Oppdatert: Informasjon angående aktivitet og smittefare koronavirus

Postet av Utleira IL den 11. Mar 2020

Informasjon oppdatert 11. mars 2020. Nye tiltak vurderes fortløpende og ny informasjon vil komme innen noen dager.

Ledelsen i Utleira IL har ingen spesialkompetanse på håndtering og forhindring av smittespredning. Vi forholde oss til allmenninformasjon på lik linje med øvrige medlemmer og henter informasjon fra Folkehelseinstituttet,Norges idrettsforbund, kommuneoverlegen i Trondheim, Trondheim kommune og særforbund. Vi anbefaler våre medlemmer til å følge generelle råd fra helsemyndighetene.

Dere må varsle idrettslaget dersom det blir påvist korona-smitte i husstanden. Dette for at vi kan gjøre ytterligere tiltak. Varsling skjer til daglig leder. 

TILTAK

1.      Treninger
Treninger avholdes som tidligere, men det vil bli fokus på å redusere antall personer som er til stede i hallen. Hallen vil bli stengt for personer som ikke er deltaker i en bestemtaktivitet. Personer som er ilagt karantene eller har symptomer til smitte skal ikke møte på trening, eller oppholde seg på Utleira Idrettspark. Alle lag og treningsgrupper skal sørge for god hygiene blant sine spillere.

2.      Kamper
Utleria IL deltar i offisielle kamper som det er bestemt fra særforbund at skal gjennomføres. De samme bemerkninger i punktet for trening gjelder også ved kamper. Det er ikke ønskelig at det gjennomføres ytterligere treningskamper enn det som allerede er avtalt. Foreløpig har det kommet informasjon om at BRING-serien og alle regionale kamper, samt minikamper i håndball avlyses. Det samme skjer med basketballkamper resten av sesongen. Det vil også være aktuelt å flytte enkeltkamper på grunn av smite/karantene hos spillere eller deres familie.

3.      Cuper og arrangementer
Det er allerede mange cup-arrangementer som er avlyst. Kvik Cup førstkommende helg er avlyst. De to neste helgene er håndball kamparrangement avlyst. Vi vurderer andre arrangementer i eget anlegg kontinuerlig. Her vil det komme en oppdatering innen kort tid. Følg også med i banekalenderen.

4.      Reisecuper og overnatting på skole etc.
Det er mange som skal på ulike  reisecuper i april, mai og juni. Det er ikke anbefalt å reise mer enn nødvendig og heller ikke overnatte i fellesskap som f.eks på en skole, ut fra dagens anbefalinger. Her må dere forholde dere til arrangøren, som er forpliktet til å følge FHI og kommuneoverlegens anbefalinger. Status for hva som er anbefalt kan endre seg og det er derfor arrangørene venter med å evt. Avlyse arrangementer som ikke er i nær fremtid. Hvert lag må vurdere helserisiko og smittefare ved å delta på disse arrangementene om de ikke blir avlyst.

5.      Senioraktiviteter på dagtid
Fra og med 11.03.20 er alle aktiviteter for seniorgruppen avlyst: teppecurling, linedans, danseglede, yoga og sterk & stødig.  Seniorer (65+) er kategorisert som en risikogruppe. 

6.      Øvrige tiltak i hallen
Nedvask av kiosk og kafeområdet.
Hengt opp flere dispensere for hånddesinfeksjonsmiddel.

7.      Informasjonsarbeid
Informasjon på nettside.
Informasjon på facebook.
Informasjon sendt til alle medlemmer på e-post.Informasjon på skjermer og viaplakater i hallen.
Informasjon i garderober og påtoaletter.
Informasjon i treningsstudio.          

MER INFORMASJON OM KORONAVIRUSET
Ved mistanke om smitte skal du først ringe din fastlege.Dersom du ikke når din fastlege, ring legevakt på telefon: 116 117

HelseNorge - https://helsenorge.no/sykdom/infeksjon-og-betennelse/sporsmal-og-svar-om-koronaviruset-og-sykdommen-covid-19

Folkehelseinstituttethttps://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/  Telefon 815 55 015

Trondheim kommune informasjonstelefon: 9050 90 52 (åpen på hverdager mellom 08.00-19.00) Epost: korona.smittevern@trondheim.kommune.no

Norges idrettsforbundhttps://www.idrettsforbundet.no/

Varsling og spørsmål til idrettslaget: Daglig leder Pål Wahl, mobil 930 45 500, leder@utleira.no0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline