Tiger Camp ble en suksess

Postet av Utleira IL den 5. Jul 2022

I helga var det pilot på Tiger Camp i Utleirahallen. Tre dager med trening der utøvere ble utfordret både håndballmessig og fysisk . Det hele startet med et info møte om helga . Avsluttet med at de fikk velge seg fysisk økt som var satt opp av trenere eller en økt sett på LK 06 samling for noen år tilbake. 

Deltagere valgte LK 06 økt.  Det ble en meget tøff start på helga der de fikk kjenne på det å være i kjelleren . Samtidig fikk de visst for seg selv hvor mye de tåler.  Imponeredne innsats og vilje på mange. 

Lørdag startet med Posisjons økt hvor det ble litt mer fokus på hver lagdel. Enkle øvelser med flere repitisjoner.

Det er mange lærevillige ungespillere i Trøndelag. Det er det lite tvil om . Videre ble det en økt der fokus var på situasjonspill i små grupper. Startet med store rom og god plass å bygde videre på. Igjen viser spillerne meget gode ferdigheter for alderen.  Lunsj og Middag ble også servert på Lørdag.  

Tiger Camp ønsker å engasjere spillere, så vi hadde en sekvens med Dine mål og tanker om håndball. Deltagere ble delt inn i grupper for å sammen se hva de tenkte om utvikling lag, egne mål .  Hvis noen ønsket å stå foran resten av gruppa og si sine mål, så kunne de det. Noen gikk og fikk stor applaus fra de andre . Artig å høre fra spillere selv hva de tenker om utvikling . Lurt å la spillere få eierskap til egen utvikling. Tross alt de vi jobber for. 

Gruppearbeid i håndball var litt nytt for mange. Men, praten gikk godt på gruppene etterhvert. 

Ane fra Skaun Håndball var en av spillerene som ville fram og fortelle litt om sine kortsiktige mål og større mål lenger frem i tid. 

Ingrid fra Utleira hadde også klare mål og ønsker for fremtiden. Samtidig hadde hun et eget slagord. " Det er ikke den sterkeste eller raskeste som alltid kommer lenget, men den som ønsker det mest"

Søndag startet med det som mange vil kalle for en basis økt med ball. Fokus på pådrags øvelser der spillere skal ta imot ball i fart, true mål, spille videre, Legge igjen ball til medspillere og finne timing med hverandre. Vi tok utgangspunkt i øvelser som like gjerne kunne vært kjørt på et seniorlag eller junor nivå. Spillere fikk god tid i øvelsene . Noe som gir deg tid til å få inn bevegelser , mottak, timing i sine løp med og uten ball. Ble meget bra utover i økta. Ikke for mange øvelser, men mulighet for å kjenne på mestring. 

Oda, Tuva og Anne var instruktører under Tiger Camp. alle tre gjorde en meget god jobb. 

Viktig at deltagere får nok mat. 

Gjennom helga hadde vi fokus på oppvarming. Det ble kjørt et likt opplegg på alle økter instruert av Instruktør. Før siste økt ble deltagere utfordret på å gjennomføre alt selv. 

De to siste øktene la vi opp til spill med utgruppert forsvar. Det ble spilt 3-3 forsvar, 4-2 og 3-2-1 .  Spillere fant mange fine valg og lekte seg godt imot utgruppert. Helt tilslutt avluttet vi med en time hurtig håndball der spillere sto i korte sekvenser på banen.

Etter siste økt hadde vi en en til en samtale med alle deltagere der de fikk tips og og oppmuntring på det de hadde gjort i helga og hva de kunne trene litt mer på inn mot ny sesong. Vi er strålende fornøyd med deltagere som alle gjorde sitt beste og sto på gjennom hele helga. Takker alle som kom for en flott helg. Tiger Camp vil bli arrangert flere ganger . Det er i hvertfall helt sikkert. 

Ha en flott håndballsommer ! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.