Tap i finalen i Nordisk mesterskap!

Postet av Futsal Elite den 12. Aug 2019

Etter ei meget god helg endte det til slutt med finaletap mot danske JB Futsal Gentofte søndag.

Foto: Edgar Wendler / Ørebro futsal

Med forfall fra Vesterålen til årets nordiske mesterskap i Ørebro ble vi tilbudt Norges andre plass i turneringa, og den muligheten kunne vi ikke la gå fra oss. Vi kom ikke lenger enn til 9 egne spillere, og med 3 kamper på 3 dager ble det klart at vi måtte forsterke eksternt for å komme oss gjennom helga. Med oss ble derfor tidligere Utleira-spiller Petter Høvik, Lars Røttingsnes og Morten Wermåker (alle KFUM) og Christian Borchgrevink og Stein Kjetil Gimre fra ambisiøse Ski futsal.

Det gjorde at vi stilte følgende tropp:

1. Sondre Enlid
2. Stein Kjetil Gimre
3. Morten Wermåker
4. Morten Ravlo
5. Oskar Stølan
6. Petter Høvik
7. Christopher Moen
8. Jonas Wiseth
9. Simon Johansson
10. Erlend Vie
11. Even Rogstad Kvalvær
13. Lars Røttingsnes
14. Christian Borchgrevink
15. Morten Berre

Fredag, kvartfinale, Utleira - Sjarmtrollan 4-3

Første oppgjør var mot fjorårets norske seriemester Sjarmtrollan fredag kveld. Etter ankomst fra hver vår kant møttes vi først på hotellet før vi dro til hallen for et lite taktikkmøte før vi gikk i garderoben.  

Vi tok ledelsen tidlig i første omgang ved Erlend Vie, som kontant banket et hjørnespark fra Petter Høvik i mål fra 6 meter. Vi spiller oss i de neste minuttene til mange sjanser, men uttellingen uteblir frem til slutten av omgangen, da to av våre lånesoldater kombinerte fint. Petter Høvik avslutter iskaldt alene med keeper etter fin pasning fra Morten Wermåker til 2-0. Like etter får Høvik muligheten fra 10 meter, men dessverre uten nettkjenning. Isteden er det Sjarmtrollan som scorer like før pause, og det er selvfølgelig Milos Vucenovic som er på plass med reduseringen til 2-1. Stølan er nær ved å øke til 3-1, men avslutningen går i tverrliggeren og 2-1 -står seg dermed til pause.

I andre omgang er det jevnspilt fra start, og vi har blant annet et skudd i stolpen ved Stølan, men det er Sjarmtrollan som får uttelling med 2-2 ved nevnte Milos. Mot slutten har vi et visst overtak og brenner en ny 10-meter, men det blir ingen flere mål, og dermed 2x5 minutter ekstraomganger. De ender også målløse, til tross for at både vi og Sjarmtrollan får hver vår 10-meter. Wiseth setter sin utenfor, mens Enlid redder forsøket fra Milos. Det betyr straffesparkkonkurranse.

Sjarmtrollan starter med et mål, før Johansson gjør det samme for oss. Enlid redder så forsøket fra Sjarmtrollan, før Moen scorer på vår andre. Dermed må Milos score for å sikre uavgjort, noe han ikke gjør, takket være nok en redning fra Sondre Enlid. Våre mål ser dere like under, mens den avgjørende redningen fra straffekonken ligger under der igjen.

Lørdag, semifinale, Utleira - IFK Uddevalla 6-5

Med seier i første kamp var det bestemt at vi skulle om plass 1-4 resten av helga. Etter å ha møtt den norske seriemesteren fredag var det nå duket for semifinale mot den svenske mesteren - IFK Uddevalla. 

Det satt langt inne, men til slutt kunne vi slippe jubelen løs og feire finaleplass i Nordic Futsal Championship. Vi tok føringen fra start i kampen, men det var Uddevalla som tok ledelsen etter et par-tre minutter da det glapp bakover på deres første farlige visitt. Vi spiller oss så til mange flere sjanser, og blant annet har Erlend Vie to skudd i tverrliggeren før vi får oss en ny på trynet på en sjelden Uddevallavisitt. 0-2, og det så betydelig styggere ut på tavla enn det hadde sett ut i spill og sjanser. Til slutt får vi imidlertid uttelling på et hjørnespark, og det er Christopher Moen som styrer inn reduseringen fra kort hold. På slutten av omgangen er det noe jevnere, og det oppleves som litt lettvint når Uddevalla går opp i 1-3. Helt på tampen med et par sekunder igjen får vi innspark ute til høyre. Den muligheten lar ikke Petter Høvik gå fra seg, og med et knallhardt skudd oppe i krysset som gir 2-3 til pause.

Andre omgang starter som den første. VI har ballen mest og skaper det meste, men Uddevalla scorer på sjansene sine, som riktignok er store når de først kommer. 2-4 kommer etter en kontring hvor de kommer to alene med Enlid, før vi omsider opplever ketchupeffekten i Ørebro. Først tar Erlend Vie ballen fra keeper og setter ballen i tomt bur, før Oskar Stølan hamrer inn utligningen fra distanse under et minutt senere. Like etter finner Petter Høvik bursdagsbarnet Lars Røttingsnes alene på bakre, og kampen er snudd før Uddevalla rakk å skjønne hva som traff dem. De tar timeout og starter med flyvende keeper med 10 minutter igjen, men det er vi som nyter godt av det aller først. Sondre Enlid fanger nemlig ballen, og med et nydelig spark på ballen sender han den midt i mål fra 35 meters hold. De siste minuttene blir det som en beleiring av feltet, som det ofte blir med overtallspill, men Uddevalla klarer bare å score ett mål til 6-5, og vi kan til slutt juble for finaleplass.

Søndag, finale, Utleira - JB Futsal Gentofte 2-4

Vi tar ledelsen 1-0 tidlig i kampen ved Christopher Moen, men ledelsen holder ikke mer enn et par minutter. Vi er nok det beste laget i den første omgangen, og kunne fort scoret et mål eller to til, men 1-1 står seg til pause. I andre omgang får JB Futsal Gentofte en god start med et tidlig mål, og da de følger opp med 1-3 etter 6-7 minutter begynner det å se mørkt ut. Med 6 minutter igjen tar vi ut keeper, men det er danskene som scorer. 1-4 med 4 minutter igjen, og da hjelper det lite med Even Kvalværs ene redusering til 2-4 med litt over et minutt igjen. De regjerende mesterne tar derfor med seg pokalen hjem for andre år på rad, mens vi tar med oss andrepremien uten å deppe veldig mye lenger enn en times tid. En strålende gjennomført turnering med gode prestasjoner og resultater, og med bagasjerommet fullt av erfaring på vei hjem til Trondheim. 

Turneringen ga absolutt mersmak, og viste at vi henger godt med mot topp nordisk motstand. Hovedtrener Kai Bardal hadde følgende kommentar etter mesterskapet:

Vi drar tilbake fra Sverige med en god følelse. JB Gentofte er den tøffeste motstanderen vi noen gang har møtt. Mye av grunnen til det danske landslagets store fremgang de siste årene, er trolig at mange av de beste spillerne er samlet i JB og trener futsal sammen hele året. Vi måtte levere den beste prestasjonen vi noen gang har gjort for å matche dem og det gjorde vi. For et lag som ofte har spilt direkte elendig i forsvar var det meget positivt å knapt slippe til noen ting i 1.omgang. 

Vi skaper nok klart mest før pause. Det er ikke unormalt at det glipper et par ganger etter pause. Vi er fremdeles ikke et lag som har et naturlig høyt defensivt nivå i alle situasjoner. Kampen i dag er likevel noe vi kan ta med oss og bygge videre på. Aggressiviteten og presisjonen i forflytningene, spesielt før pause, er 5 hakk over det vi noen gang har gjort i hjemlig serie.  

Vi var ikke i nærheten av så gode mot Sjarmtrollan på fredag eller Uddevalla på lørdag. Mot Sjarmtrollan spiller vi tidvis veldig godt i angrep. Etter at vi brenner 10-meter på 2-0 viser vi oss fra vår verste side og inviterer dem inn i kampen igjen. Dermed bruker vi mye mer krefter på å gå til semifinale enn et modent lag ville gjort. Vi behøvde også å score 6 mål for å slå ut de svenske mesterne Uddevalla. Både 0-2 og 1-3 kommer etter at vi selger oss i situasjoner der vi egentlig er på rett side og lett bør unngå sjanse mot. 2-4 var et eksempel på det samme, men på en egen skala. Her vinner vi fordi vi er gode offensivt og kan score mål på mange forskjellige måter. 

Vi føler nok til tider at vi brenner for mange sjanser, men følelsen skyldes i stor grad at vi gjør dumme valg og slipper motstanderen til muligheter det er umulig å misse. Dermed framstår de som mye mer effektive enn oss. Vi kan likevel bli mye bedre til å omsette gode situasjoner til mål, ikke minst med å velge gode tidspunkt for å avslutte og finne bedre posisjoner foran mål. Når det gjelder å bygge opp angrep eller spille oss ut av press er vi nok allerede blant de aller beste i Norden.


Flere bilder fra helga: https://www.laget.se/OREBROFUTSALCLUB/Picture0 Kommentar

Utleira til Nordic Futsal Championship

Postet av Futsal Elite den 8. Aug 2019

Utleira futsal skal i helga delta i Nordic Futsal Championship i Ørebro.

Nordic Futsal Championship arrangeres årlig, og de inviterte er i utgangspunktet de to best plasserte i ligaen i Norge, Sverige, Danmark og Finland forrige sesong. Siden Vesterålen takket nei til sin plass har vi blitt invitert til tross for fjorårets tredjeplass. De finske lagene glimrer også med sitt fravær, men det forventes likevel tøff motstand fra fire svenske og to danske lag, samt fra fjorårets norske seriemester, Sjarmtrollan.

Utleira stiller med en slagkraftig tropp som er komplettert med tre spillere fra KFUM og to fra Ski futsal. Av våre egne spillere stiller vi med keeper Sondre Enlid, Simon Johansson, Morten Ravlo, Jonas Wiseth, Christopher Moen, Morten Berre, Even Kvalvær, Oskar Stølan og den nylig returnerte Erlend Vie.  Fra KFUM har vi med tidligere Utleira-spiller Petter Høvik sammen med Lars Røttingsnes og Morten Wermåker, som Kai kjenner godt fra landslaget. I tillegg har vi med Christian Borchgrevink og Stein Kjetil Gimre på anbefaling fra Ski-trener Iver Strandheim. 

Første kamp går av stabelen mot Sjarmtrollan fredag kveld, og utfallet i den kampen avgjør om vi spiller om 1-4. eller 5-8. plass resten av helga. VI får med andre ord garantert to kamper mot utenlandsk motstand, noe vi gleder oss stort til. 

Kai Bardal har følgende å si før helga:

Å reise ut og møte noen av de antatt beste nordiske klubbene blir en god erfaring både for de rutinerte (som har vunnet turneringen før) og for de med mindre rutine. Det er selvsagt litt utfordrende å prestere når vi ikke har spilt kamp på 5 måneder, men det har vært godt å ha noe å trene mot. Jeg vet at vi kan angripe godt og skape mye mot alle lag i Norden, så jeg er først og fremst opptatt av at vi gjennomfører kampene på en moden måte, uten å miste hodet og invitere til baklengsmål flere ganger per kamp.

For de som har lyst til å se kampene kan de kjøpes på pay-per-view. Prisen er satt til 49 sek per kamp, og kampene kan kjøpes på http://www.orebrofutsal.se/news/6034728/ . Vi kommer til å oppdatere etter beste evne per tekst på Twitter og Facebook. Gjennom helga kommer vi også til å informere om kamptidspunkter og eventuelt andre ting som skjer i de samme kanalene. Oppsummering av helga kommer på nettsidene så fort det lar seg gjøre.0 Kommentar

Bronsemedalje i Eliteserien!

Postet av Futsal Elite den 12. Mar 2019

Seier mot Fredrikshald og uavgjort mot KFUM gjorde at vi sikret bronsemedalje i vår andre sesong i eliteserien!

Forutsetningene var greie før siste helg i Eliteserien 2018/19: Seier mot Fredrikshald og poeng mot KFUM ville gi oss medalje.

Fredrikshald - Utleira 1-4 (0-2)

0-1, Morten Berre
0-2, Morten Berre
0-3, Oskar Stølan
0-4, Christopher Moen
1-4, Saif Haydar Jafar

Vi kom godt i gang mot Fredrikshald, og dominerte kampen fra start. Vi skaper flere gode sjanser selv, men mål blir det ikke før Fredrikshald serverer ballen til Morten Berre som straffer feilen på effektivt vis. Samme mann dobler ikke lenge etter, og denne gangen er det et pent skudd fra 10 meter oppe i hjørnet bak keeper. Resultatet står seg til pause, men det kunne fort blitt mer om vi var litt skarpere foran mål. I andre omgang øker vi ledelsen til 3-0 ved Stølan etter at han ble satt opp alene med keeper av Moen, før Moen selv varter opp med en perle til 4-0 fra 25-30 meter over keeper og i mål (se video!!).

Siden KFUM vant komfortabelt 6-1 mot Freidig og Vesterålen spilte uavgjort mot Sjarmtrollan i Tromsø var det mulig med både sølv, bronse og fjerdeplass til slutt. Sølv ville kreve seier av oss og Vesterålen-tap mot Hulløy, mens bronse kun ville kreve poeng for egen del.

KFUM - Utleira 3-3 (1-2)

0-1, Simon Johansson
0-2, Christopher Moen
1-2, Martin Svendsen
2-2, Erik Jonvik
3-2, Erik Jonvik
3-3, Christopher Moen

Også i Oslo søndag kom vi best i gang og spiller oss til et par fine sjanser i innledningen. Så er det KFUM sin tur, og Enlid må i aksjon med noen gode redninger. Den andre redningen setter igang en overgang til oss, som ender med at Johansson kan vippe over keeper og i mål til ledelse 1-0. Like etter dobler vi ledelsen. Flott spill av Wiseth og Stølan ute til venstre setter opp Moen motsatt som setter 2-0 med venstrefoten i lengste hjørne. Det går imidlertid ikke lang tid før KFUM reduserer ved Martin Svendsen. 1-2, som også blir pauseresultatet. I andre omgang kommer KFUM best i gang, og de utligner først ved Jonvik, før samme mann sender dem opp i ledelsen med 3-2 og oss ned på 4. plass på tabellen. I samme minutt snur det heldigvis, og nok en gang er det Christopher Moen som er sist på ballen etter flott forarbeid av Jonas Wiseth. Flere mål blir det ikke til tross for at KFUM tar ut keeper på tampen, og dermed ender det med tredjeplass og bronsemedalje.

Det sier vi oss veldig fornøyde med. Det er et steg opp fra forrige sesong, og selv om vi ved avslutning av fjorårets sesong tenkte vi kunne sikte enda høyere var det ingen som tenkte på medalje da skader, flytting og andre prioriteringer gjorde at vi reiste til serieåpning i Vesterålen med 3 av de 12 som var på samme tur året før. Mange nye spillere har kommet inn og levert godt over forventning helt fra start, i tillegg til at de få kontinuitetsbærerne virkelig har vist hva som bor i dem når det trengtes som mest. Vi nevner blant annet Wiseth med 11 mål og 15 målgivende og Johansson med 10 mål og 15 målgivende. Nykommer Moen med 7 mål og 10 målgivende på noe færre kamper har også vist hva han er i stand til å få til offensivt på sitt beste,  mens årets sensasjon må sies å være Oskar Stølan som vartet opp med 10 mål i debutsesongen til tross for at ingen hadde sett ham spille futsal før sent i oktober. 

Første trening etter sesongen er allerede gjennomført, og med mindre vi får et mannefall som i fjor satser vi på å forbedre tabellplasseringen også til neste år. 

Til slutt vil vi takke alle i og rundt Utleira som har bidratt på forskjellig vis gjennom sesongen. Takk til sponsorene (spesiell takk til Haucon og Visiontech som sponser laget direkte), takk til interesserte trenere og foreldre som ser på treninger, kamper og bidrar til at Utleira er en futsalklubb for de yngste og de eldste. Takk til Pål og Vidar som legger til rette for oss. Takk til alle som har sett oss på hjemmebane. Vi håper vi har gitt dere gode opplevelser tilbake, og håper vi kan fortsette med det også fremover.

Høydepunkter Fredrikshald - Utleira

Høydepunkter KFUM - Utleira


0 Kommentar

4 poeng og fortsatt medaljekamp

Postet av Futsal Elite den 25. Feb 2019

Etter uavgjort mot Sjarmtrollan lørdag og seier mot Hulløy søndag er vi for alvor med i medaljekampen før siste serierunde.

Først ute var kampen mot serielederen Sjarmtrollan. Det forrige oppgjøret endte til slutt 3-3 i Tromsø etter at vi lå under 1-3 og kom tilbake etter å ha dominert kampen fullstendig. Av lagnyheter til returoppgjøret kunne vi si oss fornøyde med å ha Ravlo tilbake i tropp igjen etter at han har fått orden på kroppen ved å legge opp og ta noen måneder uten futsal, mens Enlid og Wiseth var ute med karantene etter hhv. rødt og gult kort mot Freidig.

Vi kom godt i gang fra start, og etter to minutter hadde vi allerede hatt to store muligheter. Først ble Moen satt opp rimelig alene med keeper, men avslutning gikk dessverre en halvmeter utenfor. Enda nærmere kom Stølan som sendte av gårde et prosjektil like utenfor, før Mathiassen sender ballen mellom bena på keeper, men også den går utenfor, og da går det som det ofte gjør mot Sjarmtrollan. En svak corner for oss sendes rett til en Sjarmtrollan-spiller, og en strålende utført kontring senere står det 0-1 på tavla med Martin Berg Johnsen som sistemann på ballen. Vi skaper et par sjanser til uten hell, men på tampen av omgangen er det endelig vår tur. Even Kvalvær drar seg forbi en mann sentralt i banen, og finner Johansson foran mål som setter foten til og sender ballen over linja til 1-1, som blir pauseresultatet.

Nå var ikke skribenten i garderoben i pausen, men hvis han ikke tar helt feil ble det nok messet om tålmodighet, og å ikke gi Sjarmtrollan overgangene de både trenger og er gode til. Da passet det dumt å gi bort ballen til en Sjarmtrollan-spiller ved første anledning, som gjorde at Mjell måtte ta ulovlige midler i bruk for å hindre alene med keeper. Hindringen ble for åpenbar, og dermed rødt kort og frispark på åtte meter. Frisparket settes rett i mål av storscorer Vucenovic, og vi var igjen bakpå mot Sjarmtrollan. Vi fortsetter offensivt som før, og allerede etter 9 minutter av omgangen hadde Sjarmtrollan sett seg nødt til å lage 4 frispark, som gjorde at de måtte ta det litt med ro for å unngå 10-meter. 2 minutter senere lager de imidlertid et nytt, og alle påfølgende frispark ville dermed resultere i 10-meter. Vi spiller oss til noen gode sjanser, og nærmest er Kvalvær som runder keeper, men må se en forsvarer skli ballen vekk når ballen er på vei til det tomme buret, og Johansson som sender av gårde et skudd som går like utenfor fra 30 meter når keeper er ute av målet. Med 3 minutter igjen kommer endelig målet. Som så ofte før i år er det Oskar Stølan som er på plass når det trengs som mest, men her må han dele æren med resten av laget for et strålende angrep før nevnte Stølan er kald som en ispinne og runder keeper for å sette inn utligningen.  Knappe minuttet senere kommer den ventede 10-meteren, og kaptein Johansson går frem for å sette inn ledermålet. Skuddet er hardt, men ikke godt nok plassert, og landslagsreservekeeper Jørgen Vik kan juble for redningen. Like etter får Johansson enda en mulighet til å avgjøre, men avslutningen fra kloss hold går rett på samme keeper. Med 1.15 igjen flyttes initiativet brått over til Sjarmtrollan når Kvalvær får sitt andre gule, og vi må avslutte kampen med 3 mot 4 de siste 75 sekundene. Det blir rimelig panikkfylte sekunder, og det føles nære på mange ganger før vi omsider får klarert ballen vekk for siste gang og kan puste lettet ut. Deilig med tanke på de 75 siste sekundene, men kjipt som pokker med tanke på de 2325 foregående.

Utleira - Sjarmtrollan 2-2 (1-1)

0-1, Martin Berg Johnsen
1-1, Simon Johansson
1-2, Milos Vucenovic
2-2, Oskar Stølan

Gule kort: Kvalvær (Utleira)
Røde kort: Mjell, Kvalvær (Utleira)

Høydepunkter

Årets desiderte lavmål var kampen mot Hulløy i Bodø. Etter å ha ledet 4-0 tidlig i andreomgang mistet vi fullstendig hodet, og til tross for 6-5 få minutter før slutt endte det med håpløse 6-8 og null poeng.

Det så ikke ut til at revansjelysten var stor fra start. Etter to minutter hadde nemlig Hulløy tatt ledelsen, og det etter at vi selv hadde satt en klarering i egen stolpe minuttet tidligere. Vi kviknet imidlertid til etter dette, og Oskar Stølan var som vanlig hissig på grøten. Først sender han av gårde et prosjektil i innsida av stanga fra 10 meter, som fungerer som kalibrering for neste skudd, som går like ved stolperota bak landslagskeeper Rakvaag til 1-1. 30 sekunder senere er passende nok 30-årsjubilant Johansson på plass med 2-1 som han på tilsynelatende enkelt vis tupper i korthjørnet fra 8 meter bak samme keeper. Med 11 minutter på uret er vi plutselig like langt, og igjen er det sjanseløst forsvarsspill som gjør en tilsynelatende udramatisk situasjon livsfarlig. Med 14 minutter på klokka får Hulløy frispark fra 10 meter ute til siden, og lagets toppscorer, Ivar Unhjem, kan notere enda et mål etter å ha sett den direkte i mål med et godt skudd. Apropos godt skudd: Like før pause kommer dagens vakreste. Fra corner vippes ballen ut til Espen Mathiassen som får drømmetreff på volley, og Rakvaag kan bare høre ballen passere seg og plassere seg pent nede i hjørnet til 3-3 og vi var dermed like langt til pausen.

Andre omgang starter slik som det var i store deler av den første omgangen. Vi har et par sjanser, så scorer Hulløy. Denne gang på et skudd fra 12-14 meter som nok burde vært stoppet av Enlid.  Neste utligning kommer i det 29. minutt, og denne gangen er det Gaute Gamnes som er på pletten for å sette ballen i mål etter at Johansson har kranglet litt om ballen foran mål. Fire minutter senere er vi i ledelsen igjen etter et frispark fra Moen som Ravlo får presset en Hulløy-spiller til å sette i eget mål. Hulløy iverksetter i denne perioden overtallet sitt, og som i Bodø ser det farlig ut ved hver eneste anledning. Uttellling blir det ikke før det står 2.22 på uret, og nok en gang er det Unhjem som er sist på ballen. 5-5 med et par minutter igjen, og vi følte vi hadde sett det før... Heldigvis har vi vokst som lag siden den gang, og mest vekst av alle har det vel vært hos Oskar Stølan. Hulløy fortsetter nemlig overtallet etter utligningen, og på et brudd får han ballen, og med sin sedvanlige ro tar han seg nærmere målet og plasserer 6-5 i målet kun få sekunder etter utligningen. De siste 2 minuttene er det tidvis panikk i egen boks, men denne gangen lykkes det ikke for Hulløy å snu det på tampen, og vi kan til slutt puste lettet ut med at 12 scorede mål mot Hulløy i alle fall holdt til 3 poeng.

Utleira - Hulløy 6-5 (3-3)

0-1, Richard Halvorsen
1-1, Oskar Stølan
2-1, Simon Johansson
2-2, William Arne Hansen
2-3, Ivar Unhjem
3-3, Espen Mathiassen
3-4, Richard Halvorsen
4-4, Gaute Gamnes
5-4, Selvmål
5-5, Ivar Unhjem
6-5, Oskar Stølan

Gult kort: Halvorsen (Hulløy)

Høydepunkter

Nå venter ei frihelg før vi skal til Østlandet for å møte Fredrikshald (lørdag) og KFUM (søndag). Om alt går vår vei kan vi spille om sølvmedalje mot KFUM, men det blir for mange eventualiteter til å ramse opp. Vi tar derfor sikte på å legge ned en god treningsinnsats uansett, og så får vi se når det nærmer seg hva det er å spille om. Vi tar i alle fall med oss en god prestasjon og dårlig poengfangst mot Sjarmtrollan og en litt dårligere prestasjon med god poengfangst mot Hulløy, og håper vi klarer å kombinere god prestasjon med god poengfangst i serieavslutningen.


0 Kommentar

Uavgjort mot Sandefjord

Postet av Futsal Elite den 11. Feb 2019

Turen gikk til Oslo for å møte Sandefjord, og som i de to foregående oppgjørene endte det 3-3.

Uavgjortspesialistene møttes til dyst i Oslo. Dagen før hadde Sandefjord slått Freidig 4-1, og med 17 poeng og 4-5-1 lå de 3 poeng foran oss med 3-5-2. 

Vi kom godt i gang, og før minuttet var spilt var vi oppe i 1-0 etter at Wiseth sendte av gårde et skudd som snek seg inn på nærmeste stolpe. 6 minutter senere øker vi til 2-0 ved Oskar Stølan etter dødball. Omgangen er ikke spesielt sjanserik, men vi får et par overgangsmuligheter 2 mot 1 som blir dårlig utnyttet, før vi på tampen av omgangen øker til 3-0 etter dårlig forsvarsspill som ga oss en 2-mot-0-situasjon foran keeper. Johansson sentrer til Wiseth på blankt, og vi tar med oss en komfortabel ledelse i garderoben.

Starten av den andre omgangen er tam og sjansefattig, men etter rundt 5 minutter øker vi trykket, og gode skudd fra Moen og Johansson blir stoppet av keeper før Wiseth treffer stolpen like etter. Et par minutter senere er tidligere Utleira-spiller Erlend Vie god når han setter opp Christian Leirvik alene med keeper, og den første reduseringen er et faktum. Like etter avspark roter vi vekk ballen igjen, og 10 sekunder etter forrige mål står det 2-3 på tavla. Halvveis i omgangen er vi omsider like langt, og nok en gang er det Leirvik som scorer etter at en takling fra oss sender han alene med Enlid. På slutten av kampen tar vi over intitiativet igjen, men til tross for et utall avslutninger blir det ikke flere mål, og Sandefjord kan puste lettet ut når dommerne blåser av kampen.

Nå venter nytt byderby mot Freidig i Rosenborghallen førstkommende lørdag klokka 17, før Hulløy og Sjarmtrollan kommer til Trondheim helga etter.

Sandefjord- Utleira 3-3 (0-3)

0-1, Jonas Wiseth
0-2, Oskar Stølan
0-3, Jonas Wiseth
1-3, Christian Leirvik
2-3, Ukjent Sandefjord-spiller
3-3, Christian Leirvik

Gule kort: Wiseth (Utleira), Leirvik (Sandefjord)

Høydepunkter


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline