Klar for Tigerskolen?

Postet av Utleira IL den 6. Sep 2021

Tigerskolen er spiller- og trenerutvikling, og en del av det totale tilbudet utøvere og lagsapparat har i Utleira IL. Aktivitene i Tigerskolen er i hovedsak for utøvere i alderen 9-16 år. Hvilke aktiviteter som tilbys, avhenger av utøvernes alder og hvilken fase de befinner seg i.

For aldersgruppen 9-14 år gjennomføres i tillegg til lagstreninger en treningsøkt i uka i regi av Tigerskolen. For de tre yngste årsklassene gjennomføres disse øktene i sesong, mens for de tre eldste er det økter hele året. Treningen er på tidlig ettermiddag, og ledes av interne og/eller eksterne trenere. Mens lagstreningene fokuserer mest mulig på spillbasert aktivitet, fokuserer Tigerskoleøktene mer på individuell ferdighetsutvikling både teknisk, taktisk og fysisk.

Gjennom øktene blir utøverne også kjent med hverandre på tvers av ulike lag i avdelingen, da utøvere i ulik alder og kjønn trener sammen.

Utøvere i alderen 15-16 år gjennomfører eget idrettspesifikk treningsprogram. Programmet inneholder øvelser rettet spesifikt mot den idretten utøveren bedriver, og er satt opp av fagpersoner fra vår samarbeidspartner, Trondheim idrettsklinikk. Utøverne vil også få et gitt antall oppfølgingsøkter i grupper for riktig utførelse av programmet.

På utvalgte datoer vil det bli treninger som utøverne kan melde seg på. Trenere fra Tigerskolen gjennomfører disse ekstratiltakene.

Kurs og utdanning er en viktig del av Tigerskolen, og det gjennomfører ulike interne seminar for lagsapparatet. Dette vil være seminar i en bestemt avdeling, eller på tvers av flere avdelinger. Hensikten er å sikre god kommunikasjon og et felles fundament for videre utvikling. I tillegg følger lagsapparatet særidrettens utdanningsstige over eksterne kurs for å utvikle seg i takt med lagets alder.

Det vil bli avholdt presentasjonsmøte for lagshåndbok og Tigerskole i sin helhet 20 og 21. september.

Vi ser fram til oppstart av Tigerskolen over høstferien.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline