Tigerskolen med tilbud til alle

Postet av Utleira IL den 29. Jan 2022

Tigerskolen har mange type tilbud som gir muligheter for de minste, men også ungdommen. Gjennom åpen trening på tigerekstra og tigerpluss og tiger høstferie/vinterferie får de treningstilbud i eget nærmiljø. Tre i klubben som har benyttet seg av et tilbud for fra 15 år og opp til 19 år er Kristina Hagnes, Fredrikke Brun og Andrea Sunde. Alle tre legger ned veldig mye tid på håndball både gjennom Heimdal og Strinda Videregående . på klubb og egen trening.  

Fredrikke, Kristina og Andrea klare til å øve på en Fredags ettermiddag. 


Fredrikke Brun , Strinda Videregående håndball ( Utleira ) 

Dette er min andre sesong i Utleira etter kneskade i sesongen 19/20. Jeg valgte å gå til Utleira for det er en klubb med gode fasiliteter og mange ulike spillearena. Det var et enkelt valg , da jeg så etter en plass med mange ulike muligheter hvor jeg kunne utvikle meg som håndballspiller. 

Jeg har nå en treningshverdag på flere ulike arena, noe som gir meg en unik mulighet for å kunne utvikle meg på flere plan. Hovedgrunnen for at jeg prioriterer trening fremfor nesten alt hver dag er fordi håndballbanen er den plassen jeg føler meg mest hjemme.

Jeg våkner hver dag og gleder meg til å trene. Den mestringsfølelsen og det samholdet man føler på utpå en håndballbanen er noe helt unikt, og noe jeg aldri kunne vært foruten.

Mestringsfølelse er nok det som driver meg, og er noe jeg oppnår støtt og stadig på teknisk trening hos Tigerskolen. Der jobber jeg mot mine personlige mål og behov. Tigerskolen er et supert tilbud for både store og små med et ønske om å utvikle seg som håndball spiller, og som ønsker å bli best.


Kristina Hagnes,  Heimdal videregående Håndball (Utleira )


Håndball er noe jeg driver med hver eneste dag fordi det gir mye glede og mestring. Det beste med håndball er følelsen av å lykkes både som lag, men også som individualist. Den allsidige idretten gir rom for en bred utvikling, noe som jeg som håndballspiller jakter etter på hver trening. 

Det motiverer og gir mersmak i å utforske nye teknikker og metoder som jeg kan bruke på banen. Og spesielt når dette fungerer i praksis! 

Tigerskolen er en arena som gir rom for akkurat dette! Diskusjon og refleksjon rundt håndballteknikk og spill gir forståelse og inspirasjon til videre utvikling. Det vi øver inn på i tigerskolen får jeg også prøvd ut i spill på treningene i Utleira. 

Jeg byttet til Utleira IL denne sesongen for å utvikle meg videre som håndballspiller. Et godt tilbud med flere spillere på et høyt nivå og mye konkurranse var det som trigget meg til å bytte til denne klubben. Tigerskolen legger til rette for håndballspillere med ekstra motivasjon til å bli enda bedre og utvikle de avgjørende detaljene!


Andrea Sunde, Strinda Videregående Håndball ( Utleira ) 


Jeg flyttet til Trondheim før denne sesongen for å spille håndball for Utleira IL. Det gjorde jeg for å få nye utfordringer og utvikle meg som spiller. 

Jeg har kommer inn i et bra lag som har en god mix av unge og eldre spillere. Det gir meg muligheten til å lære av de som har vært i gamet flere år enn meg. 

Jeg legger ned x-antall timer til trening hver uke for å utvikle meg. Akkurat hva som driver meg er vanskelig å sette ord på, men jeg elsker følelsen av å score mål og vinne kamper. Samtidig er det utrolig gøy å lære nye teknikker og se at jeg klarer å bruke de i spill. 

Hver fredag har jeg en ren teknisk trening hos Tigerskolen hvor jeg jobber med akkurat slike små detaljer som man ikke får tid til ellers. Tigerskolen er et veldig bra tilbud som gir meg muligheten til å utvikle meg som spiller, slik at jeg på sikt blir en bedre håndballspiller.


Utleira håndball har som mål å skape gode arena fra du møter håndball første gang og gjennom hele ungdommen og som seniorspiller.

 Viktig for Utleira å bygge en modell der hver enkelt spiller føler de blir sett i egen utvikling og laget. 

Det å utfordre spillere i eget spill med hjelp av å se håndball sammen. Jobbe med tekniske detaljer og valg over tid er noe vi har tro på er viktig for å bidra til at spillere blir mer bevist på egen utvikling. 

Vi jobber med å involvere spillere i eget utviklingsløp. Diskusjon blandet med utprøving der vi finner løsninger som spiller mener er gode for sitt spill.  Det eneste som er helt sikkert at man aldri blir utlært verken som spiller eller trener . Alltid detaljer man kan utvikle i eget spill som vil utvikle kollektivet og spiller. Tiden det tar er ofte forskjellen fra spiller til spiller. Tålmodighet bør være din beste venn. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.