jeg håper Utleira fortsetter utviklingen. Jeg kommer til å støtte laget fra tribunen!


Det har til sammen blitt 60 landskamper på deg, hvorav mange som kaptein. Hvordan har det vært å være med der? Høydepunkter? Morsomme historier?

Fryktelig mange oppturer gjennom nesten 10 år på landslaget. Det har vært en ære og jeg har gitt alt jeg har i hver eneste kamp med flagget på brystet. Av mange høydepunkter må avansementet fra main round VM-kval i 2011 i den gamle ærverdige Olympiahallen i Sarajevo trekkes frem. Seier mot hjemmelaget Bosnia og uavgjort mot Belgia var nok til å gå videre som toer bak suverene Spania. I den påfølgende play off til VM møtte vi Italia og selv om vi ikke var i nærheten av å true Italia var det en stor opplevelse å spille hjemme i Stjørdalshallen og foran stinn brakke i Bari. Ellers må jeg trekke frem oppgjørene vi har hatt mot verdensmester Spania og bortekamp i Portugal VM-kval 2015 hvor vi møtte verdens beste spiller siste 4 år, Ricardinho. De beste i verden holder et ekstremt høyt nivå som det alltid var utrolig morsomt og motiverende å kjenne på kroppen. 

Gjennom alle år på landslaget har det vært et fantastisk miljø som har gjort at man virkelig gleder seg til å dra på samling for å bidra i en prestasjonsgruppe. I den anledning er det passende å trekke frem og takke noen sentrale personer for samarbeidet gjennom årene på landslaget.

Materialforvalter Rudi Fremstad har vært et sosialt samlingspunkt og en mann som virkelig bygger kultur/miljø i en prestasjonsgruppe. Samme kan sies om Kim Robin Haugen som har jobbet for norsk futsal i flere sammenhenger og ulike roller. Han har alltid levert trygg ledelse og kjempet futsalens sak inne på kontorene på Ullevål.  Magnar Nordtun og Kenneth Rakvaag er to andre spillere som har vært med helt siden landslaget ble dannet i 09. Begge har  bidratt med kvalitet på og utenfor banen og bør være forbilder norske futsalspillere som ønsker å komme seg på et høyt europeisk nivå. 

Esten O Sæther fikk ut noen voldsomt imponerende resultater av amatører fra Norge i sine år som norsk landslagstrener. Begrenset taktisk men med gode leder- og mellommenneskelige -egenskaper. Jeg har lært mye av Esten når det gjelder hvordan man skaper harmoni i gruppa og har tro på egne ferdigheter, hvordan man får gruppa til å fokusere, stille krav til seg selv og prestere når man går i kamp. 

Kai Bardal har trent meg gjennom store deler av min karriere og det jeg kan futsal har jeg lært av Kai. Ekstremt dedikert og arbeidsom trener som virkelig legger flid i sitt arbeid. Det kan i aller høyeste grad også sies om Sergio Gargelli som var trener i mine siste år på landslaget. Fantastisk dyktig trener med en veldig flott personlighet. Sergio staket ut en ny kurs for norsk futsal som Silvio Crisari nå har fått ansvar for å ta videre. Jeg ønsker alle i og rundt landslaget lykke til fremover! 


Så ble det altså kroppen som felte deg til slutt? Hva er det som er galt, og er det helt sikkert at vi ikke ser seg på banen igjen?

Har i mange år slitt med div skader i mange år men har alltid klart å holde treningsmengden oppe. Nå har det vært så store skadeproblemer at det har vært vanskelig å få trent så mye som jeg mener må til, da blir det vanskelig å prestere som jeg ønsker, noe som igjen gikk utover motivasjonen. Derfor tok jeg for noen uker siden avgjørelsen om å legge skoa på hylla.  Selv om det blir et stort savn så har jeg nok nå spilt min siste kamp.


Noe du vil si til noen andre? 

Jeg håper i fremtiden at norske futsallag trener futsal i større deler av året og at de i større grad øver på å spille “ekte” futsal fremfor for å bare ta med seg fotballen inn på en mindre bane. Landslaget lider under mangel på futsalkyndige spillere og disse må få kompetansen sin gjennom klubbene sine. Ferdighetene er gode nok men kunnskapen om spillet er generelt for lav. Om klubbene begynner å tenke slik vil vi etterhvert få en bedre og mer underholdende liga. 

Dette trenger klubbene hjelp til. Derfor håper også at NFF på et tidspunkt våkner opp og gir sporten, klubbene og utøverne de rammene og den støtten som trengs. Jeg satt i en arbeidsgruppe for norsk futsal for noen år siden på oppdrag fra NFF. Vi leverte en rapport med våre anbefalinger til det beste for norsk futsals utvikling. Ingenting fra den rapporten har skjedd. Se til Sverige, de ansetter folk som jobber med futsal og bygger seg sakte men sikkert opp. Futsal er en del av gullballen-arrangement osv. De bygger sportens status, noe som er helt fraværende i Norge. Sverige startet futsalsatsing etter oss, men er nå langt foran, både i klubb og forbund. 

Til slutt: Takk til alle jeg har blitt kjent med på og utenfor parketten gjennom alle år. Det har vært stor stas! :) 


Vi vil takke for bidraget du har gitt til norsk futsal og til Utleira futsal. Vi håper du blir å se i en eller annen rolle i hallen for å dele av den kunnskapen du har om spillet, men også av kunnskapen du har om hvordan man skal bli best mulig.
Oppsummering av debutsesongen!

Postet av Futsal herrer den 22. Apr 2018

Det endte til slutt med en finfin 4. plass i debutsesongen i Eliteserien.

Det er ei god stund siden sesongen ble avsluttet, men etter en drøy måneds velfortjent pause er vi klare igjen til å både trene og skrive saker til nettsidene.

Sesongen endte med en finfin 4. plass etter 32 poeng på 16 kamper. De 32 poengene har kommet på 10 seire, 2 uavgjorte, som dermed betyr at de resterende 4 kampene endte med tap. Det startet veldig bra med tre seire på rad mot Nord-Sprint, Vesterålen og Vegakameratene, før vi gikk på årets første poengtap med 2-3 mot regjerende mester Sjarmtrollan like før jul. Det nye året startet også dårlig, og med 1-2 mot KFUM og 3-3 (etter å ha ledet 3-0) mot Sandefjord var vi godt nede på jorda igjen etter den gode starten. De neste 4 kampene tok vi oss kraftig sammen, og med fire strake seire mot hhv. Hulløy, Vadmyra, Nord-Sprint og Vesterålen var vi igjen tilbake i toppen, men en ny helg med 1 poeng i kampene mot KFUM og Sandefjord gjorde at vi nok en gang fikk vist at vi ikke var helt klare for å kjempe om gull ennå. Påfølgende helg gikk vi på det eneste tapet i løpet av sesongen som var med mer enn ett mål, da Sjarmtrollan slo oss med hele 4-0 i Tromsø. De gjenværende 3 kampene endte med 3 strake seire på hjemmebane: Først 3-0 hjemme mot Vegakameratene, før vi slo Hulløy 4-1 og Vadmyra 5-3 i den siste helga.  Det gir følgende tabell

Sandefjord ble til slutt seriemester etter å ha holdt hodet kaldt mot Sjarmtrollan i seriefinalen siste spillehelg, mens Vegakameratene må ta turen ned i 1. divisjon etter kun å ha tatt 1 poeng i løpet av sesongens 16 kamper. 

Det uttalte resultatmålet i opprykkssesongen var å komme på øvre halvdel, noe vi klarte med fin margin. Kai Bardal hadde følgende å si om første sesong i eliten med Utleira

I debutsesongen i eliteserien var vi bedre på vårt beste enn jeg trodde vi kunne bli på så kort sikt, og svakere i perioder enn jeg trodde var mulig.

På den ene siden spilte vi tidvis brukbar futsal, der vi både tok oss ut av høyt press og ankom målområdet på flere måter enn Vegakameratene noen gang gjorde mens det ble 4 strake seriegull og rakettstigning på UEFA-rankingen.

På den andre siden... Vi slapp inn 29 mål, som riktignok var færrest av alle. Av disse kom 6 i vanlig etablert forsvar, 10 på dødball, 10 på kontringer og 3 i undertall. Vi bidro med selvmål eller assist til 12 av 29 baklengs. Både negative målpoeng og kontringer mot kom ofte på den måten at en liksom hører kjenningsmelodien fra The Benny Hill Show når en ser målene igjen.

Dette er nesten utelukkende min skyld.

Vi streber på hver eneste økt etter å bli bedre til å spille langs bakken, selv om motstanderen er nær oss. I en serie der selv flere av de beste lagene er godt fornøyd med å slå ballen unna – gjerne oppunder taket - før presset kommer, oppstår det noen situasjoner i kampene som vi trener for lite på. Når det minst et par ganger i hver omgang oppstår situasjoner vi løser på verst tenkelige vis, er det ikke fordi vi så til de grader mangler intelligens, men fordi vi ikke har trent på det som skjer. Da er det bare for hovedtreneren å holde opp hånda og ta selvkritikk.

Disse situasjonene skal vi jobbe mer med før neste sesong. Det er på tide å vokse opp og bli et bra lag for flere kampbilder.

Samtidig skal vi fortsette med det vi driver med. Vi tror sterkt på futsal som konkurransesport, men publikum må synes det er kjekt å se på. Det må være noe vesentlig som skiller futsal fra fotball, selv om det er idretter med mye til felles. Futsal brukes som vinteraktivitet i hele fotballgruppa i Utleira og for at det skal gi mening må det utøves på en sånn måte at små flater og nærhet til motstanderen er noe man ikke er redd for, men lærer seg å mestre.

De beste spillerne våre er ganske godt rusta til internasjonalt spill. Under nordisk mesterskap i desember leverte f. eks. Erlend Vie, Eirik Valla Dønnem og Jonas Wiseth en betydelig del av de norske målpoengene. Petter Høvik og Andreas Fossli var de eneste norske spillerne som spilte mye og som ikke slapp inn mål mens de var på banen.

Det tok litt tid å komme på et akseptabelt nivå spillemessig, selv om vi åpnet sterkt resultatmessig. I starten av sesongen stakk vi bare av og løp langt unna selv om ballføreren var presset. Da slet vi med å få til mer enn 3 pasninger på rad. Når vi klarte å krympe avstandene slutta vi en periode å løpe framover når vi kunne. Det ble mange trekk, men vi kom oss ikke fram til målet. De beste prestasjonene leverte vi fra vi var 2 måneder inn i sesongen. Jeg er veldig fornøyd med mye av det vi presterte midt på vinteren.

Fokuset nå er å klare å holde det litt i gang med fellestreninger gjennom sommerhalvåret, slik at vi unngår «kvigslæpp» de første ukene av neste sesong.

Vi har nå såvidt startet planlegging og trening inn mot neste sesong. Først skal vi avklare hvem som blir med videre av spillerne som har vært med oss i år, før eventuelle avganger må erstattes. Vi kommer til å oppdatere dere fortløpende på spillere inn og ut, så får vi komme tilbake til målsetninger og status før neste sesong når den nærmer seg.

Til slutt vil vi takke alle som har hjulpet oss på veien til og under året i Eliteserien. Takk til idrettslaget og fotballavdelingen som har tatt oss godt i mot, takk til håndballavdelingen som fikk ryddet plass i kamphelgene sine når vi fikk terminlista sent. Takk til våre sponsorer (Haucon,  Visiontech, Valmon Helsevikar) og idrettslagets sponsorer (Klæbu sparebank, Trym Bolig, Uno X, Coop Extra,  Proa Eiendomsmegling, TINE og Nor-Contact) for økonomisk støtte til å delta i nasjonalt seriespill. Til slutt takk til alle dere som har møtt opp for å se oss på trening og kamp - dette er en av de store grunnene til at vi hadde lyst til å starte i et idrettslag. 

Tap mot Sjarmtrollan

Postet av Futsal herrer den 28. Feb 2018

Siste sjanse til å ha heng i toppen av tabellen ble misbrukt borte mot Sjarmtrollan, og til slutt ble det 4-0 til den regjerende seriemesteren.

Sjarmtrollan– Utleira 4-0 (1-0)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Lars Erling Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Petter Høvik, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Kvalvær, Magnus Moan.

Mål

1-0, Milos Vucenovic, 16. min.
2-0, Tobias Schjetne, 25. min.
3-0, Milos Vucenovic, 29. min.
4-0, Jørgen Vik, 36. min.

Gult kort

Gaute Nilsen Fossli (Sjarmtrollan).

Om kampen

Til tross for kun ett poeng i kampene mot KFUM og Sandefjord i Oslo forrige helg hadde vi en ørliten mulighet til å henge med helt i toppen. Det krevde imidlertid at vi tok 3 poeng mot det eneste laget i eliteserien vi ikke hadde tatt poeng mot så langt, Sjarmtrollan.

Kampen kommer fint igang for vår del, og som i forrige kamp mot Sandefjord er vi absolutt det førende laget fra start.  Vi spiller oss til flere brukbare sjanser, men de virkelig store som bare må i mål uteble. Etter 16 minutter får imidlertid Vucenovic sjansen han har ventet på når en klarering dumper ned i bakrom, og alene med keeper Tangvik gjør storscoreren ingen feil. Vi går til pause med 1-0 til Sjarmtrollan, men spillet gjorde at det ikke var grunn til noen krisemaksimering under pausepraten. 

I andre omgang er det absolutt jevnere, men måten Sjarmtrollan går opp til 2-0 er sånt som vi ikke kan holde på med om vi skal vinne slike kamper. Tobias Schjetne får ballen av oss på midten og kommer alene med keeper, og heller ikke han gjør noen feil. Et par minutter senere øker Sjarmtrollan til 3-0 ved Vucenovic,  og luften går litt utav oss. Vi setter igang med overtallsspill med 8-9 minutter igjen, men det eneste vi får igjen for det er en ny en i sekken når keeper Jørgen Vik får skyte i tomt mål etter en redning.

Med det forblir Sjarmtrollan det eneste laget vi ikke tok poeng mot i årets sesong, og de får gjøre opp om seriegullet med Vesterålen og Sandefjord.

For vår del venter et prestisjetungt lokalderby mot Vegakameratene førstkommende søndag, før vi møter Hulløy og Vadmyra til sesongens to siste kamper påfølgende helg. Alle kampene spilles i Utleirahallen, og vi håper mange tar turen for å se oss fullføre vår første sesong i eliteserien!
Tøff Oslo-helg

Postet av Futsal herrer den 22. Feb 2018

Etter 12 poeng på de fire siste ble det en hard landing i returoppgjørene mot KFUM og Sandefjord i Oslo, og som da de var i Trondheim ble det 1 poeng til oss.


KFUM – Utleira 3-3 (2-2)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Sondre Enlid, Gard Killingberg, Lars Erling Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Petter Høvik, Andreas Fossli, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Kvalvær, Julien Le Bozec, Magnus Moan.

Mål

1-0, Erlend Skaga, 12. min.
1-1, Erlend Tjøtta Vie, 15. min.
2-1, Erlend Skaga, 16. min.
2-2, Jonas Uran Rønning, 19. min.
2-3, Even Rogstad Kvalvær, 24. min.
3-3, Erik Jonvik, 30. min.

Gult kort

Erik Jonvik (KFUM).

Om kampen

Vi kom til kamp mot KFUM med rimelig god selvtillit etter fire strake seire i de siste kampene, men litt spente på hvordan den altfor lange kamppausen kom til å påvirke oss. De første 10 minuttene av kampen er rimelig sjansefattige, men til slutt er det KFUM som får kampens første mål idet Skaga kommer seg alene gjennom med Tangvik og setter 1-0 i nettet etter 12 minutter. Et par minutter senere er det Erlend Vie som gjør det for oss. Han setter fart mot midten, og KFUM varter opp med svakt forsvarsspill som gjør at han bare kan løpe rimelig rett frem før han skyter fra 12 meter og i lengste hjørne med venstrefoten. Ikke lenge etter går KFUM opp i ledelsen igjen, og nok en gang er det Erlend Skaga som gjør alt rett når han får ballen foran mål. Dermed 2-1, noe som nesten holder seg til pause. På tampen av omgangen varter vi opp med det som må være kampens fineste angrep. Flott spill ute til høyre mellom Fossli og Ravlo gjør at førstnevnte kommer seg fri nede ved linja, og kan trille til Jonas Uran Rønning som har løpt seg fri på bakre og kan trille ballen i tomt bur. 

I andre omgang er det vi som tar ledelsen når et frispark trilles på tvers til Kvalvær som får et godt treff. Ballen suser over keeper og i mål, og vi er i ledelsen for første gang i kampen. Det varer i rundt fem minutter før Cato Valøy bryter oss på vei frem og plutselig er alene med keeper. Han venter iskaldt alene med Tangvik, før han endelig får hjelp på motsatt stolpe av Jonvik som får en enkel jobb med tomt bur fra 1 meter. Flere mål blir det ikke, og vi tar med oss 1 poeng etter det som må sies å ha vært en rimelig bra kamp, skjemmet av noen litt for enkle feil som gir mål imot. 


Sandefjord – Utleira 2-1 (2-1)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Sondre Enlid, Gard Killingberg, Lars Erling Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Petter Høvik, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Kvalvær, Julien Le Bozec.

Mål

0-1, Lars Erling Killingberg, 11. min.
1-1, Mak Dizdar, 12. min.
2-1, Marius Anthonisen, 13.

Gule kort

Jonas Wiseth (Utleira)

Om kampen

Til søndagens toppoppgjør mot Sandefjord var Jonas Wiseth tilbake i troppen etter sesongens andre karantene, der vi trengte seier for å ha heng på de øvrige lagene på toppen av tabellen. Det så bra ut fra start, og spesielt nevnte Wiseth var frisk i åpningsminuttene, som fort kunne endt med at vi ledet både 1 og 2 mot null. Etter 7 minutter sender han også Rønning på fullstendig blankt mål, men pasningen er dessverre litt for hard, som gjør at Rønning bare får styrt den i stanga. Vi tar likevel ledelsen noen minutter senere, og igjen er det Wiseth som står bak med et fint forarbeid på venstresida som gjør at Lars Erling Killingberg bare trenger å skli ballen i tomt bur på bakre stolpe. Det varer dessverre ikke lenge. Minuttet senere er Mak Dizdar både god og heldig som tråkler seg forbi et tafatt forsvar alene, og med ei flott avslutning fra 6 meter er det lite Tangvik kan stille opp med. Bare ett minutt senere får Sandefjord snu kampen etter at Marius Anthonisen får vende opp alt for enkelt og skyte i korthjørnet bak Tangvik. Resten av omgangen er vi svake, men Sandefjord gjør ikke all verden de heller, og omgangen ebber ut med 2-1. 

I andre omgang holder Sandefjord på å gå opp i 3-1 før skribenten er ferdig i kiosken, men ballen går i stanga og ut, og vi slipper med skrekken. Vi holder på å utligne noen minutter senere, men avslutninga fra Johansson går i hodet på keeper, og større sjanser får vi ikke, til tross for overtallsspill de siste 4 minuttene. 

Dermed ble det med 1 poeng etter 1-2 og 3-3 i de to kampene mot Oslo-lagene, akkurat som i Trondheim i januar. Forskjellen nå er at vi bytta resultat mot de to lagene.

Tabellmessig gjør det at vi står med 23 poeng etter 12 spilte kamper, og det begynner å bli langt opp til Vesterålen med 27 på 12, Sandefjord med 24 på 11 og Sjarmtrollan med 23 på 10. Vi har uansett veldig lyst på medalje, og håper å nærme oss den allerede til helga når vi tar turen til Tromsø for å spille mot fjorårets gullvinner, Sjarmtrollan. Etter det venter 3 hjemmekamper mot hhv. Vegakameratene, Hulløy og Vadmyra. 
Tilbake på vinnersporet!

Postet av Futsal herrer den 18. Jan 2018

Helgas kamper mot Hulløy og Vadmyra endte 6 poeng og en real opptur. Turen ned til Trondheim igjen ble derimot en gedigen nedtur.


Hulløy – Utleira 1-5 (1-3)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez,  Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Kvalvær, Julien Le Bozec, Erlend Flø Gustad

Mål

1-0, Richard Halvorsen 4. min.
1-1, Morten Ravlo, 7. min.
1-2, Simon Johansson, 19. min.
1-3, Simon Johansson, 20. min.
1-4, Selvmål, 32. min.
1-5, Jonas Wiseth, 38. min.

Gule kort

Morten Ravlo, Simon Johansson (Utleira), Christopher Moen (Hulløy).

Om kampen

Vi kom tidlig under mot Hulløy etter et flott skudd av Richard Halvorsen, men etter det leverte vi en flott omgang - kanskje den beste så langt denne sesongen. Først ute på måltavla for vår del er Morten Ravlo som kommer seg til et skudd som Kenneth Rakvaag ikke ser før det er altfor sent. Selv om vi skaper mye blir det ikke mål før helt på tampen når Simon Johansson, som endelig var tilbake fra skade, banker inn 2 mål på to minutter. Dermed går vi til pause med en fin ledelse. I andre omgangen skaper vi mindre, men føler vel aldri seieren er truet. Vi øker til 1-4 etter et nydelig selvmål, før Jonas Wiseth punkterer med et kontrollert skudd i tomt mål på tampen.


Vadmyra – Utleira 0-1 (0-0)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez,  Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Erlend Vie, Even Kvalvær, Julien Le Bozec, Erlend Flø Gustad

Mål

0-1, Erlend Vie, 27. min.

Gule kort

Even Kvalvær Rogstad (Utleira)

Om kampen

Simon "Bølla" Johansson klarte pådra seg sitt andre gule kort mot Hulløy dagen før, og dermed fikk vi vårt fjerde forsøk på å vinne en kamp i eliteserien uten Simon i troppen. Og som alle vet - alle gode ting er fire! På banen ble han erstattet av Erlend Flø Gustad som fikk sin første fulle kamp for Utleira futsal. Kampen i seg selv ble mindre sjanserik og selv om det var noen brukbare sjanser til begge lag ble det ingen mål i den første omgangen. I andre omgang tar det rundt 7 minutter før vi får det som skal vise seg å bli kampens eneste mål, og som så ofte før er Erlend Vie involvert. Denne gangen bryter han selv på egen halvdel og dribler av to mann før han er iskald alene med Vadmyras keeper. Med kun 0-1 på tavla blir det naturlig nok nervepirrende på tampen, men vi rir av stormen, og kan konkludere med at vi leverer ei perfekt helg på vår første bortetur for sesongen.


Med 6 poeng var humøret på topp på vei til flyplassen, men ryktene gikk allerede om at det var vanskelige landingsforhold på Værnes. Erlend Vie og Julien Le Bozec hadde andre fly enn resten, og kom seg velberget hjem, men verre var det de resterende 12 som bordet SK4581 for avgang 17.40. 

Etter tre runder rundt Værnes med utrivelig risting langs både x-, y- og z-aksen besluttet piloten at nok fikk være nok og turen gikk tilbake til Bodø. Her besluttet 5 stk. at det var nok dødsangst for en kveld. 3 av dem satte seg rett på nattoget, 2 tok inn på hotell på SAS' regning, mens 7 bestemte at det var så gøy at de ville prøve en gang til. Det gikk som det måtte gå, men denne gangen nøyde piloten seg med ett forsøk på Værnes før turen gikk tilbake til Bodø. Dermed ble det hotell på dem også, og med tilbudt fly neste dag kl. 17.40 og utsikter til like værforhold landet de på at statsbanene var et godt valg for turen hjem. Klokken 22.05 mandag kveld var alle hjemme, i relativt godt humør, og med litt mer flyskrekk. Nå får vi håpe helgas tur til Vesterålen byr på like mange poeng og litt mindre flytid. 
Mager poengfangst mot Oslo-lagene.

Postet av Futsal herrer den 8. Jan 2018

Det endte til slutt med bare 1 av 6 mulige poeng etter helgas kamper mot KFUM og Sandefjord.


Utleira – KFUM 1-2 (0-2)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Lars Erling Killingberg, Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Eirik Valla Dønnem, Andreas Fossli, Even Kvalvær, Magnus Moan, Erlend Flø Gustad.

Mål

0-1, Christian Jacobsen, 12. min.
0-2, Christian Jacobsen, 15. min.
1-2, Eirik Valla Dønnem, 26. min.

Gule kort

Even Kvalvær (Utleira), Lars Røttingsnes (KFUM).

Om kampen

Laget fra Oslo kom til Trondheim fulle av selvtillit etter 6 av 6 poeng i Vesterålen helga før jul, mens vi ville reise kjerringa etter sesongens første tap mot Sjarmtrollan samme helg. KFUM stilte med tilnærmet samme lag som da, mens vi fortsatt manglet kaptein Johansson, og i tillegg hadde Erlend Vie og Jonas Wiseth ute fra troppen til den kampen. 

Kampen åpner med et lite overtak til Utleira, men det er ikke store sjanser vi skaper, og uten store sjanser blir det heller ikke mål. Store sjanser skapes derimot den andre veien etter halvspilt omgang, og Christian Jacobsen får to enkle serveringer som han kan sette i tomt mål på bakre stolpe etter sløvt forsvarsspill av oss. Med flere nøkkelspillere ute, og med mange skadeplagede spillere i aksjon, valgte Kai Bardal å starte overtallspill allerede i 1. omgang. Det holder på å gi resultater med en gang, men pasningen som treffer Magnus Moan på blankt mål er i en litt lei høyde, så han får ikke styrt den mellom stengene. 

I andre omgang fortsetter vi med overtallsspill hele omgangen gjennom, og det gir resultater med 14 minutter igjen på klokka. Vi får satt opp et skikkelig angrep, og når ballen rulles ut til Valla Dønnem på venstrekanten ser han sitt snitt til å lure et skudd inn i keeperhjørnet til 1-2. Overtallsspillet sitter sånn noenlunde også resten av omgangen, men med alt for dårlige avslutninger klarer vi ikke å utnytte at vi til stadighet får flyttet forsvaret ut av posisjon. Sjansene vi får imot oss i løpet av omgangen er ikke veldig skumle før helt på tampen når vi begynner å bli virkelig desperate, men det blir altså ingen flere mål, og dermed starter vi 2018 med et kjedelig tap i en kamp vi hadde håpet det skulle gå an å vinne. Det var med andre ord bare å glemme det som fort som mulig for å være klare til å ta imot Sandefjord 19 timer senere.


Utleira – Sandefjord 3-3 (3-1)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Lars Erling Killingberg, Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Eirik Valla Dønnem, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Erlend Vie, Magnus Moan, Erlend Flø Gustad.

Mål

1-0, Morten Ravlo, 2. min.
2-0, Magnus Moan, 13. min.
3-0, Selvmål, 16. min.
3-1, Sindre Svadberg, 17. min.
3-2, Selvmål, 26. min.
3-3, Mak Dizdar, 36. min.

Gule kort

Jonas Wiseth, Jonas Uran Rønning (Utleira). Daniel Power (Sandefjord)

Om kampen

Sandefjord hadde dagen før slått Vegakameratene 2-0 i sin kamp, og etter å ha sett kampen på video mente trener Kai Bardal at det kunne være muligheter for 3 poeng mot seriemesteren fra 2015/16-sesongen. Inn kom Jonas Wiseth og Erlend Vie, mens Even Kvalvær fikk se kampen fra tribunen etter sitt andre gule kort dagen før.

Det startet meget bra. Med bare to minutter på uret får Morten Ravlo kjempetreff på et skudd fra 14-15 meter, og Andreas Ajer får ikke gjort noe som helst med skuddet som gir 1-0. Utover i omgangen blir det sjanser til begge lag, men der vi føler at vi har det meste av spillet. Det er imidlertid en kontring som gjør at vi dobler ledelsen når Magnus Moan fullfører en strålende kontring alene med målet på bakre stolpe. To minutter senere er Jonas Wiseth nest sist på ballen igjen når han sender et hjørnespark via Sandefjords keeper i mål til 3-0, og folk på tribunen begynner å tro på 3 poeng. Dessverre vil Sandefjord det annerledes, og like etter kontrer Sindre Svadberg inn dagens første redusering til 3-1, som blir pauseresultatet. 

I andre omgang fortsetter vi egentlig å styre kampen, og til tross for mange nesten-muligheter er det Sandefjord som først får uttelling. Et hardt skudd fra Anthonisen går via beina til Erlend Vie og suser utagbart inn bak dagens ene debutant, Félix Del Teso Méndez. Vi pøser på videre for å øke ledelsen, men dessverre er det de lilla som også får det neste målet. Et skudd fra dødball sniker seg inn ved stolperota, og forspranget vårt er dermed visket bort med 4 minutter igjen. Andreas Fossli trosser smerter for å komme seg på banen de siste minuttene, og det er like før det gir resultater når han serverer til Erlend Vie rett foran mål med få minutter igjen, men dessverre går avslutningen rett på keeper.  Med det ender det 3-3, et resultat vi sikkert ville vært fornøyd med før helga, men sånn som kampen ble var det jo unektelig litt surt at vi ikke satt igjen med 3 poeng. 

Med 6 kamper spilt står vi dermed med 3-1-2 og 10 poeng, som er 10 poeng mer enn Vega på den ene nedrykksplassen og hhv. 8 poeng bak Vesterålen (som har 2 kamper mer), 6 poeng bak KFUM (som har en kamp mer) og 5 poeng bak Sjarmtrollan (som har like mange spilte kamper). Neste helgs kamper mot Vadmyra og Hulløy vil derfor være av stor betydning for å vise om vi har tenkt å være med i toppen eller om vi kommer til å være en middelhavsfarer. 

Til slutt må vi få takke alle som kom for å se oss i Utleirahallen både lørdag og søndag. Det er gøy å se at så mange er der for å følge oss på hjemmekampene allerede i vår første sesong!

Før kampene mot KFUM og Sandefjord!

Postet av Futsal herrer den 5. Jan 2018

Det er klart for 4. runde av Eliteserien i futsal 2017/18, som for vår del inneholder kamp 5 og 6 for sesongen. Helgas motstandere i Utleirahallen er KFUM Oslo og Sandefjord.


For vår egen del har vi Johansson, Mathiassen og Henriksen ute med skade, mens Wiseth står over lørdagens kamp med karantene. Det gir følgende Utleira-tropp til helgas kamper:

Tangvik, Del Teso Mendez; G. Killingberg, L. Killingberg, Ravlo, Rønning, Valla Dønnem, Fossli, Wiseth (søndag), Vie, Kvalvær, Le Bozec, Moan, Gustad.

Utleira - KFUM Oslo, lørdag 6. januar kl. 15.00.

Seriemesteren fra 2009/10-sesongen har kommet bra igang med sesongen, og står med 10 poeng etter sine første 5 kamper.  Dette etter 3 poeng mot både Nord/Sprint og Vesterålen siste helg før jul, seier mot Vadmyra, uavgjort mot Sandefjord og tap mot Hulløy.

Denne sesongen er trener Esten O. Sæther tilbake bak roret, og med en fin miks av rutinerte ringrever og yngre spillere med friskt blod var det nok knyttet litt spenning til hvordan de kom til å fremstå. Etter knallsterke 6 poeng i Vesterålen (det blir nok ikke mange som klarer det) er det i alle fall ingen som kommer til å undervurdere dem i løpet av de neste ukene, og vi forventer en tøff batalje når kampen sparkes igang klokka 15 i Utleirahallen.

KFUM kommer til Trondheim med følgende tropp:

Sandsør; Wermåker, M. Jacobsen, Kelle, Røttingsnes, C. Jacobsen, Jonvik, Eliassen, Skaga.

Utleira - Sandefjord, søndag 7. januar kl. 12.00.

Seriemesteren fra 2015/16-sesongen har startet sesongen like bra som KFUM, og står altså med 10 poeng på sine 5 første mot de samme motstanderne. Forskjellen her er at mens KFUM har tapt mot Hulløy og slått Vesterålen har Sandefjord gjort det motsatte. De lilla fra Sandefjord har spilt sammen lenge nå, og selv om en av lagets store stjerner (Christian Leirvik) er skadet, er det mer enn nok av ferdighet og rutine på laget til at de kan slå hvem som helst hvor som helst. 

Troppen til Sandefjord er som følger:

Ajer; Anthonisen, Power, Martinsen, Espegren, Svadberg, Vallestad, Dizdar, Christiansen, Cham.

Det er med andre ord stor sannsynlighet for 2 tøffe og spennende kamper i Utleirahallen i helga. Som før jul velger vi å ha fri inngang for å få flest mulig folk til hallen, og så håper vi de som vil bidra heller kjøper noen lodd under søndagens kamp, eller legger igjen noen kroner i kiosken. Vel møtt!!

P.S; Om det ikke holder med 2 kamper i helga har du også muligheten til å se Vegakameratene møte KFUM i Utleirahallen søndag morgen klokken 10.