Skaun - Utleira TH

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

28. september 2014

Søndag tok vi turen til Skaunhallen for å spille seriens første bortekamp. Selv om Skaun foreløpig sto uten poeng, visste vi at her gjaldt det å være skjerpa fra første stund. Vi har nemlig ikke for vane å storspille i denne hallen.

Åpningsminuttene preges av fartsfylt håndball og god uttelling for vår del. I løpet av kort tid er vi oppe i en firemålsledelse. Gleden er kortvarig, for like før det har gått 12 minutter har Skaun utlignet. Det står 5-5. Vi slurver og gjør flere tekniske feil på rad. Heldigvis tar vi kontroll over kampen og går fra 7-7 til 7-13 før Skaun knapt nok rekker å blunke. Mathilde har kommet inn i mål og gjør en glimrende jobb. Vi er løpsvillige og direkte i satsingene i angrep noe som gir oss gode sjanser. Vi gjør mange mål i kontrings- og ankomstfasen og Skaun er ikke i nærheten av å henge med tempomessig.
Da pausesignalet går viser tavla 10-17.

Skaun har tydeligvis brukt pausen godt. De vinner 3-0 i løpet av få minutter. Vi kløner det veldig til i angrep og de tekniske feilene florerer. Heldigvis er Mathilde i bra form og redder mange baller, flere av de er hundreprosentsjanser. Vi holder Skaun fire mål unna fram til det er spilt cirka 40 minutter. Herfra er det hjemmelaget selv som overtar kontrollen. Firemålsledelsen spises sakte, men sikkert opp. Og alt skyldes at vi selv gjør feil. Hilde kommer inn i målet igjen, og fortsetter det Mathilde slapp. Dessverre er det Skaun som nå kjører oss på tempo og vi som blir løpt i senk. Ingenting ligner på førsteomgangen.

Med drøye 11 minutter igjen utligner vertene. Det står 23-23. De siste minuttene er målvaktene i begge ender av banen dyktige. Ellers er det rent kaos. Skaun er ett mål foran fire minutter før slutt, når Pia skaffer oss et nytt 7-meterskast. Elisabeth banker ballen inn og igjen er lagene à jour. Det blir noen hektiske sluttminutter, hvor vi har flere muligheter til å avgjøre kampen. Skaun har ballen da gjenstår 40 sekunder. Hilde varter opp med ei særdeles viktig redning og vi får en siste mulighet til å sette inn seiersmålet. June fosser gjennom med seks sekunder igjen, og setter ballen i mål. Dommerne blåser utvisning og vi får frikast. Kampen ender 25-25 og kun ett poeng blir med tilbake til Trondheim. Vi er langt ifra fornøyde og kan ikke skylde på noe annet enn oss selv.

Skaun - Utleira 25-25 (10-17)