Status og påskehilsen fra Utleira IL

Postet av Utleira IL den 11. Apr 2020

God påske alle sammen.
Håper dere har det fint og tar vare på hverandre i en annerledes tid. Så lenge man tar forhåndsregler og følger rådene fra FHI, Norges Idrettsforbund og særforbund er det mulig å trene. Vi håper derfor alle er aktive og holder seg i form.

Både påsken og idrettsåret 2020 er av det uvanlige slaget. Vi får stå sammen i krigen mot viruset, samtidig som vi må lære å leve med smittevern og komme tilbake til en så normal hverdag som mulig. Vi ser i denne vanskelige tiden at idrettslaget et solid bygget og vi takker alle våre medlemmer for at dere hjelper oss gjennom dette. Vi har allerede mistet store utleieinntekter og flere arrangementer. Tilsammen utgjør dette store inntektstap, men vi er ikke bekymret for idrettslagets eksistens etter denne krisen. Vi har stor tro på at vi skal få til god aktivitet og et ok økonomisk resultat selv om omstendighetene gjør dette langt mer krevende enn i en normalsituasjon. 

Fortsatt er alle ansatte, unntatt daglig leder Pål Wahl og banemester Knut Rønne, permittert.

Utleira kunstgress er gjenåpnet for aktivitet, med klare begrensninger og regler for aktiviteten som utføres. Det viktigste er sikkerheten og dermed ha klare regler for å opprettholde godt smittevern. Vi ser at reglene følges og det er meget gledelig, men vi ber samtidig at alle utøvere skal repetere reglene hver gang de bruker anlegget. Dette også for å fange opp eventuelle endringer som kan bli nødvendig.  Det er satt opp over 40 plakater med regler rundt og på anlegget. Det er også satt opp fem stasjoner med håndrens. Banene er delt inn i 12 soner, hvor det kan være 4 spillere og 1 voksen i hvert område.

Idrettslaget har en viktig rolle med å lære bort smittevern og få alle til å forstå at dette er viktig for å unngå smitte. Ikke alle barn og ungdommer kommer fra hjem som tar dette like alvorlig. Videre er det viktig at vi skaper trygge møteplasser med god voksentetthet.  Vi mener dette tiltaket er meget viktig for barn og ungdommers sosiale liv og psykiske helse. Vi skal ikke undervurdere hvor godt det kjennes å bli sett og hilse på andre mennesker. 

Hallen er ikke åpen, og det vil nok gå en stund før dørene åpnes.  I mellomtiden jobbes det med en del vedlikehold, sesongrengjøring og organisering. Vi regner med at det kan bli mer aktivitet i sommerferien i år enn i vanlige år. Flere kommer til å være hjemme og det vil derfor være mer aktuelt å ha mer aktivitet. Vi skal i alle fall sørge for at anlegget er klart den dagen det er forsvarlig å komme tilbake til normal aktivitet. 

Hovedstyret har styremøte rett over helga, og vil da vurdere videre fremdrift for organiserte treninger. I første omgang gjelder dette fotball og friidrett som er i sesong. Å komme i gang med organiserte treninger vil være positivt da kontrollen med aktiviteten blir enda bedre, alle utøvere får et tilbud om trening og dermed får et sosialt treffpunkt. I tillegg mener vi at aktiviteten kan organiseres på en måte som gir bæde morsomme og nyttige treninger med ferdighetsutvikling. Selvfølgelig med fullt fokus på sikkerhet og smittevern.

Vi håper alle gjør det beste ut av påsken 2020, selv om den ikke ble slik vi hadde tenkt. Viktig å kose seg og ta vare på hverandre. Vi ønsker alle være medlemmer,  ansatte og samarbeidspartnere en god påske. 0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline