Tigerskolen samler klubben

Postet av Utleira IL den 24. Feb 2022

Da har håndball hatt tre dager med meget høy aktivitet for spillere i alderen 9 - 16 år .  oppstart kl. 09 00 og klampen i bånn frem til kl. 16 30. Spillere har på tvers av lag trent sammen i grupper på 30 spillere. Det å trene sammen på tvers av alder og lag tilhørighet gir gode muligheter for å bygge på gode relasjoner mellom spillere i alle aldre. Det at våre naboklubber også er med styrker samholdet i nærmiljø. 

Det å trene ute på vinteren er  med bygger selvtillit og man blir litt tøffere i hodet. Anbefales til alle lag i alle aldre. 

Innholdet har vært variert med mye basis håndball , fysisk trening både ute og inne. Det har blitt spilt kamper og det har blitt terpet på detaljer. Der de minste har hatt mye kast , mottak, finter og små spill varianter. Hadde ungdommen mer fokus på det å jobbe i pådrags situasjoner, spill på små flater, tøff fysisk trening både inne og ute samt spilt masse håndball både i småspill varianter og med veldig utgruppert forsvar i helbanespillet. konkurranse elementet har vært med i alle gruppene. Det blir ofte god stemning i spillsekvenser. 

Tabata økt med kravstore trenere som ønsket intensitet og spillere som ga alt. 

Spillere styrte alt rundt sitt lag under kamper. De fikk en omgang med  3 -3 forsvar og en valgfri . 

Vi har hatt med med oss tre tiger instruktører i samspill med sportslig utvikler som har satt opp øktene. De har brukt god tid på å bli kjent med deltagere. De har utviklet seg over tid til å bli gode treningsledere og ser rommet godt. Samtidig tar de på seg å bidra med det som trengs også utenfor parketten. Det artigste er å se hvor god kontakt det blir mellom våre tiger instruktøer og spillere gjennom å være tett på hverandre over flere dager.  På Treningskampen til 2.div på Tirsdag kom det mange unge Utleira tigere for å se på.  Det har nok en sammenheng med at de begynner å bli godt kjent med flere av våre spillere på seniornivå. 

Aurora som jobber for tigerskolen fast hver uke hadde med seg Maria og Tuva fra 2.divisjon. De hadde full kontroll på all aktivitet. De fikk respekt for trenerrollen da både det å stå hele dagen og bruke stemmen istedetfor å skrive melding tar på i løpet av tre dager fra kl. 09 00 - 1630. 

Det som var litt ekstra gledelig i vinterferien var at det ble stinn brakke på J/G 15-16 sin treningsgruppe. Den aldersgruppa trenger like mange gode tilbud som de yngste i slike perioder.  J15/16 spillerene var tydelige på at de ville prøve seg mot G15/16 spillerene i kamp situasjoner. Det ble mix lag i alle spill sekvenser. Noe som fungerte veldig godt. Det ble høy stemning i alle kamper da gode dommere sørget for at temperaturen holdt seg stabilt høyt underveis i kampene.  Våre tiger instruktører lagde på siste dag en del kåringer underveis som f.eks MVP , fineste mål, beste Fair play spiller, beste målvakt med flere som ble lagt til som pluss mål eller minus mål etter kampslutt. 

Vi har mange regionale landsalgspillere i alderen 05/06 i Utleira som deltok alle tre dager. Alette, Emil, Amund og Eline var alle tre godt fornøyd med tilbudet i vinterferien. 

Mandag kom det som vanlig masse mat som skulle fylles inn i nede ved kiosken. Våre yngre spillere og trenere ville veldig gjerne hjelpe til med å fylle skapene når de hadde pause fra trening. 

Våre 12 -14 års spillere hadde samme økter og innhold som J/G 15 noe som er viktig for å skape en god flyt i utvikling over tid. De hadde stor innsats og lærevilje gjennom alle økter. Topp innsats på alle.  Godt å se at nabokluber som Nidelv og Freidig syns det er artig å være med på våre aktiviteter. 

Det har vært en fantastsik start på vinterferien med høy aktivitet og fine dager i Utleirahallen. Vi vil takke alle som deltok både som spillere, trenere, kiosk ansvarlig og ansatte i utleirahallen som er med å skaper gode og inkluderende rammer for barn og ungdom i vårt nærmiljø.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.