Avklaring rundt nytt smittetilfelle i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 3. Nov 2020

Utleira Il fikk tirsdag 3. november beskjed om at en smiuttet håndballtrener fra Utleira hadde vært i Utleirahallen sammen sitt lag på lørdag morgen 31. oktober. De som har vært i Utleirahallen lørdag morgen bes om å være ekstra varsomme og teste seg dersom det oppstår symptomer. Ber alle følge smittevernsreglene og være ekstra oppmerksomme for å hindre videre utbrudd. Det er tilfeldig hvem som blir smittet av Covid-19, og hvem som helst kan bli utsatt for smitte. Det er derfor viktig at alle tar sitt ansvar og opprettholder alle smittevernregler der dette er mulig. Vi skal holde avstand og redusere antall nærkontakter. Vi skal være nøye med renhold og håndhygiene. Vi skal registrere oss slik at det er lett å få beskjed om smitte oppstår. 

Vi fikk en ny telefon fra smittevernkontoret onsdag 4. november. Vi fikk da vite at den smittedes datter hadde avlagt negativ koronatest. Dette betyr at påventekarantene for motstandere og håndball-laget i Utleira Jentter 9 år opphører. De personer som er kontaktet direkte av smittevernkontoret som nærkontakter av sden smittede håndballtreneren er fortsatt i karantene. Dette gjelder også hennes familiemedlemmer selv om det er negativ test. 

I følge smittevernkontoret  er det ingen grunn til å tro at det har skjedd videre smitte på arrangementet i helga, da den smittedes nærkontakter med tilknytning til aktiviteten i Utleira IL har testet negativt. Utleira IL følger smittevernkontorets anbefalinger, men har samtidig varslet laget om at de kan stoppe planlagte aktiviteter og oppfordre folk til å være ekstra varsomme, men at vi ikke har mundighet eller ønsker om å sette noen i karantene. 

Utleirahallen ble vasket for smitte på fredag med virusdrepende middel, samt at dette ble gjentatt på tirsdag etter at besøk a smittet person ble bekreftet. Dette er en del av våre rutiner, som et tillegg til vanlig renhold som også har ekstra fokus på håndtak og andre berøringspunkter.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline