Futsal: 6 av 6 på lørdag!

Postet av Utleira IL - Fotball den 30. Jan 2016

To tøffe oppgjør i Rostenhallen endte til slutt med 6 poeng, og fortsatt heng på Freidig i kampen om playoffplassen.

Tropp: Tangvik, Swaray, Fossli, Lund, Vie, Killingberg, Haugdal, Gjengår, Holan (1. kamp), Løberg (2. kamp), Kvalvær (2. kamp), Eriksen, Johansson, Tysnes.

Utleira - Tiller 2 3-1 (2-1)

0-1, Tiller
1-1, Simon Johansson (Erlend Tjøtta Vie)
2-1, Erlend Tjøtta Vie (Simon Johansson)
3-1, Sivert Lund

Dagens første kamp var mot Tiller 2, som sto med 1 poeng etter sine første 8 kamper. Man skulle tro det ble en enkel kamp, men slik ble det ikke denne gangen heller. Vi kom under allerede etter 6 minutter, og egentlig var det ikke spesielt ufortjent. Frode Bergmanns unge mannskap la ned en god og helhjertet innsats, og vi fikk ingenting gratis. Mot slutten av omgangen er det vekk med finspillet, inn med vilje, og det er Erlend Vie som krangler ballen med seg forbi et par motstandere før Simon Johansson er fremme med en lang fot for å tuppe ballen forbi keeper til 1-1. Rett før pause bytter de på rollene når Johansson serverer Vie, som med en fin avslutning setter ballen i nærmeste til 2-1 og pauseledelse.

Den gode slutten på førsteomgangen blir fulgt av en god start på andreomgangen, og vi skaper mange store sjanser allerede fra første sekund. 3-1 kommer noen minutter ut i omgangen, og det er Sivert Lund som øker ledelsen med et flott skudd fra 10 meter. Etter dette slipper vi oss (forhåpentligvis ubevisst) ned, og Tiller 2 får et par sjanser mot tampen, selv om vi føler vi er nærmere 4-1 enn de er 3-2. Alt i alt kan vi vel si at det var fint med 3 poeng, men ellers en ganske dårlig prestasjon. Det var klart at vi måtte forbedre oss for å klare slå Jonsborg i neste kamp.

Utleira - Jonsborg 5-2 (0-1)

0-1, Jonsborg
1-1, Torstein Haugdal (Erlend Tjøtta Vie)
2-1, Erling Løberg (Lars Erling Killingberg)
2-2, Jonsborg
3-2, Even Rogstad Kvalvær (Erling Løberg)
4-2, Simon Johansson (Lars Erling Killingberg)
5-2, Lars Erling Killingberg (Torstein Haugdal)

Jonsborg er det eneste laget som har slått oss i seriespill i år, og vi fryktet derfor også denne kampen. I den kampen kom vi under i første omgang, og mot gode 2. divisjonsspillere som står godt defensivt ble det rett og slett for tøft å komme seg tilbake i kampen.

Det ser imidlertid bra ut fra start denne gangen, og vi spiller oss til gode sjanser i de første minuttene. Den eneste bekymringen er at vi ikke scorer, og på det som må være Jonsborgs første visitt foran målet vårt havner ballen i mål etter et stykke akrobatikk av en Jonsborg-spiller. Lite endrer seg av målet, og vi fortsetter å male på. Johansson blir spilt igjennom i god posisjon flere ganger, men en god keeper vinner mange dueller. Når ballen for en gangs skyld suser forbi keeper på et skudd fra Killingberg går ballen i stanga og ut, og noen tenker vel at dette bare er en slik dag. 0-1 til pause, og Jonsborg trenger bare mure igjen i 20 minutter til.

Andre omgang fortsetter i samme spor. Vi skaper sjanse på sjanse, men intet tellende resultat. Etter et par minutter får Jonsborg sin kontring, og Tangvik må frem med en monsterredning for å holde oss unna 0-2. Den viser seg viktig, for ikke lenge etterpå får vi utligningen. Erlend Vie og Torstein Haugdal kommer seg 2 mot 1, og pasningen på tvers fra Vie er perfekt, slik at Haugdal får en grei jobb med å sette inn 1-1. Like etterpå tar vi ledelsen etter flott forarbeid av Lars Erling Killingberg. Han kommer seg ned til linja, og får slått hardt inn foran mål der Erling Løberg står og blir brukt som vinkel for å få ballen i nota. Ikke lenge etter får Jonsborg balanse i regnskapet. Markus Hermo drar av mannen sin og sender skuddet i korthjørnet for 2-2, med rundt 10 minutter igjen å spille. På slutten viser vi derimot klasse, og med en uttelling som ligner på noe fornuftig får vi både 3, 4 og 5 før tida løper ut. Først er det Even Kvalvær som er strålende plassert på bakre for å styre inn pasning fra Løberg, så gjør Killingberg det samme til Johansson. Dagens siste får Killingberg i det han løper inn 5-2 etter litt om og men etter pasning fra Haugdal.

Alt i alt en strålende helg poengmessig. Den første kampen var ikke bra, men i den andre viser vi stor klasse når vi kjemper oss tilbake fra en vanskelig situasjon og har troa på det vi holder på med. At vi til slutt får en liten ketchup-effekt var ikke mindre enn fortjent, og en fin ting å huske til neste gang vi stanger for å få mål.

Da gjenstår det til slutt å minne om morgendagens kamp mot NTNUI i Utleirahallen. Kampstart søndag 31. januar klokka 16.00! Vel møtt!