8 av 8 - to nye seire i helga!

Postet av Futsal herrer den 13. Jan 2020

Helga ga oss vår første seier noensinne mot KFUM, samt seier søndag mot Fredrikshald.

Utleira reiste sørover lørdag med tilnærmet full tropp. Simon Johansson var igjen hjemme i Trondheim med en skulderskade, og de 12 som reiste var dermed:
Enlid, Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

KFUM - Utleira 3-4 (1-3)

1-0, Lars Røttingsnes
1-1, Sindre Welo (Oskar Stølan)
1-2, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-3, Erlend Vie (Eirik Valla Dønnem)
2-3, Mathias Fehn Unsvåg
3-3, Marius Andre Jacobsen
3-4, Sindre Welo (Even Rogstad Kvalvær)

Vi kom greit igang med høyt press, og spilte KFUM lave. Men KFUM er som vi vet gode og ballsikre, og var ikke ufarlige av den grunn. Vi fikk likevel de største sjansene i starten der både Wiseth og Kvalvær var nære, og Welo traff stolpen. Etter ca. 8 minutter mistet vi dessverre Moen med overtråkk, en skade som det skulle vise seg satte ham ut av spill resten av helga. Like etter var KFUM nære på en corner, før Røttingsnes var god og heldig da skuddet hans traff stolpen og ryggen til Enlid før ballen trillet i mål til 1-0. Det virket som det var en vekker vi trengte, og slo tilbake umiddelbart. Først tok Welo med seg ballen på venstresiden og fyrte løs fra ni meter, 1-1! Like etter slo Fossli en hard diagonalpasning mot bakre stolpe, der var Kvalvær og satte inn 1-2! Vi var ikke ferdige ennå, og bare minuttet etter det igjen var det Valla Dønnem som dro med seg hele KFUM mot venstre før han tverrvendte og spilte motsatt. Der kom Vie skliende og satte inn 1-3 pent ved bortre stolpe. Begge lag fikk noen sjanser mot slutten av omgangen, bla. en kjempestor for Berre på bakre stolpe. Også KFUM var nære ved Røttingsnes, men en god Enlid fikk avverget via stolpen og ut til corner.

I andre omgang kom KFUM naturlig nok høyere i banen, og skapte noen farlige sjanser, blant annet ble et godt skudd blokkert av egen spiller midt foran mål. Vår farligste sjanse i starten kom etter en kontring av Berre, Valla Dønnem og Vie, som endte med at sistnevnte skjøt like utenfor. Etter ca. 28 minutter lyktes KFUM med å redusere med et mål som må kunne kalles heldig. En KFUM-spiller sendte en hard ball mot eget mål. Den traff imidlertid Kvalvær i ansiktet, og spratt tilbake mot vårt mål. Det endte med en duell mellom Unsvåg og Vie, og det kunne se ut som begge nådde ballen, som dermed fikk en lei skru mot bakre stolpe og en utspilt Enlid. 2-3 altså, og ny spenning i kampen. I denne perioden slet vi med å skape de store sjansene, det ble med noen halvsjanser for Berre og Vie. Etter ca. 36 minutter kom KFUM til skudd, som Stølan fikk blokkert til corner. Her spratt ballen nok en gang KFUMs vei, etter at en berøring på første stolpe sendte ballen i bue over Enlid. Jacobsen var på rett sted til rett tid, og kunne enkelt sette 3-3 i åpent mål. Det så altså ut til å gå mot den tredje 3-3-kampen på rad borte mot KFUM, og den fjerde uavgjorte på fem møter. KFUM la seg lavt igjen, og etter 38 minutter fikk Kvalvær gå upresset inn på 12-13 meter. Skuddet var godt nok til at keeper måtte gi retur, og der var selvsagt toppscorer Welo først og satte inn 3-4. KFUM tok selvsagt ut keeper etter det, men klarte ikke å skape all verden. Det nærmeste var et skudd utenfor 13 sekunder før full tid. Vår første seier mot KFUM var dermed et faktum!

Fredrikshald - Utleira 1-5 (1-2)

1-0, Besian Kadri
1-1, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-2, Eirik Valla Dønnem (Sindre Welo)
1-3, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-4, Even Rogstad Kvalvær
1-5, Eirik Valla Dønnem (Erlend Vie)

Fra lørdagens tropp hadde Wiseth reist hjem til samboer og deres lille sønn. Moen var i troppen, men vi skjønte at vi ikke kunne risikere noe særlig med ham etter lørdagens overtråkk. Det skulle heller ikke bli nødvendig.
Vi styrte kampen fra start, men måtte nok engang vekkes av et baklengsmål. Fredrikshald tok ledelsen 1-0 etter åtte minutter, men bare et par minutter senere fikk Fossli gå upresset. Han spilte til Kvalvær, som heller ikke møtte noe press, og kunne dra til fra 11-12 meter. Skuddet smalt inn ved nærmeste stolpe til 1-1. Etter utligningen dominerte vi fullstendig, og kunne scoret flere. Både Vie, Berre, Stølan, Fossli og Kvalvær hadde muligheter, og den siste endte med en corner etter ca. 15 minutter. Welo slo den til Valla Dønnem, som hadde fintet bort sin oppasser og enkelt kunne sette inn 1-2 på bakre. Vi fortsatte å skape sjanser, og de siste to minuttene av omgangen var Fredrikshald sannsynligvis såpass slitne at de valgte å ta ut keeper for å prøve seg på overtallsspill. Det var likevel vi som skapte de (halv)sjansene som kom før pause.
I andre omgang fortsatte vi å styre spillet, og skapte de fleste av sjansene som kom. Etter ca 24 minutter var Valla Dønnem svært nære da keeper var utspilt, men en forsvarer fikk blokkert i siste liten. Etter 26 minutter fikk vi innspark på venstre. Fossli slo hardt inn mot bakre, der Kvalvær hadde løpt seg fri og satte inn 1-3. Vi fortsatte å skape store sjanser, blant annet traff Fossli stolpen. Etter 33 minutter kom Fredrikshald med overtallsspill igjen, uten å skape de store mulighetene. I stedet var det Kvalvær som fikk muligheten mot tomt mål to ganger på kort tid. Den første gikk utenfor, men det andre forsøket trillet akkurat på riktig side av stolpen. 1-4, og kampen virker avgjort. Vi klarte dog nesten å invitere Fredrikshald tilbake i kampen ved å rote bort ballen da vi fikk nok en mulighet mot tomt mål. Skuddet fra Fredrikshald traff heldigvis på utsiden av kryssfestet.
Knappe to minutter før slutt punkterte vi endelig kampen. Vie fikk foten på en pasning, og ballen la seg fint til rette for Valla Dønnem, som scoret sikkert fra egen halvdel. Kampen ebbet ut med 1-5, og en perfekt helg på Østlandet gjorde at vi fortsatt ikke har avgitt poeng denne sesongen.

Nå venter ei full treningsuke før vi setter kursen nordover for returoppgjør mot Hulløy i Bodø søndag. Også de kom seg gjennom Oslo-helga med to seire, og står med 7-0-1 etter kun å ha tapt den ene kampen mot oss før jul.