Tigercamp Håndball engasjerte hele 120 deltagere

Postet av Utleira IL den 21. Feb 2023

120 håndballglade barn og ungdom i alderen 9-16 år er samlet i Utleirahallen for å være med på en Tigercamp som har som mål å vise litt av det håndball dreier seg om uansett alder. Teknikk og nok repetisjoner over tid er en stor del av det å lære seg håndball. Samtidig må vi innom det fysiske og det å gjennomføre kamp lignende situasjoner.  

Nye vennskap mellom spillere ble det også. Her med spillere fra Molde og Utleira . 

Det å gi spillere nok utfordringer i treninghverdagen som over tid gir mestring er veldig gøy.  Det er lite tvil om at de yngste kan lære mye av  mer fysiske økter.  Dag en var det mye fokus på den tekniske biten av håndballspillet i alle klasser. 

Litt kast og mottak ble det også tid til .

 Dag to ble det kjørt en fysisk økt tilpasset alder , men utfordrende nok for alle aldre. De minste var meget stolte av seg selv etter den fysiske testen. Senere på dagen fikk ungdommene prøve seg på 18 runder med tøff fysisk trening som er kopiert fra en LK 96 samling for flere år tilbake. De fikk muligheten til å gjennomføre 6 ekstra runder før lunsj. Det takket de fleste glatt ja til. Imponerende innstat og vilje til å gå litt kjelleren. 

18 runder med fysisk trening pluss 18 x 40 meter spurt var en av øktene i vinterferien.

Dag tre  hadde masse spill varianter og kamper med ulike tema som ga kampene utfall på helt andre måter enn kun ved å score mål.  Første økt på Onsdag ble brukt til å øve på pådrag - viderespill i øvelser og satt sammen i spill variant der spillere fikk spille 5 mot 4 . De yngste spilte turnering på Onsdag. Samt at de fikk en økt me Speedball.  Speedball er 3 mot 3 på hel bane der det er mange kåringer som gir ekstra mål etter kampslutt og gir ekstra poeng for artige målvarianter og type samspill. Målvakter med flest redninger gir også ekstra poeng til laget.  Det å ta gode valg i situasjoner til det beste for laget var noe vi så etter i spillsekvenser. 

Guttene var godt representert på Tigercamp 

 Det har vært tre fine dager med håndball der alle spillere har brukt mye energi og lært noe de kan ta med seg gjem til sitt klubblag. Instruktører har gjort en meget god jobb både på kjøkkentet og på parketten. Nye vennskap mellom spillere har det blitt ytil og alle har gitt jernet fra start til mål. Nå venter en vel fortjent vinterfeire på alle. Vi gleder oss allerede til neste Tigercamp. 

Eirik fra Utleira G14 var en av 6 spillere som fikk en liten ekstra oppmerksomhet for sitt gode lagspill .Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.