Siste nytt fra Utleira futsal

Postet av Futsal Elite den 4. Mai 2021

Det har vært stille lenge, og vi tenkte det var på tide med en oppdatering.

Siden NFF og klubbene i fellesskap ble enige om å stanse serien i februar har vi fått lov til å opprettholde kontakttrening, men ikke fått lov til å spille kamper. Beslutningen står seg med andre ord meget bra. Vi har holdt det i gang med 3-4 ukentlige økter med meget godt oppmøte, og vi både håper og tror treningsinnsatsen kommer til å vise seg på banen når vi en vakker dag igjen får lov til å spille kamper. 

De som har fått spille kamper siden januar er landslaget, og Utleira har hatt god representasjon. Først var Christopher Moen, Petter Høvik og Sindre Welo med til Polen for dobbeltkamp i mars, før de også fikk selskap av Utleira-oppvokste Andreas Økland og namsosingen Oskar Andreassen til dobbeltoppgjør mot den regjerende Europamesteren, Portugal. Alle 4 kampene endte naturlig nok med tap med overlegen motstand, men både våre spillere og laget som helhet leverte meget gode prestasjoner mot overmakten. Et spesielt stort øyeblikk var det for oss da det var ei ren Utleira-rekka som startet andre omgang mot Portugal, og i tillegg spilte seg frem til omgangens første sjanse etter fint spill.

Fremover er det som for samfunnet ellers stor usikkerhet. Etter avlysning av fjorårets Nordisk mesterskap som skulle gått i Utleirahallen tidlig i august hadde vi håp om å få arrangere det på hjemmebane i år, men slik ståa er nå tør vi ikke ta sjansen på å invitere svenske, danske og finske lag hit, siden vi ikke vet om de får komme inn i landet uten karantene på det tidspunktet. Vi har derfor forespurt den danske seriemesteren om de kan arrangere, og sikter på å reise nedover for å delta om vi får lov. 

Det har ikke kommet all verdens info om Champions League ennå, men det vi tror er at vi i år skal tilbake til vanlig oppsett, og datoene som står i kalenderen er 20.-25. august. Det betyr at vi sammen med 1 eller 2 andre lag reiser til et sted for å møte et hjemmelag til turneringsspill hvor gruppevinneren går videre til hovedrunden. Der vil vi møte 2 eller 3 lag som er svakere enn fjorårets motstander, og vi håper det gir oss større muligheter til å levere både gode prestasjoner og resultater.

Ellers går det mot 8 lag i Eliteserien også neste år, og vi har derfor vært med på arbeidet med et forslag om å starte opp NM i futsal, med regional kvalifisering og sluttspillshelg i Oslo for damer og herrer. Vi håper NFF er klare for å få det i gang allerede til kommende sesong, noe som vil gi oss flere kamper, og forhåpentligvis også et kretsmesterskap i Trøndelag som kan øke futsalaktiviteten i kretsen på seniornivå.

Inntil videre holder vi det godt i gang på trening, og så kommer vi med mer info når vi har noe nytt å melde om.


0 Kommentar

Seriemester etter avbrutt sesong!

Postet av Futsal Elite den 25. Feb 2021

NFF har i samråd med klubbene besluttet at Eliteserien 2020/21 stoppes. Sluttabellen beregnes ved hjelp av gjennomsnittlig antall poeng per kamp, som gir gull til oss, sølv til Sandefjord og bronse til byrival Freidig.

Etter at det har vært stopp i seriespillet siden 18. januar, har antallet utsatte kamper økt og økt, og vi så etter hvert at det ble umulig å ta igjen kampene innenfor det normale sesongvinduet. Med 5 av 8 klubber i byer med pågående mutantutbrudd var heller ikke utsiktene for å få unna mange kamper i løpet av den nærmeste tiden stor. Mulighetene for at sesongen skulle dra ut mot sommeren, i kombinasjon med de inngripende restriksjonene toppidrettsprotokollen har på dagliglivet til den enkelte spiller gjorde at NFF og klubbene diskuterte en mulig sesongslutt forrige helg. Et stort flertall av klubbene sa seg enige i at det mest fornuftige var å si seg fornøyd med å ha kommet så langt, men at det var på tide å innse at nok var nok.
Vi skulle selvfølgelig likt å avgjøre selv ute på banen etter en meget god sesong som har gitt 21 poeng etter 6-3-0 på 9 av de 14 kampene som skal spilles, men samtidig er vi stolte av å ha vært med på å ta en ansvarlig og god beslutning i en krevende situasjon. For vår del handler det nå om å gjøre oss best mulig rustet til det som forhåpentligvis blir en normal sesong i 2021/22, med Champions League i august.


Les mer på: https://www.fotball.no/turneringer/eliteserien-futsal/2021/eliteserien-i-futsal-innstilles/


0 Kommentar

Kollaps i andreomgang mot KFUM

Postet av Futsal Elite den 18. Jan 2021

Vi ledet 6-0, men totalkollaps på slutten gjorde at KFUM berget inn 6-6 på tampen.

Foto: Fotolars (www.fotolars.com)

Utleira - KFUM 6-6 (5-0)

1-0, Sindre Welo, 3. min.
2-0, Andreas Økland, 10. min.
3-0, Oskar Andreassen, 11. min.
4-0, Magnus Johansen, 17. min.
5-0, Erlend Tjøtta Vie, 19. min.
6-0, Christopher Moen, 22. min.
6-1, Morten Berre, 27. min.
6-2, Elias Hansson, 32. min.
6-3, Edvin Akselsen, 33. min.
6-4, Elias Hansson, 36. min.
6-5, Morten Wermåker, 37. min.
6-6, Victor Ramløff Dahl, 40. min.

Om kampen

Det startet meget bra mot KFUM. Vi tok oppskriftsmessig ledelsen da Sindre Welo vendte vekk bakspilleren og satte ballen forbi keeper allerede etter 3 minutter. Vi leverte så spill av høy klasse, men uttellingen lot vente på seg til det 10. minutt, da Sindre Welo og Andreas Økland utnyttet at KFUM kranglet om en corner-avgjørelse og kontret inn 2-0. Minuttet senere øker Andreassen til 3-0 fra kloss hold, og alt så meget lovende ut. Så økte Magnus Johansen til 4-0 med et kremmerhus etter innspark, før Erlend Vie kronet en fantastisk omgang med en scoring på bakre etter pasning fra Jonas Wiseth. 

Andre omgang begynte også bra, og vi trodde nok alle at Christopher Moen satte enda en spiker i KFUM-kista da han økte til 6-0 tidlig i omgangen etter en strålende finte og påfølgende avslutning med venstrefoten. Det er av sine egne man skal ha det, og lite visste vi om at det var starten på en opphenting da tidligere Utleira-spiller Morten Berre satte inn 6-1 i det 27. minutt. De neste 5 minuttene foregår uten noen spesielt imponerende aktivitet fra noen av lagene, men så begynner vi å slurve. Først får KFUM kontre inn 6-2 2 mot 0 etter en mislykket offensiv dødball, før svak opptreden på en defensiv dødball gjør at vi får 6-3 under minuttet senere. Kai Bardal innser at vi er på ville veier, men timeouten gjør bare at vi holder stand i 3 minutter før vi mister ballen lavt i banen og ikke klarer rydde opp igjen. Med 4 minutter igjen var det på uforståelig vis plutselig blitt spennende, og det så ikke ut til at vi klarte å snu om i hodene til å komme på offensiven igjen. 6-5 kommer på en ny dødball, og det er en Utleira-spiller som styrer skuddet fra Morten Wermåker i mål. Tre minutter igjen, med ryggen mot veggen. Det går fint i 2,5 av minuttene, men med 21 sekunder igjen på klokka serverer vi nok et mål rett i føttene til KFUM som takker, bukker og takler inn utligningen. 

Trener Bardal hadde følgende kommentar etter kollapsen:

Jeg kan ikke klage for mye som trener, siden jeg i det store og hele får det jeg har bedt om. Dét er tilfellet i 1. omgangen, der vi spiller på mange strenger offensivt og scorer 5 mål. Spillet med ball er det vi har trent desidert mest på siden vi starta i 1. divisjon for drøye fem år siden og det er det vi kan best. Vi gjør defensive feil også før pause, men slipper unna og får spille på de sterke sidene våre. I de første 25 minuttene tror jeg vi er et godt hakk over toppnivået til de andre norske lagene per i dag. 

Når vi begynner å gjøre flere feil med ballen så blir den manglende defensive dyktigheten også tydeligere. Samtidig blir det dumt å skylde på spillerne for prioriteringer en selv har gjort. Det er ingen mystiske omstendigheter bak kollapsen i 2. omgang. Det er helt konkrete feil bak alle målene. Alt kan læres og det å stenge en slik kamp er absolutt ikke noe unntak. Å lære å ikke til enhver pris holde ballen i spill hjelper også. Det hender både på trening og i kamp at gutta henger med hodet når de setter den langt, selv om det er det desidert beste valget. 

Før jul var vi i perioder ganske tannløse offensivt. Med mer energi etter juleferien og med noen justeringer så skaper vi nå mye i alle kampene vi spiller. Nå er tiden moden for å prioritere annerledes. Vi stiller veldig høye krav til oss selv når vi har ballen. Nå må vi kreve mer av oss selv også når vi ikke har den.

Tabellen er imidlertid fortsatt lystig lesning sett med Utleira-øyne. Vi har 7 poeng ned til Freidig på andreplassen, mens Sandefjord og Vesterålen teoretisk sett kan komme seg opp på 17 og 15 poeng om de vinner begge sine manglende oppgjør.

Dagens pressekonferanse med regjeringen ga to uker med stopp for toppidretten, som vi hører til under, men siden det uansett ikke skulle være kamper de neste ukene får det foreløpig ingen konsekvenser for oss. Vi avventer derfor spent på hva som skjer om 2 uker, for å se om vi får lov til å spille de resterende kampene. Disse er planlagt som følger:

13.02: Fredrikshald - Utleira
14.02: Sandefjord - Utleira
20.02: Vesterålen - Utleira
21.02: KFUM - Utleira

Oppgjøret mot Freidig spilles i utgangspunktet helga 27.-28. februar, men denne diskuteres det om kan flyttes frem i tid dersom det åpnes for spill igjen fra og med 3. februar. 

Høydepunkter


0 Kommentar

Tabelltopp til jul etter fire nye poeng.

Postet av Futsal Elite den 13. Des 2020

Seier mot Fredrikshald og uavgjort mot Sandefjord i helga.

Foto: Fotolars (www.fotolars.com

Utleira - Fredrikshald 3-2 (2-0)

1-0, Simon Karl Johansson (Jonas Wiseth), 9. min.
2-0, Erlend Vie (Oskar Stølan), 13. min.
2-1, Mohammed Taher Taeib, 27. min.
3-1, Oskar Stølan (Jonas Wiseth), 32. min.
3-2, Blerim Redzepi, 33. min.

I første omgang kom vi fint i gang, hadde mye ball og skapte sjanser fra start. Rundt halvspilt omgang får vi omsatt overtaket til måltavla også, når Simon Johansson er først på en retur fra keeper etter skudd fra Jonas Wiseth. Noe senere øker vi også til 2-0, og det er Vie som er sist på ballen etter strålende forarbeid av Oskar Stølan. Like etter er vi nære å gå opp i 3-0, men Stølans skudd går i stanga og ut.

I andre omgang er det Fredrikshald som overtar initiativet, og det er slett ikke ufortjent når de reduserer til 2-1. Heldigvis var ikke Oskar Stølan ferdig helt enda, og sender oss opp i 3-1 like etter halvspilt omgang med et kontant skudd etter hjørnespark. Fredrikshald reduserer like etterpå til 3-2, men til tross for at de har mye ball og får en del sjanser på tampen blir det ikke flere mål, og vi kan juble for årets fjerde seier.

Utleira - Sandefjord Futsal 2-2 (1-0)

1-0, Christopher Moen (Simon Karl Johansson), 13. min.
1-1, Niklas Espegren, 22. min
2-1, Andreas Økland (Petter Høvik), 25. min
2-2, Edvard Ajer, 30. min

For andre gang denne helga tar vi styringa fra start, selv om det er Sandefjord som er nærmest i starten med et skudd som går via stanga og ut. Vi har mye ball og spiller oss mange ganger frem til gode muligheter, men en kombinasjon av godt keeperspill fra Sandefjord og dårlig valg og utførelse av oss gjør at vi ikke får mål før det har gått 13 minutter, og Christopher Moen får sendt av gårde et godt skudd fra 10 meter som sniker seg ned i korthjørnet til 1-0. Vi skaper flere sjanser etter dette også, men må gå til pause med bare 1-0, etter en omgang der vi er usikre på om Sandefjord har et eneste skudd som Enlid må redde.

I andre omgang går det som det ofte gjør, og Sandefjord får et tidlig mål ved Espegren på det vi tror er deres første avslutning på mål. Vi fortsetter å ha initiativet, og det tar bare et par-tre minutter før Andreas Økland sender oss opp i ledelsen igjen, men til tross for et godt overtak i de neste minuttene er det Sandefjord som scorer det neste målet når Edvard Ajer får skyte rimelig uhindret fra 10 meter. Vi skaper flere store sjanser mot slutten, men i dag har vi ikke de nødvendige marginene selv om vi strengt tatt leverer en solid prestasjon ellers.

Oppsummering så langt

Det er på alle måter en spesiell sesong i år, og lagene står per nå med vidt forskjellig antall kamper spilt. Vesterålen og KFUM har kun spilt 4 kamper, Hulløy, Sandefjord og Fredrikshald har 5, vi og Freidig har spilt 6, mens Sjarmtrollan som eneste lag har spilt 7 kamper. Før jul skal Hulløy spille ytterligere to kamper mot henholdsvis KFUM og Fredrikshald, mens vi nok ser et jevnere kampantall etter helga 16.-17. januar.

Vi har kommet best i gang så langt, og står med 14 poeng etter 4-2-0, og leder 4 poeng foran Freidig og Sjarmtrollan som har henholdsvis 3-1-2 og 3-1-3 etter 6 og 7 kamper. Færrest avgitte poeng utenom oss er det imidlertid KFUM som har, som ved å vinne de to kampene de har til gode på oss kan komme opp på 11 poeng. En annen ting som er verdt å merke seg er at det ser ut til å bli en betydelig jevnere sesong dette året, hvor ingen av lagene så langt har vist tegn til å ta rollen som kasteball. 

På nyåret venter kamper hjemme mot Hulløy, Sjarmtrollan og KFUM i løpet av de første ukene, før vi avslutter sesongen med 5 bortekamper mot Freidig, Sandefjord, Fredrikshald, KFUM og Vesterålen.
0 Kommentar

Fire poeng etter tøff helg i nord.

Postet av Futsal Elite den 7. Des 2020

2-2 mot Sjarmtrollan og 3-2 mot Hulløy sikrer tabelltopp.

Foto: Ikke akkurat Fotolars....

Utleira reiste nordover med følgende 12 mann:
Øie; Økland, Høvik, Ravlo, Stølan, Moen, Johansson, Vie, Holmen, Andreassen, Welo, Johansen.

Sjarmtrollan - Utleira 2-2 (0-0)

0-1, Sindre Welo (Oskar Andreassen), 31. min.
1-1, Tobias Schjetne, 32. min.
2-1, Tobias Schjetne, 37. min.
2-2, Simon Johansson (Sindre Welo), 39. min.

Seriemesterne fra de siste to sesongene skulle møtes til storoppgjør i Breivikahallen lørdag. Sjarmtrollan manglet storscorer Vucenovic, mens vi manglet Wiseth, Kilingberg og Enlid av de som var med i troppen forrige helg. Det ga debut i mål fra start for Helge Øie, etter flere innhopp både i fjor og i år. Kampbildet ble fra start av slik det pleier mot Sjarmtrollan, der vi har mest ball, mens Sjarmtrollan venter på de rette anledningene til å storme i angrep. Mot slutten av omgangen lykkes vi etter hvert med å få skapt noen gode muligheter, men det gir også noen overgangsmuligheter imot når vi blir uforsiktige på vei fremover,. Ingen av lagene lykkes med å sette ballen i mål, vi går til pause på 0-0.

Andre omgang oppleves som litt jevnere, tøffere og mer uryddig, men etter halvspilt omgang lykkes vi endelig. Andreassen sender en lang ball mot Welo som vender vekk forsvareren og limer ballen inne ved stanga til 0-1. Det hjelper ikke mye: Like etter roter vi vekk ballen sentralt og Schjetne takker og bukker og setter inn 1-1 bare et minutt etter vi tok ledelsen. Sjarmtrollan lager så flere frispark, og det sjette gir oss sjansen fra 10-meteren, men Welo setter skuddet i skuldra på keeper og ut. Vondt blir verre to minutter senere, og igjen er det Schjetne som straffer svakt forsvarsspill med et skudd som keeper nok burde klart å stoppe. Vi har da satt oss selv i en vanskelig situasjon, men med litt hjelp av motstanders keeper som slipper et svakt/smart skudd fra Johansson mellom bena får vi utligninga i det 39. minutt. Det blir ikke flere mål, og vi kan puste lettet ut etter å ha berget poeng etter en svak prestasjon. Det var på ingen måte ufortjent kampen sett under ett, men vi satte oss selv i en unødvendig vanskelig situasjon på tampen, og trengte litt flaks for å redde oss inn. Samtidig er det evnen til å klare å vri et godt resultat ut av et vanskelig utgangspunkt som gjør at vi med denne kampen klokket inn 30 kamper på rad uten tap, og tangerte rekorden til Vegakameratene. 

Hulløy - Utleira 2-3 (1-0)

1-0, Casper Øyvann, 5. min.
2-0, Patrick Elvevold, 24. min.
2-1, Petter Høvik (Andreas Økland), 25. min.
2-2, Sindre Welo (Christopher Moen), 32. min.
2-3, Andreas Økland (Oskar Andreassen), 37. min.

Dagen etter gikk turen til Bodø for å forhåpentligvis levere en bedre prestasjon, og forhåpentligvis også ta de 3 poengene vi ikke fikk til å ta med oss hjem fra Bodø året før. Det så bare ikke sånn ut fra start, og allerede etter 5 minutter får Casper Øyvann sende Hulløy i ledelsen uten å ha møtt altfor mye motstand på veien. Resten av omgangen sliter vi med å skape det helt store, og selv om det blir noen halvsjanser begge veier er det ingenting som tyder på at det er en snuoperasjon i emning.

I andre omgang er det nok en gang Hulløy som kommer best i gang, og etter drøye 4 minutter sender Patrick Elvevold dem opp i en tomålsledelse. Petter Høvik innser da alvoret, og før minuttet er gått er reduseringen et faktum, og vi ser et lite sceneskifte som gjør at vi girer opp et hakk. Etter halvspilt omgang blir Erlend Vie sendt alene med keeper, noe som ender med en skikkelig nedsparking og rødt kort til sisteskansen. Vi får dermed muligheten til 4v3 i overtall i 2 minutter, og i siste sekund får en noe heldig Sindre Welo pirket ballen så vidt over streken via både keeper og en forsvarer. Vi fortsetter jakten på seiersmålet, og nok en gang er det gutta bak 2-1 som leverer varene, men i en annen rekkefølge. Denne gangen er det Høvik som slår innspark til skudd fra Andreassen, som Økland styrer inn på bakre. Vi får dermed prøve oss mot Hulløys overtallsspill i noen minutter, et overtallsspill vi har mildt sagt blandede erfaringer med. I siste spilleminutt blir det litt kaotisk i boksen, og det dømmes straffespark. Spillende trener Halvorsen gjør seg klar for å ta det, mens Helge Øie får sjansen til å bli dagens mann i Utleira-drakt. Øie går heldigvis for oss riktig vei, og får stoppet skuddet, og 20 sekunder senere kan vi slippe jubelen løs. Det ender dermed med 3 poeng til tross for en svak førsteomgang. I andre omgang er det rekken med pivot som jobber oss inn i kampen. De utfordrer en mot en, søker pivot og får dødballer. Dødballene settes opp på en god måte og fører både til reduseringsmålet og det som viser seg å bli vinnermålet. 

Fire poeng fra de to tøffe kampene nordpå er like mye som i fjor, og vi er dermed godt i rute på toppen av tabellen, med byrival Freidig luskende like bak. Nå venter ei full treningsuke før vi tar imot Fredrikshald og Sandefjord i Utleirahallen. Vi kommer selvfølgelig med mer før den tid.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline