Bronsemedalje i Eliteserien!

Postet av Futsal Elite den 12. Mar 2019

Seier mot Fredrikshald og uavgjort mot KFUM gjorde at vi sikret bronsemedalje i vår andre sesong i eliteserien!

Forutsetningene var greie før siste helg i Eliteserien 2018/19: Seier mot Fredrikshald og poeng mot KFUM ville gi oss medalje.

Fredrikshald - Utleira 1-4 (0-2)

0-1, Morten Berre
0-2, Morten Berre
0-3, Oskar Stølan
0-4, Christopher Moen
1-4, Saif Haydar Jafar

Vi kom godt i gang mot Fredrikshald, og dominerte kampen fra start. Vi skaper flere gode sjanser selv, men mål blir det ikke før Fredrikshald serverer ballen til Morten Berre som straffer feilen på effektivt vis. Samme mann dobler ikke lenge etter, og denne gangen er det et pent skudd fra 10 meter oppe i hjørnet bak keeper. Resultatet står seg til pause, men det kunne fort blitt mer om vi var litt skarpere foran mål. I andre omgang øker vi ledelsen til 3-0 ved Stølan etter at han ble satt opp alene med keeper av Moen, før Moen selv varter opp med en perle til 4-0 fra 25-30 meter over keeper og i mål (se video!!).

Siden KFUM vant komfortabelt 6-1 mot Freidig og Vesterålen spilte uavgjort mot Sjarmtrollan i Tromsø var det mulig med både sølv, bronse og fjerdeplass til slutt. Sølv ville kreve seier av oss og Vesterålen-tap mot Hulløy, mens bronse kun ville kreve poeng for egen del.

KFUM - Utleira 3-3 (1-2)

0-1, Simon Johansson
0-2, Christopher Moen
1-2, Martin Svendsen
2-2, Erik Jonvik
3-2, Erik Jonvik
3-3, Christopher Moen

Også i Oslo søndag kom vi best i gang og spiller oss til et par fine sjanser i innledningen. Så er det KFUM sin tur, og Enlid må i aksjon med noen gode redninger. Den andre redningen setter igang en overgang til oss, som ender med at Johansson kan vippe over keeper og i mål til ledelse 1-0. Like etter dobler vi ledelsen. Flott spill av Wiseth og Stølan ute til venstre setter opp Moen motsatt som setter 2-0 med venstrefoten i lengste hjørne. Det går imidlertid ikke lang tid før KFUM reduserer ved Martin Svendsen. 1-2, som også blir pauseresultatet. I andre omgang kommer KFUM best i gang, og de utligner først ved Jonvik, før samme mann sender dem opp i ledelsen med 3-2 og oss ned på 4. plass på tabellen. I samme minutt snur det heldigvis, og nok en gang er det Christopher Moen som er sist på ballen etter flott forarbeid av Jonas Wiseth. Flere mål blir det ikke til tross for at KFUM tar ut keeper på tampen, og dermed ender det med tredjeplass og bronsemedalje.

Det sier vi oss veldig fornøyde med. Det er et steg opp fra forrige sesong, og selv om vi ved avslutning av fjorårets sesong tenkte vi kunne sikte enda høyere var det ingen som tenkte på medalje da skader, flytting og andre prioriteringer gjorde at vi reiste til serieåpning i Vesterålen med 3 av de 12 som var på samme tur året før. Mange nye spillere har kommet inn og levert godt over forventning helt fra start, i tillegg til at de få kontinuitetsbærerne virkelig har vist hva som bor i dem når det trengtes som mest. Vi nevner blant annet Wiseth med 11 mål og 15 målgivende og Johansson med 10 mål og 15 målgivende. Nykommer Moen med 7 mål og 10 målgivende på noe færre kamper har også vist hva han er i stand til å få til offensivt på sitt beste,  mens årets sensasjon må sies å være Oskar Stølan som vartet opp med 10 mål i debutsesongen til tross for at ingen hadde sett ham spille futsal før sent i oktober. 

Første trening etter sesongen er allerede gjennomført, og med mindre vi får et mannefall som i fjor satser vi på å forbedre tabellplasseringen også til neste år. 

Til slutt vil vi takke alle i og rundt Utleira som har bidratt på forskjellig vis gjennom sesongen. Takk til sponsorene (spesiell takk til Haucon og Visiontech som sponser laget direkte), takk til interesserte trenere og foreldre som ser på treninger, kamper og bidrar til at Utleira er en futsalklubb for de yngste og de eldste. Takk til Pål og Vidar som legger til rette for oss. Takk til alle som har sett oss på hjemmebane. Vi håper vi har gitt dere gode opplevelser tilbake, og håper vi kan fortsette med det også fremover.

Høydepunkter Fredrikshald - Utleira

Høydepunkter KFUM - Utleira4 poeng og fortsatt medaljekamp

Postet av Futsal Elite den 25. Feb 2019

Etter uavgjort mot Sjarmtrollan lørdag og seier mot Hulløy søndag er vi for alvor med i medaljekampen før siste serierunde.

Først ute var kampen mot serielederen Sjarmtrollan. Det forrige oppgjøret endte til slutt 3-3 i Tromsø etter at vi lå under 1-3 og kom tilbake etter å ha dominert kampen fullstendig. Av lagnyheter til returoppgjøret kunne vi si oss fornøyde med å ha Ravlo tilbake i tropp igjen etter at han har fått orden på kroppen ved å legge opp og ta noen måneder uten futsal, mens Enlid og Wiseth var ute med karantene etter hhv. rødt og gult kort mot Freidig.

Vi kom godt i gang fra start, og etter to minutter hadde vi allerede hatt to store muligheter. Først ble Moen satt opp rimelig alene med keeper, men avslutning gikk dessverre en halvmeter utenfor. Enda nærmere kom Stølan som sendte av gårde et prosjektil like utenfor, før Mathiassen sender ballen mellom bena på keeper, men også den går utenfor, og da går det som det ofte gjør mot Sjarmtrollan. En svak corner for oss sendes rett til en Sjarmtrollan-spiller, og en strålende utført kontring senere står det 0-1 på tavla med Martin Berg Johnsen som sistemann på ballen. Vi skaper et par sjanser til uten hell, men på tampen av omgangen er det endelig vår tur. Even Kvalvær drar seg forbi en mann sentralt i banen, og finner Johansson foran mål som setter foten til og sender ballen over linja til 1-1, som blir pauseresultatet.

Nå var ikke skribenten i garderoben i pausen, men hvis han ikke tar helt feil ble det nok messet om tålmodighet, og å ikke gi Sjarmtrollan overgangene de både trenger og er gode til. Da passet det dumt å gi bort ballen til en Sjarmtrollan-spiller ved første anledning, som gjorde at Mjell måtte ta ulovlige midler i bruk for å hindre alene med keeper. Hindringen ble for åpenbar, og dermed rødt kort og frispark på åtte meter. Frisparket settes rett i mål av storscorer Vucenovic, og vi var igjen bakpå mot Sjarmtrollan. Vi fortsetter offensivt som før, og allerede etter 9 minutter av omgangen hadde Sjarmtrollan sett seg nødt til å lage 4 frispark, som gjorde at de måtte ta det litt med ro for å unngå 10-meter. 2 minutter senere lager de imidlertid et nytt, og alle påfølgende frispark ville dermed resultere i 10-meter. Vi spiller oss til noen gode sjanser, og nærmest er Kvalvær som runder keeper, men må se en forsvarer skli ballen vekk når ballen er på vei til det tomme buret, og Johansson som sender av gårde et skudd som går like utenfor fra 30 meter når keeper er ute av målet. Med 3 minutter igjen kommer endelig målet. Som så ofte før i år er det Oskar Stølan som er på plass når det trengs som mest, men her må han dele æren med resten av laget for et strålende angrep før nevnte Stølan er kald som en ispinne og runder keeper for å sette inn utligningen.  Knappe minuttet senere kommer den ventede 10-meteren, og kaptein Johansson går frem for å sette inn ledermålet. Skuddet er hardt, men ikke godt nok plassert, og landslagsreservekeeper Jørgen Vik kan juble for redningen. Like etter får Johansson enda en mulighet til å avgjøre, men avslutningen fra kloss hold går rett på samme keeper. Med 1.15 igjen flyttes initiativet brått over til Sjarmtrollan når Kvalvær får sitt andre gule, og vi må avslutte kampen med 3 mot 4 de siste 75 sekundene. Det blir rimelig panikkfylte sekunder, og det føles nære på mange ganger før vi omsider får klarert ballen vekk for siste gang og kan puste lettet ut. Deilig med tanke på de 75 siste sekundene, men kjipt som pokker med tanke på de 2325 foregående.

Utleira - Sjarmtrollan 2-2 (1-1)

0-1, Martin Berg Johnsen
1-1, Simon Johansson
1-2, Milos Vucenovic
2-2, Oskar Stølan

Gule kort: Kvalvær (Utleira)
Røde kort: Mjell, Kvalvær (Utleira)

Høydepunkter

Årets desiderte lavmål var kampen mot Hulløy i Bodø. Etter å ha ledet 4-0 tidlig i andreomgang mistet vi fullstendig hodet, og til tross for 6-5 få minutter før slutt endte det med håpløse 6-8 og null poeng.

Det så ikke ut til at revansjelysten var stor fra start. Etter to minutter hadde nemlig Hulløy tatt ledelsen, og det etter at vi selv hadde satt en klarering i egen stolpe minuttet tidligere. Vi kviknet imidlertid til etter dette, og Oskar Stølan var som vanlig hissig på grøten. Først sender han av gårde et prosjektil i innsida av stanga fra 10 meter, som fungerer som kalibrering for neste skudd, som går like ved stolperota bak landslagskeeper Rakvaag til 1-1. 30 sekunder senere er passende nok 30-årsjubilant Johansson på plass med 2-1 som han på tilsynelatende enkelt vis tupper i korthjørnet fra 8 meter bak samme keeper. Med 11 minutter på uret er vi plutselig like langt, og igjen er det sjanseløst forsvarsspill som gjør en tilsynelatende udramatisk situasjon livsfarlig. Med 14 minutter på klokka får Hulløy frispark fra 10 meter ute til siden, og lagets toppscorer, Ivar Unhjem, kan notere enda et mål etter å ha sett den direkte i mål med et godt skudd. Apropos godt skudd: Like før pause kommer dagens vakreste. Fra corner vippes ballen ut til Espen Mathiassen som får drømmetreff på volley, og Rakvaag kan bare høre ballen passere seg og plassere seg pent nede i hjørnet til 3-3 og vi var dermed like langt til pausen.

Andre omgang starter slik som det var i store deler av den første omgangen. Vi har et par sjanser, så scorer Hulløy. Denne gang på et skudd fra 12-14 meter som nok burde vært stoppet av Enlid.  Neste utligning kommer i det 29. minutt, og denne gangen er det Gaute Gamnes som er på pletten for å sette ballen i mål etter at Johansson har kranglet litt om ballen foran mål. Fire minutter senere er vi i ledelsen igjen etter et frispark fra Moen som Ravlo får presset en Hulløy-spiller til å sette i eget mål. Hulløy iverksetter i denne perioden overtallet sitt, og som i Bodø ser det farlig ut ved hver eneste anledning. Uttellling blir det ikke før det står 2.22 på uret, og nok en gang er det Unhjem som er sist på ballen. 5-5 med et par minutter igjen, og vi følte vi hadde sett det før... Heldigvis har vi vokst som lag siden den gang, og mest vekst av alle har det vel vært hos Oskar Stølan. Hulløy fortsetter nemlig overtallet etter utligningen, og på et brudd får han ballen, og med sin sedvanlige ro tar han seg nærmere målet og plasserer 6-5 i målet kun få sekunder etter utligningen. De siste 2 minuttene er det tidvis panikk i egen boks, men denne gangen lykkes det ikke for Hulløy å snu det på tampen, og vi kan til slutt puste lettet ut med at 12 scorede mål mot Hulløy i alle fall holdt til 3 poeng.

Utleira - Hulløy 6-5 (3-3)

0-1, Richard Halvorsen
1-1, Oskar Stølan
2-1, Simon Johansson
2-2, William Arne Hansen
2-3, Ivar Unhjem
3-3, Espen Mathiassen
3-4, Richard Halvorsen
4-4, Gaute Gamnes
5-4, Selvmål
5-5, Ivar Unhjem
6-5, Oskar Stølan

Gult kort: Halvorsen (Hulløy)

Høydepunkter

Nå venter ei frihelg før vi skal til Østlandet for å møte Fredrikshald (lørdag) og KFUM (søndag). Om alt går vår vei kan vi spille om sølvmedalje mot KFUM, men det blir for mange eventualiteter til å ramse opp. Vi tar derfor sikte på å legge ned en god treningsinnsats uansett, og så får vi se når det nærmer seg hva det er å spille om. Vi tar i alle fall med oss en god prestasjon og dårlig poengfangst mot Sjarmtrollan og en litt dårligere prestasjon med god poengfangst mot Hulløy, og håper vi klarer å kombinere god prestasjon med god poengfangst i serieavslutningen.Uavgjort mot Sandefjord

Postet av Futsal Elite den 11. Feb 2019

Turen gikk til Oslo for å møte Sandefjord, og som i de to foregående oppgjørene endte det 3-3.

Uavgjortspesialistene møttes til dyst i Oslo. Dagen før hadde Sandefjord slått Freidig 4-1, og med 17 poeng og 4-5-1 lå de 3 poeng foran oss med 3-5-2. 

Vi kom godt i gang, og før minuttet var spilt var vi oppe i 1-0 etter at Wiseth sendte av gårde et skudd som snek seg inn på nærmeste stolpe. 6 minutter senere øker vi til 2-0 ved Oskar Stølan etter dødball. Omgangen er ikke spesielt sjanserik, men vi får et par overgangsmuligheter 2 mot 1 som blir dårlig utnyttet, før vi på tampen av omgangen øker til 3-0 etter dårlig forsvarsspill som ga oss en 2-mot-0-situasjon foran keeper. Johansson sentrer til Wiseth på blankt, og vi tar med oss en komfortabel ledelse i garderoben.

Starten av den andre omgangen er tam og sjansefattig, men etter rundt 5 minutter øker vi trykket, og gode skudd fra Moen og Johansson blir stoppet av keeper før Wiseth treffer stolpen like etter. Et par minutter senere er tidligere Utleira-spiller Erlend Vie god når han setter opp Christian Leirvik alene med keeper, og den første reduseringen er et faktum. Like etter avspark roter vi vekk ballen igjen, og 10 sekunder etter forrige mål står det 2-3 på tavla. Halvveis i omgangen er vi omsider like langt, og nok en gang er det Leirvik som scorer etter at en takling fra oss sender han alene med Enlid. På slutten av kampen tar vi over intitiativet igjen, men til tross for et utall avslutninger blir det ikke flere mål, og Sandefjord kan puste lettet ut når dommerne blåser av kampen.

Nå venter nytt byderby mot Freidig i Rosenborghallen førstkommende lørdag klokka 17, før Hulløy og Sjarmtrollan kommer til Trondheim helga etter.

Sandefjord- Utleira 3-3 (0-3)

0-1, Jonas Wiseth
0-2, Oskar Stølan
0-3, Jonas Wiseth
1-3, Christian Leirvik
2-3, Ukjent Sandefjord-spiller
3-3, Christian Leirvik

Gule kort: Wiseth (Utleira), Leirvik (Sandefjord)

HøydepunkterSeier mot byrival Freidig!

Postet av Futsal Elite den 22. Jan 2019

Seieren satt langt inne, og smakte derfor ekstra godt da Freidig ble beseiret med 4-3 i Utleirahallen.

Med en rekordjevn tabell var det mye på spill i lørdagens lokalderby mot ellers gode venner i Freidig. Begge lag sto med 11 poeng, og seier ville bety heng i kampen mot medaljene, mens tap gjorde at man ikke var langt unna nedrykksplass.

Freidig kom best i gang i Utleirahallen. Med rundt 4 minutter på klokka serverer vi ballen til Stian Berre, og forsøkene på å hindre avslutning er ikke gode nok. 0-1, og en liten oppoverbakke helt fra start. Kampen fortsetter med halvsjanser til begge lag, og det er Freidig som også scorer det neste målet. Sindre Welo kommer seg forbi ute på kanten, og skuddet sniker seg forbi keeper Enlid. Etter dette kvikner vi litt til, og det gjaldt i særdeles en av årets nysigneringer,  Christopher Moen. Med en nydelig skuddfinte sender han Freidigs forsvarer skliende i retning Fossegrenda, og det påfølgende skuddet suser forbi keeper og i mål. 1-2 og fornyet håp med 14 minutter på klokka. Mens publikum venter håpefulle på utligningsmålet er det isteden Freidig som øker ledelsen på tampen av omgangen. Flott spill og en god avslutning fra Magnus Bjerke sender byrivalen til pause med 3-1-ledelse, og den lile oppoverbakken fra start hadde straks blitt enda litt brattere.

Heldigvis var det et bedre Utleira-lag som entret banen etter pause. Pasningene og bevegelsene satt litt bedre, og Freidig hadde til tider store  problemer med å holde oversikten over hva som foregikk. Det ga raskt uttelling da en god bevegelse fra Kvalvær gjorde at Johansson fikk den nødvendige meteren han trengte for å motta ballen i bakrom fra Wiseth og kunne sette 2-3 forbi Freidigs keeper. Med vedvarende press og flere store sjanser måtte det komme flere mål, og i det 32. minutt er det nevnte Christopher Moen som er på plass igjen. En fin vegg med Johansson og en knallhard avslutning i hjørnet senere står det 3-3, og stemningen begynner å bli virkelig bra i Utleirahallen. Et håpefullt publikum aner gode sjanser for 3 poeng, men det drøyer til siste spilleminutt før vi lykkes. Nok en gang er det Moen som inviterer Johansson, og etter et fint gjenlegg får Moen nok et drømmetreff som sender ballen nede i hjørnet bak keeper til øredøvende jubel. De siste 55 sekundene tar Freidig ut keeper i jakten på utligning, men heroisk forsvars- og keeperspill gjør at alle 3 poengene havner hos oss.

Nå venter landslagspause og futsalskole før vi skal til Oslo for å møte regjerende seriemester Sandefjord i Oslo 10. februar, men allerede helga etter venter returoppgjøret mot Freidig. Vi kommer tilbake med tid og sted når dette er klart.


Utleira - Freidig 4-3 (1-3)

0-1, Stian Berre, 4. min.
0-2, Sindre Welo, 13. min.
1-2, Christopher Moen (Kjartan Ulstad), 15. min.
1-3, Magnus Bjerke, 19. min.
2-3, Simon Johansson (Jonas Wiseth), 23. min.
3-3, Christopher Moen (Simon Johansson), 33. min.
4-3, Christopher Moen (Simon Johansson), 40. min.

Målene fra kampen:
Klæbu Sparebank futsalskole!

Postet av Futsal Elite den 16. Jan 2019

Utleira futsal gjentar fjorårets suksess med futsalskole i Utleirahallen, og vi håper på påmeldte fra både fjern og nær!

Invitasjon

Utleira Futsal har gleden av å igjen invitere til futsalskole for barn født 2002-2010 i Utleirahallen lørdag 26. og søndag 27. januar. Opplegget er satt sammen av Kai Bardal, som er hovedtrener for Utleiras futsallag, og hans assistent Simon Evjen, som jobber i RBK med fotballskoler og Fotball etter skoletid m.m. Futsalskolen er lagt opp med tanke på å utvikle spillernes individuelle ferdigheter hva gjelder ferdigheter med ball, forståelse og vurderingsevne. Med god oppfølging og rettledning fra instruktørene som består av spillere fra futsallaget håper vi dette gir spillerne et ferdighetsmessig løft som de kan ta med seg både i innendørscuper og når utesesongen ruller i gang igjen nærmere våren.

Praktisk informasjon

Aktiviteten vil foregå i tidsrommet 9 – 16 på de to dagene, hvor alle barn vil få 2 økter hver dag a 1,5 time med en lunsjpause imellom. Siste økt søndag avslutter vi med straffesparkkonkurranse på keepere fra Eliteserielaget. Barna blir delt i grupper med jevnaldrende, og informasjon om tidspunkt for gruppene vil bli sendt ut til alle påmeldte så fort skolen er fulltegnet eller senest torsdadg 24. januar.

Pris: 500,- for medlemmer av Utleira IL, 700,- for øvrige. Prisene er inkl. transaksjonskostnader.

Lunsj begge dager. Gratis drikkeflaske og t-skjorte til alle deltakere. Påmelding via Superinvite på https://www.superinvite.no/#/invitation/9d03333181fb0f6bd495e8b157259880Levert av IdrettenOnline