Elitenivå er et langsiktig mål

Postet av Utleira IL den 26. Nov 2021

Håndballspiller er en side på Facebook som intervjuer up and coming håndballspillere på damesieden i norsk håndball. Vår målvakt Hannah Tornes ble nettopp intervjuet. 

Hannah Tornes, Invild Skaufel Holmen og Christine Enger Hanssen nyter godt av Annick Lipman sin håndballerfaring. 


tekst:  Trond Sørøy.   Fredag 26. november 2021
.
Hannah Tornes (19) fikk sin eliteseriedebut for Byåsen 7. november mot Tertnes og reddet et sjumeterkast.  Til vanlig spiller hun 2. divisjon med Utleira og deltar på en ukentlig trening med Byåsen.  Her forteller Hannah om debut-opplevelsen og om hverdagen som Utleiraspiller.
.
Fortell om hvordan du opplevde å bli tatt ut til å spille for Byåsen mot Tertnes! 
Hannah Tornes:  «Jeg ble ringt opp kvelden før kampen, da ene målvakten i målvaktsteamet til Byåsen var blitt syk. Det kom veldig uventet på, men jeg var aldri i tvil om å takke ja til tilbudet. Jeg så på det som en ny og spennede erfaring. Og det var selvsagt stas å bli spurt!» 
.
Hvordan var det å være med Byåsen på reise, forberedelser, oppvarming, gjennomføre kamp? 
«Jeg var selvsagt veldig spent. Å få være med på tur med jentene i Byåsen, gav et godt innblikk i hvordan de på elitenivå gjør forberedelser, reiser, varmer opp og gjennomfører kamp. Selv om profesjonaliteten i alt de gjør er større enn hva jeg er vant til, spiller de til syvende og sist, bare håndball. Det er ikke veldig ulikt fra min egen håndballhverdag, og hvordan vi i egen klubb forbereder oss til kamp.» 
.
Du kom inn og reddet en straffe, fortell om hvordan du opplevde det. 
«Jeg reiste til Bergen med ingen forventninger om spilletid. Annick Lipman er en rutinert og talentfull målvakt, og det å få sitte på benken og være i team med henne for en kamp, var mer enn forventet i seg selv. Jeg sitter på benken i over 50 minutter, og får mot slutten av kampen, når Byåsen er i god ledelse, komme ut på banen og stå på en straffe. Å få eliteserie debut med strafferedning, var veldig stas og gav mersmak. Det gjorde hele opplevelsen ekstra artig.» 


.
Du trener med Byåsen en gang i uka. Si noen ord om det. 
«Kari Aalvik Grimsbø er målvaktstrener for Byåsen. Å få muligheten til å få hennes input og veiledning en gang i uka, er noe jeg setter enormt pris på. Generelt er det utfordrende og lærerikt å trene med jentene i Byåsen. Tempoet er høyere, skuddene hardere og avslutningene på mål enda mer presise enn hva jeg kjenner på i min vanlige håndballhverdag. Jeg ser på treningene i Byåsen som en mulighet for å kjenne på nivået, lære fra erfarne spillere og trenere, og få et innblikk i treningshverdagen til eliteutøvere.» 


Kari Aalvik Grimsbø har til daglig ansvaret for Byåsen Håndball Elite sine målvakter . Her fra benken på kampdag. 


Utvikler du deg som målvakt synes du, når du nå får mer spesifikk målvaktstrening? 
«Absolutt! Jeg har i oppveksten fått begrenset målvaktfokus på trening. Å få direkte målvaktsinput har gjort at jeg har kjent på utvikling denne sesongen. Byåsen målvakt, Annick Lipman, trener oss i målvaktsteamet i Utleira, en gang i uken. Hun oppleves som en trygg, erfaren og dyktig trener å forholde seg til. Hennes bidrag i vår treningshverdag, har også hjulpet mye.» 
.
Hva gjør disse opplevelsene med Byåsen for din motivasjon i treningsarbeidet? 
«Å få være med på kamp i REMA 1000-ligaen gav mersmak, og gav absolutt en «boost» inn i treningsarbeidet. Selv om kampen gav motivasjon, er det øktene med Byåsen og treningene i Utleira med Lipman som gir mest motivasjon. Dette, i kombinasjon med å være en del av en fantastisk spillergruppe i egen klubb, gjør at jeg har mye motivasjon for vegen videre.» 

Det ble et supert innhopp med Strafferedning for Hannah.


Si litt om høstsesongen med Utleira. 
«Jeg flyttet for 1,5 år siden fra Ålesund til Trondheim for å studere og spille håndball. Forrige sesong bar preg av covid-stengt andre divisjon. Derfor smaker det ekstra godt å være i gang igjen, og få spille mine første kamper i 2.divisjon. Vi er en veldig fin spillergruppe i Utleira, både når det kommer til det sosiale, men og det sportslige. Jeg har blitt godt tatt imot, og har med et solid trenerteam i ryggen, tatt steg siden jeg begynte i ny klubb. Å være en del av en ambisiøs spillergruppe med mange unge spillere, samt noen eldre og rutinerte, har gjort at håndballgleden har vokst, hånd i hånd med utviklingen.» 
.
Er det opprykk til 1. divisjon som er målet? Hvordan er dere i rute til det? 
«Ambisjonen for sesongen er opprykk til 1.divisjon. Per dags dato står vi med like mange poeng og kamper spilt, som Elverum. De tok poeng mot oss og ligger av den grunn på førsteplass. Sesongen er bare nesten halvspilt, og jeg har stor tro på at vi skal få opprykk denne sesongen. Det er flere gode lag i 2. divisjon, som har vist at de kan utfordre. Vi tar en kamp av gangen, og tar ingen kamper for gitt. Men som sagt mener jeg at der vi står i dag, er vi et lag som til slutt kan stikke av med opprykksplassen.» 


.
Hva er dine ambisjoner som håndballspiller? 
«Jeg spiller min første sesong i 2.divisjon, og har tidligere kun erfaring fra 3.divisjon og aldersbestemte klasser. Fremover retter jeg fokuset mot å etablere meg godt i 2.divisjon. Videre derfra, ønsker jeg å ta ting steg for steg. Det å etablere seg på høyere divisjon og eventuelt elitenivå, er et langsiktig mål. Så lenge håndballgleden holder frem i årene som kommer, ønsker jeg å se hvor god jeg kan bli, og hvor langt jeg kan nå.»


Foto:  Utleira


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline