Futsal - seriemester!!

Postet av Utleira IL - Fotball den 8. Feb 2016

Utleira Futsal avsluttet sesongen med to seire, avdelingsseier, og billett til eliteserie-playoff i Bodø 12.-13. mars!

Forutsetningene før siste helg var klare. Vi måtte slå Othilienborg i den første kampen for å få seriefinale mot Freidig i siste kamp.

Troppen: Tangvik, Swaray; Lund, Kråkenes, Killingberg, Fossli, Haugdal, Økland, Kvalvær, Gjengår, Tysnes, Eriksen, Løberg, Johansson

Othilienborg - Utleira 1-3 (1-0)

1-0, Othilienborg
1-1, Even Rogstad Kvalvær
1-2, Simon Johansson
1-3, Erling Løberg (Torstein Haugdal)

Forrige oppgjør endte med hele 9-1 i vår favør, etter at vi kom godt i gang og satte sjansene våre fra start. Denne gangen var det lite som tyda på at det skulle bli en lik kamp. Othilienborg var mye bedre enn forrige gang, og spilte med høyt press som gjorde at vi ikke klarte spille oss til gode sjanser. Vi hadde likevel en mistanke om at de ikke klarte opprettholde presset i hele kampen, så her var det viktig å være tålmodige. Othilienborg tar da også ledelsen 1-0 etter en fin prestasjon av ringreven Robert Vikestad, som vender med mann i rygg og banker ballen i lengste. Med det var vi under 0-1 til pause i femte kamp på rad, men vi har likevel 3-2-0 i disse oppgjørene.

I andre omgang er det tydelig at Othilienborg begynner å bli slitne, og allerede etter åtte minutter har de laget fire frispark, som gjør at vårt neste frispark gir 10-meter. Det gjør at de må være litt mer forsiktige i duellspillet, og det utnyttes først av Even Rogstad Kvalvær som tar seg forbi mannen og dunker ballen i korthjørnet før keeper til 1-1. Minutter senere tar vi ledelsen når Simon Johansson får kranglet en ball i mål etter at den først hadde vært i begge stengene og innom keeper. På tampen føles det som vi er nærmere 3-1 enn 2-2, og til slutt er Nardo-radarparet Haugdal og Løberg som linker opp foran mål, og Løberg setter inn nok et mål fra 30 centimeters hold alene på bakre stolpe etter en perfekt pasning.

Vi hadde gjort jobben, og nå skulle vi se hvor mange karantener Freidig klarte pådra seg mot et Jonsborg med kun 5 spillere. Freidig hadde nemlig 7 spillere som manglet et gult kort på karantene, og vi kan vel ikke nekte på at det var et par spillere vi hadde syntes det var greit å slippe hanskes med. Det blir en veldig tøff og jevn kamp mellom Jonsborg og Freidig, men ingen av de i faresonen får gult, selv om de mister nøkkelspilleren Thomas Rønning med direkte rødt til kampen mot oss.

Utleira - Freidig 5-3 (4-0)

1-0, Erling Løberg (Jon Arne Kråkenes)
2-0, Simon Johansson (Andreas Fossli)
3-0, Torstein Haugdal (Sivert Lund)
4-0, Andreas Fossli (Even Rogstad Kvalvær)
4-1, Freidig
4-2, Freidig
4-3, Freidig
5-3, Andreas Fossli

Forrige oppgjør endte med 1-1 etter en sen utligning av oss i Rosenborghallen. Vi var to poeng bak serielederen, og seier var det eneste som var godt nok for å sikre billetten til Bodø.

Det startet veldig bra. Vi tok initiativet fra start, og etter kun fem minutter sender Løberg oss i føringen fra kloss hold etter strålende pasning fra Kråkenes. Minuttet senere dobler vi. Andreas Fossli vender og skyter, men keeper redder, før Johansson dukker opp og sender returen i mål til 2-0. Etter 17 minutter øker vi til 3-0. Sivert Lund kommer alene med keeper, og bakfra kommer Torstein Haugdal i fullt firsprang for å gjøre det til en 100%-mulighet. Lund slipper ballen perfekt og Haugdal kan sette 3-0 i tomt mål. På slutten av omgangen finner Fossli ut at det er på tide å åpne årets målkonto, og på en fin pasning fra Kvalvær får han drømmetreff og sender ballen i tverrligger og inn fra 9 meter. 4-0 til pause - kan dette gå galt da?

Som trener Bardal sa etter kampen - det er farlig å lede komfortabelt mot et så godt lag. Vi blir defensive i hodet, og i andre omgang blir vi stående med ryggen mot veggen. Gode skuddføtter har de mange av, og når Mølnå får stå alene på 10 meter blir det fort mål. 4-1, og det har ikke gått mange minutter. Halvveis i omgangen mister vi ballen sentralt, og et skudd som sniker seg mellom og borti et par bein ender til slutt i mål til 4-2. Med ett minutt igjen på klokka blir det virkelig kritisk når vi roter bort ballen på vei fremover, og Freidig kommer 3 mot 1 og får satt 4-3 i målet. De tar så ut keeper, men det er vi som får det siste målet når Fossli snapper en klønete tversoverpasning rett foran keeper med 15 sekunder igjen og kan sette ballen i tomt mål.

Når sluttsignalet lyder kan vi slippe jubelen løs og motta pokalen fra kretsens Jan Christian Sørli som bevis på at vi er seriemester i 1. divisjon Trøndelag 2015/2016. Nå venter playoff i Mørkvedhallen ved Bodø 12.-13. mars. Vi gleder oss som bare det, og selv om vi håpet å vinne avdelinga er det en liten vei å gå fra å håpe til å tro.

I playoff møter vi 2 lag fra nordnorsk playoff, 2 lag fra østlandet, 2 fra vestlandet og 1 fra sørlandet/Telemark. Så vidt vi vet er det kun OSI fra østlandet pg Sund og Vadmyra fra Hordaland som er helt klare. Klemetsrud ligger best an til den andre plassen fra østlandet, mens Ulefoss, Nesjar og Lier skal gjøre opp om plassen i sør om to uker. Nordnorsk playoff spilles førstkommende helg, og der forventer man at hardtsatsende Hulløy med nykjøpte portugisere og landslagskeeper Rakvaag tar den ene plassen, mens vi ikke har forutsetninger til å spå hvem andre som slår følge.

Vi kommer tilbake med mer når alle lag er klare og puljetrekningen er foretatt.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline