God utvikling på fotball for jenter i Utleira

Postet av Utleira IL - Fotball den 29. Nov 2020

Det gror godt på jentesiden i fotball på Utleira. Som et ledd i forbedringsarbeidet gjennomførte vi et trenermøte mellom alle trenere innen ungdomsfotball og senior. Dette for å forankre satsing og skape en felles forståelse for hvordan vi i fremtiden skal ha med enda flere jenter inn på seniorsiden utviklet i egen klubb. 

Vi startet med en gjennomgang av sesongen som har vært og hvordan vi har opplevd denne. Det har vært skrevet mye i media om frafall og utfordringer i å holde på spillere. I Utleira opplever vi å ha fått et godt samhold i denne perioden og har brukt tiden til enda mer terping på basisferdigheter, med øvelser som har vært godt likt. Lagene er også godt fornøyd sportslig med sesongen, samtidig som vi synes synd på seniorspillerne som ikke fikk gjennomført sesong i år.

Vi opplever å ha store grupper, når vi nå går inn i ny sesong har vi følgende status:

J13: 29 spillere

J14: 20 spillere

J15: 27 spillere

J17: 16 spillere

Damer Sr: 33 Spillere

Totalt på disse lagene har vi 19 trenere, der de fleste har trenerkurs.


Vi gleder oss derfor til fortsettelsen og håper på mange gode opplevelser både sportslig og sosialt. 

Så håper vi at våre seniorspillere får komme i gang igjen med sitt storspill. Det er tungt når man i sesongen 2019 går igjennom sesongen med et tap, 100 plussmål og ikke får opprykk på målsforskjell. Når da sesongen 2020 blir kansellert, så er det imponerende å se motivasjonen og treningsvilligheten til jentene. Vi satser på at sesongen 2021 blir året vi løfter både førstelag og andrelag senior opp en divisjon. Likevel må det gjøres grep i vår region med tanke på vilkår for både opp- og nedrykk. Dette vil ha mye å si for utviklingen av damefotballen i Trøndelag.

Utleira har en ambisjon om å ha store grupper på hvert kull og er villige til å satse på jentene i klubben. Vår vekst skal komme av godt miljø og muligheter for god sportslig utvikling. Vi tar gjerne i mot nye spillere som kanskje har mistet tilbud i egen klubb, eller ønsker nye impulser i Utleira. Vi ønsker at nye spillere skal ta kontakt med oss, og ikke omvendt. 

Utleira er en fantastisk klubb for både utøvere, støtteapparat og publikum. Med god økonomi og gode fasiliteter ligger alt til rette for en lys framtid for utviklingen i klubben.


For jentefotballen i Utleira

Trenerne


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline