Koronasmitte i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 15. Okt 2020

Det har i dag kommet en melding om at en utøver i Utleira IL er smittet med Covid-19. Utøveren er en spiller på Håndball gutter 16 (2004). Laget er satt i karantene i 10 dager og deres treninger og kamper er dermed avlyst Utøveren har foreløpig ingen symptomer. Det er ingen personer eller lag som har ansvar for et enkelt smittetilfelle. Dette kan skje alle og enhver. Laget har fulgt de tiltak som idrettslaget har besluttet på bakgrunn av bestemmelser fra Regjering, FHI og idretten selv. Utleira IL ønsker utøver god bedring og håper at både han og laget kan gjenoppta trening i slutten av oktober. 

Håndball gutter 2005 har hatt hospitanter på gutter 2004 sine treninger, samt at det er familiære koblinger mellom lagene, og har derfor valgt å ikke fortsette med treninger og kamper frem til utøverne er testet for Covid-19. Spillerne anbefales til å teste seg på søndag og få svar før evt trening på mandag. 

Det er også vært hospitanter fra G2004 på Gjr20 sine treninger, men etter er god vurdering anses det som ikke grunn til å avbryte aktivitet slik status i saken er pr i dag. 

Laget (gutter 2004) har vært i kontakt med samarbeidsklubb Tiller om situasjonen. Videre har de kontaktet daglig leder, håndballavdelingen og smittevernkontoret. Det er Trondheim Kommune som er ansvarlig for smittesporing og idrettslaget har gitt lister over hvem som har deltatt på ulike aktiviteter. Utleira IL har håndtert situasjonen på en god måte, men ser samtidig at det er viktig at smittetiltaksplan deles med alle avdelinger og lagledere dersom ny smitte skulle oppstå. Dette for å få en raskere og mer effektiv håndtering.

Den smittede har vært i Utleirahallen tirsdag 13. oktober etter klokken 17.00. Dette er det eneste tidspunktet smittede har vært i hallen. Han deltok på trening og deretter fotografering med laget. Personer som har vært i Utleirahallen på dette tidspunktet må være ekstra oppmerksomme i forhold til symptomer. og ha lav terskel for å teste seg. De må opprettholde smittevernregler, men behøver ikke gå i karantene. 

Utleirahallen ble vasket for smitte onsdag og torsdag denne uken. Dette er en del av våre rutiner, som et tillegg til vanlig renhold som også har ekstra fokus på håndtak og andre berøringspunkter.

Ber alle følge smittevernsreglene og være ekstra oppmerksomme for å hindre videre utbrudd.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline