Storseier og uavgjort i toppkampene!

Postet av Utleira IL - Fotball den 10. Jan 2016

To kamper i 1. divisjon søndag, og i første kamp høvlet vi over serieleder Othilienborg med hele 9-1, før vi i andre kamp fikk atskillig tøffere motstand og spilte 1-1 mot Freidig.

Tropp: Tangvik, Vold - Lund, Kråkenes, Haugdal, Vie, Killingberg, Økland, Løberg, Eriksen, Johansson, Holan, Kvalvær og Gjengår.

Utleira - Othilienborg 9-1 (7-0)

1-0, Simon Johansson (Erling Løberg)
2-0, Sivert Lund
3-0, Lars Erik Eriksen (Erlend Vie)
4-0, Løberg (Johansson)
5-0, Lund (10-meter)
6-0, Lars Erling Killingberg (Johansson)
7-0, Eriksen (Jon Arne Kråkenes)
8-0, Andreas Økland (Lund)
9-0, Eriksen (Økland)
9-1, Riad Drljevic

Et ubeseiret Othilienborg sto med 10 poeng etter fire kamper, mens vi hadde 12 etter fem. Det var med andre ord duket for toppoppgjør i vår første kamp for dagen. Slik så det imidlertid ikke ut på banen, der det var klasseforskjell fra start til slutt.

Det tar riktignok noen minutter før vi tar ledelsen, men etter 2-0 ved Lund rundt 9 minutter renner det inn bak Othilienborgs keeper. Siden vi har video av målene ser vi ikke noen grunn til å beskrive dem ytterligere.

I andre omgang øker Andreas Økland tidlig til 8-0, men vi slipper oss i det hele tatt litt ned, samtidig som vi sparer spillere til dagens andre kamp. Rundt 15 minutter foregår derfor uten mål før vi øker til 9-0 og slipper inn til 9-1 på tampen. Alt i alt en strålende gjennomført kamp, der tilnærmet alt stemmer.

Freidig - Utleira 1-1 (1-0)

1-0, Mathias Hjelle
1-1, Erlend Vie

Rødt kort: Olaus Skarsem (Freidig)

Spenningen var stor rundt hvorvidt vi klarte nullstille etter den fabelaktige forestillingen mot Othilienborg. Både det, og at Freidig-troppen så mye sterkere ut enn Othilienborg-troppen gjorde at vi skjønte at dette kom til å bli tøft.

Vi kommer skeivt ut allerede etter et par minutter, og det er Rosenborg-spiller Mathias Hjelle som sender Freidig i ledelsen med et fint skudd tidlig i kampen. Utover i omgangen tar vi over kampen, og skaper de fleste sjansene, men uten tellende resultat. Nærmest er Sivert Lund som setter et frispark i tverrliggeren, og Killingberg som setter ballen i stanga like etter.

Andre omgang fortsetter som den andre slapp. Vi har ballen mest, men det blir ikke de helt store sjansene. Rundt halvspilt får Olaus Skarsem sitt andre gule, og Freidig må forsvare seg 3 mot 4 i to minutter, uten at vi klarer utnytte overtallet.

På tampen tar Bardal ut keeperen, og Løberg entrer banen i en kledelig Kolbotn-grilldress. Vi sliter litt med å spille ut et godt Freidig-lag, men med 1.20 igjen på klokka får endelig Vie muligheten han har ventet på, og sender av gårde et skudd som går via ansiktet på en Freidig-spiller og i mål. Vi sender Tangvik tilbake i mål, og kampen ebber ut med 1-1.

Dessverre har det ubrukelige kameraet vårt sviktet oss på tampen av kampen, så målet til Vie finnes ikke på tape. Heldigvis var det mer viktig enn fint!

Alt i alt en god helg, med 7 poeng av 9 mulige. Nå leder vi serien med 16 poeng på 7 kamper, mens Othilienborg, NTNUI og Freidig alle har 10 poeng på 5, som vil si at alle kan komme opp på samme poengsum om de vinner sine manglende kamper. Neste spillehelg har vi fri - de neste kampene er mot Tiller 2 og Jonsborg lørdag 30.01 og NTNUI søndag 31.01.