Ubeseiret i serien og styrer mot opprykk

Postet av Utleira IL - Fotball den 5. Jul 2018

Etter halvspilt sesong har Utleira Kvinner to ubestridte serieledere i hver sin avdeling i fjerde divisjon, og det ser virkelig lyst ut med tanke på opprykk når vi skriver oktober og 3.divisjons-spill neste sesong. 

I fjor ble det tap, i det som ble en ren opprykksfinale mot Tiller ett par serierunder før sesongslutt. Med det måtte Utleira bite i det sure eplet, og innse at drømmen om opprykk i debutsesongen ble knust. I år har laget tatt ytterlige steg og begge lagene på kvinnesiden i 4.divisjon i henholdsvis andre og fjerde avdelingen, er ubeseiret i vårsesongen og styrer mot opprykk på andre forsøk. 

-Vi er veldig fornøyde med sesongen så langt og gjort det veldig godt i seriekampene hvor vi stort sett har dominert. Dessuten startet vi sesongen med veldig mange nye spillere, så er det noen som har byttet klubb og andre som har kommet til – så vi har bygget litt klubb i vår, smiler trenerne Ole David Økland og Rune Burkeland. 

Hovedtrenerne kan nemlig se tilbake på en strålende vårsesong for begge lagene med underholdende angrepsfotball og flere seire med kalasklassen, noe målforskjellen indikerer. Det har ført begge lagene til toppen av tabellen, hvor Utleira 1 står med én uavgjort etter ti serierunder, mens andrelaget fortsatt ikke har avgitt poeng. 

Likevel ser trenerduoen alltid etter forbedringer, noe som er nødvendig da motstanderne i fjerde divisjon gjerne er noen år eldre.

-Vi har fortsatt en vei å gå når det gjelder å utvikle oss videre, men det andre lag har av erfaring fra voksenfotball får vi kompensere med talent, ungdommelig mot, hurtighet og gode basisferdigheter, sier Burkeland. 

-Kjempekull å bygge videre på  
Med et nyopprettet kvinnelag satser Utleira hardt på kvinnesiden og har ambisjoner om å klatre noen divisjoner i systemet de kommende årene. I dag består spillergruppen av 32 ivrige spillere, hvor hovedstammen er jenter født rundt tusenårsskiftet er et godt utgangspunkt å bygge videre på, ifølge Burkeland. 

-Klubben satser både på herre- og damesiden, og nå har damesiden noen kjempekull å bygge videre på – så det er litt opp til oss selv. Sammen har vi gode muligheter til å spille oss opp noen divisjoner dersom vi klarer å holde gruppen samlet. Så får veien gå videre ut ifra hva vi presterer og hva klubben legger til rette for, sier Burkeland. 

Han får støtte fra Økland som mener det er viktig å ”spille seg opp noen divisjoner” for å kunne tilby riktig kamparena. 

-Vi savner en kamparena med høyere nivå, da vil utviklingen komme naturlig og gi noe som klubben mangler for de beste spillerne. 

-Sjelden man finner et slikt lag
I fjor spilte flere av jentene som spiller i 4.divisjon i år seg frem til semifinale i Norway Cup, og i år ble det andreplass i futsal NM i vinter. Det fører til god stemning, noe som trekkes frem av spillerne når de snakker om det beste med å være Utleira-spiller. 

-Det må være balansen mellom det å være seriøse, samtidig som vi har det veldig artig sammen, sier Pia Muri og lagvenninnen Mari Halgunset er enig. 

- Det er sjelden man finner et slikt lag hvor alle kommer godt overens, i tillegg til at de er gode sportslig. Det er seriøst i klubben og alle ønsker å oppnå noe, samtidig som vi har det morsomt sammen.

-Det er det vi bygger gruppen på, vi ønsker å ha det ordentlig, men må gjøre jobben ordentlig. Men det er gøy å gjøre det ordentlig. Så håper vi at dette skal brige oss dit vi ønsker for å være den utviklingsarenaen vi ønsker å være, sier trenerne Burkeland og Økland samstemte. 

Nevnte Halgunset kom til klubben før 2017-sesongen, og prøvespilte for flere klubber før valget til slutt falt på Utleira.

Mari in action

-Jeg ønsket et bedre treningsnivå og hørte veldig mye bra om klubben. Jeg prøvde veldig mye forskjellig, men trivdes ikke så godt. Når jeg kom hit ble alt veldig bra med en gang i et godt miljø og i en god klubb med gode trenere, forteller Halgunset. 
Men for at Utleira skal kunne tilby et godt nivå på damesiden de kommende årene er det viktig med rekrutering, noe trenerne erkjenner.  

- Vi har ett par årstrinn på 2002 og 2003 som ikke er så mange, men 00-kullet som er en sammenslåing av Utleira og Othilienborg er veldig stort. Videre er 2004- og 2005-kullene store igjen, så det er god rekrutering nedover i klassene. For vi er avhengige av god rekurrering i årgangene som kommer hvis klubbens ønske å være på et ålreit nivå på damesiden skal lykkes, avslutter Burkeland. 

Nå er det sommerpause i sesongen helt frem til august. Da begynner høstsesong, og begge lagene spiller sine første kamper på Utleira Kunstgress. For Utleira 2 venter Røros på motsatt banehalvdel, mens Malvik gjester kunstgresset to dager senere – 16.august – og skal forsøke å revansjere vårens 1-5 tap.

- Skrevet av Jørgen R. Karlsen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline