Norge og Frankrike på besøk i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 6. Jan 2023

De siste tre dagene har vi hatt storfint besøk av Norge og Frankrike som har gjort sine forbredelser til kamper fredag og lørdag i utleirahallen. Begge nasjoner er i toppen på håndballkartet både på jente og guttesiden. Så, å ha de på nært hold i egen hall har vært lærerikt. Tropper på rundt 20 spillere pluss støtteapperat. Det mest spennende for en håndballentusiast har jo vært å se om det er noen klare forskjeller i treningsarbeidet .

Det var et meget godt opplegg rundt det å få spillerene klare til kamp situasjoner senere i øktene. 

Begge hovedtrenere hadde med seg trenere med klare roller. Norge  delte oppgaver når det kom til angrep og forsvar i spill sekvenser, mens det på Franrike her var helt klart at hovedtrener tok kommandoen. Begge lag hadde aktive målvaktstrenere som under alle økter fulgte opp sine målvakter tett . Lite eller ingen hvile på målvaktene underveis i øktene om du sto i mål eller ikke. 

Jørgen Laug er til daglig hovedtrener på Bækkelaget sitt Rema 1000 lag for herrer. Trønder med røttene sine i Csk. Hoved trener for Norge LM 06. En trener vi vil se mer og mer til i fremtiden.  

 

Guillame Joli var helt klart på under øktene til sitt LM 06 frankrike . Meget hyggelig og dyktig trener. 

Spennende og se at Franrike kun hadde bedt om en time hall på begge øktene. Første økt på grunn av reise. Det var meget effektivt og guttene var på hugget fra start.  Franrike hadde veldig lite kast mottak, men brukte mer tid på å bli varme i hele kroppen også skuldre. Kaste øvelser på begge lag var kjapt over i kamplignende situasjoner med løp med og uten ball i målvakts trening. Der hadde de franske guttene helt opp til 3 og 4 situasjoner de var involverte i før skuddet ble fyrt på målvakt. 

Begge nasjoner hadde ekstremt fokus på gode lange oppvarminger med alt fra løp, forebygg, retningsendringer og litt kapasitet. Frankrike hadde i tilegg mange øvelser der kraft og eksplosivitet var tema.  Det er ingen tvil om at begge nasjoner har god struktur på sin utvikling av yngre landslag. 

Hovedtrenere på begge lag hadde ganske lik tilnærming underveis i økter. De hadde helt klare ønsker i valg og situasjoner. Begge forklarte meget godt til sine spillere og tok seg tid til å gi mange tilbakemeldinger i detalj til enkeltspillere. Der hadde Norge flere trenere involvert ved siden av hovedtrener enn frankrike. Det kan selvsagt være helt tilfeldig . Spillere fikk fikk både ros og beskjed om å være nøyaktige. Ingen av lagene hadde et komplisert angrepsspill, men var heller opptatt av at spillere skulle strekke i forsvaret, være nøye i sin posisjonering i valg og kline til.  Samtidig var de norske trenerne veldig opptatt av arbeidsoppgavene bakover på banen. 

Slik var alle pauser før og underveis i spillsekvenser for Norge. Trenere med helt klare oppgaver de ville se både fra forsvar, angrep og målvakter. 

 For alle trenere og unge spillere som har lyst å vite hvor lista ligger, så bør de møte opp i Trondheim spektrum kl. 1630 i dag og se disse to lagene som har mange spennende typer som kanskje vil markere seg i fremtidens håndball. Norge hadde en playmaker som alle bør få med seg. Samtidig hadde frankrike noen kantspillere som hadde ekstremt god satsperiode.Og mange fler på begge lag.  Dette er dagens tips på underholdning i Trondehim spektrum. Gratis inngang. 

Vi takker for et meget hyggelig besøk i Utleirahallen. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.