Willy og Frode fikk priser på Håndball forum

Postet av Utleira IL den 31. Aug 2021

I helga var det utdeling av Begeistringspriser på Håndballforum. 

Utleirafikk to priser for sin innsats i å skape gode rammer i Håndballen. Willy Refsnes som de siste 15 årene har jobbet med spillere, trener, styret og foreldre både på guttesiden og jentesiden fikk den ene. De fleste kjenner Willy gjennom at han har vært hovedtrener i flere perioder på Utleira sitt damelag som stort sett har holdt seg i toppen av 2.divisjon og ved flere anledninger tatt steget opp i 1.Divisjon. Det som kjentegner Willy er et brennende engasjement for håndballen og lagene han trener. 

Her omkranset av dagens damelag på gårsdagens trening. Der ble Kake, blomster og Utleira pin utdelt. Og en fin omtale av med trener Marie Henriksen. 


Frode Kristiansen fikk pris for å ha startet opp Covid Cup for alderstrinnet J06 i en periode da det var veldig lite aktivitet. De fikk samlet mange klubber og lag som sammen skapte en god rammer for spillere og lag. til daglig er Frode en av flere primus moter på Utleira sitt J06 lag som har jobbet meget godt med å skape gode relasjoner i mellom lag i Trøndelag. 

Frode fikk fine ord fra Hovedtrener Eirin skogen og selvsagt både kake , blomster og Utleira pin. 


Utleira Idrettslag er veldige stolte av å ha slike ildsjeler i Utleira Håndball. Artig for alle at klubben skaper gode relasjoner og aktivitet som flere enn bare klubben får glede av. Treningssamarbeid for J06

Postet av Utleira IL den 30. Aug 2021

I helga var vårt J06 lag i håndball på Røros og trente sammen Sjetne og Røros J06. To dager med variert trening der Utleira var veldig godt fornøyd med opplegget Røros håndball med Kjetil Reinskau i spissen hadde satt sammen. Det er tredje året på rad at de har denne felles samlingen før oppstart av sesong. 


Her fikk spillergruppa testet både balanse og kraft .

Det ble satt av tid til posisjon trening .

Det ble også tid til å spille hel bane spill i løpet av samlingen. 


Primus motor fra Utleira Frode Kristiansen og Erik Høiland ser allerede frem imot flere slike tiltak.Søker aktivitetsledere allidrett

Postet av Utleira IL den 28. Aug 2021

Utleira IL Allidrett søker flere aktivitetsledere/trenere for allsidig trening av barn fra 5 år og oppover.  Treningene foregår på ettermiddagstid og er fordelt på mandager, onsdager og torsdager. Aktiviteten foregår i gymsalen på Utleira Skole. 

Vi ser etter deg som er:

  • idrettsinteressert
  • glad i å jobbe med barn
  • punktlig
  • god i muntlig norsk

Vi tilbyr:

  • et godt treningsmiljø
  • gratis aktivitetslederkurs
  • engasjerte sportslige omgivelser
  • fin bemerkning i CV
  • at du blir en del av et trenerteam og Utleira idrettslag
  • timelønn

 Du må ha plettfri vandel og levere politiattest.

 For mer info om allidretten, besøk www.utleira.no.

 Er du interessert? Kontakt og/eller send søknad til daglig leder Pål Wahl: leder@utleira.no.        
Samarbeid med Nidaros og Trondheim Idrettsungdomsskole

Postet av Utleira IL den 27. Aug 2021

Vår sportsutvikler Asgeir Hatlen har i tre år jobbet tett sammen med Nidaros og Trondheim Idrettsungdomsskole som håndballtrener på skolene. Med seg på laget har han hatt Trondheim Idrettsklinikk representert av Sindre Østerås . 

Asgeir og rektor Jostein i det splitter nye Treningsrommet med navnet Speed Treningssenter som elevene på skolen har i skolebygget på lade. 

Vi er veldig glade for at Nidaros og Trondheim idrettsungdomsskole nå også skal ha alle sine håndball og fotball økter i Utleirahallen på dagtid. Rektor Jostein Iversen og Asgeir hadde i dag et planleggingsmøte der oppstart er neste uke . 

Skolestart på Nidaros 

Samarbeidet mellom Tigerskolen og skolen vil fra i år bli mer totalt med at vi har fått med Stine Juliebø som utdanner seg som lektor innen kroppsøvingsfaget . Elevene skal gjennom skoleåret få god innføring i totalen av det å utvikle seg som ung håndballspiller  i dag.  

Asgeir er utrolig stolt av få ta del i dette arbeidet sammen med Nidaros- , Trondheim Idrettsungdomsskole og vår klubbpartner Trondheim Idrettsklinikk. Vi gleder oss til et spennende og fartsfylt skoleår med masse læring og utvikling. En merkelig håndballkamp

Postet av Utleira IL den 26. Aug 2021

Det lugget godt i starten av kampen der Levanger sin målvakt satte standarden å stengte buret totalt. Det virket som om hjemmelaget hadde litt overtenning som kom ut i en del tekniske feil og lite oppbyggende spill. Levanger fikk en behagelig start og dro fra med hele 9-1 til å begynne med. Først da fikk Utleira litt mer kontroll på banespillet og vant siste halvdel av første omgang 7-2.

Det ble ikke merkbar forbedring i 2.omgang. Begge lag virket litt tunge og uten tempo i sitt ankomst spill. Det ble mye stanging mot forsvar på begge sider uten at det fløyt for noen av lagene fremover på banen. Det ble en målfattig kamp der Målvaktene og forsvar ble beholdningen for begge lag. Levanger vant kampen 20-14 og møter nå Molde Elite i neste runde.

Kampens beste spillere for Utleira ble målvakt Ingvild Skaufel Holmen og Sofie Fuglaas.

Alle bilder tatt av Fotolars www.fotolars.comTiger Extra for alle på fredager

Postet av Utleira IL den 24. Aug 2021

Sist fredag var det på nytt Tiger Extra (Tidligere Håndball-fredag) etter et opphold under Topphåndball Weekend uken før. Det ble en meget god trening med mange ivrige deltakere med masse talent og treningsiver.  Utleira Il etablerer Tigerskolen og tilbyr Tiger Extra som et av tilbudene i tiden fremover. 

Asgeir Hatlen er tilbake som hovedtrener for tilbudet. Han har med seg juniorutøvere som trenere. 

Førstkommende fredag er treningen kl 18.00, men i sesong vil det bli litt senere på kvelden. Tilbudet er foreløpig gratis for alle, men det vil etterhvert ha en lav kostnad for spillere som ikke medlemmer i Utleira eller konkrete samarbeidsklubber. 

Utøvere fra Utleria og flere naboklubber trente sammen på tvers av lag. 

Link til påmelding
https://www.superinvite.no/#/invitation/38f629170ac3ab74b9d6d2cc411c2f3cStøtt Utleira mot Levanger i NM

Postet av Utleira IL den 23. Aug 2021

På onsdag får våre spillere på 2. divisjon bryne seg mot 1. divisjonslaget Levanger. Vinneren av kampen møter Molde Elite i neste runde. Det har vært en lang oppkjøring for begge lag og det blir spennende med tellende kamp igjen. Lagene kjenner hverandre godt da de møttes i Topphåndball Weekend 14.August. Da vant Levanger med et mål. Vi vet at Levanger har noen spillere i bakhånd som ikke deltok på den kampen.

Willy Refsnes

Hovedtrener for Utleira 2. divisjon Willy Refsnes hadde dette å si om årets oppkjøring og tanker om NM-kampen på onsdag. 
Forventningen er å gjennomføre en god kamp og selvfølgelig seier. Sesongoppkjøringen har vært meget bra, med egen samling på Frøya, Topphåndball Weekend og treningskamp mot CSK. Jeg synes vi har kommet overraskende langt med laget når vi tenker på at mange har vært uten håndballtrening i 16 mnd og ikke spilt en eneste kamp siden mars 2020. Hovedfokus er selvfølgelig seriestart den 4. september, men vi ønsker å komme så langt som mulig i NM også, sier Willy.

Eirin Skogen er en av de etablerte spillerne i Utleria sitt Mannskap. Hun hadde dette å si før kampen på onsdag.

- Vi fikk smake på hva Levanger har å by på under Topphåndball weekend. Der ble vi møtt med et tempo og trykk som det er lenge siden vi har kjent på. Vi kommer nok til å møte et tent Levanger som ikke kommer til å holde noe tilbake. Så vi forventer en jevn og tøff kamp, med mye god og underholdende håndball, sier Eirin.

Levanger sin nye hovedtrener Alexei Shestakov har gitt oss en liten oppsummering av årets oppkjøring for Levanger og kampen mot Utleira på onsdag.

- Laget har lagt et godt fysisk grunnlag for årets sesong og viser denne fremgangen på testing. Ellers har det vært mye fokus på å få inn prinsippene våres i etablert forsvar. Nå begynner samspill og timing å sitte i det etablerte angrepet også. Vi har stort sett den samme troppen som forrige sesong, som gjør det lettere å bygge videre på det gode arbeidet som ble lagt ned sesongen før. Vi har som mål å stabilere oss som et 1.divisjonslag og ta nye steg som et kollektivt lag. Når det gjelder kampen på onsdag, så forventer vi å komme seirende ut av den.

Vi ønsker Levanger vel møtt til kamp på onsdag i Utleirahallen. Kampen starter kl. 1900. Håper også på stor oppslutning fra publikum og presse. 

https://www.facebook.com/events/4235545929865236/?ref=newsfeedToppserie-kvalikk ble suksess

Postet av Utleira IL den 22. Aug 2021

Utleira Håndball arrangerte lørdag toppserie-kvalik for J20 og partnerklubb Tiller sitt J16-lag. Elnesvågen og Steinkjer var motstandere for Utleira i J20, mens Tiller J16 møtte Skaun og Ørsta.

Dagen åpnet med et litt smånervøst Utleira J20 som kom bakpå i starten av kampen mot Steinkjer. Stilling til pause ble 7-6 til Utleira. 2.omgang startet litt friskere, men som i første omgang gikk det litt i sirup med en del tekniske feil og lite flyt i spillet fremover på banen. Steinkjer var gode bakover og stengte til tider helt bakerst. Utleira jenten dro det til slutt i land med seier 22-18.

Senere på dagen slo Elnesvågen Steinkjer. Dermed var både Utleira og Elnesvågen klar for toppserien. Kampen mot Elnesvågen ble veldig bra for Utleira J20. Et mye mer tent og samspilt lag entret banen. Det var god plan på både angrepsspill og forsvar. Alt i alt ble dette en meget god dag for Utleira sitt J20 lag.

Trener Terje løkke var god fornøyd med responsen han fikk fra sine spillere inn mot kamp to. Her flankert av Vendela Bekken, Hanne Torsnes og Tuva Wilmann.

ET LAG MED STOR BREDDE

Tiller sitt J05 lag har en bred og god stall før sesongen godt fordelt mellom posisjoner på banen. Første kamp ble jevn lenge mot et annet godt trøndersk lag fra Skaun. Det ble en god fight der Tiller stakk av med seieren. Tiller og Skaun slo Ørsta som stilte med et ungt lag med mange spillere født i 2006 .

Karoline og Andrea Tiller J05

Jeg er godt fornøyd med egne prestasjoner både fremover og bakover på banen. Jeg er veldig glad for å være en del av et lag med god bredde og godt samhold. Det var veldig gøy å spille kvalik i Utleirahallen da var god stemning i hallen, sier Karoline.

- Jeg er fornøyd med lagets prestasjoner både fremover i angrep og bakover i forsvar. I forhold til egne prestasjoner så syns jeg at min egen innsats i forsvar var bra, men manglet litt bevegelse i angrep. Laget vårt spilte veldig bra i dag takket være at vi har god bredde i laget, godt samhold og fine utviklingsmuligheter i samarbeid med Utleira. I første kamp satt ikke forsvaret helt og lite fart i ankomst. I siste kamp hevet vi oss betraktelig som lag og satte både forsvaret  og hurtighet iankomst. Det er fortsatt tidlig i sesongen så vi har ikke blitt helt samspilt enda, men det kommer fort. Alt i alt en super dag, sier Andrea.

Trenerteam Tiller J05

Det var spennende  å måle krefter mot andre gode lag i regionen. Er veldig godt fornøyd med at vi etterhvert fikk ut det beste av spillerne på laget, og at vi fikk brukt hele bredden. Må også berømme Utleira for å skape en god ramme rundt hele arrangementet og topp stemning i hallen, sier Tillers trenerteam.

Emma og Guro Skaun J05 

Det var en artig dag og at vi var veldig spent på hvordan det ble å endelig spill en ordentlig kamp igjen etter nesten 10 måneder! Artig med litt spenning i kampan. Vi gikk dessverre på et surt tap, men også en deilig seier, og til tross for tapet mot Tiller kommer vi oss videre!!!! Vi glede oss, sier Guro.

Det var artig å endelig spille tellende kamper og i tillegg til å ha publikum igjen etter over et og et halvt år med korona-restriksjoner. Dagen startet med et surt tap mot Tiller, men med en solid seier mot Ørsta klarer vi likevel å kvalifisere oss til toppserien. Noe vi har hatt et mål lenge. Det blir gøy å spille i en serie der man møter litt annen motstand enn det man har møt tidligere, i tillegg til å spille mot lag som er jevngode. Alt i alt er jeg fornøyd med både egen og lagets innsats, sier Emma.

Sven Tore Jacobsen, Skaun/Byneset J16.
- For oss var det en flott dag. Vi spilte våre første offisielle kamper på 8 mnd. Kjempeartig og når vi i tillegg greide å kvalifisere oss til regionserien J16, er vi kjempefornøyd. Vi har fått en del nye spillere, så spillemessig er det en god del å gå på, men jentene har framgang hver dag!!   Så slike dager blir svært viktig for å videreutvikle relasjoner både på og utenfor banen. All honnør til arrangøren, fine fasiliteter både for spillere og publikum, blide og hjelpsomme folk, og god gjennomføring iht tidsplanen. Bra jobbet, og takk for oss, sier Sven Tore.

- Det var veldig kjekt å spille mot nye lag. Vi visste vi var et år yngre og at det ville bli tøffe kamper. Men vi fikk god spilleerfaring av det. Og ikke minst er det kjempekjekt sosialt med slike turer. Egne prestasjoner svinget veldig. Var kjempenervøs første kampen. Skal hjem for å trene enda mer til neste år, sier Thea.

Elnesvågen med trener og spillere var godt fornøyd med å være klare for toppserien.Klubbfotografering torsdag 12. august

Postet av Utleira IL den 6. Aug 2021

Man stiller i konkurransedrakt, med oppmøte på Utleira Kunstgress 11'er bane torsdag 12. august kl 14.15. Vi ønsker å ta profileringsbilder som skal brukes i ulik profilering av Utleira Idrettslag. Det vil bli tatt bilder i hver idrett og bilder på tvers av idrettene. Vi ønsker personer med begge kjønn, spredning i alder og etnisk bakgrunn. Dette for at bildene skal representere mangfoldet i Utleira IL. 


Her er noen eksempler på tidligere profileringsbilder