Tabelltopp til jul etter fire nye poeng.

Postet av Futsal herrer den 13. Des 2020

Seier mot Fredrikshald og uavgjort mot Sandefjord i helga.

Foto: Fotolars (www.fotolars.com

Utleira - Fredrikshald 3-2 (2-0)

1-0, Simon Karl Johansson (Jonas Wiseth), 9. min.
2-0, Erlend Vie (Oskar Stølan), 13. min.
2-1, Mohammed Taher Taeib, 27. min.
3-1, Oskar Stølan (Jonas Wiseth), 32. min.
3-2, Blerim Redzepi, 33. min.

I første omgang kom vi fint i gang, hadde mye ball og skapte sjanser fra start. Rundt halvspilt omgang får vi omsatt overtaket til måltavla også, når Simon Johansson er først på en retur fra keeper etter skudd fra Jonas Wiseth. Noe senere øker vi også til 2-0, og det er Vie som er sist på ballen etter strålende forarbeid av Oskar Stølan. Like etter er vi nære å gå opp i 3-0, men Stølans skudd går i stanga og ut.

I andre omgang er det Fredrikshald som overtar initiativet, og det er slett ikke ufortjent når de reduserer til 2-1. Heldigvis var ikke Oskar Stølan ferdig helt enda, og sender oss opp i 3-1 like etter halvspilt omgang med et kontant skudd etter hjørnespark. Fredrikshald reduserer like etterpå til 3-2, men til tross for at de har mye ball og får en del sjanser på tampen blir det ikke flere mål, og vi kan juble for årets fjerde seier.

Utleira - Sandefjord Futsal 2-2 (1-0)

1-0, Christopher Moen (Simon Karl Johansson), 13. min.
1-1, Niklas Espegren, 22. min
2-1, Andreas Økland (Petter Høvik), 25. min
2-2, Edvard Ajer, 30. min

For andre gang denne helga tar vi styringa fra start, selv om det er Sandefjord som er nærmest i starten med et skudd som går via stanga og ut. Vi har mye ball og spiller oss mange ganger frem til gode muligheter, men en kombinasjon av godt keeperspill fra Sandefjord og dårlig valg og utførelse av oss gjør at vi ikke får mål før det har gått 13 minutter, og Christopher Moen får sendt av gårde et godt skudd fra 10 meter som sniker seg ned i korthjørnet til 1-0. Vi skaper flere sjanser etter dette også, men må gå til pause med bare 1-0, etter en omgang der vi er usikre på om Sandefjord har et eneste skudd som Enlid må redde.

I andre omgang går det som det ofte gjør, og Sandefjord får et tidlig mål ved Espegren på det vi tror er deres første avslutning på mål. Vi fortsetter å ha initiativet, og det tar bare et par-tre minutter før Andreas Økland sender oss opp i ledelsen igjen, men til tross for et godt overtak i de neste minuttene er det Sandefjord som scorer det neste målet når Edvard Ajer får skyte rimelig uhindret fra 10 meter. Vi skaper flere store sjanser mot slutten, men i dag har vi ikke de nødvendige marginene selv om vi strengt tatt leverer en solid prestasjon ellers.

Oppsummering så langt

Det er på alle måter en spesiell sesong i år, og lagene står per nå med vidt forskjellig antall kamper spilt. Vesterålen og KFUM har kun spilt 4 kamper, Hulløy, Sandefjord og Fredrikshald har 5, vi og Freidig har spilt 6, mens Sjarmtrollan som eneste lag har spilt 7 kamper. Før jul skal Hulløy spille ytterligere to kamper mot henholdsvis KFUM og Fredrikshald, mens vi nok ser et jevnere kampantall etter helga 16.-17. januar.

Vi har kommet best i gang så langt, og står med 14 poeng etter 4-2-0, og leder 4 poeng foran Freidig og Sjarmtrollan som har henholdsvis 3-1-2 og 3-1-3 etter 6 og 7 kamper. Færrest avgitte poeng utenom oss er det imidlertid KFUM som har, som ved å vinne de to kampene de har til gode på oss kan komme opp på 11 poeng. En annen ting som er verdt å merke seg er at det ser ut til å bli en betydelig jevnere sesong dette året, hvor ingen av lagene så langt har vist tegn til å ta rollen som kasteball. 

På nyåret venter kamper hjemme mot Hulløy, Sjarmtrollan og KFUM i løpet av de første ukene, før vi avslutter sesongen med 5 bortekamper mot Freidig, Sandefjord, Fredrikshald, KFUM og Vesterålen.


Fire poeng etter tøff helg i nord.

Postet av Futsal herrer den 7. Des 2020

2-2 mot Sjarmtrollan og 3-2 mot Hulløy sikrer tabelltopp.

Foto: Ikke akkurat Fotolars....

Utleira reiste nordover med følgende 12 mann:
Øie; Økland, Høvik, Ravlo, Stølan, Moen, Johansson, Vie, Holmen, Andreassen, Welo, Johansen.

Sjarmtrollan - Utleira 2-2 (0-0)

0-1, Sindre Welo (Oskar Andreassen), 31. min.
1-1, Tobias Schjetne, 32. min.
2-1, Tobias Schjetne, 37. min.
2-2, Simon Johansson (Sindre Welo), 39. min.

Seriemesterne fra de siste to sesongene skulle møtes til storoppgjør i Breivikahallen lørdag. Sjarmtrollan manglet storscorer Vucenovic, mens vi manglet Wiseth, Kilingberg og Enlid av de som var med i troppen forrige helg. Det ga debut i mål fra start for Helge Øie, etter flere innhopp både i fjor og i år. Kampbildet ble fra start av slik det pleier mot Sjarmtrollan, der vi har mest ball, mens Sjarmtrollan venter på de rette anledningene til å storme i angrep. Mot slutten av omgangen lykkes vi etter hvert med å få skapt noen gode muligheter, men det gir også noen overgangsmuligheter imot når vi blir uforsiktige på vei fremover,. Ingen av lagene lykkes med å sette ballen i mål, vi går til pause på 0-0.

Andre omgang oppleves som litt jevnere, tøffere og mer uryddig, men etter halvspilt omgang lykkes vi endelig. Andreassen sender en lang ball mot Welo som vender vekk forsvareren og limer ballen inne ved stanga til 0-1. Det hjelper ikke mye: Like etter roter vi vekk ballen sentralt og Schjetne takker og bukker og setter inn 1-1 bare et minutt etter vi tok ledelsen. Sjarmtrollan lager så flere frispark, og det sjette gir oss sjansen fra 10-meteren, men Welo setter skuddet i skuldra på keeper og ut. Vondt blir verre to minutter senere, og igjen er det Schjetne som straffer svakt forsvarsspill med et skudd som keeper nok burde klart å stoppe. Vi har da satt oss selv i en vanskelig situasjon, men med litt hjelp av motstanders keeper som slipper et svakt/smart skudd fra Johansson mellom bena får vi utligninga i det 39. minutt. Det blir ikke flere mål, og vi kan puste lettet ut etter å ha berget poeng etter en svak prestasjon. Det var på ingen måte ufortjent kampen sett under ett, men vi satte oss selv i en unødvendig vanskelig situasjon på tampen, og trengte litt flaks for å redde oss inn. Samtidig er det evnen til å klare å vri et godt resultat ut av et vanskelig utgangspunkt som gjør at vi med denne kampen klokket inn 30 kamper på rad uten tap, og tangerte rekorden til Vegakameratene. 

Hulløy - Utleira 2-3 (1-0)

1-0, Casper Øyvann, 5. min.
2-0, Patrick Elvevold, 24. min.
2-1, Petter Høvik (Andreas Økland), 25. min.
2-2, Sindre Welo (Christopher Moen), 32. min.
2-3, Andreas Økland (Oskar Andreassen), 37. min.

Dagen etter gikk turen til Bodø for å forhåpentligvis levere en bedre prestasjon, og forhåpentligvis også ta de 3 poengene vi ikke fikk til å ta med oss hjem fra Bodø året før. Det så bare ikke sånn ut fra start, og allerede etter 5 minutter får Casper Øyvann sende Hulløy i ledelsen uten å ha møtt altfor mye motstand på veien. Resten av omgangen sliter vi med å skape det helt store, og selv om det blir noen halvsjanser begge veier er det ingenting som tyder på at det er en snuoperasjon i emning.

I andre omgang er det nok en gang Hulløy som kommer best i gang, og etter drøye 4 minutter sender Patrick Elvevold dem opp i en tomålsledelse. Petter Høvik innser da alvoret, og før minuttet er gått er reduseringen et faktum, og vi ser et lite sceneskifte som gjør at vi girer opp et hakk. Etter halvspilt omgang blir Erlend Vie sendt alene med keeper, noe som ender med en skikkelig nedsparking og rødt kort til sisteskansen. Vi får dermed muligheten til 4v3 i overtall i 2 minutter, og i siste sekund får en noe heldig Sindre Welo pirket ballen så vidt over streken via både keeper og en forsvarer. Vi fortsetter jakten på seiersmålet, og nok en gang er det gutta bak 2-1 som leverer varene, men i en annen rekkefølge. Denne gangen er det Høvik som slår innspark til skudd fra Andreassen, som Økland styrer inn på bakre. Vi får dermed prøve oss mot Hulløys overtallsspill i noen minutter, et overtallsspill vi har mildt sagt blandede erfaringer med. I siste spilleminutt blir det litt kaotisk i boksen, og det dømmes straffespark. Spillende trener Halvorsen gjør seg klar for å ta det, mens Helge Øie får sjansen til å bli dagens mann i Utleira-drakt. Øie går heldigvis for oss riktig vei, og får stoppet skuddet, og 20 sekunder senere kan vi slippe jubelen løs. Det ender dermed med 3 poeng til tross for en svak førsteomgang. I andre omgang er det rekken med pivot som jobber oss inn i kampen. De utfordrer en mot en, søker pivot og får dødballer. Dødballene settes opp på en god måte og fører både til reduseringsmålet og det som viser seg å bli vinnermålet. 

Fire poeng fra de to tøffe kampene nordpå er like mye som i fjor, og vi er dermed godt i rute på toppen av tabellen, med byrival Freidig luskende like bak. Nå venter ei full treningsuke før vi tar imot Fredrikshald og Sandefjord i Utleirahallen. Vi kommer selvfølgelig med mer før den tid.
Brutalt møte med Champions League

Postet av Futsal herrer den 28. Nov 2020

0-11 mot nederlandske Hovocubo.

Foto: Lars Rune Skaug


Det tok litt tid før vi orket skrive en omfattende sak. Arrangementskomiteen (som tilfeldigvis også er en perfekt union med medieavdelingen) var tom for mental strøm allerede da dommeren blåste i gang oppgjøret, og resultatet ga ikke akkurat den ekstra energien som krevdes for å sette seg ned å skrive med en gang. Kampen har vel uansett de fleste som er interessert sett med egne øyne, så får vi heller nøye oss med å skrive litt om arrangementet, og hva vi kan lære av et slikt resultat.


Da vi vant serien i februar var det ingen av oss tenkte at denne sesongen skulle bli noe helt annet enn det vanlige. Vi skulle spille Nordisk mesterskap i Utleirahallen tidlig i august, og forberede oss til gruppespill mot lagene rangert 25-55 et eller annet sted hvor kommunismen tidligere hadde fotfeste i månedsskiftet august-september. Vi skjønte i løpet av kort tid at det ble vanskelig med nordisk, og ikke lenge etter kom den første utsettelsen av UEFA Futsal Champions League. Neste tidspunkt var i midten av oktober, og det var ennå ikke snakk om endring av format. Så gikk det ytterligere noen uker, og det kom beskjed om at UEFA ville gå over til enkle utslagsrunder med lagene rangert 10-55 i første runde. Lagene som ikke ønsket å arrangere ble bedt om å gi beskjed, og siden vi tenkte det var mye styr å reise, valgte vi å forholde oss tause i håp om hjemmekamp. Det viste seg senere at det var litt styr å arrangere også, men det kommer vi tilbake til.


Vi ble altså trukket mot nederlandske Hovocubo, rangert som nummer 23, og dermed i utgangspunktet direktekvalifisert til hovedrunden. Trekningen var sånn ca. midt på treet av de motstanderne vi realistisk sett kunne få, med både betydelig bedre og betydelig svakere motstand i utfallsrommet. Etter å ha sett litt på video konkluderte vi med at motstanderen for all del ville være soleklar favoritt, men at det ikke var umulig på en god dag. Det var likevel langt igjen til dommeren kunne blåse i gang oppgjøret.


Vi blir raskt enige om kampdato med motstanderen, og startet forberedelsene ved å ta kontakt med storebror Rosenborg for å spille på deres erfaringer med å arrangere europacup i pandemitid. Arrangementssjef Skjæran stilte seg til disposisjon, og vi fikk gode tips til hva som var viktig og måtte på plass så raskt som mulig, og hva som kunne vente. Det han ikke kunne hjelpe oss med var godkjenning av hall, så der fikk vi vår første krise da NFF etter ei ukes tid med stillhet kunne fortelle oss at de ville ha utført lysmåling av et selskap fra Oslo, og innhente signaturer fra byggherre, politi og brannnvesen i løpet av par dager. Det gikk ikke helt, men hallen ble likevel godkjent under tvil.


Vi opprettholdt kontakten med motstander, men etter å ha forklart litt om de norske tiltakene for å demme opp mot koronaviruset ble stemningen raskt dårligere fra den kanten. Da de fikk vite at en positiv test fra en av delegasjonens deltakere potensielt kunne sende hele gjengen i karantene på egen regning i 10 dager hadde de plutselig ikke så veldig lyst til å komme på besøk likevel. Dette førte til diskusjoner med Hovocubo, UEFA og NFF som involverte parter, og vi fikk ikke vite så veldig mye fra noen av dem før NFF mente det ville være en god idé at vi trakk oss. Vi var enige i at det kanskje var en god idé, men siden vi ikke hadde yst til å finne ut hva UEFA hadde av sanksjonsmuligheter, og NFF ikke ville stå ansvarlig for å trekke oss, valgte vi å takke høflig nei til det forslaget.


Hovocubo fant etter hvert også ut at de ikke kom til å gå videre uten å møte opp, og lørdag, sju dager før kamp fikk vi endelig bekreftelsen på at de hadde bestemt seg for å reise. Vi måtte da sette inn sluttstøtet i forberedelsene, og det ble litt av ei uke. Et par-tre kråkfotforsøk fra NFF ble parert på elegant vis, mens kommuneoverlegene Røsstad og Vonen i henholdsvis Trondheim og Stjørdal kommer ut som helter i historien om amatørlaget som skulle få 23 nederlendere inn i landet midt i en pandemi. På torsdag kom siste kråkfotforsøk, denne gang fra myndighetene. En endring av covid 19-lovens §6f, som krevde at vi måtte ha skriftlig godkjenning fra kommunen til arrangementet, ordnet Røsstad og Trondheim kommune på et par timer. Det ble også krevd at vi måtte koronateste samtlige som skulle bidra på arrangementet, men dette fikk kun konsekvenser for en ballgutt som ikke rakk å teste seg på kort varsel, og dermed ble kastet ut av arrangementsstaben uten forståelig grunn. 


Det nest siste som kunne felle oss var koronatestene. Mens vi testet våre spillere, støtteapparat og arrangementsstab på torsdag, skulle nederlenderne testes tirsdag i hjemlandet og torsdag ved ankomst Norge. Mens en positiv test for en av de 23 nederlenderne på en av testene ville avlyse kampen, ville det samme skjedd om en av våre 17 nærkontakter (spillere, trener og lagleder) testet positivt. I løpet av fredag tikket de negative testene inn, og da var det lite som kunne stoppe oss, bortsett fra delegaten da, selvfølgelig.


Ved alle kamper i UEFA-regi utnevnes nemlig en delegat fra UEFA; som skal se til at arrangementet blir arrangert etter retningslinjene. Disse er enormt omfattende i utgangspunktet, og har ikke blitt mindre omfattende som følge av pandemien, som UEFA er ekstremt nøye på å håndtere på en sikker måte. Delegaten skal se til at sponsorene på draktene ikke er større enn de tillatte 200 cm2, at garderobene ikke har mindre enn 2,25 kubikkmeter plass per spiller, og at dopingkontrollrommets kjøleskap har de nødvendige leskedrikker for å fremkalle urin på mest mulig effektivt vis. Skrekkhistoriene om delegatene er mange, og humorløse petimetere uten noen som helst pragmatisk sans virker å være regelen heller enn unntaket. Vi ble derfor litt nervøse da den tilsynelatende joviale Massimo Nanni fra San Marino ble erstattet av den noe mer formelle Sean Dipple fra England tidlig i uka. Heldigvis ble det bare med påminnelsen om at fordommer ofte ikke stemmer. Sean Dipple var riktig nok en formell type per epost, men fra første sekund i hallen slo det oss at han ikke kom til å være urimelig, og skuldrene kunne senkes med en halvmeter. En meget høflig, rolig og pragmatisk engelskmann møtte nemlig opp i hallen, og våre siste bekymringer ble borte. Vi fikk selvfølgelig noen påpekninger på ting som vi kunne løst på en bedre måte, men samtlige innvendinger var fullt forståelige på relevante punkter, og ble utbedret med et smil.


Kampmøtet kvelden før ble dermed en dans på roser, og endte med ros til arrangøren fra både delegat og motstander for en god jobb så langt. Da var det bare kampen igjen....


Utleira - Hovocubo 0-11 (0-5)


Det ble aldri spennende i selve kampen mot nederlandske Hovocubo. De tok ledelsen før minuttet var spilt, doblet før 5 minutter var spilt, og til pause sto det hele 0-5. I andre omgang scoret de 3 mål de første to minuttene, og til slutt var spørsmålet bare hvor stor seieren skulle bli. Vi fikk oss med andre ord en skikkelig leksjon i hvor nivået ligger i midtsjiktet av europeisk klubbfutsal, og at det som er godt nok til å vinne Eliteserien ikke er i nærheten av godt nok internasjonalt. Så får vi jobbe hardt videre for å være bedre forberedt om vi får muligheten igjen! Det bør med andre ord ikke være vanskelig å motivere seg til helgens møter mot Sjarmtrollan og Hulløy.


Linker til pressedekning fra kampen:


Nidaros: Utleira knust i Champions League

Adressa:-Nå tror jeg flere skjønner hvorfor jeg er litt streng

Nardoposten: -Ingen god opplevelse


Bilder:

Facebook: Fotolars var tilstede


Takk for hjelpen:

 • Bjørn Skjæran i RBK som har gitt av sin tid og svart på utallige spørsmål per telefon og epost når vi har lurt på noe, og ikke på et eneste tidspunkt gitt uttrykk for at det passer dårlig, selv om det er tidlig på morgenen eller sent på kvelden.
 • Pål Wahl, Vidar Magne og Geir Kojen i Utleira IL som bisto med enormt mye både i planleggingen og gjennomføringen av arrangementet. Uten dere hadde arrangementet også gått alvorlig til skogen.
 • Ole Mo for hjelp med rigging dagen før, og som trafikkvakt utenfor hallen på kampdag.. P.S: Internettkabelen din ligger i kiosken.
 • Spillerne utenfor kamptroppen, som skjulte eventuell skuffelse på en meget god måte, og møtte opp med en helproff innstilling for å hjelpe til med arrangementet.
 • Elin Mølnås som stilte som faglig alibi i inngangsdøra, og sørget for at temperaturmåling og hygienetiltak ble overholdt.
 • Vebjørn Skjærvold, som var villig til å være speaker både før og etter at han innså at alt måtte foregå på engelsk.
 • PCM Security som stilte med ambulanse når alle andre vi visste om takket nei.
 • Stian Rønningen og Heimdal Turbuss som stilte med suveren service og gode priser for å frakte motstander knirkefritt frem og tilbake.
 • Kommuneoverlegene Røsstad og Vonen, som tok seg tid til å hjelpe oss på kort varsel til tross for at det foregår noe langt viktigere sett fra et samfunnsperspektiv
 • Fotolars (Lars Rune Skaug), som stilte opp for å forevige det vi trodde skulle bli en minnerik kamp.
 • Christoffer Weeke, som stilte som tolk og hjelpesjåfør for våre nederlandske venner!
 • Stjørdals-Blink, som lånte ut massasjebenk på kort varsel da det viste seg at motstander hadde krav på det på hotellet.
 • Scandic Hell, som både ga oss et godt tilbud til motstanderne, men også måtte forsvare norske karanteneregler da motstanderens styreleder innså at reglene faktisk var så strenge som vi hadde opplyst om på forhånd. 
 • Laglege Jan Egil Romestrand, som nok ikke innså hvor mye jobb det kom til å medføre å være laglege i forbindelse med arrangementet. (Det gjorde ikke vi heller, og hvis vi hadde gjort det, hadde vi skjemtes enda mer da vi spurte.)
 • Lars Stensby i NFF som har fungert som optimist og støttespiller gjennom hele prosessen, og har beroliget oss hver gang vi har vært bekymret.
 • Nidaros, ved primus motor Emil Tanem, for en fremragende videoproduksjon. Bare så synd vi som var der ikke har kjempelyst til å se kampen så mange flere ganger...

Uten alle dere hadde ikke dette vært mulig. Arrangementsmessig har vi fått oss en enorm erfaring. Så får vi bare håpe at vi klarer snu den sportslige fadesen til noe positivt også. 
Før Utleira - Hovocubo

Postet av Futsal herrer den 28. Nov 2020

Bare timer igjen til Champions League i Utleirahallen!

Etter en berg- og dalbane i de siste ukene hvor forventningene til om det faktisk skulle bli kamp har endret seg flere ganger, tror vi ikke lenger det finnes flere skjær i sjøen. Gårsdagens delegatmøte, hvor UEFAs delegat skulle godkjenne arrangementet mht. sikkerhet, anlegg, smittevern, spillere, drakter etc. gikk strålende, og samtlige involverte på feltet har fått negative svar på de siste covid-testene. 

Kai Bardal har hatt en ekstra tøff jobb denne helga med å ta ut dagens tropp, siden flere spillere som har bidratt med veldig mye måtte utelates fra den 14 mann store kamptroppen. De heldige som fikk være med er:

Enlid, Øie; Økland, Killingberg, Ravlo, Stølan, Høvik, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Andreassen, Welo, Johansen

Kampen som virkelig kunne sprengt kapasiteten i Utleirahallen, må av forståelige grunner avvikles uten våre kjære tilskuere og støttespillere på tribunen. Vi kopierer suksessen mange fotballag har hatt denne sesongen med å prøve oss med sofabillett til de som har lyst til å støtte opp om et futsallag som har kommet til Champions League, men fortsatt betaler treningsavgift. Alle som kjøper billett til 50 kroner (eller mer), er med i trekning av Utleira-effekter (skjerf, flagg og drakt).

De som vil se kampen henvises til vår samarbeidspartner Nidaros, som er på plass med 7 mann for å produsere en førsteklasses stream i anledning vårt store øyeblikk.Kampen kan du se ved å trykke på følgende link:

https://www.direktesport.no/event/f0287aa9-6e54-4517-bb52-217aff18114a?publication=www.nidaros.no

5-2-seier i byderbyet!

Postet av Futsal herrer den 22. Nov 2020

Vi tok vår åttende strake seier mot byrivalen!

Foto: Fotolars (www.fotolars.com)

Utleira - Freidig 5-2 (2-0)

Mål
1-0, Jonas Wiseth (Christopher Moen), 13. min

2-0, Magnus Johansen, 20. min
3-0, Oskar Andreassen, 26. min
4-0, Simon Karl Johansson (Christopher Moen), 27. min
4-1, Freidig, 32. min.
5-1, Sindre Welo (Petter Høvik), 37. min)
5-2, Freidig, 38. min.

Gule kort
Ravlo (Utleira).

Om kampen

Det var tid for årets andre seriekamp, og motstander denne gangen var byrival Freidig. Siden vi spilte uavgjort mot dem i vårt første møte i debutsesongen i 2015/16 har vi vunnet de sju siste oppgjørene, men med ett unntak har det stort sett vært tøffe og jevne oppgjør vi har vunnet med et mål eller to.

Som forventet tar vi initiativet i kampen fra start, og selv om det ikke blir veldig store sjanser ut av det, føles det som vi får kampen inn i det sporet vi ønsker, med mulighet til å kontrollere ballen og bygge opp gode angrep. Vi sliter imidlertid lenge med å få hull på byllen, og til slutt må det et stykke magi til for å ta ledelsen. Jonas Wiseth mottar ballen ute til høyre, drar seg inn i banen og limer ballen i lengste kryss med venstrefoten. Vi har dermed fått ledelsen vi ville ha, og Freidig må dermed ta større sjanser for å jakte utligning. I en ikke spesielt stygg omgang klarer vi likevel å lage 5 frispark, og vi måtte derfor være litt forsiktige på slutten for å ikke lage 10-meter i mot. Det hindrer ikke Magnus Johansen fra å stoppe en Freidig-spiller på vei fremover, og han går like godt selv mot keeper og sender oss opp i 2-0 like før pause.

I andre omgang fortsetter vi å kontrollere kampen, men som i første omgang lar målene vente litt på seg. En av årets nyervervelser tar til slutt ansvar, og etter en fin tunnel på keeper kan Oskar Andreassen juble for sitt første mål i Utleira-trøya. Like etter øker vi til 4-0, etter at en årvåken Christopher Moen straffer sovende Freidig-spillere med et kjapt innspark til en umarkert Simon Johansson på bakre stolpe. Freidig reduserer til 4-1 etter rundt halvspilt omgang etter et flott volleyskudd, og tar etter hvert ut keeper i angrep. Det gir ingen effekt fra start, og isteden er det Sindre Welo som øker til 5-1 etter å ha vendt på femøringen foran mål. På slutten får Freidig et mål i overtallet sitt, men spennende blir det aldri, og vi kan ta med oss 3 poeng og en god følelse inn mot kampen mot Hovocubo i Champions League førstkommende helg.

Videohøydepunkter
Pressemelding: UEFA Futsal Champions League

Postet av Futsal herrer den 18. Nov 2020

Vi stiller i Champions League.

Etter mye frem og tilbake ser det ut til at det kan gå mot hjemmekamp i UEFA Futsal Champions League likevel.

Vi ble mandag kontaktet av NFF som ønsket at vi skulle trekke laget fra årets utgave av UEFA Futsal Champions League. Vi kommuniserte at vi kunne støtte beslutningen, dersom det fremgikk klart overfor UEFA og omverdenen at dette var etter instruks fra NFF, og ikke etter eget ønske. Etter en litt rotete prosess, der vi selv bidro betydelig til forvirringen, kom det imidlertid frem at NFF ikke kom til å beordre oss til å trekke laget, og at vi selv måtte trekke laget fra turneringen. Dette valget ønsker vi ikke å stå ansvarlige for selv, med de for oss ukjente økonomiske konsekvenser det kan få opp mot motstander og UEFA.

Utleira futsal har etter samtaler med kommuneoverlegen fått bekreftet at arrangementet kan avholdes innenfor gjeldende regler. 

Motstander Hovocubo vil iht. UEFA-protokollen testes dagen før avreise i Nederland, testes ved ankomst flyplass, og ellers holdes skjermet i egen etasje på hotellet under hele oppholdet. Hvis samtlige tester negativt ved ankomst kan laget forlate hotellet for trening fredag og kamp lørdag, før de etter planen forlater landet søndag. Ved positiv test hos et av medlemmene i delegasjonen vil kampen avlyses, de(n) smittede vil holdes i isolasjon, mens de øvrige havner i nærkontaktkarantene, og en eventuell hjemreise før 10 dager er gått må avklares med kommuneoverlegen. 

Vår intensjon er derfor at kampen gjennomføres som planlagt lørdag 28. november kl. 16. Det er nå opp til motstander om den er villig til å ta den særnorske risikoen mtp. eventuell isolasjon og karantene ved eventuell positiv test ved ankomst.
Seier i serieåpningen

Postet av Futsal herrer den 15. Nov 2020

6-3 over Vesterålen i årets første kamp!

Utleira - Vesterålen 6-3 (4-3)

Mål
0-1, Thomas Aloyseous, 1. min
0-2, Ingar Nicolaysen, 4. min
1-2, Selvmål (Petter Høvik), 4. min
2-2, Simon Johansson (Jonas Wiseth), 9. min
2-3, Selvmål, 11. min
3-3, Sindre Welo (Petter Høvik), 15, min
4-3, Petter Høvik (Morten Ravlo), 17. min
5-3, Jonas Wiseth (Oskar Stølan), 26. min
6-3, Simon Johansson (Christopher Moen), 28. min

Gule kort
Ravlo, Moen, Enlid, Schjølberg (Utleira). Nicolaysen (Vesterålen).

Om kampen

Med 258 dager siden forrige kamp, og uten treningskamper i oppkjøringen var det en litt uvant inngang til kamp, men vi fikk trøste oss med at dette var situasjonen også for motstander Vesterålen.
Motstanderen så ikke nevneverdig preget ut av det, og etter 11 sekunder tok de ledelsen med en styring fra hjørnespark av Thomas Aloyseous. Som ventet var det vi som hadde grep om kampen fra start, men etter 4 minutter fikk Vesterålen sin andre mulighet, og med en elegant styring økte Nicolaysen til 0-2. Bardal tok umiddelbart timeout, og selv om det kanskje var litt tilfeldig ga det umiddelbart resultater da Petter Høvik sendte ballen via en Vesterålen-spiller i mål til 1-2 sekunder senere. Mot midten av omgangen får vi et fint spillemål etter at Wiseth og Johansson kombinerer fint, og sistnevnte kan sette ballen i mål med en klassisk Johansson-avslutning. Så er det vår tur til å styre ballen i eget mål til 2-3, men så er det også slutt på tullet. Først utligner Welo med et prosjektil fra 12 meter, før Petter Høvik styrer et skudd fra Ravlo i mål etter dødball. Følelsen vi kunne ta med oss i garderoben til pause var noe sånn: "Hvis vi leder etter en sånn omgang bør det gå an å vinne."

Andre omgang blir betydelig mindre oppjaga og kaotisk, og det blir egentlig aldri spesielt spennende. Først øker Wiseth til 5-3 etter flott forarbeid av Oskar Stølan, før Johansson setter sitt andre etter retur fra keeper på et skudd fra Christopher Moen. Vesterålen tar ut keeper på tampen, men det blir aldri veldig farlig, og vi kan ta med oss 3 poeng fra serieåpningen. Neste helg venter Freidig i Utleirahallen, og der tror vi absolutt at vi må opp et hakk om vi skal få med oss alle tre poengene. Da hjelper det godt å ha fått et godt resultat i serieåpningen før ei god treningsuke.

P.S.1: Even Rogstad Kvalvær fikk i løpet av kvelden konstatert brudd i underarmen etter å ha landet forkjært i løpet av førsteomgangen. Opereres over helga.
P.S.2:  Vi beklager problemer med sendinga fra hall. Streamen til TV Risvollan ble testa og funnet i orden fredag, men de fikk det ikke til før kampstart lørdag, og vi måtte derfor streame med telefonen i første omgang. Vi gjør nødvendige tiltak for å unngå at noe lignende skjer neste helg.

Videohøydepunkter
Før årets første kamp

Postet av Futsal herrer den 14. Nov 2020

Sesongstart klokken 16 mot Vesterålen!

258 dager etter at vi møtte OSI i siste serierunde er det endelig tid for kamp igjen, og dagens motstander er Vesterålen, som vi også møtte i fjorårets serieåpning i Utleirahallen. Den gangen endte det med komfortable 7-2 i vår favør, etter mål av Welo (2), Moen, Stølan, Johansson, Vie og Kvalvær. 

Kai Bardal har for tiden en stor og bred tropp å velge fra, og de 14 utvalgte til serieåpningen er:

Enlid, Øie; Økland, Ravlo, Stølan, Høvik, Moen, Wiseth, Johansson, Kvalvær, Holmen, Andreassen, Welo, Johansen.

Motstander Vesterålen kommer ifølge Vesterålen online med følgende tropp:

Haslevang, Nicolaysen, Laugsand, Jørgensen, Aloyseous, Meløe, Stoltz og Henriksen.

Vi forventer som vanlig tøff kamp fra Vesterålen, som de siste 3 sesongene har endt som nummer 3, 2 og 4 på tabellen. Historisk statistikk viser 4 seire til oss, hvorav 2-1-0 på hjemmebane, mens vi har 2-0-1 på bortebane.

Kampen ser du på TV Risvollan, enten på www.tvrisvollan.no eller på TV (vises i alle fall på lineær-TV for Telenor-kunder i Trøndelag, og antageligvis for andre leverandører også). Vi legger ut direktelink før kampstart.

TILSKUERE

Det blir ikke åpent for ordinære tilskuere til årets kamper i Eltieserien i futsal. De få plassene vi har på tribunen er delt ut til media, sponsorer og spesielt inviterte, og vi har dermed full gjesteliste.
Futsal: Eliteserietroppen er klar.

Postet av Futsal herrer den 11. Nov 2020

Troppen er spikret før sesongstart etter et par signeringer.

Sistemann inn før årets sesong er Petter Høvik (bildet), som tar fatt på sin andre periode i Utleira-trøya etter å ha spilt for oss i debutsesongen i Eliteserien i 2017/18. Petter er en ekte trondheimsgutt fra Byåsen, og var med Kai Bardal og de andre gjennom suksessperioden til Vegakameratene. Petter bor i Oslo, men med tvungent hjemmekontor blir det såpass greit å være nok i Trondheim at han får trent nok til å forsvare en plass på laget. Den andre nysigneringen er Oskar Andreassen fra Vegakameratene, som vi tidligere har presentert.

På avgangsfronten kan vi melde om at Morten Berre har flyttet til Oslo før årets sesong, men begge parter holder døren åpen for at han kan bidra til Champions League ved behov. Han har imidlertid ikke like lett for å komme seg hit på ukedagene, og blir nok dessverre ikke å se utenom eventuelt i Champions League.

Av andre fravær er det først og fremst Andreas Fossli som må nevnes, som antageligvis ikke blir å se i løpet av sesongen etter beinbruddet i slutten av oktober. Vi har også noen småskader, men per nå er ingen fullstendig uaktuelle til sesongens første kamper.

Det betyr at spillerne som er mer eller mindre klare for årets sesong er:

Keepere

Sondre Enlid
Helge Øie
Even Tokerud

Utespillere

Andreas Økland
Lars Erling Killingberg
Morten Ravlo
Oskar Stølan
Petter Høvik
Christopher Moen
Jonas Wiseth
Simon Johansson
Erlend Vie
Even Rogstad Kvalvær
Oskar Andreassen
Rune Holmen
Sindre Welo
Magnus Johansen
Gaute Gamnes
Erlend Henriksen
Jan Magnus Weeke

Støtteapparat

Støtteapparatet har siden fjorårets sesong blitt forsterket med Morten Grønning Haugseth, som går inn som keepertrener. Morten har først og fremst keepertrenererfaring fra fotballen, fra flere klubb- og kretslag, og mens futsalkeeperkompetansen gradvis bygges opp er det uansett veldig nyttig for keepergruppa å ha en ekstra øremerket ressurs til å bidra i aktiviteter, før han på litt sikt er klar for å ta over hele opplegget på egen hånd.

Kai Bardal og Anders Stenberg fortsetter heldigvis som trenere, mens Tore Schjølberg og Torgeir Kråkenes tar seg av det administrative. Vi er også så heldige at den tilknyttede legen, Jan Egil Romestrand, har flyttet til byen og kan følge oss tettere, og at spillende fysioterapeut Erlend Henriksen bidrar med sin kompetanse ved å gi råd og behandling til spillere som trenger det i forbindelse med trening. 
Sesongstart for Eliteserie futsal!?

Postet av Futsal herrer den 8. Nov 2020

Etter lang ventetid er det etter planen duket for seriestart kommende helg, hjemme i Utleirahallen.

Mye har skjedd siden vi jublet for seriegull i Utleirahallen i månedsskiftet februar/mars, og ingenting har vel blitt som noen hadde trodd. Nordisk ble avlyst, og CL ble utsatt, og vi får dermed seriestart før vi spiller første runde av CL, med de fordelene og ulempene det medfører.

Mens administrasjonen har vært tungt fokusert på Champions League, har trenere og spillere i mye større grad fokusert på de tre seriekampene som skal spilles først:

Lørdag 14.11 kl. 16: Utleira - Vesterålen
Søndag 15.11 kl. 12: Utleira - KFUM

Lørdag 21.11 kl. 19: Utleira - Freidig

Usikkerheten er stor foran årets sesong, men enn så lenge har vi ikke fått noen signaler om at det ikke er aktuelt å starte sesongen. Det som er klart er at alle kamper spilles bak lukkede dører, som gjør at ingen andre enn spillere og støtteapparat slipper inn i hallen. 

Det er selvfølgelig beklagelig, men vi skal sørge for at alle kamper i Utleirahallen streames, enten av Nidaros, Nardoposten eller oss selv (på Facebook). Vi vil fortløpende informere om planene på Facebook og Twitter, så det er bare å ha is i magen om du ikke finner link.

Utover uka kommer vi med litt mer info om årets tropp, årets sponsorer og annen informasjon som kan interessere. Følg med!
Futsal Champions League: Hovocubo motstander i første runde

Postet av Futsal herrer den 27. Okt 2020

Det blir nederlandsk motstand i vår aller første kamp i UEFA Futsal Champions League. 

Før trekningen var det ikke veldig stor usikkerhet med tanke på utfall, i og med at det fra før var klart at kampen skulle spilles hjemme, og at vi kom til å møte den nederlandske eller engelske mesteren. Etter at Utleira ble plukket opp fra bollen først, var Hovocubo fra Nederland neste lag opp fra bollen, og vi skal altså møtes til dyst i Utleirahallen en gang mellom 24. og 29. november.

Koronasituasjonen gjør selvfølgelig at det er noen forbehold, men vi håper og tror det lar seg gjøre å få de nederlandske mesterne til Trondheim, og at kampen kan spilles i henhold til planen.

Motstander Hovocubo vant den nederlandske serien i 2017/18, 2018/19, og ledet med god margin og ble kåret som mester da serien ble avbrutt i mars 2020. I UEFA Futsal Champions League ble det stopp i første gruppespill i 2018/19 etter andreplass i gruppa, mens de gikk videre fra første gruppespill før det ble for tøft i viderespillet i 2019/20. 
  

Trener Kai Bardal har følgende kommentar til dagens trekning:

Vi møter et sterkt lag fra en nasjon med lange futsaltradisjoner. De har mange gode individuelle spillere, som er sterke i duellene og kan skape noe selv. De vant sin kvalifiseringsgruppe enkelt i fjor, men fikk det nokså tøft i gruppespillet. De er godt i gang med sitt hjemlige seriespill og har vunnet alle kampene. Det er et hakk opp i nivå fra hjemlig seriespill, men det blir en fin utfordring for oss. Vi har ikke tapt i Utleirahallen på snart 3 år.

Vi har fått tilsendt informasjon fra UEFA.com, der det bekreftes at kampen skal spilles uten publikum, men vi har allerede avklart at Nidaros kommer til å streame kampen, slik at det blir mulighet for å bivåne det historiske øyeblikket i Utleiras historie. Vi kommer tilbake med mer info når det blir avklart dato og andre detaljer om oppgjøret.
Velkommen til gullfest!

Postet av Futsal herrer den 28. Feb 2020

Alt er klappet og klart til gullfest i Utleirahallen!

Med to serierunder igjen er vi allerede mestere, og etter kveldens kamp mot Sandefjord får vi utdelt medaljer og pokal av selveste Forbundspresidenten, Terje Svendsen. 

Ingen av helgas kamper har noen betydning for noen av de involverte lagenes tabellplassering ettersom Sandefjord berget plassen og sendte OSI ned da de to lagene møttes onsdag, men det er likevel ikke grunn til å tvile på lagenes ønske om å vinne. Vi jakter for egen del Vegakameratenes poengrekord på 49 poeng, som vi kan ta med minst 4 poeng i helga, mens både Sandefjord og OSI nok har lyst til å bli de første som tar alle tre poengene mot oss i år.

Sandefjord stiller i alle fall med en slagkraftig tropp til fredagens oppgjør, bestående av:

Andreas Ajer, Asgeir Storrusten, Niklas Espegren, Sindre Svadberg, Marius Anthonisen, Håkon Eikland, Marius Grønnbakk, Benjamin Vallestad og Lasse Bransdal. 

For vår egen del stiller vi med fullt mannskap, og følgende 14 har fått plass i troppen:

Enlid, Øie; Killingberg, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Berre, Welo, Johansen. 

Kampstart i Utleirahallen kl. 20:00. Inngang: 50,- for voksne, gratis for barn u/16.
Gull i eliteserien!

Postet av Futsal herrer den 24. Feb 2020

Med Hulløys seier over Sjarmtrollan er vi sikret gullet før de to siste kampene!

Sjarmtrollan var i utgangspunktet klare favoritter i Bodø, men som andre har opplevd tidligere i sesongen er det skummelt å lede 1-0 mot slutten i Stordalshallen i Bodø. Hulløy snudde kampen med to kjappe mål, og dermed ble gullet teoretisk sikret uten at vi spilte selv.

Etter 3. plassen i fjor fikk vi tilbake Erlend Vie etter en sesong for Sandefjord, Sindre Welo meldte overgang fra Freidig og Andreas Fossli var tilbake etter å ha mistet hele fjorårssesongen med skade. Deltagelse i Nordic Futsal Championship i Ørebro i august gjorde at vi klarte å opprettholde treningsaktivitet jevnt over fra sesongslutt til august, og vi så i det hele tatt mye mer robuste ut. Følelsen vi hadde var at «i år er det opp til oss selv».

Det startet bra. Fjorårets sølvvinner, Vesterålen, ble slått 7-2 i første kamp, før vi et par dager senere valset over Ranheim og vant 9-0 i Utleirahallen. Helga etter hadde vi god kontroll mot Sjarmtrollan, og vant til slutt 3-1. Andreas Fossli ble skadd i siste treningskamp før sesongen, og da Johansson fikk skuldra ut av ledd mot Sjarmtrollan og Moen skulle på jobbreise fikk vi virkelig kjenne på nødvendigheten av en god og sterk tropp helga etter. Det ble tett og jevnt i begge lokaloppgjørene mot Freidig og Ranheim, men til slutt kunne vi juble for 3-2 og 5-4, hvor begge kampene ble avgjort i de siste 5 minuttene.

Siste helga før jul møtte vi sesongens overraskelseslag, Hulløy, som også sto med 5-0-0 på sine fem første kamper. Sindre Welo fikk virkelig vist hvorfor han var ønsket til Utleira, og med 5 mål ble han tungen på vektskålen i en kamp vi til slutt vant 6-3. På nyåret ventet nye bekymringer. Både Jonas Wiseth og Simon Johansson hadde samboere med termin i starten av januar, men med Ranheims velsignelse fikk inn Eirik Valla Dønnem til å bidra i noen kamper for å bøte på mangelen. Oslo-turen i første runde på nyåret ga oss 6 poeng etter en knapp seier (4-3) mot til da ubeseirede KFUM, før Fredrikshald ble slått 5-1 søndag.

Helga etter gikk turen til Bodø for returoppgjør mot Hulløy, og til tross for massiv dominans i banespillet klarte vi ikke omsette det til så store sjanser at vi ledet med mer enn 1-0 mot tampen. Casper Øyvanns utligning i siste minutt var bitter, og ga oss sesongens første (og hittil eneste) poengtap.

Neste helg var det tid for årets andre Oslo-tur, og denne gangen var det Sandefjord (5-2) og OSI (10-2) som fikk besøk, uten at det ble skikkelig spennende. Så ventet ei frihelg pga. landslagsaktivitet, før KFUM og Fredrikshald ventet i Utleirahallen. I disse kampene dominerte vi fullstendig, og det endte til slutt med 6-0 mot KFUM og 17-4 (!) mot Fredrikshald.

Det var nå tid for årets tøffeste helg: Borteturen med kamper mot Sjarmtrollan og Vesterålen er både sportslig og logistikkmessig krevende, men med samtlige spillere (med unntak av Valla Dønnem) tilgjengelig hadde vi i alle fall ingen ting å skylde på om det skulle gå galt. Det gjorde det heller ikke, og to meget sterke prestasjoner gjorde at vi vant 7-3 mot Sjarmtrollan og 3-2 mot Vesterålen.

Vår hittil siste kamp mot Freidig skulle også vise seg å bli en utfordring. Da vi på trening dagen før kamp registrerte at kun 2 av de 10 utespillerne som var med nordover helga før var friske og tilgjengelige innså vi at nok en gang måtte sette vår lit til noen av dem som ikke har spilt så mye – og nok en gang viste de seg tilliten verdig. Vi lå riktig nok under med 1-2, men snudde til 4-2 i andre omgang uten at det ble skikkelig spennende på slutten.

Kampene kommende helg påvirker derfor ikke plasseringen vår, men vi finner god motivasjon i å ikke tape før vi får pokalen, og i at vi kan slå poengrekorden til Vegakameratene (49 poeng etter 16-1-1). Vi står nå med 46 poeng, og 4 poeng holder for å sikre også denne.

Som seriemester venter nå UEFA Futsal Champions League i august, to uker etter at vi skal arrangere Nordic Futsal Championship på hjemmebane i Utleirahallen. Årets gull er absolutt en milepæl, og en nødvendig forutsetning for å få prøve oss i Europa, men det var på mange måter også bare et delmål. Vi får nå muligheten til å vise at vi er i stand til å drive med futsal hele året, slik at vi får trent godt og er klare til å spille våre viktigste kamper allerede i august.

Til slutt vil vi takke alle som har bidratt til å gjøre dette mulig. Spillerne, både de som har vært på alt og spilt hver eneste kamp, og de som har trent og trent uten å spille så mye for å være klare når de plutselig trengs. Vi må også takke dem som har stilt opp på trening når vi har trengt ekstra folk for å få god trening for de på laget. Pål og Ole og de andre i Utleira IL og Utleira fotball som legger godt til rette for at vi skal kunne lykkes. Alle i Utleira som er interesserte i det vi holder på med – alle dere som møter opp på treningskamp kl. 22 om kveldene, dere som har kjøpt sesongkort, dere som har møtt opp på kamp: Vit at spillerne synes det er stas når tribunen er full – det snakkes om i garderoben. Tusen takk til sponsorene. Dere gjør at spillerne ikke må betale alt sammen selv, men hjelper oss å holde treningsavgifta på et slikt nivå at vi ikke tror vi mister spillere på grunn av det. En spesiell takk til Haucon og Visiontech som støtter laget vårt direkte! En takk også til dere andre som har bidratt med et eller annet som gjør at det blir morsommere og eller enklere å holde på: Vi kan ikke begynne å nevne navn, det er så mange av dere, og vi er redde for å glemme noen.

Nå venter sesongens to siste kamper. Vi håper å få utdelt pokal og medaljer på fredag kveld etter hjemmekampen mot Sandefjord, men avventer endelig bekreftelse fra NFF. Det hadde betydd mye for oss om vi kunne fylt opp tribunen også denne gangen. Så venter siste kamp mot OSI søndag kl. 12:00, før forberedelsene mot neste sesong kan begynne. Det blir et spennende år for Utleira futsal.
Sterk helg i nord ga 6 nye poeng.

Postet av Futsal herrer den 17. Feb 2020

Årets desidert tøffeste helg endte med 6 poeng etter seier både mot Sjarmtrollan og Vesterålen.

Regjerende gull- og sølvvinner Sjarmtrollan og Vesterålen skulle besøkes fredag og lørdag, og vi reiste nordover med årets sterkeste tropp:

Enlid, Øie, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Welo og Berre. 

Sjarmtrollan - Utleira 3-7 (3-4)

1-0, Milos Vucenovic
1-1, Erlend Vie (Sindre Welo)
1-2, Oskar Stølan (Simon Johansson)
1-3, Oskar Stølan
2-3, Lars Henrik Andreassen
2-4, Simon Johansson (Jonas Wiseth)
3-4, Jonas Simonsen
3-5, Simon Johansson (Jonas Wiseth)
3-6, Selvmål (Jonas Wiseth)
3-7, Jonas Wiseth

Sjarmtrollan tar ledelsen tidlig etter en styring av toppscorer Vucenovic, men vi utligner raskt ved Erlend Vie som setter en retur etter skudd fra Sindre Welo. Oskar Stølan sender oss i ledelsen med 2-1 etter heroisk duellering av Simon Johansson, før Stølan straffer en svak Sjarmtrollan-klarering til 3-1 på flott vis. Andreassen reduserer til 3-2 etter en bakromspasning hvor vi ikke følger løp, før Wiseth serverer Johansson på bakre til 4-2. På slutten av omgangen reduserer Simonsen til 4-3 på et skudd Enlid vanligvis redder, og dette blir også pauseresultatet.

I andre omgang blir det betraktelig roligere ute på banen, og ikke så kaotisk som det til tider var i den første omgangen. Johansson øker til 5-3 alene med keeper etter 22 minutter, og etter det blir det ikke flere mål før Wiseth drar seg forbi Vucenovic ute på kanten og sender et innlegg foran mål som rotes over linje av en Sjarmtrollan-spiller. Overtallsspillet til Sjarmtrollan gir ingen mål imot, isteden er det Jonas Wiseth som sender en ball i tomt mål helt på tampen, som gjør at vi til slutt vinner 7-3.

Lørdag gikk turen videre til Sortland, hvor Vesterålen ventet oss i Sortlandshallen kl 21.

Vesterålen - Utleira 2-3 (0-1)

0-1, Sindre Welo (Christopher Moen)
0-2, Simon Johansson (Jonas Wiseth)
0-3, Selvmål (Jonas Wiseth)
1-3, Adrian Pedersen
2-3, Børge Henriksen

Vesterålen kom best i gang, og hadde både skudd i treverk og sjanser alene med Enlid i innledninga før vi gradvis tar over. Halvveis i omgangen tar vi ledelsen ved Welo på pasning fra Moen etter et frispark midt foran mål. Begge lag har flere store sjanser de siste ti minuttene, men resultatet står seg til pause.

I andre omgang kommer vi godt i gang, og Johansson øker til 2-0 etter to minutter, før en Vesterålen-spiller styrer et innlegg fra Jonas Wiseth i mål til 3-0 like etter. Etter dette kommer en amper periode med tøffe dueller og svak dømming (begge veier), som gjør at det blir bra med leven både på banen og på tribunen. Med 30:11 på klokka får Kvalvær sitt andre gule kort i en situasjon vi ikke helt skjønner hva han gjør galt i. Vesterålen får straffespark, og Adrian Pedersen reduserer til 3-1 med 10 minutter igjen. Vesterålen får nå blod på tann, og det blir flere ganger skummelt når de kaster langt enten i bakrom eller for stuss mot mål fra den lokale Jostein Flo på topp. 3-2 kommer med 5 minutter igjen ved Børge Henriksen, og det blir bra liv i hallen igjen. 

Det blir sjanser begge veier på tampen, men ingen flere mål, og vi kan juble for årets 14. seier, 43 poeng og 6 poeng klaring til Sjarmtrollan før sesongens 3 siste kamper. Den første av disse kommer allerede onsdag, når vi tar imot Freidig hjemme i Utleirahallen kl. 18. Vel møtt!
6 nye poeng på hjemmebane!

Postet av Futsal herrer den 10. Feb 2020

Det ble to komfortable seire ta vi tok imot KFUM og Fredrikshald i Utleirahallen i helga!

Utleira - KFUM 6-0 (3-0)

Mål: Wiseth (2), Moen, Vie, Stølan, Johansen

Lørdagens kamp var mot KFUM, som vi slo for aller første gang med 4-3 i KFUM-hallen i januar. Nå ventet returoppgjør, og sjansen til å slå KFUM på hjemmebane for aller første gang på 3 forsøk. Vi kom heldigvis godt i gang, og i de første minuttene har vi et treff i tverrligger før Wiseth sender oss i ledelsen etter 3 minutter. Vi kjører på videre, og etter et par stolpetreff går den endelig stang inn når Moen treffer godt på volley fra corner. Erlend Vie øker til 3-0 i samme spilleminutt, men etter det venter en svak periode hvor det jevner seg litt ut og vi ikke skaper like mye som de første 10 minuttene. På tampen av omgangen får vi oss et mål til, og det er Oskar Stølan som får æren av å sette pauseresultatet til 4-0. Andre omgang blir betraktelig tammere enn den første, og det ser ikke ut til at KFUM har spesielt stor tro på å snu kampen. Isteden er det Jonas Wiseth som setter inn 5-0, før Magnus Johansen blir sendt ut på banen for debuten. 20 sekunder senere er det første målet et faktum etter et skudd fra rundt 12 meter, og det blir også det siste målet. De siste 15 er det ikke mye av verken spenning eller tenning i Utleirahallen, og begge lag ser ut til å ta det med ro for å være klar til ny kamp dagen etter.

Utleira - Fredrikshald 17-4 (11-2)

Mål: Johansson (5), Moen (4) Welo (2), Stølan, Vie, Kvalvær, Wiseth, Killingberg og Økland. 

Fredrikshald kom til Trondheim fra 2-11 i Bodø mot Hulløy lørdag. Vi skjønner nok at det eneste som kan gjøre at det går galt her er massiv undervurdering og en halvhjertet innsats, og det er jo faktisk også Fredrikshald som tar ledelsen tidlig i kampen. Vi tar oss imidlertid raskt sammen, og i løpet av 6 minutter scorer vi 5 mål etter til tider meget lekkert spill, og det ser ut til å gå mot en grei seier. Fredrikshald får seg en redusering til 5-2 etter selvmål, men de neste minuttene renner det inn. 6 mål på 5 minutter sender oss til ledelse med 11-2. 

I andre omgang sender vi Wiseth (fått gult) og Kvalvær (spares etter skade) i dusjen, mens flere som ikke var utpå i første omgang får spille. Vi scorer 6 nye mål slik at det står 17-2, før vi først får et pent mål imot, og så en aldri så liten gavepakke fra dommerne til 17-4, som blir sluttresultatet.

Vi noterer oss for 6 poeng og 19 plussmål, og mye flott angrepsspill i Utleirahallen. Til helgen blir det nok atskillig tøffere, da går nemlig turen til nord for oppgjør mot Sjarmtrollan fredag og Vesterålen lørdag!

Ny hjemmehelg i Utleirahallen!

Postet av Futsal herrer den 7. Feb 2020

Det er duket for 12. og 13. serierunde i Eliteserien hjemme i Utleirahallen, hvor vi tar imot KFUM og Fredrikshald.

Landslagspausen er over, og vi starter rett på igjen med dobbeltkamp på hjemmebane mot middelshavsfarerne KFUM og Fredrikshald. De ligger nå plassert på hhv. 5. og 6. plass på tabellen med sine 23 og 13 poeng. 

KFUM startet sesongen meget sterkt, og var som eneste lag utenom oss ubeseirede frem til vi møttes i Oslo første helga i januar. Siden det har de tapt mot oss (3-4), Hulløy, Vesterålen og Sjarmtrollan, og vunnet mot Freidig og Ranheim. Fredrikshald tapte 1-5 mot oss samme helg som de tapte mot Hulløy, før de vant begge kampene i Trondheim, før to påfølgende tap på hjemmebane mot Vesterålen og Sjarmtrollan.

Begge lagene har vist gjennom sesongen at de har et høyt toppnivå, men at variasjonen i prestasjonene kan svinge mye fra helg til helg. 

For vår egen del har vi hatt både sykdom og slitne kropper i gruppa denne uka, men på dagens trening var alle unntatt Oskar Stølan (syk) klare til å være med. Kvalvær og Berre står over med karantene, og vår tropp blir dermed:

Enlid, Øie; Økland, Killingberg, Ravlo, (Stølan), Fossli, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Welo, Johansen, Holmen.

To av disse må ut søndag for å gjøre plass til Berre og Kvalvær.

Billetter (50,- for voksne, barn under 16 år gratis) kan kjøpes i døra. VI selger også fortsatt sesongkort (kr. 200,- for de 5 gjenværende kampene) hvis noen har lyst til å være med i trekninga av Circle K-koppen 2020.
Fortsatt tabelltopp!

Postet av Futsal herrer den 28. Jan 2020

Årets andre Oslo-tur ga også full pott, og fortsatt tabelltopp etter 11 av 18 kamper.

Turen gikk til Oslo for å møte Sandefjord og OSI i KFUM-hallen. De to motstanderne lå på de to siste plassene på tabellen, og mens det kanskje er som forventet av nyopprykkede OSI er det mer overraskende at medaljegrossistene og gullvinnerne fra 2017/18 kun sto med 5 poeng på sine 10 første kamper. Det var finurlig nok også de to eneste lagene i Eliteserien vi aldri har tatt 3 poeng mot. Sandefjord hadde vi 0-3-1 mot, mens hovedgrunnen til at vi ikke har tatt 3 poeng mot OSI tidligere var at vi ikke hadde møtt dem.

De nybakte fedrene, Johansson og Wiseth, ble igjen hjemme i Trondheim, men vi stilte likevel med et slagkraftig lag som skulle ha gode muligheter til å dra med seg 6 poeng hjemover. De 11 utvalgte var:

Enlid, Øie; Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

Sandefjord - Utleira 2-5 (1-2)

0-1, Even Kvalvær (Christopher Moen)
1-1, Lasse Bransdal
1-2, Morten Ravlo (Christopher Moen)
1-3, Erlend Vie
1-4, Erlend Vie (Morten Berre)
2-4, Lasse Bransdal
2-5, Sindre Welo

Kampen startet bra mot Sandefjord, og vi spilte oss til flere gode muligheter i åpningsminuttene. Målene lar vente på seg, men vi får til slutt hull på byllen etter en kanonade med 10 minutter på klokka. Den tredje returen fra strek ender i føttene på Kvalvær som sender oss i ledelsen med sitt 9. mål for sesongen.  Ledelsen varer ikke lenge - under minuttet senere er vi like langt etter at en pasning i bakrom settes kontant i lengste hjørne. Morten Ravlo følte nok delvis skyld for utligningen, men kort tid etter gjør han det godt igjen når han drar seg inn i banen og sender oss opp i ledelse 2-1 til pause med et skudd i korthjørnet. 

I andre omgang er det Erlend Vie som lar det gå ut over gamle lagkamerater. Først stjeler han ballen og setter 3-1 i langhjørnet, før han vippes i bakrom og lobber 4-1 elegant over en utrustende keeper. Sandefjord tar umiddelbart ut keeper, og får seg et mål på et skudd, men de får ikke flere mål, og i siste minutt får Welo ballen og kan sette den i tomt bur til 5-2-seier.

OSI - Utleira 2-10 (1-3)

0-1, Selvmål (Ravlo)
0-2, Even Kvalvær (Christopher Moen)
0-3, Selvmål
1-3, Karl Felix Bendiksen Krafft
1-4, Oskar Stølan (Christopher Moen)
2-4, Selvmål
2-5, Sindre Welo (Erlend Vie)
2-6, Christopher Moen (Oskar Stølan)
2-7, Erlend Vie (Sindre Welo)
2-8, Andreas Økland (Sindre Welo)
2-9, Erlend Vie (Sindre Welo)
2-10, Andreas Økland (Christopher Moen)

Dagen før hadde vi sett et OSI-lag som gikk fullstendig tomme og tapte 2-9 mot Hulløy, og utfordringen før kampen var å få spillerne til å skjønne at det OSI hadde en del gode spillere som var fullt kapable til å lage trøbbel for oss i alle fall i starten av kampen, og at det derfor var helt avgjørende å legge ned en god innsats fra start for å slippe å hente inn mål mot et lag som ledet og la seg bakpå. Vi har ballen klart mest fra start, men får ikke mål før en OSI-spiller styrer inn en corner fra Ravlo etter 5 minutter. Like etter øker vi til 2-0 ved Kvalvær etter frispark, før et forferdelig tilbakespill fra en OSI-spiller utmanøvrer egen keeper til 3-0.  OSI var først og fremst farlige på overganger, og til slutt må Morten Berre gå for tøft til for å stoppe en spiller på vei igjennom. Gult kort, og redusering til 3-1 på det påfølgende frisparket står seg til pause.

I andre omgang ser vi litt sløve ut fra start, men plutselig smeller det fra Oskar Stølan. Med et lekkert skudd fra 15 meter som keeper neppe ser mye av før ballen er på 5 meter øker han til 4-1, og alt ser veldig komfortabelt ut. Alt er imidlertid ikke fryd og gammen, og Even Kvalvær pådrar seg først et gult kort for et (forsåvidt forståelig, men likevel unødvendig) utbrudd i retning dommerne, før han sklir ned en motstander inne i eget felt et par minutter senere for sitt andre gule. Enlid redder (som vanlig) straffesparket, men OSI reduserer likevel til 4-2 i det påfølgende undertallet. Vi tar oss sammen, og forskjellen på de to lagene viser seg klart i de siste minuttene. Et mål hver av Christopher Moen og Sindre Welo, samt to hver fra Økland og Vie gjør at det til slutt blir riktig så komfortabelt og hyggelig for oss i oransje. 

Med det står vi med 10-1-0 og 31 poeng på våre første 11 kamper, som gir ledelse med 3 poeng på Sjarmtrollan som står med 9-1-1 på 11 og Hulløy som står med 8-2-1 på sine 11. Nå venter landslagspause før vi tar imot KFUM og Fredrikshald i Utleirahallen 8.-9. februar.

8 av 8 - to nye seire i helga!

Postet av Futsal herrer den 13. Jan 2020

Helga ga oss vår første seier noensinne mot KFUM, samt seier søndag mot Fredrikshald.


Foto: Thomas Brekke Sæteren(NFF)

Utleira reiste sørover lørdag med tilnærmet full tropp. Simon Johansson var igjen hjemme i Trondheim med en skulderskade, og de 12 som reiste var dermed:
Enlid, Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

KFUM - Utleira 3-4 (1-3)

1-0, Lars Røttingsnes
1-1, Sindre Welo (Oskar Stølan)
1-2, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-3, Erlend Vie (Eirik Valla Dønnem)
2-3, Mathias Fehn Unsvåg
3-3, Marius Andre Jacobsen
3-4, Sindre Welo (Even Rogstad Kvalvær)

Vi kom greit igang med høyt press, og spilte KFUM lave. Men KFUM er som vi vet gode og ballsikre, og var ikke ufarlige av den grunn. Vi fikk likevel de største sjansene i starten der både Wiseth og Kvalvær var nære, og Welo traff stolpen. Etter ca. 8 minutter mistet vi dessverre Moen med overtråkk, en skade som det skulle vise seg satte ham ut av spill resten av helga. Like etter var KFUM nære på en corner, før Røttingsnes var god og heldig da skuddet hans traff stolpen og ryggen til Enlid før ballen trillet i mål til 1-0. Det virket som det var en vekker vi trengte, og slo tilbake umiddelbart. Først tok Welo med seg ballen på venstresiden og fyrte løs fra ni meter, 1-1! Like etter slo Fossli en hard diagonalpasning mot bakre stolpe, der var Kvalvær og satte inn 1-2! Vi var ikke ferdige ennå, og bare minuttet etter det igjen var det Valla Dønnem som dro med seg hele KFUM mot venstre før han tverrvendte og spilte motsatt. Der kom Vie skliende og satte inn 1-3 pent ved bortre stolpe. Begge lag fikk noen sjanser mot slutten av omgangen, bla. en kjempestor for Berre på bakre stolpe. Også KFUM var nære ved Røttingsnes, men en god Enlid fikk avverget via stolpen og ut til corner.

I andre omgang kom KFUM naturlig nok høyere i banen, og skapte noen farlige sjanser, blant annet ble et godt skudd blokkert av egen spiller midt foran mål. Vår farligste sjanse i starten kom etter en kontring av Berre, Valla Dønnem og Vie, som endte med at sistnevnte skjøt like utenfor. Etter ca. 28 minutter lyktes KFUM med å redusere med et mål som må kunne kalles heldig. En KFUM-spiller sendte en hard ball mot eget mål. Den traff imidlertid Kvalvær i ansiktet, og spratt tilbake mot vårt mål. Det endte med en duell mellom Unsvåg og Vie, og det kunne se ut som begge nådde ballen, som dermed fikk en lei skru mot bakre stolpe og en utspilt Enlid. 2-3 altså, og ny spenning i kampen. I denne perioden slet vi med å skape de store sjansene, det ble med noen halvsjanser for Berre og Vie. Etter ca. 36 minutter kom KFUM til skudd, som Stølan fikk blokkert til corner. Her spratt ballen nok en gang KFUMs vei, etter at en berøring på første stolpe sendte ballen i bue over Enlid. Jacobsen var på rett sted til rett tid, og kunne enkelt sette 3-3 i åpent mål. Det så altså ut til å gå mot den tredje 3-3-kampen på rad borte mot KFUM, og den fjerde uavgjorte på fem møter. KFUM la seg lavt igjen, og etter 38 minutter fikk Kvalvær gå upresset inn på 12-13 meter. Skuddet var godt nok til at keeper måtte gi retur, og der var selvsagt toppscorer Welo først og satte inn 3-4. KFUM tok selvsagt ut keeper etter det, men klarte ikke å skape all verden. Det nærmeste var et skudd utenfor 13 sekunder før full tid. Vår første seier mot KFUM var dermed et faktum!

Fredrikshald - Utleira 1-5 (1-2)

1-0, Besian Kadri
1-1, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-2, Eirik Valla Dønnem (Sindre Welo)
1-3, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-4, Even Rogstad Kvalvær
1-5, Eirik Valla Dønnem (Erlend Vie)

Fra lørdagens tropp hadde Wiseth reist hjem til samboer og deres lille sønn. Moen var i troppen, men vi skjønte at vi ikke kunne risikere noe særlig med ham etter lørdagens overtråkk. Det skulle heller ikke bli nødvendig.
Vi styrte kampen fra start, men måtte nok engang vekkes av et baklengsmål. Fredrikshald tok ledelsen 1-0 etter åtte minutter, men bare et par minutter senere fikk Fossli gå upresset. Han spilte til Kvalvær, som heller ikke møtte noe press, og kunne dra til fra 11-12 meter. Skuddet smalt inn ved nærmeste stolpe til 1-1. Etter utligningen dominerte vi fullstendig, og kunne scoret flere. Både Vie, Berre, Stølan, Fossli og Kvalvær hadde muligheter, og den siste endte med en corner etter ca. 15 minutter. Welo slo den til Valla Dønnem, som hadde fintet bort sin oppasser og enkelt kunne sette inn 1-2 på bakre. Vi fortsatte å skape sjanser, og de siste to minuttene av omgangen var Fredrikshald sannsynligvis såpass slitne at de valgte å ta ut keeper for å prøve seg på overtallsspill. Det var likevel vi som skapte de (halv)sjansene som kom før pause.
I andre omgang fortsatte vi å styre spillet, og skapte de fleste av sjansene som kom. Etter ca 24 minutter var Valla Dønnem svært nære da keeper var utspilt, men en forsvarer fikk blokkert i siste liten. Etter 26 minutter fikk vi innspark på venstre. Fossli slo hardt inn mot bakre, der Kvalvær hadde løpt seg fri og satte inn 1-3. Vi fortsatte å skape store sjanser, blant annet traff Fossli stolpen. Etter 33 minutter kom Fredrikshald med overtallsspill igjen, uten å skape de store mulighetene. I stedet var det Kvalvær som fikk muligheten mot tomt mål to ganger på kort tid. Den første gikk utenfor, men det andre forsøket trillet akkurat på riktig side av stolpen. 1-4, og kampen virker avgjort. Vi klarte dog nesten å invitere Fredrikshald tilbake i kampen ved å rote bort ballen da vi fikk nok en mulighet mot tomt mål. Skuddet fra Fredrikshald traff heldigvis på utsiden av kryssfestet.
Knappe to minutter før slutt punkterte vi endelig kampen. Vie fikk foten på en pasning, og ballen la seg fint til rette for Valla Dønnem, som scoret sikkert fra egen halvdel. Kampen ebbet ut med 1-5, og en perfekt helg på Østlandet gjorde at vi fortsatt ikke har avgitt poeng denne sesongen.

Nå venter ei full treningsuke før vi setter kursen nordover for returoppgjør mot Hulløy i Bodø søndag. Også de kom seg gjennom Oslo-helga med to seire, og står med 7-0-1 etter kun å ha tapt den ene kampen mot oss før jul.
Toppkamp i Oslo!

Postet av Futsal herrer den 11. Jan 2020

Juleferien er over, og vi har satt kursen sørover for å møte KFUM og Fredrikshald denne helga.

KFUM - Utleira, lørdag 11.01.20 kl. 17:00.
Fredrikshald - Utleira, søndag 12.01.20 kl 14:00.

Seier i vår forrige kamp mot Hulløy sørget for at vi sto igjen som det eneste laget som ikke har avgitt poeng så langt, og på lørdag møter vi det andre laget som ennå ikke har tapt. KFUMs 5-2-0 viser at de mener alvor denne sesongen, og vi forventer dermed en tøff start etter juleferien. KFUM er også ett av to lag vi ikke har slått i eliteserien, der vi står med 0-3-1 etter blant annet 0-0 og 3-3 i fjorårets oppgjør.  Søndag venter Fredrikshald i Remmenhallen. Laget var nyopprykket i fjor, og da endte det 4-1 i vår favør i tilsvarende oppgjør, mens vi spilte 4-4 hjemme i Utleirahallen. Fredrikshald ligger så langt i sesongen på en 6. plass med 7 poeng på 7 kamper, og smått sjokkerende 38-39 i målforskjell, som vil si et målsnitt per kamp på over 11.

Vi har brukt juleferien godt, med en perfekt blanding av trening frem mot jul, et par dager helt fri rundt julaften, før vi startet på igjen i romjula. Lars Erling Killingberg er ute med sykdom, mens Simon Johansson fortsatt ikke er helt god i skuldra etter å ha fått den ut av ledd mot Sjarmtrollan. Troppen som reiser sørover for å forsøke å forlenge oppholdet på tabelltoppen er derfor:

Enlid, Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

NB: Jonas Wiseth fulgte tipsene fra gruppa og ble far ei uke før termin i romjula, slik at han var klar til å reise sørover sammen med oss i dag. Vi gratulerer Jonas og Ingrid med ankomsten av lille Olav!