Seriegull!!

Postet av Futsal herrer den 20. Mar 2023

Utleira sikret seriegullet med overbevisende 6-2-seier i seriefinalen mot fjorårsmester Vesterålen!

Foto: Lars Rune Skaug / Fotolars

Gullet var mer eller mindre klart allerede før helga, men å feire gull etter to tap og avgjørelse på målforskjell var ikke det vi hadde høyest på ønskelista før sesongens siste to kamper. Aller øverst på ønskelista sto det å slå et sterkt Vesterålen, og da Vesterålen-gutta møtte opp i hallen skjønte vi at de hadde alvorlige planer om å påta seg rollen som festbrems.

Vi får en drømmestar. Oskar Andreassen og Simon Johansson spiller vegg, og Oskar setter ballen i mål når det er spilt cirka 7 sekunder og 96 hundredeler. Vi får senket skuldrene, og Vesterålen må innse at de er bakpå før de har rørt ballen. Det blir som forventet en tøff kamp mot god motstand, med sjanser begge veier, men det er vi som scorer det neste målet og. Denne gangen er det vår toppscorer, Sindre Welo, som drar seg inn i banen og tupper ballen i lengste til 2-0. Helt på tampen av omgangen får vi 3-0. Vi har frispark ute til siden med 1 sekund igjen på klokka. Sindre Welo tenker kjapt og måker ballen inn i retning mål, og Vie setter ballen i mål fra 20 centimeter uten at sluttsignalet har meldt sin ankomst. Her snakker vi trolig om hundredeler, for sluttsignalet lyder umiddelbart etter at Vesterålen setter i gang spillet etter målet. 

Andre omgang fortsetter bra, og Erlend Vie øker tidlig til 4-0 med et vakkert skudd i lengste. Så kommer en redusering til 4-1 ved Løvland, men Richard Halvorsen er ikke interessert i spenning og øker til 5-1 like etter. En vakker scoring etter flott pivot-arbeid av Magnus Johansen. Vesterålen øker risikoen, og det gir oss en overgang som ender med at Vie sender Welo alene med keeper, som rundes, før Welo setter sitt andre i keeperfritt mål. Helt på tampen blokkerer Vesterålen en langpasning slik at den suser i målet vårt, men det legger ingen demper på jubelen når dommerne blåser av kort tid etterpå!

Dermed fikk vi det som vi ønsket - løfting av pokal foran et rekordstort hjemmepublikum på 311 store og små.  Et slikt oppmøte setter vi enormt pris på, og bidrar til å gjøre sånne dager ekstra uforglemmelige. 

Etter lørdagens feiring gjensto det fortsatt én kamp, nemlig mot Hulløy på søndag. Vi tar med oss en fin seier med 4-2 etter 1-0 av Vie, to perler fra Oskar Andreassen til 2-0 og 3-0, før Hulløy reduserer to ganger til 3-2 midtveis i andre omgang. På tampen setter Simon Johansson inn 4-2, og vi avslutter sesongen hele 11 poeng foran lag nummer 2, Vesterålen, som kun tok 1 poeng i siste helg. Tabellen til slutt endte som følger:

Nå venter UEFA Futsal Champions League i august, noe som gjør det betydelig enklere å holde oppe motivasjonen til å trene i vår når det er så lenge til seriestart. 

Til slutt vil vi takke våre venner og støttespillere. Sponsorene Haucon, Trondheim Private Omsorgstjeneste, Kvalitetstak og Visiontech som gir signifikante bidrag til reisekassa. Fotolars som stiller opp og foreviger store og små øyeblikk. Alle som bidrar rundt laget på trening og ved kamp, og alle i Utleira IL og Utleira fotball som bidrar med stort og smått som gjør det både mulig for oss å holde på i toppen av norsk futsal! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.