Minneord for æresmedlem Atle Ivar Jakobsen

Postet av Utleira IL den 15. Jul 2020

Æresmedlem Atle Ivar Jakobsen døde torsdag 9. juli etter lang tids sykdom. Det er trist å miste en hedersmann som Atle Ivar. Han ble 78 år gammel.

Atle deltok på stiftelsesmøtet i Utleira IL tilbake i 1972. Allerede som 30-åring var han svært engasjert i idrettslaget. Seks år senere i 1978 ble han valgt inn i hovedstyret i Utleira IL og senere i 1982 ble Atle Ivar forfremmet til nestleder. På bydelsfesten sommeren 2019 ble Atle æresmedlem i Utleira IL etter lang og tro tjeneste. En som alltid tenker og jobber for fellesskapet og vil klubbens beste til enhver tid. En som er trofast og følger med på alle idretter. En som er interessert og ønsker alle godt.  

I barnas barne og ungdomsår var Atle en aktiv del av deres idrettsliv. Han støttet opp om sønnens skikarrière som ble en suksess med blant annet bronsje på NM-stafett for senior. Atle var også svært delaktig som lagleder og programskriver for datterens suksesslag i håndball som overrasket de fleste i Norge med godt spill og mange seire. Det endte med gull i NM for junior etter seier over selveste Larvik i finalen. 

Atle likte å snakke om sport, og ville gjerne vise frem bilder og ikke minst avisutklipp fra gamle dager. På en måte fremhevet han seg selv ved å skryte av alle de andre. Han var ikke opptatt av sin egen rolle, men av laget og fellesskapet. 

Dugnadsånden har alltid vært god. Helt til Atle ble alvorlig syk, var det han som gjorde de usynlige arbeidsoppgavene som å plukke søppel og pante flasker. Oppgaver ingen hadde spurt han om å gjøre, men oppgaver han sa at han kunne ta for det var ikke så mange andre som ville gjøre slikt. 

Selv mens Atle var syk den siste tiden kom han gjerne med tips om forbedringer, og muligheter for å skaffe penger. Han kom med forslag til mål-lotto for seniorlagene i klubben der deltakerne skulle tippe på antall mål pr sesong og ikke minst betale for hvert mål som ble skåret. Den som til slutt var nærmest fikk premien, mens resten av pengene skulle gå til laget. Dette er spennende tanker for hvordan underbygge artig og underholdende fotball med at laget tjener ekstra penger for hvert mål. 

Atle fikk også prøve teppecurling i voksen alder. Han debuterte som 77-åring og selv om han var i dårlig form synes han det var veldig moro. Da merket vi også at konkurranseevnen og lysten til å vinne fortsatt var til stede. Han sa etterpå at det var lenge siden har har følt seg så levende.

På årsmøtet for kort tid siden var Atle til stede. I forkant av dette hadde han et stort engasjement for at det burde utvikles en seremoniplass med flaggstang og blomsterdekorasjoner. Hovedstyret har sagt at dette skal planlegges i forhold til oppgraderinger frem mot idrettslagets 50-års jubileum i 2022. 

Fra sykesengen skrev han brev til oss, om at han savnet oss og lengtet hjem til Utleirahallen, sitt andre hjem. Det er ingen tvil om at Utleira IL har hatt en stor plass i Atles hjerte. Han har også en viktig plass i Utleira IL sin historie og ikke minst en hedersmann vi kommer til å savne. 

Vi er takknemlig for det Atle har bidratt med for Utleira IL gjennom et helt liv. Vi vil savne interessen, engasjementet, smilet og ikke minst alle de fine samtalene. 

Hvil i fred, Atle. Du vil bli savnet.
En siste hilsen fra Utleira IL0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline