Oppdatert 14. desember: Nye koronarestriksjoner i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 9. Des 2021

Man holder seg hjemme om man har karantene, symptomer og/eller er syk.

Avstand og sosiale kontakter
Hovedregelen er at man alltid skal holde en meter avstand til hverandre. Det er viktig med god hånd og hostehygiene. Viktig med god ventilasjon og gode rutiner for renhold. Personer med risiko for alvorlig sykdomsforløp og uvaksinerte bør skjerme seg. Man skal begrense antall nærkontakter, men ikke isolere seg. Møt helst folk ute.

Munnbind
 
Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i hele idrettshallen, foruten på hallflatene. Påbudet gjelder også for ansatte og frivillige med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.

Arrangementer og sammenkomster
 
Det anbefales å redusere antall nærkontakter. Mer tid bør brukes hjemme. Det betyr at en også må begrense antall besøk, sosiale sammenkomster og arrangementer en deltar på.

Maksimalt 20 personer innendørs på privat sammenkomst på offentlig sted, i lånte eller leide lokaler. Utendørs kan man være maksimalt 50 personer. Arrangøren skal sørge for at alle som er til stede ved arrangementer skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære

Maksimalt 20 personer på offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser og 50 personer ved bruk av slike sitteplasser. Arrangøren skal sørge for at alle som er til stede ved arrangementer skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære. Arrangører skal sørge for en oversikt over hvor det enkelte publikum eller gjest sitter ved offentlige arrangementer hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser. Munnbind påbys også innendørs på arrangementer

Karantene
 
Felles regler for isolasjon og karantene uavhengig av virusvariant. Karanteneplikt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære med mulighet for å teste seg ut etter 7 dager. Øvrige nærkontakter kan teste seg ut etter 3 dager, men fortatt være i fritidskarantene til negativ test etter 7 dager.

Toppidrett
 
Aktiviteten, både kamper og treninger, går som normalt. 

Kamper og arrangementer avlyses
 
All kampaktivitet, unntatt toppidrett, avlyses eller utsettes. 
 
Tiger Cup og Jul i Tigerskolen er avlyst.

Treninger for barn/ungdom født 2006-2016
 
Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening eller korpsøvelse, men det blir anbefalte begrensninger i hvor mange som kan være med. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage. Aktiviteten i Tigerskolen avlyses i perioden, men lagene som ønsker det kan ha lagstreninger. 

Treninger for ungdom, født i 2005 og eldre
 
Alle som er ferdig med grunnskolen bør holde meteren også ved gjennomføring av fritidsaktiviteter. Det betyr for eksempel at de ikke bør spille fotball eller håndball, hvor det er vanskelig å holde meteren. Det er opp til lagene om de ønsker å holde koronatilpasset aktivitet i perioden. Vi oppfordrer alle til å komme seg ut i frisk luft. Men det er viktig å holde god avstand til hverandre, også når man er ute. Alternativt kan man trene teknisk og fysisk basistrening i mindre grupper, der det er mulig å holde god avstand. 

Treninger for voksne
 
Det anbefales av all aktivitet i grupper for denne gruppen avlyses.
 Sterk % Stødig og Linedance avlyser alle sine aktiviteter i perioden. 

Tigerskolen
 
All aktivitet i Tigerskolen innstilles fa dags dato. Dette gjelder også Ekstra og Pluss-aktivitet på fredager, i tillegg til Tigerøktene på hverdagene. 

Utleirahallen treningssenter
 
Holdes åpent for individuell trening, der man hele tiden skal holde minimum 1 meter avstand, og minimum 2 meter avstand til de som trener med høy intensitet. Høy intensitet i denne sammenheng er høy puls/pust. Det er viktig at alle forholder seg til god hånd og hostehygiene, samt er flink med renhold av utstyr før og etter bruk. Alle som er i karantene, syke eller har symptomer skal holde seg hjemme. 

Det vil komme nye bransjeveiledere for blant annet treningssenter som kan bidra til ytterligere innstramminger. Det samme gjelder lokale forskrifter om situasjonen blir verre lokalt. 

Forsvarlig smittevern ved gjennomføring av treninger.
 
Alle bruker desinfeksjonsspray ved inngangen og bytter deretter sko. Videre går man opp trappa og ut på tribunen der man setter seg i samme område som de andre i treningsgruppen, skifter og gjør seg klar til aktivitet. Man venter til laget som har banen er ferdig med sin økt har gått til sitt område på tribunen, før man går ut på banen. Etter treningen går man ut i første etg mellom banene. Man skal holde avstand før og etter trening. Under trening følger man de avstandskravene som er for den aktuelle alderen. Man ønsker å begrense gruppene til maks 20 utøvere pr gruppe.  Et minimum av trener og støtteapparat deltar på treningen i forhold til behov og nødvendighet. 
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline