8 av 8 - to nye seire i helga!

Postet av Futsal Elite den 13. Jan 2020

Helga ga oss vår første seier noensinne mot KFUM, samt seier søndag mot Fredrikshald.


Foto: Thomas Brekke Sæteren(NFF)

Utleira reiste sørover lørdag med tilnærmet full tropp. Simon Johansson var igjen hjemme i Trondheim med en skulderskade, og de 12 som reiste var dermed:
Enlid, Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

KFUM - Utleira 3-4 (1-3)

1-0, Lars Røttingsnes
1-1, Sindre Welo (Oskar Stølan)
1-2, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-3, Erlend Vie (Eirik Valla Dønnem)
2-3, Mathias Fehn Unsvåg
3-3, Marius Andre Jacobsen
3-4, Sindre Welo (Even Rogstad Kvalvær)

Vi kom greit igang med høyt press, og spilte KFUM lave. Men KFUM er som vi vet gode og ballsikre, og var ikke ufarlige av den grunn. Vi fikk likevel de største sjansene i starten der både Wiseth og Kvalvær var nære, og Welo traff stolpen. Etter ca. 8 minutter mistet vi dessverre Moen med overtråkk, en skade som det skulle vise seg satte ham ut av spill resten av helga. Like etter var KFUM nære på en corner, før Røttingsnes var god og heldig da skuddet hans traff stolpen og ryggen til Enlid før ballen trillet i mål til 1-0. Det virket som det var en vekker vi trengte, og slo tilbake umiddelbart. Først tok Welo med seg ballen på venstresiden og fyrte løs fra ni meter, 1-1! Like etter slo Fossli en hard diagonalpasning mot bakre stolpe, der var Kvalvær og satte inn 1-2! Vi var ikke ferdige ennå, og bare minuttet etter det igjen var det Valla Dønnem som dro med seg hele KFUM mot venstre før han tverrvendte og spilte motsatt. Der kom Vie skliende og satte inn 1-3 pent ved bortre stolpe. Begge lag fikk noen sjanser mot slutten av omgangen, bla. en kjempestor for Berre på bakre stolpe. Også KFUM var nære ved Røttingsnes, men en god Enlid fikk avverget via stolpen og ut til corner.

I andre omgang kom KFUM naturlig nok høyere i banen, og skapte noen farlige sjanser, blant annet ble et godt skudd blokkert av egen spiller midt foran mål. Vår farligste sjanse i starten kom etter en kontring av Berre, Valla Dønnem og Vie, som endte med at sistnevnte skjøt like utenfor. Etter ca. 28 minutter lyktes KFUM med å redusere med et mål som må kunne kalles heldig. En KFUM-spiller sendte en hard ball mot eget mål. Den traff imidlertid Kvalvær i ansiktet, og spratt tilbake mot vårt mål. Det endte med en duell mellom Unsvåg og Vie, og det kunne se ut som begge nådde ballen, som dermed fikk en lei skru mot bakre stolpe og en utspilt Enlid. 2-3 altså, og ny spenning i kampen. I denne perioden slet vi med å skape de store sjansene, det ble med noen halvsjanser for Berre og Vie. Etter ca. 36 minutter kom KFUM til skudd, som Stølan fikk blokkert til corner. Her spratt ballen nok en gang KFUMs vei, etter at en berøring på første stolpe sendte ballen i bue over Enlid. Jacobsen var på rett sted til rett tid, og kunne enkelt sette 3-3 i åpent mål. Det så altså ut til å gå mot den tredje 3-3-kampen på rad borte mot KFUM, og den fjerde uavgjorte på fem møter. KFUM la seg lavt igjen, og etter 38 minutter fikk Kvalvær gå upresset inn på 12-13 meter. Skuddet var godt nok til at keeper måtte gi retur, og der var selvsagt toppscorer Welo først og satte inn 3-4. KFUM tok selvsagt ut keeper etter det, men klarte ikke å skape all verden. Det nærmeste var et skudd utenfor 13 sekunder før full tid. Vår første seier mot KFUM var dermed et faktum!

Fredrikshald - Utleira 1-5 (1-2)

1-0, Besian Kadri
1-1, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-2, Eirik Valla Dønnem (Sindre Welo)
1-3, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-4, Even Rogstad Kvalvær
1-5, Eirik Valla Dønnem (Erlend Vie)

Fra lørdagens tropp hadde Wiseth reist hjem til samboer og deres lille sønn. Moen var i troppen, men vi skjønte at vi ikke kunne risikere noe særlig med ham etter lørdagens overtråkk. Det skulle heller ikke bli nødvendig.
Vi styrte kampen fra start, men måtte nok engang vekkes av et baklengsmål. Fredrikshald tok ledelsen 1-0 etter åtte minutter, men bare et par minutter senere fikk Fossli gå upresset. Han spilte til Kvalvær, som heller ikke møtte noe press, og kunne dra til fra 11-12 meter. Skuddet smalt inn ved nærmeste stolpe til 1-1. Etter utligningen dominerte vi fullstendig, og kunne scoret flere. Både Vie, Berre, Stølan, Fossli og Kvalvær hadde muligheter, og den siste endte med en corner etter ca. 15 minutter. Welo slo den til Valla Dønnem, som hadde fintet bort sin oppasser og enkelt kunne sette inn 1-2 på bakre. Vi fortsatte å skape sjanser, og de siste to minuttene av omgangen var Fredrikshald sannsynligvis såpass slitne at de valgte å ta ut keeper for å prøve seg på overtallsspill. Det var likevel vi som skapte de (halv)sjansene som kom før pause.
I andre omgang fortsatte vi å styre spillet, og skapte de fleste av sjansene som kom. Etter ca 24 minutter var Valla Dønnem svært nære da keeper var utspilt, men en forsvarer fikk blokkert i siste liten. Etter 26 minutter fikk vi innspark på venstre. Fossli slo hardt inn mot bakre, der Kvalvær hadde løpt seg fri og satte inn 1-3. Vi fortsatte å skape store sjanser, blant annet traff Fossli stolpen. Etter 33 minutter kom Fredrikshald med overtallsspill igjen, uten å skape de store mulighetene. I stedet var det Kvalvær som fikk muligheten mot tomt mål to ganger på kort tid. Den første gikk utenfor, men det andre forsøket trillet akkurat på riktig side av stolpen. 1-4, og kampen virker avgjort. Vi klarte dog nesten å invitere Fredrikshald tilbake i kampen ved å rote bort ballen da vi fikk nok en mulighet mot tomt mål. Skuddet fra Fredrikshald traff heldigvis på utsiden av kryssfestet.
Knappe to minutter før slutt punkterte vi endelig kampen. Vie fikk foten på en pasning, og ballen la seg fint til rette for Valla Dønnem, som scoret sikkert fra egen halvdel. Kampen ebbet ut med 1-5, og en perfekt helg på Østlandet gjorde at vi fortsatt ikke har avgitt poeng denne sesongen.

Nå venter ei full treningsuke før vi setter kursen nordover for returoppgjør mot Hulløy i Bodø søndag. Også de kom seg gjennom Oslo-helga med to seire, og står med 7-0-1 etter kun å ha tapt den ene kampen mot oss før jul.


0 Kommentar

Toppkamp i Oslo!

Postet av Futsal Elite den 11. Jan 2020

Juleferien er over, og vi har satt kursen sørover for å møte KFUM og Fredrikshald denne helga.

KFUM - Utleira, lørdag 11.01.20 kl. 17:00.
Fredrikshald - Utleira, søndag 12.01.20 kl 14:00.

Seier i vår forrige kamp mot Hulløy sørget for at vi sto igjen som det eneste laget som ikke har avgitt poeng så langt, og på lørdag møter vi det andre laget som ennå ikke har tapt. KFUMs 5-2-0 viser at de mener alvor denne sesongen, og vi forventer dermed en tøff start etter juleferien. KFUM er også ett av to lag vi ikke har slått i eliteserien, der vi står med 0-3-1 etter blant annet 0-0 og 3-3 i fjorårets oppgjør.  Søndag venter Fredrikshald i Remmenhallen. Laget var nyopprykket i fjor, og da endte det 4-1 i vår favør i tilsvarende oppgjør, mens vi spilte 4-4 hjemme i Utleirahallen. Fredrikshald ligger så langt i sesongen på en 6. plass med 7 poeng på 7 kamper, og smått sjokkerende 38-39 i målforskjell, som vil si et målsnitt per kamp på over 11.

Vi har brukt juleferien godt, med en perfekt blanding av trening frem mot jul, et par dager helt fri rundt julaften, før vi startet på igjen i romjula. Lars Erling Killingberg er ute med sykdom, mens Simon Johansson fortsatt ikke er helt god i skuldra etter å ha fått den ut av ledd mot Sjarmtrollan. Troppen som reiser sørover for å forsøke å forlenge oppholdet på tabelltoppen er derfor:

Enlid, Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

NB: Jonas Wiseth fulgte tipsene fra gruppa og ble far ei uke før termin i romjula, slik at han var klar til å reise sørover sammen med oss i dag. Vi gratulerer Jonas og Ingrid med ankomsten av lille Olav!0 Kommentar

Toppkamp i Utleirahallen lørdag!

Postet av Futsal Elite den 13. Des 2019

Både Utleira og Hulløy står med 5-0-0 så langt denne sesongen før toppoppgjøret i Utleirahallen!

Lørdag kl. 18 sparkes siste kamp før jul i gang i Utleirahallen, og vinneren får feire juleferie på tabelltoppen. 

Hulløy fra Bodø kom på 6. plass i fjorårets sesong, og tilsvarende oppgjør i fjor endte med 6-5 til oss etter hawaii-futsal av verste sort. Hardtsatsende Hulløy ser nå ut til å omsider ha fått ordentlig sving på sakene i sin fjerde sesong i Eliteserien, og det blir spennende å se om laget med det desidert største futsalbudsjettet klarer fullføre sesongen i samme stil og endelig få valuta for pengene. Lagets store stjerne er selvfølgelig spillende assistenttrener og keeper Kenneth Rakvaag, men vi må også se opp for toppscorer Patrick Elvevold, som står med 8 mål på de første 5 kampene.

For vår egen del kan vi melde om en sterk tropp til tross for forfall fra Johansson (skulderskade) og Kvalvær (sykdom). Andreas Fossli gjør sin sesongdebut etter en ankelskade, og Eirik Valla Dønnem gjør comeback i kamp etter kun å ha deltatt på trening siden han ble klar for Ranheim fotball, og troppen ser dermed slik ut:

Enlid, Shayesteh; Økland, Killingberg, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Holmen, Berre, Welo.

Kampstart i Utleirahallen er lørdag 14. desember klokken 18.

Billetter (50,- for voksne, barn under 16 år gratis) kan kjøpes i døra.


0 Kommentar

Seks poeng mot byrivalene!

Postet av Futsal Elite den 26. Nov 2019

Vi måtte slite i begge kampene, men til slutt endte det med to seire og seks poeng.

Vi kom til helga med etter ei utfordrende uke. Kaptein Johansson er satt ut av spill etter å ha fått skuldra ut av ledd mot Sjarmtrollan, Andreas Fossli er fortsatt ute etter en smell i treningskamp mot Vega i generalprøven, og Christopher Moen var bortreist på obligatorisk jobbtur. Når man plusser på at flere sentrale spillere sto over fredagstrening på grunn av sykdom, ante det oss at vi kom til å få en tøffere oppgave enn da vi for under 2 uker knuste Ranheim 9-0.

Utleira - Ranheim 5-4 (3-1)

1-0, Even Rogstad Kvalvær (Erlend Vie)
1-1, Lars Erik Sandbakken
2-1, Morten Ravlo (Jonas Wiseth)
3-1, Erlend Vie (Jonas Wiseth)
3-2, Anders Færø
3-3, Asgeir Salamonsen
4-3, Erlend Vie (Jonas Wiseth)
4-4, Kristoffer Skagseth
5-4, Oskar Stølan (Jonas Wiseth)

Vi tok oppskriftsmessig ledelsen etter 6 minutter, og det er Kvalvær som får æren av å åpne showet, assistert av Erlend Vie. Det varer imidlertid ikke lenge - minuttet senere er vi like langt når Ranheim får til en fin styring på bakre etter innspark. Vi fortsetter å jage mål, og det tar ikke lang tid før Wiseth skyter i stolpen. Ballen går ut igjen i banen, og der står Ravlo og dundrer inn 2-1 fra langt hold. Tre minutter senere øker vi ledelsen, og nok en gang er det etter skudd fra Wiseth, men denne gangen plukker Vie opp en retur fra keeper og setter ballen i mål fra kort hold.

I andre omgang kommer vi på banen for å avgjøre, og de første minuttene er det fullstendig enveiskjøring uten at Ranheim får til noe som helst. I det 25. minutt gir vi dem dessverre målet de trenger for å få blod på tann. En i utgangspunktet ufarlig situasjon løses på verst tenkelige vis, og Anders Færø får sette ballen i tomt mål til 3-2. Like etter er det nok en gang svake vurderinger av flere som gjør at Ranheim får sette 3-3, og det er plutselig spennende med 12 minutter igjen. Vi opprettholder likevel initiativet, og etter flere sjanser får vi uttelling når Wiseth finner Vie som kan trille inn 4-3 med syv minutter igjen. Vi har dessverre ikke lært av tidligere feil. og gir derfor Ranheim en fin 3-mot-1-mulighet som de utnytter til 4-4 med fem minutter igjen. Vi trenger derfor et nytt mål for å sikre seieren, og heldigvis har Jonas Wiseth oppskriften (igjen!). Med en fin pasning finner han Oskar Stølan alene på bakre, og vi kan juble for å igjen ha tatt ledelsen. Denne gangen gir vi dem ikke muligheten til å komme tilbake i kampen, og vi kan puste lettet ut et par minutter senere når dommerne blåser av kampen.

Utleira - Freidig 3-2 (1-2)

1-0, Selvmål (Jonas Wiseth)
1-1, Fredrik Solberg
1-2, Håkon Hjelle
2-2, Morten Ravlo (Lars Erling Killingberg)
3-2, Morten Berre (Jonas Wiseth)

Ny kamp søndag, og et gjensyn med tidligere spillere (Julien Le Bozec og Gard Killingberg), samt møte med gamleklubben for Sindre Welo. Nok en gang kommer vi godt i gang i Utleirahallen, og det står bare 5 minutter på klokka når Wiseth sender et innlegg inn i feltet som styres i eget mål av en Freidig-spiller. Freidig viser tydelig at planen er å mure igjen bakover og ta kontringssjansene som byr seg. De får den første etter 8 minutter, der Berre må ta seg et gult kort for å få stoppet Le Bozec på vei mot mål, men ellers har vi bra kontroll de første 15 minuttene. På tampen av omgangen snur Freidig kampen, først etter en pasning på bakre fra Gard Killingberg som treffer Fredrik Solberg, før Stølan må bruke ulovlige midler for å stoppe Le Bozec inne i feltet. Straffesparket setter Håkon Hjelle i mål, og vi ligger dermed under med 1-2 til pause.

Andre omgang er en kanonade fra start til slutt. Vi skyter i vei, men offerviljen er høy hos Freidig i denne kampen, og skudd blir blokkert med usedvanlig oppofrelse, noe som gjør at det tar lang tid før ballen sniker seg i nettmaskene. Til slutt er det Morten Ravlo som lykkes i det 33. minutt, med et skudd som går forbi alt og alle i mål til 2-2. Freidig ser seg også nødt til å lage mange frispark, og med 5 frispark laget må de være litt ekstra forsiktige de siste minuttene. Vi jakter både mål og frispark, og nøyer oss fint med det første når Morten Berre får vende opp på 7 meter og sender av gårde et skudd mellom bena på keeper. De siste minuttene tar Freidig ut keeper, men det blir aldri skikkelig skummelt, og vi kan dermed slippe jubelen løs for helgas andre ettmålsseier. 

Trener Bardal har følgende kommentar etter helga:

For å ta konklusjonen først er jeg veldig fornøyd med å unngå poengtap i en veldig krevende uke og mot motstandere som fremsto som mye mer tente mot oss, enn jeg har sett dem i enkelte andre kamper. 

Mot Ranheim har vi en god del innsatsvilje, men dårlig fokus. Eksepsjonelt svakt press av oss gjør at de klarer å ha ballen en del med nokså enkle virkemidler. Vi slipper ikke til sjanser eller mål på grunn av det svake presset, men det gjør at de får stykket opp bombardementet. Det som fører til at vi nesten avgir poeng, er noen grusomme gavepakker, der vi ikke bare mister ballen, men også forsvarer de resulterende kontringene på en måte som minner om undervurdering. At vi både demonstrerer vårt laveste nivå og tar tre poeng, skyldes at vårt laveste nivå i etablert angrep er relativt høyt. Vi skaper flust av sjanser, selv om vi ikke spiller bra. 

Vi presterer klart bedre mot Freidig. Presset er langt bedre og 1-0 og tungt press fra oss er en helt akseptabel situasjon utover i 1. omgang. Etter noen svakt utførte og litt risikable offensive dødballer, mister vi fokus i en kort periode før pause og slutter å løpe begge veier. Det utnytter Freidig imponerende godt og putter to mål på kort tid. Når vi virkelig hever oss defensivt og ikke har noen sjanser mot i 2.omgang, er vi nødt til å vinne. Et sånt trykk og en så stor mengde skudd og klare sjanser gir alltid uttelling i løpet av 20 minutter. 

Med det har vi heng på Hulløy på toppen av tabellen. Begge lag står med 5-0-0, men allerede i neste serierunde er minst et av lagene garantert poengtap når vi møtes innbyrdes i Utleirahallen. Kampen spilles 14. desember kl. 18.00, og vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon når det er tilgjengelig.


0 Kommentar

Seier mot Sjarmtrollan

Postet av Futsal Elite den 18. Nov 2019

Utleira forlenget seiersrekken med 3-1-seier mot Sjarmtrollan.

Utleira - Sjarmtrollan 3-1 (0-0)

0-1, Andreas Arntzen
1-1, Sindre Welo (Oskar Stølan)
2-1, Selvmål (Christopher Moen)
3-1, Morten Berre (Morten Ravlo)

Etter fire kamper i seriespill uten seier var det på tide å endelig slå Sjarmtrollan i Eliteserien. Forutsetningene var gode, med en sterk tropp og god selvtillit etter to gode prestasjoner i serieåpningen.

Det kunne blitt tungt fra start da Sjarmtrollans storscorer, Milos Vucenovic, dundret ballen i stolpen etter kun få minutter, men vi slapp med skrekken. Det blir som forventet tøft og jevnt ute på banen, med få sjanser, og to gode keepere som tar det som er av langskudd. Med 10 minutter på klokka får vi et skikkelig slag, idet kaptein Johansson faller og lander forkjært. Det blir rimelig kjapt diagnostisert som skulder ute av ledd av kyndig personell i hallen, og kapteinen ble derfor hjulpet i garderoben og evakuert til legevakta mens vi måtte fortsette kampen uten en av våre mest rutinerte. Kampen fortsetter i samme spor, men de enorme sjansene uteblir, og vi går til pause på 0-0.

I andre omgang er Milos Vucenovic ivrig fra start, og får av gårde to gode avslutninger tidlig, men det er en annen mann som sender Sjarmtrollan i ledelsen. To kjappe pasninger sender Andreas Arntzen på blankt mål, og vi er litt lenger unna vår første seier. Det varer heldigvis ikke lenge, og som ofte før er det Oskar Stølan som tar grep når det trengs som mest. Han starter langt bak i banen, krangler seg forbi Milos, danser seg forbi Schjetne, og dermed er pasningslinja vidåpen til Sindre Welo som er fritatt fra markering på bakre. 1-1, og Welos syvende for sesongen. Fire minutter senere snur vi kampen, og det er Christopher Moen som skyter via en Sjarmtrollanspiller til 2-1, før det blir enda et mål et drøyt minutt senere. Denne gangen vinner Ravlo ballen dypt i banen, og med en perfekt utført kontring finner han Berre på motsatt som øker til 3-1. 

Sjarmtrollan tar rimelig umiddelbart keeper med seg i angrep, men til tross for 7-8 minutter uten keeper i det ene målet blir det verken mål den ene eller andre veien. Kampen ebber ut med 3-1, og vi kan slippe jubelen løs.

Kai Bardal har følgende kommentar til kampen:

Det mest positive i 1.omgang var at det var en jevn kamp og 0-0 til pause. Prestasjonsmessig er det den klart svakeste omgangen av de seks vi har spilt så langt. Så skal hele troppen ha ros for måten de hevet seg på etter hvilen. Presset ble bedre, de defensive feilvalgene ble færre og selv på 0-1 var jeg mer komfortabel enn i 1. omgang. At det snudde så fort fra 0-1 til 3-1 skyldtes flere avgjørende individuelle prestasjoner. Sondre Enlids råsterke redning på kontring mot, Oskar Stølans kunstverk av et forarbeid på 1-1, flere avgjørende defensive involveringer av Christopher Moen, Morten Ravlos tunnelpasning og Morten Berre som avsluttet høyt på bakre stolpe, for å nevne noen. Deretter handlet resten av kampen om undertallsspill. Her synes jeg vi hadde veldig god kontroll. Ekstra gledelig er det at flere som nesten ikke har spilt undertall før, kommer inn og viser at de kan gjøre jobben.

Nå venter Ranheim (lørdag kl. 16) og Freidig (søndag kl. 14) hjemme førstkommende helg, før det blir landslagspause. 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline