Skuffet hvis det ikke blir opprykk

Postet av Utleira IL - Fotball den 21. Aug 2018

Ubeseiret etter halvspilt sesong er fasiten til Utleira senior påherresiden og fem poengs luke med en kamp mindre spilt. Det er et godt utgangspunkt for å jakte klubbens første opprykk, noe man har sett glippe de to foregående sesongene. 

 

I forkant av 2016-sesongen ble Utleira senior på herresiden startet opp i regi av klubben, men det ble ikke noe opprykk på første forsøk. I fjor tapte laget kun én fattig kamp, men det var likevel nok til at drømmen om opprykk seilet av gårde. Men det sies at alle gode ting er tre, og i år har klubben satt seg i en meget god posisjon etter halvspilt sesong og står med åtte seire på åtte kamper. 

Hovedtrener Geir Kojen har all grunn til å være fornøyd med det som har blitt prestert så langt denne sesongen og erkjenner at man blir skuffet dersom det ikke er 5.divisjonsspill på Utleira neste år. 

-Ja, det blir vi. Det har vært et klart uttrykt mål. Nå er vi snart halvveis i årets sesong, så nå må vi sette oss noen nye mål de resterende kampene. Det hadde vært veldig kult å gå ubeseiret gjennom serien eller score over 100 mål for eksempel. 


Optimistisk treårsplan 

Målet Kojen – som kom inn som hovedtrener for seniorgruppen på herresiden før sesongoppkjøringen i fjor – sikter til, er treårsplanen som ble skrevet da han tredde inn som trener i Utleira. Der står det klart og tydelig at klubben jakter to opprykk på tre år, og med det ene sure og bitre tapet i fjor, er man derfor ”avhengig” av opprykk i år for å holde tritt med planen. 

-Vil du si en slik plan er realistisk, gitt at det blir opprykk i år?

-Vi må ha en 30 prosent regel fra sesong til sesong hvor laget må løfte seg 30 prosent. Det vil si ti prosent nye spillere, ti prosent eksisterende spillere som løfter utviklingen sin og ti prosent på laget, og da er vi godt på vei, sier han og forteller at det ikke er så stor nivåforskjell på trøndersk 5.- og 6.divisjonsfotball. 

Likevel er Kojen svært tydelig på at Utleira skal være en klubb for egne spillere til tross for den ambisiøse planen, noe som indikerer dette er åtte av elleve i startelleveren har spilt barne- og ungdomsfotball i klubben, mens 15 av 22 i troppen har samme tilknytting. Det bærer også oppgaven til seniorlaget preg av. 

-Primæroppgaven til seniorgruppa i Utleira er at det skal være et godt sportslig tilbud til våre egne spillere – det er utgangspunkt. Vi må ha litt tilsig for å løfte kvaliteten på gruppa, men ambisjonen er at det skal så godt sportslig tilbud slik at spillere som er yngre ikke forsvinner til andre klubber, sier han før han legger til:

-Bredden er avhengig av toppen, og toppen avhengig av bredden, så vi skal fylle etter med egne spillere. Gode spillergrupper rekrutterer gode spillere, så vi skal ha så godt miljø og sportslig aktivitet i seniorgruppen slik at vi rekrutterer gode spillere selv, det er veldig viktig for oss. 


Etter neste sesong er den inneværende treårsplanen historie, og da blir det viktig å sette seg nye mål. Men klubben streber ikke etter å innfri treårsplanen for en hver pris. For det skal ikke gå utover klubbens egne spillere og gjennomføres sett ut i fra fornuftige forutsetninger. 

-Vi må bygge stein for stein, og det får ta så lang tid det tar, bare så lenge vi gjør det riktig. Etter neste sesong kommer det en ny treårsplan, hvor vi må diskutere om vi skal forsøke å rykke opp nok en gang? Men det skal alltid være på de riktige premissene. Utleira skal aldri være en klubb som henter spillere fra ”hele verden” eller gir betaling, det er overhodet ikke ambisjonene. Vi skal være en klubb for våre spillere og de som bor i nærområdet og om nivået er 4.divisjon eller hva det skulle være, får ferdighetene vise. 


Bør sikte mot 4.divisjon

Petter Grønning Finserås er en av spillerne som har tilknytning til Utleira gjennom barne- og ungdomsfotball. Han kom tilbake i fjor vinter etter noen års pause og forteller om en spillergruppe som har tatt store steg på to år. 

-Det har vært mye godt spill og vi har hevet oss bra fra forrige sesong som følge av en god treningsvinter og bra trykk på trening. Trenerne kan mye fotball, skryter han, og trener Kojen beskriver spillergruppen slik:

-Vi har godt miljø og solid samhold i gruppa. Det er gode fotballspillere som liker å trene og det er et godt utgangspunkt for å lykkes med seniorfotball i klubben slik det er nå hvis vi tar det steg for steg, vi må ikke forte oss. 

Finserås er imidlertid krystallklar intet opprykk vil være katastrofalt. 

-Det er krise dersom vi ikke rykker opp. Vi satte oss et mål om å rykke opp før sesongen og alt annet er for dårlig. Jeg mener vi bør sikte videre mot 4.divisjon også. 


Første kamp etter sommerpausen er søndag 26.august borte mot Gimse 2, før Melhus 2 kommer på besøk på Utleira Kunstgress 2.september i det som blir første kamp hjemme for høstsesongen. 0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline