Tok utfordringen på strak arm

Postet av Utleira IL den 20. Mar 2023

I helga har Region Nord hatt samling for klassene 16 og 20 år i Trondheim spektrum . Det ble spilt hele 48 kamper . Vi hadde med vårt  J20 lag som spilte hele 4 kamper der J16 laget fikk tatt en av kampene samt at de rullerte på spillere for å ta ned belastning i løpet av helga. Lørdag var det stor oppgjør mot Byåsen der både spillere, trenere og publikum ble vitne til en meget god kamp som lover godt for utviklingen av unge spillere i Trondheim.

På lørdags ettermiddag fikk Utleira telefon fra Region Nord om at et lag hadde vært nødt til å reise hjem fra G20 sluttspillet på søndag. Da hadde de sett seg ut vårt G16 lag som et godt alternativ til å steppe inn. vi i klubb tok en rask undersøkelse blant guttene på en av dagens app løsninger Spond og fikk i løpet av 15 minutter ja fra 13 spillere som gjerne kunne tenke seg å å stå opp kl. 0700 for å spille kamp kl. 0930 imot Tromsø sitt G20 lag.

Guttene møtte opp til kamp og forbredte seg som vanlig , men med klare antydninger fra trener team at nå måtte de opp i ringene for her ville de møte mer fysikk og spille med større ball en i G16 serien.  Etter to minutter spilt lå gutten under 0-4 . De fikk bakoversveis av tempo, kraft og styrke fra Tromsø sine spillere.

Laget tok da timeout. Ble enige om at her måtte det andre krefter til for å kunne være med i kampen.  guttene våknet og satt forsvaret.Ble mer tydelige i sitt spill fremover og slapp seg løs og spilte flott håndball resten av omgangen og lå et mål bak til pause.

2.omgang ble like tøff og hard. Det begynte å røyne på med kreftene, men med stort målvaktspill og et hardt arbeidene forsvar klarte laget å få matchball i siste sekund som gikk i mål. Guttene vant 25-24 mot Tromsø i en kamp som de egentlig ikke skulle ha spilt.  Det er godt å se at våre gutter kan skape et så godt kollektiv , være tilstede i kampen og ta utfordringer på strak arm. Vi takker Region Nord for muligheten våre gutter fikk.